- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
keszegduda
őstag
válasz
kockaharcos #12498 üzenetére
Mintha az aprón láttam volna a hirdetésed, és rémlene hogy 1920ra is sokalltad a teljesítményét. Ennyire brutális lenne? Annak idején a gtx 460sli-n is kiakadtam milyen jól tekernek, de a vram betett.
A teszteknek pedig nem hiszek és pont hogy a 7870cf-ről készül kevés. -
Petyyyyy
addikt
AA nélkül teljesen játszható eredmények 12.11beta11 driverrel a 7870-en! Teszt
Ha valaki beszél németül megnézheti elolvashatja van-e mikrolagg. -
kockaharcos
senior tag
válasz
keszegduda #12497 üzenetére
jobban megéri,mint elpocsékolni a mostanit,és venni egy 7970-et.
Én azt mondom,ha megteheted, akkor nem jársz vele rosszul.
Nekem is CF van, csak én 1920x1080-on használom.
tegnap nyomtuk a BF3-at,közbe dumáltunk és megemlítettem,hogy nem sokkal jobb az hidd el
persze a vizet egyből felkapta a srácNem is csoda
, a lényeg,hogy 4db gtx680 átlagban 30 fps-el hoz többet,mint a CF-em, gulf of oman pályán, minden max,ahol nekem 150 volt, neki 180-185ahol nekem 60, ugye a város felé nézve erősen beesik,ott neki 70.
és került 600k-ba,csak a négy kártya..
-
keszegduda
őstag
válasz
kovsol #12492 üzenetére
Lényegében én ezzel a 2 kártyával akarom kifuttatni a pc-s/játékos pályafutásom, mert siralmas ami a játékipart érinti. Hulladék játékok, patch hegyek, driver hegyek, gondok, csalók, fejlesztők tesznek a hibákra, aránytalanul magas gépigények stb. Megelégeltem hogy lehúzásra megy.
Gondoltam beteszek még egyet a jelenlegi mellé és a régebbi játékokat kitolom újra fullon és teszek az újabb játékokra leszámítva 1-2 esetet. Xbox nem érdekel tehát végleg letenném a játékokat ha már nem menne ezeken a későbbiekben. -
Alpachino
veterán
-
surgyi
senior tag
válasz
sakal83 #12490 üzenetére
Köszönöm, ez egy hasznos írás volt számomra! A gond csak az, hogy mint írtam mára fentebb ment az Ipon-nál 8K-val az ára. Így viszont már kicsit borsos a 20-23K különbség az Asus 7870-hez képest!
Annyit tudok várok pár napot, amíg esetleg beesik ismét 80K alá, s reménykedem ha mégsem, legalább a 7870-é nem fog emelkedni!Egyébként 7950-ből érdemes a Gigabyte-ot megvenni, vagy eleve Giga nem javasolt?
-
kovsol
titán
válasz
keszegduda #12491 üzenetére
7870cf 1680-as felbontásra fölösleges, főleg ha még AA se fontos.
1080p vagy nagyobb felbontás, esetleg több monitoros rendszer esetén érdemes ilyen erőt bevetni. -
keszegduda
őstag
Üdv!
Tervben van hogy cf-et építek ki. A mostani szinte nullára jött ki a gtx 460 sli-t cserélte. Adódott egy kis pénzmag hogy megvegyem a másikat mellé. Gondolom árzuhanás nem igen lesz mostanában. 1680-ba tolnám maxon, érdemes vagy hanyagoljam? A monitor cseréje nem lesz még egy darabig...ezért gondoltam hogy elég lesz a 2gb ram. AA nem érdekel, max ha limitelni fog a cpu.
-
sakal83
addikt
válasz
surgyi #12482 üzenetére
Várd meg, amíg lejjebb megy.
A hd7950-nek az a varázsa, hogy 800mhz-ről 99%, hogy 1100mhz-re tudod húzni.
Ami 40% különbség, teljesítményben is.
A rommá húzott 1200/1500-on futó 7850 a Crysis 2-ben fullon 55fps-t hozott, míg a 7950 (1100/1500)) 78 fpst. Ez 42% plusz, ami jelentős, a hd7870 1200-a húzva kb. 9-10% volt jobb az azonos órajelen futó hd7850-nél.
De te tudod, ha van rá keret, akkor mindenképp egy jó árú 7950-et vennék. Én a Gigát is ajánlanám ebből, legalábbis nekem bejött. Halk, tuningos, lehet feszt emelni.
(#12483) Alpachino Ebbe most igaza van. Eddig egy Sapphire és egy Giga HD7950-m volt/van, és mindegyik hozza a 7970 Ghz edition teljesítményét.
Nem kell itt kókányolni semmit, tuning azt kész. Én is bedőltem a tesztekenek, ami alig hoz különbséget a 7870-hez képest. Alapon igaz is, de húzva..., más kategória
-
sb
veterán
válasz
menyoronc #12488 üzenetére
Valószínűleg megy az MSI Afterburner-ed ami felébreszti.
Ha kilövöd és máshogy nézed meg (pl. a ventijét fizikailag) akkor látod majd, hogy nem indul el.Sajnos a Zero Core ilyen... bármi felébreszti szinte. Kerülni kell a vga-t használó programokat. Lehetőleg aktív ablak ne legyen a képernyőn ill. ne legyen egyéb aktivitás sem: felbukkanó tooltip-ek, ikonban mutatott hőmérsékletek, stb...
-
menyoronc
aktív tag
Sziasztok!
Azt vettem észre hogy amikor nyugalmi állapotban megy a gép és a monitor is kikapcsolja magát a videokártya ventije kb fél 1 percenként felporog egy másodpercre. Ezt a zéró core hibája csinálja? Driver csere megoldja? 12.10.van fent.
-
Alpachino
veterán
válasz
DroiDMester #12476 üzenetére
"rongyá húzot(1200-1250) 7870"
Mondom én, "életet" hozol a topicban
Rég nevettem már ilyen jót, mivel az én 7870-em ezt alapfeszen tudja, vagy is a 1200/1350MHz-et.....és lécci ne gyere nekünk állandóan a te bioskokányolt "7950&7970GE"-eddel, mert az akkor is egy "mezei" 7950 marad....és ha már említésed szerint is a 7870 1200-on hozza a 7950 bostot, akkor nincs miről beszélni,.......
-
surgyi
senior tag
válasz
->Raizen<- #12478 üzenetére
Kérdés egyenlőre eldőlni látszik, reggelre felment 8k-val a 7950 boost ára.
Így marad a 7870, legfeljebb később kap egy ikret! -
kovsol
titán
Éreztem, hogy megint valami melyik kártya éri meg jobban vita van itt, mert túl sok hozzászólás lett.
Én egyelőre még a 7850CF amit tervezek továbbra is.
Januárban gondoltam a második kártya beszerzésére.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
DroiDMester #12476 üzenetére
Alpa linkelt tesztjeben nem latom a 25% kulonbseget fc3 ban a 7950 javara ahogy az en kartyam guru3d tesztjeben sem latok ekkora kulonbseget a ket kartya kozott es most ne ne gyere a boost biossal. A belinkelt fc3 tesztben egy ghz edition 7870 liheg az alap 7950 nyakan szerintem ez szep eredmeny. De akinek tobb a penze mint amennyibe a 7870 kerul a 7950 el se jar rosszul. De a tuning lutri es te altalanositasz es ez meg par butasag amit irsz zavar ugy gondolom nem csak engem.
-
RMZ250
senior tag
válasz
DeathAdder #12473 üzenetére
Az a baj, hogy szürke(tehát nem él) így nem is lehet pipálni.
Nálam is ez a gond vele és hiába teszem fel akár melyik verziót
Nem tudta senki megmondani mi lehet a bajság -
-
surgyi
senior tag
válasz
seederking #12474 üzenetére
Huhh,azt csináltam az utóbbi időben. 7870ghz editiont néztem a 7950 boost-hoz képest. Különböző oldalakon néztem. Kb 5-20% eltérés van full Hd felbontáson. Szerintem maradok a 7870-nél, viszont a Hawk nem győzött meg, eléggé melegszik oc hatására teszt szerint. Viszont a közel 5k felárat lehet beáldozom az Asus Top-ra, az legalább az 1100–at tuti viszi, s gondolom van esély az oc-ra!
-
-
Alpachino
veterán
válasz
kockaharcos #12470 üzenetére
Gondolom az új 12.11b11 segített rajta....
-
Chapel
addikt
Nálam még béta 6-os van fent; eddig a legjobb eredmény összeségében és vga ban is.
-
Alpachino
veterán
válasz
DroiDMester #12467 üzenetére
Persze, ami valós alkalmazást mutat be az badarság, a DM 11-ed, amit az isten tudja hányszor linkeltél már az korreket mi ?
....de ezt a hozzáállást megszokhattuk tőled, különös mondhatni sajátost színt viszel ezáltal a topicba
-
válasz
Alpachino #12464 üzenetére
Hadjuk a badarságokat jó!
Amúgy ott egy régi ref modellel tesztelek ami 800/1250.en jár csak(a boost az 925/1250 alapból) inkább nézzél más tesztet és nem csak FC3 -at és inkább a 7970 GHz -hez viszonyítsd mert azt a teljesítményt alulfeszelve tudja a 7950 de részemről zárom a témát!
Majd ha kipróbálsz egy ilyen 7950 et te is másképp vélekednél róla
-
surgyi
senior tag
válasz
DroiDMester #12463 üzenetére
Hmm. Ez igen érdekes amiket írtál. Ennek fényében hajlok a Sapphire HD7950 oc Boost felé. Bár ez csak 2év gari, viszont 3gb vram, ami a későbbiekben még jól jöhet. Azt hiszem még kutakodom a neten, mit is tud a 7950 a nagytesóhoz képest...most kicsit bezsongtam rá.
-
Williams
aktív tag
Sziasztok!
Afterburnerben miért nem tudom beállítani az OSD-re az FPS-t? Gondolom a Framerate lenne, de nálam szürke -nem választható?
Köszönöm! -
Alpachino
veterán
-
válasz
surgyi #12453 üzenetére
Én is pont így hezitáltam mikor a 7850 et úgy döntöttem le cserélem, bár nekem csak 6.e el volt drágább a Zafír 7950 Boost mint egy v2 -es Asus 7870 így nekem sokat nem kellett gondolkodnom egyértelműen a 7950 a befutó, már csak azért is mivel a boost verzió(925/1250) már alapon olyan erős mint ha kifogsz egy asus 7870 v2 ből egy olyat ami megy stabilan 1250-1300.MHz et amire valljuk be elég kicsi az esély az utóbbi időben vásárolt V2 -esek ahogy nézem még van ami 1150.MHz et megy stabilan
Amit tudni kell a 7950 ről mindegyik megy alapfeszen 1000-1100.MHz et az enyém pl 1200/1675.öt megy alapfeszen(1,250.v a boost verziók alapfesze)
De egy kis kedv csinálónak
Ezt amint látod közel alapfeszen(1,25=>1,287.v) tudja
Ami még nagyon fontos 1100/1500 -on teljes értékű nagytesó 7970.GHZ Edition varázsolható belőle
Szóval simán megéri azt a +15.öt is a 7870 v2 höz képest is! Fogyasztás végett sem kell aggódni mert bőven lehet alul feszelni én pl: 1150/1450 -en és 1,150.v al használom így kb annyit fogyaszt mint egy tuningolt 7870 és hát ugye itt már bőven erősebb mint egy 7970GHZ
Ja a végére még mutatok egy érdekességet ez itt egy ~150.e res HD7970 ASUS Martix Platinum kártya ~1200/1750 órajelen(és állítólag ez a max amit ment a sráckan stabilan) látható hogy az én 7950 em még ezt is lekörözte
-
Speed®
titán
válasz
seederking #12458 üzenetére
Dehogynem írják el..7950/1536MB pl.
Tuningot figyelembevéve kb. ugyanaz a szitu, mint 7850/70 szinten, így van kitalálva..ha szükség van arra a kis többletre, kiadod érte az aránytalanul több pénzt, ha nem, inkább verd el másra. Lutri a tuning, de azért annyira nem..1200 szinte tuti 7870el.
-
Alpachino
veterán
válasz
Semmi gond
Csak zek a nyers adatok, valóban nem sokat segítenek, annak aki választás előtt ál, inkább, minnél frissebb játéktesztek mint pl. ez : [link]
-
surgyi
senior tag
válasz
Köszönöm válaszaid!
Igazából a táblázat nyers adatait tekintve, szerintem jóval erösebbnek kellene lennie a 7950–nek. Viszont játékok alatt, a teszteket tekintve, nemannyira meggyőzőa fölénye! Ezért is gondoltam az orajel emeléssel 1ghz felett meghozza az elvárt teljesítmény töbletet. -
seederking
őstag
válasz
Alpachino #12455 üzenetére
Igazából csak erre "Gondolom akkor már van plusz benne a 7870-hez képest." válaszolva linkeltem,mert pl átláthatóbb az oldal alján található táblázat alapján mi mennyivel több/kevesebb.Hogy ne csak az órajel legyen a kérdés.Alátámasztani nem tudom nem is az lett volna a cél,hogy bizonyítsak is akármit.Csak,hogy tudja tanulmányozni,mert gondolom azért a táblázatban leírt "valós adatokat nem írják el."
