Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fall-N
veterán
Sziasztok.
Lenne egy kis problémám. Vettem egy Sony Xperia J-t JB 4.1.2-vel és sokszor ha Google Play-jel akarok telepíteni kiírja, hogy a csomagfájl érvénytelen.
Próbáltam sok mindent Play adattörlés, G keretrendszer adattörlés, még factory resetet is és semmi változás. :-$
Mi lehet a baj? -
Fall-N
veterán
válasz jozs6200ax #13870 üzenetére
XDA developers fórumon keress. Régebbi Sony telefonon biztosan tudom, hogy vissza lehet zárni a bootloadert. Z1-nél is valószínű.
Egyébként, hogy lehet gyári független T-s a teló? Telekom független mobilt nem árusít. Ha nem hivatalos függetlenítés volt a Telekom által akkor akár újra hálózatfüggő lehet a sw frissítés után.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz Williamgrant #25034 üzenetére
Miért? CCleaner és SD Maid is csak azt csinálja, mintha manuálisan törölnéd a cachet meg a thumbnail fájlokat. Csak kényelmesebb.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz tordaitibi #25333 üzenetére
Tipikus magyar mentalitás, minden INGYEN kell (és azonnal).
Én a helyedben meg sem osztanám velük a Wifit, játszanak mással.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz TechN7ne #27966 üzenetére
Töltsd fel felhő tárhelyre a dolgaid. Amúgy is érdemes a biztonsági mentés miatt. (Lopás, telefon tönkremegy, megsérül a tárhely, behal az SD stb.)
Utána letöltöd ami kell az új telefonra.Erre jó a Google Drive, vagy a Mega 50 GB ingyen tárhellyel. Van mobilos kliens is hozzájuk.
Én amúgy is kategórizálva és Foldersync Proval ütemezve mentem a dolgaim. Kár szenvedni szerintem máshogy.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz #79335424 #28047 üzenetére
Igen volt S4, Sony Z, és hTc One M7-ből is Google Play Edition.
Természetesen nálunk egyiket sem lehetett kapni hivatalosan.Nem hogy a szolgáltatók is sok szemét márka helyett árultak volna/árulnának Nexus és Nexus One telefonokat. (Jó Telenor árult egyedül független Nexus 4-et, jó drágán.)
Gondolom azért teszik, mert nem kapnak pénzt a Googletől, úgy mint a Samsungtól vagy a Huaweitől.
Tibi09: Mert erőltetik a saját szarjaikat inkább. De hülyék, mert elég lenne egy egyedi launchert meg egy ikonpakkot földobniuk és kész. A frissítés is könnyű lenne nekik. Segítene a helyzeten, ha valamelyik új droid végre megkapná a Sony-féle RRO Layeres témázást. Akkor elég lenne rá csinálniuk egy exkluzív témát függetlenül a core droidtól. Hasonlóan, ahogy a Cyanogen OS telók (Oneplus One, Zuk Z1) is kaptak egyedi kinézetet, de nem kellett ezért belebarmolni a fő rendszerbe.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz #79335424 #28049 üzenetére
Ez igaz, erre nem is gondoltam, csak a telefon volt előttem és igaz dual SIM-re sem volt szabványos API. Most ez megoldódott főleg, hogy arról írnak több helyen hogy virtuális SIM-et akarnak a gyártók. Mondjuk ott nem tudom, hogyan lesz dual (virtual) SIM.
Androidos stick meg aztán főleg nem "szabványos". 😃 Arra a Google az Android TV-t szánja. Vannak egész jók, de sok a szemét is. A telefonos launcher, mint kezelőfelület sajnos nem az igazi sem desktopra sem TV-re. Már ahol nincs valami saját korrekt megoldás. Inkább a semmire való SoC-k a nagyobb bajok, amik még egy 4K-s videót sem visznek. Nem is tudom miért nincs valami S820-as kütyü.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz #61600768 #28051 üzenetére
Elolvastad mire írtam a launcher dolgot? Arra, hogy ha nem muszáj akkor ne másszanak bele mélyen a droidba, mert abból inkább csak hátrány van. Főleg ha valami saját dologgal akarnak helyettesíteni mindent. Tárcsázó, üzenetkezelőből is jó lenne a Google féle, kár mindent átírni, főleg ha rondább és rosszabb is. Meg lássuk be inkább csak külső cicomázás a legtöbb dolog, ami fölösleges és csak nehezíti a frissítést.
Erre írtam, hogy elég lenne a vanilla droidra feltenni egy ikoncsomagot meg egy launchert.
Eladni sem könnyebb. Amit nem érdekel az marad gyári kinézeten, akit igen úgyis lecseréli (mint én Nova Prime-ra.)
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz Stylerr #29349 üzenetére
Alap dolgok: FB, Messengert? Szerintem ott a hiba. Mind a kettő facebookos szemét notórius tárhely és erőforrás zabáló. Gondolom védetté vannak téve EMUI alatt, azaz futnak lezárt kijelző mellett is.
Cseréld le mindkettőt. FB helyett: Folio (Pro* ), Swipe for Facebook (Pro* ), vagy böngészőn használd.
Folio és a Swipe for FB nagyjából ugyanazt tudja, Folio olcsóbb én azt vettem meg. Swipe for meg sokszor le van árazva félárra.
Messenger: Messenger Lite (egyelőre apkmirror.com a lelőhelye itthon még nem elérhető Playen), Disa
*reklámmentes fizetős verzió
Nekem jó az akkuidőm, de nincs is fent egyik sem.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz csabyka666 #33888 üzenetére
Gyárilag jól kell hogy kezelje, kár belenyúlni. CPU governor szerkesztés, amit keresel, de ehhez root kell és kellő körültekintés. Szerintem nem éri meg belenyúlni. Ha nagyon melegszik és merül, akkor ott más hiba van.
-
Fall-N
veterán
Itt is írok hátha tudja valaki mi lehet a gond.
Mi A1 frissült Oreóra, majd jött hozzá egy kisebb javítás. Azóta nem tudok másolni, más alkalmazások írni az SD-re, mert hiába megy végig a folyamat látszólag, mert egy 0 kB-os fájl lesz a vége.
Gyári Oreos beépített fájlkezelő ha másol akkor jól működik, de Mi fájlkezelőn kívül bármely külsős fájlkezelő hibás fájlt ír. (Solid Explorer, FX Pro, ES Pro)
Azóta beletettem másik SD-t (SanDisk 32 GB microSD HC CL10) mégis csinálja mindkettővel. Formáztam is a Kingston SD-t ami eredetileg benne volt, mégis fennáll a hiba. -
Fall-N
veterán
Igen ezt tudjuk, csak aki lefrissítette annak jött rá egy 89 MB-os update is. Lehetne downgradelni csak flashtool kell hozzá, amihez most nincs számítógépem.
Magyarán hiába vonták vissza, mi akik első körben frissítettük így jártunk.
Majd ha lesz időm kölcsönkérek egy laptopot és felflashelem a Nougatot, hacsak nem adnak ki valami bugfixet még addig. Sajnos így most mi lettünk a béta teszterek.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz zeon.hu #34098 üzenetére
Attól függ milyen alkalmazás. Csak úgy lehet rávenni a rendszert ha az alkalmazás fejlesztője ezt lehetővé teszi. Erre van a maximális prioritással futó állandó értesítés és/vagy az értesítési sávra kitett ikon. Ha nincs ilyen opció akkor, ahogy írták előttem sajnos nem lehet. De ez sem 100 %, mert ha annyira elfogy a RAM, akkor a rendszer stabilitása miatt kilőheti még így is.
Bár EMUI alatt nálam 2 GB memória mellett előbb omlott össze a System UI.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz Toto00 #34124 üzenetére
Nem valószínű. BT headset, okosóra és BT hangszóró, autók kihangosítója tud ilyet ha kihangosító/külső hangszóró módban csatlakozik a telefonhoz. Ilyen protokollt nem ismer a tablet. Magyarul az adott eszköznek kell támogatni a BT kihangosító protokollt. Ilyet egyik tablet sem tud, de minek is? Fillérekért kapsz kínai MTK-s okosórát, vagy BT hangszórót. Tablet nem erre való. Legtöbben még mikrofon sincs, hogy tudj rajta telefonálni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Fall-N
veterán
válasz darvinya #34251 üzenetére
Milyen új számítógép? Itt elméleti kérdés volt, hogy meg lehet-e oldani. XP-vel nem. Pont. A többi fölösleges.
Másrészt én sokkal modernebb Win 7 kölcsön géppel szívtam, mert nem ismerte fel az A1-et. Hibába telepítettem bármit. Win 10 a helyi könyvtárban rögtön felismerte. Nincs gépem évek óta, azért kellett valami megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz darvinya #34277 üzenetére
De ki írta, hogy kell új gép? XP egy több, mint másfél évtizede kijött elavult, biztonsági hibáktól hemzsegő OS, amin fut az is ilyen régi matuzsálem gép lehet.
De ha kellene is, akkor már 20 ezer Ft körül kapni olyan használt PC-t, amin elfut valami modernebb. Nem lehet elvárni, hogy normálisan működjön egy muzeális értékű PC. Tulajdonképpen mai elvárásoknak abszolút nem elég. Csak azért használni mert még működik nem érdemes.
-
Fall-N
veterán
válasz Somatom #34528 üzenetére
Kéne nyitni egy Google szolgáltatások és alkalmazások topikot. Ott bármilyen nyavajára rá lehetne kérdezni. Például Play Store hiba, GPSz., Chrome böngésző stb. Szerintem megérné egy külön topikot. Sokszor kérdezik azt is hogy mivel lehet fizetni Playen. Az sem tartozik sem ide sem az alkalmazások topikba.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz szegnyereg #34580 üzenetére
Sammobile.com?
Szerk.: Látom már próbáltad. XDA-t, Needromot, 4PDA.ru-t nézted?
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz szegnyereg #34589 üzenetére
Elvileg kellene írni a leírásban melyik ROM. Sajnos nehezebb a downgrade, mert inkább a frissebb vagy a custom ROM-okat keresik jobban.
-
Fall-N
veterán
válasz malibu #34659 üzenetére
Nem tudom nálam lehet, hogy csak véletlenül volt. De releváns reklámot nem nagy cucc dobniuk. Szinte mindent tudhatnak rólunk. Szociális háló (főleg a követett dolgok), webshopok, Google kereső, térkép, webshop applikációk. Nekem nem nehéz dobnia, mert elég sok órás cikket olvasók, vettem órákat stb.
De a jövőben biztos segít a reklám cégeknek az MI is.
-
Fall-N
veterán
válasz Krill77 #34698 üzenetére
Pedig igaza van. Ilyen hülyeséget írni. Ez nem konyha fórum hanem szakmai. XP 2003-as OS. Igencsak eljárt felette az idő. Akárhogy nézem eltelt azóta 15 év és mindenki elfelejtette a létezését. Megjegyzem, hogy az első service packig egy használhatatlan vacak volt. De a második javítócsomag sem ártott neki.
Amúgy meg hogy megmaradjon a szakmaiság az én telefonom meg sem nyikkan Windows 8 alatti rendszereken hiába a driver telepítés. Pedig az jóval frissebb OS ...
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz Viktor0610 #34750 üzenetére
Akkor küldjük oda Krill77 kollégát is.
-
Fall-N
veterán
válasz Digitalpimp #34802 üzenetére
Sok módszer van. WiFi-n, Bluetoothon, Emailen saját magadnak zip-be tömörítve stb.
-
Fall-N
veterán
válasz tordaitibi #34916 üzenetére
Azért nem egészen. Nokiához is kellett egy kalkulátor, ami kiadta az IMEI alapján a függetlenítő kódot. Nem volt univerzális kód, ami az összes telefont mind feloldotta volna.
-
Fall-N
veterán
válasz Kam1kaze #34944 üzenetére
Ha külön erre a célra van egy G fiók akkor oda nyugodtan szinkronizáld a névjegyeket. Én már évek óta Android 2 idejében is G fiókban tároltam a névjegyeket. Volt már azóta sok telefonom. Nincs is annál kényelmesebb, mint pár másodperc és balakáskor már fent is vannak a névjegyek a telefonon.
A SIM kártya tárolás már egy elavult dolog. Már az első zárt rendszerű de érintős telenokon is a mobil memóriájában tárolódtak a számok. Sőt már az ős Nokiák idején is. Persze lehetett biztonsági mentést csinálni már akkor is vcf-be vagy SIM-re.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz DeathBat666 #35015 üzenetére
Sajnos nem. IAP-nél nincs visszatérítés. Ezért is kezdtek rá átállni a fejlesztők. Az előfizetés is alkalmazáson belüli vásárlásnak számít.
-
Fall-N
veterán
Ha akarja. Ez nem univerzális megoldás, mint amikor két órám belül rá lehet nyomni a visszatérítés gombra. Egyébként is sima fizetős alkalmazásnál is visszaadhatja az árát, hogyha akarja.
IAP-nál írja, hogy lemondasz a visszatérítési jogról. Innentől tényleg a fejlesztő jóindulatán múlik a dolog.
Ugyanez van emelt díjas SMS-nél is. A szolgáltatató nem köteles visszatéríteni az árát, még akkor sem hogyha visszaélés áldozata az ember. Jártunk már így és a szolgáltató "széttárta a karját", hogy így jártunk.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
Csak az a nagy különbség, hogy itt nem 100% hogy visszakapja az ember a pénzét. Főleg az itt beírt helyzetre, amikor valaki véletlenül fizet elő rá, vagy a gyereke stb.
Nehéz bizonyítani, főleg, hogy a Play Áruház levédhető jelszóval és ujjlenyomattal is, sőt ajánlott is. Vissza is élnének vele sokan, hogy ők véletlenül vették meg, közben meg csak ki akarják próbálni, majd visszatérítik az árát. Ezért is van sok programban próba időszak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest