Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-09-04 17:21:16

LOGOUT.hu

Élet az Egyesült Királyságban…

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38801) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

"The Government announced an increase in both headline fees and the health surcharge. From 4 October, work and visit visa fees are going up by 15%, family visas, settlement and citizenship by 20%, and student visas by 35%.
...
Government income from immigration and nationality fees rose from £184 million in 2003 to £2,200 million in 2022, not including another £1,700 million in surcharge and £600 million in employer levies." [link]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#38802) Devid_81 válasza t72killer (#38801) üzenetére


Devid_81
nagyúr

Nagyon jo, nem mintha eddig se sajnaltam volna elkolteni azt a sok penzt a sz@ros British Citizenshipre.
Igazabol tartsak meg maguknak, meg kevesbe erdekel a sz@rjuk. :W

...

(#38803) Devid_81 válasza t72killer (#38801) üzenetére


Devid_81
nagyúr

Meg annyit, hogy ez az orszag minden penzt meger ;] :D

Minden genyosag mentesen, mert nem lennek egyik helyeben sem az is biztos, de fogadok az Ukranok megkapjak majd akar ingyen is a citizenshipet :U

...

(#38804) Bubee82 válasza Devid_81 (#38802) üzenetére


Bubee82
őstag

Mondjuk nem emiatt, de 2 napja vegul lemondtam arrol, hogy legyen citizenship/passport ettol az orszagtol.

Most mar tenyleg ugy vagyok vele, hogy nem fogok vesziteni vele semmit.

Ez mar csak a hab a tortan.

(#38805) Devid_81 válasza Bubee82 (#38804) üzenetére


Devid_81
nagyúr

Nekem sem kell (mar), rajtam kivul mindenki Angol-Magyar allampolgar a csaladban, en ennyi penzert inkabb maradok a fekete barany :)

[ Szerkesztve ]

...

(#38806) Bubee82 válasza Devid_81 (#38805) üzenetére


Bubee82
őstag

Nalam a fo indok az lett volna, hogy legyen legalabb 3 passport: 1 EUs, 1 Brit es 1 egyeb, amivel elerhetove valik a szabad mozgas es tartozkodas vilagban.

De par ev mulva egy "egyeb" passport tobbet fog erni, mint ezeke a bohocoke.

(#38807) t72killer válasza Devid_81 (#38802) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Érdekes, valahogy a családi pótlékot és a nyugdíjat nem akaródznak még harmadekkora százalékokkal se emelni.

#38796: nem értem, mitől repessek a boldogságtól? Attól, hogy lassan minden fronton átb@sz ez az ország (állam, ill az itt dolgozó, amúgy őslakos "szakik"), vagy attól, hogy választhatok a bérelt, büdös nagyvárosi betonlyuk és a csontminimálbéres vidék között? Esetleg attól, hogy családdal-kicsi gyerekekkel, karriert(valódi nevén mókuskereket) feladva megcsinálom a matekot, mozdulunk - erreföl borítanak mindent? "Sajnos" van a megtakarításunk, AMIT NEM EZ AZ ORSZÁG adott - hopp, el is akarják szedni az utolsó pennyig.
Nem minden a pénz, és igen ezerrel csinálunk mindenfélét, hogy ne őrüljünk bele, de a nyomorisztán igenis kinyúl a számok közül és én készítem a melegvizes palackokat a gyerekeknek, vadászom a leárazott-lejárt kaját a boltban, veszek fel vasárnapra is munkát, ahelyett, h kirándulni vigyem a családot...
És ez, mielőtt bárki rámvágná, h rlb.sztam, NEM ÍGY VOLT még 2021ben sem. 2/3 ennyi munkaidőből = 10x ennyi szabadidő mellett megéltünk.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#38808) moleculez


moleculez
veterán

Értem én, hogy elengedjük a citizenshipet, csak majd elkezdenek egyre több dolgot ahhoz kötni, hogy lefejjék a sok migráncsot. Aztán rá vagy készerítve. A kérdésem (költői) megint csak az hogy hova tűnik ez a rengeteg pénz?

Múltkor pakisztáni kollega számszerűsítette mi pénz nekik a vízum rendszeresen, hát a hajam égnek állt. Nem azért, de tényleg brutál és azon felül(!) ugyanúgy még adózzanak is. Nem irigylem őket.

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#38809) t72killer válasza Devid_81 (#38805) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Nálunk a gond: 2 szülő, 2 gyerek. Mivel itt a gyerekeket is majdnem úgy szivatják, mint a felnőtteket, a végösszeg ezzel a húzással (+persze a mindenféle járulékos szir💩 is emelkedni fog) emelkedett 6ról 8ezer fontra. Totál irreális, amikor egy kb Mo szintű nyomortanyáról beszélünk.

#38808: "hova tűnik ez a rengeteg pénz?" Hát mind belepakolták az NHS-be, ahogy ígérték. Oh wait...

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#38810) Bubee82 válasza moleculez (#38808) üzenetére


Bubee82
őstag

Nem erint a dolog, mert nem maradunk itt mar sokaig.

(#38811) Devid_81 válasza t72killer (#38809) üzenetére


Devid_81
nagyúr

En ugy vagyok vele majd kidobnak innen ha akarnak...de a mortgage fizetes is megszunik velem egyutt, ugyhogy elmehetnek a tsaba ;] :D

Egyre jobban sajat business iranyba probalok meg evezni, es ha egyszer beall a dolog akkor legrovidebb idon belul probalok meg osszeszedni extra penzt, amit termeszetesen nem hagyok ebben az orszagban ezeknek a bolondoknak :N

Nalam beallt az 1 ev max 3 ev es biztos elkoltozes innen...eleg volt :K

...

(#38812) t72killer válasza Devid_81 (#38811) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ezzel a biznisz-vonallal meg úgy vagyok, hogy azt bőőven lehet Mo.-on is csinálni szép haszonnal. Akkor mi a retkes búbánatnak nézzem itt a felhőket egész nyáron...

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#38813) t72killer válasza t72killer (#38812) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

+asszony teljes baráti köre, idősödő szülei Mo.-on akiket évi 3x látni akar (=másfél havi fizu+alig marad a szabijából-suliszünetből), nekem rokonság, akiket párévente azért szeretnék látni, fogászat - amit ugyan nem akarok látni, de muszáj. Na ez a fogászat dolog is: idejöttünk: szép ígéret nhs-árakkal, SŐT, a városkában MŰKÖDŐ NHS-es rendelő. Sorry, de ez is az ideköltözési matek része volt... Ennek az idei évvel lőttek -de nem csak nálunk, ~150km-es körzetben.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#38814) t72killer válasza moleculez (#38808) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A státusz miatt szerencsére az EU-tól valamilyen szinten félnek, nemigazán merik szivatni a settled státusszal rendelkezőket (mert akkor hirtelen lenne egy rakás új fizetnivalója a sok spanyolozó nyuggernek).
A realitás az lenne, hogy a fokozódó csóróság, EU-CH-NO-munkaerőpiacról kizártság miatt kb felezniük kellett volna az állampolgárság árát, nem emelni. De ezek mindíg a fizetőképes indiai, stb nyomornépek jobb módú 1%-ára hajtanak, akik kifizetik.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#38815) Apollyon válasza t72killer (#38813) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Akkor el kell menni, nincs mese. És akkor mi a terv, ha szabad tudni? Biztos, hogy az ittenihez képest negyedannyi jövedelemből el lehet lenni Magyarországon? Huxittal a horizonton...
Plusz háború van a szomszédban, ez sem túl biztató.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#38816) Devid_81 válasza t72killer (#38813) üzenetére


Devid_81
nagyúr

Tesomek (hugom) eskuvojen voltunk ujra otthon, masodjara 5ev kihagyas utan iden, anyagilag nem hianyzott de ez van.
Itt kozel £800-ba kerult volna a fogam (gyokerkezes parszor+tomes) otthon meg nem volt £200 sem.
Ezenkivul akarhanyszor megemlitem, hogy itt Angliaban villanyszerelo vagyok mindenki elsapad, hogy Te jo eg azt nem is talalni otthon, ha igen akkor sok hetes varakozas utan talan tud jonni a mester ember, es ezt Pesten es videken is megerositettek mar paran.

Itt meg az van, hogy MyBuilderen ranyomok egy melora, oke erdekel, az email kb 1 oraja jott, es amikor megerositem az erdeklodest latom, hogy mar a fel varos megtette elottem. :U
Teljesen mas itt a szakmunkas vilag, itt mindenki is ert hozza de amugy meg nem, es van belole millio es ganyolnak ossze vissza agyatlanul :W
Otthon meg ertenek hozza, nem mind ott sem, de azert aranyaiban sokkal tobb a hozzaerto mint itt, es ehhez meg keves szaki van jelen a piacon.
Oszinten megmondom az otthoni verzio jobban tetszik mint itt a kokany barmokkal versenges egy-egy ugyfelert...de amig maradunk addig ez marad. :)

[ Szerkesztve ]

...

(#38817) Devid_81 válasza Apollyon (#38815) üzenetére


Devid_81
nagyúr

Sajnos ez a haboru/Huxit a legnagyobb problema nalam is ott.
En ha mennek csakis Gyor Mosonban lennek hajlando letelepedni, hatartol par km-re kis faluban, pedig a csalad nem is ott van, max csak anyos lenne "kozel" (Pest)
Pesten a boltokban a fele cucc Szlovakul beszel eloszor ha van egyaltalan magyarul barmi is rajta.
Nem neztem meg utana, de sztem Szlovakia olcsobb lesz (nem lenne meglepo) sok mindenben es onnan jon az aru.
Ezenkivul 1 oras utra elni Becstol megint csak vonzo szamomra, ha mindenkeppen vissza Magyarba.
Aztan lehet tevedek mindenben is :))

...

(#38818) t72killer válasza Apollyon (#38815) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Huxitból nem lesz semmi, a rendszerváltást meg ha más nem, elintézi a koleszterin.
Negyedakkora fizu: Mo.-on teszel 3 lépést és a helyi minimálbér DUPLÁJÁT megkapod egy szimpla manuális, minimál végzettséget igénylő melóban (tesco kasszás). Az itteni teszkó kasszás meg a minimálisan megszínesített (max +10%) minimáltbért kapja 20nap szabival - ITT egy konkrét "állásajánlat".

#38817: így van, amit most csinálok, simán csinálhatnám az osztrák-magyar határvidéken, alkalmasint osztrák munkaadóval, nominál ugyanennyi fizuért. Horribile dictu mivel emberi távolságban van ipar, még lehet a szakmámba is visszatérhetnék (bár ennyi szünet után nem sok esély van rá). Német nyelv meg megvan, bár nagyon kopott.

SzVSz Mo.-on most lesz egy jóó mély válság, végre megbucskázó ingatlanárakkal. De mivel van rajta EU-s ejtőernyő, én arra tennék, hogy lesz belőle visszatérés. UK-ben meg arra kéne várni, hogy megjöjjön a birodalomban felejtett eszük és KÉRJÉK a rejoin-t = esélytelen, inkább lejjebb adnak még 10-20-30%-ot az életszínvonalból: migri "munka"erőt még akkor is fognak kapni.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#38819) Apollyon válasza t72killer (#38818) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Arra nem építenék, hogy a koleszterin majd helyrehoz bármit. Mi a biztosíték, hogy ha meg is történik, nem lép a helyébe egy ugyanolyan karakter? Biztos gondoltak már rá, és simán megoldják. A fő probléma, hogy az egész mögött meg van egy goromba, mentálisan megmérgezett nép, aki maximálisan támogatja azt, ami otthon megy. Nekik az EU se szimpi már, a plakátokon is ott van, hogy az EU utálja a magyarokat, pénzt se küldenek stb. (legalábbis az átlag magyarhoz ebből nem jut semmi). Idő kérdése annak is, hogy a tanárok lelépnek, aztán megújítják a rendszert, és már a suliban megy majd a propaganda tanítás, ami neveli szépen az új elvtársakat (bár ez már most is megy).
Legalábbis hasonló disztópikus jövőt látok otthonra.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#38820) t72killer válasza Apollyon (#38819) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Mélyebbre ásva az egész Mo-i polcirkusz mögött a keletre pislogó német autóipar van a mini G.Schrödereivel. Ha ilyen szűrőn át nézed, akkor azért enyhül a konstelláció.

Az itteni "konstellációban" viszont az van a "goromba kívül vigyor majd hátbaszúr, mentálisan megmérgezett nép, aki maximálisan támogatja azt, ami megy" mellett, hogy import rabszolgákkal tudatosan és véglegesen kivégzik a középosztályt. Tanárból itt is az alja van már, ha nem csillió fontos indulóval vmi elitsuli körzetébe vásárlod be magad, az eü meg elérte a magyar szintet, alkalmasint több ÉVES várakozási időkkel.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#38821) Apollyon válasza t72killer (#38820) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Ezek szerint már eldöntötted, hogy itt soha semmi nem lesz már jó, otthon meg minden rendbe fog jönni?
Szerintem mindenhol egyre rosszabb lesz, csak a mérték fog változni országonként. Persze tudom, itt lesz a minden is legrosszabb. :K
Hát akkor a legjobbakat, a villanyt meg ne kapcsoljátok le, én még maradok itt. :D Ha már elköltöztetek mindannyian, azért majd néha nézzetek be ide a topikba, hogy hogy vagyok. :DDD

[ Szerkesztve ]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#38822) lumpy92


lumpy92
aktív tag

Sziasztok! Regóta olvasom a topikot. Pár éve majdnem kiköltöztünk Angliába.
Szomorúan olvasom, hogy mennyire lejtőn van anglia, (bár pontosan ezt a hatást vártam a Brexittől) és mennyi elkeseredett hszt-t írtok. Annyit tudok csak hozzátenni, hogy ettől meg magyarországon nem lett jobb semmi, sőt továbbra is egyre szarabb minden. Szerintem illúzíokat kerget aki azt várja, hogy itt majd milyen jóra fordul minden...:(

"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"

(#38823) moleculez válasza Apollyon (#38821) üzenetére


moleculez
veterán

Mi is maradunk :K Szerintem is csak annyi a lényeg (és ezt már sokszor kifejtettem), hogy mindenhol máshogy szar🤷🏼‍♂️

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#38824) Yeffy válasza Apollyon (#38819) üzenetére


Yeffy
veterán

+1 sajnos. szeretnem en is azt hinni, h nem lesz soha Huxit, de ebbol az agitrop goebbels/ruszki style rendszerbol en már siman kinezem, h par ev alatt szepen atmossa az emberek agyat ebben is, ha már annyira szetb@szt@k mindent, h "nincs vissza ut", aztan meg majd pisloghat a jonep.

itt is sikerult, igaz, kellett hozza jo par ev kitarto daily fail/hail, torygraph meg hasonlo szinvonalas murdoch-media askalodas hozza.

[ Szerkesztve ]

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#38825) t72killer válasza Devid_81 (#38816) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Na én aztán nyomogathatom a mybuildert a felföldön. Conservatory-beázáselhárítás, szétrohadt főcsap-csere is így lett, hogy nekiálltam és magam megcsináltam.

#38821: egyelőre nem megyünk sehova, csupán azért, mert kisiskolás/ovis gyerekekkel nem csinálunk végig még1 költözést. De nem látom, hogy itt bármi javulási potenciál lenne.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#38826) t72killer válasza Yeffy (#38824) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A probléma viszont így wrexit UTÁN a brit mosolyvigyorjólvagyok mentalitás: ha megfigyeled, az angol akármilyen kakiban van, vigyorog és azt mondja, ő köszöni szépen jól van. És ezt saját magával is elhiteti (másképp nem is megy). Ez egy darabig nagyon szép udvarias gesztus, ebben az esetben viszont pontosan olyan romboló tud lenni, mint a Mo.-i putlerista agymosás. Milliós tömegnek kéne béelem helyett rejoin-ért lezárni Londont, ahhoz, hogy BÁRMI történjen. Erre halvány porszemnyi esélyt nem látok. Megy valami misimosi "hiba volt a brexit" "vélemény", de szép csendben elmegy a tag újra a torkyra szavazni, építgessék csak az alsóbb néprétegek (akik közt ugye nagyobb arányban van a migri) szivatására épülő rendszerüket.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#38827) Apollyon válasza t72killer (#38826) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Mindez ugyanúgy leírható a magyar oldalra is, annyi különbséggel, hogy vigyor helyett folyton csak panaszkodnak, de ugyanúgy nem tesznek ellene semmit. ;p

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#38828) t72killer válasza Apollyon (#38827) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

pontosan, de én nem azért jöttem ide, hogy ok ez is ugyanolyan, mint Mo :DDD . A "reklám", sőt, 2022ig a valódi életünk sem egészen erről szólt, enyhén szólva.

Egyelőre mi masszív álláskereséssel próbálunk TENNI valamit az előrelépés érdekében, számomra totál unortodox helyeken kopogtatok (buszsofőr, mozdonyvezető) - picit arra is sandítva, hogyha végül mozdulunk, az új szakma Mo.-on, VIDÉKEN is eladható legyen (mind2 az). Nehéz terep, mert mint fentebb rinyáltam miatta, itt tényleg szinte MINDENÉRT minimálbért adnak, hacsak nem IT-s, iskolaigazgató, fogorvos vagy, olyan papírod meg úgy sincs, amiért épp befigyel egy vidéki 40e£-os fizu.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#38829) Victory99 válasza instantwater (#38788) üzenetére


Victory99
csendes tag

Ki akarunk menni innen ameddig lehet :) Olyan szinten romlott az élet színvonal... Elhiszem, hogy Anglia sem olyan mint régen, meg nagyjából egyik ország sem, de két rossz között is van különbség azt azért lássuk be. Sajnos Mo-n már nincs jövő semmilyen formában én azt látom, már az oktatás is romokban, a gazdaság már ezer éve... nem lehet tervezni semmivel, ennél kicsit nagyobb biztonságra vágyok/vágyunk.

(#38830) t72killer válasza Victory99 (#38829) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Mo.-ról most indulva UK-t felejsd el - hacsak nem valami komplett relocation package-et kínál+fizet a munkaadó (nem fog), éves 50k feletti fizuval (ezt sem fog). Kb a csóri mediterrán országokkal jobban jársz összességében, ami azért nagy szó... Korábbi hsz-ből látva IT vonalon utazol = BeNeLux, Skandinávia, de még egyik-másik svájci cég is tolerálhatja a helyi nyelv hiányát. UK-ben szemünk láttára omlik össze kb minden IS, ami Európai: egészségügy, szociális-jóléti rendszer, az átlagfizetések vásárlóértéke... Ok TE a családból egyes szám első személyben jól fogsz keresni. Asszonnyal mi van? Ha nem IT-s, orvos, jól bevágódott tanár, akkor minimálbér vár rá. Gyerekek később: ha nem a fenti trió, detto.

De még ezekre a privilegizált kasztokra is rájár a rúd: IT-sként nem fogsz ám csak úgy egy Skót felföldi vagy Wales-i tengerpart-közeli 200k£-os házikóban kényelmesen berendezkedni és onnan eldogolzgatni. A melóhely, ami "természetesen" hallani sem akar a home office-ról (itteni neve "remote working") igen valószínű olyan helyen lesz, ahol kb három-tízszeresek az ingatlanárak = végérvényben ugyanott tartasz majd, mint egy Stornoway-i bolti árufeltöltő aki műszak végén hazabicajozik a kertes házához.

Illetve még1, ha beüt a rettegett huxit, akkor mivan? Szerzünk (jó drága) brit állampolgárságot, amivel UGYANÚGY nem lehet a szomszédos gazdag+igencsak nagy piacon élni-dolgozni? Brit állampolgárság-szerző FB csoportban (mert ilyen is van ám, magyarul) fel-felmerül "miért": egyik válaszban olvasom, hogy könnyebben lehet Ausztráliába( :DDD ) települni. Azon kívül, hogy ez konkrétan nem igaz, mégis, melyik költöztetővel tervezte leruccantani a családi bútort az akcióhoz?

Én Dániára, Norvégiára és Finnországra kapcsolnék rá, ha most indulnék. Ha huxit alakul, akkor lehet ezek valamelyikébe "nyújtunk egy lábat".

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#38831) t72killer válasza t72killer (#38830) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Re UK2.0: mostanában nem néztem, mi a helyzet a UK-körüli adóparadicsomocskákkal: IoM, Jersey, Guernsey. Ezeken bár a brit bevándorlási helyzet dúl, lehet megérnek egy kis kutatómunkát, arról nem is beszélve, hogy utóbbi kettőn az időjárás is jobb valamivel, mint UK nagyrészén+pikpakk át lehet ugrani Franciao.ba egy bevásárlóútra.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#38833) t72killer válasza csicskusz (#38832) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ez a 3év itt is tiszta zuhanórepülés volt.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#38834) Apollyon válasza t72killer (#38833) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Mint ahogy az egész világon. Csak azokat nem tapasztalod annyira, mert nem ott élsz.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#38835) t72killer válasza Apollyon (#38834) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Így van, ezért írtam jóval fentebb a még nem nyitott ernyőjű ejtőernyősökre kapaszkodó egeret. Ezek vagyunk mi, és nem tudjuk, hogy a hátizsákban kolbászos szendvics van-e, vagy ejtőernyő.

#38832: :R. igen, rokonoktól kapok infómorzsákat, olyan 80-100% reálinfla simán lehetett nálatok az elmúlt 2év alatt, bérek meg mondjuk nőttek 20%-ot. Egyelőre itt próbálunk felkapaszkodni, ami baromi nehéz, ha feltűnik bármilyen nem-minimálbéres munka, már ezren tapossák egymást érte. Konkrétan még a mérnöki szakmámban is bevágnának egy minimál+(bruttó!)20%-os sz.rba első 2-3évben, úgy, hogy mellé költözzünk Edinburghbe :DDD.
Közhangulat-témában meg rá-ránézek a FB-ra, totális agyhalál :Y . DE legalábbis a választási eredményeket nézve, azért van kb 50%-nyi normális ember otthon - köztük a közvetlen rokonság, csak az idióták hangosabbak.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#38836) Victory99 válasza t72killer (#38830) üzenetére


Victory99
csendes tag

Mindketten IT-bán dolgozunk ez nem probléma. A probléma az, hogy nem fejlesztői, mérnöki tudásunk van hanem Support és rendszeradmin amihez erőteljesen kérnek nyelvtudást bárhova mennénk, így egyelőre marad UK még akkor is ha nem járunk olyan jól vele mint más országgal. Igazából még egy brit állampolgárságnak is jobban örülnék per pillanat mint a magyarnak, de persze értem mire akarsz célozni csak ha még várunk éveket hogy több tapasztalatunk legyen és máshova is tudjunk menni akkor egyre nehezebb lesz és a végén csak ott tartunk hogy előbb utóbb sehova sem fogunk tudni menni… Most vagyunk 20as éveink közepén végén nem szeretnénk többet várni. :(

(#38837) t72killer válasza Victory99 (#38836) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Írország? Azzal idővel UK is kipipálható, uis Ír útlevéllel 100% szabad bejárásod van a brit munka és laktérpiacra. (annyi, hogy most épp lehetetlen náluk lakást szerezni)

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#38838) Balinov válasza t72killer (#38837) üzenetére


Balinov
félisten

Akartam is írni, több mint challenging itt a lakhatas

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#38839) Victory99 válasza t72killer (#38837) üzenetére


Victory99
csendes tag

Oda jelentkezgetünk de mostanában inkább angol munkákra hívtak be minket az Írek nem igazán érdeklődnék :( Mondjuk lehet van valami specifikus oldal náluk is amin érdemes lenne jelentkezni mert angoloknál eddig nekünk az egyetemi kör ami bevált nem is a multi cégek… Multi cégek tesznek magasról arról ki vagy milyen végzettséggel ha nem vagy helyi le se szarnak pedig már a lakhelyet is kivettem direkt a CV-ből emiatt…

Szóval LinkedIn majdnem teljesen felejtős indeed is esélytelen kb … Egészségügyi szervezetek meg egyetemek oldalán lehet valamit elérni eddigi tapasztalat alapján.

[ Szerkesztve ]

(#38840) moleculez válasza Victory99 (#38839) üzenetére


moleculez
veterán

Nekem eléggé specifikus az érdeklődésem: junior data scientist/analyst machine learning engineer pozikat pályázok meg. Mindezt Leeds + agglomeráció. Namost a térségben mindenki ehhez ért?! Vagy inkább felvesznek valakit 6év 1st line IT tech support experiencel, mint egy pályakezdőt aki tudja is hogy mit csinál?! Ez nem egy popular szak, plusz nem London hogy 3500 jelentkező per nap, mégsem kapkodnak utánam. Pedig van rengeteg releváns munka, különböző címeken, de valamiért mindig találnak vki mást.(?)

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#38841) t72killer válasza moleculez (#38840) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ami nem gyökérminimálbér, vagy/ÉS gürizzéjjelnappalbeledkilóg munka - horribile dictu emberes szabadnap-számmal, nyugdíjjal, stb jár - amiknek alapnak kéne lenni, arra MINDÍG találnak vmi farkat :((( :((( .

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#38842) instantwater válasza Bubee82 (#38806) üzenetére


instantwater
addikt

Magyar és Brit útlevéllel is elég sok országba szabadon mozoghatsz.
Kell ennél több?

(#38843) instantwater válasza moleculez (#38808) üzenetére


instantwater
addikt

Lefejik ezek a saját állampolgáraikat is gondolkodás nélkül.
Sőt, szerintem még több Brit állampolgárságú van az országban, mint aki nem.

(#38844) instantwater válasza t72killer (#38826) üzenetére


instantwater
addikt

Kakiban köszöni szépen jól van?
A látszat valóban ez.

Azonban a fiatalok szerint hiba volt a Brexit és szidják is érte a polgártársaikat.

Nemrég csatlakoztam egy contractor csoporthoz ahol hetente összeülünk megvitatni a piac helyzetét, és hogy kinek hogy áll a contract keresés.
Ebben a csoportban kőkeményen savazzák az angolok az IR35 nevű agyhalált és a miniszterelnököt.
Pontosan ugyanúgy politizálnak itt is az angolok, mint otthon tennék egy családi/baráti beszélgetés közben.

Ha már contractingnál tartunk.

Azt biztosan hallottátok, hogy az Usában ezreket küldenek el folyamatosan a tech szektorból.
Ez hatással van angol tech szektorra is, és a brexit, válság IR35 miatt gyakorlatilag kihalt sivataggá alakult az IT contracting Angliában.

Korábban ez egy pörgő iparág volt, most meg regnetegen 4-6-12 hónapja egyszerűen nem találnak projektet 15-20 év tapasztalattal.

Én gőzerővel építem a LinkedIn networköm olyan recruitetekkel akik valamilyen európai kliensnek keresnek alvállalkozókat, mert az angol contracting piac bár ébredezőben van az év korábbi részéhez képest, de még mindig siralmas.

Ha ismertek európai freelancer contractor recruitereket vagy klienseket, szóljatok bátran.

Egyelőre költözni nem terveztünk, mert a gyerek most kezdte az iskolát, de ezen kívül semmi nem köt minket ide, és egyre jobban telik az a bizonyos hócipő, de még nem találtunk alternatívát.

Persze, le lehetne lépni Spanyolországba vagy Dél-Amerikába/Ázsiába, de ott felmerül egy sor más kérdés 😃.

(#38845) instantwater válasza Victory99 (#38829) üzenetére


instantwater
addikt

Abszolút megértem.
Tényleg nyakig van már a masalában Anglia, de még nem tudtuk magunkat rávenni a hazaköltözésre.

(#38846) instantwater válasza t72killer (#38831) üzenetére


instantwater
addikt

IoM azért nem olyan trópusi.
A Guernsey/Jersey pedig tuti bukik a cost of livingen vagy a munka hiányán vagy valami máson.
Ezeket a helyeket jellemzően cégalapításra használják, nem kimondottan odaköltözésre.

(#38847) instantwater válasza csicskusz (#38832) üzenetére


instantwater
addikt

Érdekes dolog ez a közhangulat.
A nyáron 2 hónapot otthon voltunk, de én igyekeztem kerülni a családban a politikát, tévét nem nézünk, így annyira nem ragadt ránk a negativitás.

Persze a propaganda plakátok minden sarkon emlékeztettek arra, hogy nem akarunk oda visszaköltözni.

(#38848) instantwater válasza Victory99 (#38836) üzenetére


instantwater
addikt

Mitől jobb a post-Brexit érában egy Brit útlevél mint egy Magyar?

(#38849) t72killer válasza instantwater (#38842) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Egy dolog turistáskodni, másik, hogy milyen feltételekkel települhetsz át a másik országba. Költözködősdihez a magyar jobb (EU) - turistának meg a brit, mert a brit konzulátusok csinálnak is valamit, ha bajba kerülsz. Brit útlevéllel csak a jelenlegi gyarmatokra van kedvezmény munkavállaláshoz-letelepedéshez, a régiekre (Kanada, Ausztrália, USA, stb) nuku.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#38850) t72killer válasza instantwater (#38844) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ha ezek TÉNYLEG nincsenek "jól el" valamivel, akkor szétvernek egy sor nagyvárost milliós tömegekben. Kb ez lenne a korrekt reakció a kormányzat 2019 decembertől máig tartó teljesítményére - ilyen egyáltalán nincs kilátásban.

Helyi munkák terén épp most "alszok rá", hogy visszautasítsak egy buszsofőr-"lehetőséget": fizetnék a D-s jogsit, de könyörgöm, utána 12£ órabér b++ egy emberekkel megrakott busszal... Mozdonyvezetőt fogom sztem bepróbálni, az már végre valódi középosztálybeli/Európai szintű fizu, de nem tudom mennyire nehéz bekerülni.

#38847: Élőben én ebből "csak" annyit kaptam, hogy szeretett kedvenc nagynéném totál narancs-ruszkitard lett, sorosozással és háborúsellenzékkel. De azért messze nem mindenki ilyen, ugye szavazatból is "csak" 50%-ot kaptak.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.