Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
bivalyolo
üzenetére
Nem írtam, hogy b die kéne ennyiért, nem hiszem, hogy csak az megy 3000 körül garantáltan. Vagy igen?
Egyébként meg aprós árakra gondoltam: ahogy néztem többféle kit megy 60k körül... alatta, főleg 50 alatt meg - vajon miért
- általában csak Corsair 3000C15 megy vagy 3000 2133-2400-as modulok.@jovás
Azért a helyedben először megpróbálnám azt a 2133-as ramot mepiszkálni, a második gépemben egy Kingston Value 2x4 GB ram van és ennyit tud:
Persze, egy próbát megér, bár nem néztem volna ki ilyen frekit 2133-as ramból.
Nem semmi! -
sb
veterán
válasz
bivalyolo
üzenetére
Ok, ezzel nincs gond, engem megnyugtattatok.
2133-on nem szívesen hajtanám.Anno amúgy az első széria teszteknél én azt láttam kb. 3000-ig gyorsult relatíve nagyot, utána már nem igazán, meg 3200 felett már necces SR-rel hajtani a ramokat.
Ill. single-dual rank is jelentős különbség volt. Dual rank 2666 alig volt lassabb mint a 3000-es, általában single rank Samsung B-die ram.Nekem ez most 40-45k körül megfelelne egy jobb 60k-s kittel szemben.

Zen+ procival meg úgy láttam ezzel sincs gond. 1-2 szimpi lap QVL listájában ott figyelt 2x00 proci mellett a Corsair C15 is 3000-es frekivel.
Azért a verziószámra nyilván figyelni kell, ahogy fentebb írták, de ilyen összeállításban szvsz már nem annyira ijesztő a dolog. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
bivalyolo
üzenetére
persze, mert itt a vrm tesztre is gyurtam picit, es ott a trukk, hogy enabled allasba lett teve az msi biosban "relaxed edc throttling"-nak nevezett beallitas. 3.7-en meg ennel is tobbet dob, de akkor mar elso kor kozben 115 fok fole ment a vrm, megszakitottam a tesztet, nem akartam kinyirni...
-
kaszas19
senior tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bivalyolo
üzenetére
Izé, nem szeretnék belewau, de a Ryzen 3 1200-nál Max System Memory Speed 2667MHz, ehhez képest 3200-on mennek a Corsair ramok Nálam.
-
-
válasz
bivalyolo
üzenetére
Akkor maradt ez a CPU-s mizéria.. pff.
RAM OC az tényleg változott? Kiválasztható a 3400 -as Frequency is ? (3400 -as a RAM-om, lehet menne úgy a D.O.C.P és nem kellene a frekit 3200 vagy 3066 -ra le venni...)
Csak kérdés, hogy felrakom ezt a 3803 -as BIOS-t és RAM szépen megy, de a CPU OC már problémás...akkor szop*cs van.MD
L -
válasz
bivalyolo
üzenetére
Úgy olvastam külföldi fórumon, hogy a 3803 -ba már van részletesebb RAM Frequency beáll. is és nagyobb a stabilitás. 3401 -be a 3200 van és felette a 3466...de elvileg az új BIOS-ba már van 3400 -as érték is és még sok más olyan ami a 3401 -be pl. nem volt.. (lehet meg kellene néznem)

CPU OC változott valamit? Ugyanaz elérhető ami most van vajon? (könnyedén?)
MD
L -
Vitka675
tag
válasz
bivalyolo
üzenetére
Ez tuti biztos 1000%? Mert én is a RAMmal szenvedők táborát erősítem, és hátha segítene a plusz fesz. Olvastam neten pont hynixes TridentZ 3200 OC-t, mint ami nekem van, ott az ember azt írta, hogy 1,45ön futtatta és a komment az volt, hogy "az még nem is olyan magas". Ne aggódjak tehát, merjek emelni 1,4ig vagy még feljebb is? Nem akarom megsütni őket.
-
bandika0626
senior tag
válasz
bivalyolo
üzenetére
Olyan lépett fel, hogy 2 progival konvertáltam egyszerre H265-be meg a chrome-ba a térképet néztem utcaképek aztán állandóan bezárta magát a Chrome.
Meg egyszer ilyen rózsaszín kis kockákat lett tele a képernyő. Visszatettem a 3201 azóta nincs ilyen jelenség.
Kitesztelt rendszerről van szó ami eddig április óta kifogástalanúl működött. -
Pro!Petya
addikt
válasz
bivalyolo
üzenetére
Rendicsek , az okés , de probáltam játékok alatt is (BF1, SWbf2) fél fél óra alatt sem boostolt egyik alatt sem , idle -ben forumozás , netezés alatt meg van mikor a semmire felküld 1-2 magot 4100-re. Hwinfo64-el monitorozom..
Nah jah kell egy LLC-s leírást találnom ryzenre, kár hogy ViZion ,Habugi és a többi "nagyöreg" nem tévékenykedik ryzen vonalon , de látom sokan jöttünk át FX-ről

-
CsengődiGeri
tag
válasz
bivalyolo
üzenetére
Amire reagáltam az a link még a 1002-esre mutatott a tied már az ujj agesa verziós amire nem biztos hogy szükség van mert állítólag az ujjabb vga-t tartalmazó ryzenekhez van de majd egy hozzáértöbb valaki remélem kijavít mert én sem értek valaki jól ezekhez a változásokhoz.
-
zseko
veterán
válasz
bivalyolo
üzenetére
Nem próbáltam még, majd megnézem, eddig mondjuk nem sokszor volt rendesen indítva a gép, és még akkor sem mindig csinálta.
Egyébként annak örülök, hogy gépcsere óta végre újra működik rendesen az alvás mód
, legtöbbször így kapcsolom ki. Ezelőtt csak a WinME alatt működött normálisan. Többször is megcsináltam, hogy este játék alatt küldtem alvásba, majd másnap hazaérve folytattam a játékot 
-
alton1978
tag
válasz
bivalyolo
üzenetére
Srácok,
a tuningot BIOS-ban állítjátok, vagy Ryzen Master-al? Mi a helyzet a HPET-el ? Kikapcsolva kell tartani, vagy nem ?
A rendszerfigyelő utility programok, amiket a Gigabyte mellékelt kb 5%-al veszi vissza a teljesítményt telepítés után.Ezt tapasztaltam. A Ryzen Master is visszaveszi a teljesítményt?
Sajnos a netten fellelhető 6-8 hónapos infókkal nem mentem sokra...
Valaki tud infot?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
bivalyolo
üzenetére
mint változik a szorzó (tuningolsz), a cpb kikapcsol automatikusan.
hat nemtom, nekem az msi lap csak a cool'n quietet kapcsolja ki, a core performance boostot kezzel kell adjusztalnom. de latszik is, ha fix 35x -re veszem a szorzot, es nem kapcsolom ki a cpb-t, idonkent mutatja a hwinfo, hogy egyik-masik mag bizony feltekert 3700-ra.
-
válasz
bivalyolo
üzenetére
41-es szorzón eddig (teszt talán lefut - R15) de ha nem, akkor adok még neki feszt.
/feszt folyamatosan adagoltam, majd mindig Win loading elött auto restart volt vagy no display..aztán reset és BIOS-ba be és + feszt adtam neki.. (lépcsőzetesen) és most a win betöltött, ezért még teszt lehet nem fut le , de próba/Szerk:
El sem indult, valszeg még fesz kell neki...
MD
L -
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
bivalyolo
üzenetére
ezeket mar lejatszottam, 1.24 alatti fesszel hibazik. soc fesz sem ugy lett, hogy kapasbol adtam neki ennyit, amiota megvan a gep, uresjarataimban ezt sakkozom.
18-at jol latod, 16 2-3 ora intenziv teszt utan hibazik, 17-et nem szereti.
persze ellehetnek 16-os beallitassal, de en szeretem tutti atombiztosnak tudni a masinat, neha van, hogy napokat fog 100% korul porogni, akkor ne legyen ebbol szivas. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
bivalyolo
üzenetére
nekem 1.2375V -on megy 3.7 -et, -- mondjuk tovabb nem is tornaztam vele -- 66 foknal megfogja az artic. Ezt bizton allithatom, mert John mar ket napja 95% feletti atlagterhelessel tolja az osszes magot.
esetleg a hutesi profilra nezz ra, nalam az msi alapbol 85 fokra tette a 100% ventifordulatot, amit picit magasnak tartottam.
-
-
pitiless
senior tag
válasz
bivalyolo
üzenetére
Én HyperX Fury Black-el nyúltam bele Hynix chipekkel. A második kit Micron lett, innentől kezdődtek a problémák (2400-on stabilan ment, nem volt vele gond). Kingston supportnak megírtam mi a helyzet, kérték, hogy küldjem vissza a Hynix chipes modulokat és küldenek helyette Micront.
-
-
apa111
aktív tag
válasz
bivalyolo
üzenetére
Szia! Még nem volt sok időm foglalkozni az új végleges biossal annyit tudok azért mondani az eggyik gépre felraktam / r1700/ 10perc próba időm volt,egyelőre nem megy jobban a ram /3200@ 3200/ az időzitést lejjebb lehetett vinni cl 14 és commandrate 2t vel is megy. Feszültség maradt a régi 0,5V -1,36V e között ugrál ha minden száll terhelve van 1,45v az is maradt ,akkor maradt a 4ghz még a 4,02 ghz -el is megy feljebb nem ,de maradt a 4 azzal stabbil volt eddig is . Hétvégén lesz időm addig kemény meló majd akkor gorcső alá veszem a ramokat is meg még a procit is meg gyilkolommit tud na meg a kicsi ryzen melé is fel megy az új bios,hátha 3066mhz össze jön meg a jobb időzités a gagyi 2400 memorián.Hát ennyi dióhéjban egyelőre
De azért látom a ramod elég biztatóan megy .Ja még annyi a corsair ram 5,39 verzió. Hynix -
bandika0626
senior tag
-
bandika0626
senior tag
válasz
bivalyolo
üzenetére
Ez csak ennyivel hajlandó menni ezzel a biossal.
A 0515-el ment 3850-et. Ezzel nem. De igazából ez is bőven elég videószerkesztéshez.
Biosban lehet autotuningot kérni a laptól az is 3650-re lövi be.
Asus progiát is feltettem de az is csak 3650-re állítja.
Én úgy gondolom meglesz a 3700 is majd végleges biossal mind a 8 magra. Elvégre ennek az alapórajele 3000. -
HavocS
senior tag
válasz
bivalyolo
üzenetére
Na de érted, heti egyszer softbrickel, és heti 10x van hidegen bekapcsolva. Amit te írsz, azt a régi inteles Asus P5B-m csinálta, ha húzva volt, elindult, leállt, 5 mp gondolkozás, majd bootolt rendesen. Még szabályos reboot esetén is leállt, és úgy indult újra (imádták a HDD-im biztosan). Az utána következő Gigabyte GA970-UD3 viszont a szénné húzás esetén is pöccre indult hidegen is MINDIG, ahhoz képest hogy mennyit szidták, a régi Abit NF7-S-em óta a második legmegbízhatóbb lapom volt.
-
HavocS
senior tag
válasz
bivalyolo
üzenetére
Mindig hosszabb áramtalanítás után történt, de pont itt írta valaki, hogy éjszaka csak soft-offban hagyta ott, és reggelre kialudt a lapon a LED, és ugyanígy softbrickelődött...
DTomka: 6700k-ról én nem váltanék. Húzd meg 4.4-4.5 környékére ha bírja a hűtőd, aztán kiszolgál az még egy darabig.
-
HSM
félisten
válasz
bivalyolo
üzenetére
Viszont azon a alpon ott figyel két PCI slot is... Az aprón meg 1-2 ezresért már simán kapni olyan régi hangkarit, ami köröket ver a legtöbb alaplapi hangkarira....
Nálam emiatt is ő a kiszemelt, eszem ágában sincs kidobni a régi, de jól bevált PCI-os X-Fi hangkarim. Illeve a "modern" csoda hangkeltők dobozhangját is már eleget hallottam 120dB SNR-el, inkább kihagyom
-
apa111
aktív tag
válasz
bivalyolo
üzenetére
Annyit kér mint a 0613 bios 4GHZ mellett 1,45v , szóval a 0515 bios feszültség kezelése volt a legjobb ott még csak 1,4v kért. Na de most már végig kell menjek az útolsó biosig - inkább egy kicsit be álldozok a feszültségen ,de a memóriát is jó lenne 3600mhz pörgetni.Annyi be állitás jött a memóriához kb 20féle ,hogy egy darabig el lehet babrálni vele és a naggya részét nem tudom mit állit a ramon.Ha a gagyi TEAM group ramot sikerült 500mhz gyorsabban járatnom és még csak nem is tuing ram a D.O.C.P. se jött elő akkar ezt a tuning corsairt is 3200-röl legalább 3600 fel kellene húzni.Intelnél 3800 ment stabilan tesztek szerint.
-
ovics
aktív tag
válasz
bivalyolo
üzenetére
470-hez szerintem alapon is elég. én gtx1070-et használok, 3,75-ön megy most a proci 1,3V-on és így talán egy picit hagy még benne azok a tesztek alapján amit a topikjában nézegettem. adhatnék neki többet is, mert nem is melegszik nagyon (pure rock, idle 39, terhelés 59) de egyelőre így marad, esetleg ha jön friss bios megnézem majd
-
apa111
aktív tag
válasz
bivalyolo
üzenetére
Nekem is volt fx6300 4,6 ghz rajta 1kg IDcooling hütő azt jól le hütötte ezt már 4ghz nem tudta fel szaladt a láza mint a tiedének
játék vizet megvettem az tartja kordában bármit is csinálok 66 fok nem megy feljebb.Most hogy nem tudom vissza rakni 0515 biost az új 1,45ad igy 72fok egy jó perc után de tartja 30 perc után is -
salaud
aktív tag
válasz
bivalyolo
üzenetére
Nekem még Pentium 3-as időkből vannak műanyag távtartóim, ilyenkor azokat teszem be a levegőben lógó részhez, nem szeretem én sem, ha hajlik a lap csatlakozóbedugás közben...
-
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Formula-1
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Milyen házat vegyek?
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- További aktív témák...
- HP Omen gamer szék Citadel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3892, 100% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U/8GB RAM Refurbished - Garancia - Akció!
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó projektorok!
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

- általában csak Corsair 3000C15 megy vagy 3000 2133-2400-as modulok.

, legtöbbször így kapcsolom ki. Ezelőtt csak a WinME alatt működött normálisan. Többször is megcsináltam, hogy este játék alatt küldtem alvásba, majd másnap hazaérve folytattam a játékot