- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- perge666: Anbernic kézikonzolok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lecsokolbi
aktív tag
Halihó!
Asus 7870-em van a gyárilag legerősebb verzió. Napokban olyan dolgot csinál, amit nem tudok hova tenni mert stabil a rendszerem (win7 64bit) nem volt driver módosítás stb stb. egyszer csak játékban elkezdett textúrázni
Aztán bekapcsolás után is csinál olykor érdekesetFelhívtam boltot megyek haza héten viszem. 2 éves volt nemrég...
-
bozsoki93
csendes tag
Üdv
A múlthéten vásároltam egy Sapphire PCIe R9 270X 2GB DDR5 OC Dual-X típusú videókártyát. Az a problémám vele, hogy egyes játékokban a textúrák szélei "vibrálnak". Feltöltöttem egy videót példának egy játékbó, az épületek sarkainál látszik legjobban a vibrálás, de ugyanez van egy másik játékban az áttettsző kerítés textúráknál is, valamint a képernyőm közepén gyakran fekete csíkok villannak fel, vagy egyes játékokban ha olyan textúrára nézek hullámzik.
Kb 18 mp től látszódik a vibrálás a ház ablakainál és sarkánál:
https://www.youtube.com/watch?v=TP9hPWTQuWQ&feature=youtu.be
Elnézést a rossz minőségű videó miatt, remélem azért szemlélteti a problémát.
Két driverrel próbáltam, mindkettőt a hivatalos weboldalról töltöttem le. Először a legújabb driverrel próbáltam, majd az annál újabb béta verziós driverrel, de mindkettőnél ugyanez a hiba. A beállításaim a következők Catalyst Control Centerben:
http://kepfeltoltes.hu/150426/settings_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Itt is próbáltam többféle beállítást, de sehogy sem akart jó lenni.
Egy másik fórumon valaki ezt a választ adta:
"Élsimítás, anizotróp szűrés, trilineáris szűrés. Ezek kellenek.
Vannak élsimítási eljárások, amik alpha test shadereknél nem működnek (ilyenek a kerítések is, meg minden olyan, ami éles, áttetsző textúrával rendelkezik). Vagy esetleg a CCC-ben mit tudsz beállítani. MSAA például nem hatékony élsimítás ilyen tárgyaknál, mint az a kerítés."
Ezen beállításokat nem találtam ilyen címen, de próbálgattam mindent CCC -ben, amit csak lehetett.Mi lehet a megoldás a problémára?
Előre is köszönöm válaszotok!
-
mihione
őstag
Na asszem akkor beruházok egy 7870-re,gondolom így is jelentős javulást fog hozni a 5850-hez képest mivel az új játékok a dx11 miatt nem fekszenek neki annyira.Ma probálkoztam a 4ghz-es órajellel de emelni kéne még a feszen hozzá,viszont csak 0,025-ös lépcsők vannak az 1,5 voltal meg már nem indul a gép.Gondolom nem annyira OC-ra lett kitalálva az alaplapom,így 3,9-en betonstabil és a north bridge,HT is kapott 200 mhz pluszt ezzel is javítottam a procin lehet még 200-at elvisel ha meglesznek a házhűtők.
Köszönöm a tanácsokat,tapasztalatokat!
-
ElGatto
aktív tag
Hali!
270 X kártyám van és már nem először fordul elő, hogy az ARC online játékoknál pl. Neverwinter és Star Trek Online a karakterek arca fehér batár nagy pixeles...
Mi lehet a gond, mi lehet a megoldás? -
hackeeeee
Jómunkásember
-
mihione
őstag
válasz
hackeeeee #54688 üzenetére
Szia látom már ketten is írtátok a 270x-et hogy azért elboldogul vele a 965.Tudnál nekem róla pár infot mondani h kb hogy mentek a játékok meg milyen beállításokkal?Illetve ami még fontos lenne hogy valahogy az a tapasztalatom ati kártyákkal hiába van mondjuk 40-50 fps nem olyan folyamatos a kép mint egy nvidian.
-
zzola
titán
Üdv!
Véleményetek szerint egy OC R270X-et melyik legkisebb CPU tudja meghajtani (ne legyen CPU limit!)? Intel és AMD is játszik!
Köszi! -
csabi0805
senior tag
Sziasztok!
Nemtudom,hogy emlékeztek e még a történetemre,de nekem artifactolt a VaporX R9 270X-em.
Na az a helyzet,hogy ha minden igaz akkor adnak helyette egy R9 270X Toxicot.
Valaki véletlenül nem tudja hogy egy Zalmann Z9 Plus házba befér egyáltalán?
Mert én most néztem és 29,5-es Vga fér bele ha minden igaz.
Ez a csöpségmeg 30,8 centiméter azt hiszem.
Szóval valakinek nincs véletlenül tapsztalata az ügyben? -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
CoolBoy323 #54687 üzenetére
Ilyenkor azért meg szoktam említeni, hogy Nálam szépen volt 100/100%-os GPU terhelés a 965-tel annak idején a 270X CF-fel.
Persze tény, hogy sokat gyorsult minden, amikor procit cseréltem, de nem okozott csalódást.
-
mihione
őstag
Sziasztok!Le szeretnem cserelni az 5850-em egy 7850-7870-re.
Kerdes az lenne hogy egy Phenom x4 965 ki tudna hajtani?Nem gyari orajelen hajtom hanem 3.9-en de lehet a 4 is meglenne. -
Speed®
titán
válasz
Exelsior #54680 üzenetére
Azzal a 7V adapterrel nem csak az a baj ez esetben, hogy kicsi a ventifordulatod, hanem hogy konkrétan veszélyes a gép egészére is. Ugyanis vannak annyira kretének Arcticék is, hogy ezt nem sönttel, hanem a 12-5V kötéssel állítják elő. Fogd meg a csatlakozót, amibe a molexet dugod és variáld át úgy, hogy a fekete madzag feketéhez essen (GND), a másik meg a sárgához (12V). Így max fordulatot kapsz. Ha nem riadsz vissza a kókánytól és szabályzást is akarsz, akkor az a megoldás, amit raubisoda írt. A kártyával semmilyen módon nem fogsz PWM módban vezérelni, ha gyárilag 3 PIN / Voltage módban szabályoz.
-
Exelsior
őstag
Sziasztok,
Adott egy VTX7870-es kártya aminek a hűtőjét tavaly nyár végén lecseréltem mert akár 90fok-ra is felment a hő játék alatt.
Amit vettem egy Accelero Twin Turbo II csak sajnos kifogtam egy gyári hibásat mivel a a VGA-n lévő 4 pinek csatlakozóra rádugom a Venti csatlakozóját és el sem indul a hűtő így rádugtam egy adapterrel amit hozzá adtak ami elvileg 0.7V-os de a ventilátor csak alapjáraton fut. Mivel PWM nem jöhet szóba most a VGA GTA V alatt stabilan 79fokos. Ezt tartja órákon keresztül.
Kérdésem. EZ a hőfok még elmegy vagy mindenképp lejjebb kellene tornászni. Esetleg pasztázzam újra? kézzel érzésre elég melegek a bordák szóval a hőelvezetés megy szépen csak kevés a légszállítás.
Minden kis bordát ráraktam a kártyára azt jól össze szereltem.
Hogy tudnám megoldani hogy működjön a PWM a VGA kártyán? A régi hűtésnek 3pines volt a csatlakozó az működött. De kevés volt a hatékonyság és olyan hangos volt mint egy porszívó.
Várom a javaslatokat.
Köszönöm.
-
RPZ
tag
Ide is beillesztem, ez már a végjáték sajnos :S:
Ismét megjöttem a hibás 7870-el kapcsolatban. Szakértői véleményt kérnék! Nem tudom felfogni, hogy mi lehet a baja!
Annyit csináltam, hogy kikapcsoltam az ULPS-t, meg a biosban a cool 'n' quiet-et, hátha csoda történik. Ezután 24 (HUSZONNÉGY) órán át teszteltem! Már éppen ki akartam kapcsolni, hogy ezekszerint minden szép és jó, amikor beadta a kulcsot!
[link]12 órán át loopoltam a 3dmark skydive tesztjét, meg sem kottyant neki, kb. 10 órányit használtam mindenféle programot futtatva, netezve, 2 órát meg ment youtube ill egy mkv file egyszerre. Hogy bírhat ki ennyit mindenféle hiba nélkül, aztán egyszerre csak k.o.? Ilyen a mesében sincs. A vége felé mondjuk pár percenként voltak akadások a gép működésében.
Az előző kártya mellett nem volt semmi ilyen bajom a géppel.
Másik gépben nincs értelme tesztelni, mert úgyis ebben a gépben kellene működnie.Pedig már beleéltem magam, egy jó kis 9800gtx+-t váltott volna
. /Vicces lenne gtx980-ra cserélni a 9800gtx-et, de az kb 300k-ból jönne ki, szóval az nem játszik./
[link]
[link]
[link]
A 7870-nek kb. 6-szoros a számítási teljesítménye. De szép lett volna, ha minden klappol! Így sajnos vissza kell vinnem
.
-
Csapoati
nagyúr
Hello!
Szerintetek a jelenlegi tápom (FSP400-60APN) meg tudna bírkózni egy R9 270-nel? Jelenleg egy 7850-et simán meghajt, de azért fő a biztonság. Ja, a konfigom az adatlapomon, a procit 3,3GHz helyett 3,6-on járatom.
-
RPZ
tag
válasz
Speed® #54668 üzenetére
Ok, köszönöm a jókívánságot, és a segítséget
!
Természetesen Corsair-t akartam írni, a Chieftec véletlen volt. De így sem biztos ám a Seasonic belső, úgy olvastam legalábbis, hogy volt másik változata is sajnos. Csak eddig még nem vettem a fáradtságot, hogy utána járjak.
A driverrel többet nem lehet csinálni, órajelekről, feszekről ennyit tudok, amit a gpu-z mutatott, szóval ha mégegyszer elő tudom idézni a hibát, akkor viszem vissza a régi tulajának (állítólag visszaveszi).
Mondjuk ha teljesen egyenletesnek kellene lennie a feszültségnek, akkor a linkelt képemen is látható kis anomáliák lehet, h nem egészségesek.Na megkínálom egy kis Youtubbal
.
-
Speed®
titán
-
RPZ
tag
A tápról nem tudom megmondani, h milyen.Vx450-es, de a látható oldalairól nézve nincs rajta felirat.
Van fent driver. Először a legutolsó bétát raktam fel, majd pedig a legutolsó whql-t.Mondjuk most látom, h tényleg nem a 7800-as szériát írja, az előzőnél még kiírta. Monjduk a whqlre való váltásnál csak simán a drivert töröltem, és raktam fel az újat, nem az egész kócerájt Catalystostól.
De legelőszőr DDU-val lesikáltam, és után toltam fel a bétát. -
-
Speed®
titán
Pontos típust a táp esetében, jussunk közelebb a lehetséges megoldáshoz.
Ha GPS-450 és nem CTG-450, már most szólok, hogy az problémás típus..300/150(600) az normális, ennél több max. több monitor esetén kell legyen.
A kilőtt ULPS abban az esetben segíthet, ha az órajelkapuzással van gond.
Vagy ha esetleg túl alacsony feszt kap idle. Ez meg javítható BIOSmoddal.. -
RPZ
tag
A tápom egy 450W-os Chieftec (elméletileg Seasonic belsős, bár erről nem győződtem meg), már jó régi, nem tudom hány éves.
Idle-ben a két feszültségérték: 11,76-84V és 0,896V
Load-ban: 11,8V és a második megnőtt 1,2V-ra.
Itt egy kép is róla, mondjuk volt pár érdekes negatív értékű tüske benne a kijelzés szerint (-45V meg hasonlók).
[link]
Az viszont érdekes, hogy idáig idle-ben 400 mhz volt a gpu és 1200 a ram, most pedig 300 ill. 150 a két érték.ULPS-t kikapcsoltam most a regeditben, akkor várom a sültgalambot. Megint sok órája nincs hiba.
-
RPZ
tag
válasz
raubisoda #54658 üzenetére
Hú, gyorsan jött a válaszod, láttam, h itt lassabban pörögnek a hsz-ek, így el is felejtettem ide visszanézni.
Igen, unlockos. Tetszik az ötleted, én is ebben reménykedtem még, h esetleg vmi cpu, v ram összeférhetetlenségről van szó. Persze nem értek hozzá, csak fantáziálok
.
Érdekes módon kb. egy hete raktam fel először az amd overdriveot, és akkor meg is próbáltam kicsit húzogatni (pedig már kb 5 éve megvan a proci, aztán az első fagyás után visszaállítottam mindent eredetire. A biosban is tettem egy próbát, és emlékszem, h 110-re nőtt a pcie, de nem tudtam, h az most jó, vagy rossz. Viszont akkor mindent vissza is lőttem eredetire:
[link]Tehát elvileg ez most nem okozhatta a gondot. VISZONT: most eszembe jutott, hogy van ez az "Enhanced Halt State" feature (ami ugye mindig a terhelésnek megfelelően változtatja a szorzót és a feszültséget) a biosban, és ez be van kapcsolva. Emellé az is oda van írva, h stabilitási és kompatibilitási problémákat is okozhat. Persze 5 évig nem okozott problémát, bár ez most új hardverelem.
Lehet esetleg ez a ludas?? Most kikapcsolom, és tesztelgetem. -
RPZ
tag
Sziasztok!
Vettem használtan egy Sapphire 7870-es kártyát, és ezeket a rusnya hibajelenségeket tapsztalom:
Az a vicces, hogy 2-3 órán át hiba nélkül lehet vele a legdurvább játékokat futtatni, viszont néhány órányi 2d-s használat után teljesen random széthullik így a kép, ilyenkor újraindítás után megint működik minden. Youtube videólejátszáshoz is köze lehet, bár legelőször driver install után első indításkor kb. 20 mp. után is előjött ez a baj a sima asztalon. A rendszer nem fagy le, minden működik (működne) tovább, csak a kép törik szét.
Elvileg ez újabb sorozatból való, nem a régiekből. Cpu-m: phenom II x4 955, oprendszer: win 7.
Először DDU után a legújabb béta drivert raktam fel, majd lecseréltem az utolsó whql-re, de ugyanúgy előjött most a probléma.
A kérdés az, hogy mi lehet a baja, dobhatom kukába???
-
Speed®
titán
válasz
dodopek #54654 üzenetére
Jó lehet, végtére is ez egy S1 gyári ventikkel..azzal meg hűtöttünk anno 4870/90et is, ami 160/190W TDP kb..ha van megfelelő furattáv és nem lóg rá semmire, bírni fogja. A ventik nem csereszavatosak viszont, kerettel együtt lecuppannak a bordáról, max. felkötegelőzöl saját darabokat, ha megfárad idővel.
-
dodopek
addikt
Sziasztok megint!
Az R9 270-re jó a twin turbo első verziója? Kicsit aggaszt a 120W TDP. Ha igen, a ventik, vagy akár a csapágyak cserélhetőek ebben a hűtőben?
Köszi a választ! -
r3dsnake
nagyúr
Tervben van, hogy vga-t váltsak R9 270-re vagy 270X-re. A tápomon 1x6pin van PCI-hoz. A maradékot ki tudom szolgálni molex átalakítóval? Külön ágon vannak, moduláris táp. (Corsair CX430M)
Köszi!
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Húzás nélkül egy r9 270 AMD referencia hűtővel mennyire hangos? Érdemes lecserélni? -
CJ3
senior tag
Az i5 3570K-m 4100 Mhz-en kihajtana egy 280X 3Gb ot?
-
ot93
senior tag
szerintetek ennek a javítása mennyibe kerülhet? megérheti 28k + javítással?
-
vlevi
nagyúr
Akkor te 10"-on nyomod fullhd-ban
23-as monitoron elég förtelmes minden játék, AA nélkül. Mondjuk én főleg pcars, assetto-t játszok 40"-on, és ott már igencsak kockás a kép aa nélkül.
Valamennyi kell. Játéka válogatja, hogy mennyire van jól otpimalizálva, és, hogy milyen AA lehetőségeg vannak, de ha van smaa, vagy fxaa, érdemes megpróbálni, a sima aa helyett. -
Speed®
titán
-
CJ3
senior tag
Végül is megvettem a Sapphire 270X 4Gb os verziót majdnem full-on megy a GTA V és megvan a 30-40 FPS
4x-esen a dolgok van ami 8X-oson. Néha leesik azért 25-26 fps re de ennyi belefér nekem bőven. megért +4000 Ft ot
-
raubisoda
senior tag
HD 7870 Myst LE/i7 2600/8gb DDR3/2x1TB Barracuda.
mint a fittyfene fullhd szinte minden csuma kivéve AA.65 fix fps.
-
Ciccuka
veterán
GTA 5 hogy fut akinek R7 265 vagy HD7850-ese van?
-
malacka87
őstag
Az létezik hogy csak egy régebbi driverrel tudom megtartani a normális képbeállításokat? Gondoltam kipróbálom ezt az új betat de megint se szín se kontraszt és akármit bűvészkedek nem lesz jó. Csak megvakulni lehet tőle. Manapság tényleg olyan nehéz lenne hogy driver telepítésnél megtartsa az előző ilyesfajta beállításokat?
-
joysefke
veterán
Sziasztok! mi most a legstabilabb Catalyst? Nekem 14.9 van fent, ezzel elégedett voltam, de frissítenék. (BF4-hez)
Béták nem érdekelnek.
J.
-
CJ3
senior tag
Sziasztok a jelenlegi Asus R9 270X 2 Gb omat lecserélem
egy Sapphire 270X 4 Gb os verzióra azzal stabilan fullon fog futni a GTA V?
a mostani 2 Gb ossal a lehetséges beállításokkal 70-80 FPS.Ha meglesz a 4 Gb os VGA és mindent felhúzok maxra bírni fogja ugye?
Jó lehet némi komprumisszum élsimítás nem 16x os pl
Vagy 280X 3 Gb-os verzió? De az meg "kevés" mert a maxhoz 3.5Gb ot foglal a beállitás.
-
Rison77
senior tag
válasz
Rison77 #54604 üzenetére
Közben leszűkült a hibák száma. Fogalmam sincs miért, de akkor csíkozódik a monitor ha egy bizonyos streamet nézek twitchen, gpu közben 25%, 30 fok, screenen, videón nem látszik ha próbálom felvenni. Az asztal villog, nem a böngésző. Viszont ha átkapcsolok másik streamre megszűnnek a csíkok, ha visszakapcsolok pár mp és újra ott vannak. Nah erre valaki tud ésszerű magyarázatot?
-
Cartmenn
aktív tag
-
Rison77
senior tag
Sziasztok!
Ma reggel óta lettem figyelmes egy olyan jelenségre, hogy a képernyő bal felső sarkában megjelenik 3-4 szabályosan elhelyezkedő villódzó csík teljesen random időközönként. Először azt hittem a monitor égett ki, nem mai darab, de ha áthúzok rajta egy ablakot, akkor mint egy radír kitudom törölni. MSI 7870OC-ról beszélünk. -
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Kikki90 #54589 üzenetére
7870 DC2-m van, és legalább olyan halk, mint egy Vapor-X!
Én nagyon szeretem, csak ilyen kártyám lesznek a jövőben is! (azért nem vapor-x, mert kevés a gari a sapphire-ra!)
volt 7870 tahitisem is, de az hangos volt, és be is szart... nekem nem érte meg a minimális teljesítmény növekedést a zaj
-
Expendable
aktív tag
válasz
trufa12 #54588 üzenetére
Itt van egy teszt 5 db 270x-ről:
http://uk.hardware.info/reviews/5003/five-amd-radeon-r9-270x-tested-asus-msi-sapphire-and-xfx
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2984
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Eladó Apple iPhone Xs Max 256GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest