- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- mefistofeles: Hoppá, veterán lettem!
-
LOGOUT
ASUSTO NAS összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
poli27
veterán
Mivel a kamerákat is ezzel fogom rögzíteni, mivel járok jobban, külön wincsi a kameráknak, és külön a médiának, vagy raid0 (nem érdekel ha elveszlik mert elromlik a wincsi) két wincsi és úgy, melyik a jobb?
Melyik a jobb torrent kliens a qbit torrent vagy a transmission a nason, jelenleg transmissiont használok mert van hozzá a remote gui (nem szeretem a webes felületet) esetleg a q hoz is van? -
Gawamatsu
Topikgazda
Korábban már értekeztünk róla.
Röviden: baromi körülményes és lassú.
Natívan nem férsz hozzá a lemezen tárolt videókhoz, alkalmazás kell hozzá, ami az Asustor Portálon kereszül futtatható.
Ilyen a Plex/OpenPlex és votl a Kodi, ami már nem támogatott és letölthető alkalmazás.
Előbbi elég lassú, mert valami el lehet tolva benne, mert olyan, mintha az interneten keresztül streamelné a lemezről az Asustor Portálra és onnan ki a HDMI-n keresztül.A sima hálózati lejátszás a legjobb neki.
-
poli27
veterán
Tegnap beszereztem egy AS6202T cuccost, 4db csavart kaptam hozzá, nem tudjátok hol tudok venni, vagy valakinek nincs elfekvőben bele való csavarja, mert ami van itthon az egyik se sülyesztett.
https://www.ebay.com/itm/25pc-PC-Case-3-5-Hard-Drive-HDD-Caddy-Hot-Swap-Server-Tray-Screw-DIY-Computer-C/151904015455?hash=item235e2f545f:m:morfH_RCZs2TyGrgx3305Lw
esetleg ez jó lehet hozzá? Csak ez baszott sok idő mire itt leszA másik kérdésem akinek ilyen van, hdmi-n 4k videót lejátszik, a honlap szerint igen, de tapasztalatra vagyok kiváncsi.
üdv -
donat_sz
senior tag
Valaki találkozott már hasonlóval?
Portainerben egyre több container futtatás mellék termékeként megjelent egy olyan hiba hogy a nas pár percre elérhetetlenné válik és mikor visszatér azt látom a logokban hogy a Lan csatlakozó ki lett húzva majd vissza dugva. Ezt film nézés közben (nasrol NFS-en keresztül kodival) többször is produkálta, de ezen kívül is pár alkalommal kb fél nap alatt.Nas= AS5304
Lan nálam round robinban csatlakozik.
Containerek amik a Portainerben futnak, mind macvlan segítségével saját külön ip-vel.
- Unifi Controller
- qBittorrent
- piholeU.i. qBittorrent viszont eszméletlen gyors! Gigás optikám van T-tol. Transmissionnel kb 40MB-al tudtam letölteni, viszont a q-val 100+
-
jaroslav
aktív tag
válasz
jaroslav #1284 üzenetére
Közben annyit megcsináltam, hogy egyszerűen kivettem a HDD-t a NAS-ból és visszaraktam.
Most nagy meglepetésemre "látja" a NAS a lemezt, de azt írja, hogy inaktív.
Közben az eszembe jutott, hogyan tudom formázni a lemezt. Mentségemre szolgáljon, hogy az oprendszer magyarítása elégé megtévesztően "Létrehozás"-nak nevezi ezt a lehetőséget, és kb 1 éve nem használtam.Viszont az lenne a kérdésem, hogy felismertethetem még a tartalmát a lemeznek, vagy azzal, hogy "Eltávolítottam" buktam a tartalmat, és marad a formázás?
Megj: Mivel csak pótolható média anyagot tárolok a NAS-on, így nem volt rajta adat vesztés elleni "struktúra". A maximális tárolóképesség volt a cél. -
xrvman
őstag
Sziasztok,
az új, 3.0 transmission is immár scrape error hibákat dob.
(Kijelöltök egy torrentet, Info gomb, és ott a tracker gombot nyomni.)
Tudtok valamit mikor lesz ez javitva?
Ugyanis a régi nasomon (dns-320) a transmission logot nagyon felhízlalta, félő, hogy itt is ez fog történni.
Ám, itt nem látok arra lehetőséget, hogy a log tartalmát töröljem.
De inkább az lenne a jó, ha nem ejtene scrape hibákat.Az előző verzió, sajnos nem tudom hanyas volt 2 hete. 2.94? Az rendben tette a dolgát. Hogy tudom esetlegesen a régebbi transmissiont visszatenni / feltenni?
-
jaroslav
aktív tag
A nálam jobban hozzáértőbbeket szeretném kérdezni a következő ügyben:
Van egy 4 lemezes asustor as5304t NAS-om.
Ellenőrizni akartam a szabad tárhelyeket, és a tároló kezelőben azt a furcsa jelenséget tapasztaltam, hogy az egyik lemeznél (Disk 4) a "Disk" menüpontban semmi nformációt nem írt ki a lemezről (tároló kapacitás, hőmérséklet, típus, gyáriszám...)
Újra indítottam a NAS-t, ami után már azt írta ki a "Tároló kezelő", hogy nem látja a Disk 4-et.
Mivel egyébként a lemezen sorozatok voltak (szóvak semmi pótolhatatlan), csináltam egy "Eltávolítást"-t. Gondoltam újra indítom a NAS-t és újra formázom a lemezt és minden OK.
Most a "Tároló kezelő" nem látja a lemezt újra índítás után.Hogy tudnám elérni, hogy megformázzam a lemezt, vagy lássam, hogy egyáltalán a HDD ment-e tönkre, vagy mi a helyzet?
Előre is köszönöm a segítséget!
Jaroslav
-
Ha nem is simán, de tudod olvasni az Asustor lemezeit Windows alatt.
Volt szerencsém frissen kitapasztalni.
Történt ugyanis, hogy a 3102-esból az Asustor leírása szerint áttettem a HDD-t egy brissen beszerzett 3202-esbe. Ennek simán mennie kellett volna, a másik Asustor NAS-nak fel kellett volna ismernie az elődje adatait, ehelyett közölte, hogy új HDD, szeretném formázni.
Ezt természetesen nem engedtem meg neki és visszatettem a HDD-t az eredeti NAS-ba, de már az is csak újként ismerte fel.Külső HDD-ként mindkét NAS szerint ismeretlen file-rendszer volt a lemezen.
A megoldást végül a Windows alatt futó Diskinternals Linux Reader program hozta el, amivel simál tudtam olvasni és menteni a HDD tartalmát.
A megoldáskeresés közben azonban belefutottam egy sorstársba, aki pont a Te helyzetedben volt, azaz RAID1-es tömböt akart két Asustor NAS között mozgatni. Ő mindenféle Linux disztribúciókkal és mentőprogramokkal próbálkozott, és meg sem fordult a fejében, hogy Windows alatt találjon megoldást. Az egyik HDD-t félretette, és tegnap írta, hogy a Linus Readerrel neki is sikerült a mentés.
A lényeg, hogy az Asustor sima migráció nagyon nem megbízható.
MaCS
-
-
Soocy
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem van, ha raid 1-ben van bent két hdd és nem a hdd-k mennek tönkre hanem a nas maga, akkor a hdd-ről simán tudom egy usb-s kerettel olvasni az adatokat? Vagy a gépem nem fogja felismerni a hdd-t? (AS3204T)
-
xrvman
őstag
Sziasztok!
Ha leszedtem a mobilra az AiMastert tudom kezelni. PC-n a böngiből és LAN alatt istudom kezelni és a fájlokat elérem.
Telefonon, Total Commander LAN pluginnal és médialejátszóval sem érem el a NAS könyvtárait, még a system adminnal se, nem hogy az aktivált guesttel.
Próbálkoztam IP vel, NAS névvel, semmi.
Korábbi NAS-omat sinám elértem velük.
Mi lehet még a gond? -
Danex
addikt
Telefonon elérhető az AiFoto 3, ehhez viszont nem találok új gallery appot. Vagy működik a régivel is?
-
Vajon, ha két majdnem azonos típusú (3102-3202) Asustor NAS között cserélek HDD-t, akkor is formázza, vagy örül a saját formátumának és konfigurációinak és megtartja a tartalmukat?
Köszönettel: MaCS
-
xrvman
őstag
Sziasztok!
Tegnapi napon még minden okés volt, a hálózatban, az intézővel a nas nevével a felugró ablakban felhasználónévvel és jelszóval be tudtam lépni a mappákhoz.
Tegnap hozzáadtam több felhasználót, mappát, és jogosultságait meghatároztam.
Ma PC bekapcs és nem tudok belépni. Hibaüzenetet dob fel az intéző.
A Windows nem tud kapcsolatot létesíteni az \\NASNÉV összetevővel.
Hibakód: 0x80004005
Meghatározhatatlan hiba
Mi lehet a gond? -
-
xrvman
őstag
Kezdéskor betettem egy HDD-t, megvolt az inicializálás. Működik minden.
Ma elővettem a régi HDD-t, betettem és ott van, de inaktív. Miként tudom csatasorba állítani?
Update: Kis matatás után meglett, tárhelynél a létrehozás gomb. -
donat_sz
senior tag
válasz
blzkrmnd #1272 üzenetére
ez érdekes és hasznos volt! a mac engem nem fenyeget
viszont az hogy csak IE-vel megy az nem pozitív, de ezt már olvastam..
Jól értem, ha nem IE-n keresztül nyitod meg a Survillance Centert, akkor is tudsz élő képet nézni? Hiszen az egy kvázi külön alkalmazásban indul el, igaz? -
blzkrmnd
csendes tag
válasz
donat_sz #1266 üzenetére
Szia!
Szerintem a Hikvision kezdésnek azért jó, mert könnyű beállítani. POE táplálnám én is mindenképpen. Én azért döntöttem a Hikvision mellett, mert elterjedtebb cég mint a Dahua. Nem rég olvastam, hogy a világon az surveillance kamerák eladásából 17% a Hikvisioné és 5% a Dahua. Természetesen az utóbbi is nagyon jó, de a Hikvision beállításához nagyon sok jó videó és leírás van a neten. Annyit had tegyek hozzá, hogy én fél napot szívtam azzal, hogy macbookon kezdtem el a kamerát beállítani és a böngészőben sehogy sem akart élőképet behozni. Egy bizonyos plugin telepítését kéri bármelyik böngészőből is szeretnéd használni. Végül addig olvasgattam, míg kiderült, hogy Mac-en teljesen megszüntették a szükséges plugint és a továbbiakban nem lehet se böngészőből se az Asustor Surveillance Centeréből megnyitni az élőképet. Hiába dobja fel, hogy töltsd le a plugint vagy a Surveillance Centernél egy bizonyos "Viewer"-t, akkor sem működik. Windowson is a régi Internet Explorert kell használni ha a kamera élő képét akarod látni. Szerencsére Windowson viszont az Asustor Surveillance Center hibátlan.Mac-en le kell tölteni egy amúgy nagyon hasznos és jól kezelhető programot amivel viszont meg tudsz oldani mindent. Ez az IVMS 4200.
-
blzkrmnd
csendes tag
Szia!
Köszi a gyors választ bocsi, hogy csak most tudok reagálni.Szóval átállítottam az AiSecure-ban az átkódolást 720-ra de érdekes még darabosabb lett a kép és miután visszaraktam 1080-ra megint jobb. Mivel a kamera oldalán(a böngészőben megnyitva) 1080p van felvételnek beállítva meglehet, hogy több erőfeszítéssel jár átkódolnia 720-ra, mint hogy csak simán lejátssza. Bár ez csak egy feltételezés sajnos ehhez nem értek azért is kérdeztem.
Másik kérdés, hogy te TCP vagy UDP protokollt használnál a Live Viewhoz? Azt olvastam, hogy az UDP jobb ha sokszor akarom élőben nézni amit vesz a kamera, viszont van valami stabilitási hátránya is. Először TCP-ben próbáltam és érdekes, de az AiSecure appban kevésbé akadt a kép, de rosszabb is volt a minőség, viszont UDP-ben jobb és folyamatosabb a minőség minden platformon, kivéve az AiSecureban, ahol viszont akad.
Illetve még annyi, hogy nekem a kamera képbeállításaiban 60Hz volt beállítva, tehát NTSC és én átállítottam PAL szerinti 50 Hz-re képet, így viszont ugye csak 25 FPS a maximum amit tud a kamera. Van ennek bármi jelentősége szerinted?
Köszi szépen!!!!!
-
válasz
donat_sz #1266 üzenetére
Mivel 5304, így szerintem csak releváns
Persze, a POE az tökéletes megoldás, én is szoktam alkalmazni a szereléseimnél, ha éppen kivitelezhető, mert sok fejfájástól megszabadít
Pl. egy 8 portos POE switchnél ugye van 4 sima és 4 POE portod és ez 4 kamerára ad lehetőséget, viszont a nas portját szerintem mindenképp valamelyik nem poe-be kell csatlakoztatni, mert elvileg a nas nem POE kompatibilis...
Ami a kamerákat illeti, szerintem ami ezen a listán szerepel, azt bátran megveheted és beüzemelheted, mert működik, de hátha van valakinek tapasztalata és megosztja velünk is. -
donat_sz
senior tag
Kevésbé érzem Asus NAS relevánsnak, de oké.
Adott egy AS5304, ami 4 licenszt tud ingyenesen kezelni. Nekem első körbe 2 vagy 3 beltéri kamerára lenne úgy vélem szükségem. Valamint ahogy a hálózaton már több egységnél is bevált POE-val szeretném megtáplálni a kamerákat. (biztonsági kameraként a lakáson belüli hálózati kábel történő kapcsolatnak van értelme szerintem, ha pedig már van kábel és azon meg is táplálható egy ip kamera, akkora ez az ideális megoldás szerintem.)
Mivel a hálózatom Ubiquiti egységekből áll már most is, ezért az lenne a cél, hogy egy újabb POE-t táplálni képes switchen keresztül csatlakoztatnám a kamarákat. Az Asus honlapján mind a Hikvision, mind a Dahua ajánlott márkaként szerepel. Érdekelne van-e tapasztalata bárkinek ezen kamerákkal vagy más gyártókéval?! Használ-e más is POE-t?
Mik a tapasztalatok a saját kamerával, mi az ami bevállt és mi az amire ha most venne kamerát, akkor már figyelne rá. -
válasz
blzkrmnd #1262 üzenetére
Szia,
A lassú kép oka lehet a net sebességed is, mert ha jól látom azt írtad, hogy 1080p-ben működnek. Próbáld visszavenni 720-ra az átkódolásnál (az a funkció a minimum értéket jelenti, vagyis ha 1080 fölé megy, akkor kezd transzkódolni, addig nem) és nézd meg mi történik, mert teljesen egyértelmű, hogy a hálózattal van bajod, ha intraneten tökéletesen működnek. Ha a konfiggal vagy valamelyik eszközzel lenne gond, akkor intraneten is szaggatna.
Időbeállítással kapcsolatban szerintem valami a kamera oldalról lesz, mert nálam tökéletes szinkronban működtek, vagyis működnek amikor kell. Kamera oldalon ne hagyd manuálisan és várj meg egy sikeres ntp frissítést majd ezután nyomj rá az alkalmazás, vagy apply-ra.
Milyen sávszélességű a neted, illetve melyik modell a NAS és mennyi memóriával rendelkezik? -
blzkrmnd
csendes tag
Sziasztok!
Asustor Surveillance Centerrel kapcsolatban lenne pár kérdésem ha nem gond.Az egyik, hogy mitől lehet az, hogy a mobil appban(AiSecure) amikor belépek és megjelenik a LIVE View, akkor szaggat és lassú a kép a telefonon, viszont amikor 2x rákoppintok és kifejezetten egy kamerára koncentrál, akkor szinte tökéletes az fps. A képminőséggel nincs gond se itt se ott. Tehát amikor belépek látni az aktuális órán is, hogy 4-5 mp-et ugrál a kép, míg ha belelépek semmi baja. Közvetlen HDMIről, vagy böngészőből is tökéletesen működik.
A másik, hogy hátha valaki próbálta már Hikvision kamerával. Bárhányszor beállítom a pontos időt a kamera saját oldalán, néhány perc mulva visszaugrik az előző beállításra, így 1 órával a pontos idő mindig le van maradva a Surveillance Center órájához képest. A nyári időszámítással is próbáltam. Először mintha minden oké lenne, majd pár perc mulva visszaugrik.
AiSecure appban a beállítások fülön alul az "Átkódoláson" mit ért pontosan az app? Nekem 1080p van beállítva, ahogy a kamerán is, de átállítva nem tapasztaltam változást.
Köszi előre is a válaszokat! -
donat_sz
senior tag
megjelnt az ADM 3.5.0
Valaki felrakta már, próbáltátok már? -
válasz
blzkrmnd #1256 üzenetére
Hali,
Torrentezel a Download Centerrel, vagy mezei letöltésekhez használod inkább? Ha torrent, akkor javasolnám a transmissiont, mert a le és feltöltése is fényévekkel jobb, illetve sokkal stabilabb. Ha ragaszkodsz hozzá, akkor ezt az ütközést első sorban szüntesd meg, illetve nézd át, mert lehet, hogy ott lesz a gebasz... Ha mégsem, akkor töröld és telepítsd újra, mert akkor ledarál minden beállítást és port nyitást, aztán elölről szépen tisztán felrak mindent.
-
blzkrmnd
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy Asustor AS3203T-vel kapcsolatban.
Tegnapig tökéletesen működött a Download Center, távoli eléréssel mindennel, ma viszont amikor meg akarom nyitni az appot csak annyit ír, hogy Applying és teker...
Tegnap behelyeztem egy 2. vinyót és feltettem a Surveillance Centert, valamint beállítottam folyamatos felvevésre egy kamerát. A felvételt a volume 2-re teszi, tehát a volume 1 hdd-hez nincs köze. Az eddig letöltött filmek stb ugyan úgy megvan a File explorerben, de a Download Centerrel lett valami és nem értem mi lehet a gond.
A Download Center elvileg a következő portokat használja:
9999, 55555
A Hikvision kamera viszont a 8000, 554 és 80 portokat használja így azzal nem lehet ütközés.
Az gondot jelenthet, hogy az ADM Web service is a 8000-res portot használja?
Köszönöm a segítséget előre is! -
Ja nem, azt a screenshotot unokatesómtól kértem és nála aktív az Asustor portal, mert a nas-t a tv közelébe rakta a fúrás faragás elkerülése érdekében ami a hdmi kábel miatt járt volna.
Ő is pc-n lép be ha valamit tevékenykedik és a memóriát ő is upgradelte 8 Gb-ra, mert tervez majd 4 kamerát üzemeltetni. Nekem egy 6302T-m van, de nálam magasabb picit a proci használat (portal nélkül), kb olyan 40% körül van, a memória pedig 18 körül. -
xrvman
őstag
Akkor te ezek szerint számítógép nélkül használod? Mert látom, neked is 34 % a proci használat.
pippo76: Kapásból azt kérdeztem volna hogy hova? Régebben volt egy settings.json.Ám látom, a transmission web ablakában a beállításoknál lehet módosítani beírással. Köszi, akkor ezt is tudom már.
-
Szívesen, nincs mit
Remek, örülők, hogy segíthettem és megúsztál egy gyári visszaállítást.
Ha mondtad volna az Asustor portalt, akkor egyből tudtuk volna szerintem, mert ő erőforrás igényes, de ha nem használod, akkor nincs értelme. Akkor van ennek értelme, ha nincs számítógép, laptop vagy tableted és csak telefon / Tv párosod van, mert akkor tv-n látsz mindent. Igen, a transmission nálam sem zabál sokat és megbízható nagyon.
Most, hogy be van állítva a media player is,akkor már csak a filmezés maradt hátra -
xrvman
őstag
Nagyon köszi, akkor ezek szerint ennyire erőforrás zabáló valami. Megnyugtató, hogy nem a NASommal vagy a baj.
Megspóroltál egy gyári visszaállítást nekem. Köszi szépen!
Megnéztem a reset lyukat a NAS hátulján és előkészítettem egy Gemkapcsot.
Egy barátommal közösen, fogtuk és az appcenterben sorba kikapcsoltunk mindent.
Asustor Portal egymagában elfoglalt 10% és vele együtt a Python 5% pocihasználatot, úgy hogy nem csinált semmit. Lehet ha éppen be lenne dugva és menne a HDMI, talán ugyanennyi lenne.
Ha mindent kikapcsoltam, akkor lett 1% proci és 13% memória. Álom.
Transmission és upnp 1 media server ment, akkor is csak 1% proci és 15% memória használat.
Régi mediaplayert nehezen, de beüzemeltem, látja a NAS-t. IP cím nem volt jó neki, a NAS-nak adott nevét kellett megadni IP cím helyett.
A transmission által létrehozott download mappa elé nem kell semmilyen / vagy \ jel. Simán a mappa neve.
Guest felhasználót aktiváltuk, és a Download mappára kapott egy olvasási jogot. A mediaplayer ezzel éri el a filmeket amit a Transmission letölt.
(Belépés ellenőrzés - Helyi felhasználók - guest (szerkesztés katt) - felhasználó letiltása elől kivenni a pipát, majd könyvtár hozzáférési jogok fülnél a downloadnál csak olvashatóhoz pipa.) -
-
pippo76
tag
válasz
Pimpellér #1236 üzenetére
Adj nekik csak olvasasi jogot es akkor masolni tudjak a tartalmat, de torolninem. Amennyiben szukseges az irasi jog is akkor az adott mappara aktivald a szemetkosar mappat amire lehet csak admin jogot adni igy ha megis torolnek valamit akar veletlen akar szandekosan itt megfogod talalni es azt csak az admin joggal rendelkezok tudjak uriteni.
-
Pimpellér
tag
Sziasztok! Ha egy rokonnak adok hozzáférést a NAS kiválasztott könyvtárához olvasás/írás joggal, van olyan lehetőségem, hogy a törlést ne engedjem? Nézegetni, letölteni ok, de törölni nem. Mondjuk mint egy torrent oldalon...
-
xrvman
őstag
Az normális dolog, hogy még semmi, de semmi nincs csinálva, csak a kezdeti beállítások voltak.
Nincs megnyitva semmi, bejelentkezés után egyből aktivitás monitor és csak lesem:
Processzor: 21%
Memória: 41 %
Szerintem így nagyon nem jó. Valamit kellene állítani vagy leállítani?
Néztem az Installált dolgokat. Docker-ce, JRE, Python, X-org. Ezek kellenek a működéshez? Vagy tilthatom, esetlegtörölhetem őket? -
donat_sz
senior tag
válasz
MaCS_70 #1226 üzenetére
Ironwolf nas pro hdd van nekem benne ami hangos, amúgy jól teljesít (110MB/s-el másolok róla).
A transmissiont használom ennél és a régi nasnal is már közel 10 éve, nekem bevált.
Van azt hiszem az asustor oldalán ami segít kikalkulalni mekkora hdd kell video formátum függően. -
xrvman
őstag
Sziasztok!
Beruháztam egy AS5202T-be.
Egyelőre egy régi HDD-t tettem bele, de lassan majd kell vennem egy másik HDD-t melyik vonalat ajánljátok? Ha lesz IP kamera, akkor mekkora HDD-t kell vegyek?
Éppen néztem, hogy "4k natív merevlemez: Nem" Ez mit takar?
Filmnézést egy külön mediaplayerről gondoltam majd. Ám azzal várok. Ennek a film lejátszó képessége, funkciója milyen?
Melyik appot telepítsem a torrent letöltéshez? Transmision, qbittorrent, vagy a download manager? 50 - 100 torrent szokott lenni általában. -
válasz
oleandro #1222 üzenetére
Elég egyszerű. Mondjuk OpenVPN:
Telepíted a VPN szervert az App Centralban.
A VPN serverben az Áttekintés fülön bekapcsolod az OpenVPN-t.
A Jogosultség fülön megadod a kívánt felhasználóknak a kívánt jogokat.
A Beállítások fülön érdemes valami nem gyári, jó magas portszámot megadni, és erre port forwardingot irányítani a routeren.
Szntén itt új tanúsítványt kérni és letölteni a konfigurációs fájlt, amit ő zip-ben tölt le. Ezt kicsomagolva kapsz egy ovpn és egy ca fájlt. Ezeket az OpenVPN kliens elvben fogyasztja, és máris lehet kaocsolódni, fájlokat feltölteni. (Természetesen az engedélyezett felhasználóknak.)MaCS
-
oleandro
tag
Sziasztok,
sok éve használom már az Asustor NAS-t, leginkább videózára, ami eddig hibátlan volt.
Viszont most szeretném távolról is elérni PC-vel és ha lehet telefonnal, adatok, képek, pdf-ek tárolása miatt.Próbálkoztam már a gyári pc-s progival, ami betallózza a meghajtót, de az valami irdatlanul lassan másol, és tölt fel adatokat.
Írjátok ezt a VPN beállítást. Van esetleg erre valakinek leírása, ahol végig tudnám vinni a lépéseket? A VPN-el van arra lehetőség, hogy telefonról is rácsatlakozzak és akár képeket töltsek fel, vagy pdf-et nyissak meg?
Köszönöm a segítséget előre is!
-
Nálam a lehetőségek közül a minim lett a győztes, holtversenyben a Plex-szel. (Ez utóbbi is szigorúan csak DLNA szerver nálam.)
Mindkettő tudja helyesen kezelni a neveket, a minim ráadásul nagyon jól dokumentált és jól paraméterezhető, és még Windows segédprogram is van hozzá.
Sajnos azonban az istenkiránynak kikiáltott androidos BubbleUPNP gyakran egyszerűen nem látja őket, illetve semmilyen DLNA szervert a NAS-on.
Ami eddig atomstabilan megy, immáron vagy öt éve, az egy RPI, és rajta a Kodi mind DLNA-szerver. A neveket is jól kezeli, szemben az Asustor saját megoldásaival, a Twonkival és a miniDLNA-val.
MaCS
-
mad823
őstag
Sziasztok! Milyen DLNA szervert használtok? Nálam az upnp v2 fut (több kísérletezés után), de még így is néha megszakad a kapcsolat, azaz ledobja a TV-t. Sőt, néha ilyenkor el is tűnik a TV bemenetei közül. Dróttal vannak összekötve (NAS-router-TV), az nem lehet gond. Bár kezdek a NAS helyett a TV-re gyanakodni - gyári lejátszót használok.
-
Pimpellér
tag
válasz
MaCS_70 #1216 üzenetére
Összességében tetszik a NAS jelenléte. Tavalyi beüzemeléstől kezdve lelkesen használom. Az adattárolás, letöltések és a távoli elérés volt a fő szempont a vásárlásnál. Mivel van médialejátszóm házimozi erősítővel, ezzel nem terhelem a NAS-t.
A teljes sikerhez most a távoli elérés hiányzik. Megy ez is időnként, aztán meg nem.
Ez a Digi-s ont/router vagy mi.. és a saját router kombó a kezdetektől feladta a leckét. Intéztem én bridge mód, nyilvános ip, tanultam hálózatbeállítást, routerbeállítást, de nem volt elég.
Szám.tech. boltomban (ahol többször megfordulok) profi eladó is csodálkozott, hogy felhasználóként mikkel nem foglalkozom: port továbbítás, hálózatok, ilyen-olyan IP, stb.. Persze tudom, hogy amennyiben nem ásod bele magad adott témába, simán átverhetnek/lekövethetnek/stb. De hát megveszem az új autómat, pár újdonságot elsajátítok, aztán gázt neki...
Szóval, ahogy írtad végig mentem szépen a beállításokon. Volt egy kis módosításom az ovpn fájlban, mert megadtam a Remote adatokat.
De nem ment a VPN! Hibaüzenet:
Nas reset következett (korábban ezt már próbáltam egyszer) pár dolgot újra beállítottam és lőn: a távoli elérés sikerült (korábban is). De hogy ez miért segített, hol van az a valószínűleg nem nagy hiba ami gátolja a tökéletes működést, nem tudom.
Köszönöm a válaszodat. -
Pimpellér
tag
válasz
MaCS_70 #1214 üzenetére
Szia, köszi. Pc-én a NAS ADM felületen telepítettem a VPN Server-t és az OpenVPN-t engedélyeztem. A pc-re letöltött ovpn-t és ca tanusítvány pontosan hová másolandó? Router beállítást elvégeztem.
Ha sikerül végig mennem, ez hogy fog üzemelni? Elég lesz bármely helyszínen begépelni a http://........myasustor.com címemet és elérhető lesz a NAS? -
válasz
Pimpellér #1213 üzenetére
Az uPnP-t nagyon gyorsan kikapcsolnám a helyedben!
Az Asustor OpenVPN szervere nagyon egyszerűen telepíthető és konfigurálható, marketingdumával "letisztult". Annyi extra van vele, hogy beállítasz benne egy Neked tetszó, 50000 fölötti, másra nem használt portot, és a routerben a WAN szekcióba a port forwardingot a következőképpen állítod be: a kölső porthoz ezt a portszámot írod, a belső IP-hez meg a NAS belső IP-címét, amit ugye már eleve lefoglaltál a LAN részben.
Engedélyezed az ADM-ben a szervert, lemented a kulcsfájlt (zip-et ad, amiven lesz egy ovpn konfig és egy ca tanúsítvány), és ez mehet a klienshez biztonságos úton!
MaCS
-
Pimpellér
tag
válasz
pippo76 #1210 üzenetére
Köszi a választ. Elkezdek sorban utánajárni, mi lehet a gond.
ASUSTOR EZ Connect programot töröltem. Elvileg a távoli elérést hivatott segíteni.
A https://www.whatismyip.com/ oldalon a nyilvános IP-m egyezett a WAN IP-mel. Ha jól tudom ennek alapján kimondható, hogy nem NAT-olt a hálózat. Egyébként tavaly ősszel kértem Digitől nyilvános IP-t és elég gyorsan meg is kaptam.
Port irányítások következnek. Itt még olvasgatnom kell, mert e téren (is) vannak hiányosságaim. UPnP-ről tudom, hogy nem veszélytelen, de úgy emlékszem az ADM Beállítások-nál is kifejezetten kérte, hogy a továbblépéshez kapcsoljam be a Router-ben.
Korábban talán e fórumon említve volt, hogy UPnP segítségével mehet a port nyitás, de utána ki kell kapcsolni és manuálisan lehet állítgatni. Vmi ilyesmi.. Szóval ezt kéne követni
Na folytatom, mert biztosan nem lehet olyan nagy a baj. -
Pimpellér
tag
válasz
MaCS_70 #1209 üzenetére
Köszi a választ, biztosan jó megoldás. Olvasgattam róla, tudom a VPN-ről, hogy az ráadásul egy biztonságosabb netezést ad, de talán lustaságból, talán mert nem volt kényszerítő körülmény, nem mélyedtem bele jobban ebbe a témába. Persze esetemben itt is lehet pozitív előrelépés..
-
pippo76
tag
válasz
Pimpellér #1208 üzenetére
Minek a DDNS meg az EZ connect egyutt? De en elsonek azt neznem meg hogy nem vagy-e NAT-olva. Digi eloszeretettel csinalja. Van egy par szolgaltatas amit akar ki is kapcsolhatsz ha nem hasznalod egyaltalan. A port atiranyitasokat meg csinald meg manualisan mert a upnp bar kenyelmesnek tunik, de nem tokeletes es egy nagy biztonsagi res.
-
Pimpellér
tag
Sziasztok, NAS-t (5202T) kívülről nem lehet elérni. Az elmúlt pár hónapban nem volt erre szükség, nem is használta senki. A belső hálón és wifi-n tökletesen működik a hozzáférés. Korábban kissé lassan, de ment az elérés távolról is.
Egyik barátomnak tegnap megadtam, hogy a neki szükséges anyagot megtalálja a Nas-on. Nem tudott belépni. Hibaüzenet a szokásos. Lett már feltéve erről fotó korábban (Failed to connect to ....). Ellenőriztem, valóban nem érhető el.
Van elsőként egy ZTE ZXHN F660 RV1 Digi-s modem bridge módban, majd az Asus AC 66U Router.
NAS, a Pc és a Media lejátszó jó régen kapott a Router-ben fix ip címet.
Telepítettem a ASUSTOR EZ Connect programot is.
Csatolok 3 fotót. Az 1. és 2. úgy tűnik rendben van.
Az utolsón a "Készenlét" nem tudom mit jelent.. Az Állapotnál pedig vannak hiányosságok. De hol lehet a fő gond és azt miként lehet orvosolni, fogalmam sincs, köszi. -
Pimpellér
tag
Annyit muszály leírnom, hogy a beállítások után (kb. 1 nap telt el és reménykedem hogy ez sokáig tart) nem próbálkoztak "betöréssel". Telefonomra csak a tényleg érdemi infók jönnek. Az utóbbi időben szinte folyamatosan "pittyegett" a teló, mert döltek az üzenetek.
Nejem már megjegyzéseket tett: kinek vagyok ennyire fontos, stb.
Szóval köszönöm Nektek mégegyszer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 15 Pro Max 256GB 90% Akku, gyári garanciás !
- Újszerű Acer Nitro V - ANV15 - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2+ év garancia
- Microsoft Surface Go laptop 12,4" i5/8GB/128GB újszerű állapotban
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47 mm fehér/ezüst + Spigen Modern Fit 316L fém szíj
- I7-7700K/32GB Ram/GTX1660 Super OC
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 3600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 104 - Lenovo Legion 7 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest