- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
ASUSTO NAS összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpeti83
újonc
Sziasztok!
Tanácsot, illetve segítséget szeretnék kérni, hátha van más aki hasonló problémába ütközött.
Adott egy UPC FiberPower 500 internet otthon a hozzá adott UPCs Connext box-al, illetve egy Asustor AS3202T. EZ Connect segítségével elérem a NAS-t távolról (notebook - csatolt meghajtó / telefon dedikált applikáció), viszont Cloud IDn keresztül a My Asustor Cloud Connect-en nem találom, és ugyancsak nem tudja elérni senki a publikus megosztott mappákat. Másnál is van/volt ilyen probléma?
Köszönöm előre is!
üdv,
P. -
VodaDroid
csendes tag
Hello Frissült a Transmission a nason(6202T) és elvesztette az összes seedelt torrentet.
Vissza lehet állítani valahogy?Köszi! -
Gawamatsu
Topikgazda
Tegnap előtt rendeltem 2 FosCam C1-et, ami tegnap meg is jött.
Szépen felment a WiFi-re első alkalommal és a NAS (SC) is végre látta a kamerát.
A Surveillance Center is megtalálta és szépen beállítódott.
Mozgásérzékelése jólmüxik,esemény előtti x és mozgás megszűnés utáni y időt is rögzíti, igény szerint.Csak ajánlani tudom, így 1 napos tapasztalattal.
UPC hálózata sem zavarta meg, nem kellett bűvészkedni NAT-tal, bármit is csinál az.
Simán megy mobilról a ránézés mind az AiSecure, mind a FosCam app-pal.A terület kimaszkolás rész ami a Surveillanc Centerben nincs meg, de az úgysem érdekes még.
Fél nap alatt a két kamera ~10Gb-ot mentett (2TB-s WD Purple-ra), de ez ugye a mozgások függvényében változik (H.264, 720p, 23fps. WiFi)).
Szerencsére a Foscam kamerákon standard microUSB tápellátás van, így egy sime mobilbank akkuval "UPS"-essé lehet tenni. A NASamúgy is UPS-en ül, ha elmegy az áram, vagy betörőbácsi lenyomja a biztosítékot, akkor is rajtakapódik
-
gekkoXT
senior tag
A lényeg, videó és fotó anyagok biztonsági másolatai lennének a nas--on(1-1 hdd) plusz 1-1 régebbi projektek amik már annyira nem fontosak.
Ha erre elég az említett 140 körüli sebesség akkor jó a középkategória is ezek szerint.Ezzel nem is voltam tisztában, hogy gigabittes hálózaton mi az elérhető írási olvasási sebesség ha adott 7200rpm-es hddk vanak, plusz ssd mint rendszer.
Látszik, hogy a tudásszerzés elején járok
-
gekkoXT
senior tag
válasz
Gawamatsu #292 üzenetére
A célom, hogy a munka gépemről gyorsan tudjak archiválni rá.
A tervem az, hogy a gépemben lévő 2 nagyobb hdd párjai a NAS-ban lennének. Igaz, nem raid, meg hasonlók, de a plusz egy másolat is már biztonságosabb megoldás lenne. Plusz 2 hdd a nas-ban pedig sima egyszerű átmeneti tárolós hdd-k, alkalmankén hotswap cserélve.Így átgondolva alapvetően jó az említett sebesség is ami eleve adott gépen belül is most. kb.
Semmi transzkódolás vagy más cél nincs.
Max fájl megosztás (munka) interneten keresztül. 1-1 letöltésnyire. -
Gawamatsu
Topikgazda
A gyorsaság milyen jellegű legyen?
Befolyásolja a lemezek sebessége vagy jelen esetemben a hálózat ami gigabites ugyan, de 113-120Mb/s-nél nagyobb sebességre az se képes.Transzkódolásra ezek tök alkalmatlanok, mert gyenge a proci rá (2/4 magos atom) i5 alatt meg se próbáld, az meg extrém drága.
A lemezek sebességével nem tudsz mit kezdeni, kb 150Mb/s a vége. Lemezek közti másolást meg a belső felépítés és busz sebesség limitálja, amit előre nem lehet tudni mi van benne.
Raid tömbön belüli áthelyezé, másolás gyors, lemezek közt annyira meg már nem.Instabilitást én nem tapasztaltam.
Kb akkor van újraindítva, mikor OS frissítés megy rá. Ez kb 2-3 havonként jön. -
gekkoXT
senior tag
Sziasztok!
4 lemezes NAS-t szeretnék, és az utánaolvasások alapján eléggé bejön az Asustor.
Ellenben a sima NAS fórumban arra utaltak, hogy a felhasználóknak vannak problémáik a márkával. Instabilitás volt az egyetlen amit ki tudtam venni a ködös fogalmazásból.Nekem adattárolásra kell elsődlegesen, nem szeretnék torrentezni vele.
Ami fontos, hogy gyors legyen, de nem kell a top legdrágább azért. -
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
oleandro #288 üzenetére
Settings, EZ-Connect.
Vagy Asustor EZ Connect.
-
oleandro
tag
Sziasztok,
hogyan tudom beállítani azt, hogy a laptopomról távolról is elérjem a nast? Akár mint a windosban csatolt meghajtóként, vagy pedig a nas menüjét.Próbáltam a nas menüjét távolról elérni, ehhez beállítottam a myasustor.com-ot, de mindig azt írja, hogy nem elérhető.
-
Hyena
senior tag
válasz
Ber31inger #283 üzenetére
Siman tudni fogja a wd red mivel ,hogy 1 extrem peldat mondjak meg az amugy 288 gigas BD50 iron fistnek is "csak" 56,9 Mb/s ami 57 Mbps = 7.125 MB/s a teljes adatsebessege mikozben egy wd red adatatviteli kepessege 147 MB/s ami tobb mint amit a gigabites kapcsolat lehetove tesz 1 kabelen.
A zyxel nasokat nemnagyon ismerem lehet, hogy jok, de akkor mar inkabb xpenology es hp proliant gen 8. -
Ber31inger
újonc
Koszonom szepen a valaszt....igen, nalam a media playernek nem kell vinnie az Atmost, arra ott van a Denon erosito :-)
Csak arra van szuksegem, hogy a Media Player megtalalja a NAS-t a halozaton es ne legyen problema akar egy 50GB-os 4K filmet Dolby Atmos audioval tovabbitania HDMI-n keresztul az erositobe. Egyszeruen kikeszulok amikor egy film akadozni kezd.Meg egy kerdes uraim, illetve ketto...a HDD-m a NAS-ban egy WD RED, 64MB cache, 5400 rpm-el - viszont lattam, hogy egy WD RED Pro-t is amiben 256MB a cache es 7200-as rpm-el....szerintetek siman fogja tudni kuldeni a "lasabb"-ik HDD az 50 gigas filmeket, vagy azokra mar inkabb kell az erosebbik? Nem akarom, hogy ha mar meglesz a Media Player akkor a HDD miatt akadozzon a film...vagy nincs jelentosege?
Masik kerdesem a NAS-al kapcsolatos...mivel lesz egy kulon media lejatszom, ezert nem kell csilli villi dekodolasra kepes NAS, csak tarolasra fogom hasznalni semmi masra, eleg arra egy mezei Zyxel NAS326-as? Csak az lesz a dolga, hogy a filmeket tovabbitsa halozaton keresztul a media playerbe.
Elore is koszonom szepen a valaszt.
-
Hyena
senior tag
válasz
Ber31inger #276 üzenetére
Nemnagyon ajanlott androidon filmet nezni mivel vannak bizonyos foleg hangot erinto lejatszasi problemai. (kadencia helyesseg, hangtovabbitas...)
Amugy a shield egy eleg jo box de inkabb egy ilyen asztali mindenesnek felel meg semmit egy dedikalt medialejatszonak. (pl ha jatszani is akarsz rajta)
Mediaplayernek inkabb ajanlottak az amlogic s905x boxok libreelecel. (a dobozbol kiveve androiddal nem tul jok)
Vagy esetleg zidoo x9s, himedia q10 pro (ha mindenkepp android kell)
Esetleg valami Dune tipusu keszulek... -
sirály69
őstag
válasz
Ber31inger #276 üzenetére
Szerintem ez nem lesz olcsó...
Itt kérdezz rá.... -
LaliPapi
tag
Fórumtárs angol bejegyzésébe a témában.
Re: App Central ends support for KODI (what we can do)
Postby Hyena » Sun Apr 01, 2018 1:53 am
You can find my solution this below if you wants to get back our belowed Kodi to your asustor nas if you updated your app, or uninstalled kodi....
First of all you must uninstall the following apps from that:
x.org (if you uninstall this it will also remove almost everything necessary)
ffmpeg
asustor portal
remote center
web browserAfter this you should download the following apps from the asustors website. ( http://appdownload.asustor.com/ )
0010_999_1504679933_ffmpeg_3.3.2.r11_x86-64.apk
0010_999_1507799424_web-browser_1.0.0.R4_x86-64.apk
0010_999_1508989612_remote-center_1.0.0.r157_x86-64.apk
0010_999_1512560310_kodi_17.6.0.R1_x86-64.apk
0010_999_1512708048_xorg_10.14.7.R33_x86-64.apk
0010_999_1513305050_asportal_2.2.4.r1213_x86-64.apk0010_999_1518494437_soundsgood_2.1.0.r830_x86-64.apk (its opcional but if you wants to use the soundsgood you must download this one also)
If you have everything, you must install them manually one by one , its important to manually install because if you try to install them from the app central it will update the x.org to the latest which will have no sound on the KODI.
Here are the install sequence:
ffmpeg
x.org
web browser
remote center
as portal
kodiand soundgood if you want it.
If you done everything well you can see 3 available updates in the app central (x.org, ffmpeg, soundsgood) BUT DON'T UPDATE THEM because if you do it you'll have no sound on your ac3/dts movies!
This solution works well for me, but as i can see don't have so many time since maybe a future update will cause more complications...
-
Hyena
senior tag
válasz
Ber31inger #274 üzenetére
Igen ismerem nem rossz keszulek, attol fugg mire akarod hasznalni...
-
Ber31inger
újonc
Koszi szepen
a rakoltheto osszeg megnott mivel az Asustoromat sehogy sem tudom munkara birni, ugyhogy visszakuldom es marad a regi NAS-om ami egy Zyxel de mivel viszont csak film tarolasra lesz hasznalva ezert azt gondolom, hogy arra eleg, mivel a "munka" nagy reszet a media player fogja csinalni.
az NVIDIA SHIELD TV 2017-et neztem ki magamnak, elvileg az mindent tud...ismered esetleg? -
Hyena
senior tag
válasz
Ber31inger #272 üzenetére
Az a rakoltheto osszegtol fugg.
A legjobb ar/teljesitmenyt egy amlogic s905x alapu cuccal ered el libreelecet telepitve ra.
pl egy ilyennel:
https://www.geekbuying.com/item/MECOOL-M8S-PRO-Plus-Youtube-Netflix-4K-Streaming-TV-Box-386510.html
Eleg jol el vagyok latva mediaplayerrel van osszehasonlitasi alapom.
-
Gawamatsu
Topikgazda
+1.
Nem tudom milyen erős lejátszásra a AS6204T (enyém) és a 6302, de ne maz a fő csapásirány neki.
Mint tároló teljesen jó, megy több irányba egyszerre a lejátszás hiba és szaggatás nélkül.
Nálam van egy med600 (LAN, Wifi az eldugott helyen levőség miatt 1080p-ben nem elég)) és egy Amazon Fire Stick (WiFi) és nicns gond párhuzamos lejátszásnál sem.
Transzkódolás off, Plex szerver van a Nas-on.A med nem plex kompatibilis, az a media share-t éri el és onnan játszik le.
-
Hyena
senior tag
válasz
Ber31inger #269 üzenetére
A kodinak egyeltalan nem kellene szaggatni, javaslom uninstallalj minden hozza kapcsolodo appot az alabbiak szerint.
Regebben nekem is volt ilyen problemam de a supporttol kapott tanacs szerint ez megoldodott."KODI will depends on these app "xorg", "remote-center", "asustor portal" , please uninstall these 3 apps altogether ,
and then install asustor portal from ADM\App Central \Beta Apps first, and then xorg, and remote-center. try again."Termesztesen minden appnak a regi meg kompatibilis valtozatat kell hasznalni.
A Kodi helyett jelenleg egyedul az OpenPHT app az ami hasznalhato video lejatszasra HDMI kimenettel asustor lejatszon ami tulajdonkeppen egy Plex kliens , de sajnos nemigazan fejlesztik mar. (egy probat meger, de ne legyenenk hiu abrandjaid)
A magam reszerol ugy gondolom ennyi volt az asustoros videolejatszasnak azt javaslom vegyel egy asztali mediaplayert!
En mar toroltem is a kodit a nasrol ha a kesobbiekben lesz valami mas megoldas talan kiprobalom... -
Ber31inger
újonc
válasz
Gawamatsu #253 üzenetére
Szia,
napok ota torteno kutatasra adtak meg a valaszt :-)
nem tudom miota kerestem a Kodit :-(Van esetleg mas modszer arra, hogy filmeket jatszak le a TV-n HDMI porton keresztul?
Elsosorban a 4K filmek erdekelnek.Asustor AS6302-t van, amid HMDI 2.0 kabellel kapcsoltam ossze egy Denon HDMI 2.0 4K-s erositovel amibol HDMI out-on kersztul van kapcsolva a TV.
A gondom az, hogy akar Kodit hasznalok, akar Plexet, a 4K-s filmek brutalisan szaggatnak, egyszeruen nezhetetlen, pedig minden HDMI 2.0-val van csatlakoztatva es megis szaggat mint az eszeveszett. Arrol nem is beszelve, hogy hang sem volt (most mar vilagos, hogy miert, azt megoldom a regebbi verzioju ffmpeg es x-org appal de a film akkoris szaggat....tudtok erre valami megoldast legyszi? Mar teljesen tanacstalan vagyok :-(
Koszonom -
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
oleandro #266 üzenetére
Milyen VPN, hol, mi?
DLNA volt írva az nem vpn, hanem hálózati médiaátvitel szabvány.
Az app centralban ezek a dlna progik, választasz egy neked megfelelőt, beállítod mi legyen lejátszható vele és
és a TV dlna-jával megkeresed a dlna forrást.nincs semmi vőn itt, nem is tudom mire gondoltál.
-
oleandro
tag
Sziasztok,
nem biztos, hogy ide való de hátha.A kérdésem az lenne, hogy van arra lehetőség, hogy egy viszonylag új samsung tv meg tudja nyitni, a távolban lévő asustor nasomon lévő filmeket? Plex nem játszik, sajnos sok anyag nem megy rajta megfelelően. Pl olyan dlna ami neten keresztül is képes a megosztásra?
-
Hyena
senior tag
válasz
LaliPapi #258 üzenetére
A Kodit buktad mivel nincs mas megoldas az x.org downgradere csak ha elotte uninstallalod az ujabbat.
Szerencsere a kodi apkt meg regebben lementettem az asustor oldalarol mikor meg elerheto volt es feltoltottem az alabbi linkre mivel mar mas is kerte.https://mega.nz/#!vw52gY5b!a3TTJkj4Avqz ... 0ABCl254_4
-
LaliPapi
tag
Szia,
Sajnos én is megszívtam. Próbálom visszarakni a régebbi x.org-ot, de mivel fel van telepítve az újabb ezért nem hajlandó rá. Ha viszont törlöm az újat, akkor figyelmeztet, hogy leszedi a kodit is, azt meg nem találom sehol a listában.
Van esetleg valami ötleted?
Köszönöm.
-
lcdtv
tag
Már kérdeztem de igazán választ nem kaptam-találtam sehol. AiDownload alternatíva IOS rendszerre. Ha van!
-
Hyena
senior tag
válasz
Gawamatsu #253 üzenetére
Minden appot erint ami a nason fut esl hangot jatszik le ezert valtozott meg a soundgood app is.
A plex szerver fut a nason, de az persze nem jatszik le hangot azt a kliensek teszik.
Szerintem ezert azt nem erinti, de kiprobalni nem tudom mivel en nem frissitettem illetve visszacsinaltam a frissitest.
Ha feltetted az uj appokat, probald ki!
-
Hyena
senior tag
Sajnos a napokban az asustor az alabbi hirt tette kozze:
Dear ASUSTOR users:
The ASUSTOR team will end maintenance and support for KODI in App Central as of March 20, 2018. Support for AiCast in Google Play will also end on the same date...
Forumokat olvasgatva illetve a nekik irt levelre jott valasz alapjan a hatterben az van , hogy egy szervezet melyet nem nevezhetnek meg beperelte, illetve perrel fenyegette oket es a tobbi hasonlo gyartot (pl qnap aki mar regebben megszuntette a Kodi tamogatast) a Dolby es a DTS hang lejatszasanak kepessegeert ami licenszhez kotott. (a kodi hiaba ingyenes)
A fentiek miatt nemregiben megjelent nehany app frissitese (pl x.org, ffmpeg, soundgood) ami megszunteti a dts es ac3 tamogatast a nason.
Amennyiben valaki meg hasznalja, hasznalni akarja a Kodit, vagy mas alkalmazast amelyben szamit dolby , dts hangra, ugy NE FRISSITSE ezen appokat mert nem lesz hang.
Ha mar megis megtette, ugy a helyzet kacifantosabb mivel az app centralban termeszetesen a regi kompatibilis appok mar nincsenek fent, a Kodit pedig vegleg toroltek, de szukseg eseten az alabbi linkrol ossze lehet szedni a szukseges cuccokat es manualisan feltelepiteni. (en megtettem legalabbis es mukodik jol)
http://appdownload.asustor.com/ -
mad823
őstag
Sziasztok,
Ki milyen media servert használ? Első körben az upnp2-vel futottam neki, működik is, de teljesen random disconnect-el, nem túl sűrűn, de óránként 1-2x, ami azért zavaró. (A TV (UE40ES8000) LAN-on csatlakozik egy UPC Connect Box-on keresztül az AS3102T-hez.)
Tudtok / használtok olyat, ami üzembiztosan működik? Első körben DLNA érdekelne...Kösz!
-
Gawamatsu
Topikgazda
-
rewo
tag
Azt nem tudja valaki, hogy miért nem tudja torrent letöltésnél kihasználni a maximális sávszélességet?
Laptoppal gyorsabban tudok letölteni wifin keresztül. -
rewo
tag
Sziasztok!
A .myasustor.com működik valakinek?
-
lcdtv
tag
Sziasztok! Tud valaki segíteni hogy IOS esetén van-e ASUSTOR Download Assistant applikáció. Mert nem találok csak droidra meg asztali rendszerekhez.
-
Laca0
addikt
válasz
Gawamatsu #224 üzenetére
Ez úton is köszönöm a válaszaidat!
Amúgy végül maradtam a QNAP-nél, nem adtam el. Vettem egy WD RED-et és így vannak most párban a Purple lemezzel. Lecseréltem a qnap szinkronizáló app-ját egy másikra, annak nem szállt el még egyszer sem az adatbázisa... és amúgy sokkal gyorsabb is, mint a gyári. A Red lett a fő lemez, a Purple meg nem gyakran piszkált anyagok tárolására és kamera felvételekre van csak használva.
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
kk831228 #225 üzenetére
A ventillátorai nem hallhatók. Nem azok hallhatók, hanem a vinyó ha pl Avast megy vagy az időzített SMART, Disk Doctor fut.
Még videó lejátszás sem csinál hangot, csak az erős lemezterhelés.
Annyit tudok, h csinálok videót nappali és éjszakai környezetben, belenyomva kis hálózatos lejátszást, viruskergetést, de mondom, semmi hangja, auto beállításon, ami a képen látható rpm mellett a 40-55°C-os hőmérsékletet állítja elő. A lemezek 36 és 30 °C-osak (30 a WD Purple, 36 a 3 WD RED) -
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
kk831228 #223 üzenetére
Akkor már nem Pü-ben, idemásolom az értekezésünket:
Laca0 privát üzenete Gawamatsu számára ÚjVálasz★ Törlés2018-02-12 20:52:35
Laca0
(őstag)
Szia!Vennék egy AS1002T NAS-t. Van 2db 2TB-os purple WD-m. Raid 0-ba tenném őket.
A raid azért kellene, mert családi filmeket, fotókat is tárolnék rajta, ill. 2-4 IP kamera képét rögzíteném rá.
Plusz egy kis torrent, DLNA filmezés.Úgy láttam, hogy te is használsz ilyen purple diszket. Érdekelne a tapasztalatod, hogy mennyire megbízható ez a lemez egy ilyen nas-ban.
Válaszodat előre is köszönöm!
Üdv:
LaciAsus RT-AC56U | LG 47LM620S | LG G4 32GB| LG G2 32GB | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
Gawamatsu privát üzenete Laca0 számára Új Törlés2018-02-15 14:47:26
Gawamatsu
(tag)
Hali,WD Purple kizárólag a megfigyelő kamerák miatt lett.
Adattárolásra WD RED-jeim vannak.A WD Purple nem kifejezettem tárolásra van, az adatbiztonsága nem hiszem, hogy jó arra.
A leírás alapján folyamatos írásra van és nem hibaellenőriz/javít.
Illetve rázkódás biztos(abb) a felépítése.GTA Online: Norbyte, Battle.net: Norbyte#2770
Laca0 privát üzenete Gawamatsu számára ÚjVálasz★ Törlés2018-02-15 14:56:22
Laca0
(őstag)
Köszi!
Értem. Akkor a purple-ön nincs is más adatforgalom, csak a kamerák rögzítése?Asus RT-AC56U | LG 47LM620S | LG G4 32GB| LG G2 32GB | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
Gawamatsu privát üzenete Laca0 számára Új Törlés2018-02-15 15:00:40
Gawamatsu
(tag)
Ha a köcsög D-Link DCS 932L-esek mentek volna WiFi-re ahogy kellene, igen.
Az elgondolás az lett volna, hogy a 3*3TB WD Red Raid5 és külön a 2TB WD Purple kizárólag a kamerák képének és letöltéseknek.Kamera most nincs, az a minimális letöltés ami van, az megy rá.
GTA Online: Norbyte, Battle.net: Norbyte#2770
Laca0 privát üzenete Gawamatsu számára ÚjVálasz★ Törlés2018-02-15 15:39:25
Laca0
(őstag)
És milyen nas-ban vannak a purple lemezek?
Nem volt még adatsérülésed, adatvesztésed?
Néztem ezt az Asustor 1002-es nas-t. Egyedül ebben írják, hogy kompatibilis az én lemezeimmel. De van egy kis ellenérzésem ezzel a nas-al kapcsolatban.Mert nekem a qnap TS228-ban volt a 2db purple, raid0-ban. Mentek a letöltések, másoltam rá 500GB archive anyagot, filmeket. Ment a hd filmek lejátszása róla dlna-n, semmivel semmi gond nem volt.
Elkezdtem szinkronizálni a qsync-el egy mappát, napi 1 szinkronnal.
Kb. hetente megjelent, hogy megsérült az adatbázis, indítsam újra a nas-t, hogy kijavítsa.
A support azt írta, hogy azért, mert nem kompatibilisek egymással.
Csak azt nem értem, hogy akkor miért nem sérült semmilyen adat, miért írja a lemezeket mindig tökéletesnek a rendszer? Miért csak a sync adatbázis sérül meg mindig?Asus RT-AC56U | LG 47LM620S | LG G4 32GB| LG G2 32GB | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
Gawamatsu privát üzenete Laca0 számára Új Törlés2018-02-15 16:42:21
Gawamatsu
(tag)
AS6104T.A 3*3TB adatait egy másik, tartalék 3TB-os WD Red-re backupolom rendszertelen rendszerességgel (nemmindent, ami könnyen pótolható, azt nem).
Rsync-cel lehet kompatibilis cél-források közt menteni, az platform független.
Laca0 privát üzenete Gawamatsu számára ÚjVálasz★ Törlés2018-02-15 18:06:45
Laca0
(őstag)
Az azért egy komoly masina!
Az AS1002T-t ismered?Asus RT-AC56U | LG 47LM620S | LG G4 32GB| LG G2 32GB | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
Gawamatsu privát üzenete Laca0 számára Új Törlés2018-02-15 18:26:15
Gawamatsu
(tag)
Marvell chip-es asszem.
Annak a 4 lemezesét néztem, de időtállóbbság miatt elvetettem az olcsóbb rendszerchip miatt.
Bár ez sem egy szélvész, a maga 2 magjával.
A 4magos Atom vagy egy gyengébb i3 azért jobb lenne, ha szükség lenne transzkódolásra.
Amire most nincs, anélkül a sévszélességem (feltöltés) amúgysem bírja.Viszont Asustor-ból Asustorba adatvesztés nélkül átrakhatók a lemezek, ha váltanék.
Gawamatsu privát üzenete Laca0 számára Új Törlés2018-02-15 18:34:02
Gawamatsu
(tag)
A TS228-cal mi volt a baj?
2lemezesből 2 lemezesbe nem előrelépés, főleg, hogy memória is több van/volt a Qnap-ban,
ami sem itt, sem ott nem bővíthető.
Az enyém 2*1Gb-tal volt szerelve, de volt elfekvőben 2db 8Gb-os és bele is ment szlépen (hivatalosan 8Gb-ig támogatja, nem hivatalosan a 16ot is)Illetve látom DLNA-znál, ha van arra képes lejátszó, lehet jobb a sima hálózati mappás lejátszás,
vagy ahogy nálam, plex képes klienssel a nason futó plex szerverről.Itt nem a kliensek töltögetik le a filmadatokat, hanem a plex szerver
Laca0 privát üzenete Gawamatsu számára ÚjVálasz★ Törlés2018-02-15 20:44:22
Laca0
(őstag)
A TS228 igazából nagyon tetszik, nagyon jó a rezgéscsillapítása, csendes, aludni lehet mellette.
Elég szép a rendszere és elég sok app van hozzá.
A hálózati filmlejátszás gyors, akadozásmentes, ezzel sincs gond.
Csak a 2db purlpe disk nem jó hozzá.
Lehet, hogy 2 red-el boldog lennék, de mit kezdek a purple diszkekkel? Azokat már eladni nemigen tudom.
A nas-nál több az esélyem az eladással.
Az Asustor AS1002T támogatott hardverei között ott vannak konkrétan ezek a lemezek is.
Viszont ott a zaj kérdése nyugtalanít, szerintem sokkal hangosabb lehet, mint a qnap.A másik bajom a qnap-el, hogy integrálták a helpdesk-et a rendszerbe, ami jó, viszont érdemleges választ és megoldást még nem kaptam semmire. Tehát van is, meg nincs is... úgyhogy ez nem kicsit bosszant...
Kontra, hogy a TS228-as anyagminőségben, összeszerelésben nagyon ott van... a tesztek alapján az AS1002T nagyon belépő szintű ilyen téren is...Ezért nehéz a döntésem, hogy maradjak-e a qnap-nél és próbáljam meg eladni a purple lemezeket és vegyek 2 red-et (plusz 50e kiadás), vagy adjam el a qnap-et és vegyek belépő asustor nast a purple lemezekhez.
Bocs, hogy a nyűgömmel ennyire feltartalak, de nas téren nincs sok tapasztalatom.
Üdv
LaciAsus RT-AC56U | LG 47LM620S | LG G4 32GB| LG G2 32GB | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
Gawamatsu privát üzenete Laca0 számára Új Törlés2018-02-15 23:45:39
Gawamatsu
(tag)
Hát lehetne olyat, hogy egy 4 lemezest veszel.
Bele a lilák letöltés+kamerák és a Red-ek minden más.VAgy Sima 2 lemezes a lilákkal és mentegetsz időnkánt külső lemezre, mert a raid 0/1 az nem backup.
A raid5 az ami 1 lemez kiesését elviseli, de még így is van 1-2 külső mentésem mindig.GTA Online: Norbyte, Battle.net: Norbyte#2770
Laca0 privát üzenete Gawamatsu számára ÚjVálasz★ Törlés2018-02-16 10:16:24
Laca0
(őstag)
Rosszul írtam korábban: raid1-ben voltak a lemezek, tehát tükrözve. Ott azért ha kiesik az egyik lemez, akkor nincs adatvesztés.
De igazad van, a jó öreg backup-ot (más adathordozóra) nem pótolja semmi.Asus RT-AC56U | LG 47LM620S | LG G4 32GB| LG G2 32GB | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
Hátha jó lesz még valakinek
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Használ valaki AS1002T NAS-t?
Mi a tapasztalat, véleménye róla? -
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
szricsi_0917 #219 üzenetére
Biztos van, de én nem tudom.
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
szricsi_0917 #217 üzenetére
Én hagytam mindent az alap portjain és nincs bajom.
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
szricsi_0917 #215 üzenetére
Nyiss rá ticketet.
Nekem mindig válaszoltak elég hamar. -
szricsi_0917
tag
válasz
Gawamatsu #214 üzenetére
Ez érthető is, de nekem az utorrent 30%-40%-kal tölt gyorsabban mint a saját appja.
A routeren be van állítva, hogy a belső port 32400 a külső pedig 1 (pl), ahogy az utorrentnél is. A probléma az, hogy a web service-en kereszül miért nem irányítja át egyből a 32400-as portot amire beállítottam? Ha egyből a plex vagy a torrent címét írom be kivülről az átírányított porttal működik, tehát el lehet érni őket. -
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
szricsi_0917 #213 üzenetére
Mire megírtam a post-ot, lejött a 7,5Gb. 500-as UPC net, és ez 30MB/s sebességgel jött le, ami nem rossz,
mert igaz, hogy 62,5MB/s az elméleti maximum, de annyival sosem jött semmi, a PC-n sem.A routerben is be kell állítani a portokat és a Plex-en belül is.
-
szricsi_0917
tag
válasz
Gawamatsu #212 üzenetére
Szia
én ddns.net-et használom. Példának tegyük fel, hogy az 1-es porton van kiengedve a nas web sevice a plex pedig a 2-es porton. Viszont ha belépek kintről az 1-es portba akkor onnan nem érem el a plex-et mert a 32400-ason akarja megnyitni. Ha a 2-es porton keresztül nyitom meg az elérési címet akkor megy a plex rendesen. De ez igaz az Utorrentre vagy bármilyen más appra ami nem gyári.Tehát mikor kivülről belépek a nas web service felületére és megnyitom a programokat akkor is a gyáro portokat akarja elindítani, pedig vannak megadva külső portok.
Igen ez érdekes a torrentnél, és a saját appjával mennyire terheli neked a procit? Nekem a Download Center-rel az volt a bajom, hogy nagyon lassú volt a letöltés az utorrenthez képest.
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
szricsi_0917 #211 üzenetére
http://xxxx.myasustor.com:32400/web/index.html -n keresztül simán megy a Plex.
Teljesítménye a feltöltési sebességek miatt botrányos.
Sima 32400-as porton van, a port forward a routerbe beállítva.
Mondjuk nem manuálisan, hanem EZ-Connect/EZ-Router-rel.A torrent alapból beterheli rendesen. mondjuk sajátomnál nem tudom mennyire, mert nem töltök vele csak minimálisat, azt is a Downloader appjából és mikor lent van, törlődik.
De gyorsan hozzáadtam egy 7,5Gb-os letöltést tesztnek, és 66-76%-on ugrál, 10% memória kihasználással (16Gb van benne). -
szricsi_0917
tag
Sziasztok
ebben a kérdésben tudnátok segíteni [link] ?
A másik kérdésem az lenne, hogy mikor megy az Utorrent igencsak felpörgeti a cpu-t (80%-95% között).
Van rá lehetőség, hogy ne terhelje annyira anélkül, hogy a letöltési sávszélességet csökkentenénk? -
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
oleandro #207 üzenetére
Az egész lemezt mint admin share nem tudod láttatni.
Csak a létrehozott shareket tudod egyenként megnyitni, arra mód, hogy lásd egyben hálózati meghajtószerűen a Home, Media, Pictures, stb-t nincs mód.Felmappelni a shar-eket simán lehet, de van rá Asustor Control Center nevű progi is, ami segít benne.
Amiket nem akarsz látni, ha rálépsz a nasra, azokat rejtsd el (invisible in network)
-
Tojci25
csendes tag
Sziasztok!
Transmission webes felületét el lehet valahogy látni loginnal?
Köszi -
oleandro
tag
Sziasztok!
Most váltottam le egy régi D Link nast egy Asustorra (As3102T). Még szokni kell azt látom, viszont lenne kettő kérdésem, hátha előbb sikerül így.
Az egyik, a Dlink nast beüzemelés után az otthoni hálózaton lévő összes gépről azonnal láttam a nast és egy kattintással fel tudtam venni mint hálózati meghajtó. Itt eddig semmi sem akar bejönni, ez külön beállítást igényel?
A másik, a nas felületén látom, hogy létrehozott egy Home, Public és egy Web mappát. Ezekre nincs szükségem. Én a teljes lemezt (vagy főkönyvtárat vagy hogy minek hívják) szeretném elérni belépés után, és az ottani mappákat majd meghatározom én felhasználás szerint. Ha a teljes lemezt szeretném látni, azt hol tudom beállítani?
Köszönöm a segítséget előre is!
-
szricsi_0917
tag
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne, hogy meg van oldva a nas külső elérése, viszont milyen módon lehet beállítani hogy a plexet vagy az utorrentet is elérjem távolról. Amire gondolok, jelen pillanatban a router végzi a port forwardingot a 8001-es port átalakítva egy másik külső portra működik és elérhető a nas, de mikor benn vagyok a nasban és el akarom indítani a plexet a 32400-as portot akarja használni és nem igazán szeretném meghagyni ezeket a gyári portokat. Ha a routerben forwardolom és adok neki másik külső portot és úgy írom be az elérésbe akkor megtalálja természetesen, de a nasban való böngészésnél nem. Van erre valami megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- iking.Hu - Apple iPhone 11 - White - 100% - Használt, megkímélt állapotban
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest