- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tjb007
nagyúr
válasz
zacsek21 #9789 üzenetére
Huawei S7 Slim ► 40-50.000 forint körül van használtan de garanciával, beépített 3G modem van benne (2 fajta változat van, az egyikben nincsen), előlapi kamera van
WayteQ xTAB-70 ► 44.000 forint újonnan, garanciával, előlapi kamera van de mobilinternet csak USB stick -kel oldható meg -
zacsek21
tag
Sziasztok
Edesanyamnak szereznek be egy hasznalhato olcso tabletet mely elsosorban skype-olasra lenne hasznalva szoval fontos az elolapi kam es h valamilyen modon mobilnet kerulhessen ra. Ezt leszamitva semmi egyeb elvaras nincs fele csak h olcso legyen! Mivel sokan vagyok akik az olcso szegmenst is probaltatok igy kernelek arra h tegyetek par ajanlatot ami megbizhato ezen celra! -
janos1988
addikt
Archos 101 tablet-et mennyiért lehetne eladni? Egy kis baja van, az is a Youtube-nak, hogy valahogy felcserélődött a kép és ha 180 fokba elfordítom, akkor mutatja tökéletesen passzolva a szélekhez a videót, eredeti állásban pont annyival van odébb, mint a jobb oldali gombos menü. Hiába jött ki rá új android verzió és YT program, továbbra is "ilyen" a YT.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Drótszamár #9781 üzenetére
Igen, a 0.6-ot.
Kamera nem megy, illetve van még néhány hiba, hiányosság. Amúgy nem rossz. -
Szabónagymer
aktív tag
válasz
Szabónagymer #9779 üzenetére
1.6...
-
@matthew@
őstag
Köszi a helpet mindenkinek!
tjb007: értem, azt tudtam h lesz a 16:10-es vagy 16:9-esen is fekete csík, de ha egy 10"-os tabletet nézek, pl: a WayteQ-t akkor a csík pont annyit vesz le mintha egy 5"-ost néznék, vagyis az ilyen szempontból elég lenne, max az azon lévő csík miatt kb. 0,5 cm-vel lenne kisebb az 5"-oson.
kezdő: tudom és épp ezért néztem az 5"-ost mert úgyis azonos méretet néznék. Másra meg nem használnám a kütyüt, csak filmezésre az utazások során.
sittes79: én is erre gondoltam, csak nem tudom hol van éppen olyan amit kinéztem, de végül is csak méretek miatt végül is mindegy h pont nem olyan a márka csak a méret legyen ugyan az viszonyítás miatt.Amúgy még 1 kérdésem lenne: a 7"-os tabletek nagy része "csak" 800 x 480-as felbontással bír, ez mennyire zavaró? Vagy ez éppen felhasználó függő?
-
sittes79
addikt
válasz
@matthew@ #9774 üzenetére
Sétálj be valamelyik hülyék boltjába vagy valamelyik mega-giga áruházba, Pesten van egy halom, én is így tettem, szíjjel nyomkodtam egy kiállított darabot, aztán jó árasítva megvettem máshol, neten leginkább.
5"-os szerintem kicsi, de egy 3"-os mobilhoz képest már nagy ugrás
meg köll nézni szemmel.
kaptál választ bőven
-
kezdő
senior tag
válasz
Nem túl logikus amit mondasz.
A 10 colos tabletet kizárod a 4:3 miatt, helyette vennél egy 5 colos 16:9-est.
Elárulom, hogy a 10 colos 4:3-as képernyőn is lenne akkora egy 16:9-es film, mint egy teljesen kitöltött 5 coloson.
Akkor meg már sokkal inkább a nagyobb gép, ami a filmeken kívül mindenben nagyobb élményt nyújt. -
tjb007
nagyúr
válasz
Csak szólok, hogy a 16:10 -es tableteken is lesz fekete csík a filmeknél ha emiatt aggódsz.
Ha ennyire fontos a 16:10 és kell hazai garancia is akkor ConCorde tab 7020 vagy 7030, ha nem riadsz vissza a külföldi rendeléstől akkor pedig a 90 dolláros Ainol Novo 7 Paladin is bőven elég lesz erre a feladatra.
Mobilitás szempontjából meg célszerűbb egy 7 colos példányt választani. -
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Gondolkodtam egy tablet vásárlásán, de pénzügyileg nem vagyok olyan szabad, hogy benevezhessek egy 120k-s Galaxy Tam 10.r-re vagy hasonlóra, pedig jó lenne. Ezért olcsóbb megoldást keresek, tudnátok ajánlani valami jó tabletet, ami 50k körül mozog? Igazából néztem a WayteQ xTAB-100-at de mivel 4:3-as a a kijelző erről teljesen letettem, mivel elsősorban utazás közbeni filmezésre kéne, és zenelejátszásra. Én eddig a Samsung Galaxy WiFi 5.0-át találtam egész jónak tűnik, csak nem tudom h 5"-on mennyire élvezhető egy film, vagy ilyenek, szerintetek? Most egy 3,7"-os telefonom van amin már néztem filmet, de nem ártana nagyobb kijelző, szóval szerintetek melyik tablet lenne nekem megfelelő? -
petipetya
nagyúr
válasz
Szabónagymer #9771 üzenetére
Az x8-as 2010-es modell, 2.2 sem lesz rá.
Való igaz, hogy az SE cserben hagyta ezeket a tulajokat azzal hogy nem kapnak 2.2-őt, de most mégis ők állnak a frissítési lsta élén.
-
kezdő
senior tag
válasz
Szabónagymer #9771 üzenetére
Az X8 nem kap hivatalosan ICS-et.
-
-
tjb007
nagyúr
válasz
gabo9201 #9763 üzenetére
Ha maradunk a kínaiaknál akkor Rockchip RK2918, Amlogic AML8726-M, Allwinner Technology (Allwinner) A10, Samsung S5PV210 plusz ez a MIPS -es Ingenic JZ4770 Xburst SoC sem rossz.
Nem tudom, hogy a haverod mennyit szánna rá de itthon is lehet kapni nagyon jó ár/érték arányú tableteket amik mellé ugyebár hazai garancia is jár. -
tjb007
nagyúr
válasz
gabo9201 #9757 üzenetére
Gyakorlatilag egyetlen egy olyan tablet van ami nem ipari hulladék és 20.000 forint alatt van, ez nem más mint az Ainol Novo 7 Paladin, 90 dollárért meg lehet vásárolni.
-
gabo9201
senior tag
Hali!
20.000 alatt milyen Androidos tabletek jöhetnek szóba? A 7"-osak között nézelődöm.
Néztem egy ilyet. Arra lennék kíváncsi, hogy a benne lévő proci mennyire jó?
Vagy ebben esetleg a 800-as VIA jobb lehet?Esetleg valami olyan oldalt nem tudtok linkelni ahol fel vannak sorolva a különböző "mobil" procik és rangsorolva vannak?
Előre is köszi!
Üdv! Gábor
(#9758) z0d1AK
Köszi!
Ha magamnak kellene én sem ebben az árkategóriában keresgélnék
Egy havert nem tudok róla lebeszélni és ha már menthetetlen, próbálnék segíteni neki a legjobb kiválasztásában.
Ha mégis ennél maradunk a procik terén lehet tudni, hogy melyik lehet jobb választás? Vagy teljesen mindegy?Én azt mondtam neki, hogy legalább GPS legyen benne, mert ha anélkül veszi később megbánja, de nem akar többet szánni rá.
-
petipetya
nagyúr
válasz
Szabónagymer #9755 üzenetére
Pont az SE a legrosszabb példa erre, ugyanis egyenlőre ők azok akik az összes 2011-ben kiadott telefonre biztosítják az ICS-t... A többi gyártó sumákol, élükön a HTC és Samsung.
-
Szabónagymer
aktív tag
Szerintetek a voda tabokra lesz ICS, vagy hozzák az SE módszert, hogy megállt az eclairnél, és frissítés helyett inkább új modelleket adottki?
Egyébként lehet már rootolni ezeket a gépeket? -
z0d1AK
nagyúr
Véleményem szerint, ha ez a gép pl honeycombbal jött volna ki, és nem 500 dollárba került volna, akkor jó lett volna.
A webOS-ben van néhány furcsa dolog, amit magam sem értek. Pl nem lehet egyszerűen váltani böngészőben a tabok között. Ez elég gáz. Az appokat annyira még nem néztem, de biztos van hiányosság ott is.Feltoltam a CM9-et, Alpha, tele hibával, DE így is elég jól használható már. Mondhatni 66-ért inkább ez, mint egy xTAB-100(s), igaz, nem is hajigálják tízesével a HP TouchPadeket tokkal együtt ennyiért.
-
kezdő
senior tag
Szerintem nem a webOS minősége felelős a haláláért (igaz sose volt a kezemben).
Amúgy ICS-től én sokat várok és kezd is beigazolódni. Naponta jelenik meg új kínai csoda ICS-el.
Még a legális forgalmazásukon is elgondolkodtam, de egyelőre halott ügynek néz ki.
(CE tanúsítványt hírből se ismerik, vagy rutinból nyomják rá mindenféle engedély nélkül, stb.)Amúgy kicsit túrtam az Onda honlapját és kb. leesett az állam.
Azt hittem noname kínai, aztán ebből csak a kínai az igaz.
Gyártanak Nvidia és AMD grafikus kártyákat, alaplapokat, az Intellel is partnerek, stb. -
Szabónagymer
aktív tag
A keyboardok host - osak? Mert akkor nem vesződök a host kábellel.
Tulujus: A skyp nem OS fúggő! Úgy van kitalálva, hogy fusson a 2.1-től a 4.x-ig bármelyiken.
-
keszo
őstag
Kérhetem a segítségét, és megkeresne pü-ben az a BP.-i illetőségű fórumtárs aki rendelt már sikeresen a www.pandawill.com-ról.
Előre is köszönöm -
pp88
tag
Valakinek erről valami vélemény: Yarvik tab 410.
Mennyire használható?
50 ezerért milyen 10" tabot ajánlotok? -
z0d1AK
nagyúr
Reggel meghozta a futár a HP TouchPadem!
Munka után húzok is haza, alig várom, hogy bontogassam! -
tjb007
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #9727 üzenetére
Nem hinném, érdeklődni kell az eladó(k)nál.
-
tjb007
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #9725 üzenetére
"a rabló magyar telefonszolgáltatókat ne nézzük... "
Pedig csak azoknál érhető el.
Alternatív beszerzési forrás lehet még az eBay vagy a német Amazon. -
Mr.Csizmás
titán
up
huawei mediapad hogyé elérhető? a rabló magyar telefonszolgáltatókat ne nézzük...
-
Tulujus
csendes tag
Sziasztok!
Abban kérném segítségeteket, hogy egy Android 2.2 rendszerrel működő tablet-re van-e elérhető Skype, avagy tudja-e egy ilyen rendszerű gép futtatni. (sorry ha láma kérdés volt, de még soha nem volt alkalmam találkozni Android rendszerrel)
THX!
T.
-
domerator
veterán
Bő egy éve???
Tavaly nyáriak a tesztek... szerintem valamit benéztél...
Mindegy... egyelőre nagyon elégedettek vagyunk vele, annak ellenére, hogy az erős hardver ellenére nem a leggyorsabb... ezt (amíg meg nem cáfol valaki) a Honeycomb számlájára írom, már csak azért is, mert ugyan vannak rajta bloat szoftverek, de voda brandelt cucc egyáltalán nincs rajta. Kíváncsi leszek az ICS-re, remélhetőleg azt már jobban optimalizálták.
Fagyás, reboot még nem fordult elő. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
domerator #9719 üzenetére
Nagyon nem újdonság, asszem már "régebb" óta van, a Telenor is bő egy éve vette fel a kínálatában.
Egyébként valóban bejelentette a Huawei, hogy érkezik az iCS frissítés rá.
-
domerator
veterán
Tudom, hogy az anyagiak sokat számítanak, de ha ennyire biztosra akarsz menni, akkor lehet, hogy egy samsung jobb választás, mint bármely waytek, vagy más eredeti kínai cucc.
Picit ide kapcsolódik, hogy talán csak nekem újdonság, de a Voda Smartstore-ban kapható Huawei Mediapad kártyafüggetlen.
(és talán ezt is merném ajánlani... meg fogja állítólag kapni az Ice Cream sandwich frissítést)
-
Szabónagymer
aktív tag
-
Pantok
aktív tag
Nos eljött az idő hogy anyámnak vennék egy tabletet és ebben kérnék egy kis segítséget.
Neki nem vennék kínait mert - és ez a legfontosabb pont - egyáltalán nem ért se táblapchez, se pchez, se smartphonehoz.
Az utobbi két hónap alatt megtanult egy 2.3-as androidot így-úgy használni a telefonján, facebookolni meg cikkeket olvasni a betett kedvencekböl, kb ennyi.
Ezért neki nem vennék kínai csodát mint magamnak mert ő nem túdná kezelni azt hogy 10 percenként hibaüzeneteket kap meg programok bezáródnak satöbbi.9.7 colban gondolkodunk rosszulátás révén, a legfontosabb lenne a használhatóság, ne sírja el magát a gép ha egy youtube videót nyitva meg vagy hasonló, de játszani azt közel soha nem fog rajta.
xtab 100s eléggé jó választásnak tűnik a célra, bár a 2.x-es androidnak nem örülök, ezvan a telómon meg tabomon is és röviden szólva is gyűlölöm, talán egy újabb-képes gép kézreállóbb lenne neki.
Van valami ország-beli alternatíva?
Jómagam egy használt ipad 1-re gondoltam még, az talán még magyarul is beszél meg talán a facebook appja sem akkor katasztrófa mint az androidos (persze ez feltevés)
Itt csupán a használtság tart vissza, jobban örülnék ha új gépet kapna, ha már ezzel teszi meg az első lépést az új világba. -
hun_gery
aktív tag
válasz
Szabónagymer #9709 üzenetére
ehhh... elbeszélünk egymás mellett.
tudom, hogy 4 ér van a gyári csati usb felőli végében, és ugyanennyi a rendszercsatlakozóba bekötve is. és ez itt a baj, hogy nem tudjuk, hogy az egyedi böszme csatiban hova kell tenni az 5., otg/host lábat (ami le van ágaztatva az usb gnd lábáról úgy, hogy egyik megy a spécicsati gnd lábához, a másik meg..... hova is?)egyébként igen, ha csak 4 ér van bekötve, akkor az egy sima usb töltő/adatkábel, nem host/otg.
(#9707) Luissimo: értenél engem, ha nem lennél épp read-only
én is csináltam slimhez otg-t, de mi itt a smart tab 7-hez kendrácsolnánk, az meg más mese.
-
keszo
őstag
válasz
Szabónagymer #9711 üzenetére
Egyébként nem tudom elképzelni hogy nem lehet kapni olyan átalakítót amire szükséged lenne.
-
Szabónagymer
aktív tag
válasz
Lassan átmegy boszodkány ülözésbe ez az usb-s dolog. Az a helyzet, hogy olyan témáról vitázunk, miben egyiküknek sincs meggyőződése, mert egy eddig ki nem próbáltam dologról van szó. Már mint e gép esetében.
Mostmár azért is levágom azt a rohadt kábelt és majd kiderül. Legrosszabb esetben nem dugó, hanem ajzat lesz rajta, és rövidebb lesz. De mint már írtam, kábelem van itthon, tudok két dugós kábelt csinálni... -
keszo
őstag
válasz
Magyarán ilyen?
Magyar oldal -
Szabónagymer
aktív tag
válasz
hun_gery #9706 üzenetére
"...lehet írok a zte-nekem, hogy nem-e lehetne-e... "
Én írás nélkül megmondom, hogy nem! Miért tennék közzé?
Persze, hogy 4 eres a kábel! És miért kéne az 5. eret elvágni? Hisz az közösítve van. Akkor mert csak 4 eres az adatkábel akkor már nem is kezeli a mikrousb átalakítót? Pedig nem bújik bele + 1 ér a kábelbe.Kicsit ellentmondásos a dolog... Az se x8 adatkábelje mikro usb-normál usb.
Normál usb-re akarom átalakítani, csak anya csatisra, nem apa csatisra mint most. -
tjb007
nagyúr
válasz
Szabónagymer #9702 üzenetére
Sztornó az egész. Most, hogy egy kicsit elgondolkodtam rajta rájöttem, hogy hülyeséget írtam, esetedben ez nem biztos, hogy bárhogyan is kivitelezhető.
-
hun_gery
aktív tag
egyébként nem kéne más, mint egy lábkiosztás, és mehetne a házibarkács is, amíg azonban nem tudjuk, hogy a rendszercsatlakozó melyik lába a host/otg, addig felejtős az egész, mivel 100%-ra tippelem, hogy a csatlakozófejből csak 4, nem pedig 5 ér jön le. (nem is tudna 5 lejönni az usb felé, hiszen ez egy mezei usb apa csati, ahol összesen 4 láb van, az 5. csirkebéllel mit csinálnának? Félúton elvágják, vagy mi?)
ha valakinek van pinoutja, ne tartsa magában
hmm.... lehet, hogy írok a zte-nek, hogy nem-e lehetne-e esetleg-e e? e? -
hun_gery
aktív tag
válasz
Luissimo #9701 üzenetére
látom kicsit kusza itt az usb og kérdés.
egy usb otg kábel micro része 5 pólusú,bekötése a következő: 5v, data- data+, HOST, gnd. A 4 lábas rész gnd-jét kell kikötni az ötlábas 4. és 5. lábára, tehát a föld/host csirkebél (általában fekete) közösegyszerűbben:
1.: piros (5v)
2.: fehér (d-)
3: zöld (d3)
4-5.: fekete (föld/host) -
domerator
veterán
-
turcsikg
csendes tag
Sziasztok,
Én is kiszemeltem ezt az Ainol Aurora tabletet. Főként olvasni, filmet nézni, játszani szeretnék vele, mivel napi szinten vonatozok hosszabb időt, és a psp-met szeretném kiváltani, otthon pedig esetleg netezés, ha épp olyanom van. GPS, net nem életbevágó (főként, hogy elméletileg lehet rá csatlakoztatni 3G-t).
Mivel semmi tapasztalatom még ilyen készülékkel, kérdeznék:
-Videók alapján elég szép képet ad a kijelzője, de mondjuk napi használatban mennyire birhatja a nyomogatást, mennyire veszi igénybe a napi használat?
-Kb mennyit bírhat el az akksija? (tehát ez a 3700 mAh a valóságban kb. mit bírhat, milyen sűrűn kell tölteni, vagy odafigyelni, hogy legyen töltő?)
-Elméletileg angol nyelv van benne, de mondjuk a magyar is megoldható, vagy az android 4.0-val rajta lesz az is?
-A kijelző mérete/felbontása okozhat gondot játékoknál? Ha manuálisan rakok fel játékot, akkor lehet gond, hogy nem fut, vagy csak marketből felrakottal lehet kompatibilitási gond?
-Érdemes több pénzt összespórolni, és venni valami ismertebb vagy kiforrottabb márkát (pl. samsung-ot mobilszolgáltatóknál részletre, vagy vmi használt asus) megéri a pénz a "nevet", holott hardverben ez is elég erős?Köszönöm!
-
Szabónagymer
aktív tag
tjb007: Igazán akkor mérnek bátran barkácsolni, ha lenne. plusz kábel. Megnézem a leírást, és majd mérlegelem.
Luissimo: Érdekes amir mondasz, nem találkoztam még soha 5 pólusú USB-vl, sem kicsiben, sem nagyban. Bár most nézem az x8-asom, az is 5 pólusú.
Azonban a tab kábelem 4 plosú USB-vele van. Elvi lehetőség van arra, hogy beváltása...
-
Luissimo
veterán
válasz
Szabónagymer #9699 üzenetére
ezzel csak az a gond, hogy a 4 vezetékes usb sosem fog tudni host/otg-t.
az OTG adapterben mind az 5 érintkező be van kötve.(tudom, mert kétszer kellett megvennem az említett adaptert, amit először vettem abban 4 pólus volt a mini usb dugoban , azzal nemlátta a pendrive-ot. aztán kaptam itthon másik fajtát, abban öt van , és azzal símán látja)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DOOM - The Dark Ages
- Villanyszerelés
- Milyen légkondit a lakásba?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Panasonic Toughbook Cf H2 - Ütésálló tablet.- Erős fényerővel - Több darab
- Új - Apple iPad mini 7.gen 2024 Wi-Fi 128GB Purple/Blue/Space Gray - Bontatlan
- Új, bontatlan iPad 11 2025 Wifi, üzletből, apple gyártói garanciával
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / M2 / Ezüst / Wifi / 256GB / Garancia
- Új - Apple iPad 10.gen 2022 Wi-Fi 256GB Blue - Bontatlan
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest