- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- bobalazs: Alulfeszelés profilok tesztelése és százalékos eltérés a gyári profilhoz képest
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Lalikiraly: Letiltott a Marketplace
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
SystemRoot
őstag
válasz
Bluegene #38542 üzenetére
Nem kéne ilyesmiktől tönkremennie egy kártyának. Egyedül a fesz emelés ami számomra elfogadható olyan indok gyanánt hogy emiatt ment tönkre a kártya, de más nem. A magasabb órajel, más bios-> más mem időzítések, csak instabillá tehetik.
Mégcsak a rossz hűtéstől sem kéne meghalnia, ugyanis automatikusan le kell kapcsolnia minden mai procinak (ez már a Pentium 1 óra így van asszem ami nem tegnap volt
)
A magasabb volt miatt sérülhet a cucc, mert a nagyobb fesz a kicsi csíkszélességű szerkezetet eldeformálhatja.Na egyszóval, nagy ürügy az a gyártók részéről hogy a júzer teszi tönkre a kártyát. Ha sima órajelnövekedéstől tönkremegy akkor eleve szar volt.
-
SystemRoot
őstag
válasz
Blood Mage #38495 üzenetére
Ez azt jelenti hogy annak a 12v-os ágnak amin a pcie csati megy 75wattot kell képesnek lenni leadni.
Amúgy ezek a psu adatok miatt nem kell aggódni ha egy minőségi tápod van.Üdv.
-
SystemRoot
őstag
Igen most hogy mondod, már nekem is eszembe jutott hogy a 9500Pro 8pipe-al volt.
Mindenesetre akkor sincs párhuzam azzal a példával amit mondtam.Amit a képminőséggel kapcsolatban mondasz nem értem, a színhűség nem a monitortól függ?
(#38424) Savanya
neked régen saját arcképed volt, mi lett vele? -
SystemRoot
őstag
válasz
Osynho #38407 üzenetére
"Az X800GTO a hivatalos Ati specifikációk szerint 12 pipát tartalmaz. A GTO esetén ha jól emléxem aktiválni lehetett a maradék 4 pipát"
Ácsi, ácsi. A Sapphire X800GTO2 néven adott ki kártyákat, és fennen hangoztatta hogy ebben 16 pipa van, és valóban az első darabokban (amiket teszteltek) tényleg annyi volt.(nekem is ilyen kártyám volt egy darabig). Ez nem X800GTO. Azoknál egyébként soha nem is lehetett aktiválni semmit. Aztán utána már csak a, nyilvánvalóan sokkalta olcsóbb, zöld nyákos cuccot forgalmazta. Ez persze hivatalos hírekben sehol sem jelent meg, csak a hardverekkel szimbiózisban élő fórumlakók tudtak a váltásról, aztán persze később lassan terjedtek el a hírek, de elképesztően sokan át lettek verve.
Ha ez a Te szemedben nem hazugság, akkor nem tudok mit mondani. Ráadásul több ilyen példa is van a Sapphire esetében.
"Egyébként ez egyáltalán nem egyedi dolog: 9500pro@9700pro , 9800se@pro kártyákat is nézhetjük, itt is egy gyengébb kariból lehet jobbat "csinálni"."
Mi köze ennek ahhoz? 9500 Proból tudtommal mindet lehetett modolni és nem volt újabb kiadás ami szutyok lett volna. 9800SE ből pedig soha nem lehetett mindet moddolni, mindig is a szerencse kérdése volt hogy működik e (és ha műxik nem hibázik e) a második quad. Ott senki nem hangoztatott semmit, nem volt átverés.
"GTO-csalás" idején se voltak rákényszerítve a jobb vga gyártásra, szerinted mégis galárdul ezt tették, erkölcstelen piaci előnyszerzés reményében."
Én úgy tudom hogy azokban az időkben a Sapphire nagyon nehéz időket élt és pont olyan hírek keringtek hogy felbontja az abszolút hűségét az ATIhoz és nVket is fog forgalmazni, bár lehet már rosszul emlékszek. Amúgy pedig hogy mi volt a dolog mögött az a kérdés szempontjából irreleváns.
-
SystemRoot
őstag
válasz
EZoli752 #38398 üzenetére
jah műxenie kell, de sztem tré a minősége úgy a hangnak bár nem értek hozzá.
(#38397) Dargor110
A kártyán lévő kódszám alapján elméletileg azonosítani lehet.
A memórichipek felirata is elárulja a méretüket.Ezek az infó progik meg állandóan elvultak és bugosak, ne higyj nekik.
-
SystemRoot
őstag
válasz
szasanyi #38395 üzenetére
Egy erős urban legend hogy az ATInak a képe szebb, amit láttál az nyilvánvalóan a más driver beállítástól van. Ugyanis más értékeket használ nV és ATI. Pl játékoknál is nV alapból csak Highra teszi a textrire fileringet nem pedig maxre, míg ATInál ugyanez alapból maxon. Más difik is vannak egyébként tudtommal.
Ha valós lenne ilyen difi, akkor azt minden tesztben ott virítana, de nem valós, és nem látni semmi különbséget azonos dolgokról ATI/nV képeken.
szerk:
(#38394) Milka 78
Nem csak a vga-kra jellemző manapság a "fogyó eszköz" státusz. Hanem kb mindenre. Nekem alaplalpjaim is hullanak mint a cukor, meg mindenféle bajuk van, pedig mindig a drága fajtákat veszem meg, és csak a legismertebb gyártóktól (Asus, Giga). Mégis pusztulnak.
Sztem ennek annyi a közgazdasági magyarázata hogy olcsóbb nekik tömeggyártásban nyomatni a dolgot ész nélkül, kevés odafigyeléssel, mert bár így több a hibás darab, de mivel azokat szépen cserélik neked egy másikra ami ömlik a gyártósorrol, ezért összességében olcsóbban jönnek ki mintha nagyon precíz munkába pénzt fektetnének és nem kéne annyit cserélniük.
Üdv
-
SystemRoot
őstag
válasz
Buldozer99 #38388 üzenetére
fújjon.
-
SystemRoot
őstag
"Ezeket a bugokat tapasztalatból írod, vagy csak a topicban olvastad ?"
Rengeteg ATI kártyám volt, több mint nV. Olyan 5évre visszamenőleg emlékszem az ATI dolgaira. Az előtt még nem foglalkoztatott a téma. Vannak tapasztalataim ne aggódj.Az én véleményem az hogy olyan hogy jól működő driver a mai viszonylatban nincs, csak elviselhetően rossz.
Szerencsére engem kevésbé zavar, mert irdatlan keveset játszok mostanság és azt is kvázi régi játékkal.
Egyébként a legtöbb új játék jelentősen profitál az új driverekből, hiszen lényegében ezen dolgoznak, tehát ha játszogatsz akkor kvázi muszáj drivert frissítened.nV oldal is legalább ennyire cifra. Bár a mostani drivereikkel nincs bajom(most nV-m van épp) De volt egy driverük amit sosem felejtek el még a 6800GT-s időkből. Hivatalos whql certified driver volt, kb 1,5 hónapig csak az volt kint a honlapon és hibásan játszott le videókat.
Ilyen zöld trutyi fátyol volt a videólejátszáson, bármilyen progival csináltad.
Egyszerűen nem akartam elhinni, néztem a netet és másoknak is csinálta... Hát ott én egy életre kiábrándultam a driver fejlesztők képességeiből.
-
SystemRoot
őstag
válasz
Osynho #38374 üzenetére
A márka szimpátia amit te magad árulsz el, épp elég az elfogultság bizonyos szintjéhez.
"Az, hogy egy gyártó nagy hírveréssel, extra minőségű termékekkel előnyre próbál szert tenni rögtön egy hardver megjelenése után egy ilyen telített piacon, teljesen hétköznapi dolog."
Hát a példa amit mondok azért annyira nem hétköznapi. Milyen más márkák csináltak ilyen hazugság kampányt még? Elég sok cég van a piacon, szal legalább 10 nevet szeretnék látni ha ez általános.
Ráadásul a hazugságuk szinte le sem tagadható. ÉN magam a saját szememmel láttam hogy a Sapphire saját maga az X800GTO2-t 16pipelineal hirdette. Aztán a ráncfelvarrott verzió már 12-t tartalmazott és a 4dik quad azokon szépen el is volt vágva.(mivel már az olcsóbb XL gput használta)
2900Pro-ból amikor már CSAK 256bites volt forgalomban még itthon is, a Sapphire oldalán még sokáig 512bitesként volt feltüntetve.Az hogy a Sapphire miért nem adta ki rögtön az új verziót, hát ha közgázt tanulsz akkor tudnod kéne a választ.(mellesleg én is azt tanulok)
Amíg a konkurenciák nem adnak ki variáns megoldást, addig teljesen versenyképes az ő nulla fejlesztésbefektetéssel gyártott ref kártyájuk. Amikor már tudják hogy lassan a piacon jönnek/vannak jobbfajta/más variáns modellek, akkor ők is kénytelenek alkotni valami újat."Sztem egyszerűen mostanra derült ki, h kell egy ébkézláb hűtési megoldás és egy olcsóbb (nem feltétlenül rosszabb) NYÁK-kal olcsóbban adhatják a kareszt, ill nagyobb profitot érhetnek el."
Sztem azért annyira nem hülyék, hogy ezt a hűde-nagyon-nagyon bonyolult összefüggést ne tudták volna előre.
-
SystemRoot
őstag
Persze előfordulhat hogy nincs igazam. Csakhogy a gyanum lényegét pont te mondod ki:
"és nem egy helyen olcsóbb is mint a referencia."
Ez azért van mert hivatalosan is olcsóbban került forgalomba mint a referencia. Én nem hiszem hogy ez Karácsonyi ajándék gyanánt lenne. Sokkal inkább mert csökkentették a gyártási költséget. Ki tudja talán minusz egy pcb réteg. Butított áramköri felépítés(ránézésre nekem ez látszik). Hogy ettől nem lesz lassabb az biztos, viszont hogy igénytelenebb hardver lesz az is biztos. -
SystemRoot
őstag
válasz
katt777 #38365 üzenetére
Igen, itt a PHn is ezt írták, hogy architektúrálisan jobb megoldás csak nem a mai helyzetre van tervezve.
Viszont a kérdés hogy most akkor miért is veszünk kártyát, hogy örüljünk hogy fejlettebb az architektúra vagy hogy gyorsabb legyen?
Szvsz kevesünk az aki maximálisan 1évnél tovább lenne egy kártyán (sőt a gyakori az a fél évnél kevesebb). Akkor pedig semmi értelme az egésznek.
Én nV kártyát vennék ha az olcsóbb lenne, ilyen egyszerű. -
SystemRoot
őstag
válasz
Milka 78 #38361 üzenetére
Ha ez alapján nem veszel kártyát, akkor sose lesz kártyád.
Mindenből van hibás. Sztem jó ez a Giga cucc.szerk:"Ráadásul a Toxicba több a kraft " Ilyet sosem lehet mondani, legfeljebb hogy valószínűbb. De én már ebben sem hiszek. A tuningolás annyira lutri mint az állat. Amatőrség azt hinni hogyha úgy van meghirdetve vagy éppen sok embernek jól megy akkor majd neked is jó fog menni. (jó öreg Murphy
)
-
SystemRoot
őstag
válasz
Osynho #38329 üzenetére
"Az csak dicséri a Sapphire-t, h kezdetben a gyengébb referencia helyett jobb vga-kat adott ki ,már kezdetben is árulhatta volna az Ati referenciája, ajánlása szerint felépülő vga-kat"
Elfogult is vagy amellett hogy naiv.
Gondolkozz kicsit közgazdasági szempontból hogy miért csinálta ezt. MINDEN létező tesztben agyon dicsérték hogy mennyire űberfaszán megérik ezek a kártyák (Prohardver is!), mindenki ezt olvasta Anandtechen, Guru3D-n, Xtremesystemsen. Brutális nagy lett az érdeklődés, és aztán amikor az átlag júzer eljut a boltba akkor hopp, kapja a szutykot. Ez egy mocskos undórítóság a Sapphire részéről.
"Ennek gondolom az volt az oka, hogy az elején nem volt még saját nyákja, és kénytelen volt jobb vga-kat gyártani olcsóbban"
Ez pedig megint naivság, mivel a Sapphire a number1 ATI szállító, ergo ő gyártja az ATI kártyákat, ma már persze több cég is belépett a dologba, de régen sztem párnak lehetett csak saját gyártósora rajta kívül.
A Sapphire egy undorító cég, akárcsak a többi, csak nekik nagyobb kapacitásuk (volt) undorítóskodni.Ollie: én tisztában vagyok ennek az új revíziónak az órajeleivel, nem is arról beszéltem. Amit mondtam az kb ennyi: Mivel a kezdeti Sapphire kártyákon (ref) irdatlanul pocsék hulladék volt a hűtés ezért terveztek egy elviselhetően gagyi hűtést rá, és mivel mindenki inkább majd azt veszi (gondolták) akkor már olcsósítanak egyet a nyákon mert az átlag USA júzer ezt nem veszi észre és amúgy sem érdekli. Ez az én véleményem, nem mondom hogy így van, csak én ezt feltételezem.
Üdv.
-
SystemRoot
őstag
válasz
Osynho #38322 üzenetére
naiv vagy sztem.
Fussuk át a Sapphire javító áttervezéseit.
-Sapphire X800GTO2
Első verziói még egyeztek az X850XT referenciával, aztán kitalálta a Sapphire hogy áh, ezt fel kell javítani, kapott egy buta zöld nyákot, még tápcsati se maradt rajta, és a gpu is X800XL lett. Hmm egész jó.
Felvonás kettő:
-Sapphire X1800XL
Első szériák még az X1800XT memória chipjeit használta, gyönyörű tuningra volt képes. Aztán jött a javítás. Puff 2.0nsos ramokat kapott, amivel elméletileg egy megahertzel sem mehetne többet a ram. (nem is nagyon ment
)
Harmadik felvonás:
-Sapphire HD2900Pro
Első verziók még 512bites memória interface-el rendelkeztek, két tápcsatival, komolyabb NYÁKal (XT variáns)
Jött a bevált javítás -> áttervezett nyák, minusz egy tápcsait, minusz 256bit. Hmm de fincsik ezek a Sapphire újjítások nem?Remélem ennyivel elég alátámasztanom a szkepticizmusomat.
Üdv.
-
SystemRoot
őstag
válasz
Osynho #38320 üzenetére
Persze hogy van jelentősége. A megbízhatósága, stabilitása, tuningolhatósága mind függ ettől. Nem értek hozzá komoly szinten de szerintem azért lett áttervezve hogy magasabb hőfokot viseljen el a cucc.
Sajnos a legtöbb egyedi NYÁK az általában butítás. Pl nyák rétegeinek számát előszeretettel csökkentik gagyibb cuccoknál, én az ilyentől rosszul leszek. De nekem ez a Giga kütyü úgy tűnik hogy nem butítás hanem fejlesztés.
-
SystemRoot
őstag
válasz
SystemRoot #38318 üzenetére
Ráadásul ahogy elnézem át is van tervezve a NYÁK. Ez sokkalta impresszívebb. Hmm. Lehet veszek egy ilyet.
-
SystemRoot
őstag
válasz
Slipandris #38306 üzenetére
sztem jobb lenne ha nem elszívná róla a levegőt, hanem keresztülfújná.
-
SystemRoot
őstag
Látom a Sapphire csinált egy áttervezett nyákú 4850-et valami fantáziátlan "dual slot" néven. A hűtése nem érdekel, mivel állítólag olcsóbb ezért kérdezem hogy szarabb e, mint a régi ref tervezés?
-
SystemRoot
őstag
Üdv mindenki!
Milyen alternatív hűtő megoldások vannak 4850-re?
A coolink gfx chilláról tudok, de nem nagyon látom hogy hol lehet kapni, mellesleg más megoldások is érdekelnének.köszi.
-
SystemRoot
őstag
"hogy a HD3870 jobb mint a 9600GT, pedig a gyakorlat nem ezt mutatja."
Tény hogy itt a PH-s tesztben is ezt hozták ki "végeredményül" de sztem ez egyáltalán nem egyértelmű. Én sokkal életképesebb megoldásnak tartom a 3870et mint a butított 64shaderes 9600GT-t. Sztem a (közel)jövőben a játékok a shader teljesítményre fognak alapozni és a jelenlegi szépen optimalizált 9600GT eredmények hamar elvesznek a süllyesztőben.
Ráadásul én még most is max egált mondanék átlagot nézva a 96GT vs 3870 között. (pl Oblivionban széjjelalázza a kis nV-t az ATI, ami meglehetősen szégyen nekik mert ebben a játékban a shaderintenzivitás miatt mindig is az erősebb shaderteljesítményt felmutató nV-k voltak a dominánsak)
Aktív témák
Hirdetés
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Riasztó topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Eredeti játékok OFF topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 dokkoló (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest