Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
-
LOGOUT.hu
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
Megoldható az valahogy, hogy egy alkalmazást teljesen letiltsak a frissítésről. Ne is ajánlja fel a GP. Nem szeretném kerülgetni. Android 4.4.2-m van.
Előre is köszi.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
Egy próbát megérne, hogy másik telefonon is ugyanezt műveli-e ez a kontakt lista. Ha nem akkor esetleg egy Factory Reset segíthet. Ha igen, akkor nincs más végig kell böngészni azt a listát. De nem csak a telefonban tudod megcsinálni, google névjegyzékben is lehet, meg vannak pc-s programok is erre. Persze rövidebb nem lesz a lista, de mégis csak könnyebb így, mint a telefonban.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
Van egy app amit biztos nem szeretnék frissíteni. Van valakinek ötlete, hogy lehetne eltüntetni a listáról, nem szeretem kerülgetni.
Moto G Android 4.4.2Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
válasz Viktor0610 #10109 üzenetére
Ööööö...
Nem teljesen értem a választ, de lehet a kérdésfeltevés volt pontatlan. Szükségem van rá, szeretném megtartani, de frissíteni biztos nem akarom. Ja és egyelőre garanciális okokból nem akarok rootolni.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
válasz Viktor0610 #10112 üzenetére
Kösz, akkor nem szenvedek vele.
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
Tudom nem ide való, de a saját topicjában már másfél éve nincs mozgás.
Szóval adott egy nem túl új xperia e dual (c1605), megkértek próbáljak valami használhatót kihozni belőle. Mivel a gyári rendszer még fr után sem volt valami gördülékeny, gondoltam felteszek rá egy custom firmware-t. Sajnos azonban úgy tűnik a bootloader unlock nem volt valami sikeres, mert most bootloop-ban van a készülék. Lehet-e még valamit tenni vele amitől visszatér bele az élet, vagy vigyem el a szelektív hulladék lerakóba?
Előre is köszönöm a segítő válaszokat.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
-
mobilizmo
addikt
Tomy által linkelt leírás szerint mentem ( a frissítésnél lehet egy olyan utat választani, hogy mindent töröl), de nem volt hajlandó, mindig ezt a módosított szoftver hibaüzenetet kaptam. Végül is a Androxyde xPeria flashtool-al tudtam vissza rakni a gyárit (09.10 build, folyamatosan fejlesztik).
Köszönöm a segítségeteket.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
-
mobilizmo
addikt
Valóban nem tudok rendesen angolul, de hülye sem vagyok teljesen:
Szerencse, hogy a szerviz menüben is működik a screenshot készítés.
Korábban volt xPeria U-m, ott én is csak azokkal találkoztam amit Ti is írtatok, ezért kérdeztem.
[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
Hát nem tudom, hogy óvoda-e, de a CM Security rosszabb, mint a pucováló programjuk. Én egyszer kíváncsiságból felraktam. Önálló életre kelt a telefonom, értsd elkezdett olyan dolgokat csinálni amit én véletlenül sem mondtam neki. Olyan ijesztő volt, hogy nem csak letöröltem, hanem egy fr. is ment utána. Szóval én senkinek nem ajánlanám.
-
-
mobilizmo
addikt
Ez szerintem nem csak okostelefonra igaz, hanem minden számítástechnikai eszközre is. Értelemszerűen viszont itt a legtöbb júzer, köztük nagy százalékban vannak akiknek ez az első ilyen jellegű (számtech) eszköze. Ergo halvány lila sziliíciumfüstnyi fogalma sincs arról, hogy működik, használata során milyen veszélyekkel lehet szembetalálkozni.
-
mobilizmo
addikt
válasz #79335424 #21957 üzenetére
Van egy az ismerőseim között, majd megkérdezem :-)
De meggyőztetek, maradjunk annyiban, hogy bár semmi haszna nincs, a lelkemnek jót tesz és én egyelőre nem érzek semmilyen lekorlátozást ezzel kapcsolatban.[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
Lollis root nélküli telefonon van lehetőség sd kártyára áthelyezni appokat?
-
mobilizmo
addikt
válasz V.Stryker #22261 üzenetére
A TC1, TC2...TC12 nem szám hanem alfanumerikus, teljesen helyesen rakja sorba. Rakj be nullákat (TC001, TC002...TC012) úgy olyan lesz a sorrend amilyet te is szeretnél. Ez a Jetaudio-ban nem biztos, hogy megoldja a problémát, ott célszerűbb lenne valamilyen mp3tagger programmal rendbe rakni.
-
mobilizmo
addikt
válasz aprokaroka87 #22705 üzenetére
Lányom HTC WindowsPhone 8X-e csinált ilyet (két-három hétig így használta, aztán használhatatlanná fagyott). Többszöri factory reset segített rajta.
-
mobilizmo
addikt
válasz blountex #23311 üzenetére
Szerintem ha a Fiókok-nál, a gmail accountodnál be van állítva az Alkalmazásadatok szinkronizálása, akkor a Google felhőben ott lesz. Ha ez valami miatt nem elég/nem jó, a Play-en zsákszámra találsz backup programokat, pl. ez ami a nevével ellentétben, alkalmazásadatokat is ment, ha akarod. Aztán ott van még az adb backup is, ennek hátránya, hogy nem lehet szelektálni, mindent ment.
[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
válasz 1100110 #23973 üzenetére
Két éves Moto G-ben 1GB. Nem mondom, hogy nem lenne jobb a 2, de ha nem nagyon játszol komolyabb programokkal, egész jól együtt lehet élni vele, a 1,5 GB elég lehet. Az tény, hogy a tendencia az, hogy maga a rendszer is egyre többet eszik. Sajnos itt is belevisznek minket abba a zsákutcába ami a PC-nél volt jó darabig.
-
mobilizmo
addikt
válasz dellfanboy #24016 üzenetére
Itt biztos adnak tanácsot.
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
Telefonról Poweramp-al szeretném az otthoni hálózaton a NAS-on tárolt zenéket hallgatni. Sajnos PA nem tud hálózatot tallózni, csak int vagy extSD-t. Az a megoldás is megfelelő lenne, hogy ES-el kitallózom, majd lejátszás vagy lejátszó listához ad opciót használva indítom el. Sajnos ilyenkor mindig az ES saját beépített lejátszóját indítja el, aminek nem tetszik a hangja. Próbáltam az alapértelmezett programok között keresgélni, de ott csak böngészőt, telefon alkalmazást, SMS-küldőt lehet megadni, mást nem lehet hozzáadni. Ha valakinek van ötlete, hogy lehetne megoldani örülnék ha megosztaná velem.
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
Ahova talán való, nem nagyon van mozgás, hátha itt is meg tudja valaki mondani.
Nemrég áttértem CM13-ra (Moto G XT1032) és már másodszor futottam bele frissítésnél (Nightly) a következő problémába. Indulás után SuperSU jelzi, hogy frissítenie kell a binárist. Normál módszerrel nem megy, a TWRP-s módszer után viszont végtelenített boot képernyő fogad. Másodjára elég volt TWRP-ből újrarakni a SuperSU-t, de első alkalommal a még a ROM-ot is újrázni kellett. Szeretném SuperSU-t átrakni a /system partícióra, de a rendszer módosítás nélküli root mód miatt nem engedi. Amikor 3-as TWRP-t felraktam emlékszem mintha meg is kérdezte volna, hogy akarom a rootot, valószínűleg ezt a változatot választottam.
Hogy lehetne SuperSU-t /system-re rakni?Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
Biztos van root jogom. SuperSU 8 alkalmazásnak osztott ki jogot, köztük AdAway-nek és TiB-nek is.
Igen én is írtam, hogy a SU binárist akarja frissíteni a CM update után. Viszont, ha /systemen lenne, akkor nem jönne ez elő.
-
mobilizmo
addikt
és Air
Amikor elkezdtem a CM ROM-ok között keresgélni, az egyiknél azt olvastam, hogy nem preRooted. Ezek szerint nem ennél, mert leszedtem a SuperSU-t és mégis működnek a root igényű alkalmazásaim.
-
mobilizmo
addikt
válasz csabyka666 #25688 üzenetére
Valószínűleg nem alapból bekapcsolt. Az első futtatásnál amikor nyilatkozol, hogy engedélyezed-e a Google-nek, hogy hozzáférjen az eszközhöz, akkor tiltod le/vagy engedélyezed. Én nem vagyok paranoiás (vagy pont igen) ezért mindig engedélyezem.
-
mobilizmo
addikt
Egy óráig keresgéltem guglival, de biztos rosszul kérdeztem. Bár sejtem nem ide tartozik, de nem tudom hol kérdezhetném. Ezek a frekvenciák működnek itthon?
4G: FDD-LTE, Band 1 (2100MHz), Band 3 (1800MHz), Band 7 (2600MHz)
Vennék egy Lenovo VibeShot-ot (igen jó áron van a Tinydeal-en), de nem tudom LTE működne-e itthon. Saját topikja nem nagyon mozog. Előre is köszi.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
válasz Sonic* #26131 üzenetére
Nincs a routeren beállítva valamiféle Wireless Client Filter? Nálad nem biztos, hogy így hívják, ebben lehet beállítani, hogy csak a megadott MAC address-el rendelkező eszközök tudjanak csatlakozni.
-
mobilizmo
addikt
válasz #46372352 #26149 üzenetére
Amikor csatlakoztatod USB-n balra fent az értesítési sávban megjelenik az usb ikon, ilyesmi
Ha lehúzod az értesítési sávot és kiválasztod az ikont, akkor bejutsz a A számítógépes USB-kapcsolat menübe, ahol megadhatod a kapcsolódás módját (MTP, PTP, csak töltés).Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok.
Nem tudom mennyire tartozik ide, de se a készülék saját topikjában, se az xda-n nincs nagy mozgás.
Lenovo z90-7, művésznevén vibe shot-ról van szó. Kínából vettem nagyon jó áron, a hardver nagyon rendben van (és gyönyörű). Viszont sajnos, de egyáltalán nem meglepő módon igazi kínai ROM-al jött. Mármint abban az értelemben, hogy tele van szemetelve sok bloatware-el, ettől eltekintve hibátlanul működik. Keresgéltem kicsit és az xda-n találtam egy topikot (custom ROM-ok, root, custom recovery nincs hozzá sajnos, legszívesebben CM13-at raknék rá). Kis próbálgatással sikerült flashelni a ROM-ot és valóban rootolt. Két gond van ami miatt tanácsot kérnék. Ahogy az új ROM-al indult a készülék rögtön frissítést jelzett (a gyárival nem volt ilyen, az alkalmazás sem volt telepítve, ami végzi), viszont telepítéskor szól látja, hogy rootolt a rendszer, emiatt nem biztos, hogy sikeres lesz és egyéb problémákat is okozhat (cause inability to boot up, or cause other problems). Szerintetek okozhat-e olyat amit egy újra flasheléssel nem lehet megoldani, hogy a készülék használhatatlanná válik, illetve ilyenkor gondolom a root ugrik?
Második, nagyobb probléma nincs gapps a ROM-ban. A hozzászólásban ugyan le van ez is írva, hogy lehet telepíteni, de az összes hozzászólást elolvasva sem találtam olyan ötletet amivel működésre bírható lenne. A legtöbb amit ki tudtam csikarni, hogy amikor accountot szeretnék felvenni vagy végtelen Google Play Services működése leállt hibaüzenetet kapok vagy hosszú homokozás után csak egy normál nem lehet kapcsolódni a Google Play Services-hez típusút.. Bárkinek van ötlete, hogy lehetne felrakni, kérem ossza meg velem. És amit még nem írtam a rendszer 5.0.2, VibeUI v2.5_1525_5.404.1_ST_z90-7-el nehezített változata.Előre is köszi az ötleteket.
[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
Én arra gondoltam, hogy recoveryből lehetett mount-olni (legalábbis twrp-ből lehetett) az otg-n feldugott pendrivot. Illetve nekem twrp-ben ha összedugtam a pc-vel, látta a telefon tárhelyét, ehhez viszont azt hiszem kellett az usb debug mód. Nálad a gyári recovery van?
Ja most látom ezen már túl vagy.[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
Először nézd meg most mi van. Beállításokban keress speciális újraindítási opció, vagy valami hasonlót. Ha van ilyen és be lehet állítani akkor újraindítás esetén több opció közül lehet majd választani a recovery-t is. Ha ilyen nincs twrp-be elvileg a kikapcsolt készülék volume+ majd power lenyomásával és power felengedésével lehet belépni.
-
mobilizmo
addikt
válasz enginev3.0 #27459 üzenetére
Például Lux
-
mobilizmo
addikt
Ha nem volt root a telefonon akkor azok a mappák, fájlok amikhez ez kell, nem tudtad áthúzni. Többek között a névjegyek is ilyen. Ezért is jó a g-re szinkronizálni. Ha ott nincs, az azért lehet mert nem volt beállítva a szinkronizáció, vagy a névjegyek mentése nem a gmail-es címre volt beállítva, hanem a telefonra mert ilyet is lehet.
-
mobilizmo
addikt
Alapvetően veled értek egyet (user error tekintetben is), de:
"Keresni a teljes adatbázisban lehet. Tehát amit te szeretnél, az lehet, hogy neked evidens, de a relációs adatbázis nem így működik."
Keresni a view-ba is lehetne éppen, csak egy lenyíló választó kellene hozzá.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
Lenovo Vibe Shot stock 6.0.1 rootolt-ra telefonra telepített mobilbank appot lementem TiB-al, CM13-ra vajon fel tudja rakni ugyanezen a készüléken?
-
mobilizmo
addikt
válasz hyperspace #28409 üzenetére
Ha csak magát a fájlt törlöd, akkor a felhőben megmarad. A Photos az a Google Fotók vagy a One+ saját felhője akar lenni? GF-ben rákérdez, ha ott állsz neki törölni, hogy mit csináljon, Photos-ban nyilván lehet valahol állítani mi legyen az alap teendő ilyen esetben.
-
mobilizmo
addikt
TWRP backup-ból visszarakva az egész telót, ugyanúgy fog működni minden, mintha csak mondjuk ki, majd bekapcsoltam volna a telefont. Kipróbálnék egy másik ROM-ot, de jó lenne ha mindent vissza lehetne csinálni, arra az esetre ha az új ROM-on a TiB-el elmentett banki mobil token nem akarna működni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Windows 11
- Milyen routert?
- EA Sports WRC '23
- Melyik tápegységet vegyem?
- Építő/felújító topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- BestBuy topik
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
Állásajánlatok