Hirdetés
-
LOGOUT
ASUSTO NAS összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
blzkrmnd
csendes tag
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni kamerákkal kapcsolatban. Volt már olyan valakinek, hogy egyik napról a másikra törlődtek a kamerák a surveillance centerből? Több mint 1 éve használunk egy AS3202T nas-t 3 db hikvision kamerával onvif módban gond nélkül. Reggel óta viszont valamiért rendszeresen kitörlődnek. A kamerákat ugyan úgy megtalálja a surveillance center és be tudom állítani őket mind eddig, de valahányszor belépek telefonon az AiSecure-ba és váltok a kameranézetek között, vagy gépen a surveillance centerbe és váltok szintén a kameranézetek között, a kamerák elérhetetlenné válnak és kitörlődnek. Ezután újra hozzá tudom adni őket és így tovább előről. Restartoltam a nast, de ugyan az a hiba. Minden update fennt van. Van esetleg ötletetek? Előre is köszönöm a válaszokat. -
-
blzkrmnd
csendes tag
válasz
donat_sz #1266 üzenetére
Szia!
Szerintem a Hikvision kezdésnek azért jó, mert könnyű beállítani. POE táplálnám én is mindenképpen. Én azért döntöttem a Hikvision mellett, mert elterjedtebb cég mint a Dahua. Nem rég olvastam, hogy a világon az surveillance kamerák eladásából 17% a Hikvisioné és 5% a Dahua. Természetesen az utóbbi is nagyon jó, de a Hikvision beállításához nagyon sok jó videó és leírás van a neten. Annyit had tegyek hozzá, hogy én fél napot szívtam azzal, hogy macbookon kezdtem el a kamerát beállítani és a böngészőben sehogy sem akart élőképet behozni. Egy bizonyos plugin telepítését kéri bármelyik böngészőből is szeretnéd használni. Végül addig olvasgattam, míg kiderült, hogy Mac-en teljesen megszüntették a szükséges plugint és a továbbiakban nem lehet se böngészőből se az Asustor Surveillance Centeréből megnyitni az élőképet. Hiába dobja fel, hogy töltsd le a plugint vagy a Surveillance Centernél egy bizonyos "Viewer"-t, akkor sem működik. Windowson is a régi Internet Explorert kell használni ha a kamera élő képét akarod látni. Szerencsére Windowson viszont az Asustor Surveillance Center hibátlan.Mac-en le kell tölteni egy amúgy nagyon hasznos és jól kezelhető programot amivel viszont meg tudsz oldani mindent. Ez az IVMS 4200.
-
blzkrmnd
csendes tag
Szia!
Köszi a gyors választ bocsi, hogy csak most tudok reagálni.Szóval átállítottam az AiSecure-ban az átkódolást 720-ra de érdekes még darabosabb lett a kép és miután visszaraktam 1080-ra megint jobb. Mivel a kamera oldalán(a böngészőben megnyitva) 1080p van felvételnek beállítva meglehet, hogy több erőfeszítéssel jár átkódolnia 720-ra, mint hogy csak simán lejátssza. Bár ez csak egy feltételezés sajnos ehhez nem értek azért is kérdeztem.
Másik kérdés, hogy te TCP vagy UDP protokollt használnál a Live Viewhoz? Azt olvastam, hogy az UDP jobb ha sokszor akarom élőben nézni amit vesz a kamera, viszont van valami stabilitási hátránya is. Először TCP-ben próbáltam és érdekes, de az AiSecure appban kevésbé akadt a kép, de rosszabb is volt a minőség, viszont UDP-ben jobb és folyamatosabb a minőség minden platformon, kivéve az AiSecureban, ahol viszont akad.
Illetve még annyi, hogy nekem a kamera képbeállításaiban 60Hz volt beállítva, tehát NTSC és én átállítottam PAL szerinti 50 Hz-re képet, így viszont ugye csak 25 FPS a maximum amit tud a kamera. Van ennek bármi jelentősége szerinted?
Köszi szépen!!!!!
-
blzkrmnd
csendes tag
Sziasztok!
Asustor Surveillance Centerrel kapcsolatban lenne pár kérdésem ha nem gond.Az egyik, hogy mitől lehet az, hogy a mobil appban(AiSecure) amikor belépek és megjelenik a LIVE View, akkor szaggat és lassú a kép a telefonon, viszont amikor 2x rákoppintok és kifejezetten egy kamerára koncentrál, akkor szinte tökéletes az fps. A képminőséggel nincs gond se itt se ott. Tehát amikor belépek látni az aktuális órán is, hogy 4-5 mp-et ugrál a kép, míg ha belelépek semmi baja. Közvetlen HDMIről, vagy böngészőből is tökéletesen működik.
A másik, hogy hátha valaki próbálta már Hikvision kamerával. Bárhányszor beállítom a pontos időt a kamera saját oldalán, néhány perc mulva visszaugrik az előző beállításra, így 1 órával a pontos idő mindig le van maradva a Surveillance Center órájához képest. A nyári időszámítással is próbáltam. Először mintha minden oké lenne, majd pár perc mulva visszaugrik.
AiSecure appban a beállítások fülön alul az "Átkódoláson" mit ért pontosan az app? Nekem 1080p van beállítva, ahogy a kamerán is, de átállítva nem tapasztaltam változást.
Köszi előre is a válaszokat! -
blzkrmnd
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy Asustor AS3203T-vel kapcsolatban.
Tegnapig tökéletesen működött a Download Center, távoli eléréssel mindennel, ma viszont amikor meg akarom nyitni az appot csak annyit ír, hogy Applying és teker...
Tegnap behelyeztem egy 2. vinyót és feltettem a Surveillance Centert, valamint beállítottam folyamatos felvevésre egy kamerát. A felvételt a volume 2-re teszi, tehát a volume 1 hdd-hez nincs köze. Az eddig letöltött filmek stb ugyan úgy megvan a File explorerben, de a Download Centerrel lett valami és nem értem mi lehet a gond.
A Download Center elvileg a következő portokat használja:
9999, 55555
A Hikvision kamera viszont a 8000, 554 és 80 portokat használja így azzal nem lehet ütközés.
Az gondot jelenthet, hogy az ADM Web service is a 8000-res portot használja?
Köszönöm a segítséget előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- BestBuy ruhás topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- GTA VI
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kedvcsinálót kapott a hamarosan megjelenő RoadCraft
- További aktív témák...
- Ducky One 3 full size billentyűzetek többféle színben és különböző kapcsolókkal
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest