- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Tökéletes töketlenség
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
Új hozzászólás Aktív témák
-
nanus
senior tag
Sziasztok!
Egy gyors válaszra lenne szükségem adott egy VTX 7870 Black (tahiti) a venti mostanában nem kapcsol be csak 94 °C -nál ha beindul utánna már pörög-vezérel rendesen, ha kézzel lefogom (ugy 25% fordulaton) megáll és utána megint nem indul el csak ha maxra tolom a venti %-t megint....már több drivert próbáltam catat, crimsont legfrissebbet .
Jól gondolom hogy venti előbb utóbb megadja magát?!
Aida-l monitorozom a venti % érték megy felfele de a venti nem pörög ,csak 93-94 foknál indul el és utána már félgázon is 70-n tartja és ilyenkor már a ventifordulat is a % értéknek megfelelő.
Köszönöm a segítséget. -
gears27
aktív tag
Üdv mindenkinek! Gariba leadott "cucc-ot" nyomon lehet követni valahol, hogy hol is tart a dolog?
-
bajzal
őstag
Asus R9 270X OC TOP Gyári OC-n kívül nem volt több ráadva. Egyszer csak kb. 2 perc gta 5 utána ilyen szép szürke lett, majd újraindítottam utána a google chrome-ban kikockásodott, zöld-lila stb.. színekben, majd megint újraindítottam, utána már bootolás közben is csíkozott. Beraktam most egy tartalék kártyát (HD 6670) ezzel jó minden. Irány a szervíz?
-
haiiro_o
tag
Sziasztok. Tervezek venni egy 7850 et nemsokára. Mekkora külömbség van az 1-és 2 gigás darabok között?
-
pengwin
addikt
válasz
bitpork #55888 üzenetére
A passzív hűtés sokkal rosszabbul fog teljesíteni amint a gép elkezd porosodni. És ventilátor nélkül is be fogja gyűjteni a port, ez garantált. Így szerintem az egyetlen megoldás a VGA hűtés cseréje (utángyártott ventik a VGA NYÁK-jára kötve, jóval csendesebbek lesznek), és esetleg porszűrők beépítése a gép szellőzőnyílásaiba.
Rákérdeztem a gépedre, mert elfelejtettem, szerintem nyugodtan kérdezősködj és linkelj, erre való a topik. Esetleg a hűtés és ventilátor topikokban is érdeklődhetsz, ott laknak az igazi szakik. -
-
pengwin
addikt
válasz
bitpork #55886 üzenetére
Nem feltétlen lenne nagyobb a hűtés attól még, hogy komolyabb
Vagyis helyesebben szólva ha nőne is, azt nem hosszában, hanem széltében tenné (2,5-3 kártyahelyet foglalna vele a kártya a gyári 2 helyett)
Pl. Arctic Accelero S1 rev2.0 + ventit rá
Vagy Accelero S1, + ehhez is új ventilátorok.
De nézz szét itt, vannak nagyon jó bordák, ha te választasz hozzá valami ventit akkor később az esetleges csere is egyszerűbb lesz...
Meg közben eszembe is jutott, mid van, ez a T3500 pörgeti a topikot rendesen...
Mintha a hátsó részén lévő rácson lenne még hely házventinek... -
-
pengwin
addikt
válasz
bitpork #55884 üzenetére
Ezen szerintem már egy custom VGA hűtés is segítene, pl. valami Arctic vagy Zalman, nem is kéne passzívnak lennie, elég lenne egy komolyabb borda+jobb ventik. Amit linkeltem az alapból egy passzív borda, de van rajta hely két pörgettyűnek, ha valami jobb fajtát teszel rá, akkor máris sokkal csendesebb lesz.
Egyébként milyen házad van és mi kavarja benne a levegőt?Én is nézegetem a VGA hűtéseket, nyáron jár le a 7870-em garija, akkorra tervezek egy nagy hűtés-upgrade-et, házventik+ventivezérlő, akár egy komolyabb VGA borda is szóba jöhet, a csend érdekében.
-
válasz
pengwin #55883 üzenetére
Magán a házon megy a levegő rendesen De pont ezt akarom megszüntetni mert két 120mm-s venti mén akár elképzelhetetlen sebességgel is, az ennek megfelelő hanggal
-
pengwin
addikt
válasz
bitpork #55882 üzenetére
Szerintem lehet, de ha passzív hűtést akarsz (bármilyen VGA-ra), ahhoz jó szellőzés kell, amihez viszont jó házventilátorok kellenek, amik megfelelő légszállítást és légnyomást biztosítanak.
Nekem most csak ez a passzív hűtés ugrott be, azt írják egy 7850-nel elboldogul jól szellőző házban, 270-hez már ventilátort ajánlanak rá.
Vagyis ennél komolyabb passzív hűtőbordával szerintem le lehet hűteni a 270-et, de ahhoz olyan kialakítású ház kell. pl. az enyémben biztos működne.
Vagyis jó drága mulatság a passzív hűtés. -
-
Rendelt már vki távolkeletről MSI dupla venti pótlást? Megköszönném tisztelettel ha tudna javasolni tapasztalat alapján kűdőt.
-
gears27
aktív tag
Sziasztok. Kicsit jobban szemügyre vettem a fentebb leirt "kattogást" a kártyámon. Szemmel láthatoan az első ventinek van egy bizonyos kilengèse... Azaz nem olyan egyenletesen pörög mint a másik. Illetve lassabb is ès csak terhelès alatt kezd hasonló kèppen pörögni mint a párja.. Kèrdès, hogy ha egyenlőre nem gariztatom akkor ez a venti le tud szakadni? Vagy ez elkèpzelhetetlen?
-
CirrMee
addikt
válasz
alratar #55869 üzenetére
Én nem akarom húzni a kártyát, már így is OC a cucc.
A GPU eredetileg az 1050MHz -es tempóra lett szánva, így a 270, de még a 270OC is csak szándékos butítása a GPU eredeti tempójának. Olyan (Asus) 270 -essel nem találkoztam még, ami ne bírta volna röhögve a 1050MHz -es XT tempót.
Az AB pedig nem csak OC -ra alkalmas. A háttérben monitorozásra, venti profil átdolgozására, screen/video capture, illetve OSD infopanel pl játék közben a kijelzőre.
-
pengwin
addikt
válasz
dealerman #55872 üzenetére
Én 1 ventillátoros 7870-et nem vennék, szerintem ehhez a kártyához kell a 2 venti, főleg ilyen 1100-1200-as órajel mellé.
Cserébe jó magas a gyári órajel, ha jól látom a NYÁK is rövid, de előbbi más kártyán orvosolható házilag, utóbbi meg nem szempont ha nem akarsz ész nélkül miniatürizálni. -
dealerman
aktív tag
-
nesh_019
senior tag
Sziasztok a 270x 2GB tudja a DX12-t?
-
Sziasztok.
Nem tudom jó totyikba írom-e kérdésemet, de jobb helyet nem igen találtam.
Tehát, az ASUS R9 270 videokártyámhoz ugye volt egy GPU Tweak progi is, viszont újraraktam a gépet s a lemez eltűnt. Azt tudom, hogy a netről is le lehet szedni, de van egy pár verzió a neten s nem tudom hányas volt a VGA-hóz.
Mindegy melyiket töltöm le? Vagy melyiket ajánljátok? -
orc88
őstag
2 napja recseg a hangszóró ha zenét hallgattam és játszottam egyszerre. Azon sem segitett a driver frissites. Most ddu val letöröltem a legujabb crimson drivert. Felraktam az utolsó olyan drivert ami még nem crimsonos. A hang recsegés megszűnt, 45 percig nem volt blackscreen se, most viszont éppen frissit a winfos. Utána majd hajtom estig, és írok ha van valami. Telorol irtam, bocsi a hibákért
Nem volt a melegedéssel gond, mókolva se volt.
-
orc88
őstag
Üdv!
A profilomban levő gépről lenne szó...
PowerColor HD7870 ghz edition 2gb gddr5.
Tegnap este hirtelen megállt a kép 1-2 secre, majd "No Signal" pár másodperc múlva csúnya zúgás a hangszóróból. Újraindult majd ment kb 2 órán keresztül és semmi. Ma reggel 30 perc használat után ugyan ez. Restart után kb 20 perccel megint. Gyorsan ujrahúztam a windowst, kb 1 óra után megint Black Screen, de zúgás nem volt, a hőfok rendben volt, és a ventik se pörögtek fel.Mit tudnék csinálni vele? Gari nincs. Próbáljam másik driverrel? Ha igen akkor melyikkel?
-
-
gears27
aktív tag
A mai napon le kellett vennem a ház oldalát takaritás céljából. A gépet bekapcsoltam és oldalsó fekvésben a videokártya(sapphire vapor-x R9 290x) első ventije olyan hangot adott ki mint ha valami beleérne(halk kattogás), de látszólag semmi nem ért bele. Illetve szemmel láthatóan lassabban is pörgött az a venti. Mikor a házat visszafordítottam normál helyzetbe ez a hang megszünt. Ez kártya hiba esetleg? vagy ne foglalkozzak vele? A hütése teljes mértékben jó, ugyan is normál használat mellett 20-30 fok közt van terhelés alatt pedig 50-60 fok. Kicsit bennem van a para, bár a kártya még bőven garis. Válaszokat előre is köszönöm
-
gears27
aktív tag
köszönöm a kielégitő választ
-
válasz
gears27 #55852 üzenetére
http://www.game-debate.com/gpu/index.php?gid=1864&gid2=1863&compare=radeon-r9-270-vs-radeon-r9-270x
Nem sok, de jól elhatárolható. Egyes 270-nek pici tuninggal hozzák az X-s teljesítményt. -
gears27
aktív tag
Sziasztok! Vásároltam egy sapphire vapor-x R9 290x kártyát.. Teljesen meg vagyok vele elégedve eddig. Viszont a kérdésem az lenne, hogy mi a különbség az R9 270x és az R9 270 közt?
-
pengwin
addikt
Köszönöm!
Elsőre kicsit megijedtem, hogy esetleg a VGA rakoncátlankodik, de a driver downgrade óta nem volt semmi baj, szóval Crimson probléma.
Na igen, én nem is kísérleteztem OC-val a Crimson alatt, mielőtt telepítettem volna visszaállítottam a gyári default beállításokat.
Meg nem véletlenül tartottam meg a 15.11-es Catalyst setupját a letöltések között. -
pengwin
addikt
Topik címét nem lehetne kibővíteni a 300-as sorozatú átnevezésekkel?
Jó lenne, ha az új kártyák tulajai is idetalálnának... -
pengwin
addikt
Sziasztok!
Böngészés közben (Firefox-szal és próbaképpen IE-rel) a héten folyamatosan ezt a hibaüzenetet kaptam: "AMD display driver stopped responding and has recovered"
Ilyenkor black screen, majd visszajött a kép, semmit se zárt be, csak a Firefox felülete bolondult meg grafikailag (Átlátszottak rajta az asztal elemei és/vagy Win7 aero-s kinézete lett a címsornak...). Ez a hiba általában ismétlődött fél-egy percenként. Semmi más (Irfanview, VLC, LibreOffice, játékok) nem okozott problémát.
Az egyetlen dolog, ami változott az utóbbi időben, hogy hagytam az Adobe Flash-t, hogy frissítse magát. Okozhatta ez aFlash frissítés a galibát?
A GPU-Z logja szerint a GPU és a memória órajele is maximumra (1050 és 1200MHz, ez a gyári beállítás) ugrott az ilyen összeomlásokkor, minden hőmérséklet normális volt, majd miután visszaállt a driver minden órajel visszaesett minimumra (300 és 150MHz).
A legfrissebb Radeon Software volt fent, és az a szerinti legfrissebb driver.
Most visszaraktam az utolsó CCC-t, úgy néz ki ezzel minden rendben.
Tapasztalt valaki hasonlót?(#55844) Nagya21
Isten hozott a klubban!
Úgy látom leginkább új használtkártya-tulajokkal bővül ez a topik...
Nekem se újonnan vett kártyám van, de legalább így örülhettem valamiért az R7 370-nek, gyakorlatilag garantálja a folyamatos driver supportot 7850/7870-hez. Épp elegen siránkoznak miatta, hogy egy 2012-es GPU-t újra kiadott az AMD, legalább valaki örülhet neki. -
Nagya21
addikt
Üdv Mindenkinek!!
Múlt hét pénteki nappal beléptem a Clubba egy Sapphire 7850-es karival.(1gb ram)
7790-et váltottam le.
Üdv Nagya -
-
-
pengwin
addikt
válasz
bitpork #55840 üzenetére
Néztem képeket a T3500 alaplapjáról... jól látom, hogy 5 pines ventilátor-csatlakozók vannak rajta?
(1db 4 pines memóriafoglalatok CPU-val átellenes oldalán, 2db 5-ös a CPU mellett a lap szélén, és még 1 a SATA-knál [vagy az a 4 pines lenne az a PCI aljzatok mellett?])
A 270-ed OC-jéről meg csak annyit, hogy ha feszültség emelés és a TDP kereted növelése nélkül tolod feljebb az órajelét, akkor nem lehet semmi baja: ha nem fér bele a 147W-os TDP-jébe, akkor legfeljebb nem fog az általad beállított órajelen menni. GPU-Z sensor logjából utána meg lehet nézni, hogy hány MHz-en járt terhelés alatt, ha bírja az OC-t akkor öröm-bódottá'.
Az AMD-s TDP értékek egyébként is elég extrém terhelés esetén jönnek elő tudtommal. -
válasz
pengwin #55839 üzenetére
A dell alaplapja 4 csatis és nem egyezik a sorrendje sajnos semmi szállítóéval
Rákötöttem egy próbát a gyári helyett, és a bios úgy vérnyákolt h csuda.
Előlapi helyen szabad már nincs , mert van 3 hdd 1 ssd és egy dvd lom, így minden hely foglalt (2db 5.25 és 1 dvd 1 hdd, a 2 db 3,5ben egy gyári usb-hang kivezetés és 1 hdd, plusz a lenyitható oldallapban van 1 hdd + 1ssd )Tudom béna vagyok, és a körülmények áldozata, de IJ esete van nekem. Majd ha lesz péz akkor lehet egy nagyobb dell-re váltok amiben több hely, meg 2 cpu lesz
Köszönöm szépen a segítséget! -
pengwin
addikt
válasz
bitpork #55838 üzenetére
1. Teszel egy ventilátor vezérlőt az egyik külső 3,5"-es vagy 5,25"-es meghajtóhelyre, arra rákötöd a PWM-es ventiket és a vezérlőt eteted molexről
2. Az Arctic-nak vannak olyan PWM-es ventijei, amiket egymásra lehet kötni, így egy alaplapi kimenet 2-3 légkavarót is tud táplálni-vezérelni (ha azok egyformák)Nagyon hasonló a problémám, nyáron fel akarom javítani a Dragon Slayerem hűtését, mert most minden venti molexről megy benne. Szó se róla: nem vészesen hangos (szobatársam simán tud mellette aludni), és nagyon jól szellőzik, 7870 fesz emelés nélkül stabil 65 fokon üzemelve tartotta az 1150 MHz-et, pedig 2,5 éves kártya, ha minden igaz (hűtése nem volt piszkálva, még le van matricázva a csavarja).
-
válasz
kriszbon #55837 üzenetére
Elől van benne kettő hátra nem tudok belerakni, mert nincs se csatlakozó se szabályzó neki
Bal oldalon a ház elejében az a nagy fekete , 2 darab 120mm-s venti. A hátulján ott van a hely ugyan, de sem a bios nem kezel több ventit, se megfelelő vezérlést. a Tomshw is teli van ezzel a kérdéssel, és vagy full idiótában 100% pörög molexről vagy be kell mászni a házba ha állítani akarjukMondjuk mindent nézve elégedett vagyok a géppel így is, csak hát a kisördög...
-
kriszbon
őstag
válasz
bitpork #55836 üzenetére
Néztem én hogy írtál róla, és a gépházat is néztem ott az oldalon.
Eleve hátul van 2 ventilátor hely, és gyanítom elől is van 1-nek hely a műanyag burkolat alatt(szokott lenni).
Ezek gyárilag kialakított helyek, így bele kell hogy férjenek.
Persze te tudod hogy teszel bele vagy sem. -
Há kipróbáltam. msi áfterbörnerrel 1050. Semmi fesz mod- Fallout 4 80-82°C. És szakaszosan hangos lesz. Asszem nem lesz tyuning.
-
Giot
addikt
válasz
pengwin #55832 üzenetére
A 7850 lecsúszott az r7-es ligába. A teljesértékű pitcairn gpu-kat meg kétfelé tették.
Ez aztán a parasztvakítás.
Lehet szégyen hogy nem tudtam, pedig volt 2db 7870-em meg egy 270x-em, de ezt már nem követtem nyomon. Kösz! Most pótoltam utána is olvastam.
AMD nagy mestere az átnevezésnek.... -
Ha órajel emeléssel nem emelek szükségszerűen TDP limitet, akkor milyen jelenségre számíthatok ha nem kékül?
-
CirrMee
addikt
Javaslom tanulmányozd ezt:
A képen alig van eltérés fogyasztásban a 270X és a 7870 között, órajelben pedig ugye 50MHz a különbség, +DRAM órajel különbözete. Biztos csiszolgattak a gyártástechnológián, ilyenkor lejjebb is lehet szorítani a fogyasztást, de a kép alapján itt nem történt ilyen, szóval csak szimplán átcímkézték a régi cuccost, meg dobtak rá gyorsabb DRAM chipeket.
bobalazs
1050MHz a 270X szintje, az 1150 már OC -s órajel.Hogy miért adták ki olcsóbban a 270et ez egy rejtély.
Piaci igények lefedése.
De a gyártók sem hülyék, különben nem vállalták volna be a sima 270 -es OC változatait. Magyarul a gyártók is tisztába voltak azzal, hogy bőven elég oda az 1db tápcsati is. -
Giot
addikt
válasz
bobalazs #55824 üzenetére
Igaz nem vagyok szaki de itt már azért a második bőrt húzták le a Pitcairn-ről, még ha át is nevezték.
Jobb a gyártási hatékonyság, jobban sikerülnek a gpu-k, kevesebb szivárgó áram, kisebb fogyasztás mellett magasabb órajelre is képesek.
Így lehetséges hogy 1x 6pin-nel is hozza a 270X órajeleit.
Bár szerintem a fórumtárs kifogott egy jobb darabot aminek örülni kell, de nem hiszem hogy ez általános lenne.
A biztos a 2x6 pin és a magasabb fesz vagyis a 270X ezekhez az órajelekhez. -
bobalazs
nagyúr
-
Popes
őstag
válasz
bobalazs #55822 üzenetére
Szerintem olvasd át még egyszer figyelmesen amire válaszoltál.
Ott a GPU-Z valid is, és szó nincs 1050-ről, de nem is tudom hová akarsz kilyukadni ott van az eredmény és hasonlítsd össze a 270x eredményeivel és órajeleivel. Ezek alapján kizártnak tartom hogy ne kérné be ez is a 180w-ot.(de mindenképp 150w fölött kell lennie)
És bármilyen hihetetlen 1db tápkábel van és gond nélkül megy amint látod. -
Popes
őstag
válasz
bobalazs #55818 üzenetére
És szerinted hogy kapsz kevesebb teljesítményt ha stabilan tartja az órajelet? Mivel szabályozza vissza?
Futtattam a kedvedért egy Unigine Heavent végig stabilan 1150mhz 100% kihasználtság és a pontszám is azt mutatja hogy hozza a 270x szintet, semmi jele hogy lenne 150w-os határ. (vagy a 270x sem eszik 150w-ot
)
Giot Még a limitet sem biztos hogy ki kell tolni, nálam a limit és a fesz is alapon van.(bár ezt gondolom kártyája válogatja)
-
Giot
addikt
válasz
bitpork #55816 üzenetére
Igen néztem, nem lesz gond a tuninggal, csavarhatod neki.
A 270x és a 270 ugyanarra a gpu ra épül, letiltások nincsenek egyikben sem (ebbe beleszaladtam az előbb) alacsonyabb órajeleken szalad a 270 emiatt elég neki, a +1 6pin. Nyílván ki kell tolnod a tdp limitet az overdriveban hogy ne szabályozza le magát. -
bobalazs
nagyúr
válasz
F e Z o #55812 üzenetére
Mutasd már meg hol van leírva hogy a pci-e 3.0 sín 150 wattot ad le a kártyának, nem látok én semmi ilyet!
Popes
Mivel a 150 watt az max amit fel tud venni.
Optimalizálták a fogyasztását valamelyest. Ha eléred a 150 watt határt és tovább emeled az órajelet ugyanazt vagy kevesebb teljesítményt kapod. -
Popes
őstag
válasz
F e Z o #55814 üzenetére
Igazad van, de itt 1280 vs 1280 a felállás.
"Ugyan az R9 270-re hivatalosan már a Curacao kódnevű cGPU került, de ez gyakorlatilag a Pitcairn lapka felújításának tekinthető, így a főbb paramétereket tekintve nincs eltérés a két megoldás között. Mindez 1280 darab aktív shader részelemet tarkar, 2-2 darab ACE, setup és raszter motor, 80 textúrázó csatorna és 32 blending egység mellett." LINK -
kriszbon
őstag
válasz
bobalazs #55810 üzenetére
Ezzel semmit sem mondtál, mert az hogy egy szabvány leírja ezt, az nem jelent semmit.
A másik meg, hogy tudtommal a 150W-os fogyasztás csak elméleti szinten van maxnak meghatározva, ha fizikaliag vagy elektronikai úton nincs ez lekorlátozva, akkor továbbra sem értem miért ne tudna többet felvenni. -
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem. Van bárkinek mért tapasztalata az R9 270 OC MSI túlhajtásakor keletkező többlet fogyival? Gondolok itt arra, hogy mennyivel képes meglépni a 150wattot ha meg van cibálva? Létezik bármilyen nem csak min-max adat erről?
Előre is köszönöm szépen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- Nők, nőügyek (18+)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hardcore café
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iPhone topik
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti SUPER OC Edition 16G (kishibás) videokártya garanciával
- NVidia RTX 3080 Founders Edition + 12VHPWR átalakító
- GIGABYTE RTX 4080 SUPER 16GB GDDR6X GAMING OC - Gari 2027.12.10. -ig - Eladó!
- ASUS GTX 1060 6GB GDDR5 ROG STRIX OC Eladó!
- ASUS RX 5700 XT 8GB GDDR6 ROG STRIX OC Eladó!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Lenovo Thinkpad Tablet X1 Gen 3
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Honor Magic7 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest