- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- mefistofeles: Hoppá, veterán lettem!
-
LOGOUT
ASUSTO NAS összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #598 üzenetére
-
válasz
Lacielvtárs #596 üzenetére
Ja, így már ismerem
De én hülye rájöhettem volna, mert a telón is az app amivel elérem az AiMaster
Na nekem pl. ő nem vált be... Nem nagyon töltött vissza, pedig egy hiperaktív torrentel próbáltam, de akkor semMegpróbálhatsz egy újraindítást, hátha segít... Ez tényleg fura, de valami beépülő modul lehet talán ez a Java, fene se tudja. Nem gond, mert beszédes képek
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
válasz
Gawamatsu #587 üzenetére
Na erre én is
Lehet még nem érzik igazán stabilnak és ezért nem erőltetik, maradnak inkább ext3-nál.
A kamera nem C1 model? C11-re nem találok semmi konkrét találatot. Tök jó ötlet a powerbank(#588) pippo76: Huuu, akkor valami itt nem stimmel... Te hogy érted el, hogy távolról is működjön? Egyébként írtam a support-nak többek közt emiatt is és rá egy hétre válaszoltak, hogy ez még fejlesztés alatt áll.
(#586) ELACielvtárs: Elfelejtettem írni előzőben, hogy én a saját process listámban nem találtam Java-t abszolút, pedig a transmission nálam non-stop működik.
-
válasz
Lacielvtárs #586 üzenetére
Akkor hogy a viharba használ 24%-ot az általad bedobott screenshot alapján?
Ez rejtély akkor...
Aidownload nálam nincs az App Centerben. Manuálisan raktad fel? Kísérleteztem a utorrival meg a Download Centerrel is, de a Transmission volt az egyedüli ahol elértem a 47 Mb/s letöltést, illetve ő tölt fel normálisan... Utori ugyanazokat nem töltötte, de még a download Center sem, ezért ragadtam le transmission-nál. Nálam van plex, de szerintem leszedem, mert ha nagyon akarom, akkor a hdmi kimenetelen tudok szórakozni akár még kodi-val is a Tv-n, de nincs értelme, mert van egy chromecast-om és ha épp a gép be van kapcsolva, akkor átdobom vlc-n, vagy ha nem, akkor a nas-on belül is van opcióm ugyanígy átküldésre, mert felismeri a chromecast-ot. Mennyi memóriád van benne, az alap? Mert én upgradeltem 8 Gb-ra és lehet az is befolyásolja... -
Lacielvtárs
nagyúr
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
Lacielvtárs #589 üzenetére
Nem tudommi lehet a java rajta.
Ha nézem az egész process listámat, egy darab java sincs rajta.
De a Transmission felülete a böngészőben az nagyon ABEV java-s, az lehet tényleg a ludas. -
pippo76
tag
válasz
Lacielvtárs #589 üzenetére
Java ujra telepites?
-
Lacielvtárs
nagyúr
Szia, jó hogy mondod, mert a transmission nem is használom
Én az Asus aidownliad appjat használom, az minden téren jobb mint a Transmission
Nálam nincs plex, kizárólag egy sima smb1 megosztassal nézek róla sorozatot, filmet...Szóval ötletem sincs.
Érdekes, mert nem érzem lassúnak sem, csak fura hogy mindig csúcson jár a cpu... -
válasz
Lacielvtárs #582 üzenetére
Nekem is lejött az új fw és paráztam is, de szerencsére minden oké
Korábban jártam meg én is a plex-el ugyanezt... Nem értettem, hogy miért fut 95% körül alap esetben, de aztán a folyamatoknál csekkoltam és kiderült, hogy a plex... Látom nálad is a transmission fut
Nekem is ő vált be, de nem tudom elérni távolról
Te sem? Ja és kamera ügyben mi az amit ajánlanátok? Most elseje után lesz rá keret és vmi normálisat akarok venni majd.
-
pippo76
tag
válasz
Lacielvtárs #582 üzenetére
A folyamatoknal mi latszik, mi porgeti ennyire? Nalam 31%-on mozog frissites utan is.
-
Lacielvtárs
nagyúr
Jó estét.
A napokban került fel egy új firmware a NAS-omra, és azóta 98-99% megy a Cpu.
volt újra indítás, többször is, egy kis idő után mindig ez fogad.
semmi nem változott, ugyan azon a módon használom, hálózati háttértárként, de eddig mindig olyan 40-45 % között volt, ezt a "valamit" az új firmware óta tapasztalom.
valakinek van valami ötlet?
előre is köszönöm -
válasz
Gawamatsu #579 üzenetére
Na de akkor nálad a hdd-k hangosak... Nálam egy 6 Tb WD Red van és esküszöm, hogy alig hallani, pedig tölt fel non stop kb 2 Megával... Az oké, hogy ott van, csak pl. ha távolról akarom elérni, akkor nem engedi, mert nincs beállítva jelszó és biztonsági okok miatt (ami érthető) nem engedi megnyitni csak a saját otthoni hostról.
Ezért keresem a settings.json-t, de még mindig nem találtam meg... Igaz nem foglalkoztam annyit vele a napokban. Te ki tudod kapcsolni a LAN ledeket? Én hiába kapcsolom ki, nem történik semmiÖsszes többi ok, csak a lan-nál van ez a bug...
-
Gawamatsu
Topikgazda
Nálam éjfélkor beállításoktól független elkezd kerregni az öszes vinyó (3db 3Tb WD RED és egy 2Tb WD Purple.
A support se tudta miért - ez zavaró. Pedin a sleep direkt negyed, fél 1-re van állítva, hogy akkor csinálja az előkészítést az alvásra, amikor már alszunk jó esetben.A transmission elérhető, csak egy linket kell megnyitni (app central-ban a leírásban benne van), igaz az külön tab-ra kerül
-
válasz
Haugland #577 üzenetére
Nálam ugyanabban a helyiségben van ahol alszunk, ugyanis a másik helyiségbe ha akarnám tenni, akkor macerás volna a háló miatt... Van wireless megoldás is tudom, de az nem lenne az igazi ahhoz képest amire használom... Nálam abszolút, de annyira abszolút, hogy még a merevlemez hangját sem hallani, nemhogy a ventit... Figyeltem és átlagban a venti ilyen 750 rpm körül pörög és nagyon csendes, pedig nem a legkisebb ami azt illeti, mert pont pár órával ezelőtt láttam amikor upgradeltem a memóriát. A ventillátort átállítottad automatikus üzemmódba? Az sokat számít!
-
Haugland
aktív tag
Szia,
engedj meg egy kárdást -> nálad a nas hol van helyileg?
Nálam a nappaliban volt a tv mellett de aztán száműztem onnan, mert zavart a ventillátor zajaSzerinted / szerintetek lehet ezen valahogy javítani? Pl nagyobb átmérőjű ventillátor becsövezve a gyári venti helyéhez, vagy hasonló...
-
Szevasztok!
Boldog tulaja lettem egy 6302T-nek, amivel nagyon nagyon meg vagyok elégedve. Előző Qnapomhoz képest fényévekkel jobb... Sokat vaciláltam, hogy a 62 vagy 6302T, mert a 62 az ugye 4 magos, ez pedig csak 2. A Hdmi 2.0 meg a jóval újabb Apollo Lake chipset miatt is döntöttem mellette, mert sebességben evvel a chipsettel a 2 mag bőven megközelíti a 4 magost az alap 2 Gb memóriával. Most upgradelem és dobok bele 8 Gb Kingston Hyperx Impactot (Surveillance center miatt, mert tervben van 3 kamera) ami elvileg támogatott is és nagyon gyors. Már fut rajta akadálymentesen éjjel - nappal 290 torrent, illetve jogosultságok és mappa struktúra felépítése után már csak 3 Tb szabad a 6-ból, mert pakoltam rá rendesen adatotMindenkinek ajánlom, szerintem nagyon jól össze vannak rakva, meg kb 5x halkabb a Qnapnál és atom stabil az ADM, legalábbis nálam. Tetszik az, hogy átlátható és nem túlmisztifikált az egész rendszer, pikk - pakk beállítottam.
Egy dologra nem tudok rájönni viszont, az a Transmission settings.json fájlnak a helye, hogy tudjak beállítani jelszót... Ugye GUI-n nem lehet elérni és SFTP explorerrel kb a 150-edik mappa után feladtam a keresést
Tudna valaki segíteni esetleg ebben? -
-
Tisztelt Topiclakók!
Egy Asustor 3102T NAS beszerzésén gondolkodom, és lenne pár kérdésem:
1. A DLNA-szervere helyesen kezeli az angol névelős tételeket? Tehát mondjuk a "The Beatles" mint előadó a "B" betűnél jelenik meg?
2. A GDrive és a OneDrive programok tudnak szelektív, tehát könyvtáranként kiválasztható szinkronizálást, vagy csak egyben az egészet lehet velük szinkronizálni?
Köszönettel: MaCS
-
Gawamatsu
Topikgazda
A Connect box-ban adj fix IP-t a NAS-nak a MAC alapján.
Majd a NAS hálózati beállításainál IPv4, manual config, ugyanarra az IP-re, mint amit a Connect box-nál látsz.Az, hogy a Connect box unknown-ként ismeri fel, nem baj. Nálam is úgy van 1,5 éve.
Továbbá a Services-ben a gépeid és a NAS ugyanabban a hálózati csoportban legyen, különben nem látják egymást.
Services, Windows, Enable CIFS/SAMBA
Workgroup: amitakarsz, alap a Workgroup.
Max protocolnak SMB3, min SMB1 legyen, SMB singing Default/AutoServices, NFS. Enable NFS service, ha látni szeretnéd a megosztásokat. Innen megy link a share-ekhez is akár
-
Lacielvtárs
nagyúr
Hmm ez nagyon érdekes.
Ha direkt PC-re kötöd akkor látható...
Mi ad a NASnak ipt?
Vagy fix ip van beallitva?
Lehet akkor at kellene rakni a nast dinamikus ip címre és így a connect box adna neki ip címet.
Lehet a nas fix ip cim tartomány nem azonos a connect box ip cim tartomanyaval.
Vagy valamit félre értettem -
m4rek
csendes tag
válasz
Lacielvtárs #558 üzenetére
Sőt a connect box beállításainál ismeretlen eszköz néven szerepel.. nas felületét csak direkt pc-re kötve látom, de úgy egyből...
-
m4rek
csendes tag
válasz
Lacielvtárs #558 üzenetére
Köszi a választ,
Látom az ip-jet, de nem tudok rálépni. Böngészőből sem, acc progival sem. Csak ha direkt csatlakoztatom egy pc-hez..
Van még ötlet? -
Lacielvtárs
nagyúr
nézd meg az új eszközben milyen ip címet kap a nas.
és dierkt ip címen lépj be a nas admin felületére...
de ha adhatok egy tanácsot, akkor saját router legyen a belső háló ne a szolgáltató ilyen olyan amolyan eszköze...
nálam a telekom HGW csinált ki anno, mire berágtam és egy asus router végez minden feladatot, az internet eszköz adja a netet a routernek és az IP tévének.
azt el tudja látni de a többi feladat legyen egy saját routeré, szerintem -
m4rek
csendes tag
Sziasztok,
ma a UPC hozott egy új Connect Box-ot, azóta nem tudom elérni a 3102T-met.
Az előző modemmel mindent be tudtam állítani, de olyan rég volt, hogy már nem emlékszem rá..Ip-t oszt neki a connect box, de az ACC nem látja.. hálózatnak semmi nyoma.
Port forwarding-al próbálkoztam, de semmi.Van ötletetek?
Köszi,
Márk -
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
szricsi_0917 #555 üzenetére
-
szricsi_0917
tag
Sziasztok
Olyan kérdésem, hogy egy hyper backupot akarok egy távoli Synology nasról az otthoni Asustor nasomra. A titkosítással lenne problémám. Hogyan kell megváltoztatni a 22-es ssh portot az rsynchez, hogy biztonságosabb legyen a másolás?
-
LuiKang
csendes tag
Sziasztok!
Asustor AS6202T vagy AS6302T (inkább ez utóbbi) vásárlásán gondolkozom.
Amit nem értek: miért olcsóbb (kb. 5000 Ft-tal) az AS6302T ?
Köszönöm válaszaitok, főleg, ha esetleg megírjátok, hogy miért jobb/rosszabb egyik/másik.
-
Misi_D
tag
Ok, így értem.
Ha találsz értelmes switch-et, dobd már be ide is pls, mert engem is, ill. valszeg mást is érdekelne.
Ami még meglepett, a PC felé a link aggregation. Milyen alaplapot használsz, ami támogatja, ill. nyilván van is rajta két port? Vmi szerver cumó? (Tudom, a consumer szegmensben is akad néhány mobo a "királykategóriában", megfizethetetlen áron...)
Thx! -
Gawamatsu
Topikgazda
Streamingre elégnek kell lennie a 1Gbit-es hálózatnak.
Akkora előnyt a dupla nem fog adni, lehet jobban jársz USB3.0 kábellel a front vagy hátsó portjain, az 5Gbit-es max-szal megy, ha bírják a lemezeid is.Videó nézéshez nem tudom van e 1000Mbit-es film.
Youtube 8K-nak van 78,4Mbit/s bitrátája, arra a Gigabut hálózat bőven elég.Nézegettem és is gép backuphoz és esetleges rsync-hez, hogy mivel lehetne növelni az átviteli sebességet,
ami jelenleg mivel az AS6104T nem bővíthető 10G-s kártyával (semmivel sem), így csak a link aggregation a megoldás, de nálam is a UPC modem van csak, abban meg kevés a port. Dupla aggregationos switch nem tudom van e (kezel-e 2-2 port egybefűzést), illetve 10Gb-es switch ára az egekben van.Marad szépen a Gigabit és nem a Backup Plan (robocopy..az legalább működik), mert az lassú és nem jó.
-
-
Misi_D
tag
Megkérdezném, h a link aggregationt mire és hogyan használnád pontosan? Csak mert sokan félreértelmezik szerintem. Akkor lehet haszna pl., ha többfelé streamelsz egyszerre a nas-ról magas sávszélen. De lefelé az anyag ugyanúgy korlátos lesz a netedtől, ill. alhálózaton belül a másik oldalról függően (ahogy ugye nincs link aggregation). Tehát attól pl. nem lesz meg hamarabb a legújabb Trónok harca, hogy a link aggregation be van állítva...
-
rsf
senior tag
válasz
Lacielvtárs #546 üzenetére
A szoba dísze..
-
rsf
senior tag
válasz
Lacielvtárs #544 üzenetére
-
rsf
senior tag
válasz
Lacielvtárs #542 üzenetére
Ez jó jel..
De ha cserél majd vki nagyobbra akkor szóljon..
Üdv. -
rsf
senior tag
válasz
Lacielvtárs #538 üzenetére
Jó lenne négy fiókos, de azok ára már kicsit magasabb mint amennyit szánnék rá.
Használtat meg nem nagyon árul senki.
Mondjuk nem sürgős a csere.
Üdv. -
gekkoXT
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok javasolni egy jó switch-et ami legalább 8 portos és támogatja a link aggregationt és jó gyors, de nem high-end az ára?
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
Lacielvtárs #538 üzenetére
Atom is lehet, de legyen 4 magos...A kettes kevés lehet, bár simán elketyeg stream forrásként így is.
-
rsf
senior tag
Hát a Zyxelhez van 20 app aztán 1-2 frissült anno, pedig 8 éve követem..
Az hogy nem jön már rá fw azt aláírom, de hogy egy appot mondjuk a tm-et miért nem frissítenek azt nem értem. Egyszer csak bekerült az appok közé aztán nem sokra rá 1x frissült, ez volt vagy 5 éve..
Üdv. -
rsf
senior tag
válasz
Lacielvtárs #534 üzenetére
Igen elég korrektnek tűnik.
Csak nem nagyon tudok dönteni. Marvell vagy Celeron procis legyen.
De a AS3202T felé hajlok. A 4lemezesek már drágák.. -
rsf
senior tag
Sziasztok.
Gondolkodok egy Nas cserében és a sok app és a viszonylag erős hw de nem túl magas ár miatt került a képbe az Asustor. Eddig 2db Zyxel Nasom volt.
Érdekelne hogy milyen a termék támogatása?(Fw., App)
Köszi. -
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
Gawamatsu #530 üzenetére
a WD Data LifeGuard Diagnostic is futott rajta 4,5 órát, majd eldobta, hogy hibás a lemez, "08-too many bad sectors detected".
Szerencsére a HD Sentinel is kidobta, hogy 73%-os a kondíciója és a SMART teszt is sikertelen az olvasó egység hibája miatt.
Így már nyugodtan várom a cserét majd.A Raid rebuild sikeres volt, utána egy integrity check-et is futtattam, az is jó lett, majd mentettem biztos ami tuti alapon.
Most meg azon morfondírozok, hogy nem csak egy 6-8Tb-os lemezt veszek backupnak, hanem azt beretolom egy rsync kompatibilis bármilyen olcsó NAS-ba, mentegessék egymást.
-
Gawamatsu
Topikgazda
Tegnap este filmézés közben kaptam pár olvasási hibáról emailt a NAS-tól.
Gyors (annyira nem) ellenőrzés után a Raid5 egyik (Bay1) lemeze read error-os.
Asustor javaslat szerinti NAS restart sem oldotta meg a megoldhatatlant, a SMART-ban is benne a pending sector bejegyzés.Szerencsére Raid5 van ugye és egy lemez kiesését elviseli (3-as tömb), ment is be a hibás helyére a 4ik lemez, amit backupnak használtam eddig.
Most építi újra a tömböt 120Mb/s-cel.
Pont két éves a WD RED, megy is gariba, jó hogy 3 év rá a gari...
-
Brake
csendes tag
Van egy érdekes problémám. uTorrent klienset használok. Ha újraindul a NAS (frissítés, stb. miatt). Minden torrent "leállítva" állapotba kerül és nem indítható újra, csak a torrentek kitörlése és újrabetöltése után. A qbittorrent nem indul el, annyit tesz, hogy kiírja: 192.168.1.160:8181/.
-
Gawamatsu
Topikgazda
Nálam 3*3Tb WD RED van Raid5-ben és megy a külső mentegetés egy tartalék WD RED 3Tb, egy desktop Seagate 2Tb és egy fontos adat WD Black 500Gb kicsire is.
Sajnos bárhol kérdeztem Archive lemezt NAS-hoz senki sem ajánlott.
tudom, hogy volt ilyene a Seagate-nek, de attól eltántorított valami angol fórumfolyam, hogy szar. Más meg kifejezetten ilyen célra jelenleg nincs a piacon, a WD Gold is csak valaminek az átnevezése.
-
Misi_D
tag
válasz
Gawamatsu #518 üzenetére
3x10TB-nál szerintem már nem ideális a Raid5. Igazság szerint kisebbeknél sem, 4TB-tól én már nem ajánlanám senkinek. Olvass utána az URE-nek, azaz a Uncorrectable Read Errorsnak. Eszerint, már amennyiben WD100EFAX típusról van szó, a non-recoverable errors per bits read mértéke < 1 in 10^14. Eszerint pedig, 3 lemezzel, 10000 GB-tal és 1 per 10^15 bits hibával számolva (ami ugye kevesebb, mint 1 in 10^14), a helyreállítás esélye csak 78,7%, ill. 1 in 10^14-nél pedig mindössze 9,1%.
-
Gawamatsu
Topikgazda
Ebben az esetben kellene valami ahova tudsz menteni - hogy ne vesszenek az adataid.
mivel 4 lemezes vagy, lehetne pl a 3-ik fiókba is egy 10 TB-s és mehetne raid5-be, amiben vesztesz 1 lemez kapacitást, de 1 (bármely) lemez kiesését túléli a raid tömb és az adataid.Vagy külső lemezre mentegetés, vagy belsőre, pl a MyArchive- funkcióval, de az egy lemezhely minusz.
-
Misi_D
tag
Semmi gond! Mással is megesik, h beparázik az adatai miatt, pláne, ha még csak kevés tapasztalata van a témában.
-
Brake
csendes tag
Szolgáljon mentségemre, hogy ez az első NAS-om, nincs rutinom benne.
-
Misi_D
tag
Nem teljesen értelek...
A Volume alatt ott a(z "aktív") Create gomb. A Volume Setup Wizard pedig mutatja, h a Disk 2-re menne az új Volume - gondolom ezt tetted bele most... Az első (használatban lévő) lemezt ott nem fogja mutatni szerintem, mert valszeg 100%-át már a Volume-1 elfoglalja. -
Brake
csendes tag
Kedves fórumtársak!
A meglevő 1. HDD mellé egy másodikat szeretnék installálni. HDD a helyén, Storage Manager látja, inaktív. Mit tegyek, hogy aktív legyen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 15 Pro Max 256GB 90% Akku, gyári garanciás !
- Újszerű Acer Nitro V - ANV15 - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2+ év garancia
- Microsoft Surface Go laptop 12,4" i5/8GB/128GB újszerű állapotban
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47 mm fehér/ezüst + Spigen Modern Fit 316L fém szíj
- I7-7700K/32GB Ram/GTX1660 Super OC
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084)
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - Lenovo ThinkPad 40A9 dokkoló (utolsó 30db szett vagy csak dokkoló)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest