Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ÁdiBá
veterán
Szerintetek mi okozza azt a problémát, ha a monitort kikapcsolja a számítógép és durván áll 1 óráig a rendszer, nem jön vissza rendes üzemmódba a gép.
Hiába mozgatom az egeret, nyomkodom a billentyűzetet. Nem csinál semmit.
Nem lehet hogy ez a ZeroCore támogatás csinálja ?![ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
Keksz03
senior tag
Itt egy cikk miszerint nem fogják csökkenteni a 7970 árát!
Indoklás: (azoknak akik nem tudnak angolul így nem értik a cikket)"Nem fognak árat csökkenteni, amíg nem lesz az nvidiának teljes repertoárja a 7000es sorozat ellen vagy drasztikusan nem javul a GTX680 beszerezhetősége! Az AMD nem tudna úgy árat csökkenteni h az ne kavarjon be az alatta levő (7950,7870...stb) kártya árainak amiknek ugye nincs új generációs ellenfele a zöld oldalról, ezért nem is teszi, inkább lenyelik az esetleges profitkiesést!"
A fordítás saját, angoltudásom már kicsit kopottas (rég volt az a nyelvvizsga), de a lényeget leírtam! Aki tud angolul az itt elolvashatja!
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S23+ 512GB / LG CX 48" OLED / PS5 / Ryzen 5 5600X, 16GB, RTX 3060 Ti
-
Zoli54213
aktív tag
válasz Cybertrone #5994 üzenetére
De nekem nem csinál ilyet, azért nem értem hogy neki miért van ez :S
GigaByte X570 Aorus Elite ::|:: 48GB DDR4 3200Mhz ::|:: AMD Ryzen 7 5800X3D + NZXT Kraken Z63 ::|:: RTX 4080 Phantom 16GB ::|:: Samsung 980 Pro 1TB + 860EVO 1+1TB + 250GB ::|:: Acer XV322QK KV 32" 4K 144hz 10bpc ::|:: Logitech Z906 ::|:: Corsair HX850i
-
Keksz03
senior tag
MSI AB ha fennvan akkor nézd vissza mi történik az órajelekkel/kihasználtsággal amikor az FPS is leesik! Én nem tapasztaltam ilyet se alapon se CCC maxon!
tényleg húzva van a kártya? ha már Columbo visszatáncolt egy kérdésre!Samsung Galaxy S23+ 512GB / LG CX 48" OLED / PS5 / Ryzen 5 5600X, 16GB, RTX 3060 Ti
-
gegg
tag
Valaki tudna segíteni abban, hogy miért ugrik le sok játéknál az fps 0 ra ?
Ilyen a GTA IV, Batman AC, Cod BO, Skyrim.
Köszönöm a segítséget. -
Sz.Miki
őstag
válasz Sontir Fel #5979 üzenetére
Ha most vettem volna a kártyát akkor ez már biztos az enyém lenne Azért nem mind 1, hogy 150k vagy 115. 1 év gari plusz ide vagy oda...
[ Szerkesztve ]
-
Sz.Miki
őstag
válasz Alcaponee #5978 üzenetére
Tényleg hungarocell ágyban használod a gépet?
Én már megtanultam járt utat járatlanért el ne hagyj, HD4870-óta csak ref kártyáim voltak, azokkal soha semmi bajom nem volt. Most gondoltam, lecserélem egy teljesen átdolgozott kártyára, meg is lett az eredménye... persze ez nem törvényszerű, hogy így kell lennie, de megint a ref nyert. Úgy hogy maradok.[ Szerkesztve ]
-
Sontir Fel
őstag
válasz Alcaponee #5978 üzenetére
Nem hinnem, hogy megbannad. Szerintem jo lett, es szerintem nem is kulonosebben hangos. Ha nem piszkalod a kartyat akkor 40%on max elteker a ventije es 75 foknal megall. En 1200on jaratom, belottem hogy porogjon fel 48-50%ig es igy nem engedi 80 fokra a karit.
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
Alcaponee
csendes tag
válasz Sontir Fel #5976 üzenetére
Nekem a ház oldala nincs fent.
Itt egy kép a cuccról:[link]
Nem szeretnék referencia hűtést,de egyre többen mondják annál maradjak.
Hogy hívják az informatikus nyomozót? - ??? - Numlock Holmes.
-
Sontir Fel
őstag
válasz Alcaponee #5973 üzenetére
Ha itt atnezed a temat, akkor az jon ki, hogy a ref. egesz jo lett. Alapvetoen hatul tolja kifele a meleget, mig a sok ventis csodak inkabb bent keringetik a hazban. Szerintem nem jarsz rosszul egy referencia peldannyal, az apron asszem van/volt egy garis vtx 115kert ami nem rossz ar.
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
Alcaponee
csendes tag
válasz Keksz03 #5974 üzenetére
Igen én is így tájékozódtam az internetről hogy a Far Cry 3 lesz az új game hamarosan.
Viszont a második részből kiindulva nem fogja a játék a szívembe zárni magát
Én amiért úgy gondolom érdemes volt fejleszteni az a Crysis 2,és a BF3
-
Keksz03
senior tag
válasz Alcaponee #5973 üzenetére
Várni mindenképp megéri kicsit, addig jön spec hűtéses kártya mindkét oldalról, plusz GTX680 oldalon is lesz 4GB-os kivitel!
Talán a Far Cry 3 majd izzasztani fog, de én sem tudok a jövőben olyanról ami nagyot szólhatna...
Samsung Galaxy S23+ 512GB / LG CX 48" OLED / PS5 / Ryzen 5 5600X, 16GB, RTX 3060 Ti
-
Alcaponee
csendes tag
Köszi a segítséget!
MaximumGame
SzlobiG
DjDanee87
Sontir FelHát a referencia modelleket nem szeretem sajnos,mindig Gigabyte vagy Msi videokártyáim voltak.
Bár azon is elmélkedem hogy pihentetem a vásárlást mert nem nagyon tudok új játékról amiért érdemes lenne most száz ezreket hardverbe invesztálni.
Az tény és való hogy a videokártya árak ha lassan is de csökkenek
GTX680 videokártyát nem szeretnék,256bit és az a 2GB memória nem éppen kecsegtető a jövőre nézve,úgy vagyok ezzel a memória kérdéssel mint anno mikkor megvásároltam a HD6970 2GB és nem a GTX570-t,akkor is kevésnek tartottam a 1280MB memóriát.
Ennyi pénzért meg úgy gondolom elkelt volna rajta a 3-illetve 4GB Vram.Hogy hívják az informatikus nyomozót? - ??? - Numlock Holmes.
-
SzlobiG
félisten
válasz Petyyyyy #5970 üzenetére
Szerintem van rá mód, de nálam az se működött jól. Unlockolt bios-t felteszel amivel kitolódik a ccc limit és így valszeg jól működik viszont nálam az unlockolt bios-al alapból nem vette vissza 2d-be. Szal ezt nem is fogom megpróbálni megint ennyit nem ér. Nem nekem kell trükköznöm, hanem az AMD-nek kell normális drivert írnia.
-
Petyyyyy
addikt
-
ffodi
veterán
válasz Cybertrone #5967 üzenetére
Azzal még jó, viszont a 8.951.0 verziótól felfelé már nem.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
ffodi
veterán
válasz SzlobiG #5963 üzenetére
Ezt én is megerősítem. Az ennél újabb (de korábban kijött) BETA driverekkel ugyan ez a gondom, és marha idegesítő. Illetve az az érdekes még, hogy az atipdlxx.dll-t nem tartalmazza a driver, ezáltal nem megy az AB-ben a tuning, viszont üresjáratban visszaveszi 800mV-ra a GPU feszt. Ha bemásolok egy dll-t valamely korábbi driverből, akkor megy a tuning, de nem veszi vissza az órajeleket, csak ha indítok valami 3d alkalmazást majd kilépek, emellett 950mV a GPU fesz üresjáratban. Ejnye-bejnye AMD......
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
SzlobiG
félisten
-
Sz.Miki
őstag
válasz Cybertrone #5954 üzenetére
Igen a ref kártyával első perctől semmi gondom nem volt, és azóta sincs.
Nem kértem cserét mivel arra gondoltam, hogy lehet hibás széria, nem kevés pénzekről van itt szó...
Még esetleg arra gondoltam, hogy a tápom kevés lett volna? De nem hinném... 2X HD6850 simán ment crossfire-ben. És nem sokkal fogyaszt többet a DC2 a refnél.[ Szerkesztve ]
-
ZozzHUN
addikt
válasz ricshard444 #5958 üzenetére
Próbát megér, nemde?
-
ZozzHUN
addikt
válasz ricshard444 #5949 üzenetére
Nem véletlenül neked is a DLL fájlok hiányoznak?
-
Petyyyyy
addikt
válasz ricshard444 #5949 üzenetére
Dunno...ilyen hiba miatt én tuti írnék egy csodaszép levelet az AMD-nek. Ez nem böszmeség, szmöreség.
SzlobiG Persze biztos kifogom, főleg hogy nem veszi vissza 2d-be az órajeleket. - Ennyire "butára" sikerült volna a driver?
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
helkis
veterán
válasz Sz.Miki #5953 üzenetére
anno mikor megjelentek a dcii-es gtx580-asok azokkal is volt szívás asrock és asus alaplap kombókkal.. nem tudom mi lett a vége, mire hozzám került egy ilyen kari nem volt gondom vele..
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
Sz.Miki
őstag
válasz SzlobiG #5944 üzenetére
Konkrétan ez:
"Tegnap sikerült tesztre beszereznem egy ilyen csodát, mondanom sem kell óriásit csalódtam, bár lehet, hogy ez az én pechem.
Kártya beszerel, gép bekapcsol fekete képernyő, alaplapon világít a vga hibát jelző post led, mondom ez csak kontakt hiba lehet, kártya kivesz visszatesz, láss csodát működik.
Indul a rendszer driverezés minden ok Indítanám az első tesztet, paff kaptam a képembe 24"-nyi barna képet enyhén világos sötét barna csíkokkal. Nyomom a resetet utána már nincs kép, kikapcs bekapcs megint van kép, cpu-ból kiveszem a húzást, indul a rendszer. Indítom a Heavent minden ok, teszt is szépen elkezd futni, már kezdek örülni ere paff megint kapom a barna képet.
Új driver, kábelek megmozgat kártya kivesz visszarak ismét. Indítom a gépet rendszerindulásnál egy szép nagy kék halál. Na itt lett belőle elegem és vittem vissza. Amúgy nem újdonság, külföldi oldalon egy srác ugyan ezzel a hibával küszködik.""Originally Posted by bluefire808 View Post
hey guys im so glad that i found this forum and sub section. i have the same problem of random freezing and anytime i get my asus 7970 Direct CU II TOP in a game or benchmark the screen goes black imediately. also if i run Heaven 2.5 it stop right away and brown vertical bars appear. also freezes randomly. i hope you guys can help. i did the test on my GPU's memory with MemtestCL like you guys said. ill add the pic. also i uninstalled all AMD and ASUS drivers before installing the new ones from both ASUS's site and AMD's site.
my set up is a ASUS Crosshair Formula IV, Phenom x6 T1090,Corsair TX750 PSU, dominator 1600mhz RAM, i hope this thread gets going again because i am super bumbed i spent $650 for a card that cant even run Counter Strike let alone BF3. thanks guys and good luck! ill be checking back daily."A vége az lett, hogy kártya visszacsomagol és visszavisz. Cserét nem kértem.
-
SzlobiG
félisten
válasz ricshard444 #5951 üzenetére
Megnézhetné más is, hogy nála is ilyen-e. Viszont mennyenek a pics@ba ezt tényleg eljátszották egy éve is mer emlékszek rá én is.
-
Petyyyyy
addikt
[ Szerkesztve ]
-
Nippon
őstag
Hogyan lehet megoldani, hogy idle-ben a kártya visszavegye az órajeleit? Eleinte még működött de utána már nem, és folyamatosan 1575Mhz-en megy a memória. Hiába lett eltávolítva a driver, a CCC és az Afterburner, nem veszi vissza az órajelet tuning nélkül sem.
150/300 helyett 500/1250 illetve tuning esetén 500/1575-ön megy... -
SzlobiG
félisten
válasz Alcaponee #5933 üzenetére
Grafikonról leolvasod és meglátod. Annyit tennék hozzá hogy mivel jól tuningolhatóak a 7000-es kártyák így rászámolhatsz még bőven.
-
senior tag
válasz Alcaponee #5933 üzenetére
hülyeség volt 6950 et HD6970 re cserélni
Nah én 6970 ről cseréltem 7970 re... és nem kicsit megérte...
Néhol szó szerint 100% al többet teljesít optimalizálás miatt !► Ryzen 7 9800X3D (ARCTIC Liquid Freezer II 420 (V.7) + Artic MX-6) ► EVGA RTX 3080Ti Ultra 12GB GDDR6X ► Samsung 990 1TB Pro Raid 0 ► 2x16GB Corsair Dominator DDR-5 32GB/7200 CL34 ►ASRock X670 Steel Legend / ► 60TB HDD / ► Be quiet Straight Power 1500W Platinum ► Creative Sound AE-9 ► EVGA DG-87
-
Alcaponee
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni HD7950/70 tulajok,mennyivel erősebbek ezek a vga-k az általam használt
HD6970 GIGABYTE OC 2GB videokártyától?Most úgy látszik elég jó áron eltudom adni.És a szívem mélyén Atiradeon kedvelő vagyok így mindenképp 7xxx lesz az új vas a gépben.
Azt viszont elkel mondjam a HD6970 nem volt egy nagy előre lépés a HD6950 után
Köszi a segítséget előre is!
(Ja és melyik gyártótól vásároljak?)
-
DjDanee87
addikt
válasz yodamastah #5928 üzenetére
Csak, hogy tisztában legyek vele. Hol található a VRM a kártyán?
Giga hűtése szétszedve, ha érdekel: [link]
A dobozára "Unique RAM Heatsink" néven feltüntetett GPU körüli lap nem pont az, amire te azt gondolod, hogy nincs?
-
senior tag
válasz Cybertrone #5929 üzenetére
20% leveszed ventit és lemész BF3 ni nem kell fűtés se
► Ryzen 7 9800X3D (ARCTIC Liquid Freezer II 420 (V.7) + Artic MX-6) ► EVGA RTX 3080Ti Ultra 12GB GDDR6X ► Samsung 990 1TB Pro Raid 0 ► 2x16GB Corsair Dominator DDR-5 32GB/7200 CL34 ►ASRock X670 Steel Legend / ► 60TB HDD / ► Be quiet Straight Power 1500W Platinum ► Creative Sound AE-9 ► EVGA DG-87
-
yodamastah
őstag
válasz ZozzHUN #5923 üzenetére
Megprobalom meg mit bir, de ez ugyis egyedi. Asic quality az 68%. Alap fesz 1.09. Feltoltam 1.15-re es ugy nez ki gond nelkul megy 1100-on. Lesz egy kis idom finomitok rajta, lehet kevesebb fesz is eleg, es az is lehet feljebb is bir menni a core stb... De ezen a kartyan nics vrm hutes, szoval 1200 koruliot nem biztos hogy fogom eroltetni.
-
Keksz03
senior tag
válasz Cybertrone #5925 üzenetére
sokszor én se veszem észre, de egyelőre itt van a ház az asztalon, majd köv héten jön a 3. monitor, eyefinity lesz akkor úgyis lerakom! azért néha hallom aztán kicsit bántja a lelkem.
Sapphire ref 7970-nek mennyi az alapfesz? csak h honnan kezdjem adagolni mert az 1150 már nem fér ki a csövön alapfesszel!
[ Szerkesztve ]
-
Keksz03
senior tag
aki jobban megcibálta a 7970-ét az mondja már meg h jobban fog ciripelni esetleg? tökéletesen meg vagyok elégedve a kártyával, de ha vmi miatt váltanék az ez...
-
ZozzHUN
addikt
válasz yodamastah #5922 üzenetére
Max OC-t tudnál nézni?
-
yodamastah
őstag
Nos vegul giga WF3 lett a 7950. A kabelek hianyat sikerult megoldani, de ez nagy minusz ennek a modellnek. Persze olcsobb is volt mint pl a Sapphire.
A hutese szerintem szuper. Brutalisan halk, es nagy terhelesen is halk tud maradni egyedi profillal. 1100/1500-ra lottem be egy kis fesz emelessel, es az alkalmazas amivel hasznalom alascony venti sebesseggel is ilyen 55 fok korul mozog. Iracingre hasznalom 5760x1200-ban, 8xfsaa/16xaniso-val. Itt nincs akkora gpu terheles mint mondjuk BF3 alatt, de kell a jo fill rate hogy fix 120-on birjam tartani az fps-t.
-
Petyyyyy
addikt
válasz ZozzHUN #5916 üzenetére
A Zalman is -20%-ot ígér, de egyelőre csak minőségben
(#5917) kockaharcos: Már megvan magyar nyelven is.[ Szerkesztve ]
-
ZozzHUN
addikt
válasz kockaharcos #5917 üzenetére
Sokan mondják, hogy nem a gépet nézed miközben játszol, de ez nagyon jól néz ki!
-
kockaharcos
senior tag
-
Petyyyyy
addikt
válasz ZozzHUN #5912 üzenetére
Szerintem közel ugyanaz a hűtési teljesítménye a két kártyának. Cikkben írják, hogy 20 fokkal hűvösebb a refnél. Ha jól emlékszem DCII-re is hasonlót mondtak. Persze bírja a ram meg a VRM is de nem lett volna horror összeg pár süni a készletbe...
(#5913) Weareus: Ezen most szakadtam.[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
válasz Petyyyyy #5910 üzenetére
Meg ha esztétikailag nézzük, akkor is bukós. Annyira csúnya, hogy ingyen is csak azért kéne, hogy gyorsan eladjam.
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
ZozzHUN
addikt
-
-
Petyyyyy
addikt
Remélem még nem volt: Íme a három slotos HD 7950 by Zalman
DCII hatás fogott el a képek láttán.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
yodamastah
őstag
Nos ha valakit erdekel: Kerdeztem itt hogy mukodik e eyefinity ugy hogy a 3. monitorhoz a tmds jelet a kovetkezo keppen generalja a kartya:
miniDP>DP konverter + DP>DVI akitiv adapter + DVI kabel
Nos mukodik. SZoval akinek van korabbrol egy DP>DVI aktiv adaptere annak nem kell venni miniDP > DVI adaptert. Eleg kiegeszitonek egy miniDP>DP kabelt beszerezni ami olcsobb, vagy eleve jar a kartyahoz.
-
Keksz03
senior tag
válasz Cybertrone #5907 üzenetére
ebben a sorrendben történtek az események nálam mikor elolvastam a hozzászólásod!
-
Cybertrone
veterán
válasz Varázslóó #5904 üzenetére
Valcsal... mi megszabadulunk, ok biztos orulnek majd, es tudsz kerdezgetni hulyesegeket... mellesleg pont annyi mint a 2gb-nak... csak tovabb tart!
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
Keksz03
senior tag
válasz Varázslóó #5904 üzenetére
GTX680 topic <-- itt biztos válaszolnak!
-
senior tag
Kinek mi a véleménye 4GB Vram ról 256 biten ?
► Ryzen 7 9800X3D (ARCTIC Liquid Freezer II 420 (V.7) + Artic MX-6) ► EVGA RTX 3080Ti Ultra 12GB GDDR6X ► Samsung 990 1TB Pro Raid 0 ► 2x16GB Corsair Dominator DDR-5 32GB/7200 CL34 ►ASRock X670 Steel Legend / ► 60TB HDD / ► Be quiet Straight Power 1500W Platinum ► Creative Sound AE-9 ► EVGA DG-87
-
Zoli54213
aktív tag
válasz ricshard444 #5900 üzenetére
Én nem hiszek már semmilyen tesztnek....össze vissza van az egész, nekem HD7970-el van hogy teljesen más értékeket kapok mint ők. Pl.: AVP-t 60FPS-nek írják vagy egy kicsivel többnek (100-alatt van biztos), holott nekem 130-alá nem is megy, átlag 160FPS, Max 230FPS, és minden kimaxolva....HD6970-re is 42FPS-t írtak az is 100 körül volt átlagban. De ez csak egy példa a sok közül...van még elég ilyen... :S
[ Szerkesztve ]
GigaByte X570 Aorus Elite ::|:: 48GB DDR4 3200Mhz ::|:: AMD Ryzen 7 5800X3D + NZXT Kraken Z63 ::|:: RTX 4080 Phantom 16GB ::|:: Samsung 980 Pro 1TB + 860EVO 1+1TB + 250GB ::|:: Acer XV322QK KV 32" 4K 144hz 10bpc ::|:: Logitech Z906 ::|:: Corsair HX850i
-
ricshard444
veterán
-
Cybertrone
veterán
válasz ricshard444 #5900 üzenetére
Kb semmi Maga a felvétel is elég érdekes... akadozik!
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- iPhone topik
- EAFC 25
- EA Sports WRC '23
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
- MSI RADEON RX 570 8GB
- Asrock Radeon RX 6800 XT Phantom Gaming D 16GB OC újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
- Asrock Radeon RX 6700 XT Challanger D 12GB használt videókártya, 12 hó garancia, Áfá-s számla
- Asrock Radeon RX 6700 XT Challanger D 12GB újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
- KERESEK - Asus Tuf 4070 SUPER
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest