- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
tordaitibi #50415 üzenetére
-
válasz
tordaitibi #50413 üzenetére
Nem írta, hogy faék egyszerű a művelet.
-
kisselandras
senior tag
válasz
tordaitibi #50376 üzenetére
Hát nem tudom de wirelessre rakva se tölt a telefon direkt vettem egy 15w ost nem tudom érdemes e már rá költeni
-
kisselandras
senior tag
válasz
tordaitibi #50372 üzenetére
Igen addig ment az új akisval a telefon
töltő része is ki lett cserélveVadi új
pont az a lényege hogy maga a telefont akarom meg menteni mert nekem tőkeletes telefon -
zoltanz
nagyúr
válasz
tordaitibi #50279 üzenetére
"ezt nem tudom megnézni mert kb. 6 éve nincs itthon micro-sd kártya."
Pedig elég elterjedt az micro Sd, usb olvasó/boot meghajtónak.
(bágyazott rendszereknél meg elengedhetetlen, én pl stúdió lemez felvétellel foglalkozom pl. Zoom Livetrack L12 ott is az. -
zoyoxy
tag
válasz
tordaitibi #50242 üzenetére
Vagy exFAT, ha külső.
-
svgyula
addikt
válasz
tordaitibi #50224 üzenetére
Ismerd meg hazádat! Lemaradtál a kugli nélküli világgal
Van olyan alkalmazás(a millió egyéb mellett), hogy "google"!
A viber pedig nem megy hidd el! A régi verziót nem engedi az új android telepíteni! Az új pedig nem megy a google service szolgáltatások nélkül! A Whatsapp épp tegnap írta ki idézem: "ezt a verziót még 2 napig használhatja" vagyis 2 nap múlva letiltja a szerver a régebbi verziók kapcsolódását........ Na hurrá!
Vissza kell térni lassan a füstjeles kommunikációhoz, mert azt csak kevesen látták és ha jó volt a csík kódolás akkor nem is értették -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
tordaitibi #50156 üzenetére
Telefonálásra még tökéletes
-
zsoltip
őstag
válasz
tordaitibi #50138 üzenetére
Ezt hogyan is kell elvégezni? Leírod kérlek?
-
mobilizmo
addikt
válasz
tordaitibi #50136 üzenetére
Mivel szedi le a partíciókat? Te linuxban járatos vagy, talán tudsz valamit erre.
Közben rájöttem, hogy twrp-vel is le lehet menteni a partíciókat. Korábban még én is csináltam.
Nem gondoltam végig. -
rita7107
aktív tag
válasz
tordaitibi #50057 üzenetére
Egyébként a telefon is azt írja ki hogy "Elfelejtette a jelszavát?", telepítse újra a készüléket. Valószínűleg így a készülék újra használható lesz. De még reménykedem. (mert a remény hal meg utoljára.
-
rita7107
aktív tag
válasz
tordaitibi #50055 üzenetére
Az összes jelszó fel van írva, (majdnem) mindent tudok. Egyetlen dolog hiányzik a telefon jelszó, vagy ujjlenyomat... Mindent felírt a naptárába, illetve mindent én állítottam be. Csak ezt az egyet nem.
Írtam a xiaomi központnak, ha ők is azt írják amit máshol is olvasok akkor sajnos FR lesz. Azt nem értem hogy miért kapcsolta ki a szinkronizációt. 2024 aug. végéig meg van minden. Onnantól kezdve nincs szinkronizáció.
-
fjudors
aktív tag
válasz
tordaitibi #50055 üzenetére
fr után törlődik a beállított védelem.
a használt fiókba kell bejelentkezni. -
rita7107
aktív tag
válasz
tordaitibi #50053 üzenetére
Jaaa, rosszul fogalmaztam. Egy egyszerű gyári alaphelyzetbe állítást csinálna. Un. factory reset. Ez teljesen nyilvános dolog, semmilyen crack nincs benne.
A legnagyobb baj, hogy a Feleségem a telefont védte le úgy hogy nem írta fel a jelszót. Viszont minden közösségi média felületét elérem. -
rita7107
aktív tag
válasz
tordaitibi #50051 üzenetére
Hivatalos (?) szerviz 20 ezerért akarta azt megcsinálni, amit egy átlagos értelemmel rendelkező ember meg tud tenni. Úgy újra telepíteni, hogy minden elveszik a telefonról, ahhoz nem viszem sehova.
Semmi más nem érdekel a telefonjáról, mint a fényképek!Minden más a számítógépen megvan.
-
interstate76
addikt
válasz
tordaitibi #50031 üzenetére
Köszi!
-
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #50025 üzenetére
Ha jól csinálja az alkalmazásfejlesztő akkor még root-al se érhető el (keystore TEE-ben).
-
válasz
tordaitibi #49969 üzenetére
Roottal nem nehéz.
És ha jól értem, nála ez adott. -
Fall-N
veterán
válasz
tordaitibi #49838 üzenetére
Ennyi adatot igen. Pár GB simán átmegy vezeték nélkül is.
-
svgyula
addikt
válasz
tordaitibi #49835 üzenetére
Szia! Ez van évek óta
Én letöltöttem a TC-hez az MTP plugin-t és akkor a hálózat alatt-MTP->ott a telefon. Amelyikben van SD azt ott külön jelöli. Aztán mehet mindenféle másolás. Én sűrűen használom. Annyi változás lett android téren, hogy már nem dob fel kérdést hanem a fejlesztői menüben megadott módon használja a kapcsolatot. Tehát aki még nem csinálta, kell az USB hibakeresés bekapcsolás. Ezután az USB alapértelmezett működésnél az MTP módot kell bekapcsolni. Nálad nem, de az újabb androidnál már csak akkor működik ha feloldott kijelzővel csatlakoztatjuk a telefont nincs ilyen-olyan kérdés! Aztán, hogy ez a windows-nál még meddig fog menni vagy mikor tesznek megint keresztbe az már egy másik történet. Kép:
-
Rhino666
addikt
válasz
tordaitibi #49833 üzenetére
TC-n belül az hiszem a hálózaton belül (meghajtólista utolsó elem) listázza az ilyen módon felismert eszközt. De ezt talán az eszköz USB kapcsolat beállításánál lehet állítani, hogy mass storage-ként kezelje és így betűjelet is kapjon.
-
válasz
tordaitibi #49806 üzenetére
Ha bármiféle backdoor van, máris nem beszélhetünk semmiféle biztonságról. Ez a felhasználók bosszantására és megkárosítására jó maximum. Lásd akár a Pegazust.
Csúnyán félre vannak vezetve az átlagemberek. -
Rhino666
addikt
válasz
tordaitibi #49804 üzenetére
Nyugtasson meg a gondolat, hogy 100 emiatt anyázó ember között valószínűleg van 1 telefontolvaj is.
-
Rhino666
addikt
válasz
tordaitibi #49774 üzenetére
Gondolon van root jogosultságod. Ha chmodolod azokat a könyvtárakat, amibe a szemetet pakolná, ahhoz mit szól?
-
svgyula
addikt
válasz
tordaitibi #49774 üzenetére
Szia! Akkor mit csinál ha lekapcsolod a net-et az eszközön? Vagy ennek szüksége van hálózatra? Értem, hogy azt írtad, minden engedélyt megvontál tőle. De lehet ez rendszer alkalmazáson keresztül hívja meg a likeket. Nekem is van a tableten egy játék amivel elszoktam ütni az időt. Az pl akkor is írja, hogy a "többi" játékos hol jár ha egyáltalán nincs hálózat
. Mert amikor netet kap szinkronizál fél évre
De az alap reklámot meg az egyéb szarságait tolja a képembe, minden indításkor, ha van net, ha nincs. Így van megírva.
-
mobilizmo
addikt
válasz
tordaitibi #49606 üzenetére
Pegazus
-
Oldman2
nagyúr
válasz
tordaitibi #49571 üzenetére
Rosszul lett, bekerült a kórházba, aztán nem jött ki. 1-2 nap alatt
-
Oldman2
nagyúr
válasz
tordaitibi #49568 üzenetére
Ne mondd, hogy nem tudtál róla...
-
kidnou
őstag
válasz
tordaitibi #49568 üzenetére
Tavaly nyáron elhunyt
-
Rhino666
addikt
válasz
tordaitibi #49523 üzenetére
Akinek ez a igénye az meg ne nyekeregjen ha matatni kell állandóan, ezzel jár a szabadság.
Az a baj, hogy ez nem igény kellene hogy legyen, hanem alanyi jog. -
Rhino666
addikt
válasz
tordaitibi #49523 üzenetére
Ha ennyire nem szereted, ne használd.
Elárulnád hogy mit kellene használnom helyette?
Szívem szerint a Windows Mobile 6.5-öt használnám a mai napig, csak sajnos elkaszálták a herélt Windows Phone nevű zsákutcáért, amit végül kukáztak.
Jelenleg az Android a leghasználhatóbb rendszer a mobil piacon, de sajnos a fejlesztés helyett a korlátozásán és farmolásán van a hangsúly, ami nagyon rossz irány, ebben gondolom egyet tudunk érteni. És ha rövid távon nem is, de hosszú távon biztos negatívan fog hatni az átlagos felhasználókra is.
Példaképp ott vannak az Apple anti-consumer lépései amiket az idióta konkurencia is átvett, pl. nincs cserélhető akkumulátor, nincs jack dugó, nincs töltő a dobozban, nincs fizikai QWERTY billentyűzet stb. Tényleg jó ez az átlagfelhasználónak? Vagy csak arra jó, hogy minél több hasznot (és e-hulladékot) termeljenek a gyártók?
Szerintem baromi rossz irányba haladunk, és ez 10 évvel ezelőtt még csak hardveres szempontból volt igaz, ma már szoftveres szempontból is az...
-
Rhino666
addikt
válasz
tordaitibi #49514 üzenetére
Android 11 óta semmivel sem lett jobb a rendszer, csak jobban korlátoz és lehallgat, ez egy átlagfelhasználónak mitől jobb?
-
mizoli
addikt
válasz
tordaitibi #49510 üzenetére
Köszi a linket.
Félreérthetően fogalmaztam, mikor azt írtam, hogy nem működik.
Az app települ, működik, csak a True/VeraCrypt konténert nem tudja rendesen kezelni.
És valóban, elég borzasztó az egész 😁
Azt várnám, mint gépen, hogy a nyitott konténert egy sima fájlkezelővel tudjam kezelni.
Ezt vártam az új, EDS NG verziótól is, de ennek kipróbálása már fizetős, ami nem kifejezetten szimpatikus eljárás. Az elődöknél szerzett rossz tapasztalatom miatt nem vettem meg, bár lehet, hogy rábeszélem magam. 🤣De ez tényleg az Android alkalmazások topikba való, be is fejezem.
-
mizoli
addikt
válasz
tordaitibi #49504 üzenetére
Köszi.
Ismerem őket, de nekem egyik sem működött. Ha jól emlékszem az EDS annak idején fizetős volt, nyilván meg is vettem. Elég rég volt, hogy próbáltam.
A fejlesztő új, EDS NG alkalmazását is ki akartam próbálni, de sajnos minden érdemi funkció külön fizetős, amivel nem lenne gondom, ha előtte lenne lehetőség kipróbálni.Bocs az offért.
-
mizoli
addikt
válasz
tordaitibi #49502 üzenetére
A Veracrypt konténert mivel kezeled Android alatt?
-
Necronom
senior tag
válasz
tordaitibi #49408 üzenetére
hat nem sikerult
de koszonom, hogy megprobaltatok segiteni! -
Necronom
senior tag
válasz
tordaitibi #49408 üzenetére
sajna mar nem tudtam kikapcsolni sem
megvarom amig megint lemerul -
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #49320 üzenetére
így van, zero-knowledge encryption a technológia neve, példa képpen a Proton, a Mega.nz vagy az Internxt is így van összerakva (mindet használom is). Összeesküvéselméletekre van topik. A mesékben nem hiszek.
-
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #49283 üzenetére
Pingelj meg privatban.
-
Peace
nagyúr
válasz
tordaitibi #49249 üzenetére
Sajnos úgy fest, hogy gatya. Továbbra is nedvességet érzékel. Vezeték nélküli töltéssel felcsillant a remény, mert elindult a töltés....látszólag. Majd lement 2-ről 1%-ra, majd végül 0-ra. És most már a vezeték nélküli töltőt sem érzékeli, teljesen fekete a kijelző.
Szóval tudtok ajánlani adatmentő kollégát vagy céget BP-en? Mert mindenképpen kellene róla az összes adat, ha még menthető....
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
tordaitibi #49249 üzenetére
A TikTok-n a Telefondoki oldalán vannak róla jó videók, ilyen és hasonló vízbe esett egyedekről.
-
Plug Life
senior tag
válasz
tordaitibi #49237 üzenetére
Hát őőőő szakácskönyvek receptjeit ne keverjük össze azért fizikai tulajdonságokkal, a szilika gél a súlyának a 40%-át tudja felvenni nedvességből, a rizs meg ennek a negyedét, és sokkal lassabban, úgyhogy elektronika „kiszárítására” alkalmatlan, ez csak egy urbánus legenda...
-
Peace
nagyúr
válasz
tordaitibi #49243 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy jó eséllyel hiába sűrített levegőzöm a portot vagy teszem vezeték nélküli töltésre, lehet már be sem fog kapcsolni többet?
-
svgyula
addikt
válasz
tordaitibi #49237 üzenetére
Igen azt jól írod. De a telefonnál kellene egy vákuumzárt edény mert simán ha belerakod akkor csak a levegő nedvességét veszi magába azt is nagyon lassan. Sajna azért kell vákuum mert a víznek van egy hülye tulajdonsága, hogy a felette lévő levegőt maximálisan eltelíti vízpárával a hőmérséklet függvényében. Én inkább kiraknám a napra mert annál semmi sem szárít jobban. Persze ha ott süt a nap? De ha belement a víz akkor sajna a sós víz szépen megeszi a panel réz részeit és a hajszál vékony chip bekötéseket. Ez szokott az alap gond lenni. Ilyenkor inkább a hátlap letépése és az aku csatlakozó letépése a helyes eljárás ha vannak fontos adatok. Utána meg belerakni egy üveg alkoholba, mert az oldja/hígítja a vizes szennyeződést. Ha nincsenek akkor lehet kísérletezni.
-
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #48843 üzenetére
Most írtam volna (annak ellenére hogy van ötletem ezer és még segítenék is) hogy hjabocsibocsi ha neked csak "egyszerűen" kell valami akkor bocs de nincs semmi amivel meg lehet mondani "egyszerűen", menj a rendőrségre ahol pont ennyit SE fognak tenni..?
-
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #48840 üzenetére
Ha ez így lenne (második fiók teória) akkor a feleség Google fiókjában szétnézve a MyAccount > Security -> Your devices alatt ott kellene legyen egy olyan készülék ami nem az övé. Azt mondjuk onnan ki is pattintanám azonnal. Family link-et is megtekinteném van-e, be van-e állítva, etc.
Plusz ha így ilyen szinten fér mindenhez hozzá akkor ott mégiscsak meg kéne nézni hogy van-e feltéve olyan alkalmazás ami erre alkalmas. Android 10 felett már nincs olyan hogy egy utólag telepített alkalmazásnak (vagyis egy nem rendszer alkalmazásnak) ne legyen launcher ikonja -> márpedig akkor itt kellene legyen valami.. akár egy kalkulátor ikonnal rendelkező kalkulátor ami spec. műveletre indítja el a kémbeállításokat. Egy ilyen alkalmazásnak iszonyat mennyiségű jogosultsága van -> ez alapján is el lehet indulni hogy mi az ami gyak. mindenhez is hozzáfér de ránézésre nem kellene.. (lsd. egyszerű kalkulátor pl. minek kellene SMS hozzáféréssel rendelkezzen).. adb-vel is le lehet húzni alkalmazáslistát, egy egyszerű bugreport-ban is benne lenne minden amit a készülék csinál (MIUI-n meg amúgy is könnyű bugreport-ot lehúzni).
Plusz (hát nem feltétlen egyszerű..de) MVT-vel néznék még rá. -
diegho
nagyúr
válasz
tordaitibi #48840 üzenetére
Beszélek vele, hogy nézze meg ezt a security-t, hogy lássuk hol van bejelentkezve.
-
ricsip
addikt
válasz
tordaitibi #48764 üzenetére
Már csak abból is lehet tippelni a konlrét sim kártya korára, h. a mini-micro-nano-piko-femto SIM generációból éppen milyen form-factornál járt az adott darab.
-
ricsip
addikt
válasz
tordaitibi #48762 üzenetére
De akkor annak legalább 10 éves SIM kártyának kellett lennie. Nekem 2013-ban már tudta a telefon és csere után a SIM kártya is.
-
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #48757 üzenetére
Annak vastagon lehet köze hozzá, igen!
-
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #48751 üzenetére
Szazezer eve alltal at a gyarirol custom ROM-ra. Volt valaha azon a mido-n a gyari, utolso ROM vagy legalabb a firmware? Mar nem emlekszem mi volt rajta utoljara.. Mert kene. Meg mokoltal te a Digi miatt a QPST-vel, EFS-ben volt turkalas? Mert 4G/LTE-re kanyar nelkul fel kell menjen alapbol. Kiv. ha pl. az EFS-t mokoltad a Digi (VoLTE) miatt.
-
ÖregMackó
tag
válasz
tordaitibi #48751 üzenetére
3G megszünt ha jól tudom, 4G-n a készülék tudja az LTE kapcsolatot, tehát annak kéne mennie, ha helyileg ott működik...
-
svgyula
addikt
válasz
tordaitibi #48693 üzenetére
Azért nem értem a dolgot, mert van olyan funkció benne ahol az utolsó csatlakozásra áll, van olyan külön menüben ahol azt lehet a teljes kikapcsolásra állítani. De arra senki nem gondol mi van ha elmegy menet közben a villany és nincs idő megvárni amíg visszaállítják. Ez azért érdekes mert ilyenkor akár egész nap berreghet az egész rendszer a senkinek! Na de ebből is lehet tanulni! Megint egy android hiányosság! Mondjuk az autó fejegység dettó! Az sem képes megjegyezni semmit ha elmegy a villany! Ráadásként a kapcsolt feszültségen felül saját időzítése van +15 perc max
addig visszajön azonnal a kép utána teljes boot. DE! minden villany elvétel visszaadás után automatikusan elindul teljesen független attól, hogy előtte ki volt-e kapcsolva vagy nem.
-
svgyula
addikt
válasz
tordaitibi #48663 üzenetére
Még egy dolog ami nagyon nem egyforma telefon és telefon közt. Az OTG mennyi villanyt képes átadni az eszköznek! Lehet ilyen egyszerű hibaforrása. Nem a file rendszer hanem az OTG korlátozza az eszközt. Az "optimarinéni" beleszól a dolgokba.
-
svgyula
addikt
válasz
A helyzet az, hogy a sima USB 2.0-val még a windows alatt sem megy rendesen az SSD! Kb olyan mint egy floppy régen! A TV-nél amelyiknél van 3.0 és a kábel is olyan ott mennek rendesen a filmek ahol nincs csak 2.0 vagy el sem indítja(a 3.0 nagyobb áramot képes átvinni) vagy agyon vissza szaggat még egy avi film is! Érdekes módon a HDD megy rendesen a 2.0-val de a felbontás növekedést az sem viszi át egy filmhez ha 720, 1080, a felbontás esetleg még van hozzá pár száz hangsáv is
a 2.0 már nem opció! De ez is tény mert itt van előttem. Pont ezért vettem rendes 3.0-ás kábelt a TV-hez(így nem kell bemászni mögé) így kikerült a balta a sarokból! Az volt a figyelmeztetés a szaggatás ellen
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Ahogy haladunk előre az Android verzióban , úgy lesz egyre "butább" és korlátozott az egész rendszer. Szóval én annyira nem vagyok elszédülve Android 10-től felfelé.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
tordaitibi #48659 üzenetére
Köszi!
Kipróbáltam egy másik készülékkél agyanaz a jelenség. -
sinick
senior tag
válasz
tordaitibi #48593 üzenetére
Nem nagy összeg, inkább a 3 .kérdés miatt vacilálok - hogy maradjon a Google-s verzió vagy sem - olyan szempontból, hogy a megvásárolt állapot a két verzió között átvihető-e vagy sem.
(Én is veszek appokat és a Windowsaim is új Microsoft licenckulcsosak.) -
válasz
tordaitibi #48521 üzenetére
Nekem teljesen más stílusú a megjelenés, de mindegy is mert félig rejtélyes módon oldódott csak meg...
A fogaskerekes, ahogy mondod hatástalan. Ugyancsak hatástalan a nem is tudom, talán gyors-beállítás, amelyet fentről lefelé húzok le. Az ember itt azt gondolná, ha bejelöli az automatikus elforgatást, akkor mindent is forgat, de nem.
Végül a beállításokban keresőbe beírva sikerült csak megoldani, ahol a kezdő képernyőt is külön kell forgatni.
-
svgyula
addikt
válasz
tordaitibi #48494 üzenetére
De ez csak akkor igaz ha állandóra beraksz egy tárolót! Mekkora parasztság már android részről az, ha valaki odahoz nekem pl egy teszt videót pendrive-on és utána úgy viszi el azt, hogy tele van szarva könyvtárakkal, meg mindenféle .tumnbnails állományokkal! Ez a rendszer lemeznél érthető mert az fix! De ez elfogadhatatlan egy mobil tároló eszköz esetén!
Ez nem ugyanaz mint a windows-nál az az 1db könyvtár!
Amit létrehoz:
Alarms, Android, Audiobooks, Dcim, Dokuments, Downloads, Muvies, Music, Notifikations, Pictures, Podcasts, Ringtones.
Ezek közül egyiket sem használom soha! Ráadásul az "Android" még tartalmaz vagy ~150db! alkönyvtárat ami mind üres de létre van hozva!
Ezt lehet nevezni digitális szemetelésnek, egy szarul(nincs rá szebb vagy enyhébb kifejezés!) megírt rendszer!
Egyszer már foglalkozhatna valaki ezzel is nem csak a fizikailag eldobott szeméttel! Nyilván a windows sem jobb csak az a rendszer lemezt szemeteli tele na meg a használt egyéb programok amit szintén selejtes fejlesztők hagytak befejezetlenül és tele szemetelik a rendszer lemezt! -
Oldman2
nagyúr
válasz
tordaitibi #48436 üzenetére
Root nélkül, vagy azzal?
-
válasz
tordaitibi #48350 üzenetére
és svgyula:
Igazatok van, ezeken megyek tovább.
Most még megküzdök ezzel a telóval, aztán ha lesz pénzmag, veszek egy min 10-est.
Köszi! -
svgyula
addikt
válasz
tordaitibi #48224 üzenetére
Ők már akkor téli üzemmódban voltak
-
svgyula
addikt
válasz
tordaitibi #48053 üzenetére
Szia! Nálam a True Phone úgy engedi, hogy új névjegy létrehozása-utána bedob a névjegyzékhez(nálam helyi nincs semmi szinkron!) utána itt kérdezi a csengőhangot is! Itt van alapértelmezett és lehet módosítani! Az utólagos szerkesztés/módosításoknál nem kínálja fel ezt a lehetőséget(nálam)!
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
tordaitibi #48048 üzenetére
Az biztos. De sok tartalom is eltűnne. Pl. nem tudom miféle böngészőt használsz de valószínűleg kell neki a webview....
-
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #47976 üzenetére
Az megvan hogy ez hosszú évek óta így van? fbclid == Facebook Click ID, gclid == Google.. UTM tracking.. nézz utána ha esetleg érdekel.. hogy ajánlott vagy nem.. legalább a tracking-et ne másoljuk már tovább ha nem feltétlen szükséges..
-
mattheus
őstag
válasz
tordaitibi #47961 üzenetére
Kértem most kölcsön egy Android-os telefont (Xiaomi MI 9).
Itt bementem az \\Android\data\hu.idokep.idokep\files mappába, de ezen felül megnéztem \\Android\data\com.viber.voip\files\ meg egyéb programmappákban is, de semmit, de semmit nem látok (üres), apk-t meg pláne nem. Mit rontok akkor el? -
svgyula
addikt
válasz
tordaitibi #47947 üzenetére
Szia! Én itt szoktam megnézni. Nagyjából egyik telefont sem gyártják 1 évnél tovább. Vagy még addig sem ha a kereslet csökken. Mert akkor kijön az utód. Aztán az adott telefonnál semmit nem jelent a pontos gyártási idő, mert a terheltség nagyon felhasználó függő! Itt azért ritka a "hölgytől, nemdohányzó"
verzió!
-
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #47947 üzenetére
IMEI-t ha be mered írni akkor tudok egy oldalt:
https://mifirm.net/imei
A legördülő menüben a Free check-ek közt van egy Xiaomi IMEI information checker menüpont, ott lehet lekérdezni IMEI alapján a teljes product name-et meg a manufacture date-et meg a country-t. -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
tordaitibi #47928 üzenetére
Most megvannak , ugyanabba a mappába zip-be becsomagoltam őket , meglátom hogy a zip is törlődik e vagy sem. Mindenesetre most újra inditom. Kíváncsi vagyok holnapig mi lesz. Megírom hogy alakult. -
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #47898 üzenetére
Ez pl. Outlook-ban (mindegy hogy program vagy web) úgy 10+ éves feature hogy ha csatolmány szó szerepel és nincs csatolmány akkor szól..
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
tordaitibi #47895 üzenetére
Tedd fel neki a NewPipe-ot oszt csók.
-
svgyula
addikt
válasz
tordaitibi #47895 üzenetére
Szia! Próbáld meg a beállítások, alkalmazások YT alkalmazásnál az adatok törlését.
-
FLATRONW
őstag
válasz
tordaitibi #47893 üzenetére
Nekem is így van, igaz nálam ki is van kapcsolva az előzmények.
Ettől függetlenül az app használható. -
Fall-N
veterán
válasz
tordaitibi #47609 üzenetére
Fel kell darabolni a videót 4 GB-os darabokra és megoldva. Ha nem kezeli az adott telefon az NTFS-t úgysincs más megoldás. Bár én már leszoktam a másolós korszakról. A legtöbb streamingre elő vagyok fizetve, ha nincs fent valami akkor csak azt töltöm le, de sokszor abból így is csak 720p (vagy nagy ritkán 1080p) HEVC H.264 vagy H.265 formátumban találni, ami bőven kisebb, mint 4 GB.
-
Doky586
félisten
válasz
tordaitibi #47609 üzenetére
Az én tavalyi Samsung telefonom is csak fat32-t támogat. Tetszik, nem tetszik, ez van.
-
-szabi-
addikt
válasz
tordaitibi #47484 üzenetére
Nem akarom az android topikot viber dolgokkal terhelni már kérdeztem a viber topikban.
A bosszantó végeredmény, minden odalett. -
vacs
veterán
válasz
tordaitibi #47412 üzenetére
"Naponta visít valami, vagy miui vagy a Xiaomi, vagy playstore, vagy valami gyári app, vagy szimplán elkezd szórni nemkívánatos tartalmakat, értesítési sáv folyamatosan tele,"
A miui egy külön állatfaj, a saját Pad 5 tabletemet már rég földhöz vágtam volna, ha amúgy hardveresen nem lenne ilyen jó, mert állandóan "ugat" valamiért!
Ha nagyon felbassza az agyamat, teszek rá valami jó kis custom romot és utána végre normálisan fog működni!A telefonok (Pixel, Oneplus, Motorola) mind "alap" android és érdekes, de egyik sem "visít", hogy jajjj a memória x %-ban megtelt ... azért van, hogy használja a rendszer!
Mindig engedélyezve van az összes frissítés, emlékeim szerint nem volt ebből probléma, ha mégis, akkor app töröl, apk-ból felteszem az előzőt, frissítést ilyenkor kikapcsolom és használom pár hétig, mire javítják a bugot!De nem vagyunk egyformák!
-
Fall-N
veterán
válasz
tordaitibi #47412 üzenetére
Motorola telefonom van, semmi hülyeség nincs rajta, tiszta Android. Az alkalmazás értesítéseket egyesével ki lehet kapcsolni alkalmazásonként már Android 8 óta. Ez más telefonon is így működik.
-
svgyula
addikt
válasz
tordaitibi #47329 üzenetére
Szia! Szerintem csak simán átadja a kérést másik alkalmazásnak, Pl. play store. Ha csak az alkalmazástól vonod meg az engedélyt attól ezek a kugli sz@rok még simán megkínálnak. Az alkalmazás rendszeren belül hálózati engedély nélkül is tud ezekkel(másik alkalmazás) kommunikálni. Kezd el letiltani a kugli dolgait és ameddig nem pofázik addig lehet. Nálam is tiltva van egy csomó, de pl. a viber miatt nem lehet mindet, mert az nem hajlandó valami google service nélkül élni
Ráadásul ezeknek a fogyasztása sem kevés! De ugye akinek szüksége van rájuk.............
-
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #47327 üzenetére
Honnan veszed hogy nem lett mondjuk csak egy percre megbillentve az a WLAN gomb? Egyébként meg hardcoded ad.. benne van az alkalmazásban eleve. Régi trükk, főleg ha nincs net.
-
vacs
veterán
válasz
tordaitibi #47324 üzenetére
Ingyenes alapszintű reklámblokkolást állítsd be neki és magadnak is!
Telefon beállítások > WiFi és Internet > Privát DNS
Oda kell beírni: dns.adguard-dns.com
Forrás by Crok. -
kiraly.andra
aktív tag
válasz
tordaitibi #47209 üzenetére
Erre nekem a Messenger kapcsán lett volna szükség, de nem tudja a rendszer. Automatizálóval megoldható, akár az is, hogy csak egy adott személytől érkező Messenger hívást engedjen át, és ez igaz lehet bármilyen alkalmazásra. Ha érdekel, nézz be a MacroDroid topikba.
-
perempe
veterán
válasz
tordaitibi #47089 üzenetére
Köszönöm, megnyugodtam.
Nem lenne rossz ez a C11, de voltam pár olyan eseményen, amin nem leszek minden nap, a képek lehetnének jobbak. Egy jobb felbontás nem tudom hol jönne ki, ez csak 720p, néha OruxMaps-t használok, böngészek, könyveket olvasok. Néha lassú egy kicsit, ez a térkép alkalmazásnál jön elő inkább.
-
mobilemaster
csendes tag
válasz
tordaitibi #47089 üzenetére
Csak érdekességként a kevés ramra reagálva, nálam egy S8 Syncthing szerverlént fut biztonsági mentés céljából, ha az SSD-m váratlanul behalna. Néha ránézek hogy minden oké-e, és utoljára azt vettem észre hogy kegyetlenül belassult. Tudtam hogy régóta megy, megnéztem az üzemidőt, és 10.000 óra felett van. A (4GB) ram természetesen teljesen elfogyott, ezért lett használhatatlan lassú. Én nem állok a heti újraindítgatás pártján, de az tény hogy havi 1 bele kéne hogy férjen.
Újraindítás után magához tért a telefon. [előtte] [utána]
Egyébként egy S9+al (6GB) is az a tapasztalatom, hogy alapjába véve nagyon stabil és megbízható a rendszere. Utoljára abban is párezer óra üzemidő volt, csak most sikerült teljesen lemerítenem.
És mióta a J6-om (3GB) újratettem, azóta az sem fagy ki hetente, és már ez is közelít az 1 hónapos üzemidő felé.A windows szálra pedig, win11-en DDR2 4GB ram mellett 9-13GB használt (lapozófájllal), ha fut a chrome és a visual studio (2019/2022). Ahogy elindul tisztán a win11, már az maga 2,7GB/4GB, ami ebben a helyzetben elég sok. Másikban DDR3 12GB van, az is hamar betelik. A ram pedig már megfizetető áron van, nem érdemes a kevéssel szenvedni. Tervben van a laptop csere (ami már részben meg is valósult), és a DDR4 32GB, ott bizony nem fog kelleni lapozófájl és mehet a ramdisk is.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
tordaitibi #46868 üzenetére
hát.. most letöltöttem egy appot ami folyamatosan rezegtetné, de semmi...
néha megnyekken, de csak egy rezgésre.akkor motor kaputt?
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
tordaitibi #46668 üzenetére
Sajna egyik sem...korabban mindig bekapcsoltam, de buzgó rendrakó appok kilőtték, merthogy kockázatos.
-
Somatom
veterán
válasz
tordaitibi #46637 üzenetére
Felőlem benyelhet akár 100GB -ot is. A telóban és a tabban is van egy-egy 512 -es kártya.
-
persil
nagyúr
válasz
tordaitibi #46578 üzenetére
Megnezem, koszi.
-
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #46549 üzenetére
Borzasztó utálatos egy alkalmazás.. és "természetesen" mélyen bele van gyógyítva a rendszerbe.. se letiltani se törölni nem lehet mert instant bootloop..
-
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #46541 üzenetére
Legelső, kapcsold be majd vissza ki - van hogy "beragad"..
-
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #46539 üzenetére
Security app -> Settings -> Show menu in notification shade -> kapcsold ki
-
AlyrArkhon
senior tag
válasz
tordaitibi #46510 üzenetére
plusz biztos ami biztos a tisztito reszen is offold a figyelmeztessen a tisztitasra kapcsolot
-
válasz
tordaitibi #46510 üzenetére
Szerintem: Biztonság app - jobb felül fogaskerék - Menümegjelenítés az értesítési felületen.
-
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #46330 üzenetére
"Egy iránytű app kéri a gservicest. És f@ssa a reklámot" -- hát minek raksz fel ilyen szemetet?
"Miért nem lehet a széklábreszelő appot letölteni a készítőtől Androidon? " -- már miért ne lehetne? APK-t leszeded aztán annyi.. GitHub, F-Droid, GitLab.. de mondok jobbat: Cube ACR? ACR UnChained? Letölthetőek a honlapjukról..ha a fejlesztő csinál magának holnapot miért ne lehetne letölteni a honlapjáról?
Nem értem a problémád. De megpróbálom elengedni a dolgot mert ezt egyszerűen nem fogom fel, egyszerűen nem illik bele semmibe nálam. -
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #46326 üzenetére
Pfujj pfujj Google -> de a kínai alkalmazásáruház az jöhet, az teljesen jó?
Te tudod, de akkor már inkább az Amazon áruháza -> bal felső sarokban Appstore for Android. Vagy méginkább olvasd át az AndroidPolice listát 2023 Januárból, mert ott van pl. még az Aurora is.
-
svgyula
addikt
válasz
tordaitibi #46221 üzenetére
Hetek óta nem képes megérteni, hogy a telefonján múlik a jelerősség és azt vagy elfogadja vagy cseréli. Az ha új egy telefon de a kiválasztáskor a szem/szín
volt a lényeg akkor amikor egyedül a telefon vételi képességeit kellett volna nézni nem android hiba. Egyszerűen szar az antennája! Oda kell vinni másik telefont kipróbálni és azt kell választani amivel megfelelő a térerő!
Pl a samu ilyen helyen kapásból kieseik! De ezek szerint az is ami neki van.......
Vagy még van az a megoldás amit a "hőskorban" csináltak a kínai telókkal->alu fóliát ragasztottak az oldalára kivezetve a gyenge antennából. Vagy a hegesztők által használt öntapadós alu fólia is jó lehet rá -
Digitalpimp
senior tag
válasz
tordaitibi #46166 üzenetére
Ja, párszáz méteres körben olyan különbségek vannak még nagyvároson belül is, hogy csak pislogok. Melóhelyen éppen 1 csíkot mutat a térerő, párszáz méterre a buszmegállóban meg a buszon is a négy csík majd kiüti a kijelzőt.
-
svgyula
addikt
válasz
tordaitibi #46100 üzenetére
Nem! A galéria(google) el van távolítva! Mint írtam bárhol nyomok egy képre azt a simple galéria nyitja meg. A probléma a "képek-apk"-val van. Lehet bele van a rendszer részéről csatolva de akkor inkább megnézem egy külső nézetből. Azért az érdekes, hogy a "szuper" fejlesztések szépen visszafele mennek és 2023-ban még mindig nem lehet egy nyomorék file társítást belerakni a rendszerbe. Biztosan sérti a google érdekeit! Mert akkor leválhatnák egyszerűen a bedrótozott alkalmazásait. Mert ez ugye nem is olyan eset amiért az MS-t milliókra büntették..........
-
Atke
senior tag
válasz
tordaitibi #46002 üzenetére
És valami tipp hogy mivel/hol gyaluljam ki?
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Kuponkunyeráló
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Yettel topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben