Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sz4bolcs
senior tag
sry nemide
-
Sz4bolcs
senior tag
Ezek az értékek milyennek számítanak?
-
Sz4bolcs
senior tag
válasz
NdrewSunix #25947 üzenetére
Ibt maxon több, mint negyed óra, mire lefut egy kör.
-
Sz4bolcs
senior tag
Nekem strix b350-f 1600 3,9ghz
2*8 hx433c16pb3k2/16 ~ 3133mhz
Nekem is droppol a CS:GO
Annyira rájöttem, hogy power managementben ryzen balanced, és a max performance alatt nincsenek mikro akadások.
A rendszer stabil, ibt maxon 10x lefut, fagyás még nem volt ezzel a setuppal. -
Sz4bolcs
senior tag
Van valaki, aki CS:GO-zik R5 1600 + 1050 ti konfiggal?
Hogy lehet kiküszöbölni a micro akadásokat?
Vagy tényleg nem elég ez a konfig 3,9 ghz-n CS:GO-ra? -
Sz4bolcs
senior tag
válasz
Wanderlust #25590 üzenetére
És ha a fesz ingadozás + hibás alaplap, miközben jó alaplappal nem fagyna tőle?
-
Sz4bolcs
senior tag
válasz
SECTORnooB #25261 üzenetére
Hát, biztos kerültek be javítás mellé új "fícsörök" 😃
-
Sz4bolcs
senior tag
Lol, új bios alatt van idle órajele a procinak pstate tuning nélkül? Vagy nálam van valami anomália?
-
Sz4bolcs
senior tag
válasz
SECTORnooB #24955 üzenetére
Mik azok a progik, amik ma kihasználják a 6-8 magot? Mármint milyen programokat használ vki, hogy a 6-8 magos mellett döntsön alacsonyabb órajellel?
-
Sz4bolcs
senior tag
válasz
CsengődiGeri #24484 üzenetére
Ha minden pöpecül működik, tök fölőlösleges csak azért, hogy újabb legyen..
-
Sz4bolcs
senior tag
válasz
SECTORnooB #24347 üzenetére
Értem, ez egy nyomós érv a 2x8 mellett, bár az elállás joga azért tovább árnyalja a képet.
-
Sz4bolcs
senior tag
Költséghatékonyabb megoldás nem jut eszembe így, hogy már van egy 2x4-es kitem.
Am nekem az is bőven jó, ha 3066-on menne mind a négy 3200 helyett.
Nézegettem a táblázatot, többen is használják ezt a kombót, én is elégedett vagyok az lpx black 3200-as kittel, csak azt nem tudom, h. 4x4 is menne-e 3000 körüli frekin. -
Sz4bolcs
senior tag
Ha a 3200 mhz-n működő ram kit mellé beteszek egy ugyanolyan kitet, akkor az fog 3200-on működni, vagy A1B1 nem tud 3200-on járatni ramot?
-
Sz4bolcs
senior tag
válasz
Beretvás #24019 üzenetére
Rog strix b350-f + 1600 kombó
Próbálkoztam pstate tuninggal, ehhez visszaflasheltem a biost 0809-es verzióra.
Ezután beállítottam pstate0-hoz 1,25V 3800mhz-hez tartozó értékeket, majd pstate1-hez 0,5(?) V-hoz és 1500mhz-hez tartozó értéket.
Valszeg ez utóbbi volt a probléma, gép restart, majd sípszó nélkül alaplapon levő fehér led folyamatosan világít sötét képernyő.
Próbálkoztam jumper resettel, és gombelem kivétellel, nem használ.Majd utánaolvastam, és azt találtam, hogy a 0809-es bios másnál is csinált ilyet hibás pstate tuninggal, ugyanis a pstate tuning olyan beállítás, ami a cmos resettel nem áll vissza.
A legbosszantóbb, hogy pont meglettek azok a beállítások, amiken 3800mhz-n a konfig beton stabilnak tűnt
Még a hőmérsékletek is annyira elfogadhatónak tűntek, hogy pont letettem a vízhűtés vásárlásról... -
Sz4bolcs
senior tag
Egy hét után távoztam közületek a stabil (kop-kop) kongiggal, egy gyors pstate tuninggal... 😃
Fehér led, bios képtelen visszatölteni magát. -
Sz4bolcs
senior tag
Van itt valaki, aki tudna kis továbbképzést adni 1600 tuninghoz Rog strix b350-f alaplappal, gyári hűtővel?
3800 mhz-en szeretném hajtani úgy, hogy legyen idle órajele is, de nem találok az alaplaphoz semmi infot, hogy tudom elérni. -
Sz4bolcs
senior tag
Hány V fesz kell 1600-nak alapjáraton? Asus strix b350-f-nél kell vmit állítani a gyári beállításhoz képest optimalizálásra?
-
Sz4bolcs
senior tag
Nya, végre én is csatlakozom egy stabil (kop-kop) strix b350-f + Ryzen 1600-zal
Hála a jó égnek a ramok is jól pörögnek alatta. -
Sz4bolcs
senior tag
válasz
zakarmihaly #23503 üzenetére
Nem megoldás. dug0 által említett hibás batch. Nekem ugyanezzel a konfiggal ugyanezek a tünetek. 4.5-re frissített biossal is kérdés nélkül leokézták az elállásom a 12. napon, szóval valszeg az eladók is tudnak róla..
Én veszek egy rog alaplapot oszt jóccakát.. -
Sz4bolcs
senior tag
Sajna nekem is előjött a fagyás dolog 2 nap után (asrock ab350m pro4 + ryzen 1600.
Winben teljesen random félóránként a kép kimerevedik, és csak a reset gomb segít. Néha a fagyást megelőzi egy pár pillanatos microlagg. Volt win reinstall, bios update ram foglalatcsere.. Alaplapcsere lesz vmi asusra, aztán hátha.
Még annyi, h. a fagyásmentes időszakokban bármilyen teszt kiválóan lefut rajta, a terhelés nem befolyásolja a fagyásmentes időközöket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NBA és kosárlabda topic
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest