- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- mefistofeles: Hoppá, veterán lettem!
-
LOGOUT
ASUSTO NAS összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
donat_sz
senior tag
válasz
Gawamatsu #1699 üzenetére
én az ssd használatra mint sebesség korlátra regáltam, méghozzá azért, mert szerintem hdd-vel bőven többet tud, mint amit ki tud egy átlag felhasználó hozni belőle.
Mindemellett a gigás hálózaton ~110MB/s-es résszel egyetértek. Link Aggregationnek hála a ~110MB/s-et nem szummában tudja kiszolgálni.
Az R5 adta előnyök kiaknázásához pedig a gigabites hálózat önmagában nem lesz elegendő. -
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
donat_sz #1697 üzenetére
Ez szep es jo elmeleti sebesseg de single volumerol Raid5-re (WD purple ->WD Red tomb) orulok ha megvan a 60MB/s, de inkabb 30.
PC-rol gigabiz halozaton max sebesseggel ment a masolas, ami 112MB/s-t jelentett.
Tehat egy lemezrol masikra az eletben nem lessz 500-as masolas.
SATA3 interface van benne jo esetben, de a SATA2-t sem eri el a transfer rate. -
ugyes
senior tag
válasz
donat_sz #1697 üzenetére
A fejlesztők szerint min. I5 processzort és 8GB RAM-ot. Nagy a számítási igénye, amikor a zenéket elemzi és a zenelánchoz igazítja a jelfolyamot. Ehhez, az adatbázishoz kell a gyorsaság. Idle módban megeszik 1,5GB RAM-ot, processzort nem nagyon. Egy új lemeznél hirtelen 30%-ra ugrik a processzor terhelés és 2-3GB RAM-ot elfogyaszt önmagában. A 25 ezer zeneszámot 3 napig elemezte.
Néztem az AS5304-et, de az erősebb processzor miatt AS6604 lett.
Ha érdekel (vkit), itt a leírás a témában: [link] -
donat_sz
senior tag
nem tudom a Roon mit igényel, de az AS5304 elméleti képessége:
"Link Aggregation (RAID 5)
Windows sequential read and write
Read = 564 MB/S
Write = 551 MB/S"
én nem bírom kihasználni a teljes sebességet, hiába a több szálon terhelve is a nas-t a link aggregation és R5 kombónak hála, ahhoz a gigbaites hálózati eszközök kevesek. -
ugyes
senior tag
válasz
donat_sz #1695 üzenetére
Az egész alapvetően a Roon miatt alakult így, mert anélkül elég lenne egy 2 lemezes NAS. A Roon fejlesztői javasolták ezt a megoldást: 1.lemez SSD a Roon adatbázisnak, szerintük a HDD lassú. A 2-3. lemez (zenei) adatbázis, az lehet HDD. A 4. mentés. Én a 4-ket hagytam a jövőre bővítésnek (R5) és külső HDD-re mentek. A javasolt 128GB SDD helyett 1TB vettem, mert más programok is vannak rajta. Ide elfér még a letöltés is, bár eredetileg egy nvme tárat szántam ennek, de azt inkább visszateszem cache-nek. Ha mégis telítődik az 1. lemez letöltésekkel, akkor majd veszek egy új nvme ssd-t storage-nek.
-
donat_sz
senior tag
Érdekes megoldás, mind. Mindegyiknek van előnye.
Én azt választottam, hogy 3 lemez raid5 (régi nas másik városban 1 hddvel biztonsági mentésnek a fontos tartalmaknak).
Download mappaban a futo torrentek, ami megosztva a halon. A tv-n, miboxon, pi-n futó kodival pedig lejatszok. Igy torrent miatt nincs duplikacio, nincs pendrive, stb.. eddig szerintem ez a legkényelmesebb megoldás nekem amit láttam. Ráadásul kodi letolti a szukseges feliratokat is. -
Ja, hogy akkor te Hit'n run-elsz
Nekem vannak 4 - 5 éves torrentjeim is amiket még gépről dobtam át a NAS-ra... Tiszta így már nekem is, mert én nem tudtam, hogy te nem seedelsz túl sokat, ezért gondoltam arra, hogy értelmetlen két helyen tárolni, de így azért már más, mert ez teljesen más szemszög.
-
válasz
belashx #1686 üzenetére
Így van! És nem két helyen van tárolva hogy foglalja feleslegesen a tárhelyet.
Az valóban előny, főleg ha nincs sok seeder, mert hiába gyors a net, ha nincs seeder
Mondjuk én megszoktam várni amíg letöltődik teljesen, aztán vagy vlc-n keresztül átdobom a chromecast-re, vagy felmásolom egy pendrive-ra és úgy nézzük a tv-n. Egyébként ahány ház, annyi szokás -
Akkor te gyakorlatilag két helyen tárolod a letöltött anyagot? Egyik mappában eredeti, érintetlen a seed miatt, másik mappában pedig lecsupaszítva .nfo, sample meg minden nélkül? Nálam minden egy helyen van a Download mappában. Nem duplázom az állományt, mert ha gebasz lenne, akkor adatmentés szempontjából sem túl előnyös sajnos.
Egyébként Lazsi írta fentebb, hogy
"Ha mégsem az jött le, amit szerettem volna (vannak filmek, amiket háromszor is újra forgatnak azonos címmel) vagy mégsem tetszik, akkor nem kell keresgélnem, hogy honnan is töröljem le."
Erre reagáltam a transmission screenshot-tal, hogy ez valójában ott egy klikk. -
Lazsi_
újonc
Ugyes-hez hasonlóan szintén Download Center-t használok, és utólag teszem át a File Explorer-el, ahová szeretném. Ha mégsem az jött le, amit szerettem volna (vannak filmek, amiket háromszor is újraforgatnak azonos címmel...) vagy mégsem tetszik, akkor nem kell keresgélnem, hogy honnan is töröljem le.
Nagyon egyszerűen kezelhető, semmi probléma!A korábbi problémámat (filmnézés elbutult okosTV-n) sajnos még nem sikerült megoldanom...
A PI-ben lévő SD kártya megadta magát. (Bekapcsolás után csak egy Windows-ra emlékeztető négyszínű képet lehet látni rajta. Úgy látszik, ha tönkremegy a Linux, Windows lesz belőle...
Az újratelepítés meg nem sikerült, mert azt mondja írásvédett a kártya. Pedig alig volt használva...) Majd veszek másikat bele, szóval elnapolva...
-
ugyes
senior tag
Kicsit pongyola voltam: a qbittorent-ben az egyes torrenteknél megnézhető, hogy mi a letöltött fájlok elérési útvonala.
Én a Download Center-t használom, mert basic felhasználásra kell. Ott bármely köteten lévő könyvtárba menthetek, de csak egyet lehet kijelölni.
Én utána rendezem a fájlokat, majd átmásolom a végleges helyükre (az eredeti verzió megmarad a letöltés helyén), ezért elegendő. -
belashx
senior tag
A Portainer maga a gradikus felület, hogy ne kelljen pötyögni ssh-n, és nem kell semmit csatlakoztatni.
Bal oldalon a konténerre kattintva meglátod a qBittorrentet. Arra is katt, aztán felül a jobb szelső gomb(edit/duplicate, azt hiszem).
Ekkor kérdez valamit, de a lényeg, hogy nem kell duplikálni. Utána lejjebb mész, és ott vannak fülek. Ott Volume, aztán adja magát. Remélem.Ha ennyi nem elég, akkor próbálok képet csinálni, valamint megnézem, pontosan mit meg hogy.
Szerintem nem kell hozzáadni a konténert, de lehet kell egy újraindítás. Transmission is benne volt, pedig én nem adtam.hozzá egyet sem (csak felcvolt telepítve az is).
-
Jozelf
csendes tag
válasz
belashx #1679 üzenetére
Szia!
nos: a qbittorrent (az App Centrálból közvetlenül) előbb volt fenn mint a Portainer. (amit most raktam fel)
gondolom most jön egy "create endpoint" mert teljesen szűz a felület. még nincs semilyen konténer benne. De ezt hogyan állítsam be? illetve egyáltalán ezt kell?
Amúgy a Docker-CE-t kérte telepítéskor, meg a pyton-t. A Dockerhez viszont nem találok felületet, csak írja a rendszer, hogy installálva van.kiegészítés: már látom, hogy valahogy lehet csatlakoztatni a Dockert a Portainer-hez... de ennyire nem értek hozzá. ebben kérhetek segítséget?
-
belashx
senior tag
Én a Public/Filmek-be akartam letölteni, de nem volt jó. A Portainerben nézd meg a qBittorrent konténert. Ott megtalálod, hogy mi az alapértelmezett mappa. Máshova nincs is jogosultságod.
A konténerben, felül van egy gomb(nincs előttem). Ha rányomsz, akkor tudsz módosítani. Ezt lejjebb a Volume fülön tudod megoldani.
[link] Itt találtam rá a megoldásra, de ez nem épp szájbarágós.Szerintem hozd létre a könyvtárat a Nas-on aztán megadhatod az útvonalat qbittorrentben. (Ehhez tán nem is kell semmit módosítsni a konténerben, mivel a download mappához van írási jogosultsága.
Hú, ez elég katyvaszos lett.
-
Nincs sajnos, vagy legalábbis nem tudok róla, de őszintén megmondom értelmét sem látom, hogy annyi könyvtár struktúrát létrehozzak, mert az intézőben egy billentyű lenyomásra az adott betűhöz ugrik, szóval azonnal megtalálom... Lehet a többiek tudnak róla és majd útbaigazítanak
Számomra useless ez a funkció...
-
Jozelf
csendes tag
nos ezt teljesen nem értem. szóval a file-ok nem kerültek elő amiket korábban kerestem. ami biztos: ebben a formában: "/downloads/Boss/Books/" adom meg a letöltési linket, akkor az első (volume1) kötetben (nekem két kötetem van) létrehozza a "Download" mappában a "Boss/Books" elérési utat, és berakja oda a file-t a torrentből. Itt nem lehet másik kötetre tenni letöltést? csak az elsőre?
-
Szia,
Rejtély... Alapbeállítás az nem mindig mérvadó, jártam így én is korábban. Tematikus mappákat nem qbiten keresztül kell létrehozni esetleg? Nem ismerem annyira ezt a qbitet, első perctől nem jött be nekem, mert korábban is használtam transmissiont más platformon és egyszer sem hagyott cserben.
Nem akarsz még mindig transmission-t használni?Transmission-nak van windows-os gui-ja is, egyszerűen és gyorsan el lehet érni vele az állományt, nézd:
-
Jozelf
csendes tag
Sziasztok!
Újra csak itt vagyok. Tehát ami a kérdés: AS5304T eszköz, Qbittorent alkalmazás.
Amikor feldobtam a Qbittorentet, kinyitottam neki a port-ot amit kért, és teszteltem egy könyv torrentjével: letöltötte, az alapbeállítás szerinti "/dowloads/" könyvtárba, amilyen nem is létezett, helyette viszont megtaláltam a letöltésemet a /Download/" könyvtáramban.
-Ezután telepítettem pár másik alkalmazást, pl a UPNP és DLNA szervereket, Soundsgood, egyéb multimédiás cuccokat, mindent a kért előfeltételekkel együtt.-
Utána csináltam a Download könyvtárban pár tematikus almappát, pl a "/Download/Books/" almappát. Mostanra pár teszt torrent letöltése után oda jutottam, hogy egyáltalán nem találom a meghajtón a letöltött fileokat, miközben a visszajelzés az, hogy a letöltés sikeres, a letöltött állományok seed-en állnak, az ncore is úgy látja, hogy seedelek. Csak a Fájlok nincsenek sehol. Tehát a meghajtón általam is látható módon sehol sincsenek. Se a beépített FileExplorerrel nem találom őket, se a megosztott mappákban az asztali gépemmel keresgélve. Ilyenkor mi a jóisten lehet? hol vannak? -
donat_sz
senior tag
válasz
MaCS_70 #1669 üzenetére
akkor félre értettelek! bocsi
ha a nas-t és annak tartalmát nem látod, akkor egy ötletem van csak. rakj fel egy korábbi vpn klienst. pont ez volt anno egy verzió frissítés után a gondom. ezt megelégelve váltottam a pivpn-re.
azt hiszem ekkor: #1484azóta szerintem már frissült újra az alkalmazás azonban a pivpn stabil és jó, így vissza se néztem. másik alternatívám egy dockerben futtatott vpn server volt még.
-
válasz
donat_sz #1666 üzenetére
Állítani éppen semmit.
Van egy mindenható felhasználóm, aki minden megosztást írhat-olvashat. Be is jelentkezik már szépen, meg is jelenik a bejelentkezett felhasználók között.
Ez ugye szép és jó.
De mégis hogyan férek hozzá az állományokhoz?
A \\10.0.xx.xx dob egy szép üres intézőablakot. Tehát nem azt közli, hogy nem léphetek be, hanem üres az egész. A \\10.0.xx.xx\megosztásnév viszont már elutasításra fut.
A saját hálózati cím szintén kidob a fenébe. (\\192.168.xx.xx)
Köszönettel: MaCS
-
válasz
donat_sz #1664 üzenetére
Köszönöm!
Mint kiderült, az SHA-192 nem tetszett neki, deprecated címszóval. Átálltam 256-ra, azonnal ment minden, így már csatlakozik az OVPN kliens.
Azt azonban még nem értem, hogy hogyan is tudom elérni a megosztásokat. A NAS-on a VPN-en belépő felhasználónak megvannak a jogai a megosztásokhoz, a VPN-kapcsolat 10.x.x.x IP-címén pedig elérek egy üres ablakot, de a megosztásokat már nem.
-
donat_sz
senior tag
válasz
MaCS_70 #1663 üzenetére
2021-01-13 23:02:04 TLS Error: TLS key negotiation failed to occur within 60 seconds (check your network connectivity)
2021-01-13 23:02:04 TLS Error: TLS handshake failedez alapján arra gondolok, hogy a config fileban lehet valami ami nem passzol a nas oldali beállításokkal.
ha még nem próbáltad, próbáld meg újra letölteni a fileokat és azzal újra csatlakozni -
válasz
donat_sz #1565 üzenetére
Nem megy a csatlakozás az Asustor OpenVPN szerveréhez. Elvben jók a beállítások, a Windows 10 alá telepítve a megfelelő nevű .crt fájl.
A kliensen elindítom a csatlakozást, el is éri a NAS-t, mivel bekéri a felhasználónevet és jelszót, aztán a következőt üzeni:
2021-01-13 23:01:02 WARNING: No server certificate verification method has been enabled. See http://openvpn.net/howto.html#mitm for more info.
2021-01-13 23:01:04 TCP/UDP: Preserving recently used remote address: [AF_INET]xxx.xxx.xxx.xxx:xxxxx
2021-01-13 23:01:04 UDP link local: (not bound)
2021-01-13 23:01:04 UDP link remote: [AF_INET]xxx.xxx.xxx.xxx:xxxxx
2021-01-13 23:02:04 TLS Error: TLS key negotiation failed to occur within 60 seconds (check your network connectivity)
2021-01-13 23:02:04 TLS Error: TLS handshake failed
2021-01-13 23:02:04 SIGUSR1[soft,tls-error] received, process restartingVan erre ötletetek?
-
Gawamatsu
Topikgazda
Amazon Fire TV stick és 4K is van, nagyon szépen teszi a dolgát és a Plex sem fizetős, mert nem tablet vagy telefon OS van rajta!
És nyugodtan cserélődhet bármi alatta.
Sőt akár lehet vinni nyaralásra is (most nem ugye, de Free Wifi) és akkor ott is van mit nézni.Én mondjuk öcsémhez rendeltem osztrákiába, mert magarhonba nem szállítanak.
-
Lazsi_
újonc
Köszönöm a válaszokat!
Új cuccot nem szeretnék venni, egy PI 3 B viszont épp van kéznél... Ha a TV végképp bedöglik (amire megvan az esély a nem túl távoli jövőben) és másikat veszünk, akkor meg felesleges lesz, amit most vennék hozzá...
Van gigabites-wifis switch, meg PC, meg okosTV, de mind másik helyiségekben. Ebben a szobában viszont csak a NAS, meg ez az elbutult TV. A küszöb alatt éppen el tudtam vezetni 1 db. LAN kábelt, nem hinném, hogy még egy elférne mellette (és a feleségem is hagyná...). Ez a TV eddig wifin keresztül látta a NAS-t és minden rendben volt. Eddig...
Azért kérdeztem a közvetlen összekötést, hogy a PI miatt ne legyen szükség még egy kábelre a szobából. Nem tudom, hogy a PI wifi-je elég gyors lesz-e...
NAS ->(kábel)-> switch ->(Wifi)-> PI helyett gondoltam NAS ->(kábel)-> PI
Most ránéztem, és a NAS-on a két LAN-hoz külön-külön lehet engedélyezni a DHCP szervert, vagyis egy próbát talán megér... (Az eredményről beszámolok majd.)A pendrive-os megoldást használtuk korábban. Pont azért vettük a NAS-t, hogy azt kikerüljük.
-
donat_sz
senior tag
ha beteg a tv akkor eldőlt..
a pi3b biztos elég egy LibreELEC-kel. én egy vezetékmentes egyszerű egeret adtam a pi-nek és az volt a távirányító
nincs egy switch? a kodinak elég a 100M is a NAS-t azért gigás hálózatra tenném inkább
a 3102 hálózati képességeivel nem vagyok tisztában, de szerintem működhet ha a NAS tud dhcp-t!
-
Hasonló buta tv van nálunk is, de egy Chromecast 2-vel áthidaltuk a problémát és ha nas-ról indítanék lejátszást, akkor is ott a cast ikon. Ahogy MaCS is írja, ez tényleg egy hálózati eszköz és ezért el is engedtem a dolgot, inkább bedobok egy pendrive-ot a NAS usb portjára és rámásolom, aztán a tv usb portján keresztül le tudom játszani. Egyszerű, gyors és praktikus így.
-
ugyes
senior tag
A többiekhez csatlakozva: egy külső eszközzel jobban jársz. Folytatván a megkezdett sort Xiaomi Mi box, Google Tv.
Amikor a NAS választáson gyötrődtem, akkor volt egy időszak, amikor a HDMI kimenet fontos volt. Utánaolvasva az derült ki, hogy ha korábban működött is, manapság csak a gyötrődés van vele (sok ilyen komment volt). A NAS-ra rögzített kamerafelvételek visszanézésére tartják jónak a HDMI kimenetet. -
Gawamatsu
Topikgazda
A PlexyPy (asszem ez a neve) játszik le Asustor portálról Plex library-ból.
De mint tapasztaltam jól elbaszott módon, nem közvetlenül, hanem interneten keresztül.
Az Asustor Portál amúgy is lassú. És akkor már jó lenne hozzá távirányító is (€30).De ahogy valaki írta is, kb szervíz monitornak jó. Ha nincs más géped otthon, akkor azon keresztül végezni a beállításokat.
Hálózat.
A NAS-t ugyanabba a workgroupba tedd, mint amiben a hálózat többi gépe is van, különben nem látják egymást.
Közvetlen net kapcsolat nem fog menni. Szerintem.
A Dupla LAN port a Link Aggregation miatt van rajta (vagy backup vonal). -
Lazsi_
újonc
válasz
donat_sz #1654 üzenetére
Köszi a választ!
A TV egy Samsung 40ES6540, ami "megbutult"...Ma viszem haza a szervizből. (A vezérlőelektronika-csere 50+ ezer lenne, amit már nem érdemes rákölteni egy 8 éves készülékre. Azt gondoltam, a szervizben meg tudják oldani egy szoftver-frissítéssel...) Mivel TV-ként még teljesen jó és a NAS ott van mellette, ezért gondoltam a HDMI-t.
Akkor a NAS -t meghagyom, hogy tegye dolgát, és médialejátszónak meg beteszem a PI-met (PI 3 B - biztosan bírni fogja).
Viszont ennek kapcsán felmerült bennem egy másik kérdés:
Megoldható-e, hogy a PI-t és a NAS-t közvetlenül összekötöm egy hálózati kábellel? A NAS-nak úgyis csak az egyik csatlakozóját használom. Vagy a router semmiképpen sem hagyható ki? (Mindenkinek fix IP címe van, tehát nem kell kiosztani.) -
donat_sz
senior tag
a 40"-es TV az pontosan milyen? lehet egy wifi stick és máris hálózat képes.
App a nas saját médialejátszós, rádugod a hdmi-t kivéve nem lesz. kell valami ami médialejátszóként teljesít.
Ha ez nem ok, akkor sajnos én tartok tőle köztes eszközt be kell iktatnod.
vagy egy wifi sticket amivel kompatibilis a tv-d és akkor a tv lesz a lejátszó is vagy egy chromecastot vagy egy mi sticket/mi boxot. A mi eszközök előnye, hogy van távirányítójuk, mert sajnos ezeket nem fogod a legtöbb esetben a tv távirányítójával kezelni tudni..én a magam részéről egy raspberry pi mint média lejátszó (kodi) ill. a mi box-ot próbáltam. a Pi a lan kapcsolat miatt jobb, míg a mibox a távirányítója miatt.
-
donat_sz
senior tag
pont arra való az aifoto és alkalmas is rá. én inkább csak a mobil app-ot használom webes felületet nem igazán, de van.
abban én is látok igazságot, hogy SW környezet szempontjából tetszetősebb/kényelmesebb tapasztalatom van a QNAP-pal (Synologyt nem próbáltam), de cserébe az többször azonos HW kaliber esetén az Asustor jóval olcsóbb. így a kérdés az részemről, hogy kihasználod-e a sw-es többletet vagy fizetsz-e érte felárat.de a youtube videók tényleg hasznosak lehetnek a döntésedben, egyet értek ugyessel.
-
ugyes
senior tag
De arra való. Egyszerű funkcionalitású, ha több szolgáltatásra vágysz, akkor a másik két gyártó jobb választás.
Szerintem nézd meg a YT-n erről (ezekről) a videókat és döntsd el jó-e neked.
Én Plex-et használom erre (PlexPass szükséges), számomra kb. azonos, csak a Plex megoldás jobb. -
Lazsi_
újonc
Üdvözlet!
Egy 3102T V2 boldog tulajdonosa vagyok, leginkább filmek tárolására és nézésére használom.
Segítséget szeretnék kérni a következő probléma megoldásában:
Van egy TV (40"-es fullHD Samsung, de ez most lényegtelen), amin HDMI-n keresztül szeretnék filmet nézni. Csak fullHD, nem 4k.
Visszaolvasva többen írtátok, hogy a HDMI nem filmnézésre való (bár a gyártó nem így látja...), de a TV-ben nincs net, ezért kell a HDMI. (Másik TV-ben van, és azzal megy minden rendesen.)
Szintén visszaolvasva gyakran ajánlottátok a KODI-t, de azt is olvastam, hogy az Asustor már egy ideje nem támogatja. Az App Central-ban rákeresve a KODI-ra, a Tvheadend-et adja ki, de az inkább a TV vevőkészüléket helyettesítené, és nem az, amire nekem szükségem lenne.
Az Asustor Portal-ból egy böngészőn keresztül meg tudom nyitni a LooksGood és el tudok indítani filmet, de ez szerintem nagyon kicsavart módja a dolognak...Tudtok-e ajánlani olyan app-ot, ami egy filmet lejátszik közvetlenül a HDMI-n, "mint egy DVD lejátszó" (nem egy böngészőben megnyitva)? Szeretném elkerülni, hogy a NAS-ba egeret/billentyűzetet kelljen dugnom, de ha csak így lehet, az még belefér. Az viszont nem gond, ha kívülről (PC-ről, mobilról) kell elindítani a NAS-on az app-ot. (Az appnak nem kell tudnia semmi extrát: csak a filmet szeretném nézni, nem igazán érdekel mellé a színészek életrajza körítésnek...)
-
SG3rg0
őstag
-
ugyes
senior tag
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
donat_sz #1645 üzenetére
Annak jó, aki remote játszik le filmet kis sávszéllel.
De ott olyan hardver beruházás kell, hogy lefelé konvertájon, hogy nem éri meg.
Ha meg van egy UPC/Voda 500-as neted, akkor a feltöltés már online lejátszáshoz is elegendő 1080p-ben, az biztos. !K-t meg helyileg is kemény natívban lejátszani, nem hiszem, h bármi is on-the-fly értelmesen tudna transzkódolni.Ez kb ugyan az a hülyeség, mint az autóknál, hogy 250-300 a vége (sebességben). Értelmes ember nem használja. Aztán meg megy a sírás, hogy sokat fogyaszt meg melegszik.
-
-
donat_sz
senior tag
válasz
MaCS_70 #1644 üzenetére
Nekem egyik ötletem az okára, hogy sokan nem szakértők (én sem) se nem kellően hozzáértők és így a beállítások terén könnyen eltévednek, nem merik piszkálni..
Ennek eredményeképpen ha a NAS kódolna de nem bír máris volt nincs felhasználói élmény. Én pl. ezzel az első NAS-om esetén szembesültem, majd kikapcsoltam és utána teljesen rendbe volt.. -
válasz
donat_sz #1643 üzenetére
Ezt a transzkódolási őrületet nem igazán értem.
Kellett már bárkinek használnia? Mert ugyan erőforrásigényes, de meglehetősen feleslegesnek tűnik, legalábbis én még nem találkoztam senkivel, akinek valaha is szüksége lett volna rá. A formátumok meglehetősen konvergensek, ha pedig mégis nagyon kell, nem egy tragédia nem valós időben átalakítani valamit.
MaCS
-
donat_sz
senior tag
ahogy MACS_70 is írta, legfőbb erőforrás igényes feladatod a torrent lesz. Viszont a torrent kliensek többsége nem használja ki a több magot, így én a magam részéről a kevesebb, de erősebb mag felé húzok inkább.
képek videók mentésére és megosztására esetén viszont szintén érdekes kérdés, hogy mivel tervezed lejátszani, hogy kell-e a transcode vagy sem, ahhoz pedig szintén kellhet a nyers erő.eddigi általam ismert tapasztalatok alapján, gyorsan megszokják az új NAS felhasználók, hogy a NAS a háttérben elintézi a torrenteket és a "házi videótéka" is minden eszközön elérhető. Ennek fényében ha nem feszes a költségkereted lehet érdemesebb elgondolkodni egyel erősebb NAS-on is, de ha feszes a keret, akkor az általad leírtakat a jelzett NAS képes rendesen ellátni.
-
Ez egy örök vitatéma. A több kisebb teljesítményű mag könnyen eredményez meddő teljesítménykapacitást.
Otthoni, nem teljesítményigényes felhasználás során nem fogod érezni az alacsonyabb paraméterszintet. A NAS ráadásul eleve nem PC, amin közvetlenül dolgozik az ember, a kisebb teljesítmény sokkal közvetettebben mutatja meg magát.
MaCS
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
Goolgle Photo ki szeretném váltani valamivel és NAS-ra gondoltam. Tehát a prioritás a foto feltöltés a NAS-ra 3 telefonról + PC, és képek videók megosztása. ( akár 4K tartalom osztása ) Esetleg még torrent.
DIGI internetem van, saját modem routerével.Erre elég nekem egy ASUS ASUSTOR AS1002T V2? ( hardveres szempontból hosszú távra )
-
Gomba1974
tag
Sziasztok.
Segítsetek nekem légyszives. Magyarországon van a Nas-om én pedig Svédországban. Hogyan tudom az Aivideót működésre bírni, hogy tudjam nézni a rajta lévő filmeket. Telefonról sem tudok az Aivideóra csatlakozni. Az Aidata működik, az Aifoto szintén. Ezconnect is működik de ott nem tudom elindítani a filmet csak latom a mappát. AS202TE. Köszönöm. Apple tv 4K ra szeretném, hogy menjen. -
belashx
senior tag
válasz
pippo76 #1630 üzenetére
És Csabalex.
Milyen beállítást szeretnél látni?
Persze, hogy fix IP-n van. Ezer éve így használom a cuccaim, a NAS sem kivétel. Anno a routeren is TM ment.
Mindenképp meg kell említenem, hogy itt Docker alatt fut mind a qBittorrent, mind a TM.
A Portainerrel lehet kezeleni a dolgokat, de épp csak beléptem, még közöm nincs az egészhez.Itt van, mi-merre elérhető.
Szóval a /shared/Public/Filmek/ lett a megoldás.
Érdekes módon most TM is tölt rendesen, pedig nem állítottam semmit. GUI-n keresztül viszont nem érem el egyelőre, bár így már nincs is jelentősége. RPC-t nem látok a Transmission mappában.
Van amúgy text editor az appok között. Egyelőre SSH-n MC-vel nézegetem őket.
Közben megtaláltam a Port Forwardnál, és a Portainerben is, hogy a GUI nem 9091-en, hanem 29091-en keresztül megy. Így már műxik az is.
-
válasz
belashx #1625 üzenetére
Eleinte én is szkeptikusan álltam a dologhoz és az alap admint nem használtam, aztán valamivel még gondom volt a SC-n kívül és megelégeltem, aztán engedélyeztem az alap admint, azóta semmi bajom semmivel
Ugye az a para, hogy az admint törik fel a leghamarabb ha bruteforcet alkalmaznak, de evvel a két lépcsős azonosítással most már totálisan biztonságban érzem magam, mert hiába szerzi meg a jelszavamat, tovább nem tud lépni. Egyébként jól haladsz és szerintem is valami beállítás lesz ahogyan pippo is írja
-
belashx
senior tag
-
belashx
senior tag
Az általam létrehozott admin jogú felhasználóval vagyok belépve, így nem is tudok külön jogosultságot állítani az appnak.
2 torrentet néztem: az egyiknél 5 peer van, a másiknál 306. Néha felugik egy pillanatra 31 kb-ra.TM se tette át a Incomplete mappából. (Itt viszont töltöget felfelé.)
Mindjárt belépek az alap adminnal, hátha.
Azért köszönöm, hogy próbáltok segíteni.
-
-
belashx
senior tag
Pedig a TM-nt hibáztatom. Utána letöltöttem DC-rel, azzal 45 Mb-tal jött lefelé.
A többit olvastam, úgy is fogok tenni, de az ismerkedési fázisban így kevesebb a hibalehetőség. Tiltásokat megcsináltam. Eddig semmi gyanús nincs. Évekig ment úgy a router, és nem ért ott sem attrocitás. Persze, ha már akkor tudom, amit most, már rég off-on lett volna.
-
válasz
belashx #1620 üzenetére
UPNP-vel óvatosan
Én csak addig hagytam ameddig a portok megnyíltak, utána ki is kapcsoltam. Hát ha a letöltés 20 - 30 az nem a transmission hibája, hanem lehet, hogy nincs elég seeder ahogyan te is írtad. Nézd az én rekordom transmission-nel szintén 500-as nettel
-
belashx
senior tag
válasz
pippo76 #1619 üzenetére
Köszi!
Egyelőre az Incomplete-ben van, de remélem jó lesz.Ezt honnan lehet "kitalálni"? Win10 alatt(?) hasonlót írt ki a csatolt meghajtón nézve, de nem ezt.
Érdekes.csabex2007: Egyelőre be van nyomva Upnp, és EzRouter, és ott is, valamint a routerben is ellenőriztem a portokat. Minden zöld.
Routernél csekkolva egy portot nyitott a DC-nek, (TCPés UDP). Lehet csak pont olyat fogtam ki, amit senki sem akar letölteni.
Ja, és TM alatt nincs meg a tempó. 20-30MB/s között töltöget. (500-as net)
-
válasz
belashx #1617 üzenetére
Az, hogy nem tölt vissza, az talán a port miatt is lehet. Nyitott az adott port ami a DC beállításainál látható? Transmission-nak lehet nincs joga mappát létrehozni downloads-on kívül. Próbáld manuálisan létrehozni és oda tallózd be az első torrentet a kategóriából, aztán utána már lehet bedobja automatikusan. Nem szoktam kategorizálni, nemek minden ömlesztve van a Downloads mappában, aztán ha kell vmi úgyis csak pár billentyű és oda is ugrik pl. windows alatt.
-
belashx
senior tag
Még mindig a letöltési útvonallal szenvedek.
Download Centerben simán betallózom a kívánt mappát, és műxik, de tegnap óta 0 kb-ot töltött vissza.
qbittorrenttel nem jutottam előre, és a Transmissionben is hiába írom be, hogy /Public/Filmek/. (Helyette a Downloads-ban létrehozott egy Filmek mappát, és oda töltötte le.)Tudja valaki, hogyan kéne megadnom az elérési utat, hogy az jó is legyen?
-
Ez mind szép és jó, csak én ezeket honnan tudtam volna, ha korábban le sem írtad... Segíteni próbálok és lehet nem tudod, de a NAGYBETŰ az kiabálást jelent a fórumokban meg az elektronikus kommunikáció világában, de gondolom nem ez volt a szándékod
Amire rákérdeztél, hogy mi az megmutatom most képekkel.Belépés után jobb felső sarokban a felhasználó nevedre kattanva előbukkan ugye ez a menü:
Itt a Personal-ra kattanva pedig ez bukkan fel:
Itt az ADM alatt bepipálod a 2-step verification boxot és követed az utasítást amely végén létrehozol egy QR kódot. Ezt a kódot kell beszkennelni a Google Authenticator appban és minden alkalommal a belépéskor be kell lépned az appba és meg kell adnod a 6 számjegyű kódot.
Ennek a műveletnek ugye alap feltétele, hogy a telefonod mindig legyen nálad, mert ha nincs, akkor nem tudsz belépni, tehát erre figyelni kell. Qtorrentet nem ismerem annyira, nálam transmission-on fut közel 500 torrent...
-
Jozelf
csendes tag
Xaomi AX3600 a rúter, a szolgáltatói rúter után közvetlenül kábeletesen. ehhez wifivel csatlakozik egy másik, és arra kábelesen az asztali gép és a NAS, ezen látom a NAS-t, a Wifin kapcsolódó Laptopomon nem... (ez eddig is bajom volt)
A Xiaomi menüjében nincsenek port nyitási lehetőségek, -tudom milyen az mert előtte TP -link volt, ott megtaláltam.- A szolgáltatói eszközt még nem inzultáltam, azt kellene akkor? -
Jozelf
csendes tag
Igen, azt aktiváld, mert pl. a Surveillance Center konfignál majd kelleni fog,
MEGCSINÁLTAM
Nálam aktív az admin és raktam egy bitang hosszú jelszót,
MEGCSINÁLTAM
és helyes jelszó után a következő lépés a generált 6 számjegy a telefonos G appból, majd ezt követően enged be csak a felületre.
EZT NEM CSINÁLTAM MEG, MI IS EZ PONTOSAN?
További óvintézkedésként Black listre raktam az összes kontinenst, illetve országot Europából Magyarországon kívül ugye...
ETT MÁR KORÁBBAN MEGCSINÁLTAM, MEGÉRTETTEM, HOGY MIÉRT KELL!Nos javaslat, mit lehet/kell csinálni ilyenkor, ha szeretném azt a Qtorrentet munkára bírni?
itt van olyan hogy uninstall/reinstal, ill van értelme? vagy valami alkalmazás újraindítás, esetleg NAS újraindítás? (ezt sosem értettem a Windowson, ha vmi nem megy, akkor mitől javul meg új telepítéssel/újraindítással, de mindegy) -
Jozelf
csendes tag
válasz
belashx #1609 üzenetére
Azóta már látom a leírásban én is...
hanem fogalmam sincs mi a teendő: visszaolvastam, a fórumot: :18181-el egészíti ki a nas ip címeét, etől ami megjelenik: "Unautorized" ha utána kiteszem "/" ezt, akkor meg nem enged be az admin/adminadmin párossal... uninstal, reinstall? hol kell uninstallálni? mert erre nem jöttem rá eddig.
-
Igen, azt aktiváld, mert pl. a Surveillance Center konfignál majd kelleni fog, mert ott csak adminnal tudsz belépni a további userek létrehozásához. Nálam aktív az admin és raktam egy bitang hosszú jelszót, illetve kódgenerátort használok és helyes jelszó után a következő lépés a generált 6 számjegy a telefonos G appból, majd ezt követően enged be csak a felületre. További óvintézkedésként Black listre raktam az összes kontinenst, illetve országot Europából Magyarországon kívül ugye...
-
Jozelf
csendes tag
Sziasztok..
A #1598 még nem oldódott meg.. és van új kérdés is, ez is nagyon Láma kérdés lesz: telepítettem a Qbittorrenet. Asztali gépen is szeretem.. hanem itt username/password kombót kér. Se a NAS neve/jelszava és a felhasználói fiókom adatai se jó neki, hanem akkor mit akar?
Bocsi.. ennél bonyolúltabb dolgok viszont kapásból mennek.. bár ezt úgyse hiszitek el..
Joz
-
belashx
senior tag
válasz
donat_sz #1602 üzenetére
Ezt jó tudni, köszi!
Viszont:
Beállítottam, hogy a Publicon belül a Filmek mappába töltse le, és elakad, nem is hozzála létre a könyvtárat sem (mmint a filmét). Valószínűleg rosszul adtam meg az útvonalat, amit fájlkezelőből másoltam be.
(/volume1/Public/Filmek/)
Próbáltam Shared/Filmek/ útvonallal is, de úgy sem volt jó.
Azt hinném, valamelyik csak jó, de nem. Vagy tényleg elszúrtam?Pippo76: Lehet kipróbálom. A routeren használtam, és működött.
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
donat_sz #1603 üzenetére
Naponta túl sok idő megy el rá és pl éjjel lehet zavaró a kerregése, napközben , este meg használatban lehet, amit megfog a check.
Nálam is csak azért van talonban, mert 4db 3TB-tal indítottam, utána lett belőle 3x3Tb plusz egy 2TB verzió.
De visszatekintve pont jó volt így, nem kellet t2 lemezzel mennie a R5-nek. -
-
Gawamatsu
Topikgazda
A NAS beépített Disk Doctor-a és SMART-ja havonta lefut automatikusan és az egyik check után kaptam a push üzit, hogy gond van.
mivel Raid5-ben van 3 lemez, így nem volt gond, kikaptam a hibásat, be egy másik ugyan olyat (tartaléknak/offline backupnak volt) és ment a raid újraépítés.Mikor kicserélték, az lett a tartcsi/offline backup lemez.
Csak WD van benne, 3 RED és egy Purple (a kamera rögzítéseknek és letöltésnek (hogy a raidre ne rakjon túl sok munkát).
Off-line backupnak ugye egy WD Red és egy seagate 2TB-s.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 15 Pro Max 256GB 90% Akku, gyári garanciás !
- Újszerű Acer Nitro V - ANV15 - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2+ év garancia
- Microsoft Surface Go laptop 12,4" i5/8GB/128GB újszerű állapotban
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47 mm fehér/ezüst + Spigen Modern Fit 316L fém szíj
- I7-7700K/32GB Ram/GTX1660 Super OC
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- Turbózd fel a gaming élményt most! Rèszletre is! 0% THM
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest