- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
-
LOGOUT
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
dao02
csendes tag
válasz
Drizzt #94542 üzenetére
Nekem a lagg nem tűnt fel, bár ennek több oka is lehet.
1. Csak 2 napos a gép, és "sajnos" dolgoznom is kell, ezért max. 2x2 órát használtam, feltelepítettem a streaming appokat, elindítottam 1-1 már ismert jó minőségű filmet, és gyönyörködtem. A Netflix nekem eredetileg is prémium, a TV-m miatt.
2. Sokkal gyorsabb, gördülékenyebb, mint a TV (LG C1), és a Galaxi S5e-nél is simábban fut.
3. A streamingen kívül mást még nem futtattm rajta.Engem igazából a töltő sem érdekel. A használat mennyisége alapján ritkán kell tölteni, azt pedig éjszaka normál (lassú) töltővel is megoldom. Okos konnektort használok, megfigyelem a töltési sebességet (az első föltöltésen kívül még nem is töltöttem), és az alapján leállíttatom a töltést (időzítővel), inkább még a 100% elérése előtt. Ez működik egy régi Galaxy A -val is, ami 7/0-24 ben időjárásállomásként bekapcsolt képernyővel működik, illetve reggelenként rádiónak használjuk egy soundbarral. Az okos konnektor úgy kapcsolgatja a töltőt, hogy az akku 65-75 %-os tartományban marad.
Szóval egyelőre nagyon tetszik.
-
dao02
csendes tag
válasz
Drizzt #94484 üzenetére
Ráirányítottad a figyelmem erre Honor magicpad 2 tabra, eddig valahogy nem találkoztam vele. Én is a Galaxy Tab S5e utódját kerestem.
Utánaolvastam, és az olvasottk és a Te véleményed alapján hétfőn megrendeltem, szerdán megkaptam.
Eddig nagyon tetszik, mert a megjelenítés volt fontos, gyakorlatilag csak tartalomfogyasztásra használjuk (streaming, NAS-on tárolt filmek PLEX-el), és a képe nagyon szép, valamint pl. szobakerékpározás közben a hangja is több, mint elég. Csak az AppleTv nem indult el rajta, a többi általam használt app megy. Elégedett vagyok -
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Drizzt #85677 üzenetére
Ja, az S5e tűnik a legjobb választásnak, 400 gram tömeggel konkrétan a legkönnyebb 10"-es tablet.
Ha olcsóbban akarod megúszni, akkor Alldocube X Neo. -
cidalain
veterán
válasz
Drizzt #73867 üzenetére
Nem nagyon gyur senki uzemidore, bika akkuval, mert az nagy, es nehez. Meg persze a nagy teljesitmeny is elvaras. Az meg fogyaszt is. Plane a jo kijelzo.
De lehet uzemidore gyurni beallitasokkal is. A kijelzo fenyero kozepesre veve mar sokat segit, akkor meg alvo modban mindenfele biszbasz kikapcsolasa, stb. Nekem kb 3-4 napot megy el a tablet, ebbol napi kb 4-5 ora intenziv netes hasznalat, a tobbi alvas. Ezt osszeadva siman ellennek 10 orat vele gond nelkul. (Ugy hogy az en tabom mar 3 eves, tehat nem egy jo kondiban levo zsiruj akku van bennel -
cidalain
veterán
válasz
Drizzt #73859 üzenetére
a 7" nagyjából ki is esik. ezek manapság gyenge, 1, 1.5 GB ramos olcsó készülékek 1024×600, max 1280×800 felbontással.
marad a 8". vegyünk alapnak min 2GB ramot.
jó kijelző? 1280×800 már nem annyira jó, illetve a fullHD videókat nézegetnél, akkor a felbontás is legyen már ekkora ugye. Így kiesik a Lenovo tab4 8, És a Huawei Mediapad T3 8.FullHd 8-as: Huawei Mediapad M3 8 Lite, ami itthon M3 8.0 néven is fut
Vagy a nem lite verzió, ami még jobb felbontású M3 8.4
Nagy a katyvasz a webshopokban, árukereső is egy lapra listázza a két terméket, így a specifikációk böngészése után derül ki tulajdonképpen melyiket árulja az adott bolt. Pont az előtted levő (#73858) cidalain hozzászólásban ecseteltem a különbségeket.Én ezekből válogatnék. A Lite 75-ért vihető a Mediamarktból, a másik viszont drágább, 100 körül kezdődik.
Mindegyiknek van 4G verziója is, értelemszerűen kicsit többért. a Fullosabbnak, van nagyobb háttértáras 64 GB verziója is. -
tjb007
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Drizzt #10208 üzenetére
Nem IPS+ lesz benne, csak sima IPS. A táblázatból kiderül.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Drizzt #10144 üzenetére
Nemrossz gép azse, de ha már a prémium kategóriából vásárol az ember, akkor szerintem csak iPad-et szabad, mert az valljuk be, sokkal kiforrottabb, mint a Gingerbreades meg Froyos vagy akárcsak Honeycombos masinák
De az olcsó gépek között nyilván nem tud labdába rúgni az iPad, bár azok sajna nagyon durván elmaradnak tőle minden szinten... -
Luissimo
veterán
nekem van egy dropad a8, semmi gáz.
igaz a galaxy tab sulya könnyebb, de ugyebáf az csak harminconezer volt és minden megy rajta , még a 3D játékok is , kijelzője is tuti, hat óra használatot kibír, nekem nagyon bejött, megtartom második gépnek, mert jobbat ennyiért nemkapok.
2.3-al hasít, imádom. -
DJGABI
addikt
Tudom, abban Viewsonic-ban pont ugyan az a gyenge kijelző van mint a Mobii Tegrámban (meg Folio, meg Advent Vega, meg amilyen neveken épp forgalomba került). Ezeknél tényleg kb csak jobb van, de azért ez alapján a tapasztalat alapján kizárni az összes TFT TN kijelzőt.. Legalábbis az itteni Mobilarénás tesztekben azóta egyik 10"-essel sem volt ilyen probléma.
-
DJGABI
addikt
Itt van 1861 komment-nyi tapasztalat: [link] ez alapján csak el tudod dönteni, hogy jó lesz-e vagy nem... Mondjuk ICS frissítésről még mindig semmi infó, az egymagos proci azért lassacskán kezd kevés lenni (amire neked kell net+videó persze bőven elég, bár ahogy nézem chainfire-rel még tegrás játékokra is jó), a 70k picit sok, jobbat mondjuk én nem tudnék mondani (smart tab 7? bár az tök más kategória: 7 inch + ohne ips...)
-
kezdő
senior tag
-
Drizzt
nagyúr
Vegulis visszavittem, keves penzt igy buktam rajta, mert nem a szaz szazalekot fizettek vissza, csak 85-t a kicsomagolas/hasznalat miatt. Igazabol nem baj, tanulopenznek fogom fel. Amugy hardverileg/szoftverileg jonak tunt, indavideo siman ment rajta, 16 gb hely, mini + full usb, tegra2 stb. Viszont a kijelzo miatt nem tudtam volna hosszu tavon elvezni. Egyebkent a design is hatarozottan tetszett, pedig attol is tartottam.
A tortenet tanulsaga, hogy legalabb ips paneles cuccra van szuksegem. Es akkor mostmar inkabb varok egy picit, mert jonni fog par ujdonsag. Az is biztos, hogy a 10" wide nekem tokeletes meret. Talan nagyobbat el tudnek kepzelni, de kisebbet semmikepp.
Sokat toszogattam mindenfele Tableteket Bestbuyban, de az a tanulsag, hogy jelenleg csak az Ipad nyujt teljesen smooth felhasznaloi elmenyt, az osszes tobbi kepes lagolni.
No, meglassuk milyenek lesznek a Kal-Elek.
Hatarozottan szuksegem van tabletre, csak meg nem nottek fel az elvarasaimhoz. Igazabol teljesen smooth android tabletet szeretnek. -
Torry
addikt
Refurbished:
Visszaküldik a gyártónak, aki fullosan teszteli cseréli a rossz alkatrészeket, majd zsír új csomagolásban refurbished-ként eladja. Nyugodtan veheted, 300-ért nagyon jó ajánlat, ráadásul ha jól tudom az egyetlen HC-s tablet, amin van usb.
Helyedben nem hagynám ott.
Most nézem, eléggé aktív XDA fórum, főzött romok, undervolt, overclock, minden ami csak kell!
Szóval módosítanám a dolgot: OTT ne hagyd! -
Torry
addikt
Nem kell az égvilágon semmit fizetni határnál, mivel saját felhasználásra vetted.
Annyi, hogy legyen kibontva, de még azt sem nézik mindig.
Én is azt hittem, mennyire jó lesz a tablet, de ahogy hazajöttem, alig használom.Egyébiránt Acer Iconia A500, Galaxy tab 10.1, Asus Transformer és ugye Ipad2-t se hagyjuk ki.
-
harry
veterán
Olcsó IPS leginkább egy használni iPad1, 16gb wifi, itthon 75k körül mennek, szerintem USA-ban még olcsóbb lehet. Újonnan vagy u.ilyen felszereltségű iPad2, vagy Asus Transformer, de ezek meg 120k környékén vannak azt hiszem, vagyis már nem igazán az olcsó kategória. Aztán lehet USA-ban ezek is jobb áron vannak...
Aztán bizonyára van más is, nekem ez a kettő rémlik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Google Pixel topik
- Óra topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- iPad Pro M2 12,9 wifi hibátlan 5 hónapos
- Ipad mini 7 csere Legion go-ra (Biztosítás/garancia 2028-ig/ajándékok)
- Új - Apple iPad mini 7.gen 2024 Wi-Fi 128GB Purple/Blue/Space Gray - Bontatlan
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / M2 / Ezüst / Wifi / 256GB / Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest