- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hubba12
senior tag
válasz
Steve198310 #54596 üzenetére
Így gondoltam
De sajnos ez az Asus-ra nem igaz...
-
Hubba12
senior tag
válasz
Steve198310 #54594 üzenetére
ja értem a tied le butítót 7870 volt... Az már úgy rögtön más
-
Hubba12
senior tag
válasz
Steve198310 #54592 üzenetére
Aha értem én ki fogtam egy anti tuningosat mert nekem csak 1040-et megy 1210mV mellett... Lehet ki probálom de nem hiszem
-
Hubba12
senior tag
válasz
Steve198310 #54590 üzenetére
Az úgy kemény. A 7870 bios nélkül mennyit ment a gpu?
-
Steve198310
őstag
-
Kikki90
tag
Sziasztok!
ASUS HD7850-DC2-2GD5-V2 -ről mi a vélemény?
Sapphire HD7850 DUAL-X 2GB GDDR5 és a fent említett kártya között vacillálok. Nagyjából egy árban vannak, csak az ASUS-ra még van több mint fél év garancia. Kiemelten fontos számomra, hogy halk legyen a hűtése, ezért érdeklődnék, melyiknek halkabb a kettő közül? Soha nem volt még ASUS termékem, ezért kicsit tartok tőle, ellenben eddig szinte az összes VGA-m Sapphire volt.
Köszönöm!
-
trufa12
addikt
Sziasztok erről mik a vélemények?
meg esetleg azt tudni melyik a legjobban tuningolható a 270x ekből?
-
Hubba12
senior tag
válasz
Steve198310 #54581 üzenetére
1300 azt hogy? Nekem nem enged többet 1210-nél.
-
marcus1
tag
válasz
raubisoda #54580 üzenetére
az adatlapodon néztem azt hittem az van még.
Hát arra jutottam ha nem tudom programokkal ki tesztelni mennyi fesz. kell neki felesleges hasraütés szerűen bios-okat írogatni hozzá és szar-kodni vele napokig sztem el adom aztán veszek egy hd 7870 v R9 270-et most elég olcson vannak HA-on.
-
raubisoda
senior tag
válasz
Steve198310 #54581 üzenetére
Úgy van és igaz már beugrott a régi szép 7850-es idők emlékére.
-
Steve198310
őstag
válasz
marcus1 #54579 üzenetére
Az I/O lemez felé tolt kapcsolót lehet átírni
Az kérdésedre a válasz miért nem tudod alul feszelni progival ... az hogy nem lehet mert gagyi a VRM és nem engedi csak BIOS átírással
Asyc Quality?(#54580) raubisoda : Használtam 1300mV is de semmi meg sem kottyant neki. Sajnos amit ment az max 1245Mhz GPU órajel jött ki így is csak
-
marcus1
tag
válasz
Steve198310 #54577 üzenetére
köszi
már sokszor használtam ezt a progit régi ati kártyáimnál.Nem tudom melyik állás melyik
mert két állítási lehetőség van de leírás nincs sehol hozzá.
-
Steve198310
őstag
válasz
marcus1 #54568 üzenetére
Leírás a Flasshez
Jut eszembe a BIOS kapcsoló melyik állásban van mert az egyiket nem tudod flasshelni -
raubisoda
senior tag
válasz
marcus1 #54560 üzenetére
VBE7 - vBIOS Editor for Radeon HD 7000 series cards
Oldal alján VBE7 7007b -
marcus1
tag
melyik programmal írtad át a biost?
-
marcus1
tag
hát sajnos a rbe7 el sem működik azt írja ki vrm unknown
ennyit erről sztem vga-t cserélek.
-
zsombor22
aktív tag
Sziasztok!
Vga cserén gondolkozom ezt néztem ki SAPPHIRE VAPOR-X R9 290 4GB GDDR5 TRI-X OC érdekelne hogy szerintetek érdemes lenne váltani a hd6990 ről.
Ahogy elnéztem az r9 nek jobb a fogyasztás,hűtése és talán gyorsabb.
A kártyát játékra használom 2560x1080 as felbontásba,a pontos konfigom az aláírásomba.
Nézegettem a gtx 980-t is de eddig meg voltam elégedve az ATI val.
Azt is megköszönöm ha tudtok más AMD kártyát javasolni.
Vagy esetleg érdemes megvárni a következő generációs R9-t?
Előre is köszönöm a segítségeteket. -
marcus1
tag
helló valaki tudja miért nem állítja át a feszültséget egyik program sem a sapphire hd 7850-en? Be állítottam a sapphire trixx-el és az msi afb.-el is 1100 mv-ot de ugyanúgy gyári 1138 mv-on működik a kártya.
-
Zsolt!!
aktív tag
válasz
Speed® #54537 üzenetére
Az r9 270-nel is van túl feszelés?
Lehet csökkenteni teljesitmény romlás nélkül?Nem igazán vagyok megelégedve a videókártyám hőmérsékletével.zalman z9-es ház, a videókártya ventilátora 70% -on jár es 70 fokot is eléri a kártya hőmérséklete.(asus 270) Veszek plusz ventiket a házba meg még kisérletezek kicsit a hütéssel aztan meglátjuk javul-e.
-
Speed®
titán
Csinálj már egy képet..nem egészen érthető, miért nem tudod rögzíteni
Normális esetben 2 csavarral is tudnod kell rögzíteni, bármilyen gagyi ház..
Húzd megfelelő állásba és tekerj be 1-1 csavart, stabilan meg kell fogja -
Weper
tag
Üdv.
Az lenne a kérdésem, hogy van-e olyan gépház, ahova normálisan be lehet csavarozni az Asus 270x DC2T VGA-t? Mert nekem a gépházam hátulján pont rossz helyen vannak a csavarhelyek, mivel a VGA hátulja pont lefedi őket. Bár van egy hely, amit nem fed le, de ha azt lecsavarozom, akkor hozzá sem ér a VGA hátuljához, azaz nem rögzíti.
https://www.youtube.com/watch?v=O9x097QRXeA
Itt 4:07-től hasonlóképpen van nekem is (bár a videóban lévő VGA az egy másik VGA, de a hátlapja hasonló). Ahogy látom a videóban sem csavarozták rá a hátlapra.15-19 ezer FT-ig tudna valaki mondani egy olyan gépházat, ahova lehet normálisan rögzíteni a VGA-mat?
Előre is köszönöm!
-
Zsolt!!
aktív tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki azzal a hibával Asus R9 270-nél, hogy nem voltam a gépnél a monitor kikapcsolt a hűtés leállt viszont a hőmérséklet felment 75 fokra miközben azt mutatta hogy nulla a kihasználtság?
Másik problémám beállitom az Asus GPU Tweak programnál hütést milyen hőmérsékleten hány százalékon tekerjen, de újrainditás után mindig alapon van.Hogyan lehet ezt elmenteni? -
Z10N
veterán
válasz
F e Z o #54539 üzenetére
Ezt a mondatodat most nem ertem. Mit nem kellett volna kihagynom? Mind a ketto 7870, ennel pontosabban kell fogalmaznod. Ha a 7870-re gondolsz azt megvettem, a 7870LE pedig a gazdaja szerint is melegedett es hangos volt, arra meg kellet volna egy plusz dupla ventis huto, ami +5k (25k vs. 37k mar nem mindegy). A melegedest meg meg lehetett volna oldani finomhangolassal. Illetve a sima helyben volt, mig az LE meg +pk (+hutes pk). Inkabb DDR3-t es normalis hutot vettem az APU-s gepbe.
-
Z10N
veterán
válasz
Speed® #54537 üzenetére
Nem is tudtam, hogy a 7850 ennyire tul van feszelve. Az uj revizioknal 7850/70 mennyi szokott lenni? Nalam 1050@1075mV vagy 1200@1225mV. Karacsony elott amikor vettem a 7870 25k volt (dupla venti), egy 7870LE 32k (viszont csak egy venti), igy szerintem a sima 7870 jobb vetel volt. Ha meg egy aftermarket hutot is hozzaszamolok akkor meg egyertelmuen. Eyefinity3-nal nalam is most huvos 25°C 300/600@825mV, alapon 45-55°C, tuningolva 60-65°C. Maradni is fog sokaig, foleg DX12 mellett. Viszont az utodjarol meg semmi hir.
-
Speed®
titán
Gyári értékek tekintetében kb. az összes túl van tolva..lásd 1.225ös 7850ek és ugye az 1.218as 7870ek..az újabb revek már néha kultúráltabbak voltak, de a többségre igaz, érdemes finomhangolni. A 7870LE ott indul meg tempóra, ahol a 7870 végetér kb..a minimális árdifi és kényelmetlenség ellenére mindig is jobb vétel volt
Nálam elsősorban a csendről szólt a beállított érték, meg a jó hőmérsékletekről..az a 2db slim Scythe venti, amit az Aurasra henkeltem, 1000rpmen kb. néma..és <60°C a GPU, mellette a VRM is messze a forrásponttól a -200mV okán..idle meg kb. fázik -
Z10N
veterán
válasz
raubisoda #54527 üzenetére
1200-t a sima 7870-k is birnak, a memsavszel pedig igy is eleg (nem sokat profital mar belole). Azert hatalmas a tuning potencial mert tul van feszelve rendesen es zabal. Van egy logout cikk a finomhangolasarol. 7870OC-nak nem kell feszt adni, mert mar igy is 1218mV-t kap, boven le lehet venni 1100mV kornyekere. Amugy a mai napig nem ertem miert 7870LE lett belole, inkabb 7930-nak kene nevezni (lasd 6930 1280spu).
lsc: Csak poen akart lenni
-
Leone966
csendes tag
Probáltama a feszt is meg a power limitet semmi nem tetszik teki
én nem elégszek meg ezzela válaszzal hogy olyan kártyát fogtam ki nekem sok kártyám volt de ilyet még neten se láttam hogy huzni nem lehet valami megoldás csak van
hát olyan fasza hütése van hogy nem igaz csak kikéne használni meg a ház is milyen szépen szelözik nézétek meg az oldalán azzal a oriási ventilátorral -
Leone966
csendes tag
SAPPHIRE HD 7870 GHz Edition OC videokártyám van egyszerüen kizárt dolognak tartom hogy 5 mhz-et nem lehet rajta huzni úgy hogy ne hibázzon se win 7 se win 8.1 alatt se msi afterral riva tunerral catalistal se trixxel
Valakinek van valamilyen elképzelése mi lehet a gond? az órajelek
gpu -1050 mhz default pffff
vram -1250mhz default ppffff -
lsc
nagyúr
Írtam iponnak, meg is igényeltem a garifutárt, addig visszamegy a 7850 /még jó hogy nem vitték el/.
-
Leone966
csendes tag
sziasztok van egy SAPPHIRE HD 7870 GHz Edition OC -om
és azt szeretném kérdezni hogy miért nem tudom tuningolni? miért nincs benne tuning képesség de olyan szinten hogy 20-30 mhz et rá dobok a gpu és vagy a memoriára már vége a mokának
hogy most kifogtam egy olyan vga-t amit egyáltalán nem lehet tuningolni vagy esetleg valami trükkel vagy bármivel kilehet csikarni belöle egy kis pluszt?
Msi afterburnerral és a catalist cc vel probáltam -
CirrMee
addikt
válasz
Baxo89 #54512 üzenetére
A videokártya BIOS -a rendelkezik egy profillal, aszerint kell működnie. Az Afterburner -el lehet adni másik profilt, amúgy meg a driveren keresztül van megoldva a vezérlés. Magyarul vagy a kártyán van a hiba, vagy szoftveres oldalon. Ha a windows boot folyamatának végén kapcsolja le, akkor szerintem inkább az utóbbi.
-
Baxo89
tag
Sziasztok!
Géptakarítás után észrevettem, hogy a Sapphire HD7870 vga-m egyik hűtője nem működik. Gép bekapcsolása után bekapcsol mindkettő, de az egyik meg is áll. MSI afterburnerrel néztem, hogy lehet-e szabályozni valahogy a hűtőket, de azon kívül, hogy hány %-on pörögjenek nem tudtam beállítani semmit. Ja és ha terhelem játékkal, nem indítja be akkor sem, nem tudom mi lehet a gond. BIOS-ban vagy valahol szabályozná a vgafun-t az alaplap? Korábban mind2 működött, pár hónapja biztos! Nem zúg, nincs beakadva stb. Tud valaki segíteni?
-
szpal17
őstag
válasz
bozont #54508 üzenetére
Úgy látom nagyon nem hiszitek el, hogy ez egy létező dolog
Ugyanezekről a dolgokról beszélnek a fórumokban és ugyanilyen képeket linkelnek az emberek, hogy biztos ez a megoldás, de nem.
Olvastam olyat is, hogy valaki olyan alkalmazást keresett ami mozog a jobb alsó sarokban és így természetesen nem jön elő a hiba. Amennyiben beállítok 10 percre képernyőkímélőt akkor az elindul, de nem kapok fekete képernyőt, ha kikapcsolom, akkor igen.
-
bozont
veterán
válasz
szpal17 #54506 üzenetére
Nem, ez nem a zero core bug, ahogy írtam is, ez más. Ilyenről én még sehol nem olvastam ( a linkelt fórumokban is a zc bugról van szó csak). Biztos hogy ez itt nincs neked beállítva:
?
Mert a fix 10 perces intervallum arra utal hogy valami "rendeltetésszerűen" lekapcsolja a monitort, arról nem is beszélve hogy ezt csak akkor ha nyugalomban van a gép. Lehet egy rendszer visszaállítás is elég, ha még sincs bekapcsolva a linkelt opciók valamelyike.
-
CirrMee
addikt
-
-
-
szpal17
őstag
válasz
bozont #54503 üzenetére
Próbáltam már más energiagazdálkodási sémát és teljesítmény centrikus beállítást is. Nem változik semmi. De a fórumokban is pont ezt írják, hogy 10 perc után történik, attól függetlenül, hogy mi van beállítva.
Kb ugyanez történik csak nekem valamiért nem teszi standby módba a monitort, ami lehet a monitor tulajdonsága is:
[link]Ja és ez csak akkor történik, ha nem érek a géphez 10 percig, ha dolgozom rajta vagy játszom vagy megy egy film akkor semmi probléma.
Tudtok erről a ZeroCore Power Technology-ről valamit? Vagy hol lehet esetleg a beállításait változtatni?
Nincs tuning program...win 7 64 bit és legfrissebb catalyst. Az újratelepítés valószínűleg megoldaná, csak keresem azt a lehetőséget, hogy mégse kelljen.
-
bozont
veterán
válasz
szpal17 #54502 üzenetére
Pedig nagyon úgy tűnik, hogy be van állítva az energiagazdálkodási funkcióknál a monitor kikapcsolása 'x' idő után. És az hogy minden esetben, pontosan 10 perc után történik szintén erre utal.
A black screen az picit más, nem arról van szó hogy magától kikapcsolja a monitort, hanem hogy hibernálásból vagy a rendszer által kikapcsolt monitornál nem jön vissza a kép.
Szóval elvileg miden rendben működik. Vagy valami más tuning program kavar be esetleg, ha van. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Battlefield 6
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- TP-LINK routerek
- Redmi Watch 5 Lite - filléres fitneszfelügyelő
- LEGO klub
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen autót vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3105
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB 14" FHD magyarbill 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest