- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
Új hozzászólás Aktív témák
-
F e Z o
veterán
válasz
Tournament #51798 üzenetére
Hány fok van a szobádban, ha a kari 21 fok idle?
-
-
Tibusz00
tag
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem.
Vettem 1 asus 7850 videokártyát.A problémám az vele, hogy amint 3D terhelést kap, a ventillátor fordulatszáma össze-vissza vándorol. A százalékos kijelzés nem változik.
A képen jól látszik, hogy a Fan speed hogyan változik.
Találkoztatok már ilyennel? -
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #51768 üzenetére
Nálam sem volt bug anno CF-rel, viszont 10-30% körül mozgott az általános hatásfoka, alig 1-2 alkalmazásban ért el 70-90-et, 100-at meg csak Markokban.
Én is, hogy te, mert ez azoknak volt fontos, akiknek segítettem, nem neked.Steve198310: Téves címzés.
Én a 7870XT-ről írtam, mások keverték bele a többi kártyát, hogy náluk aztán OK az AB. Én azt is írtam, hogy vsz. éppen az említett hiátus miatt nem jelentkezik náluk az általam tapasztalt probléma.
Grave444 : 270X Firestrike 5500 pont. 7870XT, nem szénné húzva: 5900+ pont.
-
törölt tag
Generációváltáson mentem át... mind VGA és driveres támogatottság szinten. Ezen az R9270X videókártyán a 13.20 WHQL driver volt a legrégebbi, ami teljesen müködőképesen tudott nálam települni. A most használt 14.8 WHQL és a régi driver között azonos órajelen (1050/1400) Unigine Valley Benchmark-ban elhanyagolható eltérést mértem. Pontszámok: 45.7 FPS / 1912 pont / 19.4 FPS / 85.7 FPS (13.20), 46.7 FPS / 1954 pont / 19.8 FPS / 88.3 FPS (14.8). Gondolnám egy kis órajelemelésre talán kiegyenlitődne ez a kis különbség... hát nem! 14.8-as driverrel tesztelve még 120 MHz-el csökkentett GPU órajelekkel is sokkal egyenletesebb a mozgás és a terep frissitése. Nálam a HD7850 OC egy kis tuning után 1000/1250 MHz-en 14.4 WHQL driverrel mérve sem volt ennek a közelében. Battlefield 4 közben is érezhető a frissités jótékony hatása DX11-ben... és igen, bevallom hogy MANTLE ezzel sem indult el! Friss Windows telepítés és a programok is naprakészek. AMD szégyene ez a driveres támogatás... mit kell az embernek megtenni még, hogy ez a MANTLE müködjön is! A legelső napokban gépre telepített 13.20 WHQL Catalyst után megint friss Windows-t telepithettem, mert az AODDriver 4.2.0 nem volt hajlandó törlödni, és visszaírta magát kiűtve a másik 14.8 Catalyst AODDriver 4.3-at (27-es hibakód). Ezt egyik AMD driver eltávolitó szoftver sem tudta törölni és nem tudtam a registry-ben sem eltüntetni. Mantle persze egyikkel sem volt eddig...
-
proci985
MODERÁTOR
jo, de a socket775 eleve keves teljesitmenyben szennehuzva is ezek ala a kartyak ala mar.
oke, ez igy jol hangzik, csak engem zavar a zaj es eleve ket 7950ben gondolkodnek also hangon. tehat ha fillerekert dobnak utannam a kartyamat, hutesre tippre olyan 40ezer meg elmenne.
Grave444: ja, 25% kulonbseg az mar hatareset. bar nekem a sajat rendszeremmel a tapasztalatom az, hogy ahol tenyleg kene meg ero (pl Crysis 3 ultra@5760x1080), oda +200-250% kene a jelenlegi setuphoz kepest.
-
R3laX
addikt
válasz
proci985 #51787 üzenetére
Én 2012 nyarán vettem a 7850-emet az akkori Q6600 mellé persze beszámítással(4850), amivel el-el voltam. Majd Újítottam gépet a mostani I5 3570K-ra 2013 Januárra. Ekkor lett kevés a 7850, majd 2013 Novemberében beszámítással +20e-ért vettem a 7950-et, amivel jó megvagyok még. Nekem megérte 7850-ről váltani.
-
proci985
MODERÁTOR
nem tudom, 10% tuning szerintem meg nem latszik hacsak az ember egymasra nem rakja a grafikonokat, 20% mar talan (foleg ha mondjuk 27es avg helyett lesz 33).
viszont anno a 7850 OCm (gyarilag 20% tuning) elott 6950em volt, atlag 20% volt a kulonbseg a ket kartya kozott es ha az extrem eseteket levesszuk ahol az uj generacio elonye kijott, valszeg nem mondtam volna meg, hogy melyik van a gepben.
a 7850 OC CF, na azon viszont kristalytisztan es grafikonok nelkul is latszott, hogy majd ket es felszeres a kulonbseg.
viszont beszelgettem munkatarssal, occse ad el aron alul "banyasz" 7950eket, CFet meg birna a gep de +50% teljesitmenyert nem vagyok benne biztos, hogy megerne (ha visszenezem kb mennyi idom van jatszani es mire eleg a jelenlegi, akkor meg kb semmikepp). ha olcso lenne akkor a 3way az mindjart jobb lenne (az mar tobb, mint dupla teljesitmeny lenne), csak ott kb a nagyobb tapra, a vizesblokkokra meg a vizhutes kibovitesere kb meg egyszer (vagy ketszer) elmenne annyi penz.
-
R3laX
addikt
válasz
Steve198310 #51783 üzenetére
-
Steve198310
őstag
(#51778) Tiger.
(#51779) Grave444
(#51780) R3laXHát anno az olvasottak alapján 2014 januárjában azt olvasta kifejezetten a vaport kerestem tesztekben. Szóval a HD 7950 től éppen 4-5 %-al van elmaradva a jelenlegi kártyám. Itt előnyére a részegységeket tartottam. Akkor lehet inkább mellőzöm aztán majd valamikor meg ejtek egy cserét lehet valami izmosabbra.
Igazából a kíváncsiság hajtott. Azért kíváncsi lennék milyenek. Tudom melegebb több részegység gyengébb hűtési rendszer. -
R3laX
addikt
válasz
Steve198310 #51777 üzenetére
Hali!
Sztem felesleges. Dobj rá még egy picit, aztán vegyél egy nem voltage lockos 7950-et és tádámm van egy 7970-ed kis tuninggal. Egy kicsit több tuninggal, ami még bőven belefér meg egy R9 280X-ed
, vagy egy kicsit jobb... Meglepő lesz, 7870XT nem ... Melegszik sztem ha különbséget akarnál látni az R9 270X-hez képest. Nekem Giga 7950 rev1-es nem voltage lockos megy 1200/1600-on is. 1150/1500-on használom és így 3Dmark Fire Strike 7600 ponty... Pörög BF4-ben mindenben. Hajrá!
-
Grave_444
nagyúr
válasz
A 7870xt erősebb ha szénné húzod, de nem olyan sokkal hogy érdemes lenne cserélni.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
annyira nem értek hozzá de sztem felesleges.
-
Steve198310
őstag
no uraim
szeretnék egy cserét ejteni a Sapphire R9 270x emet egy Sapphire HD7870Xt-re
Vélemény -
blu79
addikt
válasz
bajzal #51773 üzenetére
szia , nekem ugyanilyen karim van , nem nagyon szoktam tuningolni és nem is használom így a kártyát, de nem rég probáltam én is mit bír, én a catalystot használtam tuningra és a power limitet tettem 20%ra a gpu órajelet pedig 1200 ra emeltem a mem órajelet 1450 re , én játékok alatt teszteltem és ezzel a beállítással stabil volt nálam, csak az az igazság , hogy nagyon minimális fps növekedést hoz
-
Steve198310
őstag
válasz
F e Z o #51772 üzenetére
Na igen ez olyan 285-280-280x vagy ha jobban tetszik akkor 280-285-280x. Na majd az is bekerül oda aztán megy majd a lázadás
Bajzal: szerintem tekerd fel 50% majd keresd ki mit bír orajelben a kártya és ahhoz kell egy profil. Olyan 1150-1170 között lesz a vég ami 2fpst jelent de probalgathatsz feszt emelni akkor milyen de sok jót nem várok már én sem nincs bennük már kraft. Ja játékkal tesztelj mindig. Kevés a teszt progi hozzá
-
bajzal
őstag
Egy Asus R9 270X TOP OC-nak mennyi az egészséges tuningja? Ugye most van 1120Mhz-en a gpu, még mennyit bírhat, ami nem káros? És venti profilon lehet állítani, hogy 99%-os terhelésen gyorsabban forogjanak a ventik? Mert gyárin még tök halk, viszont már 65°C-os, ami tuning után sok lesz.
-
F e Z o
veterán
válasz
Steve198310 #51771 üzenetére
Jobban illett volna a 79*0-es kártáyk topicjába, tekintve, hogy Ázsiában 7930-ként szerepel sok helyen.
-
Steve198310
őstag
válasz
katt777 #51766 üzenetére
Meg jegyezném ezeket nem lehet alul feszelni semmivel csak ha BIOST szerkesztesz. HD7850-7870-270-270x nem lehet alul feszelni. Csak BIOS MODdal. A HD7870xt teljesen más tészta. Ne indulj ki a saját kártyádból. Én nem is tettem volna be ebbe a topikba az xt-ket. Nincs itt a helye. Egy külön állatfaj az xt.
-
proci985
MODERÁTOR
Fejezzétek be a szájkaratét!
-
- = Zk = -
félisten
válasz
katt777 #51766 üzenetére
gondolj bele, mennyi időt takarítanék meg egy olyan VGA-val, amelynek a driverével annyira nincsenek hibák, hogy érdeklődés hiányában még a topicja is megszűnt.
nah, pont ezért próbáltam ki a 270X+7870 CF után egy GTX770-et... és lőn minden ok... persze vannak itt "ismerőseim" akiknek vígan megy a CF, bug halál stb nélkül... elismerem
Hát még azok hogy örültek, akiknek segítettem
ezt mindig felhozod, és pont ugyanúgy le#@&om, mint anno -
belinho
senior tag
válasz
katt777 #51766 üzenetére
Te menthetetlen vagy ember, állandóan ezzel az alázós szöveggel jössz, előbb-utóbb úgy ki leszel vágva innen, mint a sicc.
Az hogy a szövegértelmezés és a felfogás nem megy, azon nem tudok segíteni, mindenbe belepiszkálsz, ami aztán nem is működik, de utána lehet szidni, hogy az alkalmazás a szar, és nem benned van a hiba
Frissítéseket se telepítesz, meg olyan dolgokba nyúlsz bele, amibe nem kéne, utána meg csodálkozol, hogy nálad nem működik a többieknél meg igen, meg jössz az avultatós dumával, hogy azért nem működik.Már öten magyarázták el neked, hogy azt írtad senki ne telepítse az MS AB 4.0.0 final-t, semmilyen beállításokról nem volt szó, de képtelen vagy felfogni, mindenki hülye csak te tudod a tutit.
Tudtam, hogy ezt is meg fogod magyarázni
1.Ja a Physx meg a Cuda korlátozó tényező, akkor meg miért AMD-t vettél előzőleg is, nem NV-t! Tudom jó áron volt, nem kell megmagyarázni.
Az gondolom nem fog zavarni, hogy NV-vel lehet nem lesz full DX 12 támogatás ugye2: "3-4GB-os pénzkihúzást a Mantle-lel kapcsolatban írtam, ti. hogy proci gyorsul, de VGA-nak kell a 3GB már full HD-be is, ami miatt meg lehet majd drágább procit venni."
Korábban meg azt írtad még MANTLE alatt sem zabál 2GB-nál többet semmi, most akkor még sem elég ugye. De Mantle sem kell, mert már sok címnél be sem kapcsolhatsz mindent, ha nincs a 2GB+ Vram
, szóval mégis kell, ezért pakolja a vramot az NV-is.
3: Azért elég érdekes, hogy a CCC topikban már másoknak is Intelt ajánlasz, mert az időtállóbb, mint az AMD. Pont ezért szajkóztuk mindig, hogy Intel-t kell venni, akár használtan is!
-
katt777
félisten
válasz
#00137984 #51744 üzenetére
Hát, sajna Leadtekre nem nagyon jellemző a hosszú terméktámogatás, esetleg nem is OK. Nekem fönt van nem is tudom mikori (3200H), azzal elmegy minden, a videó hiba nálam egyértelműen az AMD sara volt. Esetleg a Leadtek topicban mondanak valami bölcset, ha még nem kérdezted ott.
hackeeeee . Ja, "köztudott", csak én meg hajlamos vagyok megfeledkezni róla.
De azért tényleg álljon már meg a menet, rám szólnak, hogy nem írok ezt-azt, miközben ugyanúgy nem írnak semmit, milyen beállítással és környezetben OK náluk. Én csak az utóbbit tudom megnézni, már ha van adatlap, de legalább erre nem vagyok lusta.
Kabalabula: Ezzel a hűtéssel és 1.2V-tal hangos marad és melegedni is fog, hiába pasztázod újra. AB és vedd le a feszt, mert az kicsit durva, hogy a 7870XT-m 1.1V-tal még 13% túlhajtást is visz.
- = Zk = -: Hát még azok hogy örültek, akiknek segítettem.
Gondolj bele, mennyi időt takarítanék meg egy olyan VGA-val, amelynek a driverével annyira nincsenek hibák, hogy érdeklődés hiányában még a topicja is megszűnt.
Tiger.: Gigabyte jó VGA-kat gyárt (AMD-nél viszont volt valami hibás széria tudtommal), Twinforce hűtéssel keresd.
belinho: Csak gratulálni tudok az Alzheimer-kórodhoz, hogy csak fél mondatokra emléxel, azokra sem pontosan, ráadásul nem egyben, hanem minden szó között átlag 2-3 másikat kihagysz.
Ha már az aláírásomat figyelmen kívül hagyod, csak erre tudok gondolni.
Vagy szimpla mazochizmusból égeted magad?
Mivel féligazságokat próbálsz a számba adni, ismételném magam sokadjára, mert vannak páran hozzád hasonlók, akik előbb adnak a hülyeségre, minthogy utánanézzenek a dolgoknak:1: Ma is visz mindent az XT fullban, viszont azt mindig (de az esetek 90%-ában biztosan) hozzátettem, hogy a PhysX korlátozó tényező egyes alkalmazásoknál, valamint hogy a CUDA is hiányzik. A driverekről most még nem is szóltam.
2: 3-4GB-os pénzkihúzást a Mantle-lel kapcsolatban írtam, ti. hogy proci gyorsul, de VGA-nak kell a 3GB már full HD-be is, ami miatt meg lehet majd drágább procit venni. Egyébiránt már egy kevés neuronnal is rá lehetne jönni, hogy egyrészt 970-et nem gyártják 2GB RAM-mal, tehát úgyis meg kell venni, másrészt meg talán nagyobb felbontású kijelzőm lesz a jövőben.
3: 6800K-ról is számtalanszor leírtam, hogy JÁTÉKRA elég a topic bármelyik kártyája alá akár alap órajelen is, tekintve, hogy a 7870XT-t egyik sem veri. Mi több, azt is hozzá szoktam tenni, hogy ez nem vonatkozik BF4 multira, v. arra a kevés játékra, amelyet fel szoktak hozni ellenérvként, és ahol sosem a proci a limitáló tényező önmagában. Szintén említettem nem 1x, hogy anyagi okokból vettem 6800K-t, és azért cseréltem le amikor megtehettem, mert másra is használom a gépet, nem csak játékra.Azért jobb helyzetben vagyok nálad, mert engem legföljebb mások hülyesége idegesítene, ha nem inkább mulatnék rajtuk, és megválogathatom, mikor foglalkozok velük, de te mindig ott vagy magadnak.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
Steve198310 #51763 üzenetére
Köszi, akkor remélem belefog férni a CM 690nes házba, az Asus.
-
belinho
senior tag
válasz
katt777 #51742 üzenetére
Tudtam, hogy ezt is meg fogod magyarázni, persze megint nem arra válaszoltál amire kellett volna, szóval inkább nem írok semmit, mert csak ismét felidegesítesz
A GTX970-hez csak gratulálni tudok, bár nem tudom hányszor leírtad, hogy a 7870XT neked mindent full-ba visz, a 2GB vram mindenre elég, meg csak a hülye user-eknek gyártják a combos 3-4GB-os kártyákat, akiknek ki lehet húzni a pénzt a zsebéből stb...
De ezt már eljátszottuk egyszer, hogy a 6800K neked mindenre elég, és hosszú távra tervezel, aztán rövidesen Intelre váltottál, szóval inkább nem is írok semmit, te egy HUNGARIKUM vagy ember! -
Tiger.
nagyúr
válasz
Steve198310 #51761 üzenetére
Clubb
-
Tiger.
nagyúr
válasz
Steve198310 #51759 üzenetére
Sztem Asus lesz mert nekem Cm 690 nes a házam nem túl nagy.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
Steve198310 #51756 üzenetére
Hány cm lehet?
-
Steve198310
őstag
válasz
Tournament #51745 üzenetére
Meglehet segít de ha ez a refhűtős vadad van akkor nem biztos.
de egy próbát meg ér
ja a ház is szellözön rendesen -
Tiger.
nagyúr
válasz
Steve198310 #51754 üzenetére
És a Hd5850?
-
Tiger.
nagyúr
válasz
Steve198310 #51752 üzenetére
Már csak az kérdés hogy be leférne a házba.
-
Steve198310
őstag
válasz
Tiger. #51751 üzenetére
Giga nagy és elég régóta hulladékot gyárt. De ha a csend nem fontos akkor felőlem giga is jó
Asus is jószinte ugyanazt a csendet kapod mint amit a vapor nyújt állítólag. 1-2 foklehet a külömbség.
De ha döntenem kéne ismét akkor is a vapor mellett döntenék. Bár a vaporon hűtve vannak a VRAMok VRMek amint látszik a borda kialakításán is -
Tiger.
nagyúr
válasz
Steve198310 #51750 üzenetére
Gigabyte Asus nem jó?
-
Steve198310
őstag
-
Tiger.
nagyúr
válasz
Steve198310 #51747 üzenetére
Akartam kérdezni mi ez vapor?Valami hűtés?
-
- = Zk = -
félisten
-
Tiger.
nagyúr
Na emberek melyiket érné meg. Van egy 7870 asus havernak de már nincs rajta gari az 5850 re kéne majd dobnom 25eft, vagy veszek november elején egy R9 270x kártyát vagy Gigabytot vagy Asust és utólag adom el az 5850net.
-
Tournament
aktív tag
Alapjáraton normális 28 fokos a kari 7850 1gb 1050/1450 1,2v a bios gyári beállitása
De ha gamelek elégé melegszik illetve rohadt hangos a ventije
pasztázás segithet ??? :: soha nem volt szétszedve -
katt777
félisten
válasz
belinho #51738 üzenetére
Nem kell bizonygatnod, hogy nem emléxel más hsz-aimra, előre megmondtam.
hackeeeee: Most komolyan, ennyi ember van, akinek pár napos hsz-okat újra és újra be kellene linkelni?
Vagy hogy valaki legalább megnézze az adatlapot, mely kártyával tapasztaltam a jelzett hibát?
CirrMee: Ez most jogos
(nem is tiltakozom), de hát pont úgy nézel ki, mint belinho, magadra vess.
Szóval tényleg nem neked címeztem, ahogy sejtetted is. De megnéztem a tiédet is, és az sem 7870XT. Szóval sokat nem tévedtem.
Csak nekem tűnik úgy, hogy megint a szófosás megy tesztelés helyett? Komolyan mondom, ez csak AMD topicokra jellemző.
Zsébernardo:
Olyat még én sem pipáltam, hogy egy új kártyával régi meghajtó kelljen.
Próbáltad CSAK W7 SP1-gyel? Mert a későbbi frissítések gyakran okoznak hibát.
Tényleg, mondjuk az sem lenne nagy fáradság, hogy "bocs, nem találom, esetleg nem írtad a tesztkörnyezetet, írd már le +1x hogy leteszteljem". Na mindegy, nálam a b9 működik, többi meg nem érdekel, a 3-as verziókból is a béták voltak jók. Lehet, 1xűen a PCtrl-re érzékenyek.
Nálam 14.8-cal driverhiba egyetlen: restart után képernyőillesztő nem válaszol, és helyreállt. Előzőekkel hardveres videó lejátszás akadt, ha AMD acc. v. trc. szolg. telepítve volt, kivéve asszem 14.7RC1-et, egyelőre én ennek örülök, még ha C topicban kötik is az ebet a karóhoz, hogy ez csak APU-hoz való. Ahhoz képest remekül működik asztal AMD kártyákon, 7850K APU-n meg pont nem.
Az egyébként a 7870XT-t dicséri, hogy grafikai hibát, amióta csak megvan (1 év), kizárólag Mantle Thief-ben tapasztaltam, és az is csak tuninggal jött elő, és mindössze 3 meghajtóban (igaz, már nincs fent a játék). Hogy a drivert dicsérjem, attól azért - más kártyákkal tapasztaltakat ismerve - ódzkodom, de legalább jó karit sikerült választani. Amúgy meg gyűjtök 970GTX-re.
Szervizben volt, hogy egész nap teszteltünk egy gépet, hogy előhozzuk a hibát, de mindig megoldottuk, mert ha user error volt is, meg kellett tudnunk mondani, mi (bár "pohártartós" hiba nálunk nem volt
). Ehhez képest folyamatosan azt olvasom több topicban, hogyan szórják vissza a hibás cuccokat, még csak nem is az adott hardverkörnyezetben tesztelve.
-
CirrMee
addikt
válasz
katt777 #51737 üzenetére
Olvasásból megint buktál.
Szerencsére én még tudok.
Hogy másik hsz-ra emlékezz, azt tőled már nem is várom el.
Én pl. elolvastam, hogy neked MSI-d van (Myst), amely, feltételezéseim szerint, nem egy Sapphire HD7870XT.1.: nincs, és nem is volt soha MSI kártyám...
2.: szerintem nem nekem akartad ezt a választ küldeni, de ez esetben is lásd (itt idézett) első mondatod... -
törölt tag
válasz
katt777 #51737 üzenetére
Jelen..! Leadtek PVR2100 (XC2028) TV tunert használok. A driver telepitéssel voltak gondok, mert ezzel az R9 270X videókártyával friss Windows 7 OS-en nem mentek fel a latest driverek. Néztem egy ezeknél régebbi drivert és azzal meg jó volt... Ezek után akármilyen furának vélt hibát elhiszek vagy átgondolok és nem kezdek ellenkampányba és becsmérlem a másik tudását. Aki évek óta gépezik, az is képes hibákat ejteni, de a saját problémakörével lehet jobban tisztában van, mert utánaolvasott miellőtt ilyen kijelentéseket ki mer posztolni. Nekem most ezeknél a hardvereknél nem jelntkezett hiba, de másoknál igen... akkor örülök a jó szerencsémnek és nem kezdek el másokat ezzel piszkálni. A PC szervízben is minden hibánál érdemes lenne a felhasználokat jól megdorgálni (megérdemelné, de akkor nem járna vissza), mert a Cola nem a Laptopba való, de ez is munka egy szervíz számára.
PEACE
-
belinho
senior tag
válasz
katt777 #51737 üzenetére
Már megint jön a félre és belemagyarázás
Próbálod menteni magad, meg megint teljesen másra terelni a dolgot,meg megmagyarázni, ahogy korábban sokszor, meg a másik a hülye, és az ő szövegértelmezésével van a probléma
A múltkor is értettem amit írtál, az már más tészta, hogy nem értek vele 1-et.Idézlek:
Hol van itt odaírva, hogy alacsony órajel, meg tv-nézés, meg Sapphire 7870XT
Már megint általánosítottál a saját kártyádból kiindulva, mint a múltkor, sőt még ki is emelted fekete betűkkel. Ha nálad szar valami, az nem jelenti azt, hogy az mindenkinél szar lesz, ahogy nem is. Nálam például se fagyás, se csíkozódás, a profilok sem haltak be, ugyanúgy működik minden, ahogy olvashatod másnál is
Én nem tudok olvasni, meg én buktam meg
Powercolor kártyám van ember nem MSI, ülj le 1-es általános iskola alsó tagozat
Már 2 hete kint van a stable, azóta is gond nélkül használom, ahogy a profilokat is.
Minden kártya más és más, szóval hiába állítom be a te beállításaidat, ha az enyém nem bírja! -
katt777
félisten
válasz
CirrMee #51735 üzenetére
Tényleg, csak odaírtam, hogy mikor és hogyan fagy (alacsony órajel, TV-nézés), a VGA-m típusa meg ott van az adatlapon.
Igen, "válogat". Még azt is leírtam, miért fordulhat elő ilyesmi, ahogy megtörténik gyakran pusztán a driverrel is, mint azt a topic messzemenően igazolja, C-ről már nem is beszélve.
Olvasásból megint buktál.Szerencsére én még tudok.
Hogy másik hsz-ra emlékezz, azt tőled már nem is várom el.
Én pl. elolvastam, hogy neked MSI-d van (Myst), amely, feltételezéseim szerint, nem egy Sapphire HD7870XT.(És bizony a többiekét is megnéztem.)
Egyébként másnál is jött elő hiba, de megint jöttek az ész (és tesztelés) nélküli tagadások.De azt tényleg elfelejtettem megkérdezni, vajon megnézte-e bárki az általam egyébiránt többször is jelzett beállításokat, vagy szokás és tesztelés szerint csak úgy rávágtátok a tutit. De akkor megkérdezem szájbarágósan (inkább a többiektől, mert te úgysem fogod érteni), hogy az alábbi beállításokkal is OK-e minden, illetve használtok-e vele TV-tunert hardveres gyorsítással (ill. 7870XT az adott kártya?):
GPU: 305MHz
VRAM: 470MHz
GPU Fesz: 0.800V (FIX, és Powerplay OFF)
PControl: -20%Ha nem, akkor kéretik nem olyan magabiztosnak lenni az állításban!
Ha meg igen, akkor tartom, az eredeti állításomat, hogy a Sapphire 7870XT-vel a fenti beállítások instabilitást okoznak hardveres TV-nézés közben, amíg valaki meg nem cáfolja.
-
belinho
senior tag
válasz
katt777 #51734 üzenetére
Szerinted nekem milyen kártyám van
Gondolom olvasni még tudsz
Meg az Afterburner majd válogat a kártyák között
A múltkor is ugyanez volt, aztán nem egy embernél tökéletesen működött, ahogy írtuk is, és most is!
Ha van valami én is rákérdezek, hogy másnál is jelentkezik-e, nem egyből farkast kiáltok! -
belinho
senior tag
válasz
katt777 #51716 üzenetére
Én már régebben felraktam a 4.0.0 final verzióját, és semmi probléma nincs, ugyanúgy működik ahogy az előző, semmi fagyás nincs, a profilok is megmaradtak, szóval írd már úgy legközelebb, hogy nálad nem működik, mert így rengeteg embert megtévesztesz megint, mint a múltkor, akiknek szintén nem volt semmi problémájuk.
-
katt777
félisten
Sejtettem.
Az a lényeg, hogy megvan.
adam.zoltvai: UNINSTALL!!! (Beállításokkal.) Mint mondtam, először csak driver, azzal tesztelni, AB-t majd akkor telepíted (nem a finalt), ha úgy is fellép a hiba. Addig nyoma se legyen sehol!
Aki nem tud vagy akar olvasni, főleg ennyiszer egymás után, annak hiába próbál segíteni bárki.(lásd még: #51716) Képzeld, nálam is befagyott vele, ezért szóltam.
Nem azt kell beállítanod, ami az én cikkemben van, mivel az 7870XT-hez készült (oda van írva), azért linkeltem, hogy lásd, mit és hol lehet szabályozni.
zsizsef: Ez az, szívasd meg!!!
(És sikerült is!!!
)
Zsébernardo: 2 lehetőség van.
1: 270X-re nem érzékeny. Egy eltérő fázisvezérlés már elég lehet ahhoz, hogy egyik kártyán jó legyen, másikon meg nem. Ha MSI-é hasonló, mint az ASUS-é, akkor fut, Sapphire meg vsz. más. Pedig próbáltam az extended módot is.
2: Nem tuningoltad komolyan a VGA-t.
Azért a ROG GPU-Z-nek csak fel kellene ismernie egy ASUS kártyát... -
törölt tag
Megprobaltam win 8at felraknj de csőd, amint elindult kb utána 10pvel mar be is fagyott :/ megy vissza a win 7,valaki segítene akkor mit h rakjak fel driver ügyileg (win 7 64bit) mit telepítdek mit ne, illetve mit hogy állítsak.
Vidikartyam : shapphire 7850 2gb 256bit oc
Előre is köszönöm! -
törölt tag
válasz
katt777 #51716 üzenetére
Én is a 4.0.0-át használom és nem tapasztaltam vele hibát. A profilokat meg mindig beállitom magam, nem viszem át másik verzióra. A GPU-Z viszont nem követi az órajelek változását (fixen 1120/1400 MHz) és ezek hatását a pixel és textura fillrate-re sem számolja át. A sensor részen szerencsére rendesen frissülnek az adatok.
-
katt777
félisten
válasz
#71028224 #51720 üzenetére
Olvasni nem szoktál?
1 hsz-szal korábban linkeltem az AB-t, azt meg alig néhánnyal ezelőtt írtam sokadjára, hogy telepítőből kilépni, eszközkezelőből telepíteni.
Soha, semelyik windowsnak nem engedélyezek driver-telepítést vagy frissítést, így számos hibát máris elkerültem, és minden pikk-pakk működik.(Az meg nem érdekel, ha egy mások által is megtalált biztonsági rést máshova raknak.)
-
katt777
félisten
Kétlem. Kereső bedobja Guru3D-t, az alatt vagy 20 régebbi verzió linkjét is megtalálod, legalábbis, ha valaki nem lusta legörgetni az oldalt.
Illetve célszerű sosem letörölni a régebbi verziót!
Egyébként ha vkinek 7870XT-hez (vagy másik karihoz, módosításra) módosított tartomány, beállítások kellenek, azt is tudok küldeni.
adam.zoltvai: Nem szükséges, csak ha AB-t felteszed, ne maceráld a túlhajtást. A pusztán driver-t viszont érdemes megnézni, de akkor Catalyst uninstall, restart, majd csak driver telepítés eszközkezelőből (telepítőből kibontás után kilépés).
-
katt777
félisten
válasz
#71028224 #51715 üzenetére
Nálam 2014.0812.1103.17905 van fent, ez a 14.8 WHQL.
Afterburnert feltelepíted, beállítod, tesztelsz. Honlapomon megtalálod. (Menü vmiért nem működik, vmikor frissítenem kéne, de főoldalon ott a linkje.Apropos!
NE TELEPÍTSÉTEK AZ AFTERBURNER 4.0.0 FINAL VERZIÓJÁT!!!
Ugyanúgy elcsesz mindent, mint a 3.0.1 Stable beta, a bétás profilok simán behalnak, még ha törlitek őket, és az újban állítjátok be ismét kézzel, akkor is fagyás/csíkozódás a vége, akár még fesz. emeléssel is. Viszont a skineket és a RivaTuner 6.2-es verzióját érdemes kiszedni a telepítőből.
4.0.0 b9 verzió továbbra is teljesen rendben van.Ha valakinek kell a beállítások és grafikonok bővített és frissített honosítása, szóljon!
(Megcsináltam.)
-
katt777
félisten
válasz
#71028224 #51713 üzenetére
Miért kell szar szoftvert használni?
Csomószor besz.ratják a VGA-kat.
Csak driverrel nézted, vagy CCC-t és egyebeket is telepítettél (hiba).
Ab-rel adj egy fix feszes 2D profilt a karinak, ha úgy nem hibázik, akkor vsz. az órajel/fesz ugrálása a ludas. Böngésző 3D támogatását célszerű letiltani. -
törölt tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne hogy van egy shaphire 7850 2gb 256bit oc kártyám most cserélte az ipon mert beszart az előző szerintük,szerintem más is ludas a gépembe...(asrock 970 pro3 ,Fsp 500W,ssd+2hdd+8Gb kingston ram+AMD Buldozer fx 6300am,minden a gyári értéken ment,amig ment)
Elvittem az iponba a gépem,mert nem indult el,csak 5 rövidet csipogott,képet nem adott,és ők arra jutottak h a vidikártya a hibás,kicserélték,2hónap alatt....Ők letesztelték sztük minden OK mindennel!
Nah vagy mégse...Hazahoztam kezdődött azzal h a win7emen lévő chrome mindenre azt irta h tanusitvány hiba,ujraraktam,majd mikor már működött a chrome meg minden akk jött a gebasz a legkisebb terhelésnél a vidikártya v vmi elszáll s v kékhalált kapok,vagy nagy foltokba nekiáll pixelesedni a képernyőm!
640-610re levéve az MHZket kicsit tovább birja,de még is se az igazi,szinte az összes drivert kipróbáltam már!
Most is szétszereltem a gépet kiszedtem a vidikártyát portalanitottam stb,majd elinditottama gépet s megint nem megy a chrome!
+minden első indulásnál a képernyőm közepén s 3/4edén egy 5cm vastag szürkés-pirosos csik jelenik meg,de 2.ik inditásnál már nem!
Ill első inditásnál a gép nem indul el hanem befagy!
Segitsetek!
Ui: a tanusitványhiba megoldódott magától,csak nemtudom hogy! -
katt777
félisten
válasz
BandiT85 #51710 üzenetére
Az a tuti, ha megnézi az ember saját szoftverrel (ha van), Aida-val, HWinfo-val (talán ez a legjobb), AB-rel és társaival is. Ha 2 egyezik, már király.
Mondjuk nálam tényleg csak az említett apró hibák vannak, hogy AB feszt csak a beállítottat jelzi, nem a valósat, ill. RAM-ok sebességét nem ismeri fel pontosan.
Tiger.: De igen, biztosan.
-
Tiger.
nagyúr
Nem tudja valaki hogy most melyik kártyához adják a Battlefield 4 et?
-
katt777
félisten
válasz
BandiT85 #51706 üzenetére
Kösz. Na, olyan fülem nincs (meg az AB-nek sem
). Gondolom, csak a támogatott kártyákon jelenik meg. Amíg viszont anélkül is megvan a teljesítmény, nagyon nem is érzem szükségét. MSI-től azért ódzkodom, mert ritka szar alaplapokat csinál, bár az is igaz, hogy a gagyi Asus VGA-hűtések ellenére nem veszek más lapot.
VGA-ból nekem leginkább a GB-ok jöttek be, bár ezek mind nV-k voltak.
Én viszont a grafikonokat csoportosítottam, ha már lehet végre.
Ja, verziók tucatja óta sem ismeri fel jól a VRAM-ok órajelét az AB, szerencsére viszont jól szabályozza. Elég fura hiba, hogy gond nélkül kezeli, mégsem "látja" (minden más tesztprogram igen). De inkább ez, mint fordítva.Zsébernardo: Az első hőértéket fenntartás nélkül elhiszem, a másikat legföljebb közvetlen hőméréssel igazolva.
Ha csak nem a nyák hátulján mér valamit a levegőn, de még ott is magasabbnak kéne lennie a hőmérsékletnek egy gép belsejében.
hibavissza: Túlhúztad a kártyát, és degradálódott. Vegyél vissza az órajelekből (alighanem VRAM).
sephi: Kimaradt: Nemcsak magasabbak az órajelek 2D-ben, hanem a sávszélesség is 3.0, nem 1.0, ezért viszi a videókat is UVD helyett.
-
hibavissza
veterán
Üdv!
Az OC 7850-es Sapphire kártyám elkezdi blokkosítani a képet hosszabb játék után. Nagy - több centis - négyzetek villódznak a képen. 2D-ben nincs gondom. Ahogy hallgatom a gépet, azt veszem észre, hogy nem tekeri fel a ventiket (nincs a manuális bepipálva). Csináltam egy 3D Mark tesztet és valami 4600 pontot adott, holott erre a kártyára 6000 fölötti pont a normális.
Picit húzva van: 980 mag és 1400 mem. órajel van beállítva. Hónapokig ment. Most kezde a mókát.Mit érdemes tenni?
-
DoxaM
aktív tag
válasz
Andrewstarr #51701 üzenetére
Csere, nem tudsz vele mit csinálni
-
katt777
félisten
válasz
F e Z o #51684 üzenetére
Igen is meg nem is.
Fix fesszel dolgozom, és PL-et csak feltétlenül szükséges esetben húzom fel, azaz szinte soha, mert egy grafikailag terhelő alkalmazásnál úgysem esik vissza sem az órajel, sem a fesz (de a beállítottat Vdroop miatt nem éri el), kevésbé igényesekre meg ott a csökkentett órajeles 3D profil szintén 0%-kal.
HWInfo-ban szoktam követni, mert AB és társai csak a beállítottat jelzik, nem a valósat: a gyári órajelek 0,89-0,99V körül mennek (@1,019V), a tuningosak 1.089 (@1,119V) közelében, minimális változásokkal.
Auto fesz-beállításokkal a hülye driver még a csökkentett órajeles profilt is megküldi 1.144V-tal, hiába tiltom le elméletileg AB-ben, szóval az rögtön kilőve, mert a gyári hűtés (dupla ventis) "támogatásával" egy gyári órajeles sima játéktól máris 97°C-ra hevülnek a VRM-ek, de kánikulában néha még le is kapcsolt. Fesz szabályozás segítségével a VRM-ek tuning alatt sem melegszenek ennyire. A poén az, hogy ennek a kártyának az első generációja még 1,2V-os üzemi feszültséggel készült, annak a melegedésébe bele sem merek gondolni.
Szóval én a fentiek miatt vagyok a tuning, és nem a valóban értelmetlen túlhajtás mellett (értsd: 100 helyett 110FPS).
Megj: Alapból átskáláztam az AB-t, hogy a max beállítható érték 1100/1710 legyen, mert a francnak sincs szüksége 1800 meg 2600MHz-es órajelekre, így 2D-ben 305/470-re sikerült levinni az órajeleket a gyári 0,796V-on (gyári 300/150 helyett), tehát alapon is van egy kis tuningom, ami pont jó TV-zéshez, videó-lejátszáshoz v. böngészéshez (+ régi játékokhoz) anélkül, hogy az órajelek felugrálnának a gyár UVD 500/1500MHz-re értelemszerűen magasabb fogyasztással és nagyobb melegedéssel.Raidon: Felhívnám a figyelmedet, hogy az AMD is zöld.
(Csak csúnyább.
) De értem, mire gondolsz.
Remélem, végigmész a javasolt úton (FVH, ASUS kzp), és sikerül vmi megoldást találni.
Zsébernardo: 26°C-os VRM nincs.
Összehasonlításokat illetően javaslom a gpuboss.com-ot.
Andrewstarr: VRM vagy RAM-hibás az. Csere. Egy 2D-ben amúgy is halódó karin én sem kockáztatnék bios-frissítést.
-
Steve198310
őstag
válasz
Andrewstarr #51701 üzenetére
Garanciális csere.
Nem is szórakoznék BIOS frissítéssel meg mindenféle szórakoztató dologgal. Cseréltesd
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Mobil flották
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Kuponkunyeráló
- Battlefield 6
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Eladó eVGA RTX3080 XC3 Ultra 10GB szuper videókártya dobozában!
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASrock Radeon RX 7700 XT Challenger OC 12 GB
- Gigabyte AMD Radeon RX 6700 XT Gaming OC 12G videókártya
- SAPPHIRE Radeon RX 5700 XT NITRO+ 8GB GDDR6 256bit videokártya
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Acer Aspire A515 - i5-8GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I Nvidia 2GB I Cam I W11 I Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Mini PC! I5 10600KF / RTX 3060 12GB/ 16GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! GigaByte H610M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Kolink Observatory RGB 800W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest