Hirdetés
-
LOGOUT
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
t72killer #37598 üzenetére
A legtöbb pénzügyi szolgáltatáshoz kérik ezeket, és sajnos ezek elegek creditcard, current account, vagy kisebb personal load vagy áruhitel igénylésekhez, ha nincs extra flaged a credit fileodon.
Ezért kell rendszeresen monitorozni a saját credit filet a fent említett oldalak mindegyikén, mondjuk legalább havonta egyszer.
Ha ismert oldalakon kerestél car insurancet, mint pl comparethemarket és társai, akkor a következő data breachig talán nyugodtan aludhatsz
.
-
válasz
instantwater #37597 üzenetére
Az kimaradt, hogy a TransUniontól közvetlenül is lehet ingyen credit reportot kérni, és ami a legdurvább, hogy náluk NINCS account amit tiltatni lehetne, vagy beregisztrálni, hogy megelőzzük a csalót.
Tehát hiába tiltatjuk le a hónapok óta figyelt TotallyMoney accountot, ha okos volt a csaló és elmentette rendszeresen az adatokat, akkor azokat felhasználva még egy jó ideig nagy esélyjel meg tudja válaszolni helyesen a TransUnion által feltett random pénzügyi történeti kérdéseket, amire kap egy FRISS credit reportot.
Tökéletes adatforrás egy identitáscsalónak.
Credit file lekérésnél a Trans Union a pénzügyi történeti random kérdéseken kívül bekéri az általános, név, cím, születési dátum adatokat, plusz telefonszámot, és email címet, hogy arra küldjön egy megerősítő kódot, amivel hozzáférhetünk a credit reporthoz.
Ez nekem fából vaskarika.
Mivel NINCS account, BÁRMILYEN email címet elfogad, akkor pedig mi értelme megerősítő kódot küldeni rá?
Mit tudunk kezdeni azzal az infóval, hogy valaki lekérte a credit filet MrImNotAnIdentityTheftIPromise@gmail.com email címmel?Amióta van Identity Theft Victim flag a Credit Fileomon a korábbi hiteles ügy miatt, plusz önszántamból fizettem némi pénzt CIFAS Protective Registrationért, azóta "csend és nyugalom" van, nem próbáltak felvenni hitelt a nevemre.
Ezért próbálkoztak be a páromnál.
Most már neki is van Victim Flagje az Argosos hitel miatt.Viszont nem tudom mennyire megnyugtató ez a védelem, ugyanis ahogy korábban említettem épp lakásvásárlás közben vagyunk, és hívott a mortgage-es bank, hogy kellene additional identity verification.
Remélem, hogy erre a Victim Flagek miatt volt szükség.
Az additional identity verification hasonló random pénzügyi történeti kérdések voltak, mint amiket a TransUnion is kérdez (talán pont ott csekkolt minket a bank), és amit bárki meg tud válaszolni aki egy ideje monitorozza a credit fileunkat.
Tehát akkor a Victim Flag és a CIFAS registration is csak annyira biztonságos, amennyire biztosan a jogos tulajdonos birtokolja az összes credit file lekérős accountot, és naivan reméljük, hogy a csalók a fent említett módszerrel nem monitorozzál tovább a TransUnionnál közvetlenül a credit filet?
Szerencsére ez nem áll fenn, de bármikor előjöhet.Azt hiszem beteszem az összes pénzem Bitcoinba, felmondok, és UC-n fogok élni, meg az egész család is.
Akkor nem lesz mit ellopni, és hitelt sem tudnak felvenni senki nevére... -
válasz
instantwater #37597 üzenetére
Wow, köszi, ez nagyon hasznos infó
.
Egy dolog miatt aggódok én is, anno autóbiztosítót keresve kismillió helyen megadtam nevem-címem-születési dátumom: ezek most 100%, hogy a scammer világban forognak...
-
Ugye mindenki nézi rendszeresen a credit fileját a CreditKarmán, ClearScoren, és TransUnionon, esetleg még a MSE Credit Clubon?
A profilotokhoz tartozó TotallyMoney account a Ti birtokotokban van, ugye?
Néhány napja felmerült a bankok megbízhatósága, és valaki említette, hogy nekem volt bajom velük korábban, miután röviden megemlítettem, hogy nemrég a párom nevére akartak Argosos hitelt felvenni, de szerencsére fenn akadt a szűrőn.
Most megnéztük a credit fileját, és tavaly nyár óta minden hónapban van rajta egy TotallyMoney credit report search.
Mondanom sem kell, nem ő regisztrálta a fiókot.
Ismerős volt a cégnév, és rákerestem az inboxomban.
Előjött, hogy 2021-ben amikor az identity theftes, hitelfelvevős esetem volt, akkor bizony kellett írnom a Totally Moneynek, hogy szüntessék meg a fiókot ami rendszeresen lekéri a credit fileom, mert nem az enyém a fiók.Nagyon érdekes, hogy 2-ből 2 alkalommal tudtak úgy Totally Money fiókot csinálni, hogy nem a jogos tulajdonosához tartozik. Kamu email címmel, kamu telefonszámmal.
Kedves csaló barátunk hónapok óta figyeli a credit filet, és látta, hogy nincs rajta csilliárd adósság, így pár hónapja bepróbálkozott az Argosnál, a fent említett hitellel.
Most írtunk nekik, hogy ezt az accountot is szüntessék meg, mert egy csalóé.
Ha egy csaló figyeli rendszeresen, folyamatosan, hónapokon keresztül a creditfileodat azzal az a baj, hogy bármilyen credit file alapú online/telefonos ID checken át tud menni, ahol nem kérnek passportot és szelfit.
A checken átmenve pedig bármilyen hitelt/szolgáltatást igényelhet a nevedre az adott szolgáltatótól.Tehát aki kicsit is aggódik az identitása és a pénzügyei miatt, most regisztráljon a következő oldalakra, hogy ne egy csalóé legyen a fiók:
- CreditKarma (TransUnion)
- ClearScore (Equifax)
- TotallyMoney (TransUnion)
- MSE Credit Club (Experian)Ezek mind ingyenesek, és így le van fedve mindhárom credit referencing agency, tehát látható, ha bárhol keresés van.
Az MSE Credit Club (Experian) nekem annyira biztonságos, hogy én magam sem tudom elhitetni vele, hogy én vagyok én, és beregisztrálni sem tudok, pedig szeretném tudni ingyen, hogy mit tud rólam az Experian ami közvetlenül kérve fizetős.Miért nem tudnak ezek a credit reportos cégek a regisztrációhoz postai levélben egy kódot küldeni, hogy kicsivel nehezebb legyen a csalás?
-
Bubee82
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #37583 üzenetére
-
-
Tufa_
aktív tag
Nalunk Community fibre pont tegnap jelzett hogy vegre egy ev utan nalunk is elerhetoek. 1 eve ilyenkor az utca 2-18 es 32-50 hazszamig elerheto lett, de a 20-30 kozotti szamok openreachre hivatkozva, majd egy evbe telt. Jovoheten jonnek telepiteni, 1GB down/1GB up £27 per ho, virgin 1/0.07GB £62 helyett...
-
aero.
veterán
válasz
t72killer #37592 üzenetére
Érdekes sztori.
Ahol lakom, nincs gyors internet, max 67 Mbit. Böngészgettem unalmamban és a BT illetve a Sky felhozta a Fibre csomagokat, 500-900 Mbittel. Megrendeltem február végén. Ma kellett volna aktiválni, de még mindig a "Sorry, there was a problem with your order" van, közben hetente küldenek SMS-t, hogy az Openreach-nek munkálatokra van szüksége a címen.Múlthéten kint volt az autójuk. Azóta minden szolgáltatónál elérhető a címre keresve a gyors net. Mondom is vissza a Sky-t, és maradok a Shellnél, 900-at adnak a Sky 500 áráért, és soha, semmi gondom nem volt velük. Egy próbát megér, ha valaki még ebben a cipőben jár.
Ha sikerül az aktiválás, működik minden és valakit érdekel is, szólok.
-
válasz
instantwater #37590 üzenetére
"Persze kérdés, mennyire rizikóznád meg ezzel egy örökös vízum tilalmat az adott országban."
Horvátoknál pl lesz.rnám és max mennék eu állampolgárként ha ott annyira jó....
#37591: belegondolva a schengeni adatbázisból lehet.
-
válasz
t72killer #37589 üzenetére
Ez mondjuk egy jó kérdés.
De gondolom egy angolosodott magyarnál, aki Magyarországon született lefuttatnak egy keresést EU szinten is, hogy ezt kizárják.Persze más kérdés, hogy a jelentkezési lapon biztosan van ilyen nyilatkozó mező, hogy cserkészbecsszó, nem vagy kettős, EU állampolgár.
Persze kérdés, mennyire rizikóznád meg ezzel egy örökös vízum tilalmat az adott országban. -
válasz
instantwater #37588 üzenetére
A horvát hogy ellenőrzi le, hogy egy pl amerikai-magyar kettős állampolgárnak megvan-e még a magyar útlevele
?
-
válasz
Csak nem valami Digitális Nomád vízum miatt akarod leadni ami non-EU nationalityt kér?
Például Spanyolország: [link]
Bár oda EUsként simán költözhetsz.A Horvátoknál is van ilyen, sőt ott még adómentességet is adnak.
Ezt mondjuk nettó árulásnak tartom egy EUs országtól az EUs állampolgárokkal szemben.
Kell nekik a bevándorló, hogy ott költekezzen, de EUs nem jó ám. -
11 bedroom lakás portfólió, valaki?
Potom £930,000-ért?Úgy tűnik valakinek nagyon megdrágult az interest-only Buy-to-Let hitele, vagy esésre számít és pár évig inkább aranyban parkoltatná a pénzét.
Ja, aranyban nem, mert az most a bankcsődök hatására elszaladt. -
válasz
Szabad megkérdezni miért akarsz róla lemondani?
Amig valami hátránnyal nem jár én nem mondanék le róla, akkor sem, ha Huxit lesz.
Persze létezik állampolgárság alapú adóztatás pl usákiában, ahol sok expat ezért le is mondott róla.
De Vitya azért annyira nem nagy úr, hogy ilyet megérjen bevezetnie. -
válasz
Buksz mindenféle munkalehetőséget az EU területén Lappföldtől Faro-ig. Amíg nem adóztatnak útlevél alapon, eszem ágában sincs lemondani.
-
válasz
Pont az EU-s utlevel miatt nem ajanlott.
-
Alvin_ti4200
félisten
Azt tudja valaki, hogy milyen hátrányokkal, illetve következményekkel jár a magyar állampolgárságról való lemondás? Élt közületek valaki a lehetőséggel (gondolom, az EU-s útlevél miatt nem)?
-
zone
őstag
Most találtam ezt - 7 éves cikk, de érdekes: [Commuting from Barcelona]
-
callmeakos
veterán
válasz
moleculez #37579 üzenetére
Pont ezért akarok hazamenni megcsináltatni. Kb 3 fogamat ki kell műteni (köztük a bal leghátsó), és nincs az az isten hogy én ezekre bízom magam. Legalábbis ami még megfizethető. De kollegának a feleségét Portugáliában kezelte magán praxis, és kb. 1000 fontból megúszta a teljes fogsorkezelést műtéttel együtt, ami nekem meglepő.
-
Van felújítás topik, de a kérdés elég anglia-specifikus.
Van itt aki jártas Building Regulations témában?
Ugyan a dokumentáció publikus, de 1500 oldal és eléggé szakmai formátum, referenciákkal, szakszavakkal, kódokkal, stb, illetve úgy látom bizonyos esetekben a counciltól kell approvalt kérni.Leginkább az érdekelne, hogy egy felújítás során meg lehet-e szüntetni elektromos fűtőtesteket, illetve mennyi a minimum teljesítmény per terület aminek minimum maradni kell, vagy csak annyi az elvárás, hogy a 20+-1 fokot tartani tudja?
Továbbá, hogy elektromos fűtőtestek infrapanellel való leváltásához illetve konnektorok/kapcsolók/lámpák áthelyezéséhez kell-e hivatalos papír/engedély/bármi, vagy akár egy magyarországi villanyszerelő is megcsinálhatja?
Egy councilos oldal szerint heating system alterations vagy Building Regulations approvallal vagy self-certify képes szerelővel lehet csináltatni: [link]
Cserélt már valaki közületek szőnyeget vinyl padlóra, lehetőleg leasehold ingatlanban?
Még nem tudjuk pontosan a mi lease szerződésünkben mi lesz, de sokszor homályosan van megfogalmazva, például, hogy szőnyeg kell, vagy megfelelő zajszigetelés.
Természetesen a zajszigetelés alap, nem akarjuk, hogy az alsó szomszéd bepereljen minket. Bár szerencsére beton a padló, nem fa ahogy az angliában népszerű.Bármilyen apró iránymutatás hasznos, és köszönöm.
-
válasz
instantwater #37577 üzenetére
Nem a kiesés miatt járt a refund, hanem, hogy a koronát nem tudta megcsinálni a doki amit előre kellett fizetni. De a töméseket fizettem. Viszont ez hazaköltözés előtt volt közvetlen, szoval a tömésekért már nem volt módom complaint-elni
-
-
válasz
instantwater #37575 üzenetére
Konkrétan 2 hét különbséggel kiestek, pár hónapot bírtak össz-vissz. Az egyik csak félig esett ki, az volt az, amit csak simán rátett az amalgám tömésre. Kérdezte is az itthoni dokim, hogy ez meg mi a fene?
De annyira emlékszem a nagy dumára, igérjem meg, hogy ezután nem eszek cukrot stb, mert ő most sokat fog kinlódni a fogaimmal, akkor becsüljem annyira, hogy vigyázok. 3 Tömés volt, meg egy korona lett volna, amit kifizettem NHS áron. A vége meg az lett, hogy a koronát meg sem tudta csinálni a doki, a tömések pedig a fent leírtak alapján történtek
Vissza is utalták a pénz annó, de előadni nagyon tudta magát a "fogdoki".
-
-
válasz
instantwater #37572 üzenetére
Nem igaz. Én voltam többször is. Viszont azóta itthon már mindet kicseréltettem
Na meg egyszer rárakta a fehér tömést az amalgámra
Sajnos nem sokat ér, legalábbis ahol én voltam
-
válasz
instantwater #37572 üzenetére
fogalmam sincs
-
-
válasz
instantwater #37570 üzenetére
UC-vel ingyen van.
-
válasz
t72killer #37568 üzenetére
Ingyenfogászat?
Kinek?
Kismamáknak bizonyos ideig.Ha már fogászat, akkor az miért nem az ingyenes NHS része mint otthon?
Bár lehet, hogy jobb is, hogy nem locsolnak erre is mégtöbb pénzt, otthon is magánban jártam, és most is hazajárok magánban intézni a fogorvosi teendőket. -
válasz
moleculez #37565 üzenetére
Van szárító funkció a mosógépünkben, de az messze nem olyan hatásfokú mint egy külön szárítógép.
Ezért inkább vettünk egy dehumidifiert, ez segíti a ruhák száradását is és hideg időben ruhaszárítás nélkül is mindig van páralecsapódás.
De persze a szárítógéppel nem kell száradó ruhákat kerülgetni.
-
válasz
instantwater #37564 üzenetére
"amit persze adóban sokszorosan beszednek"
Mintha ezer más szirszarra nem szednének be adót. A drogosnak nyomott UC, council flat, ingyenfogászat költségei, a wrexites váminfra-üzemeltetés ára vajon az égből hull alá manna formájában?
Ez legaláb EGY olyasvalami, amit visszakapunk - ha már rakás dolgot nem hajlandó szolgáltatni az állam.
-
aero.
veterán
válasz
Nekem 148 volt a februári, igaz éjszaka dolgozom, fűtés fix 21-en termosztáttal (gáz) Ebből még lejön a 67 font támogatás, szintén 2 szobás semi-detached. E-mail tegnap jött, hogy megint emelkednek az árak. Nem panaszkodom mondjuk.
137.3 kwh áram
775.7 kwh gáz (70.2 m3) -
-
moleculez
veterán
válasz
Miis pont így. Nálunk ami "luxus" az a szárító gép, de ha ennyi akkor ennyi🤷♂️
-
Nálunk 289 a Februári, nincs gáz, csak villany.
Ebből lejön 67 font állami támogatás (amit persze adóban sokszorosan beszednek)
Végösszeg 221.97 VAT included.
Eon nextEconomy 7
516 kWh Day
287.9 kWh Night2 bed flat.
Világítás LED, working from home, főzünk minden másnap.Én nem szoktam sopánkodni a villanyszámlán.
Nincs luxusfogyasztó, mint fűtött medence és társai.
Fűtünk, ha kell, nem fagyoskodunk, a gyógyszer drágább.A fogyasztást ki kell fizetni, és a sopánkodásra nem adnak discountot
.
-
válasz
instantwater #37559 üzenetére
Koszi a pontositast.
-
válasz
instantwater #37559 üzenetére
Itt a történet: [link]
2019/2020-ban még dicsértem őket, aztán 2021-ben csalódnom kellett. -
válasz
sh4d0w #37558 üzenetére
Az Nationwide volt, kiadták az egyenleget, kártyacserét küldtek, mindeközben a Sainsburys banktól felvettek tizenpárezer hitelt, hogy a cserekártyával leemeljék.
A Halifaxxal is voltak ügyfélszolgálatos adatvédelmi gondok.
Ott is hagytam mindkettőt.Az a legdurvább, hogy 1-2 hónapja a párom kapott az Argos Monthly Paymenttől levelet, mert nem sikerült az adatok ellenőrzése, és hívja az ügyfélszolgálatot.
A levél igazi volt, a hitel szerencsére fenn akadt a fraud filteren, és valószínűleg csak valami műszaki cikket akartak volna a nevére venni...Soha, semmit nem vásárolt online az Argostól, csak boltban, részletre meg főleg nem.
Tolták is egyből a fraud victim flaget a credit reportra.
Most pár hónapig nyugi lesz.Név, cím akár az electoral registerből is meglehet, születési dátum pedig fosbúkról nem nehéz.
-
-
moleculez
veterán
Én pl Monzo-t használok napi szimten, mint fő bankkártya, valamint van egy Natwest, csak hogy legyen egy "komoly" bank is, azt is rendszeresen használom.
-
válasz
instantwater #37555 üzenetére
FB csoportok elmondása alapján mindegyik kb ugyanannyira. És míg egy rendes banknál pár nap alatt megvan az AML-csekk, ezek ráülnek. Gondolom van 1db emberük, aki ezt csinálja az egész világon...
-
-
válasz
instantwater #37553 üzenetére
A 85k nem fenyeget, de párhavi fizut mozgatnék nemzetközileg, és ugye nem mind1, mikor váltom egyik devizáról a másikra. Amikor a házat vettük, a deposit-pénzre ráültek 3 hónapig(!!!) AML check címszó alatt, tiszta szerencse, hogy a konkrét vétel előtt fél évvel elkezdtem kimozgatni a megtakarításaimat. Most egy hasonló húzás konkrétan életveszélyes lenne, 3 hónap alatt simán csődbemennek...
-
válasz
t72killer #37552 üzenetére
Revoluton csak költőpénzt tárolj.
Minden mást rendes Bank, Bankban, az FSCS miatt.
Ha olyan szerencsés vagy, hogy túlléped a 85k-s határt akkor a határ feletti pénzt told át másik banknál vezetett számlára.Ajánlom a Starling bankot, sokszor a legajánlottabb bank az összehasonlításokban.
-
Háát, handabandázást találtam: "Our award-winning security systems keep your money safe (not FSCS)"
Új hozzászólás Aktív témák
- LAMAX W 10.1 Akciókamera + 256GB SD kártya + kerékpárra szerelhető tartó + úszó szelfibot GARANCIA
- Kopottas állapotban lévő Apple iPhone 14 256GB 84%-os akkuval kábellel, dobozzal, fekete színben
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy Watch 6 47mm ESIM
- Fallout Stílusra Szabott Coca-Cola Mini Hűtő
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest