Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
amadeuxs
tag
válasz m0h0senator #8650 üzenetére
arra gondoltam én is, mivel jelenleg is úgy van bekötve es tökéletesen müködik, hát majd meglátom, hogy ha kész a masina hogy be lehet-e röffenteni majd nagoyn remélem hogy igen
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz m0h0senator #11768 üzenetére
Kettőt...egyet havernak egyet meg ideiglenesen magamnak aztán vagy ez,vagy az asus megy az apróra
-
Csolt
tag
válasz m0h0senator #12649 üzenetére
ASUS alaplapom van, az nem probléma ennél a programnál?
-
Csolt
tag
válasz m0h0senator #12658 üzenetére
Remek, köszönöm a segítséget, ha valami nem menne, sikítok.
-
Csolt
tag
válasz m0h0senator #12658 üzenetére
Egyébként ez az MSI Afterburner biztonságos? Semmit sem mertem állítani benne, csak a fordulatszám/hőmérséklet diagramot, de látom, hogy komolyan bele lehetne nyúlni a rendszerbe.
-
daveoff
veterán
válasz m0h0senator #12981 üzenetére
Olvasd el még egyszer a cikket, amit linkeltek! Ez nem X2....hanem új egy magos kártya.
[ Szerkesztve ]
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
Tirexi
addikt
válasz m0h0senator #13391 üzenetére
Nem tudom mi az a "BIOS kapcsoló", de azt tudom, hogy akkor nem áll vissza asztalon 2D-be egy VGA ha valami 3D-s alkalmazás fut a háttérben. Ez akár egy böngésző vagy egy tuning program is lehet. Nekem pl a billentyűm programja is 3D-s alkalmazás.
-
Tirexi
addikt
válasz m0h0senator #13393 üzenetére
Ja hogy ezen van ilyen kapcsoló. Hát elvileg a Perf módban is vissza kéne váltania 2D-be. Nem tudom, hogy ez hogyan van megoldva ez nekem is új.
Amúgy én ilyen DC2 290-et nézegetek.[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
válasz m0h0senator #13412 üzenetére
Mi történik ha átkapcsolod?
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
gombcomp
senior tag
Átkapcsolás után újraindítottad a gépet?
A VGA BIOS csak a kártya inicializálásánál lép működésbe,és szerintem
nem baj ha kikapcsolt állapotban kapcsolod át.[ Szerkesztve ]
"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert
-
korcsi
veterán
válasz m0h0senator #13414 üzenetére
Ugyanaz a bios van bele programozva, vagy nem működik a kapcsoló.
Gpuz-al átnézve tökéletesen megegyeznek a beállítások? Verziószám és minden egyéb?gombcomp: ez fel sem merült bennem mint "hibaforrás"
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
HSM
félisten
válasz m0h0senator #13414 üzenetére
Asus-on nem csak a ventilátorprfilt kapcsolgatja?
Gigánál nálam az változik, ráadásul a csendes BIOS-ban lehet "max hőfokot" megadni, a teljesítmény BIOS-ban nem. Érdekes, hogy a drivert is újratette váltáskor. Gondolom, más módban megy a PP a két BIOS-on.[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
Én szerintem azzal a kapcsolóval csak a halk és a hangosabb ventiprofil között váltogathatsz, az órajelekhez nem nyúl hozzá, az csak ref 290x feature
Az újraindítás meg ugye alap
-
ricshard444
veterán
-
viktor82
őstag
válasz m0h0senator #13577 üzenetére
Nem tudom mit szidják itt a ref hűtőt nekem az van egy HAF X házikóban nincs vele semmi gond szerintem meg nagyobb probléma a nem ref hűtőnél nyáron a vrm hűtés én ezzel foglalkoznék!
”A történelmet mindig a győztesek írják.” ...és mindig ők a felszabadítók
-
Sotyks94
aktív tag
válasz m0h0senator #13615 üzenetére
legfrisebb WD béta driver, a konfigom meg láthatod, ha rákattintasz a nevemre A proci 60%-on, a vga meg össze vissza ugrál. Egyedül a menüben stabil, ott van 500FPS-em stabilan.
-
Sotyks94
aktív tag
válasz m0h0senator #13617 üzenetére
Driver alatt mit értesz? Mert ha csak az AMD cata centert akkor úgy rakom fel mindig (most is) hogy: unninstal cata win alól, gép resi, gép resi csökkentett módban, segéd programmal teljes uninstall csökkentettben, gépresi, és reinstall. Maga a gép mostmár elvileg jó. (régebben volt hogy VRM túlmelegedett, ezért proci multipliert visszavette, ezért cpublock, ezért a vga használtság leesett), de most mindenhol máshol jól megy, csak WD alatt nem (BF4 ultrán stabil 60+. Crysis 3 is maxon stabil, nem melegszik.) WD eredeti, frissített, ultra textúrák, ultra alapbeállítások, fxaa, 16xos élsimítás, és motion blur ki. Ezek mellett akar, de még a high textúrák, és high beállítások mellett is autókázás alatt mindig beesik 30 alá. (nem hiszem hogy a gép többi részével lenne a gond, proci stabilan 60%-on, a vga ugrál ezerrel)
-
Werkly
őstag
válasz m0h0senator #13771 üzenetére
-
Joshi
titán
válasz m0h0senator #13803 üzenetére
Sokallom én azt a 460W-ot. Én egy sima 290-el nem mértem ~350W-nál többet, holnap lemérem még1x.
-
Habugi
addikt
válasz m0h0senator #13803 üzenetére
Ugyan az a jóképű Noctua? venti biztos dob valamit rajta, erősen ajánlom a nemrég rendszeresített megoldásom: [link], [link]
Használom egy ideje a hátlapi nyákhűtést és állítom többet hozna mint a fenti megoldás!
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Habugi
addikt
válasz m0h0senator #13810 üzenetére
Bevallom, amikor megnéztem az utóbb készült képed rémlett, hogy láttam én már ezt a házat csak más pozícióban volt az a venti..
Az aláírásodat pedig csak most vettem észre, szóval kb. tárgytalan a dolog.Amúgy magam is a hétvégén rendeltem házat, holnap hozzák, ha nézted a képeket szerintem érthető miért, hasonló csónakban evez(t)ünk, a négy kiszemelt közül az egyik a Enthoo Pro volt, jófajta.
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
mcwolf79
veterán
válasz m0h0senator #13966 üzenetére
Csak tippelem, hogy ez is natív 64 bit-es játék,csakúgy,mint a BF4.
A Rivatuner pedig nem támogatja a 64 bit-et.Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x
-
mcwolf79
veterán
válasz m0h0senator #13970 üzenetére
Hardline-ban van Mantle?
Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x
-
Asbee
veterán
válasz m0h0senator #13975 üzenetére
Mantle alatt nincs monitorozás. Akkor nem megy/ment.
-
SkyS1gn
félisten
válasz m0h0senator #13980 üzenetére
Hát az nem árt neki...
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
mcwolf79
veterán
válasz m0h0senator #14246 üzenetére
Ez milyen beállítással van?
Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x
-
Werkly
őstag
válasz m0h0senator #14575 üzenetére
Ez nálad is jelentkezik?
-
HSM
félisten
válasz m0h0senator #14801 üzenetére
Bár páran már úgy gondolják, az i5 napjai meg vannak számlálva, de ha igazuk van, jobb ha elkezdünk spórolni egy X79/X99-re meg a belevaló hatmagosba.
Én mindenesetre még nem aggódom a 4670K-mmal.
-
HSM
félisten
Mint kiderült, minimálisan én is procilimites vagyok BF3-ban. És a legkevésbé sem zavar, megy, mint a huzat.
[ Szerkesztve ]
-
gyuszaa
őstag
Előttem most itt van egy deliddelt 4770k, meglátjuk majd mit tud.
Sajnos még manapság is mérvadó az egyszálas teljesítmény bizonyos területen.Nálam nem csak játékra kell, szóval nem adtam volna lejjebb.
[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
Mindössze arra, hogy jelenleg igen konzlcentrikus játékvilág, és azokban már 8 magos proci van. A jövő motorjai már minimum ennyi szálon fognak dolgozni.
-
Snip3r_HUN
addikt
válasz m0h0senator #15174 üzenetére
Jaja.
Most néztem meg 4.2 GHz-cen 9091 pont Jó kis kártya, és jó kis proci ezIn space, no one can hear your coils whine... | HP Omen 15 | PS4 Slim 1TB | Huawei P20 Pro
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz m0h0senator #15213 üzenetére
Csak így a vízhűtés minek, mert nem lesz épp hangtalan a gép
-
DrdreVIC
csendes tag
válasz m0h0senator #16532 üzenetére
nézném én ,de nem nyit meg semmit
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
zack
nagyúr
válasz m0h0senator #17657 üzenetére
Ezt tudtam eddig is. Csak nem szóltam.
Nem akartam senkit lelombozni.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
ST05
őstag
válasz m0h0senator #17734 üzenetére
továbbra is iagz, hogy mantle-hez érdemes win8? vagy javult a helyzet win7 en is?
vagy ez csak a bf4-nél volt a kezdetekben? -
kovab0de
tag
válasz m0h0senator #19050 üzenetére
Ez gondolom nem referencia kártya ugye
-
zack
nagyúr
Házfüggő. Ennyire nem rossz a helyzet. Nézd meg az én méréseimet. 70 fok környéke volt a VRM terhelésen.
Akinek szellős toronyháza van, normális léghűtéssel, annak nem fog 85 fok fölé menni.[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Lapajbacsi
aktív tag
Egy kicsit lehet hogy túl van hisztizve ez az Asus... Haver vett egy Asus Directcu2 -t 95-ért és tesztelgetjük. Az alap venti karakterisztikát kicsit meredekebbre toltuk MSIAB-ben, 1150/1450 -en stabil... 4-5 órányi Shadow of Mordor (egy monitor 1080p - maxgrafika), ami jobban kihajtja mint a BF4 ugyebár, a 4 giga ramot natíve tele tolja!!!) - 65-68 fokon ketyegett; 70-re nem ment föl... és nem is volt hangos....
Ryse Son of Rome, ami megintcsak nem sokkal kevésbé fingatja a vasat 60 fok fölé alig ment...!!!! Most akkor vakmázlija van a karival, vagy mégiscsak számít valamit az a lemez ott a lelógó csövek mögött..? -
zack
nagyúr
válasz m0h0senator #19053 üzenetére
Valamit valamiért. Nincs kompromisszummentes megoldás víznél. Főleg házon belül. Vagy mindent levizezel, vagy semmit. De csak a procit hülyeség, mert nem férnek el a ventik.
Ahogy nézem tudnál csinálni 2db 14-es ventiből slot hűtést, ahogy nálam is van. Próbáld ki, mert olcsóbb. 2db 14-es venti max 6-8k, de próbából kérj kölcsön kettőt. Tedd be a kártya elé, és gyors kötözővel rögzítsd őket. Én egy IDE kártyát szedtem szét, hogy annak a csavarozható részét a ventihez rögzítsem, és így be is tudtam tenni stabilan.
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz m0h0senator #19057 üzenetére
Ha mindenáron meg akarjuk főzni a karit, nem kell bejelentkezgetni szerverekre... (én eleve nem játszom online elvből, bios-ból van letiltva a NIC) Vannak burn tesztek, amikkel meg lehet főzni, csak semmi értelme. Én speciel úgy tesztelek, hogy letolom rajta a két új 3dmark-ot, meg a két régebbit (dx9 és 10-es vantage), ha mind hiba nélkül lemegy, nem melegszik túl közben, után a lokálisan játszom vele csúcsjátékkal és nézem mit produkál. Hiszen biztos találni, ha valaki nagyon keres, tesztet amivel ropogósra süt bármit, csak mi értelme, ha a gyakorlatban ilyen terhelés nem éri a kártyát? Aki nem teszter, hanem játékra akarja használni, azt az érdekli hogy az adott játék (amivel játszik) közben hogy viselkedik a vga és nem igazán az, hogy addig kutat egy teszt után, amíg valami kellemetlen eredményt nem lát... A stressz teszteket ezért el sem indítom, egyedül a GpuZ kihajtó tesztjét szoktam futtatni egy pár percet, oszt csókolom. A game a lényeg, ha azt jól hajtja, nem melegszik túl közben és stabil, akkor ennyi, ennél több egy gamernek nem kell...
De majd mondom a spannak, hogy nézze meg azt az online BF4 szerót... -
deadwing
addikt
válasz m0h0senator #19057 üzenetére
A 64 fő pont hogy a procit terheli jobban, aminek velejáró következménye, hogy lesznek olyan helyzetek, ahol a vga közel sem megy 100%-on. Ha már multi, akkor inkább érdemes kisebb szerverekre menni, ha a vga-t akarod stresszelni és nem a procidat. Proci tesztelésnél érdemes 64-es szerverre menni.
[ Szerkesztve ]
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz m0h0senator #19062 üzenetére
Az Asus tehát nagyon blamálta magát ezzel, hiszen ha jól tudom, ez amikor megjelent, high end vga-nak számított 1000 dollár közeli árral. Tehát mintha egy Ferrarit kiadtak volna úgy hogy a hűtővíz időnként majdnem felforr benne, ha meghajtják... Az Asus pedig a jobb cégek közé számít, vagy már nem?
-
MPowerPH
félisten
Hehe, en meg sokalltam a 96 fokot, huzott allapotban.
Lapajbacsi: 1 monitor, foleg FHD felbontasban mikor hajtja mar ki ezeket a VGA-at? Ne vicceljunk mar.... Nekem 3 monitor alatt drasztikusan emelkednek a hofokok.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz m0h0senator #19065 üzenetére
És én is pont ezt írtam. Nem azt hogy ezer, hanem hogy 1000 közeli. Nos a 800 az nekem 1000 közeli... bocsánat...
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz m0h0senator #19540 üzenetére
Kösz de én tisztában vagyok vele ellenben mások nem annyira.
(#19541) bladegery: Ha kimondottan DVI-D Dual link átalakítót veszel akkor biztos hogy jó lesz, szerintem a kép csak illusztráció. Ha rosszat küldenek akkor visszaviszed. Na most annyit hozzátennék hogy a DVI-D Dual Link-HDMI 1.4-nek semmi értelme nincs mert a HDMI 1.4 miatt úgy sem lesz magasabb felbontásod mint FullHD. Neked jó a sima DVI-D-HDMI átalakító is.
[ Szerkesztve ]
-
mazacar
tag
válasz m0h0senator #19540 üzenetére
Amikor megvettem a 290x-et..nem voltam eleg korultekinto..bele is szaladtam ebbe..el is adtam a monitorom..
azota tv-n van hdmi-n keresztul...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- SSD kibeszélő
- OLED TV topic
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Politika
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Apple notebookok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest