- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
BeLucZ
addikt
Kabaré ami itt van
Játékra max 4 gpu ami támogatott, de normális skálázódása 3dmarkokban van esetleg meg nagyon durván vga igényes játékokban hatalmas felbontáson szűrőkkel meg még 3dvel megspékelve esetlegde input lagg is lesz gondolom nem kicsi
foldingra meg egyéb számításokra lehet 4-nél több gput is izzasztani ha jól tudom, más kérdés hogy ez a mi szempontunkból felesleges és nem érdekes(#5398) ZozzHUN: próbáld ki hogy hozza e azt amit kell meg nem melegszik e nagyon, meg úgy általában véve normális működik e, ha igen, akkor tojd le, sztem vmi alig használtat kaptál ami nem kellett másnak, de ez csak tipp
Mo-n vagyunk
ne csodálkozz ilyenen
(korrekt eladók és boltok hazája, ahol még csak véletlenül sem próbálnak átbaszni saját haszonszerzés és egyéb kényelmi szempontok végett)
-
ZozzHUN
addikt
Hazaertem a sapphire oc karival! Kibontom, hajszalkarcos a hutes... Nezem, a doboz masik fele ovatosan mintha fel lett volna bontva a matricanal. Dvi csatin csikok mint amikor radugjak a kabelt. Az utolsot be tudom annak hogy gyarban leteszteltek de a tobbi?
-
MarcZ
senior tag
válasz
Cybertrone #5393 üzenetére
Persze, ő joguk, egyikünk se egyforma, de megint csak jobb lesz, ha ejtjük ezt az egészet.
-
keIdor
titán
Igen, a különbség, hogy én 14 évesen nem írtam ilyeneket le, hogy aki megteheti és megveszi az egy ... (jelző).
Tudod mit? Én is szeretnék egy BMW M5-öt, az új F10-et és ha meglenne rá az anyag, megvenném, de nincs. Ettől még nem írok olyanokat le, hogy aki többet szán 2 millió forintnál autóra, mert hobbi, vagy bármi, az ... (jelző).
Te ezt teszed. Úgy, hogy szerintem egy órát nem dolgoztál még. És ha meglenne a pénz, nagyon is megvetted volna ezeket, látni a hsz-eidből. Legalább ne legyél álszent az Isten szerelmére... -
Cybertrone
veterán
Szánlak kisfiam de keményen... kit érdekel hogy egy 14 éves t*konynak milyen értékrendjei vannak? Most komolyan tudod te legalább mi az az értékrend?
Ember még szerintem a lányoknak a kezét se fogtad meg úgy igazán, és te nyomulsz itt értékrendekkel? Ennyi idősen a minimax, meg a cartoon network a legnagyobb értékrend, nem pedig a felnőtt beszélgetés
Mellesleg haggyuk meg a jogot azoknak akik igen is költenek a hobbyjukra hogy nem toljuk rájuk a jelzőket, mert nagyon pipák lesznek!
-
-
gombcomp
senior tag
-
-
MarcZ
senior tag
Lehet, hogy akartam én sok mindent, de megvettem egyiket is? Nem... A felsoroltak között mellesleg voltak feltételes dolgok is, amelyek csak úgy mentek volna, hogy... Szerintem azért te is akartál sok mindent az életbe különböző témakörökben.
(#5377) Cybertrone: Azt hittem egyszer az életbe sikerült írnom egy értelmes hozzászólást, de megint csak úy néz ki, hogy nem... Nem akartalak téged se megbántani, mert én is, te is, mindenki tudja, hogy azt az értéket, amit leírtam te is túl szárnyaltad, de ez nem az én dolgom. Én csak a kollégának levetítettem a saját véleményemet. Lehet neked megérte, de az én nézetemből nem éri meg annál az összegnél többet költeni egy számítógépre, de tudom, hogy nem úszom meg, mert megint valami oltást fogok kapni, hogy más zsebébe turkálok, vagy valami hasonlót.
-
Varázslóó
senior tag
válasz
Cybertrone #5384 üzenetére
70ezret adok haza
kasszába
és így építettem össze a gépem , ki tart el kit ?
4db = QUAD nem 4x4
-
Cybertrone
veterán
Mind1 hány magot kezel a Win 8 ha csak egy CF csati lesz a kártyán...
MaximumGame:
Miért ne lenne valakinek a gépébe jóember... Minket nem anyu tart el, és ha úgy van nem sajnáljuk rá real4db QUAD... Az 16
kerékben is meg magokban is
Kezdem érteni miért szeret téged is mindenki itt a fórumon... -
Varázslóó
senior tag
Pont ahogy mondod ! ha kijön a Win8 megnézheti mindenki, de kb magyarországon senkinek nem lesz 6-8db kártya 1 gépbe se 4db dual magos
és mint írtam csak Win 8 kezeli majd !
legalább 1 ember odafigyelt
És tény nem Quad Cf lenne de ha sima 4 kariról van szó mind 1 hány mag.... 4db QUAD
-
gombcomp
senior tag
válasz
Cybertrone #5374 üzenetére
Úgy bizony a max.4GPU-t az oprendszer szabja meg,és az is igaz,hogy
4db 1magos vagy 2db 2magos is már quad-CF.MaximumGame: Tanulni szeretnék, küldj egy linket pls.
Hol írják ezt a 8magos f@szságot?! -
Varázslóó
senior tag
válasz
HD6990 ből meg HD5970 ből csak 2 öt lehet olvas utána
HD7990 ből már 4 et
én ezt olvastam -
Cybertrone
veterán
14 évesen örüljél hogy lyuk van a seggeden és szelel... kezded a gyufát kuhúzni, és bizony egyszer meggyullad
Minden topikba tolod magad, közben meg talán még az elemit se végezted el... Kicsit gondolj ennek utánna, és lazítsál, ennyi idősen nem igazán hiszem hogy érted miről hablatyolsz, sőt biztos nem!
-
MPowerPH
félisten
válasz
Pont akartam írni.
mod: Szerintem a 7990 -nek nem sok értelme lesz... Szvsz ez addig volt jó, amíg 1 GPU-val nem tudta felvenni a kesztyűt az AMD a csúcs NV-k ellen. Mostantól talán erről már nem beszélhetünk.
-
keIdor
titán
Hát jah, főleg, hogy gondolom egy árva petákot nem kerestél meg belőle saját magad.
*kapnék
Nem akarok mindenbe belekötni, csak nem bírom az ilyen álszent dumákat olyantól, aki néhány hete okostelefont akart, erősebb procit akart, gyorsabb videokártyát akart, jobb monitort akart és tovább már nem sorolom... bőven túlléptük azt a 250k-t úgy, hogy a telefont bele se számolom... én se mondok inkább jelzőt, nem éri meg. -
Cybertrone
veterán
válasz
Varázslóó #5366 üzenetére
Látom az nem zavar a nagy számolgatás közepette hogy 2 gpu-s karikból csak 2db-ot lehet összekötni
Nagy a szaktudás úgy látom
Nem azért Quad CF mert 4 kártya van, ha nem azért mert 4 gpu... kb ennyi nincs több"Egy jó lap 4x es PCI"
Ez nem tudom mi akart lenni de elárulom hogy 4 slotnál csak az első megy 16*-an a többi 3 8*-an megy...
Amúgy meg PCI-E -
Varázslóó
senior tag
válasz
Tökmindegy #5372 üzenetére
Szerintem egy jó 2évig 7970 toppon visz mindent full HD ba
Bár 1-2 game már üti a 2gigát
-
Tökmindegy
senior tag
-
MarcZ
senior tag
válasz
Varázslóó #5366 üzenetére
Igen, én is így számoltam, ijesztően magas, de szerintem aki ilyenen elgondolkozik, az hamar belátja, hogy abból a pénzből bizony sok más jó dolgot csinálhat, és nem egy vacak számítógépre kellene beruházni.
(#5371) MaximumGame: A jó rendszer biztos nem árt, csak a jó rendszer gyakran drága. Én már úgy vagyok vele, hogyha 250k-nál többet "kellene" (ugye semmit se kell) költenem egy gép felépítésére, sírógörcsöt kapnák a tudattól, hogy egy számítógépre mennyit költöttem. Nem fogok jelzőket mondani az ilyen emberre, mert sosem tudhatom mi álla háttérbe, és van pár kedves ismerősöm, akinek csak az egyik része a gépnek már több pénzbe került, mint a kiszabott ár. én mindenkit tisztelek, ez csak az én nézőpontom.
-
Varázslóó
senior tag
válasz
Tökmindegy #5367 üzenetére
BF3 ba milyen jó lenne 800-1000 fps el futna a game
6 monitorral csak 300-400fps el
-
Varázslóó
senior tag
Ha drága lesz akkor a Quad CF támogatás miatt , amit a 2 GPU karikkal működik kizárolag PCI 3.0 án !!
a milliárdosoknak !
( Ezt külföldin olvastam ) Win 8 támogatni fogja
4db HD7990 simán megy egy durva lapba .... PCI 3.0 segítségével 8 GPU maggal !
( magyar áron ) :
4db 7990 = 1 Milla
Egy jó lap 4x es PCI pl LGA 2011 es 100ezer -
MarcZ
senior tag
válasz
Varázslóó #5364 üzenetére
Ember nem igazán vesz annyiért kareszt, így van. Ha lenne rá pénzem sem igazán venném meg, annyit nem érdemes költeni videokártyára szerintem.
(#5366) MaximumGame: Igen nekik megérheti, de személy szerint még ha 8-at is meg tudnék engedni magamnak, akkor sem döntenék emellett. Mondjuk azért szó, ami szó, biztos lesz benne teljesítmény ezért az árért.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nagytesó hírmorzsa: 7990 cca. $900
-
Enclave
aktív tag
CatalystCreator tweet-je szerint a napokban várható a hivatalos 12.3-as driver (mindig itt szoktam nézni a Catalyst-ok várható megjelenési idejét). A 12.4-es valszeg április vége felé várható. Az biztos, hogy én csak WHQL drivereket raknék fel...
Ami teljesítménynövekedésről szó van, nem lehetséges,h. több lépcsőben lesz, nem egyben? Így aki látható javulást akarna tapasztalni, annak több drivert is ki kellene hagynia és mondjuk egy fél évvel későbbit felraknia
(én egyébként hiszek abban, h. ez egy teljesen új architektúra így elképzelhető teljesítmény javulás idővel a driverek terén de ez nem egy pillanat alatt lesz meg...)Másik 7970 Lightning teszt... (ha esetleg valakit érdekelne és még nem lett volna)
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
Cybertrone #5355 üzenetére
én se cserélgetek drivereket havonta, de ha ez tényleg ennyivel jobb lesz, akkor ráveszem magam...
Eredményeket majd publikáld...
-
Cybertrone
veterán
válasz
Rabbitf_24 #5354 üzenetére
Hat... majd ha ez kijon normalisan meglesem! nem szeretem bojgatni azt ami jo!
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
Cybertrone #5345 üzenetére
Nekem is ez van fenn, illendő lenne váltani vagy még maradjon ez?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Pietrosz #5350 üzenetére
Folyamatosan adagolva biztos nem kapták. Az lehet, hogy a Radeon HD 7700-ra az AMD adott egy boostot és ez a második adag, amiből kijön az egész az első driverhez képest. Ezt csak a HD 7900-on lehet ellenőrizni, mert az első driver csak ehhez jó. Ezen a terméken viszont látszik, hogy erős a boost az első driverhez képest.
Olyan lesz, de egyelőre vannak fontosabb cikkek.(#5349) Def26: Ilyenről majd akkor nyilatkozok, ha lehet.
-
Pietrosz
addikt
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Pietrosz #5343 üzenetére
Mondom ez szándékos volt. Az AMD két éve is csinált ilyet. Egyszerűen belőtték a teljesítményt az árhoz, és a valós sebességet titkolták. Ez nehézség a konkurenciának, mert nem tudják pontosan, hogy mire képes a rendszer. Ugyanez volt a Fermi megjelenésénél. Amint jött az NVIDIA terméke aktiválták a rendszer azon képességét, hogy függőség mellett is képes két utasítás egyszerre végrehajtani. Ez is egy limitáció volt a Radeon HD 5800-nál. Egyszerűen az AMD nem akarta, hogy az NVIDIA tudja mire képes valójában a termék. Most is ez történt. Nem a semmiből találták ezeket meg, hanem eddig nem mutatták ki, hogy valójában mire képes a rendszer. Az előző generációt így is elverték. 28 nm-en az nem nehéz mutatvány.
A driverből a teljesítménnyel nagyon jól lehet játszani csupán a shader fordító optimalizálásánál. Nyilván arra törekednek, hogy a legjobb legyen a kapott kód tempója, de ez egy szoftveres kérdés, így (szándékosan) limitálni is lehet a sebességet.
Persze aztán az is lehet, hogy mostanra írták meg a drivert. Az AMD mindig tavasszal csinál a driverekben nagyreformot. Ez most a 8.95-össel kezdődik. De én a helyzetet látva jobban hiszek a szándékosságban. Legalábbis furcsa, hogy az AMD mindig a GeForce-ok megjelenése előtt talál ilyen rejtett tartalékokat. -
Pietrosz
addikt
Ti most tényleg elhittétek, hogy hipp hopp gyorsul 15%-ot? Egyik napról a másikra teljesen valószerűtlen, de a megjelenéstől számítva már teljesen reális.
szerk. lassú vagyok -
MPowerPH
félisten
-
p87
senior tag
Megnéztem a 8.95.5-ös drivert.
Hát nem olyan rózsás a helyzett mint elávrtuk volna.
Dirt3: min.: 71,5, avg.:85 (8.95 whql: 67, 80)
F1: min.:74. avg.:88 (8.95 whql: 74, 84)
Warhead: 1 fps javulás min. és átlag fps-ben.
3dmark11 nem változott semmit, heaven szintén... -
ZozzHUN
addikt
válasz
Cybertrone #5336 üzenetére
Az ha singleben egy adott szakaszon vegigmesz fraps-szal 3x. Majd ujra vegigmesz uj driverrel. Ez is bench mondjuk...
-
ffodi
veterán
Lehet próbálkozni........
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Cybertrone #5319 üzenetére
Pedig amivel en mertem az egy fel verzioval ujabb, pontosan 0.5-ttel! Elvileg
-
Pietrosz
addikt
Szerintem nem kellene csodát várni, Abu az első driverhez képest írta a gyorsulást, tehát pl 12.3-hoz képest nem hiszem, hogy akkora gyorsulásra kell számítani.
-
MPowerPH
félisten
válasz
ricshard444 #5310 üzenetére
Abban biztos lehetsz, hogy így van. AMD nem először csinálja ezt, mi tulajdonképpen egy driveresen butított 7970-t használtunk eddig.
De jó belegondolni.
-
-
MPowerPH
félisten
Srácok, most akkor letölthető a csodadriver?
Írtok itt mindent, csak most csatlakoztam be, és nem tudom követni. Csak azt látom, hogy 10+FPS -t jelent majdnem mindenhol.
-
p87
senior tag
Én pár benchet megnéztem.
i7 920 proci 3,8Ghz-en. Legfrissebb 8.95-ös whql driverrel.
Nekem 1080p-ben mentek a tesztek, a PH-s tesztben pedig 1920x1200-as a felbontás!
Warhead(16xAF nem volt rajta csak 4xAA):min.: 42, avg.: 56 (PH: 48, 60)
Dirt3: min.:67, avg.: 80 ( PH: 71, 82)
F1: min.: 74, avg.: 84 (PH: 85, 98)Jó lesz ez.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Cybertrone #5302 üzenetére
Eeegggen, bizom abban. hogy ez a vas sokaig tartja majd az arat, es amikor megveszem a 680at, akkor nem bukok majd
(#5300) BeLucZ : azt hiszem most sikerult stabilizalnom annyin, es nem is melegszik nagyon. jo a kartya
-
Cybertrone
veterán
válasz
Sontir Fel #5299 üzenetére
Hát kinek mi... vehette negyvenert ha öregebb és nem tudja eladni idővel a kutyának se csak nyomott áron könyörögve
Meg nem lehet egy lapon említeni a 2 kártyát... ez van... lehet itt hőzöngeni hogy én ennyiért vettem te meg annyiért, ez van, és ahol a 480 megdöglik, mert szűréssel meg fog akkor kitörölheti vele a valagát
Edit:
kb annyi értelme lesz 680 ra váltani mint halottnak a csók... gyorsabb nem lesz, max vallosabb a kisseb busz, és memória miatt -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Temu
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- iPhone topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- The First Berserker: Khazan
- Házi hangfal építés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest