- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
BeLucZ
addikt
válasz
Cybertrone #5097 üzenetére
8 nap szerintem akkor vonatkozik rá, ha nincs felbontva meg semmi csak meggondolta magát, ha már használta, tudtommal nem nagyon van ilyen
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Cybertrone #5095 üzenetére
Akkor cseréljek hűtést, ugye? Van aki ref hűtőjét odaadná?
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Varázslóó #5091 üzenetére
Azzal nem, hogy ez nem tuningos, de ha visszaolvasol akkor látod, hogy más ürüggyel simán.
Azt említettem a múltkor, de úgy látom figyelmen kívül lett hagyva közben, 40-50 között van egy olyan fordulat, ahol a hűtés elkezd rezonálni. Nem a ház, nem más, mert lefogtam minden mást, majd mikor a hűtőrácsot fogtam le akkor abbamaradt
-
Keksz03
senior tag
Közérdekű infó ha még nem volt!
JELENSÉG: játékok alatt az órajel 501MHz-en megáll és nem vált feljebb! Ezt elvileg az okozza ha videó vagy vmi flash fut, a böngésző bezárása megoldja értelemszerűen!
-
Varázslóó
senior tag
Van egy hülye kérdésem
hang jobb tegnap óta
ez lehetséges ? új kari miatt ?
mert szerintem semmi köze nincs ! -
ZozzHUN
addikt
válasz
Cybertrone #5084 üzenetére
Szégyen... Ezek szerint ha megszerzem a Sapphire-t akkor csak nézek ha még ennyire sem megy?
Kéne valami külföldi fórum ahol leírják az emberek a tapasztalataikat a 7950 tuningról. Keresek is egyet, ha találtam belinkelem
Találtam, Sapphire OC-val ilyen 1200at csinált egy srác 1250mV-vel. Többiek is simán tuningolták.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Cybertrone #5079 üzenetére
Lehet itt jön ki, hogy HD7970-re volt szánva a cucc
Azért zavar, mert tesztekben 1250mV-t is adnak a HD7950eknek, és azzal enyém is száguldana!
-
Varázslóó
senior tag
válasz
Cybertrone #5081 üzenetére
Amúgy úgy csináltam hogy Catába felhúztam órajelet MSI be csak Voltot adtam
lehet ez volt a baj ? Catához ne is nyúljak?
-
Varázslóó
senior tag
válasz
Cybertrone #5079 üzenetére
nah most meg bekapcsolt a 100% venti ..... 54 fokos BF3 ba.... és nem vágom... Voltage már rendbe van...
-
ZozzHUN
addikt
Szia
Tegnap probaltam tuningot megint, de siralmas a dolog. 900/1250-en voltak orajelek, szoval gyari. Csak feszt emeltem es el akart szalni a kartya, piros halo jott es ha nem allitom le akkor kifagy fekete halallal. Afterburnerben neztem es mindig pont akkor jott elo amikor gpu 70 fokot megutotte. Felnyomtam ventit 70%-ra de akkor is elmelegedett. 1125mV-n 1,5 perc mulva jon ki,1175mV-n 30 mp alatt. Nincs tipped?
-
Varázslóó
senior tag
válasz
Cybertrone #5074 üzenetére
áhh működik !!! szart szedtem le...
1112V kap alapon a VGA
-
Varázslóó
senior tag
válasz
Cybertrone #5072 üzenetére
MSI 2.2 raktam fel és azt írja nincs minden komponens fent és valami corupt
-
Varázslóó
senior tag
nah sikerült vissza állítani a hűtést
most kéne unlockoltom Afftert hogy megnézzem a voltot
-
Varázslóó
senior tag
válasz
Cybertrone #5066 üzenetére
Mindjárt rakom
-
Varázslóó
senior tag
válasz
Cybertrone #5064 üzenetére
Csak ennyit csináltam, külön feszt nem kapott !
-
Varázslóó
senior tag
nah szóval tényleg tegnap kép nem ment el, most meg elment
szóval kevés feszt kapsz szerintem
azt a +20% pedig rá adtam....
-
Tirexi
addikt
válasz
Varázslóó #5057 üzenetére
Az hogy egy játékban stabil nem jelenti azt hogy a többiben is az lesz.
Nekem tegnap L4D1... igen jól látod L4D1 közben ment el a kép Driver leáll hibával.
Holott Skyrim ami 2.1GB VRAM-ot megzabál a VGA-ból meg vígan megy.Stabil akkor lesz a tuning ha mindenhol jó lesz nem csak egy játékban.
Szal kb 100%-ra merem állítani, hogy a tuning miatt pörgött fel a VGA tegnap. Gondolom a driver fagyhatott ki.
Ha alapon is ezt csinálja akkor más a helyzet.
Szerk.:
Érdekes nálam meg nem szar a driver. -
MPowerPH
félisten
válasz
Varázslóó #5057 üzenetére
Arra akkor befizetek...
Főleg a 4.4@1.36v után. SB topicban is csak annyi van.
mod: Áh, már látom. 5GHz@1.584v léggel.
Hogy ebből hogy lett 5.2GHz, az jó kérdés.
Azért elég durva, egy ilyen után tuti degradált...
-
Varázslóó
senior tag
Tirexi: Jaja csak felment 100% ra és nem ment le, reseteltem, oldalt a bios kapcsolót , akkor se semmi... utánaelmentem aludni, reggel benyomom megy normálisan....
De Windows ba nem tudtam állítani lejebb 100% ról , se reset után se előtte ....
1125 ön ment szóval nem volt sok a tuning és ha BF3 alatt stabil volt... nem hiszem hogy Skyrimnál csinálná ezt !
BMW001 : 4.4 Ghz megy most a proci van képem Stabil 5.0Ghz ről és 5.2 is ment...
-
Tirexi
addikt
válasz
Varázslóó #5052 üzenetére
Jó reggelt Maximum.
Látom te is beizzítottál egy 7970-et akár csak Tirexi.
Jön tovább a videó áradat mi?Na szal elég hiányos a megfogalmazásod.
Csak felment 100%-ra vagy el is ment a kép?
Tuning volt vagy nem?
Mikor nem tudtad lejjebb venni a sebességet? Újra Win belépés után vagy akkor amikor felment 100%-ra?Amúgy a 6970-nél tapasztalt hasonló venti 100% akkor volt ha túl sok volt a tuning valamin vagy a CPU-n vagy a VGA-n.
Am a CPU-d 24/7 5.2-n megy vagy csak egy tuning erejéig volt megnézve?
Mert erre még nem kapott senki választ sem itt sem YT-on.
Sztem azt kell kiírni ami az aktuális nem amennyit a CPU bír.
De mind1 ez nem téma. -
Varázslóó
senior tag
Nah tegnap este olyan történt , hogy Skyrim ot elindítom 5 perc múlva a VGA 100% os ventivel ment és még csak nem is volt meleg... 48 fokos ....
BF3 nál nem csinált ilyet....Ma reggel bekapcsolom minden helyre állt... de hibával állt fel a winfoss... mi lehetett a baj ?
Se Catába se MSI Affter be nem tudtam levenni a venti sebességét....
-
Enclave
aktív tag
válasz
radi8tor #5039 üzenetére
Közben 2 árlistában már feltűnt a Lightning:
1: Angliában kb. 500 font, azaz úgy 600€.
2: Hollandoknál kb. 640€-s ár van kiírva.
Árfolyamokkal én is tudok számolni de amennyire tudom így sem lenne pontos az összeg, bár ezekből kiindulva 180-190k-s összeg jönne ki forintban
, ugye ez inkább lefelé változhat?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #5040 üzenetére
Részletkérdés
-
SzlobiG
félisten
1."Akármennyire is referencia a referencia, mégis van különbség matricán kívül szerintem"
2."A hűtéstechnológia, amivel ők dolgoznak számomra felülmúlhatatlan. Referencia, vagy nem, nekem ez a gyártó mindig is bejött, van tapasztalatom is róla."
Ezen mi mit forgattunk ki? Ezeket te írtad ne hogy már mi legyünk a hibásak azért mert te hülyeséget írtál.
-
BeLucZ
addikt
válasz
ZozzHUN #5035 üzenetére
van egyedi hűtése a HIS-nek amit régen dicsértek nagyon, manapság viszont sztem inkább gagyi kinézetet kölcsönöz az egyedi kártyáinak, mintsem komoly megjelenést komoly hűtési teljesitménnyel megáldva
ref az meg már csak ref marad, nemde? matricán meg tartozékokon kívül meg a gari időn kívül nem sok különbség lehet
-
MarcZ
senior tag
Megint nagyon köszönöm, hogy egyesek hülyeségeket írnak és kiforgatnak a szavamból. Számomra egy szimpatikus márka, inkább HIS-t veszek, mint VTX3D-t, dehát itt semmit sem lehet mondani ugyebár, mert máris megyek a koporsóba.
-
BeLucZ
addikt
válasz
Cybertrone #5028 üzenetére
nem érted hogy a HIS az jobb?
A HIS egy életérzés
szebben süvít
-
PIT888
tag
jajj
Számomra csak a garanciákban különböznek és ez alapján választok.
-
MarcZ
senior tag
Akármennyire is referencia a referencia, mégis van különbség matricán kívül szerintem. Nekem nagyon bejött az a gyártó minden esetre, mint mondtam van tapasztalatom róla és ha Radeon-t veszek majd egyszer a mostani kártya után, akkor törekszem, hogy HIS legyen.
-
Attix82
addikt
válasz
Cybertrone #5023 üzenetére
Nem teljesen tiszta mitől jobb a HIS ref hűtős .....már a nevébe is benn van a lényeg.
-
jilian
addikt
válasz
Keksz03 #5017 üzenetére
Olvassàl màr vissza lègyszi, hogy mondhatsz ilyet, hogy nem èri meg 50-est venni?
Nem kell OC màniàsnak lenni, hogy hozzàl egy ref. 70-est..(JÀTÈKOKBAN)
...csak màzlistànak, ugyanúgy ahogy a 70-esnèl is.
Van akinek az a +20 ezer màr nem fèr bele, ès hidd el van olyan 70-es is ami nem akar több pluszt adni a gazdàjànak. -
ZozzHUN
addikt
válasz
Keksz03 #5017 üzenetére
Hát nekem mindenképpen áfás számlával kellett, hogy vegyem, ezért az aprón található 70esek 120-ért nem volt lehetőség sajnos.
Áfásan vagy volt 120ért DC2 / Sapphire OC, illetve VTX3D-HIS referencia. Akkor már inkább a tuningos változatok. Következő lépcső 146-ért a Sapphire ref lett volna, nagy ugrás nekem
-
Keksz03
senior tag
ha okosan megnézzük valóban nem éri meg 7950-be fektetni, nagyon maximum CF esetén mert a 70eshez képest kevesebbet fogyaszt!
DE!! Aki megcibál egy 7950-et az se nagyon fog felülkerekedni egy 70es kártyán, arról nem beszélve h ha ennyire OC mániás az ember, akkor minimális ráfizetéssel már vehet egy 70es kártyát ami még jobban húzható, ráadásul sokkal jobban profitál egy kis tuningból mint a 7950! Szvsz butaság 7950et venni a jelenlegi helyzetben, ha vki hiperszuperakciós áron jut hozzá, akkor az kivétel! -
Mexildos
aktív tag
Bocsánat, lehet hogy kicsit OFF a dolog, de nem tudjátok véletlenül, hogy mikor kezdik forgalmazni a 7990-es videokártyát? Legutóbb (kb 2 hónapja) az volt hogy márciusban. Lesz késés?
-
jilian
addikt
válasz
Cybertrone #5009 üzenetére
Csak nem meg akarod cáfolni a hozzászólásodat?
És gondolom azok a tulajok nem itt kérdezősködnek, hogymithogyanmerremeddighányméter...
Ez nem hiszti csak felettébb bökte a csőrömet. -
MarcZ
senior tag
válasz
Cybertrone #5009 üzenetére
Aki nem szereti az OC-t, biztos úgy tolja. Ha nekem lenne olyan kártyám, már meg is mutathatott volna neked.
-
jilian
addikt
válasz
Cybertrone #4823 üzenetére
Hát azért látom, neked nagy szálka van a szemedben a 7950-es tulajokkal szemben...csak sajnálni tudjak.
"Mert itt minden 50es tulaj arra verte magat hogy felesleges 70et venni megy ez ugy... megy a lof*aszt... "
Könyörgöm csak egy olyan hsz.-t mutassál ahol alátámasztod ezt az állításodat!!"sose fog ugy menni!"
Erre is keressél légyszíves már választ....
nem csak ÉN támasztottam alá, hogy egy húzott 50-es hozza a ref. 70 teljesítményét...JÁTÉKOKBANZozzHUN
Sajnálom, hogy így porul jártál az DCII -essel... -
Enclave
aktív tag
Most kíváncsiságból ránéztem a Futuremark weboldalára, ám 1-2 "furcsaságot" vettem észre:
1: A "Hall of Fame" oldalon érdekes módon csak zöld kártyák vannak, ráadásul a pontokból a max úgy P25000 körül van (Quad sli - tehát nem 1 db kártya), amit azért nem értek, mert elvileg azért gyűjtik az eredményeket egy adatbázisba,h. utána onnan könnyen le lehessen kérdezni őket. Ez egy kézzel összeállított régi lista lenne, nem dinamikus alapon kérdez le ? Ha igen, mi értelme így ennek ?
2: Lehet én néztem rossz lekérdezést de itt 1db 7970-el úgy P24000 pont a csúcs (1db 7970 és 3dmark11 Performance preset). Ez kissé elmarad az előbbi P15000 körülitől, pedig elvileg mind a két esetben 1 db kártya volt tesztelve és a cpu is megegyezik, igaz utóbbi órajele nem egyezik. Az illető csalt volna valami módon esetleg bugosan detektálta a rendszer és több kártya volt a gépben, vagy én nézek rossz eredményt?
-
Enclave
aktív tag
válasz
radi8tor #5002 üzenetére
Az áráról egyelőre csak ennyit találtam de azt nem írják, melyik oldal is pontosan:
"A site has this card listed at $622. Around ~$80 more expensive compared to a regular 7970."Egy kis folyékon nitrogénes tuning Lightning-gal, ha jól láttam , 1800/1925-ös órajeleken (1700mv!)
(3dmark11: P15035)Mark-okkal és tuningos órajelekkel nem vagyok nagyon képben, az előbbi 15000 körüli pont milyen kategória? ("Wow", "azta", "elmegy", "nudli"?
)
Illetve a tesztben szereplő 1265mhz-s mag órajel? A cikk szerint ilyen magas értéket még nem láttak. Ez igaz lenne gyári léghűtéssel vagy kicsit túloznak a cikkírók?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Okos Otthon / Smart Home
- LED világítás a lakásban
- Motoros topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Sorozatok
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest