- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
válasz
turistakolbi #26596 üzenetére
A 4db műanyag távtartó nem véletlenül van ott!
1.
Szigetel és nem tesz kárt az alaplap felületén.
2.
Lehet,hogy ez még kompenzálja a réseket,a méreteket és,hogy nem hajoljon meg a PBC,a nagy nehezedő súlyra. -
SECTORnooB
addikt
válasz
turistakolbi #26598 üzenetére
Vagy leveszeszed és újra fel.
-
törölt tag
válasz
turistakolbi #26596 üzenetére
Ésszel, 2x gondold meg mit csinálsz, mielőtt kárt teszel valamiben az erőltetéssel.
-
turistakolbi
aktív tag
Mindenkinek válaszolnék. Stressz tesztet max ventikkel csinálok. és stream miatt 55 cels felett minden maxon megy. windale 1600rpm (12cm) macho 1300rpm(14cm)
Lehet kipróbálom azt a rányomom a hűtőt a procira kézzel, terheléskor.... De nem akarom elhinni hogy a felfogatást elméretezték volna.... koppra betekerek mindent. Lehet kiveszek a talp alól 4 darab műanyag távtartót..... még 1 esélyt adok az egésznek...
Köszi az 5letet !! -
-
GFerr56
aktív tag
válasz
SECTORnooB #26590 üzenetére
Hay!
Én is inkább a ház-hűtő arányaira tippelek. Nem nikkelezett a talp inkább? Ebben a kategóriában így szokás. Árultam itt egy MSI Core FrozrXL hűtőt (a kutyának nem kellett kevesebb, mint feléért a mostani árának), amit aztán fiamnak adtam. Szinte passzívban elviszi a rendszert alap használatban. Ez a hűtő meg állítólag még jobb. Lehet még a felfogatás-felfekvés miatt esetleg, gondolom fém a backplate, amit hozzá adtak. Esetleg venti profil magasabbra, hogy a bordákat rendesen átszellőztesse, illetve a hátsó kifújót magasabb fordulatra állítani. Fiamnál hasonlóan közel lenne a hűtő második ventije a ház ventihez (3 cm), ezért a hűtő második légkavaróját tettük a házventi helyére szinkron fordulatszámmal az elsőével-tökéletesen működik.
Üdv
-
Nimda
addikt
válasz
turistakolbi #26589 üzenetére
Bizony jobb a HDT azaz Heapipe Direct Touch elven működő megoldás. A TR-nak van ilyen hűtője, és egyre többen alkalmazzák. Az alutalp a hőcsövön + egy "szigetelés" amit a méretes bordával igyekszenek kompenzálni. A cooler is más, ezt is vedd számításba. A pasztázást próbáld keresztbe felvinni.
-
nemethbalazs
tag
válasz
turistakolbi #26583 üzenetére
Hátnemtom... Annyival nagyobb, hogy nem hátráltathatja az hogy nem direkt hőcsöves érintkezésű.
Eszerint elég jó cucc a macho:
[link]Itt pedig mindkettő össze van hasonlítva:
[link]Akárhogy nézem, gyengébb nem lehetne a macho. Főleg ennyivel. Ventik mennyin pörögnek a machon illetve a windale-en?
Rendesen ráhúzza a macho felfogatása? (pl.: menet közben, fektetettt gépnél, ha nyomod lefelé a hűtőt nem lesz hűvösebb?)
Nekem a leggyanúsabb, hogy nincs jól összehúzva a hűtő a procihoz.Próbáld ki az X pasztázást.
képÁllítólag az egyik legjobb megoldás a paszta kenésre
-
Csorbi
addikt
válasz
SECTORnooB #26590 üzenetére
Csak a hűtő változott, minden más körülmény maradt (ház, szellőzés, stb.). Én azért ott látok a házon ventiket jócskán.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
turistakolbi #26589 üzenetére
Nem vagyok termodinamikai mérnök, meg anyag mérnök se, de ha nem az a gond, hogy lazán ül a hűtő a procin, a másik ok az lehet, hogy kb egy tűt se tudsz leejteni a gépházba és nettó nulla a légmozgás.
-
turistakolbi
aktív tag
válasz
#16939776 #26588 üzenetére
soha nem volt gondom a pasztázással, lehet túl sokat raknék erre? megy a refound
és remélem visszaveszik, széttépett nejlon zacsikkal.
csak tényleg nem értem.... Am műszakisként csak arra tudok gondolni, hogy a közvetlen érintkezéses réz hőcső, jobban vezeti el a hőt, mint ez az alu blokkos módszer :/ -
törölt tag
válasz
Takarítsd le mosószerrel és fény felé fordítva, sniccer pengét keresztbe rátéve, nézd meg hogy sík-e a talpa a TR hűtőnek.
Ha ez OK. Próbáld meg úgy felpasztázni, hogy ujjbeggyel homogén szürkére bepacsmagolod a cpu-kupakját és a hűtő talpát is, felszereled, összenyomod. Majd idle-ben hagyva a processzort, ventit kicsit messzebb téve, hőn tartod a bordát 60-70C° körül ~20 percre, felmelegedéssel együtt ~30-40 perc.A melegítéssel kijön a buborék a pasztából, és elég jól összegyógyulnak.
Az utolsó képen még rajta van a védő matrica a TR-en... Ugye levetted?
-
Beretvás
veterán
válasz
Az egy dolog ,hogy méretes de nem egy D15, nem éppen high end oc ra való. Ha azt akarsz akkor D14/15, K2,Silver Arrow, Phanteks, Cryorig.
.
Látom igen ott van a hütős összefoglalóban mint extreme tuning, de mégsem láttam még senkit ezzel nyomulni ilyen szinten.
szóval valami csúszik..
-
gaborw
tag
PRIME X370-PRO hoz jött új Bios!
Version 4011
2018/05/02
PRIME X370-PRO BIOS 4011
Update AGESA 1.0.0.2a + SMU 43.18Nálam probléma mentes tegnap óta!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
SECTORnooB #26576 üzenetére
Ide van kuponom, az a lap kijönne 20 körül.
A többi lapjuk a 20..30k kategóriában nem hűtőbordás és az FX-es tapasztalatok után olyat már nem vállalnék be úgy sem, hogy relatíve keveset fogyasztanak a Ryzen procik.
-
turistakolbi
aktív tag
Na gyerekik, tanácsot kérnék
mert nem akarom elhinni amit tapasztalok... És ide írok, mert ryzenem van, és csak ide irkálok
FSP windale6 a proci hűtőm 1.375 vcore mellett 3900 24/7. ryzen7 1700
Korábban vettem egy AIO enermax Liqmax II 240 et. Nem volt jó. Hangos volt
Most megvettem a legnagyobb, léghűtőt thermalright le grand macho rt-t. És rosszabb mint a windale.
Amit a képek alapján nagyon nehezen akarok elhinni. 3x pasztáztam (2x thermal grizly 1x a sajátja) újra, próbálgattam a ventiket mindenhogy... (2x akkora legalább a Macho...)
A tapasztaltam, hogy idle-ben magasabb a hőfök, a hirtelen terhelésnél sokkal magasabbra ugrik a temp. és a max érték is magasabb.. Tényleg ennyire jó lenne a direkt cu-s réz hőcső, az alu blokkos hőcsövessel szemben?!??! vagy valamit elrontok esetleg??? Stressz teszt a 68-cels a 74 el szemben. -
Televan74
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #26575 üzenetére
Én akkor inkább már MSI X370 GAMING PLUS -t vennék 31.000Ft körül.[link]
Mondjuk én nem rég adtam el az MSI -t és vettem Asrock lapot. De csak azért mert nem tetszik ahogy elbánt az AMD kártyákkal az MSI. Nem a lappal volt a fő bajom.Mondjuk a legutolsó bios sem volt túl acélos,de a CnQ -n kívül nagyobb problémám nem volt az utolsó biossal.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ugye jól nézem, hogy a ASRock AM4 AB350 Gaming K4 lappal nincsenek gondok, azok a stabilitási problémák csak a Pro4 verziót érintik ami egy totál másik lap?
-
nemethbalazs
tag
Sziasztok!
Azt megkérdezhetem, hogy a hőfokok hogy alakulnak nálatok, mondjuk IBT teszt alatt? Max-on, vagy high-on?
Most a 3.8 Ghz-et tesztelem, 1.16 V-on, 64.3 fokig szökik fel 790 rpm-es ventivel IBT alatt maxon. Kicsit sokallom feszültséghez mérten. Vagy kicsi az öreg hűtőm[link]
CB15 így 1345 pontot tol.Mindjárt nézem 4.0 Ghz-en is a hőfokokat, de így már 1.33 V-ot kér a kicsike.
A ramjaim 1.37 V-on mennek szépen 3466-on cl14-ben (Flare X). Eddig ezt találtam a legkíméletesebb ram tuningnak
1.42 V-ot kicsit sokallom a 3600 CL14-hez, így visszavettem.
-
diegho
nagyúr
Holnap nagy gépszerelés lesz, lap (Prime B350 Prlus), hűtő (Brocken 3) megérkezett, a proci (2600) pedig 25m-re a postán, mert nem sikerült eljutni érte ma, majd holnap.
-
BReal
addikt
Bestmarktnál a 2700X 98000 Ft.
BMFC84D9 kóddal lejön még róla 5%, így szállítással 94000 Ft!
-
Pakmara
őstag
válasz
zsintai1987 #26559 üzenetére
Create: Jogos; én core 2-n futtattam 3-at ha jól rémlik.
Ha 100e a keret akkor az 1600(X) a reális valóban. Ha nem kizáró tényező a használt akkor egy 1600X-et néznék használtan. RAM-ot meg a lap qvl listájáról. agy mint már korábban is ajánlották, nézd meg az összefoglalóban levő linken ki milyen lap+cpu -hoz milyen RAM-ot használ és mennyin megy neki. Az jó támpont. A WOT egyébként megelégszik 8 Gb-al is (legalábbis nálam FHD-ban); L2 főleg. A többi cél játékot nem ismerem igényileg. V
-
Piftuka
veterán
válasz
Piftuka #26500 üzenetére
Hinnye...
Összeállítottam magamnak egy számítógép ház + tápegység + Ryzen + alaplap + memória + VGA kombót (ha már fejlesztünk), és a végösszeg ~240.000 forintnál állt meg...
Mondjuk az alaplapok árában igen nagy szórás mutatkozik, és rendkívül széles a választék a mindössze néhány gyártó ellenére is.
Ha komolyra fordul a dolog, akkor abban is tudtok segíteni, hogy adott Ryzen processzorhoz, adott célra melyik alaplap típus ajánlott?
-
Pakmara
őstag
válasz
zsintai1987 #26547 üzenetére
Szia!
Nem vennék RAM-ot külön. Inkább megvárnám amig összejön a pénz a kit-re egyben. Listás RAM-ot néznék a helyedben első körben az alaplap gyártójának olaldáról.
Ha mindenképp az 1600-on gondolkozol akkor megfontolandó lehet a használt piac bevonása (úgy a RAM-ra való is hamarabb meglenne). Ha nem akarsz CPU-n húzni akkor lehet érdemesebb inkább egy jó használt 1600X-et kinézni. L2-ből egyébként vígan elfuttatsz annyi klienst egyszerre; WOT is jól tolerálja (persze éppeszű beállítások mellett) a gyenge vasat.
2600/2600X nem jöhet szóba?
-
Cseneles
őstag
válasz
subaruwrc #26555 üzenetére
Probalj szerezni egy Samsung B-die chipes ram modult. Azzal nem lesz gond szinte biztosan barmelyik gyartotol. En 2 honapig probaltam stabilizalni a Corsair lpx 3000cl15 ramjaimat, barmilyen feszultseg es orajel mellett sikertelenul. Amikor azt hittemmar stabil egy het tokeletes mukodes utan jott a BS.....meguntam es csereltem. Azota nem volt hiba semanomalia kozel 4 honapja.
-
subaruwrc
félisten
válasz
Cseneles #26554 üzenetére
újabb jó hír
a pinnacle rigde topikban ( ahova időközben át takarodtam az oda való kérdésemmel ) is azt mondták hogy lehet a lap illetve a rajt használt ITE chip a ludas
nekem játék alatt egyelőre nincs problem.
lehet vissza sírom még a nem megkedvelt gigabyte 370x lapomat
-
Cseneles
őstag
válasz
subaruwrc #26549 üzenetére
En memoria kompatibilitasra gyanakszom, lehet az asus nem szereri a predatorod hiaba alacsonyaz orajel. Nalam is volt hasonlo de ram csere megoldotta bar nalam ritkan game alatt is dobta a fekete kepernyot.
En G.skill tridentZ 3200cl14-re valtottam, ezzel egyszerre megszunt mindenfele anomalia! Ensem tudtam kikapcsolni csak ha lekapcsoltam a tapot. Nekem strix x370-f gaming lap van -
subaruwrc
félisten
heeloo
az hogy prime in place fft közben black screent kapok 15-20p után a nem támogatott windows 8.1-emnek köszönhető ?
rog strix f 350 legújabb bios
r5 26003200-a predatorok 2667mhz-en.
evga g2 550w a táp,nem gondolnám hogy köze van hozzá
előtte egy 370x gaming gigabyte lapban nem produkált ilyesmit.
cpu alapon van, bekapcsoló gomb hosszan nyomásával sem tudom leállítani a gépet miután elment a kép
köszi
-
Beretvás
veterán
válasz
zsintai1987 #26547 üzenetére
Szia. Nem ajánlatos így venni a ramokat, nem nagyon fog tetszeni neki valószínű.
-
zsintai1987
tag
Üdv! Sokadik próbálkozásra megtaláltam a topikot
Valami gép upgradben gondolkodtam
Jelenlegi konfigurációm:
Alaplap m5a97 Evo 2.0
Proci FX 8350
proci hűtő zalman cnps 10 (azthiszem)
2x 4giga ddr3 kingmax 1333Mhz
Tápegység: Chieftec 650es 85%
VGA:Asus rx 560 strix 4gb az és nincs rajta a 6pines tapcsati. (ez a "D"-s vagy butított vagy hogy kell mondani)Ezt néztem ki:
ryzen 5 1600: 49 000
GIGABYTE GA-AB350-GAMING ALAPLAP :22 000Memóriát szeretnék bele, de az én tudásom itt kimerül. 1X8gb 3200Mhz, és a következő hónapban pedig még egy ugyanolyat vennék bele
Néztem a ryzen 2400g-t is de abban nincs olyan erős videóchip, hogy egy rx 560-at helyettesítsen.Photoshop-ra, videó vágásra, illetve játékra lesz ( World of tanks, Shadow of war, Factorio, lineage 2 abból viszont 3-4 futttatása
)
-
Tamyra
tag
-
Leon77
őstag
válasz
Predator2 #26520 üzenetére
Miből gondolod, hogy kóbor áram ébreszti fel?
Milyen monitorod van? Milyen a tápcsatlakozás? Jól illeszkednek a kábelek? Szvsz egy kikapcsolt számítógépnél ez a monitornak valamilyen hibája lesz, vagy valami instabil csatlakozás.
Esetleg lehet olyan is, ha érintő gombos a bekapcsolás, hogy úgy érzékeli hozzáértél a kávához. Volt olyan Samsung monitorom és évente egyszer nekem is bekapcsolt. A vga kikapcsolt állapotban nem kap áramot így nem túl valószínű, hogy a kikapcsolt monitorodat az ébresztené fel. Ha egy monitor ki van kapcsolva az akkor is ki lesz, ha bekapcsolod a gépedet.
-
cstom
aktív tag
válasz
Lacesz88 #26542 üzenetére
A következő soraimat csak gondolati szinten írom: a procid használtan kb 30 eFt (van aki itt 9 db-ot is árul 27 eFt-os áron), az alaplapod nem tudom milyen, de 15-től vannak 1151-es lapok, ezért legyen mondjuk 20. Az ugye 50. Egy ASUS PRIME B350-PLUS 30 körül, hozzá egy AMD RYZEN 3 1200 26 ezer, tehát 56. Viszont azt mondtad hogy 2133-as memóriád van, ami ugye elég lassúcska a ryzenhez, de ezt most ne nézzük mert azt mondtad csak átmenetinek kell. Így pár ezer ráfordítással átmehetsz ryzenre, annyi hogy játék alatt, nem tudja a mostani szintet. Szal megoldható, és idővel a lapba vehetsz gyorsabb memóriát és izmosabb procit.
-
Lacesz88
tag
válasz
SECTORnooB #26536 üzenetére
úgy látszik van amiben nem lövök annyira mellé és egyetértünk
-
Lacesz88
tag
Ebben nem értünk valószínűleg egyet de ez nem baj
Szerintem a 8400 jóval jobb proci mint a 6500. legalábbis a legtöbb tesztben hozza a 6700/7700 talán még a K-sok szintjét is. Ezért is nem akarok csak procit cserélni 6700/7700-re mert ha már annyiért procit veszek akkor az egy 8400 lenne ráadásul az új és 0 km-es a 6700/7700 pedig csak oemben és gari nélkül jöhetett volna szóba ki tudja miféle előélettel. Boltból még nettóban sem éri meg.
i7-8700 számomra előbb felesleges váltás lévén, hogy ameddig csak egy gtx1060-am van teljesen mindegy hogy i5-öm vagy i7-em van. Ugyanez a ryzen vonalon. Ezért is kérdeztem, mi az ami közel az i5 6500 teljesítményt tudja.
de nem is azért akarok váltani mert feltétlen erősebbet akarok, hanem azért mert nagyjából ingyen tehetem meg az újabb és időtállóbb rendszerre, amibe a későbbiekben bármilyen irányba fejleszthetek tovább. Ez akkora Istenkáromlás lenne?Alaplapot a ryzennél is váltanom kell, de azt úgy néztem szintén kb 1-1ben teszem meg mivel nettóban vásárolok. de legyen csak mondjuk 10 ezer Ft ráfizetésem össz-vissz a lap+proci cserével. Cserébe viszont időtállóbb a rendszerem, jól fejleszthető, akár 6-8 magra is a későbbiekben, viszont ha nem váltok könnyen lehet hogy pár hónap múlva 20ezret sem ér a procim amit most még talán el lehet adni 30 körül. Akkor még drágább lesz egy esetleges platformcsere.
És továbbra is kitartok, hogy szerintem az intel 8gen kényszerlépés volt, ebből fakadóan vannak is gondok vele, nem tudok középkategóriás lapot venni, mert abban hiába megy a 8400 szépen, ha egyszer majd bele akarnék tenni mondjuk egy 8700-at nem lesz jó a lap hozzá hacsak nem megoldják bios frissítéssel a problémákat. De erre meg nem lehet igazán alapozni.
Ezért szemezek a ryzennel. Ahol szintén azt gondolom hogy az igazi gamer ryzen a 2xxx széria nem pedig az 1xxx, így abból vennék valami kisebbet csak átmeneti megoldásnak addig ameddig a 2300x, 2500x, 2600x elkezd jó áron menni. ugyanis biztos vagyok benne, hogy valamelyik ezek közül a brutál jó ár/érték arányú 8400 ellen fog árban és tudásban is menni. legalábbis ez az én véleményem. De lehet rosszul gondoltam végig a dolgokat és hagyom a fenébe az egészet -
jeni
félisten
válasz
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Akartam is kérdezni...nálad akkor minden okés a deszkáddal?Memória,boot idő,hőmérsékletek...perpill külföldi fórumok szerint a legjobb x470-es deszka ár/teljesítményben,de kéne egy kis hazai megerősítés is
Minden érdekel vele kapcsolatban akár priviben is
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
hokuszpk #26527 üzenetére
megneztem a support oldalon a bioslistat, kizarasos alapon az 1C van fent.
az 1F -et nem tettem fel, mert odairtak, hogy nem supportalja a win7 -et, azota meg ra se probaltam a biosfrissitesre, vegre kimatekoltam az osszes subtiminget, es belottem a nyuves corsairt 2933 es 3000 -re is, szopjon vele tovabb, akinek ket anyja van, most keres egy kis penzt, abbol lesz a memoriacsere. -
Lacesz88
tag
válasz
SECTORnooB #26528 üzenetére
Köszi szépen nekem is a 2200G volt a gondolatom mint átmeneti megoldás. Főleg mert olcsóbb mint az 1300x és vélhetően azt a teljesítményt kb tudja.
-
jeni
félisten
válasz
Lacesz88 #26525 üzenetére
az i5-6500-ról az i5-8400-ra való váltásnak meg nincs értelme,mert ehhez már lapot is kell,hogy váltsál. tehát itt is buksz rendesen és erősségben tudásban nem vagy előrébb!!!
SZERINTEM így gondolkodva teljesen FELESLEGES!
i5-6500-ról i7-8700-ra már lenne értelme még ha csak Z370 lapnál megállnál. de ha H370 lapot veszel ahogy írtad korábban abba még bele mehet az Intel 8 magosa is. így lenne értelme vagy a Ryzen 2600 vagy 1700/1800 procikra váltani. -
SECTORnooB
addikt
-
Lacesz88
tag
válasz
Lacesz88 #26524 üzenetére
Egyébként ha nem lennék most mérges intelékre az üzletpolitikájuk miatt és nem ismerném el amit az amd csinál és csinált akkor nem gondolkoznék, vennék egy i5 8400-at szinte minimális ráfizetéssel. De azt gondolom a 8. gen-t az intel kapkodva és kényszerből lépte meg és nem lett kellően kiforrott a rendszer. Ettől is vannak problémák a különböző chipset és proci kombókkal. és ettől ha lehet megkímélném magamat.
-
Lacesz88
tag
válasz
SECTORnooB #26518 üzenetére
Köszönöm még egyszer az iránymutatásokat tényleg, de ne induljunk el a rossz irányba, csak segítséget kértem, amit úgy gondolom meg is kaptam részben.
1. lenne rá pénzem továbbra is mondom, sőt nettóban tudok vásárolni abban a szerencsés helyzetben vagyok.
2. Viszont azt is sejtem, hogy viszonylag rövid időn belül esni fog az ára véleményem szerint egy 10-est kb a 2600x-nek. Vagy a 2300x, 2500x széria fog olyan áron jönni azzal a teljesítménnyel ami egy kicsit meg tudja kavarni a piacot, hogy megérje inkább azt venni.
Miután nettóban tudok vásárolni így azt gondolom, hogy a kicsi procin alig tudok bukni (vagy nem is?) és ez miatt gondoltam átmenetként rá, és ha beáll a nagyobb proci ára a kezdeti viszonylag magas árról, akkor megvenni szintén nettóban.
Attól függetlenül, hogy tudom kb 9-12 ezer Ft spórolásról beszélünk ami nem sok, de mégis pénz és a reális értéke a későbbiekre nézve a procinak a teljesítményéhez mérten tovább fennmaradna.
Az i5 6500-öm gyakorlatilag egyik napról a másikra fele annyit ér, így hiába vettem azt is szintén nettóban még így is "megjártam" vele. Nyilván van egy természetes avulás a pc iparban ezt el kell fogadni, főleg ha verseny van, de szerintem a legrosszabb biznisz pont a legmagasabb ponton megvenni valamit, főleg ha nem létszükséglet. Ez a 2600x lenne most részemről. Viszont a kisebb procik viszonylag már beálltak és azért 20 ezer Ft körüli pénzt megérnek főleg hogy szinte 1-1ben tudnám cserélni. És szívesen kipróbálnám a ryzent. Persze ha hozza közel azt a teljesítményt ami az átmeneti időre szükséges lenne nekem. Tehát nagyjából azt ami már megvan. Ha nem tudja vagy jóval gyengébb akkor nincs is miről beszélni mert nem váltok rá csak ha úgy gondolom megéri a 2600x körüli teljesítmény nekem.
Viszont azt sem szeretném, hogy jön valami proci a közeljövőben olyan áron, hogy majd még 15ezerért sem tudom eladni a mostani procimat és annál többet rá kell majd fizetni a jobbra. Remélem így kellően kiveséztük a dilemmámat
-
nemadom-meg
csendes tag
válasz
Predator2 #26520 üzenetére
Szia!
Nézd meg, hogy neked így van-e beállítva (ami lemaradt a képről, az mind "Disabled"):
Plusz ha már "mászkál" az áram, én megnézném a földelést is az elosztóban. (Egyáltalán van-e, ill. megfelelő-e ha van.)
Ha nem értesz hozzá, keress valakit aki tudja miről beszélek, és nézesd meg vele. Határozottan NEM EGÉSZSÉGES a hálózati árammal való közvetlen kapcsolat!
Első blikkre ezekre tippelek.
-
Predator2
addikt
Helló
Adott egy Ryzen 1700 és egy Asus Prime x370 Pro alaplap. Kóboráram néha-néha felébreszti a monitorom kikapcsolt gépnél is. Kiírja, hogy No Signal majd kikapcsol.
Melyik beállítást nézzem meg a lapon szerintetek ami ezt okozhatja?
THX
-
cstom
aktív tag
válasz
Lacesz88 #26515 üzenetére
Persze, érthető hogy mit szeretnél. Viszont egyre többen jönnek rá, hogy olcsóbban lehet vadi új erősebb konfigot összerakni, mint amennyiért itt a legtöbben használt gamer pc-t hirdetnek. 250-ért már kapsz egy R5 1600, 1060 GB, 8GB ram, SSD+HDD kombót és az zsír új lesz.
-
diegho
nagyúr
válasz
SECTORnooB #26516 üzenetére
Most 33k egy 1300x, 2 hónap múlva használtam 20-at ér talán (most se sokkal többet), most 62k egy 2600, 2 hónap múlva talán kapni majd 52k-ért. Tiszta jó biznisz megvenni a kicsit 2 hónapra azért, hogy bukjon rajta 10-12k-t és vesződjön az eladásával, mintsem megvenni most rögtön a nagyot összesen ugyanannyiért, mintha 2 hónapig szórakozna...
-
Lacesz88
tag
válasz
SECTORnooB #26512 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat, cstom neked is. Sok tesztet átbogarásztam én is, én sem gondoltam, hogy érdemi változást hozna bármelyik proci, inkább csak az volt/van bennem, hogy most még viszonylag kis plusz ráfordítással tudnék platformot váltani az újabbra, időtállóbbra, amibe ha később fejlesztenék erősebb procikat is bele lehet tenni. Viszont ahogy telik az idő, úgy fog nyílni a különbség ellenem, mert a 6. gen hétről hétre kevesebbet ér. Ezért volt az a gondolat, hogy egy hasonló kategóriás ryzent szívesen kipróbálnék, de azt is akkor, ha pl a 2200g/1300x közül valamelyik közel azonos teljesítményt nyújt mint a jelenlegi összeállításom. Volna lehetőségem 2600x-re, de az 1600x példáján tanulva úgy vélem pár hónap múlva akár 60 alatt is kapható lesz így most még kihagynám.
-
cstom
aktív tag
válasz
Lacesz88 #26507 üzenetére
Az elmondottaid alapján szerintem teljesen felesleges a váltás, mivel nem stream-elsz, és single FHD-ban játszol. Kb ugyanott lennél ahol most még egy R5 1600-al is. A 2600X is max 15-20% teljesítmény többletet nyújtana játékban a te procidhoz képest. De a többiek majd megcáfolnak ha rosszul gondolom.
-
SECTORnooB
addikt
-
Lacesz88
tag
Csak játék a szempont semmi más.
R5 1600 alatt nincs más ami közel azonos szintet hoz?
R5 1600-ot nem akarnék venni azért, hogy pár hónap múlva vegyek R5 2600x-et.
R3 2200G sincs közel hozzá teljesítményben? Ugyanúgy 4 mag viszonylag magas alap és boost órajellel. Valahol láttam egy cikket, hogy 1060 szintű kártyával olyan nagy különbségek nincsenek a procik között főleg single játékban. Mivel hobbijáték megy csak így az nem mérvadó nekem, hogy 70 helyett 60 fps van, vagy 120 helyett mondjuk 110. Távlatokban próbálok gondolkozni, hogy ha majd belekerül a 2600X akkor lesz kánaán de azért addig is elvagyokMondjuk egy R3 2200G/R3 1300x-nél mire lehetne számítani az i5 6500-höz képest? Jelentős teljesítmény csökkenésre? Mert akkor inkább váltok akkor mikor a 2600x ára normalizálódik.
-
Lacesz88
tag
Sziasztok!
egy ideje már gyötrődöm, így szeretnék egy kis segítséget kérni. Azért nem a milyen processzort vegyek topikba írok, mert talán itt kicsit jobban ismeritek a ryzen procikat és elég specifikus a kérdésem:
jelenleg egy i5 6500-el szerelt itx rendszert használok. Tökéletesen elégedett vagyok vele, de felfelé a 6700/7700 fejlesztés van és kifújt, valamint az sem mellékes, hogy amennyibe ez a fejlesztés kerülne, akkor akár platformot is válhatnék ugyanannyiból (hiába még a szuper jó használt ára is ezeknek az i7-es prociknak)
Ezért kérdezném, hogy melyik az a ryzen proci ami az i5 6500 képességeit tudja nagyjából single játékok alatt, és tényleg csak hobbi játékhoz, semmi máshoz? Lehetőleg magas részletességgel és stabilan?
Ami már megvan és egyenlőre nem is kívánom cserélni:
- GTX1060 6gb
- Kingston HyperX savage 8gb ddr4 2133 mhz, cl13 (olvastam, hogy a ryzen szereti a gyorsabb memóriákat, de ezt később váltanám, ha ettől függetlenül megy ezzel a memóriával is)Ryzen 3 1200 elég lehet a fenti kritériumoknak vagy ez azért gyengébb? Első körben én a R3 1300X-re tettem volna le a voksomat de árban viszonylag nagy a különbség és mivel átmeneti megoldás lenne csak, így ha kicsi a különbség közöttük akkor az olcsóbbat választanám.
Ami még fontos, hogy maradnék az itx vonalon, a giga vagy az asrock B350-es lapjával, tehát hőfokok terén is valami hasonló megoldást keresek.
A távlati terv egyébként R5 2600X amint annak beáll az ára, mert amiket láttam róla az egyik legjobban sikerült ryzen proci játékokhoz, de most még kicsit drágának érzem a nyitóárát.
Ami még szempont lenne a stabilitás abban a heti 3-4x 2-3 órában amikor le tudok ülni elé, akkor a játékkal tudjak foglalkozni.
Köszönöm szépen előre is a segítségeket.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
nemethbalazs #26496 üzenetére
Hmm, ez jó tipp, köszi!
Ha gondolod nézd meg az időzítésbeli különbségeket, de ilyen kis eltérést kimérni nem tudom mivel érdemes.
-
korren
aktív tag
Ez a páratlan időzítésű memória para amúgy mit takar a gyakorlatban?
Nekem nemrég óta van Ryzen configom, és elkövettem azt a "hibát", hogy utólag olvastam át ezen fórumot és addigra már beszereztem a memóriát.
Nekem egy ASRock Fatal1ty X370 Gaming-ITX/ac -ben egy AMD Ryzen 1800X hajt meg egy G.Skill F4-3200C15D-32GTZSW kit-et.
XMP-vel 3066 MHz-re állította elsőre, a késleltetés most így fejből passz, minden auto-n, AIDA64 stabilitás, memória benchmarkok lefutottak. Játék közben (is) stabil.
Észre kéne vennem vmit? Vagy nem lehet, hogy még a Ryzen procik hőskorában, a kezdeti BIOS.oknál volt ez gond és manapság már kiforrott BIOS-al semmi gond?
(személy szerint pont ezért vártam eddig egy Ryzen config összerakásával)Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG FLATRON L1942s 19"-os 1280x1024-es monitor eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged