- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
ASUSTO NAS összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Samanbacsii
őstag
Nálam dübörög a vissza osztás, felismeri az utólag betett tartalmakat. Pont a telefonos kliens miatt választottam mert letisztult. A 9091 vagy a 51413? Az utóbbi nyitva és nyitottnak is látja az előbbi nyitva volt de nem kapcsolódott és így töröltem a routerben. A Qbitről többen mondták, hogy visszaosztásnál nem remekel ezért próbáltam mást. De ha ez így marad futok egy kört Qbittorrenttel. Azt nem értem ha csak a NAS ip címét kéri a 192.168. ... akkor hogyan találná meg a neten keresztül? ... Gondolom az lejött, hogy a hálózathoz nem értek...
-
Konyika
senior tag
válasz
Samanbacsii #697 üzenetére
Nálam a transmission nem az igazi, pedig régebben jó volt.
Qbitorrent? Böngészőböl simán elérem nem kell hozzá app. A legjobb torrent kliens.Igaz nekem 3202T van.
Szerk: az AIdownloads is transmission alapú. A routerben nyitottál neki portot?
-
Samanbacsii
őstag
Transmission témában tudna valaki? Telefon app nem kapcsolódik... (Aidownloads nem seedeli a már letöltött bemásolt tartalmakat ezért eröltetném...)
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
Pimpellér #694 üzenetére
A válasz hosszú lesz és ha timeoutra kerül a sor én mérges leszek.
Ha kétlemezesben egy lemez van az nem baj. Biztos Single/JBOD módban vagy.
Az viszont baj, ha FAT32-t választottál fájlrendszernek. Ekkor van az, hogy a 4GB-nál nagyobb fájlok visszapattannak.
Azt nem tudom, hogy van e convert szerű parancs a NAS-ban, mert pl NTFS és EXT4 nem konvertálható BTRFS-re. Innétől egyenes az út a format-ig. És legyen EXT4, ha már úgyis Linux alapú a NAS.Ne törölj a migrálás során, jó lesz még, pl a fenti esetre.
Ahhoz, hogy a NAS-t más gépről is lásd, azonos tartományban/munkacsoportban kell lenniük.
Azzal, hogy regelted egy domainba és a géped is, ez megvalósult, de otthoni környezetben nem kell domain, elég workgroup, aminek a neve tökmind1 mi, csak egyforma legyen a hálózat gépein.A hálózat (belső) IP-címeinek white list-elése alapvető lépés valóban.
Ahhoz, hogy a HDMI-n kereszül lásd a NAS Asustor Portál felületét kell a NAS, a TV, Bill+egér/távirányító és, hogy az alkalmazások közt az Asustor Portál engedélyezve legyen az össes hozzá kapcsolódó alkalmazással együtt.
De ne számíts hatalmas élményre, kb szükségmegoldásként jó csak, ha nincs a közelben más alkalmasabb.Router.
A NAS-nak én dedikálnék egy fix IP-t a routerben (MAC alapján), hogy mindig azt kapja. Nem árt, ha a Wifi és a vezetékes belső hálózatod IP tartománya egybe esik.
A router-router-NAS kombóban különösen kell figyelni erre. Azért piros valószínüleg az EZ, mert a NAS-od nem látja a Digi routerét, amiben a port forwardokat tudná birizgálni, ráadásul, pont ezért nincs is külső IP címe sem. -
Pimpellér
tag
Sziasztok, AS5202T NAS beüzemelését részletezném.
Egyelőre 1db. 3TB WD Red van benne. Lassan töltöm fel adatokkal ahogy időm engedi. Egyúttal szelektálok, ami nem kis munka (10TB fotó, házi videó, dokumentum, filmekből válogatok megőrzésre érdemeseket). Ez egy rendkívül időigényes, de nagyon hasznos tevékenység, mert most látom mennyi fölösleges, több helyen megtalálható, akár rossz minőségű, stb. anyagot őrizgetek hosszú évek óta. Menet közben csiszolgatom a felmerülő problémákat is. A NAS világa nekem eddig ismeretlen volt. Szeretnék felvetni néhány dolgot, segítséget kérni, amit nem sikerült megoldanom.
Pc-m Win10 enterprise op.rendszere először nem látta a nas-t, pontosabban csak médialejátszként látta. TP-Link AC 1750 Routerben DDNS www.no-ip.com -on regisztrálva a nas-om kapott egy hopto.org domain nevet. Innentől a pc-n oda-vissza win fájlmásolás lehetséges. Viszont Tc még mindig médialejátszóként látja a NAS-t.
Előfordult, hogy reszetelnem kellett a nas-t, mert túl sokszor volt próbálkozás. Többé ez nem fordul elő, csabex2007 fórumtárs sztorija hasznos volt 😊
4 GB-nál nagyobb fájlok másolása nas-ra nem megy. Gondolom a fájlrendszer miatt. Lehet ezt orvosolni?
Egy rendkívül egyszerű művelet következett tegnap. Nas-t hdmi-vel összekötöttem Sony KDL47W807A tévénkkel. Ez egy 2013-ban gyártott okos ((akkoriban nem olcsón vettem okos(?)) tv. Kell a nas-on lennie vmilyen programnak, hogy lássák egymást? Tv-n már mindent állítottam. A NAS-on levő családi eseményekből akartam egy bemutatót prezentálni a vendégeknek. TV látja simán évek óta a média lejátszót, a NAS-t nem. Helyi hálózaton Plex segítségével megy a dolog, de rendkívül vontatottan, idegesítően. Láttam bemutatót az ASUSTOR portálon, vidáman ment a dolog HDMI-n. Hangsúlyozom, hogy a médialejátszóval oldok meg ilyen jellegű feladatokat, de ASUSTOR szerint HDMI-n keresztül is mennie kéne ennek.
Végül az elejétől kezdve felmerült dologra kérdeznék rá: DIGI-s gigabites hálózatra az általuk adott ZTE routeren keresztül csatlakozik a sajátom (megfelelően beállítva). Beállításoknál Ez-Router pirossal közli, hogy több router található, IP címek eltérnek. Ez kijavítható? Köszönöm a válaszokat. -
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
Samanbacsii #691 üzenetére
Az csak logikai dolog.
Ple a Plex a 33200-at használja az internet felől, a belső meg mittudomén 577.
A biztonság érdekében az alap portokat direkt le szokták cserélni.A biztonságossabbá tétel végett én a nem használtakat letiltom, ill nem engedélyezem. Pl nekem az SSH nem kell, így kikapcsoltam.
-
Samanbacsii
őstag
A port átirányítás nem nyit rést a biztonságon?...
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
Samanbacsii #689 üzenetére
Az 3MB/s, ami nem sok, de kevés. Egy gyengébb SD kártya írási sebessége.
-
Samanbacsii
őstag
Szia,
kipróbáltam Aidownloads és Transmissiont a Transmission nálam nagyságrendekkel jobban seedel. Port átirányítás megvolt. Viszont a droidos app csak akkor kapcsolódik ha a szolg. rooter (más nincs a rendszerben) wifijére csatlakozom. Netről nem találja a NAS-t viszont az AiDownloads simán csatlakozik. Lehet a routeren kellene még állítani valamit, másik portot nyitni mondjuk a 9091-est amit a Tr. használ? DMZ-t bekapcsoltam de nem számított semmit. -
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
Samanbacsii #686 üzenetére
A neten keresztüli másolás alatt az internetet érted? Ott nem a feltöltésed lesz a korlát?
Sima másolásmegszakadást nem lehet folytatni sztem semmive, ahhoz torrent jellegű protokoll kellene -
Samanbacsii
őstag
Na, azért nem eszik olyan forrón...
A transmissionnal a kliens nem veszi fel a kapcsolatot. Keresi, keresi nincs válasz... Több kliensel próbáltam ugyanaz...
Más:
Nas mapelt könyvtárból másoláskor neten keresztül EZConnecttel többször megszakad és kézzel lehet csak újraindítani. Van olyan app ami folytatja a másolást?Vagy más megbízhatóbb megoldás a másolásra...
-
Samanbacsii
őstag
Sziasztok!
Sikerült a torrent beállítás AiDownlaods és Transmission is, telefon appon keresztül is működnek. Portforward megvolt. Szépen megoszt, letölt.
Most elkezdem emészteni a jogosultság beállításokat. Szóval még nem kell lemondani rólam... -
*H*
aktív tag
válasz
Samanbacsii #682 üzenetére
Egyébként új, egyéni rendszergazdai fiók létrehozható már az inicializálás során. Lehet elkerülte a figyelmed.
-
*H*
aktív tag
válasz
Samanbacsii #678 üzenetére
Hozz létre egy új admin jogú felhasználót tetszőleges névvel, az alap admin-t pedig tiltsd le, a guest-tel együtt. Szerintem arra sem lesz szükséged.
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
Samanbacsii #678 üzenetére
Az alap, admin felhasználónév nem nevezhető át. Adj hozzá egymásikat, annak meg adjolyan jelszót aminehezen törhető.
Az AiDownloads-ban be kell állítani, hogy a .torrent file-okat autómatukusan megegye, ha odakerülnek. -
Samanbacsii
őstag
Beüzemeltem, egyelőre hagyatkoztam a nas beállításaira. A következők merültek fel:
Hogyan tudom a felhasználó nevet változtatni (admin)?
Létrehoztam a Downloads mappában egy torrent mappát abba másoltam néhány torrentet, letötltött tartalommal együtt seedelés céljából PC-ről. Az AiDownlaodsba szeretném elindítani a seedelést, beírom az útvonalat, a torrent fájl tallózásakor mikor a hálózaton a nas downloads mappáját nyitnám a jelszóm beírásakor közli, hogy le van tiltva. Ezt, hogy tudom feloldani? Megnéztem nem vagyok fekete listán... -
Gawamatsu
Topikgazda
Én direkt vettem hozzá távirányítót és miután kipróbáltam egy fórumtárs átvette tőlem beszerzési áron.
Egyszerűen nem jó rá.
Nem tud közvetlenül lejátszani a saját tárhelyéről.
Én Plex-ezem, van hozzá Asustor Portál - ez a"távirányítós" felület - és volt rajta OpenPlex vagy mi de szar a lejátszása.
Lassú, szaggat.
Ugyanez Plex FireTV stick-kel probléma mentes.
Ugyanúgy nincs bajaz AndroidTV-re telepített Plex klienssel vagy sima smb share-es lejátszással.Annó próbáltam a Docker-t hogy tettem rá natív VM-et, arra sem való, mert ahhoz gyenge. De ha a VM-et a tárhelyre teszed és hálózati eléréssel "futtatod", semmi probléma.
-
pippo76
tag
Egyszeruen nem erre terveztek, ez csak egy opcio. Van amit nem fog lejatszani van ami akadni fog stb. Ugyanez van a Qnap-nel is tudtommal. Gondolom vennel egy taviranyitot is ami nem jar hozza alapbol. (6-8 ezer). Inkabb tegyel egy Embyt vagy Plexet a nasra es a TV kliense lejatsza szepen amit kell meg ha lassan is navigal a TV (gondolom regebbi darab) vagy egy pici plusz befektetessel egy media lejatszo. Fire TV stick, Roku Ultra vagy Streaming stick, Amlogic boxok Kodival, Apple TV. Az utolsot leszamitva 50-80 dollarbol megvannak ezek a lejatszok es eszrevetlenul teszik a dolgukat bosszusagok nelkul.
-
LuiKang
csendes tag
Sziasztok!
Én is gondolkodom NAS-ban, és épp azért választanám az ASUSTOR-t, mert van rajta HDMI kimenet...
Heti 1 filmet néznék rajta, a rajta tárolt filmekből, esetleg családi videókat néha...A mostani SmartTV-mmel (LG WebOS) nagyon nehézkes és lassú lépkedni a könyvtárakban.
Kérném, indokoljátok meg, miért lesz "sok kellemetlen percem", ha ezt választom?
Miért rossz?Köszönöm előre is,
LuiKang -
pippo76
tag
válasz
Samanbacsii #671 üzenetére
Szia!
A NAS-t tenyleg ne hasznald lejatszonak mert sok kellemetlen perced lesz. Vegyel egy medialejatszot vagy ha van smart tv akkor hasznald annak valamelyik lejatszojat.
Transmission remekul mukodik, telefonon is. Hol akadtal el a beallitassal? Port atiranyitas a routerben megvan? -
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
Samanbacsii #671 üzenetére
Ez így elég ömlesztett és pont ezért nehéz a válasz rá.
Gondolom nem csak úgy - jó ötletnek tűnt - alapon vetted a NAS-t hanem célod volt vele.
A cél a központi adattárolás és annak megosztása mindenféle felhasználók felé. Eredetileg.1. Media lejátszónak a legrosszabb választás a NAS, sztem. Kiszolgálónak, stream forrásnak kellene használnod.
2. Torrent. Transmissiont nem tudom hogy lehet jól beállítani, nem natív a programként lehet fent, hanem szolgáltatásként, saját jelszóval, weboldallal.
A Deluge-t próbáltam még és a beépített AiDownload-ot, de a gyári a legjobb szerintem. Ahhoz van mobil kliens is.
3. Memóriát bővíteni felesleges. 2-ről 16-ra bővítettem, és soha nem érte el a tényleges felhasznállás a 2Gb-ot.
4. A mappa és ezzel a share struktúra kialakítás rád vár, az igényeid szerint.Javasolt beállítások úgy nincsenek, minden az igényektől függ.
Mondjuk annyit javaslok, hogy ne az admin felhasználóval csinálj mindent, hanem legyen egy másik, amivel mondjuk a media tartalmakat és csak azt éred el.
Megint egy másik mondjuk a backupnak - már ha csinálnál olyat - a gépeidről.
Megint másik mondjuk a surveillance centernek - ha lennének kameráid, stb...
És ne ful ladminok legyenek ezekugye, mert akkor nincs értelme. -
Samanbacsii
őstag
Sziasztok!
Most vettem első NASomat 6302T-t. 2TB 256mb 5400 rpm WD Red van, még csak ízlelgetem a lehetőségeket.Mielőtt agyára megyek a ph társaknak érdeklődöm, hol lehet utána nézni általánosan javasolt beállításoknak pl. jogosultságok és mappa struktúra tekintetében. Indulásnak torrentezésre használnám. Olvastam a Transmissionnal elégedettek vagytok. (Bár én még nem tudtam beállítani a telefonos klienst...
) Telefonról kezelném főleg. Filmek lejátszása hálózaton és HDMI-n... Nincs média lejátszóm nem is akarok, Nas a T optikai szolgáltatói modemre van kötve. 150/50 átvitel. Érdemes-s 8Gb-ra bővíteni? Szóval ilyen alap dolgok. Előre is köszi a türelmet.
-
-
Pimpellér
tag
Köszi. Jó sokat keresgéltem...
Kevés NAS van a környezetemben. Ha van, akkor az Synology. Kaptam is bírálatot az Asustor miatt
Igen, az AS6302T esetében a digitális audio kimenetet esetleg használtam volna a házimozira kötve. De van jó kis médialejátszómMég a Netflix elérés is különbség. De lehet, hogy az is 1 hónapos próbaverzió. Nem tudom.
Asszem félreérthető voltam. Én csak arra voltam kíváncsi, hogy az adatok alapján erősebb procival árusított gép miért olcsóbb. -
válasz
Pimpellér #654 üzenetére
Szia,
Jól választottálTalán azért lehet 10e drágább, mert tudja a digitális audiot a Nimbustorhoz képest, de ha most vennék, akkor én is ezt vettem volna. Én sehol nem írtam, hogy jobb a 6302T, sőt pont azt javasoltam amit meg is vettél. Csak azt írtam, hogy a 4 és 5XXX-től felfelé számíthatsz jó transcodingra, de közvetlen utána javasoltam neked a Nimbustort ami az új modell, és nem 8XX széria hiába új a chipset, hanem kategórián belül upgradelek, vagyis a "Home to Power User"-en belül.
-
-
jaroslav
aktív tag
válasz
Gawamatsu #664 üzenetére
Köszi a véleményt!
Hát, igencsak megfontolandó, amit írtál.
Becsülettel dolgozik a 214SE.
Szépen stream-el az Apple TV-re, de mindenféle "célhardver" nélkül, a Samsung okos TV DS Video appján keresztül is akadásmentesen játsza le a 4K filmeket is.Lehet, hogy tényleg az lenne a vége, hogy egy csomó pénz kiadása után csak az operációs rendszer lenne "fürgébb", de azt érezném, hogy minden más ugyanaz, mint eddig a 214SE NAS-al...
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
jaroslav #663 üzenetére
Majdnem ezeken mentem keresztül én is.
Csak az összehasonlítások eredménye volt kicsit más:Synology - hardver fos, nem bővíthető, SW akinek van, aszerint király
QNAP - HW közepes, SW gyér, ár amúgy Syno szintűen magas.
Asustor - HW közepes, de memória bővíthető (némely modellnél), Sw QNAP-nál jobb, a Syno-nál rosszabb.Ezek két éves tapasztalatok, kipróbáltam az összes demo-t. Aztán szavaztam bizalmat az Asustor-nak, az akkori 2.3-as ADM-mel, ami azóta fejlődött, de hatalmas mennyiségű használható alkalmazás így sincs rá.
Van aki Synology-t az azon megtalálható Photo app miatt választ. Hát nekem ne rendezgesse semmi a fényképeimet.
Valakinek erős hardver kell, mert azt gondolja élőben neki transzkódolnia kell a videókat (nem kell). Ha már transzkódolás kell az rég rossz. A soho (otthoni) modellek nem elég erősek hozzá. Ami képes lenne rá az azonos lemezszám mellett kétszeres szorzó, árban. i5 nem transzkódoláshoz kell, hanem a sok konkurens felhasználó kezeléséhez.A frankó marketing 2*1Gbit link aggregation meg a 2*2,5Gbit LA is jól hangzik, de olyan router/switch kell hozzá ami tud olyat. A 10Gbit-esek meg horror árban vannak.
Várni mindig lehet, mindig jönnek újabb és újabb modellek, csak mire ideér hozzánk, megint várhatsz a következő évi kiadásra.
A 214-et tartsd meg, vegyél bele nagyobb lemezeket, a jelenlegire meg offline mentéseket tegyél.
Sztem. -
jaroslav
aktív tag
Mindenkinek köszönöm az információkat!
Kigondoltam, hogy lecserélem az "öreg" Synology DS214SE NAS-omat egy korszerű 4 lemezes NAS-ra. Rengeteget olvastam utána, de elképesztően nehezen tudok dönteni.
A jelöltjeim:
Asustor as5304t
Synology ds918+
Qnap ts-453beEgyszerűen nem tudok dönteni.
Hol arra hajlok, hogy legyen az Asustor as5304t, mint legújabb modell, talán legjobb hardver és árban az előző kettő modell között, de nem ismerem, hogy milyen az operációs rendszere.
Hol arra hajlok, hogy legyen a Qnap, mint legjobb ár/érték hardveresen, de ott a rosszabb operációs rendszer.
Hol arra hajlok, hogy legyen a Synology DS918+, mint legjobb operációs rendszer és elfogadható hardver, de megéri-e a felárat.
Hol arra hajlok, hogy meg kellene várni a 2019-es Qnap és Synology modelleket, és megnézni, hogy azok mit tudnak hardveresen és árban...
Ha valakinek lenne véleménye a fenti anomáliával kepcsolatban, azt örömmel venném.
-
XuChi
addikt
Ja igen, és mielőtt kérdés lenne.
WRT1900ACS + CAT6E kábelezés, azaz Gigabit. Tehát nem a hálózat a szűk keresztmetszet. Egyszerűen a NAS gyenge mint a harmat.
-
XuChi
addikt
válasz
jaroslav #658 üzenetére
Szia.
Nekem volt régebben 6102T (2 éve volt, eladtam) és most 3202T van. Jelenleg is azzal küzdök, hogy a 720p, 1080p rendesen menjen vele, mert sem a Plex-ben, sem a LooksGod-ban nem jók, akadoznak a filmek.
PC-n lejátszva a NAS-ről direktben SMB megosztásból megy szépen (R5 2400G + 16GB DDR4 + 970 Pro. 15% iGPU terhelés mellett), a PC dekódol nem a NAS. Így megy szépen.
De pont az lenne a célom, hogy ne a 100W PC menjen már egy mozizáshoz, hanem a NAS legyen a lejátszó is. De ez nálam ne megy. NAS - HDMI-vel TV-re van kötve, és ott az AsustorPortal-ban a PLEX Player-t próbáltam. Akadozott. Most Popcorne Time-al próbálom. Meglátjuk. De a vége szerintem az lesz hogy visszatérek az épített NAS-hoz.
-
jaroslav
aktív tag
Szeretnék vásárolni egy 4 HDD-s NAS-t.
Igazából leginkább otthoni média szerverként szeretném használni. Film és sorozat gyűjtemény (4K, 1080p, 720p).
Az igényem az lenne, hogy a NAS megbírkózzon a Plex-el, és a valós idejű dekodolással szükség esetén. Lejátszóként Apple TV 4K+Infuse Pro vagy Plex player.A fenti kívánalmaknak gondolom azért elég sok modell eleget tudna tenni, de az időtállóság is szempont.
Addig olvasgattam teszteket, hogy az eredeti elképzelésemet (Synology DS418play, Synology DS918+, QNAP TS-453BE) felül írva, egyre inkább az Asustor felé hajlok.
Ár érték arányban az Asustorok jobbnak látszanak. Hardveresen erősebbek azonos áron, és azt olvasom, hogy szoftveresen is felveszik a versenyt a Synology és Qnap termékeivel.
A két esélyes modell:
Asustor As6404t
Asustor As5304tEzek közül a modellek közül a márkát jobban ismerő kollégákat kérdezném, hogy melyiket javasolnátok. Az áruk kb. egyforma.
Asustor As5304t egy új modell, annak minden előnyével és esetleges hátrányával.
Az Asustor As6404t pedig egy kiforrott, a tesztekben nagyon dícsért típus.Megköszönném, ha a tapasztaltabb kollégák segítenének a választásban, a kiválasztott modellekket illetően, de más javaslatokat is szívesen fogadok..
Előre is köszönöm!
-
akom
őstag
Sziasztok!
Többen használunk egy AS-202TE NAS-t.
Szeretnénk két transmissiont is futtatni rajta egy időben.
Most az az egy amit lehet telepíteni az App Central-ból tökéletesen működik.
Véleményetek szerint van lehetőség még egy transmission futtatására? Teljesen más auth-al és letöltési könyvtárral.Igen tudom van más lehetőség is (utorrent, deluge, qbittorent) de a desktop és mobil GUI miatt ragaszkodnánk a transmission-hoz.
-
krealon
veterán
válasz
Pimpellér #654 üzenetére
. AS5202T AS6302T
CPU Celeron J4005 Celeron J3355
RAM 2GB DDR4 2GB DDR3
Portok 1X HDMI 2.0a
2X 2.5GbE RJ45 2X 1GbE RJ45
2X SATA 7-pin Discrete with Power 2X SATA 7-pin Discrete with Power
3X USB3.2 gen1 3X USB3.0 type A
1X USB3.0 type CForras:
https://www.span.com/compare/AS5202T-vs-AS6302T/69696-69700 -
Pimpellér
tag
Szia, hosszas keresgélés után és első nas tulajként Asustor AS5202T-t választottam.
Amit belinkeltél 10e-rel drágább. Nem értem miért.
Amit én vennék 2 magos Celeron Gemini Lake procival megy. Leírás szerint 30%-al gyorsabb az Apollo Lake-nél.
Az AS5202T-nek kicsit magasabb a fogyasztása, egyel kevesebb 3.0 usb csatlakozója van. Más eltérést nem találtam.
Miben lehet jobb az AS6302T? Köszi. -
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
walter70 #648 üzenetére
Asustor azt mondja, ha a márkán belül váltasz, akkor minden átmegy az újba változás nélkül.
A beállítások, share-ek, minden.Bár nem szükséges bővítenem, de elgondolkodtam én is rajta, hogy a 4est lecserélni 8 vagy 10 lemezesre, a jelenlegit meg elpasszolni, hisz még van rá 21 év gari.
-
walter70
tag
válasz
Gawamatsu #646 üzenetére
Köszi,közben helyreállt a rend.Valahogyan (nem direkt) kivettem az írási-olvasási jogosultságokat,most visszaállítottam és minden oké.Amúgy tényleg érdekes,mert volt egy reset és ezek szerint semmi nem veszett el.
Viszont ha lecserélem egy négylemezesre,akkor a jelenlegi 2x4tb lemezt át tudom tenni adatvesztés nélkül,és tehetek mellé 2x6 tb-os újat?Az is Asustor lesz. -
Gawamatsu
Topikgazda
A rendszer nem egy lemezen van, hanem az összes behelyezetten (is).
Ha inaktív a berakott új lemez, akkor a storage managerben kell kezelésbe venni.
Mivel hot swap, nyugodtan húzd ki és megnynitott Storage Manager-nél told be.
Fel kell ismerje, hogy van egy inicializálandó kötet vagy hogy van benne valami és használatba vehető. -
gemini
aktív tag
Sziasztok!
Egy AS1002T-ben szeretném az egyik lemezt nagyobbra cserélni, és elvileg ezen van a rendszer is. Hogyan tudom megoldani, hogy csere után lássa az eddig is benne lévő második lemezt? Jelenleg inaktívként kezeli.
-
walter70
tag
Sziasztok,
reseteltem a nast és eltűntek a mappák,viszont a filmek nem törlődtek,számítógép,médialejátszó látja.Van rá lehetőség,hogy tartalommal együtt visszaállítsam őket?
-
Van sajátjuk (Ai Foto) ami ingyenes és bemutató is van, hogy mit hogyan kell csinálni. Igazából az Ai Data is megfelel erre a célra tökéletesen, mert van feltöltési menüpontja is, no meg ugyanúgy van bemutató videója neki is.
-
lcdtv
tag
kérdezem a hozzáértőktől, hogyan tudok pl. android telefonon képeket meg dokumentumokat menteni automatikusan vagy gombnyomásra.
-
válasz
Gawamatsu #633 üzenetére
Jó kérdés... én csak tippet adtam neki
Nem non stop használom a transzkódolást én sem, csak párszor próbáltam amikor lusta voltam kimásolni külső hdd-re. Igazából akárhogy is nézük, sokkal kézenfekvőbb, hogy letöltöd és dobod is át a tartalmat, nem pedig másolgatod a 45 vagy 50 Gb egy NTFS fájlrendszerre amit a tv rendszere nem ismer fel pl. és akkor csakis az van, hogy a nasról dobod át. Van ennek létjogosultsága hidd el...
Ami meg a feltöltést illeti... Saját szememmel láttam, hogy kollégámnál a transmission 31 Mb/s-el töltött fel... (A hazai leghíresebb torrent oldalon bekerült a top 100-ba kb egy hónapon belül a13.000-ik helyről)
Lehet a Digi vetekedik a NASA-val?Otthoni hálón egy ilyennel és egy ilyennel, meg a Digi-vel azért el lehet lenni rendesen. Jóóóó, tudom... Az ár
Na de van aki megengedheti magának.
-
Gawamatsu
Topikgazda
Nem értem ezt a transzkódolási mániát.
Mi az az eszköz, ami nem tudja összenyomni a képet 4K-ról?Bivaly gép kell online transzkódhoz. Olcsóbb és egysertűbb, ha a filmet amit nélnél (úgyis letöltött), leszeded 4K mellett pl 720p/SD-ben is és azt játszod le a kissebb felbontású kütyün.
Transzkódoláshoz alkalmazás kell. Pl az Asustor saját LooksGood-ja.
A Plex is képes rá, előfizetés ellenében.A transzkódolásnak egyetlen előnyét látom.
Ha nincs NASA sávszélességed feltöltésre, akkor a kisebb adatfolyam mezei hálózaton is akadás, pufferolás nélkül megy ki. Ki az internetre, házon belül Gigabiten mind1. -
Hello,
Olyan mélyen nem kell a zsebbe nyúlni, de ez persze attól is függ, hogy kinek milyen mély a zsebe
4K terén szerintem a 4 - 5XXX-től felfelé számíthatsz komoly, akadálymentes transcodingra, de pl. itt van a vadi új Nimbustor-ra keresztelt jövevény, ami nagyon komoly szint, és ez szerintem még nem a nagyon mélyen zsebbe nyúlós, mert ettől lehet bőven mélyebbre is nyúlniÉrdekes, hogy a 7XXX az utolsó model szám, de valahogy ők kategóriákon belül fejlesztenek és adnak ki új termékeket. Nekem személyesen ez a modell van és azt el tudom mondani róla, hogy nem hanyatlik meg a 4K-tól, viszont hozzá kell tenni, hogy a kamerarendszer miatt upgradeltem a memóriát 8 Gb-ra. Igazából itt van egy hivatalos lista ami alapján lehet tájékozódni, hogy melyik model mit tud. Az a kérdés még, hogy számodra csak ez fontos, vagy pl. kamerákat is üzemeltetnél, vagy netán webserver vagy transmission meg mi egy más, mert akkor érdemes egy erősebb modellt választani. Erősebb nem feltétlen a magok száma miatt lesz, mert a 2 magos Celeron jóval erősebb a 4 magos elődjénél, mert új chipset (Apollo lake) és ezáltal hiába a 4 mag, ha nem újabb gen. a chipset.
Talán a többiek is tudnak írni neked tapasztalatot az általuk használt modellekkel kapcsolatban és jobban képbe kerülsz... Ami azt illeti logikus az Asustor hivatalos oldala a Products fülnél és szépen vannak kategorizálva a modellek meg a teljesítményük ami valamelyest segít a tájékozódásban. -
hunace
tag
Hello Urak (és hölgyek) !
Asus NAS vonalon honnét indul a 4K streaming & transcoding ?
Mennyire kell zsebbenyúlni ? Melyik típus az ami árban még jó és ezt megoldja ?
Előre is köszöntem!
J
-
válasz
Gawamatsu #610 üzenetére
Na ne félj btrfs...
Nem engedélyezett a kvóta a userekre... Gondolom te is látod
"Btrfs does not support user quota settings." Na emiatt nem lesz nálam btrfs, mert van két júzerem aki kvótás és olyanok, akik nagy méretű fájlokkal dolgoznak, aztán ha nem figyelek oda, akkor pikk - pakk oda lesznek a terráim
Egyébként jó dolog a snapshot, én is csak jókat olvastam róla utóbbi időben.
-
Nekem egyelőre Eminent kamerám van, de csak egy darab, viszont nem szakad meg sosem nálam... Lehet fut valami más a háttérben esetleg és kiakad a kevés memória miatt netán? Nem tudom... Enyém egy 6302T és 8 Gb ramot dobtam bele pont emiatt.
(#626) nagyrobik: Ott igazából valami félre van konfigolva, mert nem hiába mondja, hogy a cím volt használva egy másik server vagy hálózati interfész által... Downgrade-et tudsz csinálni? Helyedben esetleg megnézném, hogy mi a különbség a régi és az új fw között beállítás szinten.
-
Gawamatsu
Topikgazda
Nálam folyamatosan mozgásérzékeléssel 2 kamera rögzít.
Foscam C1 mindkettő, 720p felbontással, auto IR móddal, nem mintha számítana.Én beállítottam mindkét kamerára szabályt, hogy pl éjjel az egyik 4.00kor a másik 4.30kor álljon le és fél órával később kapcsolódjon újra.
Persze szarnak a kamerák erre a beállításra és inkább délben kapcsolódnak le, majd fel.
Ezzel nyugiban vannak. Állítottam be értesítést is, ha lekapcsolódnak küldjenek push üzit. -
rewo
tag
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata a sourveillance centerrel kapcsolatban? 2-3 naponta megszakítja az automatikus rögzítést. A nas 3102-es, és Hikvision kameráim vannak
-
nagyrobik
újonc
Hello!
Van egy ASUStor
VPN-t akarok használni, úgy, hogy ha számítógépről rákapcsolódok, akkor az azonos hálózatban levő gépeket el tudjam érni. A régi Firmware-val tökéletesen működött.. Az újjal ez nem megy.
Miről is van szó:
1. hálózat: (pl.: 82.145.21.43)
------------------------------------
Router: 192.168.1.1 (PPTP port forward bekapcsolva)
NAS: 192.168.1.30
NAS PPTP VPN: 192.168.2.20-192.168.2.30
gép1: 192.168.1.2
gép2: 192.168.1.32. hálózat: (pl.: 96.23.43.12)
Router 192.168.1.1
gép1: 192.168.1.101Eddig úgy működött, hogy a 2. hálózatban levő gép VPN en (interneten) keresztül kapcsolódott az 1. hálózaton található ASUStor NAS hoz. Ekkor a tartalma elérhető volt. (fájl kapcsolódás, webes, stb: \\192.168.1.30)
Valamint volt egy olyan lehetőségem is, hogy ha már csatlakoztam ehhez a VPN hez, akkor az 1. hálózatban levő gépekhez is hozzáfértem. pl.: beírtam a 2. hálózatban található 192.168.1.101-es IP című gépemen, hogy \\192.168.1.2 kérte a felhasználó nevet és jelszót, és máris láttam a megosztott fájljait.Most, ha beállítom, hogy a NAS PPTP VPN: NE a 192.168.2.20- tól legyen, hanem a 192.168.1.10- tól, akkor kidobja, hogy: Configured IP addresses contain addresses that have benn used by other VPN servers or network interfaces. Please change your settings. (Ref. 5804)
Az új Firmware esetén csak a NAS tartalmát érem el.
Lépésenként le tudja írni valaki, hogy miket állítsak be az 1. hálózaton, és a NAS-on, valamint a 2. hálózaton és a 2. hálózaton található Windows10-es PPTP kapcsolaton.
Köszönöm,
Robika -
válasz
walter70 #619 üzenetére
Nálam az segített, hogy kiszedtem a pipát az automatikus https átállásnál és így nem kell többx kattintani
Viszont ha telepítettél aláírt tanúsítványt, akkor az elképzelhető, hogy idő vagy dátum beállítás gond van esetleg... Egyébként ezen a linken találsz infót, de bedobok egy fotót én is, hogy pontosan hol találod, bár enyém 6302, de sztem. nincs különbség... -
walter70
tag
Urak!
Az "adatvédelmi hiba (a kapcsolat nem privát) " problémán hogyan tudok átlépni Asustor nas esetében?Tudom,hogy nem új dolog,csak már unom,hogy mindig kettővel többet kell kattintani belépéskor.
3102 a pontos típus. -
Gawamatsu
Topikgazda
Volt egy streamer nevű processz, ami majd egy héten át tolta a processzort 40-50-60%-on a NAS-ban.
Ami fura volt, mert nem ment semmi stream, a kamerák képei ellenben rögzülnek, de arra a processz nvr.Semmi nem segített csak a restart.
A vicc, hogy ehol nincs leírás az appok,szolgáltatások által használt processzekről és viszont.
Pl volt (és még mindig van) egy kworker nevű process, ami minden nap 00:05 és 00:15 közt fut
és elkezdi kerregtetni az összes lemezt, majd megszűnik. Volt rá ticketem, volt log és diagnosztika gyűjtés, volt Asustor support gépre rájelentkezés, de nem tudták kideríteni mi az és miért.Az esti sleep-et is direkt emiattéjjel fé1-re időzítettem, de semmi köze hozzá.
A netdata sem ad semmi infót a futó processzekről.
Az egészben az a szomorú,hogylinux az alap, aminek azért elég sok felhasználója van desktop és NAS környezetben is és még így is semmi, annak ellenére, hogy viszonylag nyílt platform. -
Ma hogy jártam... Véletlenül elírtam a jelszót amikor PC-ről léptem be és utána szerencsétlenül dupla entereztem
Mondanom sem kell, hogy a 4-ik próbálkozásra kitiltott egy olyan üzivel, hogy a NAS hátsó részén van egy reset gomb és nyomjam meg, mert az adataim ugyan nem, de a beállítások valószínű, hogy elvesznek. Már olvasgattam is a manualt, mert belinkelte és a fejezetet is megadta ahol szó esik a folyamatról. Olvasás közben esett le, hogy próbáljam meg telefonról, mert lehet csak a helyi ip-t bannolta végleg és végül inkább tabletről léptem be sikeresen és a helyi ip címem kivettem a listából... Csak tanulság, hogy nem kell hirtelen azt csinálni amit javasol a hibaüzi
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Stukker1987 #613 üzenetére
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
Stukker1987 #613 üzenetére
Avastom volt, most ClamAV lett belőle.
Ez már frissíti manuálisan abaci adatbázist, de az automatikus még ezzel sem megy.Frissítéskor kiterheli a procit, különben csöndben van.
Egyébként gyorsabb és a windows alól mappelt hálózati meghajtő ellenőrzés, mint a beépített. -
Stukker1987
senior tag
válasz
Lacielvtárs #608 üzenetére
Hello.
Nálam is 100% közeli CPU aktivitás volt szintén java process-el.
Én az Avatar Backup-ot kapcsoltam ki és lement 3%-ra
ui: nem tudom mire való,nem is igazán néztem utána
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
Lacielvtárs #606 üzenetére
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Gawamatsu #605 üzenetére
Ok hanarosan kiprobalom és visszajelzek
most elkezdem egyesével visszakapcsolgatni, de csak azokat amiket valóban is használok és meglátjuk a végét melyik a ludas
Mester, ezek közül szerinted melyik fontos ahhoz hogy a munkahelyen is le tudjam érni az Ez progival, ahol a készített aldaominnal (ezconnet vagy mi a neve) tudok belépni?
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
Lacielvtárs #604 üzenetére
Csak a teszt kedvéért, kapcsolj le minden alkalmazást az app centerben
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
Lacielvtárs #602 üzenetére
HDMI kimeneten keresztül birizgálod?
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
Lacielvtárs #600 üzenetére
Asustor portál használatban van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen autót vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Last Epoch
- NBA és kosárlabda topic
- Automata kávégépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P53 - i7-9750H I 16GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest