Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#41351) Malibutomi válasza Abu85 (#41349) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

Te amugy tudsz valamit az RDNA2-rol?
Marmint a keringo pletykakon kivul, vannak konkretumok?

(#41352) Jacek válasza gejala (#41345) üzenetére


Jacek
veterán

Ez a dlss most komolyan huzoero valakinek? Nativ az nativ majd meggyoz valaki hogy jobb a nem nativ :DD nincs power ne akarj 4k jatszani.... En egy 5700xt-el is tudok erdekes modon most meg a 2070s-el..

(#41353) Abu85 válasza b. (#41350) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Ez a gyártókon múlik, hogy küldenek-e a régióba hardvert. Az AMD valószínűleg, mert nekik van a régióban dedikált érdekeltségük, sőt, éppen bővítenek. Tehát mi sosem utasítottuk el azt, ha valaki NDA-ra küldött teszthardvert. Tudtommal más sem a régióban, láthatod is, hogy az AMD-ből mennyire sok teszt érkezik az egyes termékek megjelenése után. És most nem csak rólunk beszélek, hanem a többi hazai médiáról. Tehát ha a gyártócég küld hardvert, akkor vannak hazai tesztek is. :) Az nyilván sajnálatos, hogy az AMD-n kívül mindenki kivonult a mi régiónkból. Ennek nagyrészt a YouTube az oka, amivel a gyártók már nem érdekeltek a részletes tesztekben, mert kiszámíthatatlanok. Elárulom, hogy az AMD érdeklődését is egy tech-geek ember tartja életben, aki a minőségi tesztek híve, ezért YouTube influenszerek ide vagy oda, ő direkt a szakértő médiáknak adja a hardvereket elsőként. Ha ő nem lenne, akkor az AMD-nél is valamelyik PR ügynökség döntene, és kapná a holmit valamelyik influenszer, leírják neki, hogy mit kell mondania egy tíz perces videóban, és ennyi.

(#41351) Malibutomi: Tudok.
Nem hiszem, hogy a neten ezek az infók megjelentek már. Én is arra várok, hogy több OEM-hez eljusson, mert most még beazonosítható forrás. Bajt meg nem akarok neki. :)

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#41354) gejala válasza Jacek (#41352) üzenetére


gejala
őstag

Nem jobb DLSS, de nem is rosszabb. Viszont sokkal gyorsabb.

Azért azt megnézem, hogy fogsz te 2070S-el 4K ultra RT mellett játszani pl. Cyberpunkot vagy Watch Dogs Legiont DLSS nélkül. Utóbbiban egy 2080Ti letérdel jelenleg 1080p-ben is.

Nextgen grafika mellett egyszerűen nem lesz lehetséges 4K RT@60 natívan, legfeljebb a csúcskártyán. De lehet, hogy azzal se.

[ Szerkesztve ]

(#41355) GeryFlash válasza Abu85 (#41353) üzenetére


GeryFlash
veterán

Abu, ne viccelj már, Magyarország vezető hardver oldala vagytok. Ha nem küldenek akkor day one ahogy lehet vegyétek meg, aztán majd maximum eladjátok használtan. Nehogy már ez a 2-300 ezer Ft vágja haza az oldalt, arról nem beszélve hogy minimális bukóval tovább is adjátok. Komolyan röhej ez az egész. Nem küldenek hardvert, jó akkro durcizunk és nem teszteljük. Arról nem beszélve hány ember ajánlotta fel az rxt2xxx-es start után, mégse lettek tesztelve.

Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?

(#41356) Raymond válasza GeryFlash (#41355) üzenetére


Raymond
félisten

Hagyd a fenebe, sokszor lefutott korok mar ezek.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#41357) Abu85 válasza GeryFlash (#41355) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Sokszor az összes készlet day1 el van adva a nagykerekben. A kezdőkészlet erre a piacra egészen minimális szokott lenni.

Nem mellesleg, az NDA-ra nem lehet NDA után tesztelni. Ezt a gyártóknak kell megoldaniuk. Régen ment az Intelnek és az NV-nek is, igaz régen volt dedikált csatornájuk is Magyarországra, ma pedig már nincs egyik cégnek sem. Túl kicsi lett a piac ahhoz, hogy foglalkozzanak vele, így lepasszolták az egészet PR ügynökségeknek.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#41358) b. válasza Abu85 (#41357) üzenetére


b.
félisten

Itt az aprón a régi motoros árusítók akár szívességből is adnának nektek firsdt day el a készletről, lásd pohár és még páran. nagykeres emberek vannak itt tíz+ éve...
nem mellesleg NDA után 1 héttel sem durcizna senki ahelyett hoyg az egész Turing szériát 2 kártya kivételével kihagytátok...
Egy IT oldal vagytok olvasói pénztámogatással is egyedülállóként.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#41359) paprobert válasza b. (#41348) üzenetére


paprobert
senior tag

"Semmi nem jó amit a zöldek csinálnak neked semmilyen fejlesztés vagy újítás, csak a mit a másik oldal."

Ha a hardver heterogén jellegű, de legalábbis univerzális irányba hat, mint a Kaveri, akkor az a jövő, és nem elpazarolt tranzisztor.

Ha viszont széles AVX vagy tensor feldolgozókról van szó, akkor az csak felesleges erőforrás-pazarlás, miközben lehetne jövőbe mutatóan homogén rendszereket is tervezni.

Hát nem érted? /s

Egyébként érteni vélem hogy mire céloz Abu is, azaz hogy a nagyobb feature list most megbosszulhatja magát ha a node nem elég jó.

[ Szerkesztve ]

640 KB mindenre elég. - Steve Jobs

(#41360) Jacek válasza gejala (#41354) üzenetére


Jacek
veterán

Nem jobb de nem is rosszabb? Mint a nativ :D Majd ha oda erunk atmegyunk a hidon addig nem erdekel az a 4 darab cim ami RT hasznal :D Jelen pillanatban meg az elmult egy evben teljesen jo volt.

(#41361) GeryFlash válasza Abu85 (#41357) üzenetére


GeryFlash
veterán

Abu rohadtul mind1 nekünk hogy NDAelőtt/day1 tesztelitek vagy a megjelenés urán 1-2-3 héttel. Nem azzal volt baj hogy késtetek vele hanem hogy soha nem lett letesztelve. Lehet mondani hogy tessék megnézni akkor külföldi oldalakon de ez így nincs jól. Kérlek szépen hogy ennél a generációnál ne legyen már ez, akár csak az itteni fórumban össze tudjuk dobni a kártyára nektek és utána eladni, bukunk rajta pár ezret ami szétoszlik... De egyébként ne a mi dolgunk legyen már, 10-30 ezres rááldozás tuti többet hozz a cikk olvasottsága mint az a pár ezres bukó amivel továbbadtok rajta. 95 milliós árbevételnél eredmény tartalékban 38 milla, ne ezen múljon már az oldal színvonala...

[ Szerkesztve ]

Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?

(#41362) mormota79 válasza GeryFlash (#41361) üzenetére


mormota79
tag

Az akarat hiányzik és nem a pénz, ezzel itt sokan tisztában vannak.

(#41363) GeryFlash válasza mormota79 (#41362) üzenetére


GeryFlash
veterán

Ja persze, csak teszem a hülyét, gondoltam játszunk az ő világában és szabályrendszerében vagyis hogy az oldal abszolút független objektív és az Nvidia/Intel is korrektül van megítélve, hogy puszta véletlen hogy egy AMD vs Intel processzor tesztben teljesen más eredmények jönnek ki mint más oldalokon (ja igen de ők nem a legújabb windows verzióval tesztelnek 🤡) .

Szóval ezek mind így vannak, az Engrídia meg azért nincs tesztelve mert hát sajnálatos módon kivonultak a régioból, nem lehet megoldani, jó hát az iPon tesztelte 2018 szeptemberében a 2080at és utána nem sokkal a 2060at (utóbbit még a csöves Pcguru is) is de hát ők webshop úgy könnyű.

Egyszerűen be kéne vallani: Valami okból kifolyólag nem kaptok Nvidiatol hardvert, ez hogy régiós sajátosság vagy csak az éveken át tartó khmmm.. Mindegy, szóval valamiért nincs teszthardver, erre szerintem nem az a jó reakció hogy na ha a köcsögök nem adnak teszthardvert akkor nem csinálunk nekik ingyen reklámot. Mert bszki, ne értük hanem magatokért teszteljétek már le, hogy kompetens szaksajtó benyomását keltse az egész.

Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?

(#41364) Abu85 válasza GeryFlash (#41363) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Attól, hogy valaki kivonul egy régióból még nem köcsög. Nagyon sok cég PR cégeken keresztül oldja meg ezt. Ennek egyszerű az indoka: olcsó! Az ellenérv a rossz hatékonyság, ezért van az, hogy bizonyos cégek meg még a drága fenntartás mellett is dedikáltan szeretnének jelen lenni egy régióban.
Különösebben ez nem zavaró, mert szerencsére ezek a folyamatok hullámzók. Egy időben jónak tűnik a kiszervezés, de az mindig azzal jár, hogy az a cég növeli a régiós befolyását, amelyik nem szervezett ki. Például a balkáni régióban az AMD rendkívül erős lett. Némelyik kereskedőnél már 20:1-re verik az Intelt, tehát hamarosan eljön az a pont, amikor az Intel aktuális vezetősége rájön, hogy hiba volt anno felszámolni a helyi sajtóképviseleteket, mert a DIY-piacon mára összeomlóban vannak az eladásaik. Erre mindig az szokott lenni a válasz, hogy akkor mindent visszacsinálnak, és újra lesz direkt régiós kapcsolati rendszer. És ez rendszerint meg is hozza majd az eredményét. Szóval ez egy ilyen dolog. Pár évre kivonulnak, aztán rájönnek, hogy ez szar az eladásokra, majd visszatérnek. Az AMD is volt egy időben úgy, hogy kivonul a balkáni régióból, csak abban az időben jött Rory Read a vezetői székbe, akinek az volt a rögeszméje, hogy régiós kapcsolat nélkül nem működik jól egy világcég. És nemhogy beszántotta volna a régiós központokat, hanem bővítette azokat. Pedig ugyanazzal a problémával szembesült anno, amivel az Intel, csak az Intelnek erre nem a bővítés volt a válasza, hanem az egész rendszer központosítása, és egy rakás ember elküldése. Rory Read például azt mondta, hogy bővíteni kell, és a növekvő eladás majd kitermeli a bővítés költségeit. Persze utólag könnyű okosnak lenni, tehát attól még az Intel nem köcsög, hogy kivonult. Ők ezt a megoldást látták logikus lépésnek. Itt tényleg olyan döntésekről van szó, amelyek hatása legalább fél évtizedes léptékű. Akkoriban simán benne volt, hogy az Intel húzza ki az ászt a pakliból.

Ezek mind alapvetően az adott cég vezetőségének a felfogásán múlnak. Mindig logikusnak hangzik a leépítés, csak az idővel nagyobb kárt okozhat, mint egy drágább régiós kapcsolat fenntartása. Ma már az AMD a saját balkáni hátterét bőven kitermeli azokkal a kiskereskedelmi eladásokkal, amiket pusztán a régiós képviselet létezése miatt be tudnak húzni ezen a területen.
Szóval különösebben nem kell aggódni. Egyik cég sem szeret a pénisz rosszabbik végére kerülni, így jönni fognak vissza.

Ha az NVIDIA nem adna nekünk hardvert, akkor a tesztgépben nem GeForce RTX 2080 Ti lenne. Az ugyanis az övék, csak nekünk adták használatra. A tesztgépben egy csomó hardver nem a miénk, viszont hosszabb távú használatra hagyta itt az adott gyártó. Ezeket időnként visszakérik, például az AMD is visszakérte nemrég a korábbi alaplapot, de adott is helyette egy jobbat. Ugyanígy a Ryzen 2700X-ért kaptunk egy 3700X-et. Valószínűleg egyszer utóbbit is visszakérik, majd adnak még újabbat. A tesztgép frissítései ilyen gyártói cserékből vannak fenntartva.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#41365) GeryFlash válasza Abu85 (#41364) üzenetére


GeryFlash
veterán

És pontosan miért nem járható út, hogy 0km-es hardvereket amiket az olvasók ajánlanak fel elfogadjatok? Illetve a korábban említett megveszitek eladjatok pár ezres bukóval? Egyszeri olvasónak ez felfoghatatlan, és minden összeesküvés elmélet ebből születik. Az pedig nektek se jó, ha a konkureniához megy át az olvasótábor, mondván itt nem objektívek és szarnak letesztelni AMD konkurens hardvert?
Vagy ez egyfajta nevelő célzatú reakció a gyártók felé, hogy ha nem adtok hardvert nem lesz teszt, ebből vagy tanultok vagy nem? Én értem ennek is a pro oldalát, de szerintem ebben az esetben ez széllel szemben hugyozás. Még ha éppen egy szarul menő céggel csináljátok azt megértem (mittomén Sony nem ad tesztre mobilt és ezért nem tesztelitek az Xperia 10 II-t), de egy Nvidia új generáció letesztelése annyira megkerülhetetlen és minimum...

[ Szerkesztve ]

Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?

(#41366) b. válasza Abu85 (#41364) üzenetére


b.
félisten

Én most be vállalom mindenki előtt hogy egy 3070 /3070Ti kártyát ha megvesztek letesztelitek utána teljes áron át veszem tőletek, sőt utána is futárral küldöm nektek ha tesztre kell... Szerintem nagyjából az összes hardverrel lenne így jelentkező...

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#41367) GeryFlash válasza b. (#41366) üzenetére


GeryFlash
veterán

:DDD :DDD :DDD

Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?

(#41368) imi123 válasza b. (#41366) üzenetére


imi123
őstag

Jó trükk.
Így akarsz megjelenés előtt kártyát szerezni. :DDD :DDD

Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.

(#41369) Abu85 válasza GeryFlash (#41365) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Többféle megoldás van, de csak a gyártók tudnak adni NDA előtt teszthardvert. Egyik olvasó sem képes erre.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#41370) Yutani válasza Abu85 (#41369) üzenetére


Yutani
nagyúr

Gondolom az első batchből vásárolva is legalább 2 hét, mire elkészülne a teszt, ennyivel csúszva le a a hivatalos startról.

#tarcsad

(#41371) TeeBee73 válasza b. (#41366) üzenetére


TeeBee73
addikt

Csak ne a Lófogás'-on hirdesd, címmel megadva, mert a tezsvírek' mennek érte, mint a grátisz béelem lapostévéért.
MOD: Ja, most jön az új hurrikános leárazás is amcsiban. Nem lennék ott műszaki boltos.

[ Szerkesztve ]

"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG

(#41372) GeryFlash válasza Abu85 (#41369) üzenetére


GeryFlash
veterán

Nem kell NDA előtt, az is jó ha megjelenés után 1 hónappal lesz teszt.

Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?

(#41373) b. válasza imi123 (#41368) üzenetére


b.
félisten

:DDD
Ráér megjelenés után is :) jobb mint a soha ,ahogy a Turingnál volt :)

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#41374) b.


b.
félisten

[Sony patents tech similar to Nvidia's DLSS, could include it in PS5 consoles to achieve higher FPS counts in 4K games]
ha már konzolok és DLS 2.0 :
[ Nvidia’s DLSS 2.0 technology could be in the works for Nintendo’s Switch successor]

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#41375) Shing válasza b. (#41374) üzenetére


Shing
őstag

Csak akkor PC fronton kellene már vmi az AMD-tól is. Ez a DLSS tipikusan olyan, amin rengeteget lehet még optimalizálni. Lehet hogy lassan itt a 3.0, nem tudja majd a konkurencia felvenni a harcot, mert addigra az NV-nél be lesz járatva az AI, jönnek a jobb algoritmusok és egyéb finomhangolások a megszerzett tapasztalatok alapján.

(#41376) b. válasza Shing (#41375) üzenetére


b.
félisten

Szerintem mindegyik cégnek ez kötelező feladat lesz főleg most, hogy látták hogy a 2.0 milyen eredményre képes, látják benne a rációt,meg sok megtakarított pénzt, mert ergo olcsóbb = gyengébb hardverrel elérhetik ugyan azt mint egy erősebb/ drágább / többet fogyasztóval. Amúgy nem kel annyira ráfeszülnie AMD nek mert PC-n jön / van a Direct ML ami hasonló az elven működik, elérhető mindegyik gyártónak.

Ami érdekes lesz az a Switch/ Tegra megoldás.

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#41377) hokuszpk válasza Shing (#41375) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

asszem ez a dlss móka 8K -n lesz igazan lenyeges, nagyjabol a kijelzok a kanyarban, de a 4K -hoz kepest nativban 4x teljesitmeny kellene ugy, hogy meg a 4K render is docog.

[ Szerkesztve ]

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#41378) huskydog17


huskydog17
addikt
LOGOUT blog

Destroy All Humans Remake - PCGH Benchmark

Black Forest Games csodát tett az UE4-el.

Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

(#41379) Devid_81 válasza huskydog17 (#41378) üzenetére


Devid_81
nagyúr

DX11 es a GTX1080Ti talalkozasa... :DDD
Mennyire latszik, hogy DX11-ben meg mindig durva az a kartya :K

...

(#41380) b.


b.
félisten

[NVIDIA now lets you sync your Steam library]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#41381) Petykemano


Petykemano
veterán

Hát lehet, h elhamarkodott volt még ez a topic átnevezés

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#41382) b. válasza Petykemano (#41381) üzenetére


b.
félisten

ne már ez komoly?
és újra megismétli magát a történelem.
Ez azért két dolgot nagyon szépen előrevetíthet és bocsánat hogy megint áthajlóan ugyan de nvidia lehetőségekkel gondolkozok.

1, Az AMD az IF segítségével saját gyorsítóival és CPU -val így még nagyobb konkurencia lesz az Intelnek, ez már kifejezetten aggályos rájuk és egyébként az egész piacra nézve. Ha ezt meglépi AMD / már pedig meglépi/ akkor igazából konkurenciát a CCIX integrálásáig( ha lesz ilyen és így szinte biztosra vehető, hogy AMD nem fogja erőltetni ) egyik gyártó sem tud megfelelő teljesítményt felállítani a pirosak ellen szerver fronton.

hosszabb távon ez azt jelentheti még ha kicsit futurisztikus is amit leírok :
.- hogy Intel kénytelen lesz megadni az Nvdiának az NV link támogatást , ha nem akarja hogy kigolyózzák.( Így kérdés hogy nvidiának kelleni fog e Intel.támogatása, ha ővék lesz/ lenne az ARM)
- Még is csak kelleni foga piacnak az ARM - Nvidia páros hogy több szereplős maradjon ez a szegmens .
- ezek hosszú távú folyamatok, az elkövetkező pár évben AMD teljese átfordíthatja a szerverpiacot magának mivel kész interfésszel megfelelő gyorsítóval és CPU val rendelkezik a piacon már ennek az évnek a végére.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#41383) hokuszpk válasza b. (#41382) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

"Az AMD az IF segítségével saját gyorsítóival és CPU -val így még nagyobb konkurencia lesz az Intelnek, ez már kifejezetten aggályos rájuk és egyébként az egész piacra nézve. Ha ezt meglépi AMD / már pedig meglépi"

kénytelen, mert ahogy latjuk nem elég ugyanolyan vagy jobb termeket kinalni, vagy ABU kifejezésével agyonverni azt a konkurrenciát, valamiert akkor sem foglalkoznak komolyabban az AMD gepek epitesevel.
talán így majd fognak.

" Intel kénytelen lesz megadni az Nvdiának az NV link támogatást "

előbb fogsz AMD cput látni NVLinkkel, mint Intelt.

[ Szerkesztve ]

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#41384) Shing válasza hokuszpk (#41383) üzenetére


Shing
őstag

akkor sem foglalkoznak komolyabban az AMD gepek epitesevel.

Nem mondom hogy én teljesen rálátok, de szerintem még szerver platformon sem cserélgetik állandóan a hardvert. Persze biztos vannak olyan szegmensek, de az nem elég.

Az AMD kb. 3 éve jött be az új architektúrával. Ennyi idő alatt teljesen rendben van hogy nem terjed eléggé. Főleg hogy az első széria még nem volt annyira csúcs teljesítményben és úgy tudom bizonyos stabilitási gondok miatt nem merték szerveren bevetni. (Ott elég ha már pár %-al több a gond)

Asztali PC fronton aki 2011-ben vett egy i7-2600k-t azóta elvan vele még a legújabb játékoknál is, de elég jó szint már video szerkesztés és hasonlóra is. (Én még egy Phenom II-vel is elvagyok)
Szóval most jól jön, hogy az Intel bénázik mert van ideje az AMD-nek leváltani a 10 éve domináló Intel hardvereket.

(#41385) hokuszpk válasza Shing (#41384) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

"szerintem még szerver platformon sem cserélgetik állandóan a hardvert."

nemarraceloztam, hogy mostaztan mindenki rohanjon szervertcserelni.
viszont ha akarnam, akkoris eleg szukos valasztekban vannak AMD vasak a kinalatban. Azert 3 ev alatt legalabb a kinalati oldal eljuthatott volna oda, hogy van valami valasztek. Meg akkoris, ha az elso szeria kiserletinyuszi volt.

"Asztali PC fronton "

bar mar 3 eve megvan, en is csak most tettem ide a fohelyre a Ryzenes masinat, napi hasznalatra elegvolt a Phenom. Ha nem dolt volna ki alola az alaplap, akkor meg most is azzal puttyolnek :D

[ Szerkesztve ]

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#41386) b. válasza hokuszpk (#41383) üzenetére


b.
félisten

Igaz,de ennek idő kell ahogy írja Shing. Én azt gondolom. hogy az igazán abszolút agyonverés és stabli háttér az most jött el, ezt próbálta meg elkerülni Intel és erre próbált megoldást találni a saját gyorsítókkal. Ezzel a húzással AMD időt nyer és olyan teljesítménybeli lehetőséget az M gyorsítókkal IF összeköttetésben a saját CPU val hogy esélytelen ez ellen gurítani Intelnek.Ez egy más dimenzió így és megéri a hosszú távú elköteleződést valamint a váltást.
Az AMD mögött, ha szigorúan a technológiát nézzük már most sem Intel van hanem inkább az ARM alapokon lévő Ampere, aminek ráadásul az új verziója már várható, minden szabványt támogatnak ráadásul ( CCIX, NVLINK, CXL st.. )

Mondjuk az is kérdéses, hogy teljesen igaz a hír, ennyire radikális lépésekre szánta el magát Intel a heti átszervezés bejelentése után is?Adored TV nél azért voltak már furcsaságok eddig.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#41387) Laja333 válasza Egon (#39765) üzenetére


Laja333
őstag

;]

(#41388) nubreed


nubreed
veterán

Ez mótvá? Bocs ha igen:
RIP Intel GPUs: https://bit.ly/30n7mE2
[link]

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#41389) Kelleret


Kelleret
lelkes újonc

(#41390) Devid_81 válasza Kelleret (#41389) üzenetére


Devid_81
nagyúr

1440p-ben konkretan talan a 2080Ti kepes neha 60FPS-re? :Y

...

(#41391) Szeszkazán válasza Kelleret (#41389) üzenetére


Szeszkazán
senior tag

Csudálatos optimalizációt tettek le az asztalra :C

(#41392) huskydog17 válasza Kelleret (#41389) üzenetére


huskydog17
addikt
LOGOUT blog

:R

Ritka szar PC port lett.

Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

(#41393) Devid_81 válasza Szeszkazán (#41391) üzenetére


Devid_81
nagyúr

RX590-en jobban megy mint a Vega56...az milyen? :DDD

...

(#41394) keIdor válasza Kelleret (#41389) üzenetére


keIdor
titán

Érdekes, hogy a másik játék ugyanezzel a motorral (DS) meg elmegy az éjjeli olvasó lámpán is.

[ Szerkesztve ]

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#41395) Abu85 válasza keIdor (#41394) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Igen, csak a másik játékot nem tervezték át, hanem copy-paste volt a konzolokról. A modellek és a textúrák nagyrészt megegyeznek a PS4 Pro verzióéval. Itt van egy original beállítás, ami azt jelenti, hogy azon kapod a konzol szintet. Minden más egy áttervezett modell, ami esetenként lényegesen nagyobb részletességű.

Ezért is jött hamarabb a Death Stranding, mert az csak egy sima konzolport. Itt viszont áttervezték a játékhoz használt tartalmat. De aki a konzolos szintet akarja, beállíthatja az original opciókkal, és akkor azon hasonlóan gyorsan megy a motor, mint a Death Stranding alatt.

Az effektek minősége is változott. A TressFX is lényegesen nagyobb részletességgel dolgozik. A Death Strandingben ugye a TressFX ki volt kapcsolva konzolon és PC-n is. Itt konzolon és PC-n is működik, ráadásul nem csak a főszereplő hajára. Nem ugyanaz a terhelésszint. Alapvetően a motor bírja, tehát ráküldték a PC-s verzióra a max részletességet.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#41396) Yutani válasza Kelleret (#41389) üzenetére


Yutani
nagyúr

Az i5 4690K mennyire használja ki a DDR4 memóriát? :D

#tarcsad

(#41397) Kelleret


Kelleret
lelkes újonc

[Horizon Zero Dawn PC performance report - Graphics card benchmarks] Ebben vannak minimum fps-ek is ami még gyászosabb

i5 4690K,12GB DDR4 3600,GTX 2060

(#41398) nubreed válasza Kelleret (#41397) üzenetére


nubreed
veterán

"Gyönyörű" számok. :D Simán versenyben van az év konzolportja címért... :DDD
Mondjuk hálistennek ez a játék engem egyáltalán nem érdekel, szóval nem fogom miatta az egereket itatni. A Death Stranding viszont fantasztikusan jó játék, a port is és maga a játék is.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#41399) Kelleret válasza nubreed (#41398) üzenetére


Kelleret
lelkes újonc

[Horizon: Zero Dawn - Performance and graphics settings]
Ebben a videóban nem olyan vészes ahogy mutatják a teszt eredmények.
Steamen pedig valami 35GB-os day 0 patchről beszélnek ami sokat javít majd..

i5 4690K,12GB DDR4 3600,GTX 2060

(#41400) szmörlock007


szmörlock007
aktív tag

Report: TSMC, Foxconn Among Potential Arm Buyers

Úgy tűnik az Nvidia mellett a Tsmc is bejelentkezhet az ARM-ért.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.