De elnézést,hogy próbáltam segíteni ha nem is tudtam érdemben -
Pala
veterán
válasz
Alpachino #12455 üzenetére
Igazából az az egész oldal egy nagy gané úgy ahogy van...
Akkor már inkább az Anandtech tesztjei. Bár ezeket sem frissítik rendszeresen, de legalább ad valami támpontot.
-
Alpachino
veterán
válasz
seederking #12454 üzenetére
Ez a teszt ill. összehasonlítás sz@rt sem ér
áruld már el, hogy ebből te milyen teljesítménykülönbséget szűrsz le, melyet a valós alkalmazások is alátámasztanak...?
-
seederking
őstag
surgyi : Egy kis összehasonlítás.
Bocsi,kicsit off.,
Szerintetek az gáz,hogy minden este lekapcsolom a tápot ha végeztem a gépezéssel?
Nem szeretem áram alatt hagyni ha nem vagyok itthon.(és ugyebár sokat nem vagyok,mivel melózom)
Kaphat-e valami túlfeszt vagy ilyesmit a konfig a sok kapcsolgatástól?/fsp hexa 500W/
Néztem egy komoly tesztet egy komoly tápról és bevillant a kérdés... -
seederking
őstag
válasz
surgyi #12450 üzenetére
Na erre aki 100%-os választ ad neked egy adott "példányra" az lottózik is
Viccet félre téve itt a példa asdxv asus 7870-ét tekintve.De kérdezd őt,fog tudni mit írni.(és nem feltétlenül jót).Viszont olvasni olyanról is aki 1200 fölött jár...
No de nem off-olom a kérdésed -
seederking
őstag
válasz
Dealer95 #12444 üzenetére
Persze értem én,igazad van.Csak pl ha én érdeklődnék egy vga-ról és valaki jönne egy ilyennel (blackscreen)
elég valószínü,hogy passzolnám.De valóban,,,jó ha tudjasurgyi : Mondjuk itt sokan érdemleges választ,alátámasztva nem nagyon fogunk tudni adni (ha csak droidmester nem aktivizálja magát).Mivel sztem itt a topicban a felhasználók 90%-a 50/70 vga-ban járatos.
Az pedig,hogy hű de jól hangzik a 7950 boost azt én is adomDe a helyedben inkább teszteket/összehasonlítást néznék a helyedben.Max annyiban tudnak páran segíteni,hogy tuning-al mennyire "érik utól" a 7950-et.
De hát a tuning meg zsákba macska... -
Dealer95
őstag
válasz
seederking #12443 üzenetére
Nem ijesztgetem, csak jó, ha tud róla.
Nekem is Sapphire kártyám van -
seederking
őstag
válasz
fenergie84 #12440 üzenetére
Ne befolyásoljon a black screen-el való "ijesztgetés".Nekem volt Sapphire 7850 most pedig 70 és 1x sem kaptam black screen-t.(nem általánosítok,csak mondom).
Dealer95 : Szerintem ha valaki érdeklődik nem kell egyből megijeszteni a legrosszabbal és arra sarkalni,hogy egy egyébként "mindenki" által jó minőségű kártyákat kiadó gyártótól elpártoljon.
-
Speed®
titán
válasz
csucsbicep #12441 üzenetére
Pontosan ez a bajom vele..gázos a dizájn, a hatékonyság rovására ráadásul.
-
fenergie84
addikt
Kösz srácok
-
Speed®
titán
válasz
fenergie84 #12436 üzenetére
Ha van keret V2 ASUSra, 70esek közül az a legjobb, de Sapphire is jó.
ASUS féle 7850től nem vagyok elájulva, szerintem ott a Sapphire jobb..
A típusszám általában a körítést és a specifikációkat is meghatározza.Dealer95
Attól, hogy volt egy elismert gyártási baki, ami kis szériás visszahívással és RMAs gyorsjavítással korrigálva van, ill. attól hogy akadt pár "szerencsés", aki belefutott, még nem kell általánosítani..rengetegen vettek/vettünk, problémamentes üzemmel meg nem fog senki beírni, hisz elvárható -
Chapel
addikt
válasz
Jól írta a kolléga, bármelyikkel jól jársz. Nekem Shappire 7870 Ghz Edition van, meg már pár embernek itt, de van sok más is, van aki erre, van aki arra esküszik egy biztos ezzel a kettővel nem tévedhetsz. Asusból ha tudsz V2-eset, jobb a hűtése.
(#12437) Dealer95: nálam 4-5x volt, de úgy néz ki nem a vga volt a ludas, illetve én csak eredeti programok alattit számítanám ide...
-
Dealer95
őstag
válasz
Sapphire 7870-eknél elég "gyakori" a Black Screen.
Én az Asus-t venném.7850-nél pedig szerintem mindegy.
-
fenergie84
addikt
válasz
seederking #12435 üzenetére
Okés, csak pl. a sapphire-nál 7870-re is van több fajta típusszámú, és nem tudom, h mi a különbség köztök.
Vagy azok csak a revíziókat jelentik? -
seederking
őstag
válasz
fenergie84 #12434 üzenetére
2 olyan márkát írtál amik közül már elég ha csak te magad eldöntöd melyik szimpibb
(sztem ezzel mindent elmondtam) -
fenergie84
addikt
Sziasztok!
Karácsonyra akarom meglepni magam egy új 7850/70 karival
Kérdésem, h melyik típust válasszam?
Asus-t, Sapphire-t preferálom...
Előre is köszönöm a válaszokat -
menyoronc
aktív tag
Nekem Msi van kb 2 hete, jó kis kari.. De ha most vennem akkor Asus lenne mert most egy árban van pcx-én, grrrr
-
menyoronc
aktív tag
Sziasztok!
Azt vettem észre hogy amikor nyugalmi állapotban megy a gép és a monitor is kikapcsolja magát a videokártya ventije kb fél 1 percenként felporog egy másodpercre. Ezt a zéró core hibája csinálja? Driver csere megoldja? 12.10.van fent.
-
Alpachino
veterán
válasz
->Raizen<- #12420 üzenetére
Sajnos az FC3-ig még nem jutottam, már mint a teszteléséig, de ha azt mondjátok akkor biztosan nincs....mondjuk a tájékoztatóban is csak az AA javítása lett megemlítve.....
Nekem egyébként az FC3-al nincs sebesség problémám......
Mindjárt megnézem DM 11-ben is, mert állítólag itt is hoz javulást
-
LaciMc82
aktív tag
Sziasztok.
Én most készülök egy 7850-est venni,csak tanácstalan vagyok.
Melyik jobb a Sapphire vagy az ASUS gyártmánya ? -
Alpachino
veterán
-
patex1983
őstag
Sziasztok!
Mi a különbség az HD7850-DC2-2GD5-V2 és a sima HD7850-DC2-2GD5 között? A V2-nek jobb a hűtése?
Mennyire halk? Azért kérdezem, mert anno nekem volt 1ventis DCU hűtésű VGA-m és alapjáraton a venti egy fura kattogó hangot adott ki, amit nagyon nem bírtam...Megnéztem, nem ért hozzá semmi kábel, semmi, alapból volt gány a venti rajta. A fenti VGA-knál tapasztalható ilyen? -
B4l!nt
aktív tag
válasz
seederking #12414 üzenetére
Volt újraindítás, többször lefuttattam, akkor is ez van. visszateszem a beta8-at remélem akkor megint jó lesz
-
Tomix24
addikt
Far Cry 3 - AA nélkül 0, vagyis nulla FPS javulást hozott. Mondjuk AA-ra írták a javítást. Azzal meg nekem nem az igazi. 60Fps legyen meg(ez a mottó)
-
Alpachino
veterán
válasz
csucsbicep #12404 üzenetére
Még nem volt időm, de nézegetem
Tomix24 : Most az következik, de az egy kicsit nehezebb lesz nézni, mivel nincs beépített bench.....majd megpróbálom ugyanazon a pályaszakaszon, ahol korábban már mértem a 12.11b8-al
-
surgyi
senior tag
Sziasztok! VGA vásárláson töröm a fejem. Eddig Asus HD7870...V2 volt a befutó, de elgondolkodtam a Sapphire HD7950 OC Boost-on is. Szerintetek megéri a +15K többletet az utóbbi? Azt tudom hogy ha nem antituningos 7870-et fognák ki, akkor hozná az alap 7950 szintjét, no meg Asus 3 év gari...
Vélemények?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte RTX 2070 SUPER WINDFORCE 3X OC 8GB GDDR6
- XFX RX 7900 XTX Speedster MERC 310 24GB GDDR6 videokártya 1 év garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE Radeon RX 7900 XTX GAMING OC 24GB GDDR6 384bit
- GARIS - MSI GeForce RTX 3080 VENTUS 10 GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2247
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- Seagate Exos X18 16TB SAS merevlemez
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest