Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Abu85
    HÁZIGAZDA

én azért kíváncsi lennék arra az elméleti alapra, mert a "játékosok kérték" az ilyen hangzatos buborék, különösen amiatt, amit lejjebb írtam - a runt frame-ek nem csökkentik, hanem növelik az input lagot.

Egyébként a smoothingot úgy számold, hogy minden képkockát késleltetve kezd számolni, pont azért, hogy igazodjanak egymáshoz.

Ezt nem értem. Mi értelme van annak, hogy késleltetve kezdi számolni? Józan ész alapján, ha az időt kontrollálod, akkor a késleltetést a front-back fliphez praktikus tenni. És itt sem tűnik értelmesnek minden kockát késleltetni, elég az egyik kártyánál. Ne c'est pas?

Input lagra gyúrt AFR mellett kb. olyan lagot kapsz, mint egy GPU-val. Picit többet. Amint kész az első GPU az első frame-mel rögtön fog nekifog a harmadiknak. Ami nagyjából olyan jelenetből jön, mintha az a második lenne egy GPU-s rendszernél.

A smoothing esetében az első frame lesz normál lagos. Aztán a második egy kis eltolással lesz számolva. Ezután van két referenciaidőd, és ezekből lesz mindig számolva, hogy mekkora késleltetéssel lesznek számolva a következő páros és páratlan frame-ek, amelyeknek szintén lesz idejük, és így tovább. A cél az egyenletesség. Cserébe átlagosan 10-15 ms-os plusz lagot kapsz 60 fps mellett. Ha csak az egyik kártyát késlelteted, akkor sokszor az első kártya frame-jéből lesz kevés információ. A smoothingot általánosan kell csinálni, mindkét GPU-ra. Úgy lesz teljesen egyenletes.

(#555) Loha: De könyörgöm jelöld már ki a képen, hogy hol méri az input lagot? Én csak frame time-ot látok. A frame time != input lag!

Új hozzászólás Aktív témák