- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- mefistofeles: Hoppá, veterán lettem!
-
LOGOUT
ASUSTO NAS összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
xrvman
őstag
válasz
donat_sz #1795 üzenetére
Mindenkinek köszi a linket, mindkettőt letöltöttem és a két verzió nem egyezik, annak ellenére, hogy mindkettő 2.4.7 es verzió.
Majd dűlőre jutok, hogy melyiket is tegyem fel, HA sikerül életet csiholni az Asustorban levő Photo Gallerybe.
donat_sz:
Az asustorban ez a verzió van fent?
Photo Gallery
verzió: 2.0.1.r357
Eddig kikapcsolva volt. Most bekapcsolnám és rinyál, hogy már van egy létrehozott PhotoGallery mappa, amit anno, ő csinált.
"Ezt a műveletet nem lehet végrehajtani, mert már van egy photo-gallery mappa a Web megosztott mappán belül. Nevezze át, vagy törölje a mappát, mielőtt újra megpróbálná a műveletet."
Természetesen törölni nem tudom, mert használja a PhotoGallery
"Nem sikerült a megosztott könyvtárat eltávolítani. A következő szolgáltatások használják:
1. photo-gallery
(Ref. 5033)"
Valaki, valami okosságot tud? -
válasz
donat_sz #1788 üzenetére
Jah igen, csak el is felejtettem megírni, bocsi.
"There are two ways to upload photos in Photo Gallery 3.
First method is to use AiFoto 3 to upload photos. But the default folder is MyPhoto. For now, it's not possible to change default folder.
Second method is to create folder in Shared Folders(ADM->Access Control->Shared Folders->Shared Folders), add this folder in Photo Gallery 3(ADM->Photo Gallery 3->Click user icon->Settings->Source), and use ADM to move photos in the folder."
Elvileg "For now"... Talán a kövi ADM-ben azt is írta. -
ugyes
senior tag
válasz
Konyika #1772 üzenetére
A hétvégén frissítettem (ld. fentebb) az adm-et. Nekem a DC volt az, ami elfelejtett mindent. Én leállítottam, majd újraindítottam az alkalmazást (app central, kapcsoló ikon) és meglelte.
Igazából a még egyszeri leállítás és újbóli indítás segített (nem újraindítás!). Egy próbát megér. -
-
belashx
senior tag
válasz
donat_sz #1778 üzenetére
Persze, én is abban állítottam át. terminálhoz nagyobb rutin kellene.
Mókoltam ssh-n a routerem, de ez kicsit más.Tőle kéne pár alapvető infó, de jómagam csak a saját tapasztalataim alapján tudnék segíteni. Ha újonnan vette, akkor a jelek szerint nem nyúlt bele, ha használtan, akkor passz.
Ha az az eredeti mappa, ahol most is vannak a cuccok, akkor lehet módosítani az útvonalat, de azt nem tudni, hogy az e a probléma.Kicsit sok itt a ha.
Ha-ha-ha-ha.Közben válasz is jött.
Sajna nem tudok segíteni.
Talán a torrentes topikban érdeklődj, ott biztosan jobban benne vannak a témában. -
belashx
senior tag
válasz
Konyika #1776 üzenetére
Hú, ez így nehéz lesz.
A válaszodból ítélve ott nem állítottál semmit, szóval nem az lehet a baj.Van Docker nevű app a NAS-on? És Portainer? A qBittorrenthez nem különösebben értek, de talán annak a beállításaiba kéne körülnézni. Valaki csak tud segíteni, aki találkozott ilyen hibával.
Az én problémám röviden:
A qBit-tel olyan helyre akartam letölteni, amihez neki nem volt jogosultsága (más útvonal volt megadva a konténerben), de én ezt átállítottam. Frissítés után uganaz fogadott, mint téged: sehol egy torrent qB-ben. A frissítés felülírta a gyárira az alapértelmezett mappát, ahova dolgozhat, de ezt ismét megváltoztatva nálam helyrejött.Szóval nem tudom, hogy a 3202-n is dockeren belül fut-e a qBit. Ha nem (nincs is ilyen telepítve az alkalmazásaid közé), vagy igen, de nem állítottál semmit benne, akkor biztosan nem tudok segíteni. Bocsi.
Talán a többieknek van a kliens frissítésével kapcsolatos tapasztalatuk.
Ha megvannak a torrent fájlok, csak újra hozzá kell adni a megfelelő útvonallal.
-
Konyika
senior tag
Sziasztok!
AS 3202T. Lefrisítettem az adm-et. 3.5.4-re. Felajánlotta, hogy van új qbittorrent. Azt is frissítettem (4.3.3-ra) . Eltünt 900+ torrentem
Vagyis nem tünt el mert a merevlemezen rajta van, de a torrent kliens üres.
Ötlet, tipp. Hogy tudom vissza rakni?
-
ugyes
senior tag
Egy kis segítséget kérnék. Szeretnék böngészőt telepíteni a NAS-ra és közvetlenül használni. Valahogy nem sikerült eddig és az Asustor portalt nem tudom (fizikai távolság okán) és nem is akarom használni.
Köszönöm. -
ugyes
senior tag
Nem ment olyan simán az átállás: kénytelen voltam "forced shutdown"-hoz folyamodni. Egy dolog beakadt és az egyszerű újraindítás sem segített, sőt dobálni a 60mp alatt sem sikerült leállítani hibaüzeneteket.
Most ok. Minden szolgáltatás megy és ismét mutatja a CPU hőmérsékletét.
Ha ma letudnám a nehézségeket az évre, azzal kiegyeznék. -
ugyes
senior tag
válasz
Gawamatsu #1762 üzenetére
Nekem most 50 felett, az elmúlt 4 órában. Körbejárnak, attól függően, hogy mit zárok: Kína zárva->Hong Kong->India, stb. Végül visszatérnek Európába, amelyet nem zárhatok teljesen, mert rokonnak adtam hozzáférést. És ő gyakran utazik, éppen most kevésbé.
Felment az új verzió. Megijesztett, mert nagyon lassan bootolt be. A Roon szerver és a Download Center sem indult el magától. Most már ok.
Nekem 0C a hőmérséklet, mert nem méri a frissítés óta. Előtte 50-54C volt. Illetve kevesebb, ha a Roon sokáig pihent.
-
Gawamatsu
Topikgazda
December 6 óta össz 28 kísérlet volt.
Ez szinte semmi a korábbiakhoz képest, mikor volt, hogy naponta ~50...Különben a frissítés számomra nem hozott semmi újat.
Az energia gazdálkodáson csiszolhatnénak, hogy amikor nem csinál semmit a NAS, csak úgy van, akkor se menjen 60°C-on... -
donat_sz
senior tag
nálam a qnap (rokonnál 200km-re) csak szolgáltatói eszközök mögött van és amíg a noip-n volt a ddns-em addig folyton támadás alatt volt. megelégeltem átálltam a qnap (és az asustor) saját ddns-ére, azóta csendesebb lett minden.
Azonban azt nem tudom ,hogy a jobb hálózati eszközpark (Ubiquiti) vagy az asustor régió korlátozásai miatt, de itthon már elég régen nem látok támadásokat. -
ugyes
senior tag
& @pippo76: Köszönöm. Még nem tettem fel. Egy francia fórumon volt valami nyekergés félbeszakadó telepítésekről. Akkor este megcsinálom.
Én is csökkentett módban vagyok, viszont sftp-n jönnek, mint a poloskák. A fél világ kitiltva, Európa nem. Erre pont francia + orosz IP címekről. Úgy 11-től kb. kétpercenként valaki/valami. Kicsit állítottam rajta és 14 óta csend van...
Egyszer majd készítek egy statisztikát a felhasználói nevekből, amelyekkel próbálkoznak. Root és admin is van benne, de az csak néhány %... -
Semmi nálam sem, minden ok. Ezek szerint tényleg te lettél most kipécézve
Jómagam ezeket a próbálkozásokat megelégeltem és kitiltottam mindent Magyarországon kívül, illetve beiktattam egy 2 lépcsős azonosítást a google authenticator segítségével. Hiába szerzik meg a jelszót valahogyan, a belépéshez kelleni fog a kód amely a google authenticator által kerül generálásra a telefonomon lévő app segítségével. Ha nagyon kitartó az egyén aki próbálkozik, akkor neked is ugyanezt javaslom.
-
ugyes
senior tag
Kérdezem a topictársaktól, hogy mi a tapasztalatuk az 3.5.4.RE11 frissítésről? Illetve szintúgy tapasztaltak-e erős betörési kísérletek az elmúlt 2 órában? (Vagy csak én kerültem a dolgok rosszabb végére aktuálisan).
-
válasz
donat_sz #1754 üzenetére
Igen, ezt tudom, de szerintem IT hw szinten nem biztos, hiszen presztízs vesztéssel is járhat, illetve nagy a konkurencia és akkor oda lenne a piaci részesedése az adott márkának. Autóiparban 100%, hogy ez zajlik manapság, de pl. 10x vagy 20x éve még életre voltak tervezve az autók és nem az volt, hogy egy nyákra ráhánytak mindent, aztán ha valami kuka, akkor a teljes nyák kuka függetlenül attól, hogy a többi 15 vagy 50 funkciót ellátó része hibátlan. Hallottam olyat is pl., hogy egy női harisnya annyira jól sikerült, hogy a mérnökök azon dolgoztak, hogy milyen módon lehetne rontani a minőségen, mert így nem buli nekik
@ugyes: Igen, ez is egy szempont, igazad van ebben, de egy NVMe drive esetében max a hűtés és a kontrolleren tudnak mókolni, nem hiszem, hogy külön kategóriájú chipeket gyártanának le, mert lehet nem is érné meg nekik. NVMe esetében pedig a chip a szük keresztmetszet ugyebár...
-
ugyes
senior tag
válasz
MaCS_70 #1751 üzenetére
Nem feltétlenül a tervezett avultatás, hanem az, hogy érdekük a vállalt garancia teljesítése. De onnantól kezdve semmi. Ezért biztosan kibírják addig, a gyártási hiba vagy nem tervezett felhasználási körülmények kivételével.
A pongyola megfogalmazásom meg az én keresztem@csabex2007: Azt, hogy nem tudhatják, nem gondolnám. Ezért vannak külön célcsoportoknak készülő verziók. A célcsoportoknak, vélt vagy valós elvárásoknak megfelelően készülnek. Ha nem annak megfelelően használják, akkor lehetnek meglepetések. pl. vállalati felhasználású HDD-k, azoknál a halk működés nem elsőrendű elvárás, szemben egy otthoni vagy kisvállalati felhasználásnál, ahol a szeparáció kevésbé megoldott.
-
belashx
senior tag
Az a baj ezzel a számítással, hogy nem csak évre adják a garanciát, hanem úgy van, mint az autóknál (pl. 3év vagy 100e km). Samsung 860EVO 1TB esetén: 5 év/600TBW.
Egyébként van egy 8+ éves ssd-m laptopban, ami köszöni, jól van. Átlagos használat, fogalmam sincs, mennyi írással, mert haveromnál van.
-
Igen, mert saját példámmal érveltem, de ha levezeted akkor más a szitu
Ugye te ezt írtad:
" a gyártók jellemzően figyelnek arra, hogy a garancia időszakát mindenképp kibírják, a specifikáció szerint napi terheléssel számítva."
Itt van egy példa, vegyük ezt alapul. Legyen 640 MB/s az alapunk.
640 x 60 mp = 38.400
38.400 x 60 perc = 2.304.000
2.304.000 x 24 óra = 55.296.000
55.296.000 x 720 óra = 39.813.120.000Tehát 100%-os kihasználtság mellett havi szinten 37968.75 tb az írt adat.
De vegyünk csak 25%-át (9492 tb), mert az életszerűbb
Nincs az a gyártó aki ki tudja számolni pl. 3 év garira a napi terhelést, mert nem tudhatja, hogy milyen környezetben fogják használni a terméket, ergo ő 100% kihasználtságra kell tervezzen, mert nem adhatja el úgy a terméket, hogy azt mondja csak 50%-os kihasználtág mellett érvényes a 3 év. Persze ez a levezetés elég vad, de vannak olyan helyek hidd el ahol rendesen ki vannak használva és fontos az adatfolyam sebessége. Pl. egy 3 műszakban termelő üzem amelynek van szerver parkja is és kiszolgálja az állomásokat. Kegyetlen adatmennyiségek minden esetre. -
ugyes
senior tag
Nem mondtál ellent annak, amit írtam
Egy torrent nehéz NAS-on valószínű nem 100TB lett volna a terhelése.
Pozitív példám nekem is van: 4,5 éves notebook, torrenttel súlyosbítva és bírja. Bár már a torrent rész átkerült a NAS-ra (szintúgy SSD-re). Mondjuk ezzel sem fogja 5 év alatt elhasználni a 845TB-t. Ha mégis meglódul, akkor a 4. év végén el fogom kezdeni az egység keresését, biztos, ami biztos. -
Itt MaCs-al értek egyet, mert konkrét példám van. Annak idején 2017-ben vettem egy ilyen Corsair-t és mai napig is itt van, erről fut a rendszer. Ő a C drive-om és egyszer sem volt eddig gondom vele, pedig volt hogy 70 fokon is üzemelt ha éppen egy játék vagy Adobe Premier job futott a háttérben... A gyártó 640 Tb írt adatot garantál és 3 év volt a garim rá, de ugye ez már negyedik éve és az adat eddig 100 Tb körül van összesen az írt és olvasottat egyben véve. Szerintem előbb döglik meg bármi más és ebben a tempóban kb 20 éve maradt ha ezután is így alakul az írás-olvasás
-
Gawamatsu
Topikgazda
De a gigabit lan még mindig limitálja az átvitelt, arra meg a sima HDD is elég.
PErsze ha van aggregated 2x1GBit vagy 2x2.5 esetleg méregdrága 10Gbit akkor más a helyzet, de arra meg olyan infrastruktura is kell, ami nem két fillér és oda már nem otthoni kategóriás cuccot vesz az ember. -
ugyes
senior tag
válasz
donat_sz #1741 üzenetére
Én is két lemezesben gondolkodtam. Négy lemezes lett.
Ami még eszembe jutott: nvme ssd csatlakozós NAS, ahol kötetként is tudod használni, nemcsak cache-ként. Ez Asustor vagy Qnap (bár itt gyakran kell hozzá külön kártya). Ha megszorulsz tárhelyileg veszel bele egyet. Hátránya, hogy a nagy méretűek SSD-k drágák. -
válasz
donat_sz #1738 üzenetére
Hát vacillálok 1000-el, és minden nap másik megoldás szimpatikus. A Pi-vel az a baj, hogy még csak 2-es. Szóval ha fejlesztek azt is cserélni kellene, és egy új 4-es szét már pariban lenne a NAS árával. Ráadásul egy 2 fiókos USB rekesz is vagy 30-40k.
ugyes
Jogos! Akkor meg pláne leszűkül a kör. -
donat_sz
senior tag
így kissé nehezebb lesz a döntés
ráadásul hogy a RPi-t is megkedvelted, nálad felmerül nem érné-e meg építened egy nas-t. árban sokat faragnál vele és az is lehet, hogy a sw-es támogatást egy márkás nas-nál nem igazán használnád ki.
mert a nas-nál szerintem többnyire nem a hw-t kell megfizetni, hanem a sw-ezettséget.
az alap szintet hw-esen tudja mind.
a torrentezés a sok virtuális gép/konténerek halmaza az extrém helyzet és generálhatja az extra hw igényt, szerintem csabexnál (ha jól emlékszem a korábban írtakra) és nálam is ez utóbbi vitt az asustor felé mindkettőnket. Én ahogy írtam ilyen hw-t ennyiért máshol nem láttam elérhetőnek. -
-
donat_sz
senior tag
ha torrentben gondolkodsz és nem csak 10 torrent fut, akkor mindenképpen inteles!
itt jött képbe nekem az ár érték arány. én 4 lemezest szerettem volna az egy lemezes után, bővíthetőség adat biztonság (raid 5) okán. ezért lett as5304. ilyen hw-t ennyiért máshol nem kaptam volna. -
-
válasz
donat_sz #1732 üzenetére
Engem a lassúsága kergetett őrületbe sajnos
Jaaa, akkor ezért a Qnap topik
Nekem valami hiper szuper volt, de az arm nem tudja tartani a lépést na, hiába...
Azért írtam a manuálist, mert nem említetted, hogy az automata részre gondolsz, csak mentést írtál...
" Pl. most a photo gallery új verziójában asustor esetén nem állítható hogy a nason hova mentse a képeket.. agybaj.."
Auto mentésnél valóban nem lehet kiválasztani, na de rákérdezek majd, mert van egy kontaktom akivel privátban is szoktunk emailezgetni. -
donat_sz
senior tag
Én qnapnal nem futottam bele semmi sw bakiba, biztos van, de en nem futottam bele. Ts-121 azóta mint backup nas funkcionál.
Amit írtál mostantol mappaba mentés az manuális feltöltés csak, automatán nekem nem ment oda..
Nekem automata kell általam kiválasztott helyre. Photo Gallery 2 tudja.. Van egy erre szánt mappa, ahova család telefonjai mentik a képeket, videókat, amit rsync naponta biztonsagi ment a qnapra (csak az újakat).
Ezt nem tudom egyelőre az új 3as verzióval. -
válasz
donat_sz #1730 üzenetére
Szerintem a qnap software szinten nem az igazi, mert attól, hogy van rengeteg app, nem jelenti azt, hogy jó is... Qnap-ról váltottam, nagyon örülök, hogy megszabadultam tőle, azt hittem sosem tudom eladni. A cigam igényeit az Asustor vígan hozza úgy torrent meg wordpress és fájlrendszer protokollok terén is, mint a halk működésben is hardver oldalról.
Qnap annyiból jobb szerintem, hogy interaktívabb és gyorsabb a support, de utóbbi időben Asustor-nál is javuló tendenciát mutat ez a dolog.Photo gallery: Ez így nem igaz, mert ki tudod választani, hogy hova mentse a képeket, csak meg kell találni
Alant akkor pár lépésben leírom, mert mintha korábban is írta volna valaki, hogy nem tudja, csak azóta sem volt időm foglalkozni a dologgal, csak tegnap telepítettem a telóra.
1. A nason létrehozod a mappát bármelyik volume-on bármilyen engedélyekkel.
2. Az appon belül More fül, majd a Source menüpontnál betallózod a létrehozott mappát.
3. Ezután a mappák ikonra ha ráböksz, akkor a listában már látható is a mappa.
4. Miután a mappára ráböksz a jobb felső sarokban a kis három pontos menüpontnál már ki is választhatod a fotókat amelyeket fel akarsz tölteni. Ha kategorizálni szeretnél, akkor annyi mappát hozol létre amennyit csak akarsz és hasonlóképpen jársz el kiválogatva az odaillő fotókat.Esetemben by default a MyPhoto és a korábbi PhotoGallery-t dobta be, a "Mostantol" nevű mappa volt a tesztalanyom
-
donat_sz
senior tag
Én is a hw spec + ár/érték arány miatt.
sw-esen mind a syno, mind a qnap szerintem erősebb, de nekem elégséges az asustor. Könnyebben és jobban állítható volt a qnap, de igazából a dolgok többsége mégis megoldható.
Pl. most a photo gallery új verziójában asustor esetén nem állítható hogy a nason hova mentse a képeket.. agybaj..
Ilyen qnapnal nekem sose volt. -
ugyes
senior tag
Én a hardver miatt vettem, mert tudtam, hogy nem vagyok/leszek nagy felhasználó.És talán jövőt állóbb (és a bővítőeszköz olcsóbb,mint a Synologynál).
Bár sokáig a Qnap állt nyerésre (TS-453D), csak végül sokat olvastam a témában. Ennek az is volt oka, hogy nyáron itthon a kedvező áru példányokhoz valahogy nem adták meg a gyári garanciaidőt. Ha megadják, akkor kevesebbet olvasok és Qnap-om van. -
Semmi extra. 2 fiók, többféle fájlszerver(nfs,smb,ftp,dlna), torrent, web(wordpress gyakorlás), alacsony zaj.
Csak pont ketten is említették, hogy qnap-ról Asus-ra váltottak, ezért lettem kíváncsi, hogy véletlen, vagy ...
Igazából ha lenne 2 lemezes raspberry pi ház, az tökéletes lenne, mert 5 év alatt elég jól kiismertem már a raspbian-t. -
Annyival jobbak az Asus gépek? Vagy csak egy bizonyos árszint felett?
Erősen vacillálok, mert mindenik gyártóról olvastam jót is, meg rosszat is. Sőt tapasztaltam is, hogy milyen lecsupaszított csonkolt rendszerek futnak rajtuk. (Nincs kiléptetés LVM-ből, a 4+8-as lemezből áló raid1 tömb "maradékát" nem tudom kihasználni.) -
donat_sz
senior tag
válasz
-SeveN- #1721 üzenetére
nekem most 4 lemezes nasom van 3 nagy lemezzel azt nem javallom élettérbe. ezért ez nem lesz tv közelben. ha a nas-ról játszanál le ott is hdmi-n csatlakozik egy eszköz, pont mint egy tv boxnál, akkor az mivel jobb? részemről akkor inkább egy központi nas és a készülékek meg lejátszanak.
-
-SeveN-
aktív tag
Sziasztok!
Van tapasztalt NAS-kodi kombóról?
Érdemes HDMI-s NAS-t venni, kiváltható vele egy jól működő Coreelec?Köszi
-
ugyes
senior tag
válasz
donat_sz #1717 üzenetére
Megjelent az új ADM verzió (3.5.4.RE11). Az újdonság részben megemlítik a PG3-at is. Lehet javítottak valamit és megoldható. Én még nem tettem fel.
Elolvasva a PG3 leírását ott a mobilfeltöltésnél írják, hogy csak egy könyvtár használható:4. At present, the instant upload backup of mobile phone photos will generate SmartUpload folders on the NAS. Each folder has a maximum of 999, so if you have many photos to upload at the same time; for example, 4000 photos on the mobile phone, it will cut into five folders.
Home/MyPhoto/SmartUpload -
donat_sz
senior tag
-
ugyes
senior tag
válasz
donat_sz #1713 üzenetére
Én próbáltam, de pont ezen tulajdonsága miatt töröltem is. Helyette Plex camera upload, ahol egy telefonról csak 1 helyet lehet megadni fixen (vagy feltöltés előtt módosítás, de akkor néha meghülyül), de az bármi lehet.
Nekem nem az 1. köteten van a családi fotógyűjtemény, ezért nem jó, macerás a PG3 (utána mindig el kellene mozgatni, stb.)
B) verzió: kiderült a Samsung mobilok képesek közvetlenül csatlakozni hálózati meghajtóhoz (lehet más mobilok is, de speciel nekem Samsung van): fájlkezelővel átmásolni a képeket. -
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
donat_sz #1713 üzenetére
Én még mindig a több lépcsős teló-OneDrive-NAS kombót használom.
az is gyors és ott van, hogy onine a MS cludban elérhető (igaz 5GB limites, de mivel úgyis kell mentéseket csinálni, betelte előtt mentés, majd OD törlés (telón, NAS-on és backupban így is megvan minden)) -
donat_sz
senior tag
Photo Gallery 3-t használja valaki?
Elkezdtem használni és úgy tűnik sokkal stabilabban, gyorsabban tölti fel a képeket a nas-ra a telefonról, mint a korábbi verzió.
Viszont! az egyedi HOME mappába menti fel a képeket a korábbi PhotoGallery helyett. Ez két okból is problémás, mert így adminként kevésbé tudom a családtagokat könnyen segíteni, hiszen a home mappájukba nem látok bele. másik, hogy rsynckel nem tudom menteni a képeket a backup nas-ra, mert a home mappa rsync esetén nem kiválasztható :/nem találok semmilyen opciót az androidos alkalmazásban a mentési mappa beállítására (állítólag van ilyen, de nem lelem).
kérdés1 - valakinek sikerült az aifoto3-ban feltöltési célmappát beállítani esetleg?
kérdés2 - a backup and restoreral hogy lehet a home mappákat menteni rsynckel? -
ugyes
senior tag
válasz
MaCS_70 #1710 üzenetére
A weboldalon van külön support link [link] . És feladtam ott egy hibajegyet. Másnap jelentkeztek.
Ne lepődj meg, ha rögtön az admin jelszót és az EZ-Connect ID-t kérik. És nyitva hagyják maguk után a root/SSH kaput. Ez utóbbit leszámítva teljesen rendben volt velük a kommunikáció. -
ugyes
senior tag
válasz
MaCS_70 #1708 üzenetére
Megnézted, hogy milyen szinkronizálási ütemezést állítottál be, állított be a rendszer?
B verzió, ami nálam is volt (és a support javította meg), hogy bizonyos fájlok "megfekszik a gyomrát" és megállítják a szinkronizációt. Hogy pontosan milyenek ezek arra nem tudjuk a választ, mert >4000 fájl kúszott le a javítás után. Bár a support szerette volna, hogy a problémásat átküldöm nekik, de hát a fene tudja kiválasztani ennyiből -
A DataSync Centerben használ valaki OneDrive szinkronizálást?
Beállítottam egy accountot, el is indult és le is futott, azaz a NAS-ról szépen feltöltött mindent a felhőbe. Azóta viszont nem mozdul.
Akár aNAs-ra, akár közvetlenül a felhőbe teszek beállítottan támogatott típusú fájlt, nem csinál vele semmit.
A naplóban az utolsó bejegyzés a nyitó feltöltésé, azóta semmi, pedig az állapotjelentés szerint aktív a kapcsolat.
Köszönettel: MaCS
-
ugyes
senior tag
válasz
Samanbacsii #1706 üzenetére
Valami hasonlót tapasztaltam. Végül a Plex kamerafotó feltöltés funkciót használom (PlexPass-os), ami ugyanez, mert csak egy könyvtárat lehet bejelölni egyszerre.
Viszont eredeti minőségben tölti fel és rögtön megosztható a családdal. A Google Photo 16MP és 1080p felett külön algoritmussal tömörít, emlékeim szerint. -
ugyes
senior tag
válasz
Samanbacsii #1704 üzenetére
Én úgy tudom, hogy Google photo-ról közvetlenül sehogy.
-
Samanbacsii
őstag
Sziasztok! Google fotóról hogyan lehet lementeni ai foto3 ra úgy hogy a képek időrendi sorrendje megmarad jon?
-
Létezik, hogy nem ismeri az Asus saját felhőszolgáltatását?
Synology 118-at néztem ki, de megakadt a szemem a 1002-n, mert később egyszerűen bővíthetném. Hosszútávú tapasztalat?
Képes usb-s lemezre menteni mindent vagy csak a fontosabb adatokat? Netán automatizálható is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Cyberpunk 2077
- Milyen monitort vegyek?
- Politika
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Microsoft Excel topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- BLITZWOIF BW-V7 7-HÓNAPOS KÍVÁLÓ ÁLLAPOTBAN ELADÓ !!!!!
- iPhone 15 Pro Max 256GB 90% Akku, gyári garanciás !
- Újszerű Acer Nitro V - ANV15 - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2+ év garancia
- Microsoft Surface Go laptop 12,4" i5/8GB/128GB újszerű állapotban
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47 mm fehér/ezüst + Spigen Modern Fit 316L fém szíj
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Fedezd fel a lenyűgöző világot az RTX4060 EAGLE OC segítségével! 0% THM rèszletre is!
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Samsung S23 Ultra 512/12GB Fekete / Normál állapotban / 27%-os ÁFÁS számlával / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest