Hirdetés
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Én és a számítógép
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
Új hozzászólás Aktív témák
-
123sylaar
aktív tag
válasz
belinho #50297 üzenetére
Hali. Vásároltam egy msi r9 270-et. Amikor a biosba (gigabyte b85m D3H) be akarok lépni és megnyomom a "del"-t , akkor nem lép tovább, csak sötét kép.(plusz ki is lóg a kép a képernyőről) Ez volt az előző kártyámmal is r9 280-al, ezért is küldtem vissza, de kizárt, hogy 2 kártya is hibás lenne. Ha az integráltról próbálom, akkor jó, ill. ha egy régebbi kisebb kártyát rakok bele, akkor is jó, szóval a pci-e foglalatnak sincs baja. Rákerestem neten, hogy valami uefi kapcsoló a megoldás, de én nem találom rajta sehol.
-
belinho
senior tag
válasz
katt777 #50277 üzenetére
Nálam is fenn van a 3.0.1-es beta, de én semmi ilyen jellegű hibát nem tapasztalok, szóval óvatosan az ilyen kijelentésekkel, attól, hogy nálad megint nem működik valami, az nem jelenti azt, hogy egy kupac gané.
Enemy front-ot most vittem végig, de semmi csíkozódás nem volt, mint amiről te beszámoltál, szóval nem játék és nem driver hiba, hanem megint nálad van valami. -
belinho
senior tag
válasz
F e Z o #50274 üzenetére
Igen, tényleg kétfelé van osztva, gyártó oldalán volt még valami v3 és v4 ág, de a képeken most hogy jobban megnéztem csak v1 és v2 van, de mondjuk ez sem szerencsés, sosem szerettem az ilyen megosztott 12v-os ágat. Nálam Corsair HX 450W egybe van a 12V-os ág 396w teljesítménnyel.
-
szika87
aktív tag
válasz
CirrMee #50293 üzenetére
Értem én,csak eddig nem tudtuk hogy a táp gyengült le vagy sem,nos mivel kihajtott egy 6870-et valószinű hogy a táp hibátlan,és ennek az 500asnak el kell bírnia bőven egy 7870-et is.Az alaplap azért fordult meg a fejemben,hátha a pciE foglalattal van valami és onnan nem tud annyi áramot felvenni.Más egyéb ötletem nem volt,de megint csak azt tudom mondani mivel a másik nagy igényűt kihajtotta nem értem ezt,pont ezt miért nem.
-
szika87
aktív tag
válasz
szika87 #50269 üzenetére
Nos Uraim újabb fejlemények az ügyben.
Haverom elhozta az ő ati 6870-es kártyáját,kb hasonló TDP igényű, ugyanúgy két táp csatis...és láss csodát semmibaja,tökéletesen megy vele a furmark és a játékok is,tehát kezdek azon gondolkodni hogy a táp mégis csak jó,így azon aggódtam lehet mégis az új kártya a rossz.Ezért elvittem a szomszédba,neki 600-as Corsair táp van,meg valami 970-es gigabyte alaplap,lényeg hogy nála jó a videokártyám,vagyis az is hibátlan.A kérdésem,hogy lehet rossz a tápom,vagy az alaplapom ha hasonló kártyát elbír?Mi lehet a baj?
-
-
marquuard
veterán
válasz
Steve198310 #50286 üzenetére
És pont a GTA IV-nél jelent meg 44%-os kihasználtsággal.
-
Steve198310
őstag
válasz
marquuard #50284 üzenetére
Vissza gyári vagy emelsz rá feszt mert nem bírja. Ez volt téma Decemberben. Az első darab volt ami el halálozott és kaptam helyette egy vaport.
Na de óvatosan vele mert a lényeg ezt párszor meg csinálja (10x 20x ) aztán hller béla.
Várj. A GTA IV ben van Tessalacio? Nem emlékszem. Nekem a Crysis 3 nyirta ki
-
HopeckoR
aktív tag
válasz
Steve198310 #50283 üzenetére
Korábban R260X-em volt így benne vagyok úgy ahogy abban a témában is. Ott szinte mindenki szív vele. Nem is mindig jön elő így gariztatni is necces...
Pont ez volt egy egyik oka, mikor gariztatás után felajánlották, hogy választhatok másik terméket ezért lett a 270-es széria...
De látom felesleges volt ez sem lett jobb. Valahogy ez az R széria nem az igazi a AMD-től most. -
marquuard
veterán
válasz
Steve198310 #50283 üzenetére
Fesz gyári, egy ideje 1150/1500-on megy a VGA. Jelenleg is annyin van, újraindítás óta megszűnt a probléma.
-
marquuard
veterán
válasz
Steve198310 #50281 üzenetére
Ezt nem értem. Újraindítottam a gépet, és megszűnt... Most akkor mi a franc van?
-
marquuard
veterán
Sziasztok. Mehet szervizbe?
-
katt777
félisten
Na a "stable beta" 3.0.1 Afterburner egy kupac gané. Artifactelés, csíkozódás, fagyások, Trixx v. 3.0.0 vissza, és minden OK tuninggal is.
-
szika87
aktív tag
Most vettem hozzá külön két molex átalakítót hogy külön külön kapja a naftát a kártya, de hiba továbbra is fenn áll.
-
Steve198310
őstag
válasz
belinho #50273 üzenetére
Elég lenne ha jól müködne.
A Asrock P43DE3 + E8400 4.2Ghz + Asus HD6870 OC volt rá csurva amit vitt melegedés nélkül.
Egy másik táp próbát azért meg ér a dolog mert lehet a 12V stabilizátor haldoklik benneA táp ami a gépemben van 2Db 270X et vitt mind a rongyot erőlködés nélkül. Bár a két táp ég és föld
-
szika87
aktív tag
Uraim!
Korábban már panaszkodtam hogy vettem egy hibás 7870-et,amiről kiderült hogy nem hibás,ugyanis miután visszakerült gazdájához nála teljesen jó.Vettem egy másik 7870-et,a hiba jelenség ugyanaz,furmark alatt azonnal újraindítja a gépet mindenféle hibaüzenet nélkül,még felpörögni,felmelegedni sincs ideje semminek ugyanis egy pillanat alatt történik a dolog,játéknál változó vagy egyből ott is,vagy néhány perc,netezés filmezés közbe nem csinálja ezt. 100% hogy két hibás kártyába nem futok bele,ezért valami nem tetszik gépemben nekik.Arra jutottunk hogy az 500-es Chieftec tápom el kell hogy bírja bőven,de akkor mégis mi okozhatja ezeket a dolgokat?Rossz lenne a PCI express foglalat,de akkor gondolom képet se adna?Memória,procinak nincs köze ezekhez a dolgokhoz úgy gondolom.
Ötletek? -
pool21
csendes tag
válasz
Steve198310 #50267 üzenetére
Holnap megrendelem ,remélem beválik köszi a segítséget!
-
GergoHD
tag
Üdv
Szeretném megkérdezni hogy az elmúlt 1 évben lett-e megoldás az MSI7870-es kártyák hűtésének helikopter effektusára?
Esetleg ha lecserélném a biost rajta 015.021-ről 015.015-ösre az megoldás lehet, illetve ez kárt tehet a kártyában.
Előre is köszönöm a segítséget. -
pool21
csendes tag
Sziasztok! A két kártya közül melyiket érdemes meg venni : SAPPHIRE R9 270X Toxic 2GB GDDR5 with Boost , 55 660 fT vagy SAPPHIRE R9 270X OC Vapor-X 2GB GDDR5 with Boost - 54 850 ft
-
worxland
addikt
válasz
belinho #50254 üzenetére
"Tudom hogy leszedi a frissítéseket, csak leszedi a regisztrációs frissítést is, és akkor jön a fekete képernyő, és emiatt sokan tiltják le." - akkor rossz werziót töltöttek le. Maradjunk annyiban, hogy ikszpéből, hetesből, nyolcasból és nyolcegészegytizedesből is van tökéletesem futó, "aktívált", frissítéseket rendesen letöltő virágboltos példány.
-
belinho
senior tag
válasz
kovsol #50252 üzenetére
Tudom hogy leszedi a frissítéseket, csak leszedi a regisztrációs frissítést is, és akkor jön a fekete képernyő, és emiatt sokan tiltják le.
Működik igen, arra akartam célozni, amikor egy régebbi nem win7-8 ready alaplapra, teszik fel az OS-t, ami okozhat galibákat, amit egy bios frissítéssel megoldható lenne, már ha a gyártó csinált ilyet.
Nem mondtam, hogy nem működik, csak még nagyon új, és sok esetben van probléma vele. -
kovsol
titán
válasz
belinho #50249 üzenetére
Egy normális warez win is leszedi a frissitéseket. Ezt csak zárójelben jegyzem meg.
Win8 bios csak a gyorsított boothoz kell, ha nincs fent a win még ugyan úgy müködik csak így picit lassabban tölt be, de a w7 nél igy is gyorsabb.Nekem egy eredeti w8.1 van a gépemen és egy darab buggal nem találkoztam.
-
CirrMee
addikt
válasz
belinho #50249 üzenetére
Nekem az a kedvenc 8(.1) -es bugom, amikor tökéletesen elmegy, heteskén meg pár hét után nekiáll lag tengert gyártani saját/gyári (realtek) meghajtóval is az ethernet vezérlő (CSGO alatt a legf*szább). Gyári óperenciás rencer ami itthon van. Ritka pocsék ez a 8.1, mert az asszony gépén is pontosan ugyanezt a lagmentes futást műveli, a tökéletes heteske meg neki is bugzik mint állat - bár az ő gépén nem pár hét, csak pár hónap után jelentkezik a hiba. Ennyit az eredeti OS -ekről, meg a rohattulszuper' heteskéről.
-
belinho
senior tag
válasz
Steve198310 #50248 üzenetére
Teljesen egyetértek, eredeti Win7 Ultimate 64bit+minden frissítés, minden tökéletes játékok és driver terén, régebbi játékok is jól futnak, se fagyás, se kékhalál se semmi.
A kedvenceim, mikor warez win7 fel, aztán összes frissítés letilt, még sp1-es csomag sincs, ami kéne a CCC-nek, aztán jön is a hiba, de az AMD a szar, hányszor hallottam már.
A másik meg mikor win8-8.1 fel, persze az alaplap régebbi, win8-8.1-es bios a laphoz nincs feltéve, aztán jön a problem, és megint az AMD a szar. Meg kedvencem még a frissítések tiltása, amikor ott lenne a megoldás, de letiltja a frissítést, mert nem eredeti az OS, de még mindig az AMD a szar! Utána meg én vagyok a hülye, mert a szakértő jobban tudja, csak nála mégis rossz valami, nálam meg nem
Amíg nem terjednek el a DX11.1-11.2-es játékok én addig biztosan nem váltok, addigra meg már kiforrja magát a win8.1-is az összes bug-al együtt. -
Steve198310
őstag
Talán ezt már többször le írtam. De talán nem nagyon kell még erőltetni a Windows 8 és társát. Majd ami jól fut megint az a Windows 9 lesz. De ezt jó lenne ha eszére venne pár " hú de én tudom, hogy az jó" embernek is szól.
-
fatal`
titán
Szétszedtem, újra összeraktam, tápkábelt cseréltem (kettőt adtak, van egy a tápomon) és most jó, érdekes. :-)
Elnézést a kommentáradatért.
-
fatal`
titán
Közben megnéztem egy üres win 7-tel is, csak a radeon drivert tettem fel és az mpc-hc-t, ez nem indul újra, csak lekapcsol a monitor. Ha jól sejtem, akkor ez gari :-(
-
fatal`
titán
Sziasztok!
A mai napon vettem egy Sapphire R9-270X-et (Vapor-X). Olyan gondom van, hogy ha elindítok egy filmet, akkor újraindul a gépem. Ugyanez történik ha flash playeren keresztül próbálok meg videót nézni (pl. youtube), de csak videónál csinálja, a főoldali bannerek pl. működnek.
Játékok alatt nincs gond, legalábbis a CS:GO-t és a Mirror's edget próbáltam, valamint a desktopon sincs semmi probléma.
Ezelőtt egy Sapphire 7770-em volt, avval nem volt gond. Friss OS-t is próbáltam, a helyzet ugyanaz.
Config az adatlapomon, Windows 8.1 x64. Van valakinek valami ötlete? A régi és az új os-ben csak az volt közös, hogy minden driver fel volt telepítve, de nem hiszem, hogy problémát okoz.
Próbáltam a 13.4-es és a 13.6RC2 catalystot.
Gariztassak, vagy szoftveres gond lehet?
-
HSM
félisten
válasz
J0shu4M1ll3r #50238 üzenetére
Igazából az a legjobb, ha trükkösen átfújsz mindig két lapát között, a pumpával is úgy szoktam.
-
HSM
félisten
válasz
J0shu4M1ll3r #50236 üzenetére
Csak a ventilátorra vigyázz, ha jól belefújsz, azt nem szereti. Nem érdemes a tövébe, a forgórész alá fújni, és amíg takarítod, érdemes óvatosan lefogni, nem tudjon pörögni, akkor nem lesz baja.
-
HSM
félisten
válasz
J0shu4M1ll3r #50232 üzenetére
Felesleges szétszedni a hűtőt. Egy méretes körtepumpával teljesen kielégítően ki lehet tisztítani. (Ha nincsenek rajta különböző zsíros, ragadós szennyeződések, amik jó esetben nincsenek egy megfelelő körülmények között üzemelő PC-nél.
)
-
CirrMee
addikt
válasz
J0shu4M1ll3r #50232 üzenetére
A legtöbb kártyán nem kell leszedni a hűtő blokkját, elég csak a vetit, illetve a műanyag keretét leszedni. Blokkot leszedni leginkább akkor kell, ha újra akarod pasztázni.
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Ha ki szeretném tisztítani a kártyámon a hűtőbordákat, és szét kéne szedni teljesen, összerakáskor elég ha csak simán összerakom, vagy meg is kell pasztázni? Lehet abból baj, ha nem pasztázom meg, és az marad rajta, amit a gyárban tettek rá (vagy ami még van belőle), vagy ezzel okozhatok valami kárt a kártyában?
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
scampolo84 #50217 üzenetére
Persze, mint mindenki, én is mindig azt mondom, hogy jó ez amíg működik, meg nem kell más, de azért naponta, két naponta egyszer átnézem a boltokat, hogy mit is lehetne fejleszteni, vagy mit mire lehetne cserélni, stb...
-
scampolo84
aktív tag
válasz
J0shu4M1ll3r #50216 üzenetére
Ha nincs vele probléma nem is kell! Én sem terveztem a cserét, csak pórul jártam.
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
scampolo84 #50214 üzenetére
1 hónap múlva lesz 2 éves. Még egy darabig nem tervezem lecserélni, max nagyon kivételes esetben.
De majd meglátom -
scampolo84
aktív tag
válasz
J0shu4M1ll3r #50213 üzenetére
Nincs mit! Nem tudom mióta van meg a kártya, de lehet te is jobban jársz ha elpasszolod időben bukta nélkül.
Én is Steve198310 fórumtárssal való egyeztetés után döntöttem a Vapor mellett másodjára!
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
Steve198310 #50211 üzenetére
Értem, köszi!
@scampolo84:
Köszi a tapasztalatot, felírom magamnak, hogy a kövi Vapor legyen -
scampolo84
aktív tag
válasz
J0shu4M1ll3r #50210 üzenetére
Én koptattam egy Sapphire 7850-et másfél évig (Dual-X), BS soha nem volt, nem is cicergett, ellenben a hűtő felfogatás szó szerint önmagától DARABJAIRA hullott! Nagyon jó kártya volt imádtam, de anyagminőségre sajnos egy nulla volt.
Így lett nekem is Vapor a 270x és nem Dual, az egy életre való lecke volt!
Szerencsére el tudtam adni így is, persze bukóval....
-
Steve198310
őstag
válasz
J0shu4M1ll3r #50210 üzenetére
Ciripelés van minden gyártónál és minden karinál. Ez természetes jelenség. Ahogy írták vagy CCC ben korlátozod 60 FPS-re vagy játékok alatt (vSync)
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
scampolo84 #50209 üzenetére
Amúgy csak a Dual-X-nél van ez a black screen és zizegés?
-
Sziasztok
A jelenlegi 270/270x kártyákat is érinti a 7850/7870-nél tapasztalt black screen?
Van esetleg különösen ajánlott gyártó?
A Sapphire-t itt is kerülni kell?
-
NyeTu
csendes tag
válasz
scampolo84 #50202 üzenetére
AMD Athlon II X2 631 Quad-Core 2.6 GHz
-
NyeTu
csendes tag
válasz
scampolo84 #50200 üzenetére
Rendben, akkor esetleg, véleményed szerint, mit ajánlasz?
~NyeTu
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Gyúrósok ide!
- Milyen videókártyát?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Háztartási gépek
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Gaming notebook topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Milyen RAM-ot vegyek?
- RC modell földön, vízen, levegőben
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256 GB Fekete 1 ÉV GYÁRTÓI Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest