Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-09-04 17:21:16

LOGOUT.hu

Élet az Egyesült Királyságban…

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38601) t72killer válasza moleculez (#38599) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

" Arra már rájöttem hogy simán bérből nem lehet. "
Na ez az ami kib.szott gáz egy állítólag 1st world országban. Side hustle-ből Madagaszkáron is meg lehet jól élni (sőt), és ott nem örökké a felhőt-ködöt nézed.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#38602) Yeffy válasza Devid_81 (#38597) üzenetére


Yeffy
veterán

en '15 elejen csatlakoztam.

nem tudom, mi lesz. nekem is szokott porogni 3-4 esetleges orszag, ahol kiprobalnam az eletet, kár, h egyik sem angol anyanyelvu. :(

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#38603) tildy válasza Devid_81 (#38597) üzenetére


tildy
nagyúr

Mekkora a gyerek ? Ha 1 éves múlt , akkor itt már az anya vissza szokott menni dolgozni .

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#38604) Devid_81 válasza tildy (#38603) üzenetére


Devid_81
nagyúr

18 honapos es ketto is van belole mert ikrek :))

Nem tudjuk megoldani, en reggel 7-tol oda vagyok es teljesen random idoben erkezem 4pm-6pm kozott :O
Hacsak nem akar anyuka eleve kialvatlanul (mert aludni 1.5eve nem lehet nalunk a ket gyerektol) ejszakai muszakban minimalbert keresni...kb megvagyunk love.

Most az asszony elkezdett a ket sajat gyerekkel visszajarni az egyik regi csaladhoz ahol nanny volt, heti 1-2x napi 2 oraban "dolgozni"
Szerencsere a csalad nagyon rendes es Ok ajanlottak fel, hogy johet a ket gyerkoc is vele csak legyen valaki az Ok gyerekukkel delutanonkent amikor nekik mas dolguk van.
De most ilyen heti £30-40 beszelunk amit a felesegem keres...

...

(#38605) moleculez válasza t72killer (#38601) üzenetére


moleculez
veterán

Ez nem UK specific problem. Az azi idő elmúlt hogy bemész a gyárba lenyomod a hattólkettőig-et, aztán Nagyferó (8 óra munka, 8 óra pihenés…), de van saját ház, kocsi meg nyaralgatás jah meg víkkend ház. Ez sajnos elmúlt, valahol idesanyámék generációjával. Globálisan. Indítónak: kvázi megszűnt a középosztály. Vagy felfele kapaszkodtak (jókor voltak jó helyen), vagy beragadtak lefele🤷🏼‍♂️ Ezt kár siratni, nagyon szomorú, de el kell engedni.

Most az van, hogy legyen egy állandó munkád, ha fel tudsz benne kapaszkodni akkor jó vagy, olyan £70k/év azért nem rossz (mármint akármennyi is annak a nettója). Ha meg max 20-24k£ azzal sincs baj, de legyen mellette valami amiből csurog befelé kis pénz, ha akarsz is valamit. Legyen az egy kis online business, webshop, szolgáltatás, mittomén, találd fel magad. (Ha nem akarsz simán csak több órát dolgozni, az is egy opció) Nah ez a nehéz része, hogy ez a túlélősdi (találd fel magad, oldd meg) nem mindenkinek fekszik, nekem sem, de EZ VAN (it is what it is) . Nekem sincs sok vállalkozói vénám, én inkább dolgozó vagyok. Szóval szeretnék a béremből megélni. De ha meg kell oldani akkor meg kell oldani🤷🏼‍♂️.

A világ élhetőbb részén pedig sajnos ez van, csak más-más számokkal és feltételekkel. Mindenhol valami más a szar, válaszd ki azt a helyet ami a legkevésbé szar. UK-ban azért viszonylag könnyű pénzt csinálni.

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#38606) t72killer válasza moleculez (#38605) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ez sajna így van. És a probléma pont a "Nagyferó" megszűnése:
- mennyi időt is vesz ki valójában az ember életéből a "szép új világ"? Háát, tuti többet heti 40 óránál
- mi lesz az emberrel, ha már nem tud gürizni? Állami eü átalakult lerázzukabeteget-> Dr.Gugli->zsák processzé kevés ország kivételével. Itt ez különösen látványos.

Valóban, itt könnyen fut a vállalkozósdi, bár munka után maradék ébren töltött időt inkább a gyerkőcökkel, hobbikkal tölteném = ÉLNÉK. Ennek lesz az a vége rengeteg családnál, hogy a képernyő "neveli" a gyereket.

Annyit próbálok ebben a "szuper rendszerben" hogy a meló-rész valami részmunkaidő legyen, legalább 4 óra maradjon a "pihi" részre.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#38607) Alvin_ti4200


Alvin_ti4200
félisten

A korábbi Company pension hozzászólásokra reagálnék.

Először is lehetőség van változtatni az alapértelmezett alapon, amelybe a pénzetek vándorol. Minden vagyonkezelő/bróker cégnél kell, hogy legyen alternatíva, az alapok részleteit elérhetővé kell tenniük, így össze tudjátok hasonlítani, melyik alap milyen arányban és mibe fektet, plusz mekkora éves költséget von le a befektetések után. Statisztikailag az aktívan kezelt alapok a legrosszabbak, mert magasabb költséggel járnak és a költségek levonása után nagyon ritkán tudnak magasabb hozamot elérni a piaci átlagnál (plusz ki vagytok téve a vagyonkezelő befektetői tudásának).

Ha a vagyonkezelő/bróker cég 0.5%-nál magasabb éves költséget von le, vagy nézzetek egy másik, passzív alapot náluk vagy jelezzétek a munkáltatótok felé, hogy hosszútávon a vagyonkezelő befektetői értéket rombol a magas költségek miatt, így érdemes lenne elgondolkodni, hogy átvigyék a nyugdíjalapokat egy másik brókercéghez (a Vodafone-nál 2020 legelején pontosan ez történt).

Szerintem elég nagy pénzügyi hiba nem kihasználni a company pension plant, kivéve, ha nagyon magas kamatozású hiteltartozásotok van (pl. hitelkártya). Ebben az esetben én valószínűleg előbb attól szabadulnék meg. Ha a bruttó fizetésetek egy részét (jellemzően 3-7%) nem nyugdíjba teszitek, hanem kifizettetitek a munkáltatótokkal jövedelemként, ott helyben buktok durván 25-45%-ot attól függően, melyik adózási sávban vagytok. Hiába kell majd fizetnetek income tax-et a 75-100%-ára a nyugdíjatoknak (attól függően, mikor és mennyit vesztek majd fel belőle), ha az éves költséget minimalizálni tudjátok, nem kérdés, hogy megéri "beáldozni" rövidtávon azt a 3-7%-ot a bruttó fizetésetekből, mert hosszútávon jól fogtok járni.

Ennek egész egyszerű oka van, ugyanis a munkáltatótok jó eséllyel (egy bizonyos határig) ugyanannyit hozzátesz a befizetésetekhez (nálunk kétszer annyit tesz hozzá a Vodafone), ergo a befektetett tőkéd rögtön megduplázódik, ami tovább erősíti a hógolyó (kamatos kamat) effektust. Ha te úgy döntesz, hogy bruttó £100 fontot inkább jövedelemként kérsz, mintsem hogy betolják a nyugdíj alapodba, akkor durván £75-ot fogsz kézhez kapni amennyiben a legalsó income tax sávba tartozol. Ha ezt egy ISA-ban befekteted S&P500-ba, aminek az éves átlagos hozama a minimális (jellemzően 0.2% körüli) költség levonása után 9% és minden évben 2%-kal növeled a havi befizetésedet (ahogy nő a fizetésed legalább az infláció mértékével), akkor 20 év múlva (jelenértéket nem számolva) a portfóliód értéke £58,370 lesz, melyből a befizetéseid £21,942-őt tesznek ki, azaz durván 37.5%-ot.

Ezzel szemben ha ugyanezt a bruttó £100-ot a company pension planbe tolod, melyet a munkáltatód ugyanennyivel kiegészít, akkor egy látványosan rosszabb befektetéssel számolva (költségek levonása után éves 7%) is sokkal előrébb leszel 20 éves időtávon. Ha megmaradunk a havi befizetések éves 2%-kal való növelése mellett (ahogy a fenti példánál is), akkor 20 év után a portfóliód értéke £122,511 lesz, melyből a befizetések rád eső része mindössze £29,255-t tesz ki (a munkáltatódtól jön még egyszer ugyanennyi), azaz durván 23.8%-ot. Ahhoz, hogy ebben a konkrét példában említett befektetéssel rosszabbul járj, mint a fentivel, több, mint 53%-os adót kellene fizetned a teljes portfóliódra vetítve, amit csak akkor tudsz elérni, ha 55 éves korod előtt fel akarod venni a teljes összeget egyben (link) - ez jelentősen függ a benchmarkként használt ISA-ba történő befektetés, illetve a company pension által elért hozamoktól.

Magyarul, ha a munkáltatótok legalább ugyanannyit tesz be a nyugdíjba, mint ti és az éves költséget alacsonyan (<0.5%) tudjátok tartani, akkor nagyon is megéri élni a lehetőséggel még akkor is, ha 55 éves korotok előtt fel tervezitek venni a teljes összeget egyben. Ha játszanátok a számokkal, ez egy elég jó kalkulátor.

[ Szerkesztve ]

(#38608) t72killer válasza Alvin_ti4200 (#38607) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

2 sorban: megmondhatom a munkáltatónak, hogy az általa preferált helyett máshova küldje az ő hozzájárulását?

Ez így vagány lenne, egy globál v legalább É-Amerikai alappal. Eddig azt hittem, h a munkaadó össze van betonozva a felajánlott nyugdíjalappal. :R

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#38609) Alvin_ti4200 válasza t72killer (#38608) üzenetére


Alvin_ti4200
félisten

Ha bejelentkezel a company pension-t menedzselő brókercéghez (ezt akár a munkáltatód intranetjént keresztül vagy az adott brókercég honlapján keresztül is meg tudod tenni) és találsz egy számodra szimpatikusabb alapot, akkor pár kattintással válthatsz a korábbi alapról (és lehetőséged van az eddigi befizetéseket is áttenni az újonnan választott alapba). Ehhez nincs szükség a munkáltatód hozzájárulására, hiszen nekik csupán annyi a feladatuk, hogy a brókercéghez átutalják a teljes befizetést (a tiédet és az övéket) minden hónapban.

Arra is van lehetőséged, hogy megmondd a brókercégnek, mikortól kezdjenek el változtatni a portfóliód részvényalap:kötvényalap arányán, ami durván 50 éves korig automatikusan 100:0% és utána kezd el fokozatosan változni, mígnem 65 éves kor körül az arány már ilyen 60:40 százalék (a kötvények, illetve állampapírok alacsonyabb hozammal rendelkeznek, mint a részvénypapírok, viszont a kockázati besorolásuk szignifikánsan alacsonyabb, hiszen nominális tőkeveszteséget szinte lehetetlen realizálni rajtuk).

Ha brókercéget szeretnél váltani, az már egy keményebb dió, mert amíg közös befizetők vagytok a munkáltatóddal, addig erre nem biztos, hogy van lehetőség. Ha munkahelyet váltasz és az új munkáltatód egy másik brókercéggel áll szerződésben, akkor természetesen lehetőség van a korábbi brókercégnél lévő nyugdíjalapodat átvinni máshova.

[ Szerkesztve ]

(#38610) t72killer válasza Alvin_ti4200 (#38609) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

:R , ennek utánajárok. Igen mindenképp akarok egy "hagyományos" nyugdíjat is, főleg, h a mostanim többet fizet bele, mint én.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#38611) Devid_81


Devid_81
nagyúr

Electricity firms face penalties for ‘manipulating’ grid in Ofgem crackdown

A lenyeg itt diohejban:

The watchdog said that in previous winters some electricity generators had deliberately stopped generating power early in the afternoon, meaning plants were switched off during the crucial evening spike in demand. They would then offer to resume generating power later in the day, cashing in on the greatly increased prices on offer via the balancing mechanism.

Annual balancing costs tripled in the winter of 2021-22, as power prices surged to record highs, rising to £1.5bn compared with an average of £500m in the previous three years, Ofgem said.

Daily balancing costs hit a record of £60m on a single Wednesday, 24 November 2021, while the total annual balancing cost paid for by consumers reached £3.1bn during that financial year.

...

(#38612) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

A reklám oldal: "megveszel 70k£-ért egy lakást (mifelénk a jobbak mennek ennyiért), kiadod havi 700ért = kaszálsz évi 10%-ot"
A randa valóság (csupán egyik szelete, van még cifrább is):

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#38613) moleculez válasza t72killer (#38612) üzenetére


moleculez
veterán

Ez nagyon sok “könnyű pénz” esetén így van, a háttere mindig cifrább.

Nekem pl van egy havercsaj akivel sokéve nem dumáltam, de legutóbb “dubajozott”. Igen, úgy. Namost, ott is nagyon jól hangzik hogy több tízezer eurot kapsz hetente, plusz számolatlanul ajándékok, kóla…. Csak hogy ebbe a körbe bekerüljön, de főleg hogy bent maradjon az mivel járt, na az másik kérdés.
Azóta egy magyarországon egy pizzériában dolgozik. Minimálbérért.🤷🏼‍♂️

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#38614) t72killer válasza moleculez (#38613) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Hátigen, a húspiacról is kidobják a múlt heti árut, ha más nem (nem is buggyant még meg) csupán azért mert jön a friss.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#38615) moleculez


moleculez
veterán

de félre grime-mal, finom bundáskenyeret csináltam és csak ajánlani tuom! Tejföllel!

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#38616) Yeffy válasza moleculez (#38615) üzenetére


Yeffy
veterán

mmm, nyami. a legjobb kombó, ha nem magaban eszem. :B

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#38617) Balinov válasza Yeffy (#38616) üzenetére


Balinov
félisten

Én meg most fejeztem be a monk fish risottot, nem baszott át a fishmonger, tényleg rohadt finom risottoban

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#38618) Yeffy válasza Balinov (#38617) üzenetére


Yeffy
veterán

na olyat még nem ettem

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#38619) moleculez válasza Balinov (#38617) üzenetére


moleculez
veterán

risotto nem sülhet el rosszul, csak legyen benne elég parmesan.

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#38620) Balinov válasza moleculez (#38619) üzenetére


Balinov
félisten

Egy 20dekasat beoerrszeltem, meg legalább 5deka Kerry Goldot is :))

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#38621) moleculez válasza Balinov (#38620) üzenetére


moleculez
veterán

az lesz az! :K

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#38622) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Nnadejó, házunk értéke valszleg megköszöni: tőlünk 2 utcára, a picilányom ovijától méterekre megkéseltek egy embert, drogos ügyletei miatt. Pár napja történt, mára sikerült kideríteni, hogy miért is zárták le a rendőrök az utat egész napra. 10e fő alatti település, és még én gondoltam, hogy nyugis környékre költöztünk...

Az oké, hogy távolról kerüljük az ilyesmit, de az "ilyesmi" nem feltétlenül kerüli el távolról az embert, ha más nem is, az elmúlt évben kb 10db rommá tört kocsi (köztük parkoló autók) mögött lehetett némi kokszfogyasztás is.

Szeretnék én "angol módra" (a skótok mondjuk nem ilyenek) felhőtlenül optimista lenni, de valahogy nekem ez már sok... Svájcban, ahol kb egy évtizede éltem-dolgoztam egy darabot az 5éves gyerekek gyalog mentek oviba egyedül. Itt meg a 10évesnek is testőrséget kell szolgáltatni.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#38623) t72killer válasza t72killer (#38622) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

+ezekután én tényleg nem tudom hova tenni a "Magyarország mindennél gázabb" axiómát. Szülőfalum egy 4000fős település és a bő 1ÉVTIZED alatt amit eszemet tudva átláttam belőle történt összesen 1db emberölés 1db kísérlet, mind2 esetben a feleség igyekezett "rendberakni a családi ügyeket". Itt az elmúlt 1évben történt ennyi ÉS nem családon belül. Universal Credit+koksz simán van olyan ütős kombó, mint az olaszliszkai segély+tömény szesz :(((

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#38624) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Jólét: skót rendőrsztrájk.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#38625) Apollyon válasza t72killer (#38623) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Valójában a világ legjobban élhető településén sincs biztosíték, hogy nem fog ilyesmi történni. Sőt, ahol van pénz lóvéra, ott drogokra is, ami meg hozza a többi bulit magával. Ha biztonságban szeretnéd tudni magad az emberektől, akkor irány a Mars kb.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#38626) Devid_81 válasza t72killer (#38623) üzenetére


Devid_81
nagyúr

Nalunk Milton Keynesben kb heti 1x van keseles.
Az utcank vegere leraktak (senkit nem kerdeztek meg a lakok kozul) egy kib@szott bus shelter nevu csoves ejszakai szallot.
Azota a tolunk 100 meterre talalhato gyalogos atjaro (aluljaro) a fo ut alatt kabszer elosztokent funkcional.

Mar mindenki kifigyelte a kornyekrol, hogy mi zajlik, de tok hiaba council/ police semmit nem csinal...pedig csak annyit kellene, hogy camerat rakni az aluljarokba es megszunne az ilyen mocsok.

Mi biztos nem leszunk mar itt amikor a lanyaim elindulnak iskolaba, mashol sem lesz jobb, bar mar ebben is ketelkedem az utobbi idoben. :U

[ Szerkesztve ]

...

(#38627) t72killer válasza Apollyon (#38625) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Biztosíték nincs, csak szimplán a jó helyeken annyira ritkán történik ilyesmi, hogy fél élet alatt 1x találkozol vele, és akkor is külsősök csinálják v családi feszkó állt mögötte. Az évi 2 nyílt utcán már nagyonnem a "szuper helyek" kategória. Többek között az ingatlanvásárlók által legjobban sasolt crime indexet jól haza is vágja.

A hülyegyerekekik meg hiába kisebbség, ha a gagyi iskolarendszer egy órát nem tud rendesen leadni a jelenlétük miatt.

#38626: hozzánk is ilyen aljanép-betelepítősdi volt évekkel ezelőtt. Meg is lett az eredménye :(((

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#38628) Apollyon válasza t72killer (#38627) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Vagy csak simán nem hallasz / tudsz róla, attól még megtörténhet. 10-11 évesen már egyedül mentem haza iskolából Budapesten, és fényes nappal ki akartak rabolni a cigányok. Nem egyszer volt ilyen, elfutottam, nem lett bajom, de emlékszem rá, mert senki nem jött oda segíteni. Ez olyan '97-98 körül volt. Azóta nem lett jobb a helyzet ahogy láttam, és tinédzser koromban is kötözködtek velem a semmiért. Felnőttként már mondjuk nem volt balhé, de 19 éves korom óta kondizok, és borotválom a hajam.
Laktunk jobb és rosszabb környéken is, Budapesten belül és Londonban is, nem hiszem abból, amit és ahogy írsz, hogy valaha is békére fogsz így találni.
Az óvoda környékét is tele kéne tenni kamerával mondjuk.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#38629) t72killer válasza Apollyon (#38628) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Persze, h megtörténik, Bp az egyik legredvább hely ebből a szempontból. Kérdés az esetek VALÓS száma, és bár most befolyásol a mostani, közeli eset, nem érzem úgy, hogy egy random UK kisváros jobb lenne ebben.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#38630) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Mai újdonság a nagyfiú sulijából: a "diákönkori" itteni megfelelőjének tisztújítóját tartották, 2 éve van már az osztályban jól ismeri az ügyeiket. Megpályázott egy tisztséget, amire rajta kívül egy jelölt volt: egy angolul alig tudó afgán gyerek, aki az idén őszi sulikezdéssel érkezett (2 hete...) és a fiamra bízták, hogy tutorálgassa a beilleszkedését, angolját (LoL). A szavazatokat számoló osztálytárs szerint a gyerekek szinte mindegyike a fiamra szavazott egyszerű volt neki a számolás, a tanári szavazatokat ő nem látta.

Találjátok ki, kit hoztak végül ki győztesnek?

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#38631) Devid_81


Devid_81
nagyúr

Anti-Ulez Blade Runners

Jar a pirospont nekik :K
Remelem majd speedScum ize speedcam-ekre is raalnak.

...

(#38632) Alvin_ti4200 válasza Devid_81 (#38631) üzenetére


Alvin_ti4200
félisten

Szerintem meg vandalizmus függetlenül attól, mit gondolunk az ULEZ kiterjesztéséről. Plusz adófizetői pénzből fogják pótolni, aminek londoni lakosként marhára nem örülök.

(#38633) Apollyon válasza Alvin_ti4200 (#38632) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Van az a pont, amikor már békés úton nem lehet célt elérni.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#38634) t72killer válasza Alvin_ti4200 (#38632) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Egyfajta lenyúlás ez is. Rendkívül "érdekes", hogy Glasgow is pont akkor találta ki a 💩ját, amikor épp gazdasági válság van/esnek a reálbevételeik.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#38635) moleculez válasza Apollyon (#38633) üzenetére


moleculez
veterán

Vannak ennél fajsúlyosabb problémák (konkrétan visszaolvasva kb akármelyik probléma nagyobb mint ez), amik hasonló hozzáállást érdemelnének, ez spec. pont nem az. Számomra, persze kinek ki az ingerküszöbe.

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#38636) Apollyon válasza moleculez (#38635) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Igen, ez így van, nem vitatom. Annyi a különbség, hogy ez abszolút közvetlenül érinti az embereket, illetve a pénztárcájukat, ami ellen nem tudnak más azonnali megoldással élni.
A korábban felsorolt dolgok nem egyik napról a másikra érezhetőek, és nem érint egyszerre annyi embert ilyen rövid időn belül. Legalábbis én ezt a logikát látom benne. Mielőtt félreértés lenne, én se mennék kamerákat szaggatni.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#38637) Alvin_ti4200


Alvin_ti4200
félisten

Ez már annál inkább veri ki nálam a biztosítékot.

Water firms illegally spilled sewage on dry days - data suggests

(#38638) sh4d0w válasza Alvin_ti4200 (#38637) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Csak hogy eltántorítsam az ilyen cégeket ettől a gyakorlattól, büntetőeljárást helyeznék kilátásba a cégvezetőknek, ha ilyen történik, ahol az alsó büntetési tétel 3 év letöltendő.

https://www.coreinfinity.tech

(#38639) Devid_81 válasza Alvin_ti4200 (#38637) üzenetére


Devid_81
nagyúr

Ez sem rossz.
Az aramunkkal is szorakoznak es kozben meg gazdagabbak lesznek mikozben mi szegenyebbek.
A g@nes vizet kiengedik a szabadba had sz@rja el megjobban a mar igy is elb@szott bolygonkat :U

[ Szerkesztve ]

...

(#38640) t72killer válasza Alvin_ti4200 (#38637) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Matatakakiba - bocs így ebéd előtt...

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#38641) t72killer válasza Alvin_ti4200 (#38637) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

nálam elsőre az szedte le az ékszíjat, hogy ezek még landfillbe nyomják a tengernyi szemetet, amit megtermelnek (illetve amit "exportálnak" az vmi trópusi országban megy a tengerbe).

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#38642) Alvin_ti4200


Alvin_ti4200
félisten

Birmingham meg szépen csendbe csődbe megy. Anglia jobban teljesít :C

(#38643) Apollyon válasza Alvin_ti4200 (#38642) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Mi történt?

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#38644) Devid_81 válasza Apollyon (#38643) üzenetére


Devid_81
nagyúr

(#38645) moleculez válasza Devid_81 (#38644) üzenetére


moleculez
veterán

Igazából nincs itt semmi látnivaló, bad management🤷🏼‍♂️ Mindenki köpködi a Tory kormányt, látjuk mennyivel jobb a labour… Egyik kutya másik eb. Annyi hogy a toryknak bevan írva a “godmode” cheatcode, azt annyi pénzt nyomtatnak amennyit akarnak, ezzel elfedve a problémát. De mégegszer: ez nem UK specific, mindenhol ez megy, csak más szinteken és léptékben🤷🏼‍♂️

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#38646) t72killer válasza moleculez (#38645) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Egyébként a labour-nél se olvastam sehol, hogy annyira ellenezték volna a wrexitet, vagy hogy rohannának rejoin-olni. Márpedig a jelen problémáinak/infla%-nak úgy feléért a brexit felelős.

na ezt kéne agyhelyen rúgni:
"Time for the UK to tax inflation"
Röviden a koncepció: ha egy a .gov által kitalált kamuinflás baseline felett emelne a céged fizut, akkor ezután extra adót kéne fizetni. ("Concretely, if a firm awards a wage increase of 5 per cent, it would cost it 7 per cent" - a szent profithoz, top-management bónuszaihoz persze nem nyúlna) Az ürge azon élvezkedik, hogy a munkavállalók igyekeznek fenntartani az életszínvonalukat - hátb.zmegaz..d, a házban próbálom fenntartani a hőmérsékletet drogossegélyező, energiacégetető hülyegyerek&#@&...

A régiónkban van 1-2 (de tényleg csak ennyi, és ezekhez is veszett sokat kell ingázni) jó cég, amik értelmezhetően emelték a dolgozóik fizetését - nyilván amiatt is, mert Skócia-hátsóra már nem feltétlen özönlik a munkaerő éhbérért. Ezeket a kezdeményezéseket folytaná el ez a zseni.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#38647) Devid_81 válasza moleculez (#38645) üzenetére


Devid_81
nagyúr

Jah persze ez vilagszinten megvan, minden orszagnak megvannak a fejfogos "but why?" kerdesei.

En mindig abban mertem a sajat "joletet" hogy a kapottbol (bevetel) mennyit akarnak kotelezoen elvenni toled, es mennyivel tudsz "szabadon" gazdalkodni mint maradek, es pont ez a maradek a fontos, eleg-e az eletedhez, vagy sem?
Pl mint Magyarorszag, az allam mindenert tartja a markat ha kell ha nem, szerencsetlen survivor meg alig birja ki fizetesig ha kibirja. :(((

[ Szerkesztve ]

...

(#38648) t72killer válasza Devid_81 (#38647) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

megvallom őszintén ideköltözésünk előtt kevésbbé követtem a brit helyzetet, de nekem valahogy ezek a fejfogó, sőt, fejet a gipszkarton nélküli téglafalba verő szituációk mintha egyreinkább szaporodnának ebben az országban. Külön viccparádé, amikor a tüzet benzineskannával igyekeznek oltani :(((.

Az össz adóteher nem vagyok benne biztos, hogy Mo.-on lenne sokkal magassabb:
- council tax a semmiért (iskolabuszt, kaját is fizetjük már): kb 10%
- üzemanyagadó: literenként 10pennyvel magasabb
- energiacégeknek lejattolt "gázszámla": kb duplája, mint a magyar árazás

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#38649) Devid_81 válasza t72killer (#38648) üzenetére


Devid_81
nagyúr

Meg ennyit hozza kellene tegyek az elozohoz, hogy Anglia zarkozik fel rendesen.
Amennyire beken volt hagyva a p@raszt itt jo ideig most epp az ellenkezoje megy, mindenbol vesznek el. :U

...

(#38650) t72killer válasza Devid_81 (#38649) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Gyakorlatilag ha nem váltok munkát, idén MÍNUSZBA kerülünk, elkezdjük égetni a megtakarításainkat teljesen normál életvitel és 2 szülőre szumma heti 50-60 munkaóra mellett. Ez totál nonszensz. 2021ben szumma 40 munkaórából még a kanári nyaralás és egy autójavítás is kijött. A heti +10-20 munkaóra gyakorlatban azt jelenti, hogy a szabadidőnk totál leNULLÁZVA. Ezutóbbit felejtik el sokan: a +pár óra meló a korábbi munkaórákhoz képest nem feltétlen hangzik őrült soknak, de bmeg, mennyi szabadidőd is volt és mennyi marad?

Bónusznak jönnek még a menedzsment agymenései, amik nem ritkán fizikailag+szellemileg még jobban leterhelik az embert. Ennek eredményeképp ha korábban kényelmesen hazasétáltam a melóhelyről, idén már csak vánszorgok vagy inkább beülök kocsit koptatni.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.