Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Android szakmai topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:10:55

LOGOUT.hu

Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1151) chab7


chab7
addikt

A következő problémába futottam és nem tudom hol lehet a hiba. Remélem lesz itt aki tud segíteni.
Laptopomon linuxot használok (a telefonon pedig természetesen android van :) )
Az utóbbi időben az általam használt ES File Explorerrel ha megnyitom a laptop megosztott mappáját akkor azt vettem észre, hogy ha ékezetes mappából akarok másolni akkor azt failed üzenettel nem hajlandó végrehajtani (pl Zenék mappából).
Érdekes, hogy egyébként az ékezetes mappa és fájl neveket jól jeleníti meg, csupán mésolni nem hajlandó őket. Továbbá nem csak az ékezeteseket hanem a speciális karaktereket tartalmazóakat is mint pl az alulvonás.
Eleinte azt hittem, hogy az app-ban történt változás de miután ma kipróbáltam a Solid Explorert, amiben ugyanígy nem másol az ékezetes mappákból (spec. karakter stb stb) rájöttem, hogy a linuxban van valami gixer, ami pedig az ubunturól LMDE-re váltás óta történhetett. De mi?
A netet bányászom, de nem találok erre infót, azért is írtam ide. Hátha itt lesz aki egyszerre használ (és nálam jobban ért hozzá) linuxot, androidot és még a sambához is ért.

Annyival lehet közelebb is kerültem a megoldáshoz, hogy a Solid Explorer a következő hibaüzit adja: Error: jcifs.smb.SmbAuthException: Access is denied.
ami viszont valami java-s hibaüzenet, tehát lehet mégsem a linux oldalon van a bibi.
Már nem tudom hol és mit keressek, hogy meglegyen a megoldás :(

[ Szerkesztve ]

Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)

(#1152) fatal` válasza chab7 (#1151) üzenetére


fatal`
titán

Ez nem hibaüzenet, hanem egy exception és azért kapod, mert valami miatt nincs jogod hozzáférni a mappához / fájlhoz, és a samba miatt dobja a kivételt, tehát valószínű szerver (linux) oldali probléma.

[ Szerkesztve ]

(#1153) chab7 válasza fatal` (#1152) üzenetére


chab7
addikt

Igen, most már biztos hogy az, mert a linuxos set-top-boxból is tudok ékezetes fájlt másolni és egy windowsos gépről is. Csak tudnám mit kell beállítani hogy engedjen ékezetes fájlokat is.
Aztán meg még az is érdekes, hogy ha nem ékezetes mappából másolok (pl shared) akkor abból nem ékezetes fájlokat tudok másolni, de ha abba még csinálok egy másik mappát (pl apk) akkor abból már nem enged semmit sem átmásolni.
És nem lelek megoldásra széles e interneten :W

Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)

(#1154) fatal` válasza chab7 (#1153) üzenetére


fatal`
titán

Ebben sajna nem tudok segíteni, nagyon halovány (inkább semmilyen) a linux tudásom. Ubuntu topicban érdeklődj esetleg.

[ Szerkesztve ]

(#1155) makro


makro
aktív tag

Sziasztok!

Tudnatok mondani egy olyan programot, amivel el lehet erni egy MSSQL-t? Belso halozaton lenne elso korben, viszont amiket probaltam azok vagy kifagytak(gondolom nem voltak kompatibilisek) vagy nem tudtak kapcsolodni.
FREE verziokat preferalom :U

(#1156) Adamis


Adamis
őstag

Segítsen valaki! Adott a probléma: elindítottam egy letöltést, de mégsem akar elindulni. Így viszont folyamatosan ott van a statusbaron és nem tudom kilőni!!! Mit kell tennem, hogy eltűnjön onnan?

(#1158) Adamis válasza #40993792 (#1157) üzenetére


Adamis
őstag

Mire megírtam, addigra megunta... :DDD

(#1159) Moric


Moric
aktív tag

Olvasgattam és látom nem rég volt szó a ram-okról. Evvel kapcsolatban nekem is lenne kérdésem.

A telefonomban van 512 internal storage meg egy 2.23Gb sd card storage, az utóbbi nem külön kártya, ez benne van, nem cserélhető.
Nemrég frissítettem Android 2.3.7-ről 4.0.3-ra. Azt vettem észre, hogy néhány program, amit eddig át tudtam tenni az sd card storage-ra, azt most nem tudom átmozgatni. A mozgatásra szolgáló nyomógomb nem aktív. A neve is move to sdcard-ról move to usb storage-re változott. Ennek nagy jelentőséget nem tulajdonítottam.

Mit kell beállítani hozzá, hogy újra át tudjam tenni a programokat a nagyobb tárhelyre? ICS-nél már nem lehet olyan szabadon pakolgatni az alkalmazásokat?

(#1160) bigrock válasza chab7 (#1151) üzenetére


bigrock
addikt

Az ES Explorer-ben, új FTP kapcsolat létrehozásakor meg lehet adni az encoding-ot. Ha ott variálsz, az nem lehet megoldás a problémára?

(#1161) chab7 válasza bigrock (#1160) üzenetére


chab7
addikt

Ubuntus topicban javasoltak alapján eljutottam a probléma megoldásához. Úgy néz ki valami jogosultsággal összefüggő volt a probléma. Ott is mindenki a karakterekre gondolt, pedig leírtam feketén fehéren, hogy az ékezetes karakterek helyesen jelennek meg - bármilyen platformról csatlakozva a megosztáshoz, tehát azon bármit is barmolok csak elrontom - ráadásul az ES-ben sem ftp-vel használtam hanem samba, nem ugyanaz ;)
Aztán elkeseredésemben belenéztem a fájlok jogosultságaiba és kiderült hogy van amelyik csak a tulajnak engedett olvasás jogot - pechemre pont az ékezeteseknél volt ilyen problem.
(Azt viszont továbbra sem derítettem még ki, hogy kell megoldani, hogy ha a megosztott mappába teszek valamit akkor az vegye már fel a mappa jogosultságait még akkor is ha az eredeti fájl csak a tulaj számára olvasható. De ez már nem ebbe a topicba tartozik ;) )

[ Szerkesztve ]

Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)

(#1162) myke01


myke01
senior tag

Lámának tűnő kérdés lehet :) , de nem vágom . Létezik Androidra registry cleaner program ? Egyáltalán hagynak hátra felelsleges "szemetet" a rendszerben a programok (alkalmazások) eltávolításkor ? (Vagy linux-alapú rendszereknél ilyen program nem kell?)

(#1163) fatal` válasza myke01 (#1162) üzenetére


fatal`
titán

Nem hagynak hátra szemetet. Registry pedig csak windowson van.

(#1164) myke01 válasza fatal` (#1163) üzenetére


myke01
senior tag

Kösz a választ ! :R
Tehát korlátlanul lehet "telepítgetni- törölgetni" alkalmazásokat ,akkor sem "szemetelődik" tele az op.rendszer ? (feltételezem , hogy akkor be sem lassítja a "millió" install-uninstall)

[ Szerkesztve ]

(#1165) Chrys_


Chrys_
addikt

Próbálta már valaki az android-sync-t? Mennyire megbízható?

(#1166) chab7 válasza myke01 (#1164) üzenetére


chab7
addikt

Azért az sd kártyán hagynak maguk után szemetet.

Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)

(#1167) fatal` válasza myke01 (#1164) üzenetére


fatal`
titán

Ahogy már mondták, az SDre szemetelhet, de azt neked kell kézzel átnézni. Valós szemét, ami lassítaná a rendszert nincsen.

(#1168) aimettirlz


aimettirlz
tag

Üdvözlet, a következő problémák vannak az Xperia Arc Semmel és nem feltétlenül a frissítés miatt... (4.0.3)

- lassú a telefon kifejezetten a tárcsázás, híváslista megjelenítéskor... BRUTÁLISAN van hogy 15 másodperc mire bejön... ez sztem nem normális...
- bejövő híváskor sokszor nem ismeri fel a kapcsolatot, pedig be van írva telefonkönyvbe, tehát csak egy számot ír ki... és csak jóval később vagy hívás végén látom csak... hogy kivel beszéltem...
- galéria megnyitása és képek pörgetése után egyszercsak villan egyet és újra kezdi tölteni az egészet tehát elveszik a kép amin éppen vagyok és az elejére ugrik többször is...
- fogadott hívásokkor ( T ) főleg 10 másodpercen belül vonalrecsegés és kapcsolatbontás... (nyilván ez lehet hálózat is) de előfordul sokszor... Aszódon Gödöllőn is... Havernak Telenor is ilyet csinál egyetemen Gödöllőn... hívják és kicsörög és utána kapcsolatbontás... ezmiez? többszöru próbálkozás után tudja felvenni a telefont...

köszi a segítséget ha tudtok valamit ezekre, esetleg ha kell valami info még akkor leírom természetesen! :R

® aimeTTi atticuS ™

(#1169) DS39


DS39
nagyúr

üdv!

egy kis segítségre lenne szükségem. most vettem az első androidos telómat (Huawei Ascend Y200), GB 2.3.6 fut rajta. a probléma az lenne hogy a gyári zenelejátszó az albumokon belül a dalokat cím szerint ABC-ben játssza le alapból, ill. választható a random.
én viszont azt szeretném hogy mint egy mp3 lejátszó vagy a korább telóm, szépen a dalok számozási sorrendjében játssza le. hogy lehet ezt megoldani?
(a telefon topikjában már kérdeztem, de nem kaptam választ rá)

u.i.: próbáltam google playről leszedni egy másik lejátszót, de az is cím szerint játssza le.

köszi előre is.

[ Szerkesztve ]

(#1170) Syl válasza DS39 (#1169) üzenetére


Syl
nagyúr

Ezek a lejátszók nem az ID-tag-ben beállított sorszám szerint játsszák le a zenéket, teljesen figyelmen kívül hagyva a fájl nevét/sorszámát?

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#1171) DS39 válasza Syl (#1170) üzenetére


DS39
nagyúr

általában a lejátszók az ID3-tag számozását nézik, de ez az androidos ezek szerint nem, pedig látja az infókat hisz albumkép, zenestílus, stb. mind látszik és használja, kivéve ezt.

(#1172) DS39 válasza DS39 (#1171) üzenetére


DS39
nagyúr

találtam egy playert -doubleTwist Player-, ami szépen teszi a dolgát, tracklist szerint. (kár hogy a natív player nem tudja ezt az egyszerű dolgot, mert az gyorsabb, kevesebb memóriát használ, és a designja is szebb) :)

(#1173) agoka07


agoka07
senior tag

Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy ha sok játék/alkalmazás van a készüléken az lassítja?

S35-3310-1600-KU380-W300i-Shine-C3050-Spiro-858 Smart-SK17i-Galaxy S-Note 1-Galaxy S4-G4-S6 Edge-Note 8

(#1174) chab7 válasza agoka07 (#1173) üzenetére


chab7
addikt

Egy bizonyos tárhely és memória telítettség fölött mindenképp, de nálam ez pl 200+ programmal is max 1-2%-os mértékű. Attól is függ ugye ezekből mennyi a háttérben futó és akkor is miket művel, mennyire emészti fel a telefon erőforrásait. Lehet akár 3-4 "keményen dolgozó" app is amitől totál belassulhat.

Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)

(#1175) rbence válasza rbence (#1150) üzenetére


rbence
senior tag

Ennyire nehezet kérdeznék? :U

"...Life is too short to remove USB safely..."

(#1176) BDave


BDave
őstag

Sziasztok! Van arra lehetőség, hogy lecseréljem valahogy a TouchWiz 3.0-át 4.0-ra?

(#1177) Syd69 válasza BDave (#1176) üzenetére


Syd69
aktív tag

Felraksz a készülékre olyan romot (ha van) ami 4.0-ás.

Alma

(#1178) MPM


MPM
tag

Helló!

Szeretném frissíteni a telefonomat (S5660) 2.3.6-ra. Az lenne a kérdésem, hogy a letöltött alkalmazásokat majd újra kell telepítenem? Illetve célszerű eltávolítani a memória kártyát ilyenkor?

[ Szerkesztve ]

(#1179) Syd69 válasza MPM (#1178) üzenetére


Syd69
aktív tag

Szerintem memkari maradhat, bár én általában romolás után6előtt formáztam.

Nagy valószínűséggel újra kell telepíteni az alkalmazásokat. Ha bejelentkezel a telefonon a felhasználói fiókodba, akkor a megvásárolt alkalmazásokat is fel tudod rakni.

Alma

(#1180) BDave válasza MPM (#1178) üzenetére


BDave
őstag

Kies-zel keresztül frissítenél vagy Odin? Ha Kies, akkor nem vesznek el az adatok/alkalmazások (de azért célszerű lementeni a fontosabb dolgokat) és nem is kell kivenni a memóriakártyát. Ha Odin, akkor mindent törölni fog a program.

(#1181) MPM


MPM
tag

Aha, értem köszi mindkettőtöknek! (Egyébként Kies)

(#1182) nggabi válasza BDave (#1180) üzenetére


nggabi
nagyúr

az h töröl e az odin a romtól függ. ki lehet herélni egy gyári romot is úgy h ne reseteljen. a belső és külső sd tartalmát semmiképp se törli...

[ Szerkesztve ]

"szenyor dzsíííí"

(#1183) aimettirlz


aimettirlz
tag

Üdv, hol tudok jó leírást találni egy Xperia arc S ANDROID újra telepítés és fájlok lementése újratelepítése optimalizálása ügyben?
Vettem 16 GBos CL 10es kártyát hátha jobb lesz :C

® aimeTTi atticuS ™

(#1184) petipetya válasza aimettirlz (#1183) üzenetére


petipetya
nagyúr

[link]

"nincs rá lezsóidő"

(#1185) rum-cajsz válasza aimettirlz (#1183) üzenetére


rum-cajsz
őstag

Azt tudod ugye, hogy a kártyán csak a user fájlok vannak, a progamok nem?

=Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======

(#1186) kerjani


kerjani
aktív tag

Sziasztok!
WiFi Direct-et szeretném próbálgatni programozás szempontból. Ki is nézem egy olcsó droidot, ami támogatja. Viszont azon mézeskalács van, holott az Android API szerint minimum a jégkrémszenyától (API Level 14) van támogatva.
Hogy is van ez? Nem tudok rá appot írni, de használni igen? :F

A siker 2 alapszabálya: 1. soha ne mondj el mindent, amit tudsz! ...

(#1187) aimettirlz válasza rum-cajsz (#1185) üzenetére


aimettirlz
tag

persze, tele volt már szeméttel úgy be volt lassulva hogy úhristen, most perpillanat jól működik :)) így új rendszerrel :))

® aimeTTi atticuS ™

(#1188) Hukli


Hukli
csendes tag

Hali! Ide is beírom, hátha valaki tudja a választ:

Tegnap vettem egy Neo V-t, de nem tudok felmenni a marketre. Ugye regisztrálni kéne a google accountomat, de mindig azt írja, h nem lehet biztonságos adatkapcsolatot létesíteni a szerverrel. Próábltam úgy is, hogy új fiók, ugyanez. A net egyébként megy azzal nincs gond wifivel is anélkül is, szóval nem tudom mi lehet a gond. :(((

[ Szerkesztve ]

(#1189) makro válasza makro (#1155) üzenetére


makro
aktív tag

[Megoldva]

(#1190) fatal` válasza Hukli (#1188) üzenetére


fatal`
titán

Néhány embernek ezt írja, nem tudom miért. Keress egy nyílt wifit és csináld meg ott. Vagy mobilnet, de az ugye, ha nincs előfizetés, akkor drága.

(#1191) petipetya válasza Hukli (#1188) üzenetére


petipetya
nagyúr

A gmail webes felületén be van pipálva a kötelező https használata? Bárhogy is van, állítsd inverzbe.

[ Szerkesztve ]

"nincs rá lezsóidő"

(#1192) Arthuro_Adam


Arthuro_Adam
őstag

Sziasztok!

Egy Motorola Xoomot használok, és folyamatosan gond van a DLNA-val. Minden megy remekül (programtól független a probléma), de egy idő után automatikusan a következő videóra ugrik, mielőtt még vége lenne a videónak.

Mi lehet a gond? A tévé biztosan jó, mert számítógépről nincs semmi gond vele.

[ Szerkesztve ]

(#1193) Adamis


Adamis
őstag

Üdv! ClockWorkMod Recovery feltehető minden androidos gépre, vagy vannak specifikációi ennek is? Köszi!

Csak hogy érthető legyek: Skate-re wan CWM, de vajon feltehető-e Flytouch2 tabra is ugyanez?

(#1195) Adamis válasza #40993792 (#1194) üzenetére


Adamis
őstag

Whaaa... Közben én is rájöttem, de az, ami nekem kellene, már nincs meg. Egy multiupload-os cím van, de behalt az oldal... Megyek át a kínais tablet topicba, hátha megvan valakinek. (barsuk-féle CWM)

(#1196) Xpod


Xpod
addikt

Üdv!

Ezt a B 0.7 ROM ROM-ot szeretném felkapalálni a HTC Legendemre.
Kérdésem, hogy ha nekem nem kellenek alkalmazások, azt hogy tudom letörölni? Pl facebook, footprint stb?

[ Szerkesztve ]

Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.

(#1197) Syd69 válasza Xpod (#1196) üzenetére


Syd69
aktív tag

Root uninstaller, TB

Alma

(#1198) Xpod válasza Syd69 (#1197) üzenetére


Xpod
addikt

Köszi a gyors választ.

Egyelőre még a ROM felpakolásának teljes folyamatát sem értem. :B

Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.

(#1199) aimettirlz


aimettirlz
tag

Üdv, szerintetek ha egy bejövő hívás megszakad (statisztikailag kb minden 5-ik hívásnál)
5-10 sec-en belül recsegés szakadozással együtt... Akkor az Telefon Android vagy Hálózati hiba???
SE ARC S független T-s kártyával
4.0.3 android

köszi a segítséged :R

[ Szerkesztve ]

® aimeTTi atticuS ™

(#1200) mancsii


mancsii
csendes tag

sziasztok!
egy kis segítségre lenne szükségem..
se xpera pro-m van. első használatkor összekapcsolgattam az összes telefonkönyvbeli adatot a facebook-os, gmailes dolgokkal. szépen be is tette a profilképeket a telefonkönyvbe..azóta reseteltem a telefont és ezt nem sikerül elérni. egyes kapcsolatoknál ott a kép, másoknál nem. reset előtt a telefonkönyvet exportáltam egy vcf fájlba és google sync is volt.
ötlete esetleg valakinek?
köszi

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Android szakmai topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.