- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacuss20
senior tag
Nekem a Dota 2 kifagy megáll a kép hang minden jön, de egyszerűen semmire se reagál csak újra indításra. Az pedig nem baba, hogy egy meccs alatt 3-4x indítom újra a játékot. Régebben kriszkrasszolt azt a win8 és driver váltás megoldotta.
-
Crendless
csendes tag
-
Rison77
senior tag
Sziasztok!
Van egy MSI 7870-em, eddig problémamentesen futott a legújabb omega driverrel. Egy játék miatt próbaképpen visszaraktam a 14.4-es catalystot, de nem segített, nem cseréltem újra drivert. Tegnap viszont csak úgy random játék közben bedobott egy kékhalált, az ati driver okozta a hibát, felraktam vissza az omegát, tegnap játszottam egész nap semmi baja nem volt. Ma reggel viszont betöltött a windows a bejelentkezési képernyőig majd egyből kékhalál. Sajnos nem írtam fel mi okozta, és a logban se írja ezt a kékhalált. Utána rendesen elindult és ment. Olvastam, hogy a 7870-nél volt ilyen probléma, de direkt msi-t vettem, mert annál ez elvileg nem volt. -
Crendless
csendes tag
-
marquuard
veterán
Üdv. BF4 multi Ultrán alkalmas a tuning tesztelésére?
-
raubisoda
senior tag
válasz
papírzacsi #53881 üzenetére
Nem vagy messze a K-val.Csak van HT-m igaz az nagyon sokat számít.Neked viszont egyem meg a lapodat.Jajjjj de jó lenne nekem.
[ Módosította: Speed® ]
-
raubisoda
senior tag
-
dracoo23
csendes tag
Sziasztok!
Az a gondom lenne hogy az MSI HD7870-es OC kártyám iszonyat hangos mikor játszok egy idő után meg újraindul a rendszer. (Dragon age 3). Gondolom túlmelegszik mikor játszok. Valami más hardver gond van vagy annyi a kártyának?
-
F e Z o
veterán
válasz
kovsol #53874 üzenetére
Rendben van a 2***-es pontszám extrémben. 2546 graphics score-t ért el az ex 7850-em 1100/1200-on.
(#53873) katt777 : Extrémben kicsit sok az az XT-nek a 6000 pont. 7970 1150/1500 4160 GS extrém firestrike-ban.
-
katt777
félisten
válasz
kovsol #53872 üzenetére
Ez durva.
Az XT-m 5059 pontot csinált Extrémben. Defaultban 6898 pontot nyomott. Elméletileg a 7850 nem ennyivel lassabb.
Szerk: Túl nagy a külkönbség. Na, itt van valami, ránéztem: Full HD monitorom volt, ezért az Extrém beállításokat 1080p-ben futtattam, viszont max tesszelációval, tripla pufferrel (miért lassítsam a kártyát?) és FXAA mellett.
-
törölt tag
7850 2gb 256bit Oc-vel 3dmark professionssal graphics score 2240 lett fire strike extrem-nél,ez nem nagyon kevés?
Máshol ahol láttam,ott min. dupla ilyen eredményeket toltak ezzel a kártyával. -
katt777
félisten
válasz
Bjørgersson #53868 üzenetére
Nem is ellentmondani akartam.
-
Sarkadi
tag
Dragon Age - Inquisition is fut szépen, olyan beállításokkal amit a korábbi kártyám már nem bírt. High és Ultra beállítások mellett szépen viszi, viszont itt már előjön a processzor. Tovább nem is nyúzom, így nem látom nagy értelmét, jelentkezek majd, amint megjön az új!
Köszönöm Nektek az infókat és tanácsokat!
-
katt777
félisten
válasz
Sarkadi #53858 üzenetére
Nem emlékszem, rég játszottam, de SSAO-t fel szokták ajánlani a játékok. Van, amelyik a konkurens verzióját fel sem ajánlja, vagy inaktív marad (a jobbak). FC4 meg oda tesz egy 1/4 képernyőni nV logót, ha valaki nem tudná.
Speed(R):
3 közül az ár dönt, esetleg a szimpátia.
kovy29: Azért a mai játékoknál (értelemszerűen nem BF3) 60FPS-re nehéz lenne lekorlátozni ezeket a karikat. Ha mindent rátol az ember, a legigényesebb alkalmazásoknál az amúgy pöpec XT is lemegy min. 30FPS-re, esély sincs VSyncet használni.
-
Sarkadi
tag
válasz
Bjørgersson #53862 üzenetére
Ó, akkor én voltam tudatlan, mindig is azt hittem, hogy ezzel jobban terhelhető. Köszönöm az infót, amint sikerül a procit is cserélnem és kitapasztalnom, hogy mennyire lehet húzni úgy, hogy stabil legyen a rendszer, közlök majd egy-két adatot!
Szerk.: Bár az utóbbi idők optimalizálatlan játékaival nehéz pontos eredményt mondani.
-
-
Sarkadi
tag
válasz
Bjørgersson #53859 üzenetére
Rendben, megfogadom, bár nem szoktam használni egy játéknál sem, de itt direkt bekapcsoltam, hogy még jobban terhelje a kártyát!
-
Sarkadi
tag
válasz
katt777 #53857 üzenetére
HDAO nincs ha jól rémlik, de állítok majd rajta, köszönöm, erről nem tudtam.
Inteles procihoz pedig alapcsere is kéne és világ életemben AMD/ATI párti voltam. Így köszönöm a tanácsot, de maradok az FX-6100-nál, azon majd húzok amennyit csak tudok, ahogy olvastam úgyis tuningra született egy széria ez az FX.
Aztán a következő fejlesztés kitudja mi lesz később...
-
Sarkadi
tag
Közbe a Battlefield 3-at sikerült letesztelnem vele FullHD-ben, mindent Ultra-ra állítva, HBAO, Vsync bekapcsolva, teljesen stabil FPS számot hozott, minimális laggolás sincs. De a processzor sajnos nem volt túl stabil 4GHz mellett, így minél előbb próbálom cserélni a már beszélt FX-6100-ra és azon húzok, az úgy biztosabb megoldásnak tűnik!
-
katt777
félisten
válasz
Speed® #53823 üzenetére
Gondolom, nem nehéz kitalálni, melyik. Természetesen csak akkor jobb a 7870XT (és a tuningja, amivel befogja a másikat), ha a 280 jóval drágább, de ez meg tény.
Sanyi19: Hát akkor a táp volt kevés a komolyabb tuninghoz (legalábbis, ha előtte tényleg stabil volt). Örülök, hogy megoldódott.
JegesEmber20: A Windforce hűtésről tudok nyilatkozni? Hatásfoka jó, viszont elég magas a min fordulatszáma és így az általa keltett zaj (eredetileg 2 ventis volt, sztem úgy maradt a kalibrálása). Ha úgy van, mint nV kártyáimon volt, akkor lejjebb venni sem lehet.
Steve198310: És hogy ez mekkora kamu!
kovsol: Főleg ilyen AMD-szponzorált cikkekkel.
-
Sarkadi
tag
válasz
papírzacsi #53853 üzenetére
Nincs, de szerintem nem lesz vele gond, makulátlan állapotban érkezett, minden tartozékával, azok is az eredeti zacsijukban, tehát odafigyelt rá a tulaj.
-
Sarkadi
tag
Sziasztok!
Nos, kézhez kaptam a kártyát, egész pontosan ez érkezett: SAPPHIRE HD 7870 GHz Edition OC 2GB GDDR5
Beüzemeltem, teljes driver készlet törlés, majd újbóli felrakás, az Omega-t tettem fel, aztán majd meglátjuk, jelentkezik-e vele hiba. Alapjáraton 32 fokos, terhelve még nem igazán néztem meg, de este felé letesztelem! Nem hiszem, hogy tuningot igényel, elég jók az órajelei így is. A procit pedig, amíg nem lesz csere 4GHz-en járatom mellette, így csak elég lesz játékok alatt, hogy kihajtsa.
Szerintetek jó vétel volt 35k-ért?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Üdv!
Nos, korábbi időben volt pár grafikai hibával tűzdelt anomáliám.. Gyanakodtam a vga-ra.. Keresgéltem itt a topic-ban, belefutottam abba, hogy volt akinek volt grafikai hibája 270x-el.
Namármost, 270x cf-ről van szó. Most visszatettem a 14.11 b2-t, eddig úgy néz ki, hogy megoldódott a villogó textúrák problémája. Főként The Crew, és Diablo 3 alatt jelentkeztek..
Plusz, nem bírta a tuningot sem, most ugyan azokon az órajeleken stabil (1125/1500) mint amin nem mentek, fagyott a gép.. (kopkopkop).
-
kovsol
titán
válasz
Steve198310 #53847 üzenetére
Már mindenhol ez folyik a csapból is, miközben az a kártya így is bitang erős, és a teszteredmények nem hamisak.
Szerintem fölös itt is elkezdeni ezt az off topicot.
-
Steve198310
őstag
-
raubisoda
senior tag
válasz
Steve198310 #53845 üzenetére
Én is újra húztam a drivert de semmi.Befejeztem a szenvedést nem ér annyit.
-
JegesEmber20
aktív tag
-
Sanyi19
őstag
válasz
kovsol #53837 üzenetére
Én 2 db 7770-el próbáltam egyszer és nem ment, majd kiszedtem a két kártyát, beraktam újra, visszaraktam rá a cfx hidat és ment egyből. Valami kontakt hiba lehetett.
Ebben az állásban kell lennie, vagyis nekem így állt, de vannak olyan képek ahol meg a másik oldalra van, akkor ez elvileg mind1 lenne.Lehet, hogy akkor fordítva nem is megy?
raubisoda: Szöveggel a gépház hátulja fele van? Ha így sem megy, vedd ki a két kártyát és cseréld meg. De mennie kéne így is.
-
Sanyi19
őstag
válasz
katt777 #53701 üzenetére
Képzeld a proci tuning csinálta, kevés volt a feszültség a 4,4 Ghz-hez ezért inkább visszavettem 4200 Mhz-re, teljesen elég így is. Azóta semmi fagyás nem volt sehol, letöröltem az összes oc programot is, ez volt az első lépés de utána még volt egy crash utána jött a cpu órajel beállítása és azóta nem volt semmi hiba, pedig neteztem\játszottam egy csomót. Catalystból van húzva a kártya 1140\6000-en csak úgy szalad, afelett elhasal(alapfeszen néztem még csak, ram megy 6200-at is kipróbáltam de úgy vélem felesleges...). Az átalakítót meg nem tudom üres ágra rakni sajnos. Úgyhogy táp csere vagy kártya csere, majd meglátjuk. Ebből egyébként szerinted lehet baj akkor is ha így stabil? Esetleg a winyók vagy a kártya bánhatja?
-
Speed®
titán
válasz
raubisoda #53824 üzenetére
Azt nem tudom, kellene-e mennie, lévén eltérő GPUk. 4830+4850el anno próbáltam hasonlót, ha variáltak azóta, nem biztos. BIOSban nem kellett akkor sem állítani semmit, driverben lehetett ki-bekapcsolni a CFet ha jól rémlik. GPUz látja mindkét karit? Egyébként a 7850hez igazodna a 70, tehát 7850CFként viselkedne, ha menne is.
-
-
mexel
veterán
válasz
Steve198310 #53811 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
-
Sarkadi
tag
-
Speed®
titán
válasz
Sarkadi #53815 üzenetére
Meglátod, miként alakul a terheltségi index..egyébként ha nem olcsósított kivitel a kari, hanem ehhez hasonló, van esélyed a jó tuningra. Nálam ilyen volt anno, pozitív véleményem volt róla, különösen a hűtéséről, ami halk és hatékony volt.
-
Sarkadi
tag
Sziasztok!
Sikerült 7770-ről váltanom Sapphire HD7870 OC-re, izgatottan várom, hogy mekkora teljesítmény különbség lesz a kettő között. Így első lépésként ajánlotok valamit, minimális húzás mindenképp kell neki?
Köszönöm!
-
Steve198310
őstag
Van értelme a cserélnek. Persze én is azt mondanám az x -es verzsönyre. Igaz jól meg lehet húzni a simát is de az kockázatosabb a hütetlen VRAM miatt. Meg jóval többet fog enni mint az 280x
Az x-es 280 közül ajánlott a Sapphire Vapor-x, Toxic, Tri-x.
A többin spóroltak a VRAM hütésèvel -
Speed®
titán
válasz
katt777 #53807 üzenetére
Az eddig szajkózott "7870XT mindenre elég 1080p@űbermaxon"hoz képest felettébb érdekes ez a válaszod. Jó lenne befejezni a dezinformálást.
mexel
A 280 (alias 7950) ott kezd tempóban, ahol a 270/X (7870) végetér, OC pedig benne is van bőven. Szóval ha minimális difivel ki tudod hozni, igenis megéri váltani, a +VRAM okán is akár, de GPUban is több tartalékkal bír, mint a 270. -
Crendless
csendes tag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni, nagyon el vagyok keseredve.
Vettem egy LG 22MP55HQ-P típusú monitort újonnan, ill. használtan egy videokártyát (HD 7870) megbízható ismerőstől (1 éves, garancia is 1 év volt így már nincs rá).
Már egy hete megvan a cucc, teszteltem komolyabb alkalmazásokkal, nem volt gond.
Azonban fél órája játszottam a League of Legends-el, ami alatt egy pillanatra bevillant egy teljes képernyőt betöltő fehér kör a pillanat törtrészéig, ez 1 óra alatt 2-szer is megtörtént. Egyszer pedig színes vízszintes csíkok jelentek meg ugyancsak egy pillanatig.
Nem tudom mi okozhatja a problémát a két cucc közül. Tápegységre nem gyanakodnék (mármint hogy nem látja el megfelelően a videokártyát) (FSP raider 550W 80+).Még egy érdekesség: megfigyeltem hogyha újraindítom a gépem, akkor a monitor utána nem kap jelet, le kell állítanom a gépet és manuálisan újra kell indítanom.
-
mexel
veterán
Köszönöm! akkor most nem cserélek.
-
katt777
félisten
Nincs. Full HD-ben egyikkel sem lesz játszható maximális minőséged. Mindegyikből vissza kell venni, legföljebb 280-ból kevesebbet. Kicsit pontosabban.
-
mexel
veterán
Nekifutok mégegyszer:
Érdemes egy270(x)-et lecserélni egy sima 280-asra? Van a játékokban akkora észlelhető különbség? -
CirrMee
addikt
válasz
Ochocinco46 #53801 üzenetére
1.: olyan HDD hibát nem láttam még, ami csak a GO -val képes produkálni magát
2.: ha hibás a HDD, miért erőlködsz vele?
3.: ha meg fogalmad sincs hogy hibás e, miért állítod hogy az?
4.: mi köze van akár a HDD hibának, akár a GO hibának egy videokártya topichoz? -
F e Z o
veterán
válasz
Ochocinco46 #53801 üzenetére
Vinyót nézd meg hd sentinellel. Drivernek próbálj meg egy régebbit, 13.12-est használok mai napig én is.
-
Ochocinco46
aktív tag
üdv, még mindig fennáll a problémám. b85 d3h, hyperx 8gb ddr3, i5 4440, sapphire 270x dualx oc gépem, először lejött csgo, de map betöltés közben beállt és lefagyott, utána momndom újrarakom steamet meg cs-t, de ha elkezdtem tölteni a csgo-t akkor beállt és csak rr segített. most engedte, de 100%-nál van egy órája és nem fejezi be, így el se tudom indítani.
erre esetleg ötlet?
minden más játék megy. A vinyóval van vmi gebasz, megy is majd vissza gariba az biztos, de ilyet akkor se csinálhatna nem?
14.4 driver van fennt, esetleg az lehet a probléma?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest