- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
B350 + 1600X kombót érdemes lecserélni B450 + 2600X párosra?
-
fabri07
aktív tag
válasz
SECTORnooB #27993 üzenetére
Rendben köszi
[link] Ez már elég jó érte.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
fabri07 #27992 üzenetére
Meg ne vedd 28 ezerért, 1 hónap garival használtba, mikor újonnan 33-36 ezerért dobálják....
Itt van ő például:Predator 3200Mhz
PR-már nem válogatós memóriákban, és ezt a kitet az SR-is szereti. -
fabri07
aktív tag
válasz
SECTORnooB #27990 üzenetére
Hm.. Ez már jó lenne csak ez kérdéses..
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Lendova #27981 üzenetére
Adj 1,15V -ot a Soc-nak és nézd meg akkor mennyit kér be a ram! Elvileg így mennie kell modulnak kevesebb fesszel is mert nálam 24/7 -re 3466Mhz CL14 1,4V (Soc:1,15V).
Most vettem észre hogy frissült az RTC nálad , szval akkor lőttem azzal is egyet :Azt a 1,425-öt sokallom nagyon a 3466ra (3600CL15-ön benchelek 1,42-vel).
-
hokuszpk
nagyúr
"e szerintem kevesen vitatnak el hogy i7 jobb jatekra, megha egy par evvel ezelotti generaciobol is valasztasz."
a par evvel ezelotti generaciot azert vitatnam, a max 4/8 -as procik jok a mult jatekaira, de a jelenben egy 6/12 2600X elleneben csak a 8700(K) az, amit megvennek.
De "sajnos" mar van egy Ryzenem -
jeni
félisten
-
Soldika30
tag
Sziasztok lapot ramot és procit szeretnék cserélni, mert a jelenlegi konfigom nem igazán tudja kihasználni az új VGA-t ebbe a topic ba küldtek hogy itt segítséget kapok.. igazából első kőrben ezeket nézegettem.
[link] [link] [link] köszönöm előre is a szakértő tanácsokat. jelenlegi konfigom ami majd eladó lesz : AMD FX 8120 8x3.1 ghz ,AsRock 990FX EXTREME 3 ,Kingmax 8GB DDR3 1600Mhz ,ASUS Radeon R9 390 8GB GDDR5 512bit PCIe (STRIX-R9390-DC3OC-8GD5-GAMING
-
FoLey-v
addikt
válasz
turistakolbi #27973 üzenetére
Fűrészeljek belőle?
-
FoLey-v
addikt
válasz
SECTORnooB #27969 üzenetére
Már van alaplapom csak megfelelő ram kéne bele.
turistakolbi 43mm amit írtam hűtő és ram foglalat luktól levő távolság 42mm.
hokuszpk Köszönöm!
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
FoLey-v #27968 üzenetére
"És azt hol tudom megállapítani hogy hanyas a verziószáma a ramnak? "
meglepo modon ra van irva.
az LPX hatuljan van egy cimke, amin rajtavan a tipusszam, a szeriaszam, a freki, a fobb idozitesek es a verzioszam is.pl. ebben a hirdetesben a harmadik kepen latszik, hogy Ver 5.20
-
FoLey-v
addikt
Sziasztok!
Remélem a jövő hónapban betudok lépni hozzátok.
Egy MSI X370 Gaming Pro Carbon alaplapom van amit mellé Ryzen 1600/X lenne. A memória terén lennék gondban mivel a Alpenföhn Matterhorn Shamrock Edition 42mm hely van csak a memóriának.
Kinéztem magamnak Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4 3000MHz CMK8GX4M1D3000C16-t amit a későbbi során még egy memória modullal fogom megtámogatni.
Azt szeretném megkérdezni,hogy a memória kompabilitis az alaplapommal és a processzorral? Mert az alaplapi ram supportban nincs benne.Előre is köszönöm!
-
Pro!Petya
addikt
válasz
stfreddy #27962 üzenetére
Köszi!
Azt most megsaccolni se tudom mert bevallom nem néztem meg , de majd jövőhónapra tervezem az ujrapasztázást akkor meglesem
Az enyém amúgy éhesebbik fajta mert már a 4 GHz-hez is bekéri az 1,39V -ot és csak akkor fut le az IBT Max , Prime-ok , Corona, Vray, Realbench szval minden! Probáltam kevesebbel de akkor valamelyik már megfogta. -
Pro!Petya
addikt
válasz
Lendova #27959 üzenetére
Lehetne amúgy 14re is belőni csak így stabil ezen a feszen. Terhelés alatt 1.41V - ot kap most és olyan max 30 fokosak a modulok stressz tesztek alatt ami messze van a max- tól még szval annyira nincsenek kihajtva. De a nyári kánikulában 30fokos lakásban nem is volt kedvem vele szöszölni.
1.45ig még hűtés nélkül is el lehet menni ezekkel ha hűvösek maradnak, mivel a magas temp hamarabb haza vágja mint a fesz.., efelett is lehet csapatni csak ott ahogy láttam oc.Neten mar javallott a hűtésük. -
SECTORnooB
addikt
válasz
RVR400 #27956 üzenetére
Pubg kifejezetten egy egyszálas cím, mindig az adott felhasználási területre kell építkezni, az SR nem tudja felvenni az órajel versenyt a 8700K-val(főleg 2666Mhzs ramokkal), és ez ott nagyon számít, az ár meg szubjektív.
Te is látod például, propetya85 kolléga törekvéseit,jól látható,hogy ott lapul az SR-ben is az erő,valaki meg inkább azt szereti ha bekapcsolja állít két egyszerű dolgot és már megy is. -
RVR400
veterán
válasz
SECTORnooB #27945 üzenetére
A majd 2x-es ár meg smafu.
-
törölt tag
válasz
turistakolbi #27939 üzenetére
Majd delideld a CPU-t és jó lesz az... Addig érdemes 4,7-en járatni alacsonyabb vcore-al, azt jó hűtéssel bírja mind, ha nincs delidelve.
-
Lendova
őstag
válasz
turistakolbi #27943 üzenetére
Csak nem mind1, hogy mennyire aktuális vagy tényszerű.
Én is össze raktam mindent, azt ment ahogy kell és fele annyi volt a CPU ára.
Azért érzed. -
Ice_Man22
senior tag
Sziasztok. Van egy ryzen 5 1500x procim, MSI b350m gaming pro alaplap es gyari hutovel. Az axmp es a gaming boost sincs bekapcsolva, megis 3.9 en porgeti a procit, a vcore meg 1.448v a bios szerint. Ez tuningnak minosul? Aida stressz teszt el 20 perc utan 75 fokos a procim. Minden autora van allitva. Nem kene vissza vegye 1.2 v ra ilyenkor?
-
SECTORnooB
addikt
válasz
turistakolbi #27943 üzenetére
Nincs ezzel gond,nekem is ugyan ez a lapom volt.
Amit leírtál tények, a mai napig vannak olyan címek ahol a kék oldal köröket ver a pirosakra, ennyi. -
Picco
addikt
válasz
Engem pont az "baszott fel" hogy 1700+CH6 kombo elso beallitasra, alap feszen belottem 3800-ra es azota is stabilan megy...
regenmindenjobbvot.Amugy viccet felreteve, oszinten meglepodtem hogy ilyen konnyen ment es azota is minden stabilitas teszt lefutott. Asszem en joban leszek a konfiggal amig a 9900k/Zen2 megjelenik.
-
turistakolbi
aktív tag
válasz
SECTORnooB #27942 üzenetére
Hát. én 2017 decemberi biosig 26xx en voltam. Lehet a lap volt ludas, Tomahawk B350.
CSak megosztottam a tapasztalatom. eny. Beraktam. ment. -
SECTORnooB
addikt
válasz
turistakolbi #27941 üzenetére
Nekem kábé a kezdetektől LPX-em van és akkoriban is minden gond nélkül ment 3066mhz-n, ne általánosítsunk.
-
turistakolbi
aktív tag
válasz
Lendova #27940 üzenetére
Ram miatt. és ugyebár akkor még alig volt teszt, hogy mi mennyi feszen megy, meddig lehet elmenni.
2017 április végén vettem. Corsair Vengance nagyon nehezen indult az elején. (csak az tudja aki akkoriban vásároltMég most sem ment 3200 on stabilan. 3033 on. tudtam stabilizálni
Most már biztos könnyebb -
Lendova
őstag
válasz
Egy délután elég, hogy meglegyen egy Ryzen vége. Mi miatt került hetekbe?
-
turistakolbi
aktív tag
válasz
SECTORnooB #27784 üzenetére
Száműztem a R7 1700-at másik szobába. Sztreamer gép lett belőle. egyenlőre FHD 60fps Medium encode 6000kb/s és atom stabil 40% cpu usage.
És lett egy 8700k játszós gépem. (nem én vettem... Kaptam ajándékba nézőmtől)
Csak annyit tennék hozzá, hogy brutálisan megnövekedtek az fps ek. ugyanazzal a rammal+VGA val.
Tapasztalap amikor játszós gépről sztreameltem. min fps 70 vs 110 sztream nélkül 90fpsvs 130.
Maxium fsp a ryzen elfogyott 140 fps körül. míg a 8700k val 180-190 fps ek is vannak (vga limit erősen)Tudom a 2xxx széria jobb. Öcsémnek az van. De a régi 1xxx R7 nagyon jó sztreamer gépnek.
(még valami. a ryzen 100x hűvösebb.. FSP windale6 al, ráraktam a benchmarkot (FPU val, és 70 cels körül stabilizálódott, my a 8700k pár másodperc múlva 100cels körül van... no comment. és WATTBA még kevesebbet is fogyaszt a 8700k ryzen 130-watt körül volt.. a 8700k olyan 120 körül mozog. bár nem mérvadó, mert azonnal throtlingol...
Gondoltam megírom a tapasztalatokat.Míg a ryzennel heteket szenvedtem a megfelelő OC stabilitás, beállítással. addig az intelnél (ugyan azzal a rammal). elsőre ment, atomstabil. az oc meg abból állt hogy 1,35Vcore @5000mhz és atomstabil.
-
válasz
fabri07 #27935 üzenetére
Igen off topic, viszont az OFF-nak is van egy határa, kérlek ejtsük a témát, tényleg nem Ryzennel kapcsolatos.
Ha beárazás kell, ott az árazós topik, látom voltál ott, nagyjából annyit is ér amit ott mondanak, hidd el ott képben vannak az aprós árakkal.Ha gépösszeállíátsban kell segétkezni, akkor pedig várunk a "Milyen asztali gépet vegyek?" topikban.
Ha a leendő Ryzen géppel kapcsolatban kell valami infó (pl. ram, tuning, stb...), na akkor gyere majd ide.
Úgyhogy megkérlek, innentől megfelelő topikokban kérdezd ezeket. -
BullKoxa
őstag
Sziasztok! Valaki tudna nekem segíteni szájbarágósan hogyan kell régebbi biost vissza tenni a lapomra? A venti profil miatt tettem fel újabbat,de nem az igazi.
Van egy ilyenem ,már valaki próbált segíteni, de már abba sem vagyok biztos jót szedtem-e le, és a GPT is kínai nekem. Éjjeltől leszek, Elvileg szabad a hétvégém.
1. Szüksége van az "EFI FLASHER" -re az MSI német FTP oldalán (http://msi-ftp.de:8080/main.html).[link] A "BIOS / Flashtool / amd EFI.zip" fájlban található.
2. USB-kulcsra van szükség GPT partíciós táblával és FAT32 partícióval.
3. Másolja az EFI mappát a ZIP fájlból a flash lemezre.
4. Másolja az AFUE592.efi és flash.txt fájlokat az EFI / BOOT könyvtárba, és nevezze át flash.nsh fájlnevet. Nyissa meg egy szövegszerkesztőben, és változtassa meg a következőket:
- Cserélje ki a BIOSName.Version fájlt a villogó BIOS fájl nevével. Az én esetemben ez volt E7A34AMS.190
- Adja hozzá a "/ X"
- akkor a végén valami hasonló "AFUE592 E7A34AMS.190 / P / B / N / K / R / X"
5. Másolja a BIOS fájlt a "EFI / BOOT". Ezzel a fájlstruktúrával fog befejezni:
kód:
F: \> fa / f / a
Folder PATH lista a hangerő EFI számára
A sorozatszám 5C07-684D
F:.
\ --- EFI
\ --- BOAT
BOOTX64.EFI
flash.nsh
Shell.efi
Shellx64.efi
startup.nsh
E7A34AMS.190
AFUE592.efi
6. Adja meg a BIOS-ot, töltse be az alapértelmezett értékeket, vagy ugorjon a CMOS-ba.
7. Indítsa el a rendszert, és adja meg a boot menüt (F11) és futtatni a flash disk.
8. A script kell futtatni automatikusan ad néhány utasításokat, majd indítsa el a vaku folyamatot. -
SECTORnooB
addikt
válasz
sarasota123 #27917 üzenetére
Ha nem lesz tuning akkor nem érdemes cserélni.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
sarasota123 #27917 üzenetére
Szia,
Szerintem bőven megfelelő az a lap.
MD
L -
sarasota123
aktív tag
sziasztok, 'hirtelen felindulásból' lecseréltem az 1600x-em 1800x-re, a lapom viszont maradt asus b350 prime plus (tridentz ramokkal), ha nem szeretnék tuningolni , van értelme komolyabb chipset-készletre váltani vagy nincs jelentősége?
-
válasz
MaxxDamage #27906 üzenetére
Igazad volt, kiegyensúlyozott helyett teljesítmény-centrikuson volt az energiaséma. Most már 2200 MHz-re visszavesz idle-ben és 0,88V-ra lemegy CoreVID.
Köszönöm szépen a segítséget
-
fabri07
aktív tag
válasz
SECTORnooB #27909 üzenetére
Csak azt szokták írni, hogy 2666Mhz minimum kell neki.
-
válasz
MaxxDamage #27906 üzenetére
Köszönöm, rálesek.
-
Sdi
addikt
válasz
fabri07 #27899 üzenetére
Az Intel i3 6100-nál sokkal jobb a ryzen, de ha a játék a fő felhasználási terület, akkor jobban járnál egy ilyennel.
-
MaxxDamage
félisten
Win10 esetén Gépház/Rendszer/Energiagazdálkodás/További Energiabeállítások/itt ami be van jelölve (Vezérlőpult\Hardver és hang\Energiagazdálkodási lehetőségek\Sémabeállítások szerkesztése)--->> Speciális energiabeállítások szerkesztése / Processzor energiagazdálkodása / Minimális processzorteljesítmény (ezt nézd meg, de többi beállításra is rá nézhetsz)
MD
L -
Sziasztok!
Egy Ryzen 1600X-nek mennyire kellene visszaesnie idle-ben a frekvenciának?
Az a problémám, hogy gyakorlatilag 0 processzor terhelésnél is 3700 MHz-en mennek a magok.
OC nincs, minden auto-n van az alaplap BIOS-ában állítva.
Az alaplap egy Asrock AB350M Pro4. Nem, nem szériahibás, mert nincsenek kifagyásaim, meg ilyesmi.
Köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Magisk
- Fujifilm X
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen videókártyát?
- World of Tanks - MMO
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- KIÁRUSÍTÁS - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station (akár 2x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest