- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pro!Petya
addikt
Akik ram és egyéb dolgokkal megkerestek azoknak ment PÜ ,
Ha lehet akkor ne ide írjatok mert csak kavarodás lesz belőle és teleszemeteljük a topikot!
Akinek ma nem tudnék visszaírni , annak holnap legkésőbb pótolom! THX!! -
diegho
nagyúr
Jól sejtem, hogy ha most vegyek egy 2600-at és egy B350-es lapot, akkor az Bios frissítésig nem lesz kóser?
-
-
Beretvás
veterán
válasz
Pro!Petya #26293 üzenetére
na igen, csalóka is a dolog pont ez miatt, nem mindegy hogy mekkora hangerő mellett dolgozik az adott cucc.. nekem is a K2 még anno 2x viperrel tudott kb -10 fokot a gyáriakhoz képest. Annyi volt a különbség , hogy a gyáriakkal hangtalan volt még a viperekkel meg nem lehetett maradni mellette maxon.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
NdrewSunix #26290 üzenetére
Az is jó
Én is csak este leszek már! Szedd le majd addig a Ryzen Timing Checkert (fentebb linkeltem) és akkor nem kell a bios csak a feszek miatt
-
-
Pro!Petya
addikt
válasz
NdrewSunix #26287 üzenetére
Egy RTC -nek jobb hasznát venném!!
(lehetőleg a stabilt mutasd majd hogy lehessen elindulni vele!)
Ez ugye 2x8Gb dc-be megy nálad?
Soc fesz terhelés alatt mennyi most?
Így ebből ami elsőre kibukik az az M-die ami nem bíztató de attól függetlenül meglehet a 3200 azzal is ha biosod engedi vagy a modul.. -
Pro!Petya
addikt
válasz
turistakolbi #26285 üzenetére
Mivel az Enermax jó ventit még nem gyártott így várható volt hogy hangos lesz...
Viccet félre téve , az összes AIO-n cserélni kell a gyári ventit ez kb aranyszabály!!!
Nem a vízhűtés volt hangos nálad sem...
Sokkal halkabb és lényegesen jobb cfm értékkel bíró ventivel igen is élhető és te is írtad hogy jobb hőfokokat produkált még ha kevéssel de akkor is(ezt egy Akasa Viper / Apache még jobban megtolja
)
És az csak egy 240es aio volt.
Nálam a 3db TY147A és 3db140es Viper-rel szerelt gép még este is elviselhető csapatás alatt pedig a nagy ventisek ezt csak akkor ajánlják radira ha minden fok számít mert ez a hangosabb fajta már max rpm-en..
És még így is vagy 2x halkabb mint a gyáriakkal
(Persze annyira halk akkor sem lesz mint egy lég, de a teljesítménynek ára van)
Én nem leszólni akartam az Aio-kat az előző hozzászólásomba, csak egyszerűen nem ér fel egy épített vízzel!
A jobb 280-as radisokkal már a Noc D15 sem tartja már a lépést, pedig az nonplus ultra légbe!! Szval nem kell temetni a játékvizeket csak ne vegyük egy kalap alá őket! -
-
SECTORnooB
addikt
válasz
turistakolbi #26285 üzenetére
Az én játékvizemet sem vitték még el
-
turistakolbi
aktív tag
válasz
Pro!Petya #26284 üzenetére
Na srácok
AM4 socket miatt írok ide.
Meg amúgyis. FSP windale 6 om van, ami nagyon barátian hűt. viszon, nemrég vettem eg enermax liqmax II 240 et amit 10 perc után szereltem ki a gépházból, mert brutálisan hangos és nem annyira efektív mint gondoltam (pár fokkal jobb mint a windale 6.) Szóval TOP lég hűtés lesz az alacsony dB miatt, ezért most berendeltem egy Thermalright Grand MACHO-t(Nocuta D15 szinten van) szóóval, elsősorban ryzenes kollégának adnám baráti áron, ha valaki le akarja cserélni a gyárit. Sector noob nak is az van és még jópár kollégának. nagyon halk és jól hűt
-
Pro!Petya
addikt
válasz
nemethbalazs #26282 üzenetére
Jajaja felejtős lett így, bár reménykedtem benne azért hogy hátha , csak már itt 4,2Ghz-en annyira vége a procinak hogy írdatlan fesz mellett futna le a CB ...., épített vízzel még lehet rá is venném magam de azért egy AIO-val ne akarjuk már megváltani a világot
Valahogy nem tudok meglepődni az eredményeiden!
Ennyiért, legyen is durva a Flare-X
(3800-4000Mhz-es kitek CL18-19 körül mennek
)
-
nemethbalazs
tag
válasz
Pro!Petya #26280 üzenetére
Uhh az nagyon nagy feszültség, nem érdemes vele próbálkozni valóban.
A single CB15 pontom 172, pontosan ahogy saccoltad
Memóriákkal még vacakolok, most 3600-on 14 időzítéssekkel fut. Próbáltam 3800-on nem szívesen indul, bár nem tudom milyen időzítéssel vannak 3800-as ramok, a cl16 sok volt neki. Még vacakolok, egészen durva ram ez a Flare X.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
nemethbalazs #26271 üzenetére
Itt a plusz az annyi hogy 3466 helyett 3600-on mennek , és reális mert kb ennyi is van köztük. Nekem is van pár mérésem 3600-al, csak game-k alatt nem müxik ahogy kéne, random dobál anomáliát ezért is maradtam low3466-on mert az stabil ezzel a decemberi biossal.
Mondjuk már 4 bios update volt már azóta szval lassan rá kell vennem magam frissítésre
CB-n nekem se dob többet, ami azért lehet mivel minimális a frekvencia ugrás.. , pl egy 2666 -ról ugrás 3200 vagy 3466-ra ott azért honorál belőle, főleg a fabric miatt.Viszont 4,2Ghz-es CB-s mérésem nem lesz mert 1,439V el fut win alatt , és ahhoz hogy lefusson legalább két lépcsőnyit kéne tolnia az LLC-nek az meg akárhogyis számolom 1,461 felett állna meg ergó elérte a lélektani határt nálam ezzel a hűtéssel így még próbaképp se tolom rá
Neked mennyit dob single score-ra a CB? (sacc/kb 170 - 172-re köré várós.)
-
válasz
SECTORnooB #26275 üzenetére
Nekem 4 GHz-en 1337 pont, és nekem gskill aegis 3000-es ram megy 2933-on.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
nemethbalazs #26274 üzenetére
"senmmit nem profitál a ramból."
de igen, csak nem cinebench alatt.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
nemethbalazs #26274 üzenetére
Lehet nem stabil teljesen a ram, ezért nem is tudja meghajtani, egy kis feszt lehet megérdemelne.
Én 4Ghz-n 1360 multit és 166-167-es single core-t kapok 3200mhzs ramok mellett.
Többet kell kapjál majd a stabil 3600-as freki mellett. -
nemethbalazs
tag
válasz
SECTORnooB #26272 üzenetére
Ugyanaz mint tegnap, 3466 Mhz ram beállítással
Magyarul senmmit nem profitál a ramból. És nekem az istennek sem megy 4.05 Ghz-en sem
-
Beretvás
veterán
válasz
SECTORnooB #26272 üzenetére
multit is..
-
SECTORnooB
addikt
válasz
nemethbalazs #26271 üzenetére
Követeljük a Cinebench single core eredményt!
-
oravecz56
aktív tag
válasz
SECTORnooB #26266 üzenetére
4.1MHz-ért nem sok 1.34-36Vcore
-
SECTORnooB
addikt
válasz
oravecz56 #26265 üzenetére
Akár az is lehetne,de sajnos nem, nem létezne olyan hűtő ami megfogná...
De sikerült beállítanom a 24/7-es setup-ot. 1.26Vcore mellett 4Ghz. 4050mhz-ért 1.3Vcore körül kér és 4.1Ghz ért cserébe 1.34-36Vcoret követel ami nekem nem fér bele a vállalati eszményrendszerembe. -
oravecz56
aktív tag
válasz
SECTORnooB #26260 üzenetére
Szia
Az új 2600x teszted? -
-
subaruwrc
félisten
válasz
MaxxDamage #26261 üzenetére
sok a ha
akkor is max az erősebb vrm-ből profitálhatsz ha egyáltalán
-
-
SECTORnooB
addikt
válasz
MaxxDamage #26258 üzenetére
-
subaruwrc
félisten
válasz
MaxxDamage #26258 üzenetére
kb nagyjából semmit
ha csak nem használod ki azokat a plusszokat amit az adott lap ad.
alapvetően UA -
-
varmi2
nagyúr
Szerintetek, megúszom a win10 telepítést, ha ASRock Fatal1ty X370 Gaming X-ra váltok Gigagbyte am350 Gaming 3-ról?
-
Pro!Petya
addikt
válasz
NdrewSunix #26251 üzenetére
Az a lényeg hogy ott ahol használva van stabil legyen, a többi már csak körítés.
Teljesen jó hőfokok nálam is ilyen 40-55 között mozog game től függően. Nah jah ram az kicsit macerásabb a biosok miatt is, meg van mikor egyes subtiming állítás után tesztelni kell hogy mit bír még.nemethbalazs
A héten ha lesz időm lehet nyomok vele egy cb-t de többet nem igerhetek, még az is kérdéses hogy menni fog e.. De úgy érzem ezt még ezzel a Hűtéssel is kilehet préselni belőle, vagy nem
majd meglátjuk
-
nemethbalazs
tag
válasz
Pro!Petya #26249 üzenetére
Köszönöm
Indítsd csak el 4.2 Ghz-en, kíváncsi vagyoook
Próbáltam a 4.0 Ghz-et 1.33 V-on valamint 1.4 V-on, nem találtam sebességben különbséget, ugyanígy megpróbáltam a 3.8 Ghz-et 1.3 V-on, valamint 1.16 V-on, szintén nem láttam sebességben különbséget. CB15, IBT, valamint CPU-z tesztek voltak.
-
válasz
Pro!Petya #26245 üzenetére
Nem igazán értek a tuninhgoz, csak csinálom amit javasolnak. Engem eddig sem a FarCry5 (Ultra 1080p), sem a Dirt4 nem dobott ki. Emellett nézem MsiAfterburnerrel játék közben a hőket, a proci lazán meghajtja a 1050Ti - t. Max cpu fok 51-53 körül alakul miközben játszom. (idle 33)
Sajnos drágább gpu-ra nincs pénzem. (Sokat fogyaszt a gyerek)
Ram tuningot tanulmányoznom kell, mert ott az időzítéssell nem vagyok képben.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
nemethbalazs #26246 üzenetére
Köszönöm
Na ez az amit vártamEz már derék!!
Valahol itt van a vége a kockának , szerintem nem sokat hagytunk már benne.
Itt már csak a szilíciumtól függ mennyit megy.CB single score? (172-173?)
Majd ha már kézbe lesz a procim utódja akkor már rápróbálok a 4,2GHz-re mert a 4,1Ghz is bootolt elsőre
1,39V- al de persze az nem volt stabil, ezért kell a 1,417 terhelés alatt. Szval elméletileg 1,45V környékén befogható lenne a 4,2 de nincs szívem ennyi feszt adni neki még. Aztán lehet hogy nem fog menniMajd meglátjuk..
-
SECTORnooB
addikt
válasz
nemethbalazs #26246 üzenetére
Szép eredmény nagyon
-
nemethbalazs
tag
-
Pro!Petya
addikt
válasz
NdrewSunix #26244 üzenetére
Jah én is letudom vinni addig hogy "eldöcögjön", sőt még azt is kimatekozom hogy az IBT - Prime és társai is lefussanak valami kevés fesszel... csak akkor várós h mikor offol ki game alatt a gépezet.
Sőt a CB durva alulfesz alatt is lefut , akár instabil ram timing-al is. Szval ez nem mérvadó (tudnám honnan lett divat azzal bizonyítani hogy stabil valami?!.. ezt nem neked csak ugy álltalánosságban)
Nekem is tűnt már stabilnak nem is egyszer , (hiába a 10körös max IBT , órás Prime-ok)
Aztán mikor game alatt minden izzik a vasban hip hopp kijön de utóbb biztos hogy kevés neki az amin a teszterek épp hogy lefutnak.
Persze ettől függetlenül van ami jobb lapka vagy rosszabb, és más az étvágyuk de szerintem akkor is sok 0,1V deficit azonos terhelerés/teljesítmény mellett.
A ramokat meg probáld meg ha eddig nem probáltad, én ha belőttem a procit utána biztos megnézném hol a vége a memoriának is -
válasz
Pro!Petya #26242 üzenetére
Pedig az én 1600X-em is eldöcög gond nélkül 1,3 Vcore mellett 4 GHz-en, de nem teszteltem, ha adok neki még egy kis feszt akkor jobb eredményt kapok-e esetleg. (Mivel így is stabilnak tűnik.)
Igaz nekem csak 3000-es GSkill Aegis ramjaim vannak. (Fogalmam sincs bírná-e a 3200 MHz.et, nem foglalkoztam vele eddig.) -
válasz
MaxxDamage #26230 üzenetére
Érdekesség...
AGESA 1002a vs. 1000a. Ryzen 5 2400G (Ryzen 3 2200G) Asus Prime A320M-K. Bios Update (nekem is pl. 1000a -s van és 1002a elérhető ügye) Vélemény?MD
L -
Pro!Petya
addikt
válasz
nemethbalazs #26187 üzenetére
Szíp szíp ,de maradt még benne
Elméletileg bios beállításaimmal picivel többre kéne kijönnie , de itt a fesz kevés neki szerintem.. (tudom ez nem FX , de akkor is keveslem az 1,3V-ot a 4GHz-hez)
Ram timingot is másold le amit átküldtem.De ha már itt vagyok akkor én is mértem egyet gyorsba
Már nagyon összeméregetném, egy 2600X-el
(biztos elpicsázna , de akkor is)
-
margithid
veterán
válasz
NdrewSunix #26240 üzenetére
Csak menne le végre az ára, iszonyat milyen drága még mindig...
-
-
margithid
veterán
válasz
SECTORnooB #26237 üzenetére
?
Egyszerre több virtuális gépet futtatok, de szerintem ez itt lényegtelen, hidd el, hogy kell a Ram, most amiről írok, 24 Gb van benne, 21.5 foglalt, figyelnem kell, hány böngészőablakot hagyok nyitva -
margithid
veterán
válasz
SECTORnooB #26234 üzenetére
Virtuális gépek, most még xp-ket használok 2 GB Rammal, de lehet váltani kell win7re, talán egyszer win10re, és oda több Ram is kell.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
SECTORnooB #26234 üzenetére
ha beruhazott, utana hosszu ideig nem akar a gepet fejleszteni.
-
-
margithid
veterán
válasz
hokuszpk #26214 üzenetére
Az jó lenne!
Ha az intel kijön a 8/16os procikkal, akkor az amdnek nem lesz elég a 8/16 szerintem.
7 nm-en azért simán bele kell férnie a 12/24nek, de talán a 16/32nek is! Ez utóbbi lenne az igazi
Amd meg ha már megvette az ati-t, akkor igazán belethetne majd valami alap igp-t a következő generációba, nekem semmi szükségem nem lenne külön VGA-ra, Teljesen jó az alap is, nekem a processzor erő a lényeg. -
füles_
őstag
Beteszem ide is.
AMD preparing COMBAT CRATESSo far we only know about two Combat Crates, both made with a partnership with MSI. They come with a Ryzen CPU (Ryzen 5 1600 or Ryzen 7 1700), a B350 motherboard and MSI RX 580 Armor graphics cards.
-
varmi2
nagyúr
MSI X370 Gaming Pro Ez ajánlott lap?
-
varmi2
nagyúr
válasz
hokuszpk #26221 üzenetére
Kipróbáltam:
AC BACK
Determines the state of the system after the return of power from an AC power loss.
Memory The system returns to its last known awake state upon the return of the AC power.
Always On The system is turned on upon the return of the AC power.
Always Off The system stays off upon the return of the AC power. (Default)Egyik opcióval sem indul a gép, ha kikapcsolom a tápot, majd kicsit később vissza.
Régóta gondolkodom, h lecserélem ezt a k@aki lapot.
-
Heliox
csendes tag
válasz
turistakolbi #26167 üzenetére
Koszonom en is a segitseget . "BIOS flash"
Ez nem sufni tuning, regen igy lehetett frissiteni nehany lapnal.
A baj az, hogy elfelejtettem xD, de itt voltatok,
MSI B350 MORTAR BIOS frissites utan rossz lett a cpu tuning. de vissza kerult a regi 01.29.2018 E7a37ams.1b0.
Koszi megegyszer. -
varmi2
nagyúr
Üdv.
Ezen a lapon, hol van az a beállítás, hogy áram hatására azonnal induljon: GA-AB350-Gaming 3
Már vagy kétszer átnéztem a biost, de nem találom. Fontos lenne. -
turistakolbi
aktív tag
válasz
SECTORnooB #26216 üzenetére
Igen, én is vennék egy vízhűtéses 64 et 190 körül.... de . Áhh. esélytelen
Kövezz meg, de nagyon rossz a fogyasztás/teljesítmény mutatója. főleg OC-zva, 1080-al szemezek 1 éve. de nincs normális áron. Szóval egy 7nm es új kártya nagyon tuti lenne az 580-am helyére
Várom várom!!! -
SECTORnooB
addikt
válasz
turistakolbi #26215 üzenetére
DEEE!
én még mindíg potenciális vásárolója vagyok egy Vega56-nak 130 ezer környékén -
hokuszpk
nagyúr
válasz
margithid #26213 üzenetére
a zen2 mar allitolag kesz van, gyartastechnologiara var. szoval ha a glofo nem kefeli el, akkor jovore jon.
erdemes figyelni a Vega hireket, volt valami hir, hogy iden 7nm -es Vega jon a profi piacra, ha azt le tudjak szallitani ( azazvagyis elindul a 7nm -es gyartas ), es az Intel is kijon a 8 magosaval evvegen, akkor szerintem 2019 marcius - aprilisban erkezik az uj gen. -
margithid
veterán
válasz
hokuszpk #26212 üzenetére
Ez még nem sok infó, de köszi!
Megjelenés meg iylemi érdekelne, de gondolom csak találgatások vannak, hogy jövőre valamikor.7 nm jól hangzik, ott már szerintem belefér majd több mag is 12/24 jó lenne 100k körül majd
SECTORnooB
Köszi, de az nekem nagyon drága, meg annyit nem is ér, akkor inkább két ryzen
-
blackmacs
senior tag
válasz
turistakolbi #26209 üzenetére
Ok!Thx!
-
blackmacs
senior tag
válasz
turistakolbi #26205 üzenetére
Így már értem,köszönöm a válaszod!
-
blackmacs
senior tag
válasz
MaxxDamage #26204 üzenetére
Erre gondoltam hogy megvenném
[link] -
-
blackmacs
senior tag
válasz
SECTORnooB #26202 üzenetére
Bocsi de esetleg lehetne bővebben?
-
blackmacs
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem hozzátok fórumtársakhoz.
Rég nem követem már ezt a témát így nem vagyok tisztában a dologgal.
Ryzen mellé mi a jobb,ha 2x8Gb ramot teszek vagy 1x16Gb-ot?Számít e hogy egy vagy kettő modul?Előre is köszi a segítséget!
További szép napot mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest