- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
-
LOGOUT.hu
ASUSTO NAS összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
donat_sz
senior tag
a kérdés, mekkora háttértárra van szükséged!
én anno erősen szemeztem a saját nas építsével. azonban mivel több lemezt is szükségesnek éreztem már akkor is és e mellé még kell cpu erő is és nem elégszel meg a nagyon összebarkácsolt hw-es megoldással, akkor nem sokkal volt olcsóbb építeni házzal, gazdaságos táppal megfelelő hálózati csatlakozással... egy gépet. a sw-es támogatás a freenas (ha jól látom ez annak az utódja) akkor még csak közelítette az akár asustor által elérhetőt, pedig akkor még a qnap is jóval előtte volt, nem is beszélve a synologyról. -
Gawamatsu
Topikgazda
Senki sem 'szeretné' kifizetni, rá vannak kényszerülve, páran. És még, hogy nem személyes ügy.
Az a bosszantó, hogy nem a problémát szüntetik meg, hanem hárítanak.
Most nekem reset után, port átállításokkal, erős, kb megjegyezhetetlen jelszóval nincs bizodalmam abban, hogy nem fordul elő újra.
-
miller79
tag
Értem... Akkor sem gondolm, hogy ez ilyen egyszerű. Veszek egy NAS-t, amit úgy adnak el, hogy mennyire profi és tele van online funkciókkal és folyamatosan frissítik, ilyen - olyan védelmekkel!? Majd én mindent megteszek, 2 lépcsős védelem, defender, meg a f@szom tudja. Ők elbasznak valamit én szopok és még én vagyok a hülye is?! Hát én nem így látom!
-
donat_sz
senior tag
ftp kevésbé biztonságos mint smb!
Inkább a NAS minden automata port nyitását tiltani. Míg a routeren egyedi port nyitásokat az elengedhetetlenre megcsinálni. Lehetőleg ne a gyári portszámokon..
Belső hálózaton meg meghagyni az SMB hozzáférést vagy az NFS-t, attól függ mivel mit szeretnél elérni. Windowssal a NAS-ra SMB tűnik a jobbnak (itt a min SMB 2-t beállítani). Míg pl médialejátszók NFS-en keresztül nyugodtan elérhetik a NAS-t.
nekem eddig ez a konklúzió, ha valakinek van javaslata ezzel szemben szívesen hallgatom!
-
donat_sz
senior tag
Úgy tűnik én is megúsztam. Nálam az összes EZ- valami deaktiválva volt, minden manuálisan routeren nyitott porttal volt csak elérhető (többségük nem is a standard port számon, a szokásos porton az aifoto és az rsyncnél volt meg) mostanra mindent bezártam. SMB-nél csak lv2+ volt engedve, de én amúgy is főleg nfs-t használtam a médialejátszókhoz. Egyedül ddns volt aktív a korábban említett veszély forrásokból.
ssh-t egyedi porton azért nyitva tartom, hátha mégis szükség lesz rá.Mindenesetre nagyon kíváncsi vagyok hogy fogja ezt a helyzetet kezelni az Asustor! Mennyire hagyja magukra a felhasználóit!
-
Gawamatsu
Topikgazda
A fura, hogy nálam egy hete leálltak. Február 15 óra egy darab rossz kísérlet sem volt.
Pedig az összes lehetséges belépés monitorozva volt, max 3 rossz kísérlettel, örök IP tiltással. Csak EU-ból lehetett belépni, most már EU sem, kivéve HU, ami White list és a helyi hálózat. -
Kicsirics77
veterán
ezért is választottam le egyelőre minden külső hozzáférésről, és csak belső háló meg magayarország van a white listben, mondjuk egy vpn kapcsolaton keresztül ugyanúgy megfektethető
na mindegy, a lényeg,hogy a gyerek tudjon mesét nézni este mert mégegy hiszti már megválasztana
megnézem az upnp hogy muzsikál a tévén,aztán ha az megy rendesen akkor marad is.
update: most jött e-mail asustól,hogy támadás van/volt és nem megy az ezconnect, meg válasszam le a nast
kicsit elkéstek vele...[ Szerkesztve ]
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
donat_sz
senior tag
-
Gawamatsu
Topikgazda
Nekem a frissítés sebességéről volt ticketem feléjük.
Minden letöltés jó, de az Asustor App Store felé piszoklassú.
Ezen úgy tudsz segíteni, hogy böngészőből töltöd le a frissítéseket, ha nem tudsz várni
Innen: https://www.asustor.com/service/downloads?product_id=39
Új hozzászólás Aktív témák
- Tesla topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Házimozi belépő szinten
- Call of Duty: Black Ops 6
- Egérpad topik
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest