Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jhonny06
veterán
válasz
MCGaiwer
üzenetére
Ez általában ilyen. Nekem eddig bármilyen drága kártyám volt, nem volt hozzá semmi extra, ez inkább a verziótól függ. Pl. az XFX 4870 XXX-hez volt minden szar, pedig még a 7870 árát se közelítette meg. Gondolom manapság is vannak ilyen verziók, bár engem nem nagyon izgat.

-
Jhonny06
veterán
válasz
gyuribácsi88
üzenetére
Dettó. Tuti nem venném át a kártyát bontottan, ki tudja, hogy mit babráltak vele.. minimum kérnék egy másikat, de inkább otthagynám a boltot. Ahol ilyet megcsinálnak, az nem százas. Egyébként a kupon érdekel a legkevésbé, max. lelkiismeret furdalás nélkül letöltöm a játékot, sokkal inkább a gondolat, hogy babráltak vele.
-
Jhonny06
veterán
válasz
Trebron09
üzenetére
Mindenképp írj, vagy inkább hívd fel őket. Egyébként azt szokták mondani, hogy a futár előtt bontsd fel és ha nincs valami rendben, akkor ne vedd át. Persze ezt a gyakorlatban elég nehéz kivitelezni, senki nem fogja elkezdeni felbontani 5 percen keresztül, amíg a futár ott áll és néz..
Pont azért, mert utólag elég nehéz bizonyítani bármit is, ezzel az erővel azt is mondhatod, hogy nem volt benne a VGA, közben pedig eladod.
(Ők is ezt fogják mondani, hogy ezért van kitalálva ez a 'szabály'.) -
Jhonny06
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Nem, mehet egyből megfelelő ajánlat esetén.

-
Jhonny06
veterán
Akit esetleg érdekelne egy 1 hónapos Giga 7870 OC, az keressen meg (nem hirdetés
). -
Jhonny06
veterán
válasz
mrhitoshi
üzenetére
Köszi a tippet, kipróbálom. Közbe visszaállítottam a proci szorzóját kicsit, mert szerintem nem volt stabil, amiatt volt az fps drop, most már sokkal jobban tűnik. Azért kicsit szomorú vagyok, hogy high-on ennyire elbánik a kártyával, pedig minden létező extrát levettem róla. Mondjuk a látvány pazar, tehát nem is csodálkozom.

-
Jhonny06
veterán
Na kikapcsoltam a vsync-et, ez zavart be, bár így se tökéletes. Crysis 1 feeling.
-
Jhonny06
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
És mennyivel megy maga a játék?
-
Jhonny06
veterán
Brutál gyatrán fut a Crysis, minden high (de AA, meg amit lehetett kikapcsoltam) és 1680X1050-be épp, hogy megvan a 30 FPS. 4,2-re húzott proci. Ezt azért nem gondoltam volna 7870-el. Van valami új driver hozzá? Olyan random FPS dropok vannak benne, hogy csak nézek. De ez így játszhatatlan, érezni, hogy lassú a játék. Legalább még kéne 10 fps, most játsszak mediumon?

-
Jhonny06
veterán
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Az tuti valami bug (vagy hardveres és a szenzor mér szarul), 20 alatt nem lehet (de még 30 alatt se mondanám), hacsak nem kint a hóban netezel.
-
Jhonny06
veterán
válasz
V.Dave
üzenetére
Normális hűtővel egyébként semmi extra, pár fokkal jobban megizzasztja, mint a többi tesztprogram, de nálam ez ilyen 4-5 fok volt, az semmi (persze ha alapból szar a hűtőd és 80 fokon jár, akkor már én se kapcsolnám be).
Alapvetően az a baj vele, hogy a VRAM-ot nem is izzasztja meg annyira, amennyire kéne, tehát simán lefuthat hiba nélkül a teszt, még ha instabil a beállítás, akkor is.A hűtőt tesztelni mondjuk jó, de rendes tesztelésnél tényleg nincs értelme, azóta én is rákerestem és vannak jobb programok erre, vagy játék.
-
Jhonny06
veterán
BF3-ban a Strike at Karkand mapon jól lehet stabilitást tesztelni, nálam szépen befagyott úgy, hogy már napok óta játszottam más pályákon a stabilnak hitt beállításokkal és semmi fagyás nem volt
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Jhonny06
veterán
válasz
seederking
üzenetére
Ilyen nekem is volt egyszer BF3 alatt, de a hang is elment meg minden, totál nem reagált a játék. Ha probléma lenne a kártyával, akkor az gyakorlatilag állandóan jelentkezne, szóval nem hibás. Gyakorlatilag bármi lehetett, bug vagy driver hiba, nem aggódnék miatta.
-
Jhonny06
veterán
válasz
GergoHD
üzenetére
A Gigabyte 7870 OC-t ajánlom.
Én se értek nagyon a CPU tuninghoz, egyszerűen a szorzót (ugye szorzózár-mentes) 33-ról 37-re emeltem, ennyit alapfeszen is simán bír. Később majd többet, csak veszek hozzá egy normális hűtőt.
Ha találsz egy ilyet a BIOS-ban, akkor a legfelső értéket 34-ről (ugye a tied 3,4GHz-es) mondjuk 37-38 ra emeld és kész. Itt a képen 24 van, de az nem tévesszen meg, csak egy példa.

-
Jhonny06
veterán
Mondtam már, hogy ez a Catalyst egy rakás szar? Most nem tudom, hogy összeakad-e más programmal, de visszaállítja magát a magasabb órajelre, amiről direkt levettem, hogy nem crasheljen a játék.. AfterBurner elindítása után a +20% teljesítményt is visszaállítja 0-ra, stb.
-
Jhonny06
veterán
Ahogy nézem, olyan 1200/5400 körül van a vége alapfeszen, 1250 gpu-n és 1400 memón is fagy, szinte egyből.
-
Jhonny06
veterán
válasz
kockaharcos
üzenetére
Pont, hogy nekem ott általában nem pörög maxon a GPU, a FurMark viszont teljesen leterheli.

kovsol: Külföldi fórumokon pont, hogy azt írják, hogy a furmark a legbrutálisabb benchmark. Meg ha láthatóan leterheli, akkor miért ne lenne jó? Ez a lényeg, nem? Most BF3-at néztem, nincsenek kimaxolva a beállítások, meg csak 1680X1050-es a monitorom, gondolom ezért. Multiba is megvan a 140+ FPS.
Amúgy ugrál a terheltségi szint nyilván, de nincs állandóan 99%-on, csak ezt akartam mondani. Egyébként már sok órát játszottam és nem volt gond vele, csak kíváncsi voltam. -
Jhonny06
veterán
Egy 15 perces FurMark mennyire mondható hitelesnek stabilitás szempontjából? Most kíváncsiságból lefuttattam, 1200 gpu, 1300 memó, szépen ment. 58 fok max, kb. 50 %-os venti. Mindez alapfeszen. Kíváncsi vagyok, hogy a memó még mennyit bírna, 1450-en gondolom már nem menne el.
-
Jhonny06
veterán
válasz
Apollo_21
üzenetére
Egyékbént az Afterburner-be is van ilyen beállítás, bár az CPU usage-et nem mutat asszem, de minden mást igen. Beállítások alatt a monitoring fül, majd ott a legördülő listából jelöld ki azt, amit szeretnél látni és pipáld be alul a "show in on-screen display"-t. Mindegyikre külön kell, majd ha jó, akkor meg fog jelenni melletük, hogy "OSD".
-
Jhonny06
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Az van fent, sose szoktam a beta-kat próbálgatni. Remélem csak random dolog, mert elég sokat játszottam mostanában és semmi probléma nem volt. Gondolom ha baj lenne a kártyával, akkor az rögtön kijött volna a vásárlás után.
-
Jhonny06
veterán
Most kaptam egy fekete képernyőt BF3 közben, remélem ez nem az, mert eddig nem volt vele probléma..
Mi a pontos jelenség amúgy? Nálam a hang is elment, de a játék elvileg futott a task manager szerint, tehát nem fagyás. -
Jhonny06
veterán
válasz
janes1976
üzenetére
Tuninggal minden mindennel együtt már necces, de még elég. Én mondjuk a jövőre tekintettel vennék legalább egy 600-asat, tápot később macerás cserélni.
Szerk.: Jó, ez a táp mondjuk baromi jó, tehát biztos nem lesz vele problémád.
Egy mezei 500-asra mást mondtam volna, de ez nagyon rendben van. -
Jhonny06
veterán
Hát, 1200 core, 1300 memóval se akar ez feljebb menni (a teszt szépen lefutott, nem tudom, hogy játék alatt stabil-e). Szerintem procilimites a dolog, most az alap 3,3-ról feltoltam 3,7-re, de gyári hűtő van rajta (folyamatban az új..), így nem nagyon akarom erőltetni. Most olvasom, hogy a Catalyst-on belül kéne valami csúszkát állítani?
Én azt hittem, hogy az Afterburner-be, ezért nem megy feljebb? 
-
Jhonny06
veterán
válasz
belinho
üzenetére
Világos. Az a baj a 660Ti-vel, hogy gyengén kezeli az AA-t, csak ez a tesztekből nem derül ki, mert általában nem használják. Emellé társítod a gyors procit és a legalacsonyabb FPS értékek is túl magasak lesznek. Eredmény: [link] Na, a nagy fícsörként bemutatott adaptive v-sync kvázi egy hibát próbál elfedni.
-
Jhonny06
veterán
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Marketing. Ha NVIDIA-t akarsz, akkor 670-et vegyél, ne 660Ti-t.
-
Jhonny06
veterán
válasz
Blaise
üzenetére
Te irkálsz olyanokat, amiből arra lehet következtetni, nem én.
Alapból nem értem, hogy miért jössz ide és ajánlgatok a másik kártyát, ez nem az a topic.Sehol nem kapsz 660Ti-t 1-2 ezerrel drágábban, legalább 10k a különbség (pl. ahol én vettem) (most nem használt kártyákról beszélgetünk remélem). Arról nem is szólva, hogy a 660Ti eléggé lemarad pár dologban a 7870-hez képest (DirectC, OpenCL, dupla pontosságú lebegőpontos számítások). Úgy jelenleg ez a helyzet.
-
Jhonny06
veterán
válasz
janes1976
üzenetére
Ár/érték arányban a 7870 jobban megéri, de ha van rá pénzed, akkor persze, jobb a 7950.
Szerintem nem feltétlenül éri meg a különbözetet, de te tudod, hogy mennyire szereted kimaxolni a játékokat, meg ilyesmi. Még 1080p fölött is szépen visz mindent, ahogy nézem. Meg sokkal időállóbb, egy darabig biztos nem kell majd lecserélni. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Jhonny06
veterán
válasz
- = Zk = -
üzenetére
fszom

Milyen alternatíva után nézel? 660Ti?
-
Jhonny06
veterán
válasz
Montesantos
üzenetére
Sapphire? -
Jhonny06
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Igen; ennyi pénzért szerintem kiváló VGA-t kaptam.

janes1976: 30 idle, 54 volt a max játék közben.
Majd nyáron térjünk vissza rá. 
-
Jhonny06
veterán
válasz
V.Dave
üzenetére
Ennyit kaptam performance módban. Semmi nincs húzva (proci, ram, vga). A Crysis 3-al rendesen elbánt, ugye a fraps alapértelmezetten 60 fps-nél maxol, lejjebb se ment erről az értékről. Persze csak 1680-ba játszom, de nem nagy a különbség az 1080p-hez képest. Minden high, full aniso, AA kilőve. Majd kipróbálom very high-on is, bár semmit nem szoktam maxon játszani, egy bizonyos beállítás fölött már nem szebb látványosan és csak zabálja az erőforrást.
-
Jhonny06
veterán
Na megvettem a Giga 7870 OC-t, remélem nem lesz vele probléma. Este tolok egy kis Crysis 3-at, aztán jelentkezem. Köszi mindenkinek a segítséget, jól jött.

-
Jhonny06
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Most rákeresve konkrétan 1 Gigát találtam, de ott is zavaros volt amit írt a srác, bezavarhatott az integrált VGA. Szóval ez jónak tűnik.
-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
Rendeltem egy 7870-et, holnap venném át (Sapphire), de csak most futottam bele különböző fórumokon ezekbe a black death problémákba, eddig nem is tudtam róla. Ez a pontos típus, vajon érinti?
11199-16-20G
Azt írták, hogy csak a Sapphire-nál vannak ilyen gondok. Esetleg érdemes lenne más márkát választani? Ezek jöhetnek még számításba, a HIS-ről egybehangzóan rossz véleményeket olvastam, így azt hagynám, az ASUS-ról nem tudok semmit. Látható, hogy itt 2 másik Sapphire is van, tehát nem olyanok, amit fentebb írtam (viszont ott van közte a 03-20G, ami elvileg érintve van a meghibásodásban):
- VGA HIS 7870 IceQ Turbo 2GB GDDR5 (H787QT2G2M): 57.990,-
- VGA ASUS ATi Radeon HD7870 2Gb (HD7870/DC2-2GD5): 52.990,-
- VGA GIGABYTE ATi Radeon HD7870 2Gb OC (GV-R787OC-2GD): 58.990,-
- VGA Sapphire ATi Radeon HD7870 2Gb GHZ (11199-00-20G): 55.990,-
- VGA Sapphire ATi Radeon HD7870 2Gb GHZ OC (11199-03-20G): 57.990,-
- VGA HIS 7870 Fan 2GB GDDR5 (H787F2G2M): 54.500,-Sorry, ha már lerágott csont, de nagyon nem vagyok képben és nem akarok szart venni. A fenti Sapphire "biztosabb" helyről jönne (gari, bolt, stb.), mint ebben a listában levő kártyák, így azt preferálom, de csak ha hibátlan. Se időm, se kedvem nincs gariztatni, mindenképp hibátlan kártyát szeretnék.
Ugyan azt lehet olvasni, hogy javították, de utánanézve ennek (11199-16-20G) még mindig írnak olyanokat, hogy crashel és nem, nem más a hiba, konkrétan ez a jelenség.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS routerek
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1 humoros
- Telekom mobilszolgáltatások
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Revolut
- Futás, futópályák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3453, 100% Akkumulátor
- Eladó Redmi A3 3/64GB / 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

(Ők is ezt fogják mondani, hogy ezért van kitalálva ez a 'szabály'.)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Dönts a drágábbik mellett és az árából inkább vegyél egy 7870-et.

Amúgy ugrál a terheltségi szint nyilván, de nincs állandóan 99%-on, csak ezt akartam mondani. Egyébként már sok órát játszottam és nem volt gond vele, csak kíváncsi voltam.
Pedig ez nagyon halvány pontszám, hasonló konfiggal bőven 8000 felett kaptak mások. Nem hinném, hogy azért, mert a proci csak 3,7-en jár.
Én azt hittem, hogy az Afterburner-be, ezért nem megy feljebb?

Majd nyáron térjünk vissza rá.