Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Hadeska22: MSI Creator Z16 - szomorú konklúzió
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
Új hozzászólás Aktív témák
-
doboka98
tag
Sziasztok! Ezzel a témával kb. 3. alkalom hogy írok, de még mindig nem oldódott meg a problémám. Próbálom rövidre fogni.
Lassan 2 éve megvan a Sapphire HD7870 XT 2GB kártyám, és fél éve kezdődött a probléma. NAGYON RANDOM alkalmakkor elmegy a jel (monitor no signal), a ventik NEM pörögnek fel, a hang TOVÁBBRA is hallatszik, csak a kép megy el. Szóval. Teszteltem rengeteget, levettem a feszültséget a prociról (fx6300) és a kártyáról is, hátha a tápom túl gyenge ezekhez (chieftec a-80 400W), majd a probléma elmúlt. Körülbelül 2 napja újból kezdődött és naponta 3-4x megtörténik. AIDA64 szerint Furmark alatt a táp 11,6V-n van, alapállásban 11,8V. Ismétlem, a kép filmezés közben, netezés közben és játék közben is elmegy. Teljesen random. Hőfokok rendben. Ötletek? Gondolkodom új táp vásárlásán.
-
Tournament
aktív tag
válasz
skullrator #53594 üzenetére
DVI-D Dual Link
-
Steve198310
őstag
válasz
skullrator #53594 üzenetére
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
katt777 #53583 üzenetére
Ez a kijelzett ramfogyasztas valoban megtevesztö tud lenni - mert mar sokadszorra hivatkozol ra, kicsit kötexem: amig a 6870-es kartyam volt, pl. a Skyrim se ment 990MB föle, szaznegyven különfele HD moddal a fedelzeten. Lassucska is volt, de nem igazan a szaggatassal volt gondom; kiütöttem a gpu-t a beallitasokkal. A textrurak hajlamosak voltak "utantöltesre", de ez amgy is a Skyrim hibaja. Aztan jött az XT es a RAM hasznalat vele együtt 2 giga közelebe ugrott, ugyanazon beallitasok mellett. Ez azert arulkodo...
a Win is annyi memoriabol gazdalkodik, amennyi van. Ha több van neki, szetterül mint Tisza az Alföldön. -
raubisoda
senior tag
Ha valakit netán érdekelne:
AMD Catalyst 15.x Download (14.502.1002) BETA
-
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #53574 üzenetére
Dehogynem mér, csak be kell állítani.
zozoz1: Vannak rossz álmok.
A próbagarral az a gáz, hogy nem jó semmire. A VGA-t nem a (normális, tuningot is beleértve) terhelés nyírja ki, hanem az ugrándozó feszek és órajelek, amelyben bizony élen jár az AMD. Ha hosszú élettartamra vágysz, AB, Trixx, ezek kellenek.
Valaki tesztelt rqajtqam kívül Monster Hunter benchmarkkal? Kíváncsi lennék, más kártyák milyen eredményt tudnak.
+Néztem CoD AW-t. Ritka lqrt a beállítása (menüben nem lehet, játék közben meg bármit állítok, 5-8p-ig lehet újra nézni az átvezető videókat
+ még swap fájl is kell neki
) Végül csak beállítottam (módosítások között egy vacsora, majd egy fürdés, majd egy takarítás), és szépen megy ez is fullban (50-58FPS), ha a hülye beállításokat kihagyja az ember (film-effekt és a vele járó pocsék textúrák 1.7-3,5FPS-ért), de ez sem zabálja meg a 2GB RAM-ot. 1x ugrott fel 2020MB-ra (videóban), elvan 1950-1980MB között. Ami viszont megint azt bizonyítja, hogy direkt írnak 3-4GB-ra játékokat/drivereket, az megint csak az, hogy min felbontásban és grafikával is ugyanennyi RAM-ot zabált, 1x ugyanis elfelejtettem átkapcsolni az AB-profilt, aztán kvázi 2D-ben kalibrálta magát a játék. De futott szépen.
-
zozoz1
aktív tag
válasz
lowzor #53580 üzenetére
Maradjunk annyiban hogy gari nélkül én sem vettem volna meg.
Már pedig csak próba gari volt rá.
De szerintem a VGA-knál a gari sem biztosíték semmire. A legrizikósabb alkatrész.
Ha az előd széttuningolta karit a garid csak egy papír.
Ezért meg majd hogy nem mindegy hogy garis vagy nem.
Csak egy táppont van amit írtál. A garimatrica. Legalább azt tudd nem buherálták-e.
Van amúgy rajta matrica és sértetlen.
Én a k.fiamtól vettem át a mostani vga-mat. Még én írattam le neki at áfát.
Tudom hogy erre vigyázott. Az álma egy R9 290 volt. Hát kockáztatott.
Én meg egy GTX 970-et szerettem volna. De most elvagyok a 270X-el. -
-
zozoz1
aktív tag
válasz
lowzor #53577 üzenetére
Grave444
Teljesen érthető a félelem olyankor mikor gari nélkül vesz az ember vmit.
Nem is árt fenntartással kezelni az ilyen tranzakciókat.
A k.tfiam megkockáztatta. Tökéletes a kari.
Állítólag németből hozza a pasi. Csomagolás sérült terméket is árul.
De van ami gariztatás után felajánlott OM kártya.
Csak úgy adja el ha kipróbálod a gépedben, meghajtod, megizzasztod.
A k.fiam 1 órát gyilkolta megvétel elött, azóta már 4-5 hónapja használja. Minden ok vele.
Aki mer az nyer! (néha veszít) -
lowzor
veterán
válasz
Grave_444 #53576 üzenetére
Azért lennének kétségeim, pláne azt látva, hogy az OLX-en van meghirdetve.
Még ha valós is a kártya, akkor is lehet, hogy valami tákolt/kókányolt/javított cucc, ami jelen pillanatban még működik, de lehet hogy már nem sokáig.
Érdekes módon a garimatrica pont nem látszik a képeken
70-ért is nagy szerencse kell, hogy összetudjon valaki vadászni 1-et, nem hogy 55-ért... -
Steve198310
őstag
Most néztem a HW Info nem mér GPU feszt 1200mV felett
-
Balancee
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #53571 üzenetére
Köszönöm a vàlaszt. Neked is kovy29. 270x re valaki képet tud linkelni, hogy milyen grafikai beàllitàsokon jo tolni a bf4-et. Meg van értelme hasznàlni a morfologiai szüröt.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
RetepNyaraB #53571 üzenetére
A legújabb Afterburner már a CPU-t is monitorozza, nem kell mellé HWiNFO.
-
Balancee
aktív tag
Sziasztok! Bf4 multiban jàték közben mivel tudom monitorozni mi hàny szàzalékon megy. 1920x1080 szürök nélkül csak a textura hight a többi ultra beàllitàs 35min 67max fps. (4k a cpu turbocore nélkül)
-
raubisoda
senior tag
BF4 Multi utolsó 3mag 40-85%-közt ugrál.
-
fasirTTT
őstag
válasz
RetepNyaraB #53565 üzenetére
Természetesen multi
Nem tudtok valami progit, tesztet,vagy akármit ahol ezt meg lehetne nézni ill. Kideríteni? AkárhogyUi AM3as foglalatba proci ami már elég neki, ill nagyobb vga alá?
Grave444 neked mennyi úgy az FPSed? És milyen beállításoknál
-
Bjørgersson
félisten
Elég valószínű a procilimit mindkét esetben.
-
raubisoda
senior tag
Srácok miért van az,hogy a HD7850-em gpu kihasználtsága (pl: BF4) alatt 60-65% max?
-
Sanyi19
őstag
Sziasztok,
vettem egy 2GB-os Gigabyte R9 270 OC-t ismerősömtől, használtan. A sima 270 mennyit megy másnak tuningba? És a 270X? 1100\1400-on megy szépen. Két táp csatlakozós, windforce-os változat.
-
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #53549 üzenetére
Piszok mázlista.
zozoz1: Hát úgy, hogy AMD!!
Már mondtam soxor, régi tapasztalat: új AMD kártyát legaláb fél évvel a megjelenés után szabad csak venni. Legdurvább a 3870 volt: 8 hónappal a megjelenés után jött hozzá megfelelő driver, és egyből gyorsult 20%-ot. Ja, 2-2,5 év után meg kezd elfogyni a támogatásuk, akkor meg azért bugzanak, hogy lecseréld.
A kártyák tényleg jók, nem is azokkal van a probléma, + túlárazottak.scampolo84: Vannak jó karik, 2 ventis, ha melegedik, ott valami nem OK. De ahogy néztem, a legforróbb 970-ek sem érik el egy alap 7870 szintjét.
asdxv: Amennyivel gyorsabb, nagyobb tudású és jobb a 970, sztem még a 25k különbség is határeset. No de ha éppen 75k-ja van valakinek, az nem tud választani.
Én 760-at akartam venni anno, de az XT olyan jó vétel volt, hogy emellett döntöttem. Ez eddig a legjobb AMD kártyám.
-
zozoz1
aktív tag
válasz
scampolo84 #53548 üzenetére
Nyugi szerintem jó azaz R9 290OC.
Ha azt szeretnéd nem egy rossz cucc. A k.fiamnál nagyon hozza az fps-eket. Driver gondok sem jelentkeztek nála. Egy tény hogy ha játszik akkor a ventik tudatják vele hogy működnek. Kettő közül az első venti a hangos aminek speciális a lapátprofilja. Viszont van hőtermelése. Írtad hogy házlimited van. Elég szellős az a ház?Azért az nV-t ne dobd el mint alternatíva. A GTX970 ahogy anno a teszteket néztem 5-10%-al átlagban gyorsabb. Miközben közel 100W-al kevesebbet fogyaszt. Ezáltal kevesebb hőt is disszipál.
Steve198310
Tedd össze a kezed hogy az egész kártyát cserélték cakk-pakk. A kollégámnak úgy gariztatták hogy levették a ventit műanyag merevítőházastúl az aluhűtőtestről, majd űgy rakták vissza az újat hogy az aluházba beleszakították a menetet plusz a venti kábeleket nem belül vezették el hanem kívül lifegett.
katt777
Ha már AMD meg driverhibát írsz akkor jó alany vagyok erre a témára.
Sosem fogom megérteni hogy egy zsír új kártya hogy jöhet ki tré driverrel.
Mindegy már megoldottam. -
scampolo84
aktív tag
Tényleg köszi mindenkinek a meglátásokat, ötleteket.
Igaz, tényleg írtam olyat, hogy Nvidia nem jönne szóba, bár ennek csak prózai oka van, nevezetesen két év alatt soha nem volt sem hardveres sem driveres problémám AMD oldalon, így ha lehet hű maradnék a márkához, igaz se CF se multimonitor nem játszik az én esetemben, ami galibát okozhatna.
katt777: szemmel követem a 970-980 topicot is, a 970 baromi jó kártya, minden elismerésem, de félek a sokat hangoztatott coil whine-tól
Vicces amúgy, hogy elértem oda, hogy a házam fog limitálni, mert 270mm-es VGA-t fogad legfeljebb... a 270X 264mm
szóval az ujjam már így sem igen fér be a kártya tápcsatis részéhez.
970-ből ez pl bemenne:Palit GeForce GTX 970 Jetstream csak ahogy nézegettem teszteket szeret melegedni a kicsike
pedig árban még bele is férne.
LG G2 az a szifon
-
katt777
félisten
válasz
zozoz1 #53546 üzenetére
Ja, még előtte, látom.
Hanyagolnom kéne ezt a macerás okostelózást.
Elkopik az ujjam, amíg visszahúzkodok minden hsz-t, meg a képet is elnézem.
Vagy öregszem.
Mondjuk, aki kizárja az nV-t, megérdemli, hogy vegyen jó drágán egy relatíve gyenge AMD kártyát, amihez cserébe garantáltan kap egy rakás driver hibát is, amíg meglesz.No de aki ekkora AMD fan, fizesse meg az árát.
Biztos ájfónja is van.
Én csak egy gazdaságos és hasznos tippet adtam. -
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #53531 üzenetére
Én azért is szoktam HWinfo-val kombinálni, már totál megszoktam.
Ráadásul sokkal pontosabb, főleg, ha a feszt akarom követni, mert ahhoz az AB-nek köze sincs. Próbáld ki.
Hát, "ingyé'" jó a 280X, az tuti.zozoz1: A 290 áráért inkább GTX970-et vennék, nem kicsit gyorsabb.
scampolo84: Vegyél 970-et, évekig csúcskategóriában maradsz vele, fel sem merül, mennyiért adhatnád el (és driver probléma semmi, multimonitor meg pöccre működik, PX és CUDA, kevesebbet fogyaszt, stb).
K!LLeR: Phenom kevés, "low"-on tesztelni meg marhaság. A VGA röhög, a proci meg semmire nem képes vele. Default 3DM teszteknek megint semmi értelmük, nem ilyen beállításokkal játszik az ember. De még maxi beállításokkal is kevés a Phenom.
-
zozoz1
aktív tag
válasz
Steve198310 #53541 üzenetére
A VRAM is benne van a léghuzatban. Bár fizikailag az sincs lehűtőbordázva.
Eddig csak a 280X-nél hallottam arról hogy határeset ez a megoldás.
Nálam még nem jelenzkezett probléma, sem a 290-nél.. -
szivacs1987
aktív tag
válasz
fasirTTT #53539 üzenetére
3Dmarknál a tesztek kimondottan a VGA és a proci(physics) specifikusak(nálam graphics test alatt kb 25-35%-on mentek a cpu magok). Tehát vga teszt alatt minimális cpu kell csak.
Ha megnézed a physics scoreokat (enyém(közel 6k), haverodé(közel 3,5k)), akkor láthatod, hogy az enyém közel 2x annyi, és nálam is előfordul, hogy játékok alatt vga 95+%, és ehhez kell néha 70+%cpu.
A másik ami miatt is cpu limitre lehet gyanakodni, hogy low grafikán sem hozza a kívánt FPS-t. -
lowzor
veterán
válasz
Steve198310 #53538 üzenetére
A 290-nél nem gáz, mint a 280X-nél.
Ott alacsonyabb órajelen megy + Elpida van rajta, ami jobban bírja a hőt. -
fasirTTT
őstag
válasz
papírzacsi #53534 üzenetére
De mondjuk, a 3Dmark pontok a karinál nem kellene akkor kisebbnek lennie ? Ha nem hajtja ki? Vagy ez tök eltér a játékoktól?
-
zozoz1
aktív tag
válasz
scampolo84 #53533 üzenetére
Világos beszéd, értem én az eszmefuttatásod. De még mindig amondó vagyok hogy ha bejön az új széria a használt karik árát az minimálisan fogja befolyásolni egy ideig. Inkább az új raktárkészleten lévő kifutó szériát fogja lenyomni árban...
Az R9 290 egy jó választás, egy jó kari. És ha ASUS párti vagy akkor ne félj az ASUS-tól. Jogosan írják ugyan itt a topikban hogy az egyetlen gyártó aki nem hűti fizikailag a vrmjait. De az Asus meg leírja hogy jó az úgy ahogy van, ők ezt kitalálták hogy működjön. Lám működik. Nekem sosem volt még 70 fok felet egyik vrm sem, de a keresztfiamnál az R9290 sem volt 80 felett...
Hogy végül a fejlesztéssel merre indulsz el a te döntésed, de a ramjaidat is lehetne ennyi erővel megduplázni. A keresztfiamnál már két játék is beszaggatott mert a ram 90% felett telítődött.
-
lowzor
veterán
válasz
belinho #53527 üzenetére
Egyetértek, Full HD-ban ma már nem elég a 2 giga VRAM.
A jövőben meg aztán pláne nem lesz az.
Ezt ő sem fogja beismerni míg nem tapasztal meg egy 3-4 giga VRAM-al szerelt kártyát.
Mondjuk nem mondom, hogy pont a 270X lenne az a kártya, aminél már limitálhat ez a mennyiség, de simán előfordulhat.
BF4 Mantle-ben pl ezzel a kártyával is 100%, hogy limitál, méghozzá nem is kicsit. -
szivacs1987
aktív tag
válasz
fasirTTT #53530 üzenetére
Nekem ezek az értékek jöttek ki. (távoli asztali kapcsolattal csináltam a teszteket, így ez egy kicsit levett a pontokból.)
-
scampolo84
aktív tag
válasz
zozoz1 #53532 üzenetére
Tényleg nagyon jól megy vele minden, amúgy sem vagyok vérpisti csak gondolnék a jövőre....
7850-el kezdtem másfél éve, egy kis ráfizetéssel lett belőle 270X és szeretnék egyszer belekóstolni a felső kategóriába.... mármint ez a terv. Anyagilag azért be vagyok határolva, ezért is jött képbe most a 290, mind erő, mind vram mennyiség tekintetében hozná azt, amire szükségem lenne. Értsd: nem rokkannék bele 5 fps eltérésbe az új széria javára, bár gondolom nem annyit fog hozni, ha igaz a csíkszélesség csökkentés és egyéb finomságok...
Emellett azért nem lenne elhanyagolható dolog, ha jó áron elmenne a kártya, mert nem mindegy mennyivel kell kipótolni majd, viszont ha berobbannak az újak, kinek kell majd a 270x, vagy milyen áron.
Ez zavar a legjobban....
-
zozoz1
aktív tag
válasz
scampolo84 #53529 üzenetére
Szia!
Nem igazán vágom hogy miért akarsz VGA-t cserélni. Nekem is 270X-em van csak ASUS-ban. A Fc4 amit majd hogy nem referencia játéknak vehetünk, simán fut 50 fps-el Ultra beállításokkal, szűrök bekapcsolva alapon. (tény hogy a 2x, 4x, 8x el kell felejteni).
Ha már az ASUS R9 290-en gondolkodsz akkor egy kis infó. A keresztfiamnak az van. Ami nálam 30-35fps-el megy az nála 50-55fps-el hasít. Ez jelentős különbség. Mint a hőtermelése és a fogyasztása is. Plusz 100W durván és el lehet felejteni a hangtalan VGA-t.Amúgy egy érdekesség. A keresztfiam tőle vette az R9 290 oc-t. Már vagy 4 hónapja. Hulla korrekt a pasas és hulla olcsó. Mint láthatod is.
De még egy észrevétel. Írod hogy "tudom hogy jön az új széria". Miért nem várod meg. Az új széria mindig letöri az árakat.
-
fasirTTT
őstag
sziasztok haveromnak ezzel a géppel ennyi pont jött ki 3Dmark-t, ez most jó, vagy nemjó?
csak mert havernak bf3-ba low-on nincs meg a stabil 70 fps se (átlagba 50 van neki) pedig ezzel a karival kellene legalább 100-150
-
scampolo84
aktív tag
Üdv fórumlakók!
Szeretnék idén meglépni egy nagyobb upgrade-et a VGA-ra értve. Jelenleg egy 270X Vapor-X csühög a gépben, ahogy nézegettem 40k fele mennek ezek kb. az aprón (a saját még másfél év garos) a tervezett csere 2-3 hónap múlva lenne esedékes.
Tudom, hogy jön az új széria, csak mégis tanácstalan vagyok, mert nézegettem pl őt:
ASUS R9290-DC2OC-4GD5 R9 290 4GB GDDR5 PCIE
Nem tudom mennyire érné meg beleugrani ebbe, mert a plafon amit a kártyára áldoznék nagyjából 90k lenne, természetesen a meglévőt eladva előbb, szóval ez is meghatározó tényező...
Főként a 4GB vram motivál, illetve jó lenne egy 30-40%-al erősebb kártya ami kiszolgál 2-3 évig még 1080p.
Ennyiért (~90k) vajon fogok kapni ennél jobb kártyát a vörös oldalon az új szériából? Nvidia kizárva. (Tudom, tudom.. kérném a lottószámokat is
)
-
katt777
félisten
válasz
belinho #53527 üzenetére
Mondtam, hogy az rendszer RAM, a VRAM-ot meg tényleg nem láttam
, mi a francnak rakja a sor végére, amikor a többi meg felsorolásban van? Mobiltelón néztem full HD-ben 6"-on, a sorokat figyeltem...
Ha te is elismernéd, amikor tévedsz, az érdekesebb lenne.Ettől függetlenül igazam van, attól még nem kell a játéknak 2GB+ RAM, hogy többet zabál, ha talál még, mert ezzel csak a 2GB+ kártyákat akarják eladni (AMD-től amúgy sem idegenek az efféle bevételbővítő trükkök). Konkrétan néztem pont FC4 ikervideót is Ultra max grafikával 7870XT vs. 280X. Az elavult, ósdi, kidobni való, öreg kártyán is akadás nélkül futott ugyanolyan minőségben, csak 8%-kal kevesebb FPS-szel.
Steve198310: Az elnézés miatt bocs.
-
belinho
senior tag
válasz
katt777 #53526 üzenetére
Fejezd már be, egyszerűen hihetetlen amit művelsz, még igazad sincs, de a másik a hülye.
Nézd már meg azt a képet, amit Steve198310 linkelt.
Ott van, hogy 2800MB VRAM-ot evett, a 4092MB a rendszer RAM nem a VRAM!
Nem az AB mér rosszul, nem photoshopolt, hanem te nem tudod leolvasni -
katt777
félisten
válasz
nagy.matyika #53522 üzenetére
Tele van a net a Far Cry hibáival. Most jött ki az 1.7-es patch, használhatatlanok a régi mentések, még jó, hogy nem merültem bele nagyon. De még az 1.6-tal is kidobálta a játékosokat exe hibával, egész pályaszakaszokat nem lehetett végigjátszani (videók youtube-on).
Hát 270X-re éppen azt mondtam, hogy nem lehet maxi grafikával tolni. Ahhoz min. egy 280X/HD7950 v. egy HD7870XT kell. ezeket max. egy 970-kaliberű kártyára éri meg leváltani, de az is ráérős. A lényeg sztem az, hogy a 2GB VRAM-os kártyákon nem kell semmit butítani a maximális élvezethez, ha a GPU/sávszélesség elegendő. És főleg nem kell csak azért kidobnunk őket, mert a hardvergyártók ezt szeretnék.
Steve198310: Áruld már el, hogy a 3GB-os kártyád hogyan eszik 4096MB RAM-ot!!!
Ennyit a hadoválásról.
Ha nem a rendszer RAM-ot írattad ki, akkor meg egyszerűen nem ismeri fel rendesen az AB, vagy photoshopoltál egyet, hogy bizonyítsd az irdatlan ram-szükségletet.
A 7870-em meg köszöni, jól van, nem melegszik túl, és ugyanazt a teljesítményt hozza, mint a 280X-ek. GPU max. 75°C 1100/1700MHz-en több óra játék alatt, VRM meg max. 98°C (és nem mennek a házhűtők). De csak teszteltem, mert alap órajelen is elvan 65/82°C-on.
És csak jobban tudom nálad, mert itt a kari a gépemben.
Sajnálom, ha az derült ki, hogy pénzkidobás volt a 280X.
Mindenesetre nekem Ultrán is 50FPS körül fut.
nanus: Nem vagyok hülye nV eljárásokkal futattni játékokat AMD kártyán.
Nem csak a RAM- használat, hanem főleg a laggolás miatt. Nem lepődnék meg, mert tudom mivel jár. Persze, ha azt akarnám bebizonyítani, hogy kevés a kártya/RAM, bizonyára belassítanám a játékot, hogy még a grafikát is vissza kelljen vennem.
-
nanus
senior tag
-
Steve198310
őstag
válasz
katt777 #53521 üzenetére
Ne haragudj de össze vissza hadoválsz
. Hogy a viharba jön ide a rendszer ram
. Kit érdekel a rendszer ram mennyit eszik a játék abból. Itt a hangsúly a Vram volt de azért ne zavartasd magad.
További szép napot.
Ui: ha a te beállitásaidat használom vsync nélkül maradjunk abban,hogy 6x fps az alja.
viszont használom a 2x élt így 50 fps a leggyakoribb.
A nagy tuningod felejtsd el mire el éred a 280x sebességét, addigra már szenes a kártyád a melegtől -
nagy.matyika
aktív tag
válasz
katt777 #53521 üzenetére
Nagy piros pont az irományodért. Halkan jegyzem meg, hogy nem én akartam kimondani, hogy nincs optimalizálva a FarCry4, mert én is egy ipari hulladéknak tartom a maga nemében, de nem én akartam leszólni. Az viszont kész tény, hogy jól lehet a mai napig játszani a 270x-el akár fullHD-ben is, csak ne akarjon mindenki mindent ultrára tenni, mert azt nem bírja.
Örülök, hogy te is azon a véleményen vagy, amin én, mert a te írásaidból tudom, hogy értesz hozzá és nem csak karattyolsz megrögzötten.
ProjectCars meg jó példa, bámulatos grafikával 1.5 giga Vram használat. Ezt kéne követni
-
katt777
félisten
válasz
szimi57 #53489 üzenetére
Egyetértek.
Amúgy megnéztem JÓ NÉHÁNY 7870XT vs. 280X párhuzamos videót maxi grafikával full HD-ben, SEHOL nem laggolt a 2GB-os kártya. Ami még remek, hogy mindenütt 8-11% volt a 280X sebességelőnye, amit 7870XTsimán behoz tuninggal (de nem kell semmire, mert játszhatóan fut minden játék), és távolról sem ugyanannyi a 2 kari ára. +1GB-ért cserélni, ami semmit nem hoz a konyhára, puszta pénzkidobás lenne.
belinho: A Crysis ment föl 1900MB fölé (mint lent a Cryengine-es teszt), nem a Far Cry. Sajnálom, ha összekevered, ha én írtam el, akkor bocs.
nanus: Gratulálok, ha HBAO-val tolod a játékokat, amely NVIDIA megoldás az SSAO-ra.
Azzal tényleg ki lehet fektetni bármelyik Radeon kártyát.
nanus: Sehol nem látok 2GB+ VRAm használatot, egyébként meg a felbontás kevésbé számít, mint a grafikai összetettség. Mi több, a felbontásnak a textúrához sincs sok köze (adott esetben), ahogy ezt a CryEngine-es Monster Hunter is bizonyítja: 1280-as felbontásban ugyanúgy 1930MB VRAM-ot eszik, mint full HD-ben.
Nézd csak:
Itt van tuninggal, ha vki a kártyája képességeit akarná összehasonlítani:
Ez meg a windows wdm1.3 teljesítménye, amely "papíron" a 14.7-es Catalyst csomag:
Egyébként nV-s a csomag, és a játékkal ellentétben nem lehet nV-s feature-öket átállítani, ezért ott be is lassul rendesen (de nem laggol). HBAO és hasonlovak.
nagy.matyika: Remek grafikához elég elővenni a DX9-es X3-at.
Hogy a 270 maxon kevés full HD-be, azzal egyetértek. Ha a Far Cry megeszik 3.5GB-ot egy 4GB-os kártyán, az azt jelenti, hogy nem optimalizálták a grafikát. Egyébként meg messze nincs még készen a játék, még 1.6-os verzióban is elemi hibák vannak.
Steve198310: Most felteszed ide a rendszer RAM-ot a 3GB VRAM-os kártyáddal? Ügyes próbálkozás, de kevés. De az is biztos, hogy nem a teljes RAM-ot használná egyik játék sem.
bajzal: A 280X alig jobb egy 7870XT-nél, 7970 sokkal erősebb, és bőven jó mindenre.
sunci_02: Hónapok óta ezt mondom, tesztelek, mégsem hiszik el, annyira erős a piaci agymosás.
Fenét kell neki 750W-os táp. Egy jó 500-as, megfelelően erős 12V ágakkal, ennyi.
Mindenkinek: Az én véleményem még mindig az, hogy csak annak a játéknak "kell" 2GB+ RAM, amelyet szándékosan úgy írtak meg, hogy annyi kelljen neki, mert így adhatják el azoknak a drágább kártyákat, akiknek nincs FullHD+ kijelzőjük vagy több monitoruk, tehát valójában semmit nem nyernek vele. Marketing az egész. (Vagy persze simán optimalizálatlan a driver, ezért eszik több RAM-os kártyán több RAM-ot totál ua. beállítással, de hát a driver is ugyanazért optimalizálatlan.) Ha nem így lenne, legalább egy minimális laggolást tapasztalnom kellene emiatt valamelyik játékban, vagy legalább, ha driverből is javítok a beállításokon, de juszt sem sikerül.
(Természetesen sem nekem, sem ismerőseimnek nincs meg az összes fellelhető játék, de néhány húzósabb azért akad.)
-
Lacuss20
senior tag
Akinek Zafír (Sapphire) Kártyája van regisztrálta magát? Nekem elvileg "gold" tagságom van,de nemigazán találok a weboldalon semmi letölthetőt nemhogy, ami hasznos lenne.
-
sunci_02
aktív tag
Más:
Most néztem egy Vapor-x 280x-et tényleg kell neki a 750W táp? Sapphire 280x
-
sunci_02
aktív tag
válasz
nagy.matyika #53515 üzenetére
Nálam simán fut 270x-en. 48"-on full HD-ban nyomom...
semmi gond nincs vele. Bár shadows és még 2 valami nincs ultrán.
-
bajzal
őstag
Egy kis mellékes kérdés. Most az R9-es palettán milyen erős egy HD 7970? Úgy értem, milyen szinten van? R9 280X-nél erősebb?
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
hambi80 #53513 üzenetére
Tényleg ultra beállításokkal (minden ultra) tényleg meg lehet FC4-el etetni 3.5 giga ramot, de kétlem, hogy 270X-en így játszható lenne a játék, bár itt ahogy már már mennyei magasságokba emelkedik szegény kis 270X, lehet hogy más elképzeléseink vannak a játékélményről
-
RetepNyaraB
veterán
Talan az AB megvaltozott beallitasainak hala, de lejjebb tudtam tornaszni az XT feszültseget. Ez a jo. Mara beken hagyom 900mV, 800/1000 sebessegen (ez az alap filmnezös, regi-gagyi jatekos beallitas, ha dgva megy). Regebben nem lehetett 969mV ala vinni fagyas nelkül. Este ment majd' egy orat a heaven, en neteztem, kutyat setaltattam es most itt vagyok.
A kerdesem annyi, hogy az eleg meleg (kb 24 fok) szobaban felment szep lassan a vegere 67 fok körülre a gpu, 78-ig a vram. 1750rpm körüli ventivel. Miert?
Ha rendesen jatszom es meg van huzva a cucc, akkor se megy ennel feljebb a höfok. Igaz, akkor feljebb tolom a pc szellözest is, meg a venti is felmehet 1800-1900-ig maxban. De azert furcsa.
Ha a butitott sebessegen jatszom valamit 90% körüli gpu kihasznaltsaggal, sose megy 50 fok föle. Ezert furcsa a teszt höfok, hiszen nem furmarkkal hülyitem.Szoval?
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
belinho #53509 üzenetére
"Mi lenne ha megértenéd már, hogy nem lesz gyorsabb a 4GB-os verzió, viszont sok esetben profitál a plusz VRAM-ból, még ha felesleges is rá ennyi."
Megértettem teljesen, maximum nem jól fejeztem ki magam. Engem sem a 4 ezer forint különbség zavar hidd el, főleg, hogy nem az én gondom. Engem az zavar, hogy egy pár szélsőséges esetre alapozva gyakorlatilag tényként kezeled, hogy szinte fasz az AMD, hogy gyárilag nem 4 GB memóriát tesz a kártyára. Igen aláírom, hogy van olyan eset, amikor tud belőle profitálni a kártya, de tudod más számára vannak olyan tényleges grafikát javító beállítások, amiket sajnos a GPU limit miatt nem is tudsz használni érdemben. Nagyon sokat játszottam az általad felsorolt játékokkal a 270X-en és engem sokkal jobban idegesített a számomra alacsony FPS szám, mint az, hogy perverzségből megtudom e tömni a kártyám memóriáját textúrákkal. 45-60 FPS kell a sima élvezhető játékélményhez. Ha valaki beáldozza ezt, annak szíve joga, de engem sokkal jobban idegesít egy nagyobb FPS drop a GPU limit miatt, mintsem, hogy még 100 mega textúrát bele tudok tenni a memóriába ilyen meg olyan beállítással, ami egyébként összességében megpecsételi a játékélményt.
Remélem értetted, amit leírtam! Ha elvonatkoztatsz a szélsőséges álláspontodtól, akkor pontosan az a valós felállás 95%-ban amit én írtam. Kivételek meg mindig vannak, de ne az legyen az általános könyörgöm. Váltottam gtx 970-re, na ez a kártya tényleg tud profitálni a 4GB-ból. Ez tény
Pacsi.
-
belinho
senior tag
válasz
nagy.matyika #53504 üzenetére
Köszönöm az újabb okítást, de nagyon távol állsz a témától még mindig!
Hogy tisztán láss a 635-ös pre alpha verzióval is volt teszt, ez meg a 804-es verzió, tudom mindkettőt ellopták.
Baromi jól optimalizált főleg AMD oldalról, ez látszik a tesztből is, GTX760 vs 290X eredmények. De egy NV-s játékról van szó, ami még meg sem jelent, többnyire csak nagy eseményeken demózza az NV, szóval én még véletlen sem hoztam volna fel példának.Ha visszább olvastál volna, akkor láttad volna, hogy 4K-val került volna többe a 4GB-os 270X. Nem kell rá ennyi, de ilyen feláron én biztos azt választanám a 2GB-os verzióval ellentétben.
Mi lenne ha megértenéd már, hogy nem lesz gyorsabb a 4GB-os verzió, viszont sok esetben profitál a plusz VRAM-ból, még ha felesleges is rá ennyi.Hát a teszt marha jó amit "linkeltél"
van egy másfél perces mérés az is két játék, aminek elég a 2GB-VRAM, bár a BF4 egyes pályákon azért nyel, főleg MANTLE esetén.
Hol van itt a COD:AW, Far Cry4, Wolfenstein, Watch dogs, SOM és társai. -
hambi80
tag
feltettem az omega 14.12 laggol mint állat megoldás?
-
hambi80
tag
válasz
Steve198310 #53505 üzenetére
itt is igaz ami op rendszernél minnél több memoriád van annál többet használ
-
Lacuss20
senior tag
Noh nekem 1120mV,1500Mhz és 1025Mhz ami még stabil 150 már megfagy a WoT, ha elindítom és betölt.
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
belinho #53493 üzenetére
Én is szeretem, amikor valaki a fórumos rangjára hivatkozik. Tudod ez olyan, mint az intelligencia, nem feltétlenül jár korral és erről kiváló tanúbizonyságot is tettél.
Csak, hogy tisztán láss. Arra próbáltam rávilágítani a Projectcars-al, ami egyébként mint két oldalról baromi jól optimalizált játék annak ellenére, hogy ez csak egy korai ellopott változat, ami a neten kering, hogy úgy is lehet minőségű, grafikailag gazdag játékot készíteni, hogy nem kell neki mindjárt 4 GB vram de még kettő, sőt 1.5 sem. Ettől még viszont ragyogóan megmutatja a szerinted "kis" 270X grafika képességeit és GPU limitáltságot pedig én nem is akasztottam rá ilyen képsimítást, mint a tesztben. További ha már ragaszkodsz ahhoz a teszthez azt is láthatod, hogy azért is kiválóan meg van írva a játék, mert a minimum FPS gyakorlatilag alig tér el az átlagostól, tehát se NV se AMD oldalon nincs szinte FPS drop. Nekem is vitte kétszeres élsimítással és maximális textúra részletességgel 40-50 FPS tájékán, ami szerintem becsületes.
A játékok 98%-ban high textúrák mellett már sakkozni kell az AO, AA értékekkel, hogy 1.3-1.5 GB VRAM használtság mellett tudja a kívánt FPS számot a kártya. Az, hogy te találkoztál olyan esettel, amikor éppen nem volt GPU limitáló tényező és szerinted megtudtál volna etetni több grafikus memóriát is 2 gigánál, az iszonyat ritkaságszámba megy. Ha úgy gondolod, hogy ez a kártya 4 GB memóriával többet tudna játék közben, akkor továbbra is azt mondom, hogy elvakultan és elfogultan gondolkozol. Nekem is volt ilyen kártyám, de tudod a cicomázom a szart gondolat jut az eszembe. Jó kártya volt, jó kártya most is, de be kell látni tisztán a korlátjait és az nem az, hogy mennyi memóriát szerkesztettek rá anno a gyárban.
Nem 270x, de a lényeg ugyan az, már ha hajlandó vagy elolvasni és belátni a dolgokat:
http://www.legitreviews.com/gigabyte-geforce-gtx-760-4gb-video-card-review-2gb-4gb_129062
Ott ahol meg tudsz két gigánál többet etetni, sajnos a gpu erejéből fakadóan egyszerűen élvezhetetlen lesz az FPS szám. Ez kész tény, ezért is nem akasztottak rá gyárilag több memóriát. A te észrevételednek egyedül talán Mante esetén tudnák érvényt adni, de mivel kb két játék támogatja úgy ahogy, azért légyszíves erre ne reagálj, mert körülbelül az anyja méhében meghalt már az a gondolat
-
secler07
tag
Sziasztok !
Giga verzió mennyire ajánlott R9 270-ből ? 750ti és közte vacillálok, de combosabbnak tűnik a 270
Új hozzászólás Aktív témák
- Kedvenc zene a mai napra
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- E-roller topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Analóg "félklaviatúra" jött a Lemokey (Keychron) színeiben
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Metal topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Eladó Gigabyte Aorus RTX 3070 8GB /Jótállással!/Dobozos!/Posta ok!/Beszámítás!
- MSI GeForce RTX 3090 VENTUS 3X 24GB OC Garanciával!
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti SUPER OC Edition 16G (kishibás) videokártya garanciával
- Asus ROG Strix RTX 3060 TI V2 OC
- Több db Nvidia Quadro M4000 8GB GDDR5 videokártya számlával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85M-D3H B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3349
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPhone 12 / 64GB / Gyári független / 12 Hó Garanciával / 100% akku
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest