Új hozzászólás Aktív témák

• Lmh

őstag

Sziasztok!

Sokáig gondolkoztam, h van-e értelme ennek a kérdésnek, de csak felteszem:

Szóval pár hónapja váltottam egy Sapphire HD6850 2gb-ról egy MSI 1050 2gb-ra. Tehát sokkal erőssebb kártyára.
    A HD6850 alatt szolgált korábban Phenom 965BE, FX6300 és i3 6100 is. Mindhárom proci+HD6850 konfiggal egész jó kétmonitoros géphasználati élményem volt. Sokféle kisebb változás volt még a gépemben közben, de most hogy Nvidia kártyára váltottam, szinte azonnal az tűnt fel, hogy bár jobb lett a játékokban az FPS-em, de az asztali élmény mintha sokat romlott volna.
    Nálam úgy kell elképzelni, hogy ha be van kapcsolva a gépem, 90%-ban fut a guild wars 2 ( vagy valamilyen játék:P) legalább, a háttérben. Ez van a főmonitoron, illetve a főmonitorra nyitom meg az alap böngésző oldalakat (facebook, email, hírportálok, ph...stb. és alttabozgatok) a második monitoron pedig általában megy valami youtube, twitch, online stream, online tv, vlc...
    Namost ennek a sok megnyitott katyvasznak a simasága lett sokkal rosszabb. 2. monitoron youtube , röcög, döcög...windows szarakodik, akadozik, böngészők úgyszintén... ezek többnyire nem igazán komoly hibák, de szinte folyamatosak. Emellé azért vannak kifagyások, komolyabb nehézségek is...

Teóriám: Lehet, hogy az nvidia több erőforrást ad a játéknak és elvesz egyébtől? AMD pedig jobban csinálja ezt a balance részt?
    Mit gondoltok? Elképzelhető vagy másfelé keressem a hiba okát?

Előre is köszi!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés