Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nagy.matyika

aktív tag

válasz belinho #53493 üzenetére

Én is szeretem, amikor valaki a fórumos rangjára hivatkozik. Tudod ez olyan, mint az intelligencia, nem feltétlenül jár korral és erről kiváló tanúbizonyságot is tettél.

Csak, hogy tisztán láss. Arra próbáltam rávilágítani a Projectcars-al, ami egyébként mint két oldalról baromi jól optimalizált játék annak ellenére, hogy ez csak egy korai ellopott változat, ami a neten kering, hogy úgy is lehet minőségű, grafikailag gazdag játékot készíteni, hogy nem kell neki mindjárt 4 GB vram de még kettő, sőt 1.5 sem. Ettől még viszont ragyogóan megmutatja a szerinted "kis" 270X grafika képességeit és GPU limitáltságot pedig én nem is akasztottam rá ilyen képsimítást, mint a tesztben. További ha már ragaszkodsz ahhoz a teszthez azt is láthatod, hogy azért is kiválóan meg van írva a játék, mert a minimum FPS gyakorlatilag alig tér el az átlagostól, tehát se NV se AMD oldalon nincs szinte FPS drop. Nekem is vitte kétszeres élsimítással és maximális textúra részletességgel 40-50 FPS tájékán, ami szerintem becsületes.

A játékok 98%-ban high textúrák mellett már sakkozni kell az AO, AA értékekkel, hogy 1.3-1.5 GB VRAM használtság mellett tudja a kívánt FPS számot a kártya. Az, hogy te találkoztál olyan esettel, amikor éppen nem volt GPU limitáló tényező és szerinted megtudtál volna etetni több grafikus memóriát is 2 gigánál, az iszonyat ritkaságszámba megy. Ha úgy gondolod, hogy ez a kártya 4 GB memóriával többet tudna játék közben, akkor továbbra is azt mondom, hogy elvakultan és elfogultan gondolkozol. Nekem is volt ilyen kártyám, de tudod a cicomázom a szart gondolat jut az eszembe. Jó kártya volt, jó kártya most is, de be kell látni tisztán a korlátjait és az nem az, hogy mennyi memóriát szerkesztettek rá anno a gyárban.

Nem 270x, de a lényeg ugyan az, már ha hajlandó vagy elolvasni és belátni a dolgokat:

http://www.legitreviews.com/gigabyte-geforce-gtx-760-4gb-video-card-review-2gb-4gb_129062

Ott ahol meg tudsz két gigánál többet etetni, sajnos a gpu erejéből fakadóan egyszerűen élvezhetetlen lesz az FPS szám. Ez kész tény, ezért is nem akasztottak rá gyárilag több memóriát. A te észrevételednek egyedül talán Mante esetén tudnák érvényt adni, de mivel kb két játék támogatja úgy ahogy, azért légyszíves erre ne reagálj, mert körülbelül az anyja méhében meghalt már az a gondolat :U

• kovsol

titán

válasz belinho #53493 üzenetére

Miért attól, hogy te senior tag vagy mitől ér többet itt a szavad, mint az övé? :U
    Nem kell válaszolni.

Amúgy szerintem az első kártya ahol igazán limitálja a GPU-t a 2GB ram az a gtx680.

Új hozzászólás Aktív témák