Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZozzHUN
addikt
válasz
rambustibi
üzenetére
Szerencsére nem kérdez semmi ilyet tőlem. CCC-hez én nem nyúlok, max power limitet tolom ki 20%-kal.
Attól még hogy kibontom és megnézem, hogy ilyen karcos attól még tudom hogy mindegyik ilyen. 6950 is ilyen volt, ezért sem lepődtem meg

Persze az lenne a vicces, ha emiatt közölnék hogy külső behatás érte és semmilyen garancia nincs

-
rambustibi
őstag
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Miért is nem nézed meg a vásárlás pillanatában a vásárolt terméket?
Amit vettem a hardverkerben, mindet egytől-egyig ott helyszínen kibontottam és megnéztem, már csak azért is, hogy minden tartozék megvan-e ami jár a termékhez.
Ha jól emlékszem még a Catalyst is figyelmeztet tuningnál , hogy károsodhat a VGA és biztos vagy benne, hogy folytatod? Most, hogy az Asus tuning szoftvere ezt megkérdezi-e azt nem tudom. Ha megkérdezi, akkor a garinak sajnos nokedli... -
Pietrosz
addikt
Ha nem ezen a fórumon lennénk nyilván nem ajánlanék otthoni "javítást", de aki ide írogat, abból kinézem, hogy ennyit meg tud oldani. De végülis jogodban áll azt mondani hogy ez így ebben a formában szar, cserét kérsz..
-
04ahgy
nagyúr
-
Keksz03
senior tag
válasz
ZozzHUN
üzenetére
a helyedben érdemes lenne hangsúlyozni h elismert hibáról van szó, nem egyedi esetről amiről valószínűleg a gyártónak is tudomása van! ehhez hozzápasszintod a tényt h 3 napon belül kötelesek cserélni a nem tökéletes kártyádat, nyomatékosítva azzal h bizony 100 forint feletti termékről van szó! én így szoktam felvázolni nekik a helyzetet, lássák h nem én leszek az akit palira lehet venni!
-
Tökmindegy
senior tag
válasz
ZozzHUN
üzenetére
"Nem azért vettem ilyen kártyát, hogy alapon használjam."
No látod ez ott (hogy is fogalmazzak
senkit sem fog érdekelni.
Nem véletlenül mondják itt ,hogy a 70 est kell megvenni,azok tuti jó cuccok,és amint olvasgattam eddig a tuninggal egyikkel sem volt probléma.
Igazán nagy különbség árban sincs köztük.
A három nap az ha jól tudom azonnali cserére jogosít. Persze megvizsgálják előtte.
Pénzt akkor kell visszaadni,ha nem tudnak ugyanolyan terméket a rendelkezésedre bocsátani ,de ez nem biztos. -
ZozzHUN
addikt
válasz
Attix82
üzenetére
Nem azért vettem ilyen kártyát, hogy alapon használjam. És itt nem igazán arról van szó, hogy nem tuningbarát, hanem valami bibi van a VRM részével. Tény, hogy csak minimális fesz emeléssel jön ki, de akkor sem normális, hogy ekkorát ugorjon a load gpu temp. Pedig amúgy bírná jobban a tuningot. És a hűtése is lötyög. Nem fogja más megkapni ne félj, visszaküldik nagykerbe/gyártóhoz.
-
Attix82
addikt
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Én csak ami van az oldalon azt jeleztem. Viszont szerintem ember részről inkorrektség, hogy a tag visszaviszi, mert nem tuningbarát....amit te visszaviszel, egyes darabjait kibontottad stb stb, más megkapja?....hát nem tudom mennyire korrekt dolog az ilyen.
Persze ha teljesen bontatlan minden benne, akkor nem probléma végülis. De ezt majd az üzlet megmondja.
-
gegg
tag
Az miért lehet, hogy GTA IV ben nem tudom állítani a grafikát felfele ? 800x600 a max amit enged pedig tovább tart a csúszka de visszaugrik és azt írja gyenge a gép.Más kártyával nincs ilyen probléma.
Hasonló volt Skyrim ban is de ott engedte állítani. -
-
p87
senior tag
válasz
Anfänger
üzenetére
Elég nagy fail lenne az Nv-től ha nem hozná legalább a 7970-es szintjét.
Volt egy kis idejük a 7970 megjelenése után variálni az órajelekkel, így ha gyengébb lett volna lehet fel tudták hozzni, de akkor már nem sok maradt a kártyában.Szerintem azok a pletykák lesznek igazak amik szerint valahol gyorsabb lesz 10%-al valahol meg lassabb. Átlagba fogja hozni a 7970 szintet viszont kiegyensúlyozatlan lesz.
Az árazása is ezt sejteti.Én arra leszek kíváncsi, hogy az AMD kiad-e egy drivert válaszul amitől hirtelen lesz plusz 5-10% teljesítménynövekedése a 7-es szériának.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Elaprózódsz, és így sosem fogod megtalálni a hiba okát.
Egyrészt, adott tesztet alapórajelen futtatunk, hogy a hibát kiderítsük! Szigorúan alapórajelen. BIOS-ban is Load Optimized Defaults kell. Másrészt kell friss oprendszer. Harmadrészt pedig nem 20 perceket, hanem fél napokat kell egy tesztnek folyamatosan futnia (pl. FurMark, Unigine Heaen, satöbbi).
Ne haragudj, de már abban is kezdek elbizonytalanodni, hogy gyári hibás lenne a VGA-d.

HGyu
-
Enclave
aktív tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Úgy néz ki az infók a mai 7970 Lightning megjelenésről helyesek voltak, hivatalosan is be lett jelentve a kártya.
Hivatalos bejelentés, illetve a vga "szokásos" gyártói oldala.
Már készült is egy teszt róla, a tuningban ha jól láttam az alapfeszhez (1174mv az AB szerint) nem nyúltak (csak átfutottam a cikket), az alap 1070/1400-as órajeleket 1265/1505-re húzták...
Közeli fotó a "reaktor" nyákról a helyére illesztve burkolat nélkül.
Árról még nincs pontos infó.
"The price should be around €50 or so higher than the regular HD 7970, but that solely depends on retail/e-tail and the actual region." -
Anfänger
őstag
És itt egy másik link,miszerint egy árba sorolják a 7970 -el a gtx 680-at,és azt állítják,hogy a BF3-ban 20%-al jobban teljesít!
[link]
És a TDP-re 195 W van írva! Bár ezt az Nvidia-nal megkérdöjelezném!
De ki tudja,lehet,most faja lesz!
Bocs az OFF-ért. Gondoltam érdekelhet titeket. -
ZozzHUN
addikt
Az, ha CCC újraindulgat néha az mit jelent?
-
MarcZ
senior tag
Picit elgondolkodtat, miért mennek tönkre ezek a kártyák több embernél.
Ennyire rossz lett mégis ez a 7950 / 7970? -
Sontir Fel
őstag
válasz
Cybertrone
üzenetére
Megnyugtattal, koszonom.
(#4944) radi8tor1: es ha akkor megy szet a kartya, amikor az o progijukat hasznalom? A kartya dobozan is ott mosolyod a tuning matrica

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Nem tiltott a tuning.

Ha elfüstöl az áramkör tuning alatt, az már más téma lenne.
BMW001: Az is igaz.
-
Cybertrone
veterán
válasz
Sontir Fel
üzenetére
A tuningnak ha nem szedted szét nincs szervizes aki utánna tudna nézni... meghalt kész 2-3 hét jön a másik... ha szar a helyzet és szemétkednek gyártónak megy vissza, az megint csak nem tudja a halott kártyát átvilágítani és megmondani igen ez túlfeszelve oc-ban esett el... no para!
-
Sontir Fel
őstag
Atolvasva a gyaszjelentest -reszvetem - az jutott eszembe, hogy akar en is jarhatok igy. Ha ugrana a kartyam, akkor tudnam rendesen gariztatni a hardverkernel? Vagy elhajtanak ha utana tudnak nezni, hogy 1200on jarattam. Azert erdekel a tema, mert ha a gyari asus progival tolom a cata maxot, amit ok adtak a kartya melle, akkor a program 1,234 feszt ad a kartyanak, en viszont 1,2 alatt vagyok 1200mhzn.
-
sbai
tag
Köszi a válaszokat.

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
rambustibi
üzenetére
Ez nem Toxic, ez OC Dual-X ventivel.
Toxic-on 6 GB VRAM van! -
MPowerPH
félisten
válasz
rambustibi
üzenetére
Itthon kb .170k lesz.
-
rambustibi
őstag
-
sbai
tag
Üdv, gondolkodok egy Sapphire HD 7970 Toxic videókártyán, ami ugye 6GB VRAM-mal van felszerelve. Szerintetek van értelme neki 5760x1200-as felbontáson? CrossFire-be lehet kötni egy referencia 7970-el?
-
Enclave
aktív tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Azért kíváncsi lennék, az ottani fórumozók ezt az összeget honnan szedték...
Visszakerestem, az 5870 Lightning-ot nem adták sokkal drágábban ha jól láttam, kb. olyan árban mint az akkori nem ref. verziókat.
Ami a 6970 Lightning-ot illeti, egyik tesztben írták,h. kb. 387$ volt az ára (a legdrágább 6970-es) , az akkori ref. 6970-eknek pedig kb. 340$... Talán ebből szedték a kb. 50$-os felárat a ref.-ekhez képest...Vagy valakinek van egy beépített embere az MSI-nél.

-
Enclave
aktív tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Árban fogalmam sincs,h. mennyit tippeljek, ha a DC2 kerül mondjuk 150-160k-ba nálunk akkor ez mennyire várható kb? 170-180k vagy kevesebb egy Lightning-ért?
Amúgy én jó ideje Radeon párti vagyok így ha a Kepler megjelenik sem fog meghatni, hacsak nem lesz mondjuk 125k körül és lesz legalább 50%-al gyorsabb 1920x1200as felbontáson...
Ha a Kepler "csak" 10-20%-al lesz gyorsabb mint egy alap 7970-es (utóbbiak még tuningolhatóak is és általában nem csak 50-100mhz-t hanem többet is), akkor végképp hidegen fog hagyni... (legutóbbi pletykák szerint ennyi különbség várható, ha helyesek)A legutolsó GeForce-om egy 8800gt volt...

-
Enclave
aktív tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Lehet, hogy a végén pontos lesz ez a dátum a Lightning-hoz?
Az MSI Europe FB oldalán található fotó alapján náluk a Lightning-ok már halomban állnak az asztalon/polcon (hacsak nem üres dobozokat fotóznak) ...

-
ThodEE
őstag
válasz
Cybertrone
üzenetére
Köszi szépen

Még hogy szär

Hasít ez, csak i7 930 meg 6Gb ram után meg ssd után cseppet lassúnak érzem
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ThodEE
őstag
válasz
Cybertrone
üzenetére
Semmi extra tuning nem volt, ment rajta rendesen a venti, semmi nyom nem látható rajta, mert ha meglenne barnulva mint az alaplapom háta
akkor megértem hogy szénné OCztam, de nem 
-
ZozzHUN
addikt
Nem hiszem, hogy a hőcső elérné a szállítókapacitásának csúcsát ilyen hirtelen, főleg nem 25mV-tól. De mindegy is, mert kaptam segítséget a garanciáztatós fórumból, hogy hardverkernek kutya kötelessége visszaadnia a pénzem vagy adni sapphire kártyát 8 napon belüli reklamáció esetén

Cybertrone: Most mit nem értesz? Ezért mondtam, hogy NEM az OTP kapcsolja le a kártyám. Ne beszéljünk már el egymás mellett

-
ZozzHUN
addikt
válasz
Cybertrone
üzenetére
OTP = Over Temperature Protection, ezért írtam, hogy nem az kapcsolja le, hiszen 68 fokon is lekapcsolt a kártya párszor, nem hogy 77en.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
ZozzHUN
üzenetére
A kis fesztöbblettől két hatás erősödik: lehet, hogy egy adott küszöböt átlép a GPU szivárgása, mert azért a HD7950-en ilyen téren gyengébb példányok vannak, mint a HD7970-en, és ezért ugrik meg a melegedés. Az alapfesze is nem véletlenül van 0,933V értéken.
Másrészt, a hőcső is elérheti a szállítókapacitásának teljét.
(#4902) BMW001: Szegényebb lett azóta a világ.

HGyu
-
Cybertrone
veterán
Nem akartam mondani a szeretett WR FPO-s világverő 980-at, de kiprovokálod, a bekötésről meg annyit, hogy egyszer léptem meg a moduláris tápot, a fél gép ment a szemét telepre... Ilyen ez a filmes szakma

(hál istennek halottak voltak, 3 hét után jöttek a friss példányok
)ZozzHUN:
OCP kapcsol be... az OTP az más
Szerintem ennyi , és meghaladja a TDP limitet a kari, mint ahogy 04ahgy is mondta mikor tesztelte az övét! -
ZozzHUN
addikt
Na megtaláltam az érdekességét a kártyámnak.
3Dmark GT 2 loop 1100mV 1050/1575 max gpu temp 64 fok
3Dmark GT 2 loop 1125mV 1050/1575 max gpu temp 77+ fok, és a határ a fekete fagyhalál. Ezt mi okozhatja? Nem hinném, hogy a VRM leszabályzó fogja és megfőzi a gpu-t majd lekapcsol. És nem a gpu OTP-je kapcsol le, mert volt mikor 68 foknál is kifagyott Furmark alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akciófigyelő: jelentős kedvezménnyel nyit a Honor 600
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Crimson Desert
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen notebookot vegyek?
- Spórolós topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- GigaAKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A3000 1 év gar
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
- Prémium minőségű HOFI üvegfóliák Tech Protect tokok és 20W Adapterek iPhone 13 14 15 16 17 szériához
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ennyire rossz lett mégis ez a 7950 / 7970?
Ha nincs konkrét bizonyíték az ellenkezőjére, akkor nem köthetnek beléd.