- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
Új hozzászólás Aktív témák
-
F.Jani
csendes tag
Sziasztok!
Lehet hogy nem jó helyen teszem fel, de 2 db Gigabyte r9 270 Oc videokártyának mekkora táp kell.
Jelenleg a gépemben Corsair VS 550 van. Most szeretnék még egy R9 270-es kártyát, mert nagyon jó áron tudnék hozzáférni.Előre is köszönöm a válaszokat.
F.Jani
-
belinho
senior tag
válasz
nagy.matyika #53491 üzenetére
Ezt szeretem amikor a lelkes újoncok akarnak kioktatni
Ha figyeltél volna, vagy esetleg jobban menne a szövegértelmezés, akkor rájöttél volna, hogy pont azokról az esetekről-játékokról beszéltem-beszéltünk, amikor nem a GPU a korlátozó tényező, hanem a 2GB VRAM.
A több VRAM-tól nem lesz gyorsabb, viszont azokban a játékokban amik zabálják a VRAM-ot, ott jól fog jönni, mert nem lesznek lassulások-akadások-hiányos textúrák stb.Milyen szembeköpés te miről beszélsz?
A 7870XT esetén sem az FPS-el értékével van a baj, hanem amikor elfogy a 2GB vram.Meg felhozni a Project cars-t, hogy jobban megy NV-n mint AMD-n igazi szakértőre vall.
De mivel nem olvastál teszteket ezért linkelek neked, hogy lásd az NV-s zászlóshajó játékban, még a jóval erősebb 290X-et is elkalapálja egy GTX770. Te meg csodálkozol, hogy a kis 270X-en akadt -
nagy.matyika
aktív tag
válasz
belinho #53481 üzenetére
Esetleg arra a következtetésre még nem sikerült eljutnod, hogy 270x esetében nem a 2GB VRAM a korlátozó tényező, hanem a GPU? Hiába raksz rá 4GB ramot, nem lesz tőle gyorsabb a kártya. Ha pedig ezt elhiszed, akkor nagyon szépen be is csapod magad. Az meg, hogy a 290 4GB-ot hozod fel ellenpéldának, hogy de megoldotta a több VRAM a gondot egy nagyon markáns szembeköpésnek felel meg az irányodba.
Projectcars pl ultra beállításokkal volt, hogy akadt nekem r9 270x-en. (99%-os GPU használat, 1.3/2GB memória használat. Váltottam gtx 970 g1-re mert úgy adta a lehetőség, ultra beállításokon gyakorlatilag 1.5 GB alatt marad a memóriahasználat, mert nincs szükség több betöltött textúrára, az R9 270X-en se volt ilyen baj, mert nem épült a táj, szimplán a GPU volt a limitáló tényező. gtx 970 durván 45-50%-ot használ a GPU-ból ugyan azon beállítások mellett.
Ha akarod megérted, ha akarod nem. Egy középkategóriás kártyán csak marketing fogás játék esetén a több VRAM, mert akad a polcon. Ha videoznál, akkor még lehet, hogy lenne értelme, de játékra full fölösleges parasztvakítás. Köszöntem
-
belinho
senior tag
válasz
katt777 #53488 üzenetére
Hát ez jó, kiválasztasz egy időpontot és arról megállapítod 1700MB sem kell neki full hd-ben, aztán meg ott van, hogy max 1945MB a kihasználtság
Ezt persze egy előző hozzászólásban még meg is erősíted, hogy 1980MB-ig is felmegy, de 1700MB sem kell neki full HD-ben maxigrafikával
Nem elég, hogy hülyeségeket beszélsz, még bizonygatod is -
katt777
félisten
válasz
Nagynozi #53486 üzenetére
Honlapomon rég le van írva minden teljesen, párszor linkeltem is.
szimi57: A bios modnak a kari esetleges hazavágásán kívül van +1 nagy hátulütője: nem küszöböli ki a driver vezérelte idióta és teljesen fölösleges feszültség és órajel ugrálásokat.
...
Volt időm kicsit FC4-ezni:
(Ahol 100FPS fölé megy, craftoltam v. menüben voltam.)
Ennyit arról, hogy nem elég a 2GB RAM.
1700MB sem kell neki full hd-ben maxigrafikával és 50+ FPS.
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Valaki elmondaná nekem, melyik a legjobb verziójú MSI afterburner egy HD7870 Tahit Le-nek és, hogy pontosan, hogyan kell a feszültséget lejjebb húzni, úgy, hogy a boost 975mhz-es órajel megmaradjon?
-
katt777
félisten
válasz
belinho #53481 üzenetére
LÁTNÁM, HA LENNE!!!
Így aztán nem is kell semmit levennem a játszhatóságért. Egy optimalizált játék megoldja a maximális grafikát 2Gb-on is. Nagyobb RAM-igény, mint írtam, azért kell, hogy eladják a 3-4GB-os kártyákat, így aztán persze meg is veszik őket. Láttam több játékról képmentést 3GB-os kártyán, nem volt más beállítás, mint 2GB-on, bár nyilván nem láttam mindet. Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy egyik játékomnak sem kell, még a Thief és maxon elfutott Mantle-lel, BF 4 szintén.
Azt viszont, mint említettem, nem 1x láttam, hogy ha nem HDAO-t választ az ember, az nV-s HBAO hazavágja a grafikát, és gyakran a sima SSAO is gázos. De akkor emiatt kell több RAM, optimalizálás esetén ilyen nincs.
No de tényleg nincs értelme vitázni, ha valahol laggolást tapasztalok kevés RAM miatt, majd szólok.dre75: 14.11.b2
-
dre75
tag
Sziasztok Tahiti-s 7870hez melyik drivert ajánljátok win 8.1 alatt?
-
belinho
senior tag
válasz
katt777 #53474 üzenetére
Hagyjuk, mert ha nem érted, meg nem látod,akkor felesleges vitázni!
Pontosan lassul,beakad-laggol,később kirajzolt- hiányos textúrák, de ha nem látod, akkor hiába beszélünk róla.
Nálam pontosan ez van a legtöbb új játék esetén, és ez a kevés VRAM miatt van, csak én látom is!
Nem is csodálkozom rajta, mikor a VRAM használat ilyen 1900MB körül van, és állandóan cserélgetni kell a textúrákat. A program szerint pedig ugye csak 1900MB körül van a használat
Persze ezek a 4GB-os 290-en megszűntek ugye milyen érdekes!!!
Arról már nem is beszélek, hogy sok új játéknál olyan beállítások vannak, amiket be sem kapcsolhatsz 2GB VRAM-os kártya esetén, de a 2GB mindenre elég
Rohadt egyszerű a megoldás, nem kell mindent maxra rakni és egyből játszható lesz, vagy nagyobb VRAM-os kártyát kell venni.
Ha a 2GB mindenre elég lenne, akkor egy darab 3-4-6GB-os kártyát sem adnának el, de ebben partnerek a játékgyártók is a különféle grafikai opciókkal. -
katt777
félisten
Miket? Megnézném, de remélem, nem a grafikát butítják vissza.
Mindenesetre v1.5-tel semmiféle akadás nem volt. Viszont majd küldök egy grafikont a futásról, és hogy nincs itt semmiféle RAM-hiány. Hogy a játék rendben legyen, arra viszont sztem néhány update-re még szükség lesz.
-
blu79
addikt
az FC4 - nél át kell írni a GameProfile - ban 2 dolgot és nem akadozik
-
katt777
félisten
válasz
#00137984 #53476 üzenetére
Az fc4 nem a kevés ram miatt laggol, a patch nem ok a driverrel. Én ultrán toltam, gond nélkül. 1.5-tel 40-55fps. Flickering és exe hiba is van, neten videókkal, nem mérvadó játék. Az is lehet, hogy ssao-t roszul állítottad be (pl nv-ra), v nálad is vmi 3rd party prog zavar be, esetleg net. Nálam 1980mb-ig megy fel.
Ha 2gb ram nem elég, nem optimalizálták a motort. Értsd: cserélj kártyát.
Mindent maxon tolok.Physxet persue nem, és ssao-ra is figyelek.
-
törölt tag
válasz
katt777 #53474 üzenetére
Far Cry 4 (update 1.6) magas textura minőségen, High beállitáson és 2x élsimitással 1960 MB VRAM használat... és néhol akadozott kissé, ezért az élsimitást teljesen kikapcsoltam (Off) az R9 270X videókátyán. Igy most jól megy 1820 MB VRAM használat mellett. Battlefield 4 viszont jobban ment élsimitással MANTLE-val mint DX11-ben, annak ellenére hogy DX11-ben alacsonyabb volt a VRAM használat. Az hogy mennyire terhelhető a VRAM egyeseknél, annak sok változója van. Példának megemlitenék néhányat. Beállitások ésszerű kiválasztása a játékokban. Hardverek teljesitménye és kihasználása is megfelelő mértékű. Ezeket mérlegelve ne válasszunk a hardver képességét meghaladó beállitást, mert még a 4GB VRAM is kevés lehet.
-
csakdzsó
tag
Oké srácok.Kipróbálom a legújabb catalystot a legújabb Afterburnerrel.
Köszönöm a gyors segítséget nektek
Üdv:csakdzsó
-
katt777
félisten
válasz
belinho #53471 üzenetére
Mindenki szerint 1értelmű volt, mit írtam (és ki írta marhaságot, leszólva a monitorozó programokat), csak nem mindenki teszi ki magát a hozzád hasonlóak állandó támadásainak. De hogy megpróbáljam megértetni veled a lényeget (csak 1x, vagy megérted, vagy megint nem): Ha kevés a 2GB RAM, akkor laggolást v. sima belassulásokat tapasztalunk grafikailag igényesebb szakaszokon, az égadta világon semmiféle monitorozásra nincs szükség ezt látni. Én viszont eddig egyetlen játékban sem láttam ilyen jelenséget (legalábbis amit a "kevés" RAM okozott volna), és sztem mások sem 2GB-os VGA-val, legalábbis nem a VGA miatt. Szarul beállított tuningot (PC) persze láttam nem keveset (főleg hibajavítós működést), ami egy "kisebb" VGA-val nem feltétlenül jön ki. Kaptam jó pár segélykérést, a PC beállításainak optimalizálása, vagy a Catalyst profil felülírása MINDEN esetben eltüntette a VGA-nak tulajdonított hibákat.
Senkinek nem kellett az amúgy jó és erős VGA-ját lecserélnie.
csakdzsó. Elmletileg GPU Tweak, de valakinél pont az megy. AB valóban a legjobb (viszont sok lehetőség miatt nem feltétlenül fog elsőre rendben menni), de van, akinél meg azzal van probléma. Trixx, ált működik. Ha AB-hez bármi segítség kell, szólj nyugodtan.
RetepNyaraB: Ez csak a bölcsességedet bizonyítja.
Ha minden jól megy, nem kell változtatni. Viszont nem használsz olyan játékot, amelynek újabb kéne? Mert akkor hiába bevált a régi. 13-asok közül nekem is úgy rémlik, hogy a .4, a .7 és a .12 volt jó, 2014-ből a .1b2 (Mantle), .4, .8 és 11b (nálam install manager hibákat produlált eltávolítás után, de jó volt), .12. Persze sajna konfigonként változik. Nálam viszont mind közül máig a 13.12 leggyorsabb szinte mindenben, csak 14.8 közelítette meg.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
csakdzsó #53472 üzenetére
Nekem meg mindig a 13.4-es driver van es teljesen jo (ezzel nem reklamozom a lustasagom, de teny, h rendesen megy a kertya). A tuning programot Neked kell kitalalni; nalam pl. aTrixx nem valt be, az AB meg igen. De ez forditva is elsülhet!
Az AB-ben sok a valtozo, amely belekavarhat a kepbe es nem szabad resnek lenni, vegig kell zongorazni mind. Cserebe barmit ki tudsz iratni vele kepernyöre (HWiNFO64-gyel karöltve), profilozni tudsz 2D-3D-ben stb stb.
Trixx szögegyszerü, ennek elönyei - hatranyaival. -
csakdzsó
tag
Üdv Urak!
Vga-m szeretném alulfeszelni 2D-ben.(egyenlőre)
A kártya:Asus HD7870-DC2-2GD5-V2
ő azEhhez kéne a legjobb driver,és a hozzá való legjobb AB vagy Trixx.(verziószám)
Oprendszer:win7 Ultimate 64bit.
Játék közben maradjon a vga-biosa által megadott érték.Érdemi tanácsot kérek hozzáértőktől.
Üdvözlettel:csakdzsó
-
Lacuss20
senior tag
R9 270X kinek menyire sikerült alul feszelni alap beállításokkal? én most 1140mV nál járok.
-
katt777
félisten
válasz
belinho #53454 üzenetére
Tehát szerinted a 2gbos karin is 3gb a valós felhasználás.
Hwinfo, aida, meg minden más progi hülye. Codaw is tökéletesen fut maxigrafon.
Kerekfej: Ha a gpu a szűk keresztmetszet, tényleg 2gbnak sincs sok értelme, de ált. nem így van. Ramba textúrák, adatok kerülnek, gpu számol. Több ramba nagyobb textúrák stb fér, de fhdbe 2gb kb a határérték. Nálam az állítólag nagybb igényű progik is beleférnek ebbe a legnagyobb terheléssel, még mantle is. Az más kérdés, ha driverek olyan céllal készülnek, hogy kevésbé hozzáértőkkel elhitessék, mekkora szükségük lenne vga cserére.
Én fogok először szólni, ha azt látom, hogy full graffal még driverből is rátolva bármelyik játéknak kevés a 2gb ram.
-
polgi803
őstag
Okés...akkor köszi mindenkinek!
-
belinho
senior tag
válasz
polgi803 #53457 üzenetére
A 2GB az kevés sokszor, a 4GB meg sok a 270X-nek, de ha csupán ez a pár ezer a különbség akkor bőven megéri megvenni a nagyobbat.
Már akkor profitálsz belőle, ha nem kell olyan sűrűn pakolgatni a textúrákat.
Ott a MANTLE is, ami meg zabálja egyenesen, az új játékok mint pl a CODAW azt meg nem is mondom. -
F e Z o
veterán
válasz
Dark KillerX #53463 üzenetére
A COD AW 800*600-ban is telepakolja a vramot.
-
Dark KillerX
addikt
Én is azt mondom,ha 4k a különbség,akkor érdemes megvenni a 4GB-os verziót,mert azért nem egy program (Ryse of Rome,CoD AW,Shadow of Mordor,Half -Life Cinematic Mod,vagy akár Crysis3,Titanfal) jelent meg,ami profitálhat a +2GB Vram,és emellett a jövő is ennek áll,ja és emellett jó markenting,szal eladás esetén,még profitálhat is belőle
-
polgi803
őstag
Értem...hát akkor meglátom, hogy hogyan tudom minimalizálni az árrést és attól teszem függővé...akkor köszönöm mindenkinek!
-
bozont
veterán
válasz
polgi803 #53457 üzenetére
Mert a 4 GB-ot még nem sok játék használja ki FHD esetén sem és felesleges pénzkidobás. Viszont részemről egy 2-3e Ft-ot megérne pluszban, a (v)ram az amiből nem baj ha van egy kis felesleg. Viszont a 2GB-ra már sok játékban szükség van és még egy 7770 is képes belőle profitálni, mert nem mindig csak a gpu teljesítményétől függ a vram szükséglet.
-
belinho
senior tag
válasz
polgi803 #53455 üzenetére
Nem!
Az 1GB-os 7770 esetén meg hiába bírná a GPU, mert ott meg kevés az 1GB vram!
A VRAM-ba tölti be a játék a textúrákat, s ha elfogy a vram, akkor állandóan cserélgetni kell, ami meglátszik az FPS-ben, vagy hiányzik egy-két textúra, vagy akad-laggol, vagy lassan töltődnek be a textúrák stb. -
polgi803
őstag
De akkor, ha jól értem ez kb. 2gb-os 7770-eshez hasonló eset...hiába lenne 2 gigás, ha közben "behal" a kari...
-
belinho
senior tag
válasz
polgi803 #53446 üzenetére
A 4GB-ost vedd!
Nálam már most kevés a 2GB!
katt777!
Amit az AB mér az semmit nem jelent, csak, hogy a driver mennyit jegyez a game-nek, de a valós kihasználtságot nem tudod mérni.
A játék meg addig pakolja, ameddig lehet, szóval a 2GB-os karin nem is fog többet mérni, de ezt is hányszor leírtam már. -
katt777
félisten
válasz
F e Z o #53452 üzenetére
De akkor ua. van, mint a single kártyáknál, nem kell a +2x2GB ugyanúgy, mint 1 kártyánál a +2GB. Oké, Mantle megzabál többet, de ennek semmi látható hatása nincs, az extra pénzt az ember költse procira, hogy Mantle-re szüksége se legyen. No meg ez 2-3 játékot jelent...
Witchert 2-nek, Crysis 3-nak sem kellett 2GB, és nem nagyon tudok durvább grafikát. No meg alapból tartanék a driver esetleges hiányosságaitól a nem dömpingméretű (1-2GB) RAM-okkal kapcsolatosan.
Lehet, tájékozatlan vagyok, de eddig csak Full HD felbontás felett láttam valóban értelmét a 2GB+ RAM-nak. DX-ben 1.8GB volt eddig a max grafikai igénybevételem maximum grafikára még driverből (CC) is ráerősítve, optimalizálásokat kikapcsolva.
-
katt777
félisten
válasz
polgi803 #53446 üzenetére
Nálam még az állítólag RAM-zabáló Mantle-ös játékok is elvoltak 2GB RAM-használat alatt maximum grafikával full HD-ben, semmi értelme többnek, szebb kép nem lesz tőle. Full HD felett érdemes csak több RAM-ban gondolkodni.
sephi: CF-ben sem nyersz vele, mert a két kari külön használ 2GB-ot.
bozont: Előnyt nem jelent, viszont több memóriát nehezebb stabilan tuningolni.
-
polgi803
őstag
Egy olyan eshetőségen is gondolkodtam,hogy mi lenne ha 270x-esből 4 gigásat vennék...4k különbséggel egy ismerősömtől...az megéri a felárat,vagy egyáltalán? Nem akarok többet költeni rá...de elég lenne tovább mint egy sima 2 gigás?
-
katt777
félisten
válasz
RetepNyaraB #53444 üzenetére
Vinyóról. Net stream faszán megy.
Akkor win frissítés tett be. Én GOM-ot használok, annak sem volt gondja semmivel, leszámítva az AMD codec-csomagjának hibáit pár hónapon keresztül a nyáron (előretekerésnél rendszeresel elmaradt a kép 1-2 percre a hangtól, csak utána jelent meg, és tunerben nem jelent meg teljes képre váltásnál v. vissza mp-ekig). De most WMP-ben is ue. a helyzet.No, de ezért most nem szidjuk az AMD-drivert. Ha csak azért nem, hogy már abban is mindenféle beállítást kipróbáltam, de egyik sem segített.
Érdekes lenne tudni, hogy nV-n is ez-e a helyzet, vagy a win az AMD-re érzékeny (v. fordítva).
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
katt777 #53442 üzenetére
Net stream lagol, vagy merevlemezes?
A netstreamnel gond lehet, hogy fene tudja milyen kepernyöfrissitesre van epp az adott adatfolyam optimalizalva, tehat összeakadhat a monitor/tv sajat frissitesevel. Ennek a megoldasahoz nem ertek.
A gepröl jatszott cucc eseteben is a vsync a fontos; ha a vga egyebkent birja a strapat (komolyabb render szüres eseten egy egyszerü igp siman megfekszik), akkor többnyire ez a gond.
Pl. a VLC player eleg rendesen tartja az adott video sajat erteket, mindenfele vacakolas nelkül, AB-vel monitorozva latszik is. Sajnos valami egy honap elötti frissites (win? vlc?) ota hülyen viselkdeik, ahogy Nalad is
A(z?) MPC-HC meg jobb, mert az hajlando default együtt müködni a madVR-rel. Nekem sajna kisse bugosan fut a gepen es zenere nem tartom a legjobbnak a bonyolult beallitasok miatt, ezert nem hasznalom. Asszem megveszem a jRivert, mert az az altalam eddig hasznalt legkomplettebb es legjobb minösegü mediaplayer szoft audio es video tekintetben. Szinten default madVR filter kepes, eleg rendesen szinkronizalja a kepfrissitest is, legfeljebb dupla fps-t tol, de az mindegy a szaggatas eseteben.TV eseteben elöfordul, h eröszakkal @24-esre kell allitani a kepet es akkor rögvest kisimul az addig lagolo film. Aztan persze vissza defaultra, ha befejezted a nezelödest.
-
Extremex
tag
Sziasztok!
Most veszem egy Msi R7850-2GD5/OC videokártyát,innen a hardverapró-rol ha minden igaz holnap jön meg a csomag.
Most olvasgattam hogy a black screen hibáról.
A fent említett típuson is előjöhet ez a hiba?
-
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #53441 üzenetére
De nálam olyan elméletileg nem lehet, az CF konfigokon lép fel (és a 2. GPU kikapcsolását jelenti), 1 kártyán nem. Abu szerint, ha jól rémlik, még amd konfigon sem (anno volt ilyenem, akkor érdeklődtem utána), ha nem hybrid cf megy. Egyébként egyszer defrag miatt vártam, bő 5p után ébredt a gép, szóval csak türelem kell.
Amúgy a videóim AB nélkül is laggolnak, ha bármi hasznos tippetek van a megoldásra, hálás leszek. Mindegy, hogy WMP és szoftveres lejátszás, vagy hardveres. Driveren kívül (de újabbakkal próbáltam) csak win frissítésre tudok gondolni, mert azóta van a prob. hogy van rendes netem és frissítettem. De ha valaki tudná a megoldást, sokat segítene.
-
-
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #53422 üzenetére
Hát, ha a fel nem ébredő kártya nem BS, akkor nem tudom, mi lehetne inkább az!
Játékokban nálam SOHA nem ment el a kép.
Zsébernardo: Emlékszem, de azt hittem, újabb verzióval megoldódott a probléma. Nálam tökéletesen dolgozik, csak a feszt nem tudom állítani rajta. GTX560-nal még tökéletesen együttműködött. Egyébként AB-ből is van má3 4.1, én a monitorozó funkciói miatt szeretem. Bár most bogarat tettél a fülembe, meg is nézem, mert mostanában minden videó akadva megy, a legegyszerűbb 320x240-es is, a 2 legfrissebb driverrel, 11b2-t még nem tettem vissza. De volt már ilyen az AMD transc. szolg. miatt, azt már letakarítottam.
Cseri0058: Így szokták. Láttam már jó pár vinyót, VGA-t is gar idő után pár héttel kimúlni. Ezért (is) jobb nem hagyni a driverre az órajelek és a feszek állandó b.sztatását. A jövőre nézve mondom. Javasolnék inkáb egy használt XT-t, de, gondolom, az pont nem kellene egy ilyen garvesztés után. GB-ot még nézhetsz Twinforce hűtéssel, MSI az Afterburnerhez nagyon jó, vmelyik kártyán VRM-et is lehet szabályozni vele, ha jól rémlik.
Az árak jan végén szoktak alacsonyabban lenni, amikor még nincs vásárlóerő, a drágán rendelt cuccokat meg kiszállították.Zsébernardo: Ha CC-ben is állítgat az ember, v. másik progiban, az ugyanúgy ilyen beragadást okoz, vagy inkább az, én ugyanis AB-től önmagában ilyet 10 év alatt sem láttam. Ettől persze spéci kártyákon előfordulhat, ahogy nálam is állítani kellett rajta, hogy megfelelően működjön.
Mondjuk a legbiztosabb fix profilokat használni, az órajelvezérlést sem CC-re, sem AB-re, sem bármi másra nem bízni, mert a problémákat az órajelek és a feszek ugrálása okozza. Fixen nálam pl. sem böngészőben, sem másban nincsenek ilyen jellegű bugok v. BS-ek. -
törölt tag
Neked is azt tanácsolhatom, hogy ne használd az Afterburner programot. Nem kezeli a videókártyád órajel és feszültség értékeit megfelelően. A BIOS-ban is hiábavalóan írogatod azt felül, amikor az Afterburner és a VGA akad össze nálad. Nézz másik GPU OC programot, amivel ezek a hibák megszünnek. Sapphire Trixx vagy bármelyik másikat nézd meg a kártyáddal. Mielőtt eltávolitanád az Afterburnert a profilodat állitsd gyári alaphelyzetbe (reset) és azt mentsd el (save), majd töröld ki utána, majd ezek után mehet az uninstall. Hogy miért...? A profilban beállitott feszültségek és órajelek fentmaradhatnak a gépen az eltávolitás után is. Ezek a beragadt értékek bezavarhatnak a CCC-ben és egyéb másik OC-s programban egyaránt. Ha az Afterburner előtt is használtál már másikat és az is fenthagyott profilmentéseket, már azok is okozhatják a mostani hibás állapotot. Windows telepitése után nem ajánlatos többféle OC-s programot egymás után, netán egyszerre használni... és ez a CCC Overdive részére is értendő. Másoknak lehet nem volt dolga ilyen féle problémával, de nálam HD4850 és HD6850 váltáskor és az Afterburner 4.00, ASUS GPU Tweak már alaphelyzetben sem kezelte jól az R9 R270X-et.
-
Sziasztok!
Van valakinek Asus DC R7 265 VGA-ja? HA igen meg tudna dobni egy BIOS file-al? -
-
kerekfej
őstag
Az R7 270 és az R7 270X tulajdonképp miben különbözik, utóbbi megéri a pár százalékos felárat?
-
Z10N
veterán
válasz
F e Z o #53426 üzenetére
Mindkettoben ugyan annyi van 20CU es sTream proc., nem steam
Amugy tovabbra se ertem mi kerul rajta 50k-ba, amikor egy feltupirozott 7870-rol van szo, aminek az AMD a vegen levitte az arat $169-ra.
Persze a rossz Forint miatt ez tenyleg annyi 169x250x1,27. Viszont korabban amikor $200 folott volt lehetett kapni 44k-tol, kulonos. -
Z10N
veterán
válasz
belinho #53414 üzenetére
1) Marmint neha manualisan kell visszaallitani a feszt, neha beragad az elozo erteken a videozastol fuggoen.
eyefinity-nel is 300/150/825 (aminek orulok is, 6850-nel trukkozni kellett). Viszont neha 2d-ben igy fagyott, sot egyszer, ketszer mar ujra is indult az alacsony fesz miatt. Amiota felvettem 900mV-ra igy stabil, csak ugye ha videozok felulirja es ujbol ugral a fesz. Eyefinity-nel a memoriat jaratja 3d orajeleken. Korabban a 6K szerianal pont az ellenkezo volt a gond, tul alacsonyan jaratta es ezert fagyott, itt nem fagy viszont kicsit felesleges fullon mennie (gondolom ugy voltak vele menjen maxon ugy nem lesz gond). Szerintem boven beerne a felevel itt is. Az 4-5°C-t biztos jelentene, feleslegesen fut es fogyaszt. Szoval mar csak finomhangolni akarnam a mar igy is prima fogyasztasat es ezt a fagyast akarnam kikuszobolni (ezt ugy kell elkepzelni, hogy a videolejatszo vagy a flash ablak a bongeszovel egyutt memoriahibara jellemzoen "zizis" lesz vagy fekete kepernyo, majd a driver helyre all, de akkor is kellemetlen, mert utana pl a bongeszoben tarka minden)
2) Azert forecoltam a 900-t, hogy ne ugraljon 825 es kozotte. A 2d es az uvd 825 - 900 valtas kozott szokott befagyni. Az uvd 1250-n akarnek faragni, mert felesleges. 6850-nel FHD videozas mellett eyefinitynel 600 (sima 2d-ben 250) stabil volt (500-550-nel neha osszeomlott a kep).Egy szoval se mondtam, hogy a 6850 profiljat akarom hasznalni, csupan kiindulasnak volt jo, illetve referencianak. Nem hw hiba, egyertelmuen power state, profil, driver eredetu.
Kozben meneztem a vbe-t. Megtudtam par uj infot. cpuz szerint 2, aida szerint 4, vbe szerint 5 power state level van. vbe alapjan:
boot: 1050/1250/1219 #0
2d: 300/150/825 #1
uvd: 450/1250/900 #2 es #3
3d: 1050/1250/1219 #02 es 3 ugyanaz nem tudom miert van, uvd-re #0 es #3 kozott ugral, gondolom attol fuggoen milyen terheles van. A tobbinek:
state0 boot #0
state1 perf #1, 2, 0
state2 uvd #3, 0
state3 (2d) #1Ami feltunt: ket fajta memoriat ir ki (hynix, elpida). PowerTune TDP 137W(?), a +/-50% 69W/206W.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
Cseri0058 #53428 üzenetére
Sztem ár-érték arányba ez pl nagyon jó [link] sztem,és ha legalább viszi 1050/5600Mhz-et,akkor már kapsz egy alapórajeles 270-es karit,viszont 10k-t megspóroltál
Vagy még ez,mert ez egy teljes értékű 270-es kari [link],és nekem pl ilyenem volt,és vitte a TOP verzió órajeleit 24/7-be
Én egy kicsit sokkalom az 50k körüli összeget,egy 270 kariért,attól függetlenül,hogy MSI
-
Cseri0058
őstag
válasz
Steve198310 #53427 üzenetére
Akkor érdemes a 270x et venni. Tekintve h ugyan annyiba kerülnek.
Mostanában nem fog lejjebb menni az ára? -
törölt tag
válasz
katt777 #53421 üzenetére
ASUS GPU Tweak Rendszergazda jogosultsági szinten sem mindig töltötte be a profilomat induláskor vagy csak részben a GPU órajeleket igen, a ventiprofilomat és feszültség értékeket nem jól kezelte. ASUS fejlesztésű program és driver.
Ezt már kitárgyaltuk itt a fórumon, ha valamelyik részére nem emlékeztél, ezért megint leírom a kedvedért.
Afterburner a Sapphire HD7850-re kiadott 3.00 verzióval rendben tette a dolgát. R9 R270X és az Afterburner 4.00 már nem volt ilyen jó együtt, mert a 2D-3D órajelváltás bugomat ez a program okozta. Megnéztem jónéhány beállitási lehetőséget, de én nem erőltetem ami nem müködik. Sapphire Trixx meg tökéletesen jó vele. Érdekes módon a játékokban és Benchmarkokban nem észleltem töredék annyi akadást sem mint régen.
-
katt777
félisten
válasz
#00137984 #53389 üzenetére
Persze, hogy mindenkinek az a legjobb, ami nála bevált. Ettől függetlenül valószínűsítem, hogy AB is csak beállítás kérdése, csak hát ott jóval több van. Ha ASUS kártyám lenne, biztosan GPU Tweak-et használnék, az testreszabott.
r3dsnake: GB + Twinforce. Az én kártyámnál régóta nincs BS (install manager hiba okozott legutóbb, nem driver), de egy AB-rel máris megszabadultál tőle, ahogy az órajel-ugrálás okozta FF és Chrome bugoktól is, mert leginkább ez okozza a problémát (és persze ez rövidíti a kártyák élettartamát is, hogy lehessen mielőbb cserélni).
Steve198310: Ma is van BS error, nem javították, legalábbis globálisan. Bizonyos kártyákon már kevésbé lép fel, viszont a régebbiekre egyre kevésbé figyelnek, mint azt már megszokhattuk. No meg hát az alaplapok... Sokan későn jönnek rá, hogy az "olcsó, jó lap" korántsem olyan jó, mint azt hitték, csak mert megvannak rajta a megfelelő slotok.
proci985: Giga zóccsó lapjai messzire kerülendőek (de még a jobbakból is néhány).
Z10N: Hát nekem pont a kernel módot kellett legutóbb visszavennem felhasználóira.
Régi driverekkel (és AB-rel) meg a kernel mód kellett, aztán mit
, mire nem maradt más választásom a már eldobott beállítások kipróbálásánál.
Lacuss20: Nálam meg be van kapcsolva minden en. tak., és mégis ébred.
Mi több, alaplapon is aktív a PCI-E en. gazd.
-
belinho
senior tag
válasz
r3dsnake #53415 üzenetére
Az integrált az más tészta, azt ne keverjük ide!
DVI-al vagy Display-port-al használod? Ki kéne próbálni a másik csatlakozóval is, ha ragaszkodsz a DDC/CI-hoz, hátha azzal megszűnik a hibajelenség.
A szervízben biztos nem fog előjönni a hiba, főleg ha valami régi monitort kötnek rá, szóval sok jóra ne számíts.
A nagytudású szervizes kollegák meg rákötik, működik kb ennyi lesz, de ezen is jó sokáig fognak ülni, és addig is kártya nékül leszel. -
belinho
senior tag
Idézek tőled párat ebből, ami nem világos!
"Itt most 2d-ben gpu:300/mem:4x150/825mV, manualisan, mert magatol nem veszi vissza"
Mennyit állít be magától? Egy monitor esetén 300/150/825mV-nak kell lennie 2D-ben a S7870OC-nak a biosa szerint. Eyefinity esetén valószínűleg magasabb órajeleket állít be a kártya 2D-re is, amit te visszább veszel?"Viszont amikor videozok akkor felveszi a gpu450/mem4x1250 (uvd/vce) es ekkor az eyefinity miatt belefagy, ezert felvettem 900mV-ra"
Ez a normális, ez van beégetve a bios-ba aVBE7 szerint 450/1250/900mV gyárilag. Ha gyárilag ez van beégetve akkor mit vettél fel 900mV-ra?A 6850-en estén beállított profilokat el kell felejteni, mert azok a 7870-el nem fognak működni!
Már eleve ott bűzlik valami, hogy a 6850-el sem működött és most a 7870-el sem, ilyenkor szoktam kizárni a hardver hibát.
-
belinho
senior tag
válasz
r3dsnake #53407 üzenetére
Pedig ez szokott lenni a probléma, hogy megveszik ezeket az új monitorokat, amik minden féle új ficsőrt tudnak, csak nem tudják mi-mire való és elfelejtik beállítani, aztán persze megy a szidás, hogy szar az AMD!
Pedig a DDC/CI-al működnie kell!
Ugyanilyen monitorja van öcsémnek és nála is ugyanez a probléma volt, és miután ki lett kapcsolva a DDC/CI azóta tökéletesen ébred. Erre is csak úgy jöttünk rá, hogy az én Samsung monitorommal meg tökéletesen ébredt, így kizárólagos alapon a monitor lett a hunyó.
Mondhatnám, hogy próbáld ki egy másik monitorral a biztonság kedvéért és így esetleg megkímélheted magad egy hosszabb garanciális ügyintézéstől. -
ctrlaltdel13
őstag
Sziasztok.
Tudnátok egy olyan progit ajánlani amivel a videokártya ventijének fordulatszámát tudom monitorozni,és manuálisan is állítani?? Egy r9 270x toxic muzsikál a gépbe, a cpud hardware pro van fenn, nézem a valós fordulatot rajta, és egy másodperc alatt ugrál a fordulat 1000 és 1880 között. Ez hogy lehetséges?
Előre is köszönöm segítő válaszotok. -
Z10N
veterán
válasz
Steve198310 #53405 üzenetére
Ugy nez ki nem is igazan a leadott teljesitmeny a lenyeg elsodlegesen (trnyleg eleg egy minosegibb 400W-s), mint ahogy irod is. Inkabb az alatalad is emlitette "minoseg", ami a leadott amperre vonatkozik agankent. Regen volt egy ilyen osszesitett oldal, ahol a videokartyak aramfelvetele volt megadva. Ahogy neztem a Power Board Limit is ezt az aramfelvetelt szabaloyzna az gpu orajel mellett.
-
Z10N
veterán
válasz
belinho #53388 üzenetére
Ez eleg elcsepelt valasz volt, mint az elozo (inkabb nem ideznek belole). Akkor fejtsd ki reszletesen. Sok mindent nincs mit erteni a valaszodon ugyanis nem sok uj infromaciot tartalmazott. Ujbol leirom kulon neked: az eyefinitynel videozas kozben kifagy neha mivel a gyari automata valtas rosszul kezeli az ertekeket (c/m/v).
kat777: Probaltam mar a kernel mode-t is, de lehet akkor tobbszor neki kell futni. Igazabol le akarom forceolni, hogy ne ugraljon. Ezt korabban meg tudtam tenni, most vmiert nem mukodik.
-
Lacuss20
senior tag
Nekem sem ébredt kikapcsoltam a picsuba minden energia takarékos marhaságot és akkor megy alvóba, ha én küldöm, vagy időzítem. Fura így ébred mindig....
R9 270Dual OCX
-
belinho
senior tag
-
Ciccuka
veterán
SAPPHIRE R7 265 minimum tápegység...600W
-
r3dsnake
nagyúr
Szuper, köszi a válaszokat. Remélem cserés lesz a dolog, mert akkor fentebb váltok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingatlanos topic!
- Milyen videókártyát?
- Milyen NAS-t vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Metal topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Eladó eVGA RTX3080 XC3 Ultra 10GB szuper videókártya dobozában!
- 2x ASUS Turbo RTX 2080 Ti (11 GB) / Frissen pasztázva / Igény esetén + EKWB vízesblokk.
- GARIS - MSI GeForce RTX 3080 VENTUS 10 GB
- Gigabyte AORUS Radeon RX 6800 XT MASTER 16G
- SAPPHIRE Radeon RX 5700 XT NITRO+ 8GB GDDR6 256bit videokártya
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- ÁRCSÖKKENTÉS MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
- Samsung Galaxy A50 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest