Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-08-30 10:47:05

LOGOUT.hu

A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4489) Abu85 válasza gbors (#4488) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Miért lenne baj, ha nincs rádkényszerítve a szolgáltatás? Ha viszont szükséged van plusz húsz perc üzemidőre, akkor nagyon örülsz majd neki szvsz.
A szabályzás a biztonsági kérdésekben is fontos. A PowerTune nemcsak a mobil vonalra lett fejlesztve, hanem a csúcs-VGA-hoz. Ha átléped a fogyasztási határokat, akkor atombiztos megoldás kell oda, hogy a termék ne pusztuljon meg. A HD 6990 azért élte túl a teszteket, mert a PowerTune felügyeli a kártyát. A GTX 590-ből ez hiányzott, és nem kevés meghalt tesztelés közben. Később ez driverből szabályozva lett, de ez nem olyan korrekt megoldás, mint a PowerTune, mert ha a túlterhelés érzékelve lesz, a PowerTune pár MHz-el csökkenti az órajelet, ráadásul dinamikusan visszaállítja, ha elmúlt a veszély. Gyakorlatilag észre sem veszed. A GTX 590 driveres megoldása már fix órajelre csökkent. Ezt könnyen lehet ellenőrizni. Ha húzod a terméket, és emeled a GPU-k feszültségét, akkor a GTX 590 sebessége csökken.
A feszültség szabályzása a PowerTune alatt sem gond, de a GPU kvalifikálása igen. Itt nem a technikai megvalósítással van gond, hanem azzal, hogy a dinamikus feszültségállítás komoly mértékben növeli a lapkák tesztelési igényét. Anyagilag a VGA-piac jelenlegi helyzetében ez nem fér bele.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.