- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- mefistofeles: Hoppá, veterán lettem!
-
LOGOUT
ASUSTO NAS összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pimpellér
tag
válasz
pippo76 #1192 üzenetére
Nagyon köszönöm
Igazából ezt jó sokkal ezelőtt itt a fórumon már taglalták a szakértők, de akkor még engem nem érintett, átsiklottam felette. Most meg megy sok minden rendesen a NAS-on, de jött ez a dolog ami 1-2 hete idegesítő volt. Ahhoz, hogy a beállításokat elvégezzem telepítenem kellett egy Geo IP adatbázis nevű programot. Na itt minden Eu-n kívüli földrészt, vmint Eu országokat is, melyekkel szemben bizalmatlan vagyok - felvettem. Talán Ti is ilyen szempontok alapján állítottátok be. -
pippo76
tag
válasz
Pimpellér #1191 üzenetére
Be van rendesen allitva a feketlista? Zard ki a foldreszeket, orszagokat amik nem kellenek. A megbizhato listaba tedd be a sajat belso halos ip-ket, hogy ne zard ki magad, a feherlistaba meg az orszagot ahonnan johet kerelem a nas iranyaba es akkor eleve blokkolsz egy csomo ip-t ami meg sem fog jelenni az automatikus fekete listaba.
-
Pimpellér
tag
Sziasztok, én is egy kérdéssel jelentkezem:
Normális az, hogy az Automatikus feketelistába ilyen elképesztő tempóban jelennek meg adatok? Az elmúlt bő másfél hónap alatt 1015 letiltás volt. -
lcdtv
tag
Sziasztok! Kérdezném a szakértőket hogy mi az az exFAT Driver License a NAS-nál?
-
szerepj14
friss újonc
Sziasztok!
Segítsetek kérlek, mert kicsit megakadtam!
Adott egy Asustor 1002
Feltettem a qbittorrent progit. Viszont az alapértelmezett mentési mappát megváltoztattam. A mappához mindenkinek van írási joga. letöltök bármit, ami látszatra letöltődik a tárhely csökken is viszont a mentési mappa teljesen üres (hibát nem ír).
Az alapértelmezett mappába rendben letöltődik az anyag.
Feltettem a Transmissiont és azzal is kipróbáltam. Amint átírom az alapértelmezett mappát azt írja, hogy írásvédett... Miközben az adott mappa mindenkinek teljes joggal van beállítva és megosztásként is rendben látom. Lehetséges, hogy programnak külön jogosultság kellene valahogy?
Köszi előre is:
Bandi -
-
Brake
csendes tag
válasz
Konyika #1178 üzenetére
Törölni akarja. Egészen pontosan inicializálni. Mivel rengeteg pótolhatatlan fénykép van rajta, nem kockáztatok. Fel is dobtan a NAS-t eladásra. Ki fogok próbálni egy Synology-t. Erősen úgy néz ki, hogy összezavarodik , ha több app van telepítve, törölve (ezek elsősorban letöltő appok voltak).
-
oleandro
tag
Sziasztok,
ha a dropbox ingyenes kvóta betelt és felteszem a nas-ra a dropbox szinkronizáló programot, akkor onnantól a dropbox a nasra ment? Azaz lesz több tárhelyem? -
donat_sz
senior tag
Unifi Controller Ubiquiti hálózati eszközökhöz egy 0-24-ben futó szolgáltatás. Amit linkeltél úgy látom sajnos más téma.
Amúgy igen néztem, és jó pár éve nincs friss érdemi kommunikáció a témában.Amire eddig jutottam, hogy egy container-es megoldás megy qnap és synology nas-okon. Ezt próbálom meg működésre bírni ADM környezetben.
-
válasz
donat_sz #1169 üzenetére
Asustor külföldi fórumon nem nézelődtél, vagy dobtad fel a kérdést? Van itt ez a post egy adatmentésről és említi, hogy ő unify wireless modult használ az egér és billentyűzetéhez, szóval ha ráírsz lehet ő is tudna segíteni neked akár... Vagy lehet valamelyik fórumtárs használ és majd segít.
-
Ez attól függ... A hdmi akkor érdekes, ha nincs számítógéped egyáltalán. HDMI-n ugyanazt látod mint a PC-n, vagyis lehet nem egy az egyben, de a funkciókat ugyanúgy eléred. Itt van róla egy videó, láthatod működés közben. Valószínű, hogy erősebb, csak azóta van a para amióta kiderült ez a sebezhetőség amit az előző posztomban említettem.
-
donat_sz
senior tag
valaki esetleg futtat Unifi Controllert az ASUSTOR NAS-án?
Jól jönne némi segítség. -
A sima 3204T USB 3.0-val szerelt, illetve egy LAN Portja van a v2-höz képest, és nem is található a hivatalos oldalon a termék listájukban, de ha google-ben rákeresel, akkor találsz linket a termékinfóhoz. A 3204T v2 annyiban különbözik, hogy az USB az 3.1 és két LAN portja van ami által tudja a Link Aggregationt, de a többi hardver és szoftveres tudása egy az egyben ugyanaz. Összehasonlítottam a weboldalukon a 3204 és 4004-et, és az derül ki, hogy a 4004 tudja a 10 Gigabitet és DDR4-el szerelt, viszont nincs HDMI portja ami lehet éppen szempont neked. Amiben még eltér az a chipset ugyebár, viszont az, hogy a Marvel az Intelhez képest milyen performáns azt nem tudom, de lehet a meltdown sebezhetőség miatt rakták össze Marvellel, fene sem tudja... Egyébként itt találsz egy tesztet a 4004-ről.
-
ftc
nagyúr
Mekkora eltérés van AS3204T illetve AS3204Tv2 illetve 4004 között? Sebességre gondolok...
KB 60 eur a különbség -
tamas1983
lelkes újonc
válasz
MaCS_70 #1163 üzenetére
Az átjáró nem hiszem, hogy a csatlakozási gondjaid okozója én sem, csak a későbbiekre való tekintettel írtam, hogy állítsd be.
Tedd meg légy szíves, hogy az AES-t átállítod BF-CBC-re. Úgy vélem nálad a gondot az jelentheti, hogy az asus titkosítását nem akarja elfogadni a router. Én már jártam így egy tp-linkel a BF-CBC segített, bár ott egy Synology NAS-ról volt szó. Sajnos azt kell hogy mondjam az DSM több választási lehetőséget ad az ADM-nél. Ott van lehetőség nem AES-128-ra is valamiért azt jobban szerette a router, azért azt is megpróbálhatod. Ja ésa BF-CBC nem életbiztosítás. A titkosítás és checksum páros nem mindegy, arra akarok kitérni, van olyan proci ami pedig egyáltalán nem szeret egy adott titkosítási formát. Próbáld végig, és minden alakalommal az .ovpn filet javítsd és cseréld a dns fontos, hogy port nélkül szerepeljen a port pedig szóközzel utána a legelején.Írj, hogy sikerült!
-
válasz
tamas1983 #1162 üzenetére
Pont így van beállítva, egy kivétellel: az Átjáró átirányítás nincs beikszelve.
Az én fogalmaim szerint ennek nem szabad, hogy köze legyen a csatlakozási autentikációhoz. Miért lenne ez fontos?
Jelenleg egyébként egy sima egymagos SoC-vel szerelt routerrel VPN-ezek, és teljesen elégedett vagyok a sebességével.
Köszönettel: MaCS
-
tamas1983
lelkes újonc
válasz
MaCS_70 #1149 üzenetére
Szia!
Igyekszem segíteni. Sejtem mi lehet a gond. Csak utálok telón pötyögni. Javaslom állítsd be egy pc n az open VPN-t, de ne úgy ahogy vissza olvastam korábban csináltad.
Használj UDP t válassz egy tetszőleges portot ne az alapot nyisd meg a routerben upnp t ne használj csak javaslat. Checksum nak add meg SSH1 AES-256-CBC titkosítással. Átjáró átirányítás legyen bepipálva. A felhasználónak legyen engedélyezve a OpenVPN és legalább egy mappa olvasás írás. Én javaslom Adminnal fuss neki elsőre majd butíthatod user re. Ovpn fájl menjen a könyvtárba a ctr rel együtt. Ha fut jöhet a router. Nem ismerem mit tud a tiéd de ha nem legalább egy 4 magos 1.5ghz proci ketyeg benne baromi lassú lesz.
Írj, hogy alakult -
delibab
senior tag
Sziasztok,
Van egy AS-202TE nas-om, és a torrent letöltés sebessége nem az igazi... Ma kezdtem el barátkozni vele és amúgy sem vagyok profi a témában ezért kérdezem, hogy lehet azon valami beállítással gyorsítani? 1000 digi net jön be és a routerbe (asus RT-AC68U) van bedugva a nas. Kipróbáltam a download center-t és a uTorrent-et is, hasonló a sebesség mindkettőnél, 8-10 mega úgy, hogy a hp microserver 50-el tölti le ugyanazt...
Van ebben a vasban több vagy ez ennyit tud?
Előre is köszi!
-
Konyika
senior tag
Volt c7 nekem is, de már nincs előttem a menüje.
DHCP kliens listában nézd meg milyen belső IP-n van a nas. Ezt a belső ip nyisd ki arra a portra amit a qbit használ.(beállítások, kapcsolat menü)
Router: azt hiszem forwarding-virtual server és itt állítsd be az ip és port számot.
-
Brake
csendes tag
Segítség! Eddig jól működött a Qbittorrent (4.0.4), kivéve, hogy a torrentoldalon kevesebb feltöltés jelent meg, mint amit láttam a programban. Telepítettem a 4.2.1 verziót, innentől kezdve nem indul el a letöltés. Kipróbáltam a Beluge-t (2.0.3), ugyanaz, meg sem mozdul. Mit rontottam el?
-
Még mindig a VPN-nel szívunk.
Addig eljutottunk, hogy OpenVPN-en elindul a becsatlakozás.
Létre vagyon hozva egy felhasználó az általános felhasználókezelőben, és az OpenVPN-nél szépen be is van állítva.
Ennek ellenére, amikor a kliens csatlakozni próbál, a folyamat elindul, tehát szerintem eljut a NAS felhasználókezelőjéig, de ott a log szerint Auth. Failed hibaüzenettel elakad.
A felhasználónév és a jelszó természetesen stimmelnek.
A kliens nem mellesleg egy Asus router.
Mi lehet itt a gond?
-
Pimpellér
tag
Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy használjátok pc-n a ASUSTOR EZ Connect programot? Én telepítettem és meppelek vele meghajtókat, de azok a következő indításnál nem láthatóak. A Control Center-rel ez nem fordul elő. Mi lehet a gond?
Köszi -
Sziasztok! Február óta használok egy Asustor AS3202T NAS-t. A beüzemelés óta a download centert használom. Minden rendben ment, de kb. 1-2 hete gondom van a torrent feltöltéssel. Minden beállítás ugyanaz, semmit nem változtattam, a port átirányítva, neten leellenőriztem és nyitva van. Minden torrentet letölt rendesen, de nem tölt vissza semmit. A torrent oldalon látszik, hogy frissül állandóan, sőt ha letelik a 48 óra akkor ki is kerül a listából. Van olyan torrent ahol több száz peer van, van ahol kevesebb, de nem csatlakoznak. Miért van az, hogy letölt, de vissza nem?
-
válasz
donat_sz #1140 üzenetére
Na, ezek jó hírek
Igen, az ember azt gondolná, hogy adott márkán belül lévő termékek simán, gond nélkül "beszélgetnek" egymással, de sajnos nem minden gyártónál van ez így... Ciscoéknál ez hibátlanul működik, de ők az a kategória akik szabványokat hoztak létre és nagyon komoly szinten ott vannak a "szeren"
Nálam az automatikus is működött, de pl. S5-nél volt, hogy be kellett lépnem az app-ba és akkor azonnal elkezdte, addig nem
Biztos, hogy hasznos lesz, hiszen más is ugyanígy belefuthat ebbe a dologba és legalább neked köszönhetően akár megoldást is találhat. -
donat_sz
senior tag
Portot kellett nyitni a routeren (számomra meglepő módon), hiszen két másik Ai app ment e nélkül is rendesen. Utána megszűnt a probléma.
Ami igazán furcsa volt és ez utána indultam el a router irányába is, hogy mobilneten felcsatlakozott a telefon, míg wifiről nem.
(Pont az e fajta nehézségeket reméltem elkerülni akkor amikor Asus router mellé Asus NAS-t helyeztem előtérbe.Minden esetre, úgy tűnik a feltöltés már megy. Egyelőre stabilan (csak) manuálisan.
Az automatikus feltöltéssel még küzdök.
De ez úgy tűnik már nem csak router nas beállításon múlik.
Amíg az S9-ről nem akaródzik neki sehogy se az automatikus feltöltés, addig az előd Honor 8-ról meg elkészült a felvétel és pár pillanattal később pedig fent is volt az a NAS-on. Még tesztelem, próbálkozok no meg sok fórumot olvasok.Remélem másnak majd hasznos lehet majd a küzdésem.
-
válasz
donat_sz #1137 üzenetére
Sajnos elhamarkodott választ volt, mert nem teszteltem le... Tegnap este feltelepítettem és mind a 345 fotót / videót amit eddig készítettem szépen befrissítette egy külön mappába amit létrehoztam. Egyértelmű, hogy a telefon volt a szűk keresztmetszet, mert a mostanival 2 percbe sem telt a szinkronizálás, pedig voltak cachelt 4K felbontású drónos videók amik nem kis méretűek... Ha esetleg infó számodra, akkor egy S5-ről váltottam egy Huawei P30 Pro 8/256 Gb verzióra. A NAS előtt lévő routered beállításait próbáld böngészni, mert ha mind3 telefonon jelentkezik a hiba, akkor az valami hálózati gebasz lehet...
-
donat_sz
senior tag
hát ez igen rossz hír! A telefonokról a képek felmentése a NAS-ra amint wifi-re kerül a telefon az részemről alap funkció. Ráadásul az elődnél ez megfelelően működött..
ha nem a gyári AiFoto akkor milyen alkalmazást javasoltok?
* képek és videók biztonsági mentése telefonokról, valamint egyben közös családi dokumentumtár, ami minden készülékről (laptop/pc/tablet/tv/telefon -mind androidos- ) elérhető; ezen tartalmak elérése nem csak a hálózatról, de pl telefonon keresztül mobilnet segítségével is;
az elég faramuci lenne, hogy wifin keresztül felmentem a a 200km-re lévő régi nas-ra a képeket, majd azt beszinkronizálom a nimbustor 4-re rsync-kel. (na nem mintha azt már sikeresen beállítom volna, de azért még reménykedem benne, hogy annak beállítása majd összejön.
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
Samanbacsii #1135 üzenetére
A G4P az 4MP-es, ezért nem jó neki a 9901.
-
válasz
oleandro #1132 üzenetére
Valamit nem jól csinálsz...
Rajtam kívűl még 3 vagy 4 ember fér hozzá a NAS-hoz, de meghatároztam azt, hogy melyik mappákat érhetik el és így nincs gond. Két alapvető csoportom van, egyik az admin másik pedig a user csoportok és ezeken belül minden felhasználó az adott csoporthoz tartozik. A csoportokon túl én beállítottam a mappákhoz való hozzáférési jogokat és így ami a saját privát cuccom ahhoz értelemszerűen csak és kizárólag én férek hozzá, a többi user nem.
A 3 fiók minden mappát elér, és a megfelelő joggal (írás/olvasás) kezelni is tudja tehát valami beállítási gond lesz nálad. Ezen felül még az appokat is korlátoztam, tehát erre is érdemes figyelni. Javasolom, hogy az Acces Control beállításain belül a Shared Folders menüpontot bogarászd és állítsd be, hogy ki melyik mappához férhet hozzá. -
válasz
donat_sz #1130 üzenetére
Igen... Az AiFotot nem találták el sajnos... Bejelentkezéssel nem volt gondom, de a szinkronizálás az sajnos nem működött megfelelően, mert hol minden ok volt, hol nem töltött fel napokig, aztán gondolt egyet és újra minden ok volt... Írtam annak idején a supportnak és azt a választ kaptam, hogy fejleszteni fognak még rajta és majd jön újabb verzió.
Mondjuk amióta lecseréltem a telefont azóta nem próbáltam az újra telepíteni, mert van tárhelyem bőven de a napokban kipróbálom és majd jelzem, hogy mizus. -
oleandro
tag
Sziasztok,
szeretnék egy kis segítséget/megerősítést kérni a következőkben.
Több éve használom egy ASUSTOR nast, leginkább magán anyagok megosztására. Most felmerült egy olyan, hogy a családban kellene egy olyan felhő alapú tároló amit több gépről és telefonról is el lehet érni.Ha már van ilyen nas, akkor már nem akarnék Dropboxra és társaira előfizetni.
Szóval a meglévő saját fiókom és tárolóm mellett, csináltam egy külön "helyi csoportot" céges néven. Ez a csoport csak a Céges mappához fér hozzá. Hozzáadtam 3 felhasználót aki a Céges csoporthoz tartoznak. Az EZ Sync programot letöltöttem a Pc-re és ott ezzel a felhasználóval léptem be. Az ott megadott mentési helyek elvileg a NAS-on a Céges mappában van.
Így ha minden igaz külön tudom kezelni a saját és a céges dolgokat.
Van esetleg olyan beállítás, ami javasoltok, leginkább a biztonság érdekében?
Köszi
-
donat_sz
senior tag
AiFoto-t használja valaki?
Érdekes módon, mind az AiData és AiMaster simán fut.
Az AiFoto viszont az első belépés után nem tud viszzajelentkezni, így persze nem megy az automatikus kép feltöltés se.3 mobilnal 1-1 felhasználó létrehozva, app telefonra telepítve, nas-ra elso bejelentkezés kész.
Automatikus feltöltést beállítottam majd már feltöltés közben írja hogy lejárt a munkamenet, jelentkezzek be újra. És mind3 eszközön ezt csinálja.
Mi lehet itt a hiba? Más is járt már igy? -
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
Samanbacsii #1126 üzenetére
Én is próbáltam, de nem jó, más a felbontás.
-
Samanbacsii
őstag
csabex2007 Gawamatsu
Kamera hozzáadásnál kézi beállítást választom akkor a Foscam G4P-t FI9901EP-ként felismerte (88port)! Megjelenik az előnézeti élőkép és állítható a felbontás, frame stb... Ha kábellel összekötött pc-n nézem mindig van Surv.cent-ben élőkép is, de telóról vagy neten keresztül (aisecure) nem jön be semmi mivel a kamera állandóan leválasztódik. Most itt tartok... A support azt mondta, érdemes viszonylag állandó DNS választani (pl. 8.0.8.0 Google) mert a szolgáltatók változtatgatják és emiatt nem működhetnek a kamerák. Hát ezt a témát még nem nagyon érzem át... -
donat_sz
senior tag
Igen, én is erre számítok, mert az előd egy 3tb wd rd esetén nagyságrendekkel halkabb.
Mit szol ahhoz a nas ha kiveszem belőle a hdd-t majd bele teszek egy másik hdd-t és beüzemelem azt. Majd vissza teszem a korábbit, akkor folytatható a munka menetet az eredetin?
Így viszonylag hamar kideríthető lenne a zaj forrása. -
Igen, a Nimbustor az teljesen felesleges ilyen felhasználásra, szóval a 32xx az tökéletes lenne. Szerintem nem sok értelme van, mert az SSD-t nem bírja annyira szerintem a strapát, mert limitált a chipek írás/olvasási értékei, no meg ha azt nézzük, hogy csendes, akkor sem vagy beljebb, mert a 3 HDD attól még "hangoskodik"
Ez csak az én meglátásom, de lehet, hogy van már valakinek tapasztalata és megcáfol ebben, fene sem tudja -
válasz
donat_sz #1116 üzenetére
Na, remek
Üdv a klubban
Ami a beállítási útmutatót illeti, szerintem fent van az Asustor oldalán, csak nehezen lehet rátalálni... Én annak idején konkrétan itt nézelődtem.
Ha rengeteg a tartalmad, akkor az elején indexel és ez eltart jó pár óráig, de egy idő után abbahagyja. Én polifoamra raktam, de nálam a majdnem 400 torrent mellett sem zavaró a hangja, pedig sok aktív torrentem van, vagyis dolgozik rendesenKíváncsiságból most lemértem én is és nálam ilyen 30 dB az átlag érték... Lehet, hogy az Ironwolf ilyen hangos? Nekem egy db WD Red 6 Tb-m van...
-
ftc
nagyúr
-
donat_sz
senior tag
válasz
Gawamatsu #1118 üzenetére
tudsz ajánlani erre a célra alkalmas gumi talpakat (ugye alapból is az van neki.
Illetve most azt nézegetem, hogyan lehetne a a fedő lemezeket belülről szigetelni valamilyen pl filc anyaggal.. egyelőre sikertelenül
Plexet mi miatt preferálod? Számodra mi az előnye pl Kodival szemben?
Kodi esetén, hogy azt a mappát kezeli mint média forrás ahova letöltök és az alkalmazásból könnyen tudok plusz feliratot rakni hozzá az nagy előny. -
Gawamatsu
Topikgazda
1 Lemezt nem lehet raid-be tenni.
Leírás itt van a migrációhoz: https://www.asustor.com/en/online/College_topic?topic=352
1 single disk-et fel lehet tolni Raid1-re. Mivel a neve migráció, megmaradnak az adatok, valószínüleg. -
beasty
csendes tag
Sziasztok,
Esetleg tudna valaki infoval szolgálni azzal kapcsolatban hogy, ha (AS3102T) SINGLE módban van az egyetlen beszerelt hdd és szeretnék beletenni hozzá még egy hdd-t hogy nagyobb legyen a kapacitás, akkor ha létrehozom az új volume-t persze RAID-ként, akkor megmaradnak-e az adatok az eredeti hdd-n? Vagy ezt csak úgy lehet hogy mindent le kell előtte menteni? Vagy mi lenne a módja. Nem igazán találtam egyértelmű leírást a neten.
Hogy az elején miért nem RAID-ként lett létrehozva? Ne is kérdezzétek...
Előre is köszönöm a segítőkész válaszokat! -
Gawamatsu
Topikgazda
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
Samanbacsii #1113 üzenetére
Ezt csinálja a Foscam G4P is, de megoldottam máshogy a rögzítést. FTP-vel tölti fel a kamera.
Igaz így nem látszik a Surv Centerben, de a Foscam app-ban igen. Távolról is. -
donat_sz
senior tag
Igen, ironwolf pro 16tb
Közben tegnap meg is jött. A rendszer felállt.
Apró érdekesség, hogy a lan2-be dugtam véletlenül a háló kabe6lt. Így bár kapott ip-t de asustor reg folyton hibára futott, nem tudott csatlakoznimajd mikor már volt lan1 is mellette, akkor meg simán csatlakozott és regisztrált.
Transmission gyorsan feltelepült az első torrent tesztekhez sűvített is.
Viszont Kodi, hogy lássa az küzdelem volt. Mire rájöttem hogy nfs services nincs engedélyezve és ezért nem látszik, majd mire a jogosultság ok/engedélyeket megfelelően beállítottam, hogy az ip címen kívül tartalmat is lássak az nehézkes volt.
(Synology beállítási útmutató segített, asustorra ilyet nem találtam)
Mindenesetre elég késő lett, mire ide eljutottam.Most már akár örülhetnék is, de egyelőre elbizonytalanodtunk családilag, hogy mi lesz a sorsa! Ugyanis az 1 hdd-vel mintha, egy dobon dobolnának a szobában mikor dolgozik a hdd
50+db-t mérek, holott az előd alig lépi át a 30-at. Különösen a fa szekrény ahol a helye lenne, ott a fa szekrény még ezt fel is erősíti.
Lehet ezt valahogy hangszigetelni? A rezgést csökkenteni? -
válasz
Samanbacsii #1113 üzenetére
Szívesen, nm
Pedig van olyan ami nem támogatott és működik, de ez lehet azért nem, mert ipari... Más protokollt nem tud maga a kamera, esetleg a saját beállításai közt nem lehet bogarászni valahogy? Hátha másik formátumra lehetne bírni és akkor megzabálja a NAS is.
Milyen típus ez az ipari Foscam pontosabban? Belinkeled légyszi? -
ftc
nagyúr
-
donat_sz
senior tag
-
válasz
Samanbacsii #1096 üzenetére
Ugyanebbe szaladt bele unokatesóm is a Nimbustor-ral és a gond az volt, hogy ő inaktiválta az admin accountot és létrehozott saját usert admin jogokkal. Sajnos Asustor első körben csak és kizárólag a main admin-nak ad hozzáférést és ott tudod beállítani a további usereknek azt, hogy Viewer vagy Manager szerepe legyen. Tehát első körben állítsd vissza a gyári admint és azzal lépj be, majd a Settings fülnél állítsd be a jogosultságokat, hogy ki legyen Manager és ki legyen Viewer. Itt egy fotó is róla.
Ezután ki is kapcsolhatod az admint és használhatod a saját, általad létrehozott admint továbbra is. Ha pedig nincs tiltva az admin, akkor itt valami más lesz, de első ránézésre ez lehet a gond... -
válasz
donat_sz #1094 üzenetére
Nm
Teljesítményben van benne bőven, hiszen az 5202 DDR4 és újabb chipsettel szerelt. Természetesen a 6302 is elviszi a 400+ torrentet, de az 5202 mégis csak újabb generáció és ott van a 2.5GbE x 2 amit lehet majd jövőre talán ki is használhatsz
Kiegészítő rack az felejtős, tehát valóban praktikusabb volna a te esetedben egy 4 lemezes, csak az árban húzósabb picit, de hosszú távon megéri. A + RAM a kamerák miatt kellett nekem, mert full hd-ban vettek, aztán azért gondoltam, hogy nehogy szakadozás vagy valami legyen, inkább tettem bele még + 4 Gb-ot. Indok nem volt, mert valójában ki sem próbáltam gyári RAM-al, tehát lehet működne, de biztosra mentem inkább
Elnézést a késői reagálás miatt, csak meló ügyben éppen Romániában jártam -
-
válasz
tamas1983 #1078 üzenetére
Visszatérve az OpenVPN-kérdésre.
Az a gondom, hogy valahogy kevés az, amit az Asustor NAS OpenVPN szervere létrehoz.
Ad ugye egy ca.crt tanúsítványt és egy pár soros .ovpn fájlt.
Ez pedig nem elég a kapcsolat létrehozásához. Tomato alatt is, illetve az Asus routerek jól működő OpenVPN szerverén kb. négyszeres adatot ad meg a szerver, illetve igényel a kliens.
Az .ovpn fájl eleve tartalmazza a ca.crt-t, de mellette még egy cert tanúsítványt, egy nyilvános és egy privát kulcsot is, valamint még néhány olyan paramétert, aminek nyoma sincs az Asustor .ovpn-jében.
-
Stehe
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Formula-1
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Túraautó topik
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Biliárd és snooker topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- BLITZWOIF BW-V7 7-HÓNAPOS KÍVÁLÓ ÁLLAPOTBAN ELADÓ !!!!!
- iPhone 15 Pro Max 256GB 90% Akku, gyári garanciás !
- Újszerű Acer Nitro V - ANV15 - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2+ év garancia
- Microsoft Surface Go laptop 12,4" i5/8GB/128GB újszerű állapotban
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47 mm fehér/ezüst + Spigen Modern Fit 316L fém szíj
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest