- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HThomas: Az ideális home office monitor nyomában
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- Mister_X: Tényleg le kell nyelnie az embernek az önbecsülését?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Biga123
addikt
Hi All.
Nekem Novo 7 Elf-et sikerült beszerezni. Viszont miòta frissítettem 4.0.3 ra azóta az alsò "tálca" nem tűnik el soha. Elèg zavaró, tipp esetleg?Előre is köszi..
-
válasz
koncsik #10292 üzenetére
Üdv, előre is elnézést, nem vagyok szakértő és topic-ot sem olvastam végig. Hercsi kolléga noszogatása lapján merném megosztani első tapasztalataimat fekete 8GB Ainol Aurora tablet-emről. Pandawill-en rendeltem január 19.-én, a kínai új év miatt várni kellett (valószínűleg gyártási problémák és a nagy érdeklődés miatt is). Február 15-én adták fel sima postán (Singapore), 23-án ért BP-re. MInden van a csomagban (USB-k, mini HDMI, fejhalllgató, töltő USA véggel -ez utóbbit gyengének mínősitették más (slatedroid) fórumon, USB-n is töltődik, de ezen gyorsabban, nekem rendben volt, igaz nem töltöttem túl, állítólag akkor a képernyő fele világosabb lesz).
A kütyü nagyon tetszetős, de összehasonlítva nem vékonyabb az ELF-nél, csak optikailag, na jó 0,5mm-rel max. Jó kézbe fogni, belefér öltöny, öltönynadrág zsebbe, nekem ez szempont volt. Slatedroidon sorolt problémák:
- bal oldalon összeillesztésnél hézag: észrevettem, miután felhívták rá a figyelmem. A jobb oldalon recseg.
- SD slot nem működik: nekem az együtt rendelt 16GB kártyával teljesen okés
- dead pixel: rengeteg színes pixel a fekete (nagyon sötét) színnél a képernyő jobb oldalán és tetején, máskor nem látszik (por? gyártási probléma?), le kell vennem a szemüvegem és közelről megnéznem - ha nem olvasok róla, nem veszem észre - nem túl jó a szemem, he?
Amúgy a képernyő brutálisan jó (ELF-fel összevetve sokkal jobb a betekintés, fényerő). VIdeo sebesség imponáló, mp4 filmmel próbáltam, feliratot ékezethelyesen nyomta (2160p player) és: AC Ryan PlayOn!HD 1-nél picit jobban játszotta le a full HD kamerával felvett (1080p/50) tesztjelenetemet mts formátumban, HDMI-n keresztül is szép a képe 42" plasmán.
A hangja fejhallgatón (Creative Dolby) nagyon meglepően jó volt (zene, film).
Almaz market fix és root könnyen telepedett rá, jól megy, a wifi megbízhatóan kapcsolódik, fontos, hogy HTC telefon wifi routeré-re is, nem érzem a 3G hiányát.
Könyolvasókat tettem rá, játékokat, office cuccokat.
Én ajánlom mindenkinek, de: kínai tablet, ennek megfelelő support-tal, gyártással, árusítással. Nekem többé-kevésbé mázlim volt.
Első androidos cuccom, azokat a dolgokat követtem, amit a slatedroid aurora fórumában olvastam.Remélem nem volt túl fölösleges, ha kérdés van, szívesen válaszolok, amire tudok.
-
freeapro
senior tag
Pandawill-es csomagom most megy át a vámon a tracking number szerint. Vajon mekkora esélye van, hogy átcsusszan vám és áfa fizetés nélkül?
-
Mandarinn
senior tag
Sziasztok!
30-40.000Ft körül lehet venni jó tabletet olvasáshoz? Könyv, PDF, magazinok. Kicsi net. Fontos lenne, hogy kapacitív kijelzővel és jó képminőséggel rendelkezzen. Ennyiből lehet már jót venni? A márka nem érdekel csak jó legyen
Esetleg Ainol? Jól néznek ki.
-
bajor14
csendes tag
Sziasztok!
Barátnőmnek szeretnék venni egy tabletet, de én világ életemben PC-s voltam, ehhez nem nagyon értek, kis segítséget szeretnék Tőletek kérni.
Kicsit utána néztem már és első körben ezekre gondoltam: Toshiba at 100-100, esetleg Toshiba Folio 100.
Szerintetek? -
Sanzaa
senior tag
www.ebay.com/itm/HDMI-MALE-VGA-HD-15-MALE-Cable-6FT-1-8M-1080P-IK3-/260866099090?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cbcd4c792
Egy ilyen kábellel kiküldhető a tablet képe egy projektorra?
-
nightmare13
őstag
válasz
Sanzaa #10266 üzenetére
Nekem se sürgetős
Csak ugye én majd a telefon árából kívánom finanszírozni a tábla egy részét
Szeptembertől tudok majd úgy is csak másik telefont venni az előfizetés mellé, bár még ezzel kapcsolatban is le kell tisztáznom 1-2 dolgot
Szóval addig még lehet, hogy jelenik meg még jó tábla nekemAz Ideos Slim most is szimpatikus, csak ugye most még nem aktuális
-
Sanzaa
senior tag
válasz
nightmare13 #10264 üzenetére
Esetleg tartsd meg a telefonod, használd Hot-spotként és vásárolj egy csak wifis tabletet 20-40ezres kategóriában. Most én is ebben gondolkodok a Concorde 9.7 IPS híre óta. Bár még tanácstalan vagyok, hogy mit is vegyek majd.De ez még nem sürgető probléma nálam:-)
Egyébként, mintha a Tmobile Webshopjában láttam volna egy hirdetést, hogy két éves Aranytárskártyás Relaxnet M netcsomag mellé(2GB után seb.csökk.~havi 2000Ft), 7000Ft-ért elvihető egy hordozható zsebMifi. -
nightmare13
őstag
válasz
DJGABI #10263 üzenetére
okés
igazából azt tervezem majd én, hogy a mostani xperia 10 mini pro-m eladom, amint szeptemberben tudok venni az előfizumhoz egy másik telefont (valami alsókategóriás kis izét, hogy telefonálni lehessen), aztán egy 3g modemes tabletet tartanék magamnál net miatt
Egyetemistaként a lehetőségeim behatároltak, az Ainol, meg hasonló táblák paramétereik alapján faszák, csak pont a 3g modem marad ki mindegyikből... a külső bumszli meg lehet zavaró lenne
-
DJGABI
addikt
válasz
nightmare13 #10262 üzenetére
Nem, ennél több készülék nem nagyon van alsó kategóriában(egy mettől-meddig-et mondjuk írhattál volna...). Használt: innen Hardverapróról, Vatera, új: Árgép
(külön topic szerintem felesleges még, annyira nem is elterjedt itthon ez a tablet buzéria, meg itt is nyugodtan lehet kérdezni, még így is "csak" 10k-nál tartanak a hsz-ek)
-
nightmare13
őstag
Esetleg még valaki tudna ajánlani?
Esetleg helyet is, ahonnan érdemes lenne beszerezni?
(Mellesleg ennek miért nincs még külön topikja, mint a Milyen notebookot vegyek? stb, stb?)
-
tjb007
nagyúr
válasz
DJGABI #10259 üzenetére
Hogy ennek mi értelme van az nem tudom.
Méreteit tekintve ugyanakkora mint a 10.1 (P7500) csak vastagabb, van rajta SD slot, tud 1080p -ben felvenni viszont a másodlagos kamera vissza lett butítva 2megapixelesről VGA felbontásúra és alapból ICS -sel jön, kb, ennyi a különbség (a SoC még nem tisztázott de vagy maradt Tegra 2 vagy le lett cserélve a 4210 -es Exynosra). -
DJGABI
addikt
Szállingóznak az új készülékek MWC-ről: [link] Samsung Galaxy Tab 2 10.1 (ekkora egy hülye elnevezést...)
-
Sanzaa
senior tag
válasz
nightmare13 #10257 üzenetére
Concorde Tab 10.1,Huawei Ideos S7 Slim,használt Galaxy Tab, Vodafone Smart Tab 7 &10.
-
nightmare13
őstag
Milyen táblagépet tudtok ajánlani alsóbb árkategóriában, lehetőleg beépített 3g modemmel. Egy kikötés, használható legyen
-
Luissimo
veterán
válasz
Luissimo #10255 üzenetére
de legalább a képek (oldalak) minősége jó, és ezPDFReaderben valóban szépen nagyítható és olvasható , csak még a nagyítás utáni képernyőretördelést nemtudtam vele megoldani.
(mondjuk elég sokáig molyol egy-egy oldal betöltésén, amikor lapozok, hááát ez van, olyan mint a magyarnarancs...)
ígyviszont annak a jópofa (kicsit ALDIKO-ra hajazó) polcszerű felületű programnak nem sok értelme van, mert szép, de nem praktikus, kicsit még dolgozhatnának rajta, hogy olvasóként is jobban funkcionáljon.
-
Luissimo
veterán
válasz
gipsztigris #10254 üzenetére
nem én akarom letölteni, aztakarom, hogy ottlegyen a polcon,
képként vannak az oldalak mentve, khaki, kárérte...
egyébként csatlakozom a jellemzést írókhoz.
NAGYÍTÁS . ( volt egy ilyen film, anno még nagyonrégen.)
no AZ hiányzik...(is) ebből az olvasóból. Meg egy menű, de az nagyon.
haviszont letöltöm PDF-ben , az ezPDFREADER-el legalább tudom nagyítani -
rewentlow
csendes tag
Ma találtam és sztem kurvajó ötlet:
http://tablamagazin.hu/
Ha valaki nem ismerte, akkor bátran ajánlom, tényleg minőségi tartalmat nyújtanak ingyen.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
canniball #10248 üzenetére
Transformer Tf101-en: mert gyorsabb. Több dolgot lehet beállítani. Bár picit még bugzik. 720p-s videot mostmár például mkv formátumban is lejátszik jelentősebb akadozás nélkül. Hc-n még akadt. Ugyanazzal a lejátszóval, ugyanazon üzemmódban. Persze lehet csak az Asusnál vannak ilyen különbségek, de lehet általános ez a dolog.
-
canniball
nagyúr
válasz
Sanzaa #10246 üzenetére
Erről eszembe jutott egy láma kérdés (ne kövezzetek meg): miért olyan fontos/jó az ICS? És az hogy nincs benne gomb-támogatás az csak a fizikai gombokra vonatkozik vagy az "érintősökre" is?
Illetve a videón mintha néha világítanának a (home, vissza, menü) a gombok, jól látom vagy csak a környező fényviszonyok tévesztenek meg?
-
-
maxell11
csendes tag
Hi Fórum!
Kíváncsiságból kérdezem, nem valós vételi szándékkal: ha a pénz nem számítana, akkor per pillanat melyik a legjobb 7"-es (esetleg 8"-as) tablet a világon? Gyártó + típus.
Nem érdekes, itthon kapható-e.Köszönöm
-
Sanzaa
senior tag
http://pdaplus.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=7018&Itemid=1
Concorde Tab 7015, bocsmá', hogy így linkelek :-) -
DemonDani
addikt
válasz
tjb007 #10238 üzenetére
jah, néztem hogy kész az ICS és a publikáláson dolgoznak
a kamera maradt homályban, se tesztben nem irja, se fórumban nem írja
annyi van hogy a kézikönyv leírásában a bemutatóképen QVGA-t ír a beállításnál.erről van valami?
az is jó hogy a hírben 370g adatlapon meg már csak 360g
talán venni kéne nekik egy hitelesített mérleget
-
DemonDani
addikt
összerakás is 3-4 darabból álna
, de mégis csak hazaibb lenne
lehet tudni mi van a bőre alatt? vagy számunkra nem hozzáférhető seholsem (ebay ali deal...)
ICS frissítés kinéz neki?
-
DemonDani
addikt
Ez a ConCorde 7015/7030 mennyire magyar amúgy? tényleg ők gyártják/rakják össze vagy kínából OEM és átnevezik?
-
-
Hooper
őstag
lehet mégis 10"körül nézegetnék inkább...asszonynak a nagyobb kell
ipad1 felé hajlok (mivel már van almás telefonunk) egy xtab-100 / 100s-hez képest (más alternatívát nem láttam) mennyivel járnék jobban / rosszabbul vele? (olvasgatás, netezésre lenne) -
petipetya
nagyúr
válasz
xstyle #10218 üzenetére
Igen, de azt tegyük hozzá nagyobb is kisebb képernyőjű eszközöm is akad mellette. A kisebb egy 3,7-es androidos teló, míg a nagyobb egy 10,1-es netbook. A mostani 7-es tablet előtt egy 10-es tabletet használtam, de abszolút nem volt kényelmes és mindig úgy éreztem hogy a netbook van nálam. Ezt váltottam le egy 7-es tablettel, amely egy kézben tartva is megfelelő bárhol, bármilyen testhelyzetben.
A 7 vs. 10 nem könnyű kérdés.
-
Luissimo
veterán
-
rewentlow
csendes tag
Asus Transformerre megérkezett az ICS!
-
-
Hooper
őstag
válasz
Nara19 #10212 üzenetére
Köszönöm, jogos
mondjuk én ~a4 formátumú magazinokból indultam ki.
A kérdéskör második részével kapcsolatban meglátás?
"Ha lassan (jön a 3as, mennek le picit az árak) sikerülne 60-70között lőni egy ipad1-et az jó megoldás lenne? 2es már többször volt a kezemben, az tényleg bika, az 1est nem ismerem hogy hol van hozzá képest tudásban/sebességben.
Illetve egy ipad mennyivel jobb/rosszabb egy xpad70/100 vagy 7020/10.1-hez képest?" -
Protoss
senior tag
Közben röviden, hogy mire jutottam: Samsung Galaxy Tab 7.0 plus. wifi/3g/BT/GPS/telo funkció/office android miatt ok pipa
Nyitott kérdések, hogy a a 10.1 és 8.9-es kiegészítőkkel megy vagy sem,
- azaz valóban tud HDMI/DVI jelet kiadni vagy sem (az alacsonyabb felbontás végett is egyre fontosabb a monitorra köthetőség);
- a 10.1-es a bill dokolóval/bölcsővel kompatibilis vagy sem;
- és a bölcső után köthető a hdmi adapter vagy sem?
Lehet ma megrohamozok egy samsung pontot.Ami a 7.0 mellett még szól: DNLA, állítólag kap Android 4.0, micro SD c. slot.
Sajnos a felbontása a 7.0-es esetén egy kicsit kissebb. -
tjb007
nagyúr
válasz
Hooper #10211 üzenetére
Jól gondolod, a 4:3 -as képarány olvasáshoz, netezéshez szerencsésebb mint a 16:9/16:10 -es társaik.
Ha a 7 col kevés lenne olvasáshoz akkor az ebook olvasók -amik dedikáltan olvasásra lettek kitalálva/készítve- 85 százaléka nem 6 és 8 col (bár ez inkább a kínai modellekre jellemző) között mozognának.
Ha van rá lehetőséged próbáld ki, így el tudod dönteni, hogy kicsi e vagy sem. -
Nara19
aktív tag
válasz
Hooper #10211 üzenetére
Az olvasáshoz (könyv) nem kicsi a 7" szerintem, én napi szinten olvasok a Huawei S7 Slim-en. Magazinoknál, pdf tartalmaknál nekem sokat kell nagyítani (a kor), ott már lehet hogy a 10" az igazi.
A concorde/wayteq/ huawei gépekről a fórumjaikban találsz több információt.
A huwi nálam bejött, így már 2 van a családban. -
Hooper
őstag
válasz
Sanzaa #10184 üzenetére
Köszönöm!
megnéztem gyorsan a teszteket, meg azokét is amit tbj007 ajánlott.
Nem nagyon tudtam döntni az xpad70 és a 7020között.. az S7 vmiért kiesett.
Visszajelzések alapján a 3 közül melyik a legmegbízhatóbb? Sok időm még nem volt végig olvasni a saját topikját, csak az edigitalos hsz-eket néztem meg de a 7020ra nagyon sokan írták hogy hamar meghibásodott. xpad70 először nem tetszett, de végülis jól sejtem hogy amire főleg kellene, azaz ebook, pdj olvasgatás, netezéshez a 4:3as oldalarány jobb?
(gps,3g,bt és társai nem mozgatnak)
Páromnak közben megmutattam a kiszemelteket, elsőre rávágta hogy szerinte a 7" kicsi olvasgatáshoz.
Ha lassan (jön a 3as, mennek le picit az árak) sikerülne 60-70között lőni egy ipad1-et az jó megoldás lenne? 2es már többször volt a kezemben, az tényleg bika, az 1est nem ismerem hogy hol van hozzá képest tudásban/sebességben.
Illetve egy ipad mennyivel jobb/rosszabb egy xpad70/100 vagy 7020/10.1-hez képest? -
z0d1AK
nagyúr
válasz
Drizzt #10208 üzenetére
Nem IPS+ lesz benne, csak sima IPS. A táblázatból kiderül.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
szabi__memo #10198 üzenetére
Ha az IPS+t nem cserélték le benne, akkor nagy dobás lehet.
-
Buster17
addikt
Hali!
egy táblagépbe mivel lehet utp kábel dugni? -
balpeter04
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék elindítani egy kínai tabletekkel foglalkozó fórumot, és oda keresek segítő embereket akik értenek a phpBB fórummotorhoz.
A fórumot az alábbi helyre feltöltöttem és feltelepítettem, most már csak a tartalomra és a beállításokra kéne figyelmet fordítani.
Várom a visszajelzéseket!
-
Protoss
senior tag
válasz
tjb007 #10199 üzenetére
Lehet meg lesz a megoldás
Találtam egy érdekes videót, ahol végre láttam, hogy is integrálható a Samsung Note. [Videó itt.]
Végülis egy BT bill egér kombó megoldja a gondomat.
Piros pont a kiadott felbontásért és még telefonként is működik.
Olé, a végén veszek egyet!
Tényleg érdemes a Samsungot alaposan megnéznem!
Amúgy nem értem, hogy a tesztek döntő többsége abban merül ki, hogy ilyen vas van benne és hóó milyen minőségi vagy fúúúj milyen gagyi megfogni. Majd villám gyorsan átpörgetik az android 5-9 nyitó képernyőjét. Semmi "éles" használat.
Ez a srác a videóin próbálja használni az eszközt. A zsebben hogy fér el "teszt" igen csak megmosolyogtató, de sokkal többre megyek vele, mint a "van a szélén nikelezett csík vagy sem". Szóval tanulhatna tőle a többi tesztelő szakújságíró.
-
Protoss
senior tag
válasz
szabi__memo #10198 üzenetére
Jó az irány akkor
, mert azért én úgy érzem, hogy 190k-ért hasznosabb cuccot lehet kapni, igaz nem hívhatom tabnak, hanem laptopnak vagy okos telefonnak "csak".
-
Protoss
senior tag
válasz
tjb007 #10199 üzenetére
Pontosítok, nem gond ha konverter kell, ha közben marad szabad usb port.
Szegény Samu Note One ezen hasalt el.
Röviden, egy eszköz amely Ms office állományokkal elbír - Web böngésző (wifi/3g) - h.264 film/zene - GPS - mobiltelefon egyben. Az office miatt kell hogy usb bill/egér és külső monitor 1x-re használható legyen.
Kb ez az inger küszöböm, hogy egy laptop árát indokoltnak lássam kifizetni, egy hurcolandó kütyüre.
Szóval a Samsung és a ZTE ami legközelebb áll most a követelményekhez.
Kösz az infót.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85M-D3H B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2919
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest