- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Leone743
tag
válasz
fenergie84 #13198 üzenetére
Értem-eddig +50mhz-et huztam ki a gpu-ból-de a memre is adok 50mhz-et akkor már fagy
lehetséges hogy vlmi más miatt nem lehet húzni a mem-t vagy tényleg nem lehet tuningolni?mert láttamam sok helyen hogy 1650mhz-re is felhúzták már,én meg 1300mht-et se tudok ki hozni belőle XD érdekes.m ia véleményetek?
-
fenergie84
addikt
válasz
csucsbicep #13197 üzenetére
köszönöm
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
fenergie84 #13195 üzenetére
CCC-ben, Tweak-ben, Trixx-ben és MSi Afterburnerben is a van neki csúszka -20%-tól +20-%ig(azt hiszem az OC-s Sapphire-oknál lehet 50%-ig kitolni) , ahol a feszt és az órajeleket tudod állítani.
Leone743: Úgy érdemes tuningolni, hogy kezdésnek a memóriák órajelét alapon hagyod és csak a GPU-t tuningolod, mert, ha egyszerre csinálod a kettőt, akkor nem fogod tudni, hogy melyik miatt lett instabil a rendszer.
-
Leone743
tag
Szevasztok vettem egy Sapphire 7870-et és huztam rajta 50mhz-et a gpu-n és a memorián is-és 1 perc után be fagyott a gép a stabiliti teszten-én arra vagyok kiváncsi hogy tényleg nem lehet tuningolni a karimat vagy csak vlmit én rontottam el.probálkoztam fesz és power limitet nővelni és semmire nem jutottam vele---a gpu-és a memoria közti arányra is kell figyelni?van vlmi ötletetek?
-
fenergie84
addikt
Láma kérdés, de ezt a power limitet a tuninghoz, hol lehet állítani?
-
kisza25
félisten
most vettem észre, hogy mikor kikapcsol a képernyő, leállnak a VGA-n a ventik, gondolom leáll a kártya, ez lenne a zérókor?
korcsi: most asztalon van a gép és pont az a fele van felém ahol a ventik vannak, elsőre kicsit meglepődtem -
Apollo_21
addikt
Vki egy mérvadó játékbéli Bench-et tudna mondani nekem?
-
Chapel
addikt
válasz
lowzor #13186 üzenetére
Saját méréseim:
i3 2100 + 6870
i5 2400k +6870
i5 3550 +6870A graphic score változatlan 3 különböző procival.
Hmm..hmm milyen szépet szólna az én gépemben az a 7950, tán még az i5 3550 is elég lenne neki...
-
lowzor
veterán
válasz
DeathAdder #13184 üzenetére
Elég nagy különbséget látok. Sokkal smooth-abb minden. BF3-ban brutálisan megnőtt az FPS, bár nagyon combos a procilimit. 2600K-val lenne az igazi abban ez a kártya. De az i5-el is kb beszarás. Menne full ultrán max MSAA-val 60-70-80 FPS-el, ha lenne erősebb procim.
1100 mhz most stabilnak tűnik és alapfeszen van. Egyelőre most többet nem adok neki, majd holnap. Hagyom is amúgy alapfeszen, mert így is akkora a teljesítménye, hogy szinte vigyorgok végig.(#13185) kockaharcos:
Tudom, akiknek erősebb procijuk van, azok rendre több graphics score-t kapnak, mint én. Ejj de jó lenne már az a 2600K
De gyűjtöm rá a pénzt. Ez a VGA már szinte könyörög érte
-
-
Alpachino
veterán
válasz
DroiDMester #13131 üzenetére
-
fenergie84
addikt
válasz
seederking #13179 üzenetére
Remélem meg később megoldódik a dolog, mert nagyon bejön a játék, de így elég szenvedős...
-
seederking
őstag
válasz
fulton #13139 üzenetére
Annyiban tudok neked segíteni,hogy mérek pár játékot frapsal,hogy lásd hogyan teljesít a 955(3.8-on)+7870.
F1 2012,Medal,Hitman,Far Cry.
Egyébként én 5870-ről váltottam előbb 7850-re majd 70-re.
7850-re váltás után azért láttam különbséget teljesítményben.
A 7870 is pl medal-ba vagy far cry-ba 99%-on teker.Igaz a cpu 3.8ra húzva.Ez mindenképp szükséges ha tervezed a vga cserét.Szerintem meg vedd meg nyugodtan csak húzd a procit mindenképp.Javulni fog a játék élmény,,procit meg lehet cserélni később is.Húzva nem lesz gond FHD-ban.
Gondolom egyenlőre úgy vagy hogy vagy vga vagy cpu.Na most aki azt írja,hogy inkább cpu-t vegyél az gondolom abba nem gondol bele,hogy egyhamar nem fogsz tudni vga-t venni.A cpu-val pedig sokmindent nem fogsz tudni kezdeni az 5850 mellett.
Dönts ahogy jónak látod de én azt mondom,hogy a 955 húzva jó lesz a 7850 mellé.Na és most jöhetnek az oltogatások
fenergie84 : Ne csodálkozz a far cry-on nekem is csinált érdekes dolgokat.Nekem ez "oldotta" meg sok problémámat : Other version,win update,game 2x update.
-
R3laX
addikt
Már visszaállítottam, és nem szűnt meg. Az a baj ezt csak videóban tudnám megmutatni. Akkor kérdezem úgy, hogy ha pl egy FPS-ben, most Far Cry 3, gyalogolsz előre, nincs antialiasing bekapcsolva. Lehetséges hogy előtted a textúra(föld egy bizonyos távolságra) vibrál mint pl házak széle, villanyvezeték, levelek?
Mert olyan mintha ezt csak a fagyások óta csinálná. -
-
R3laX
addikt
Üdv!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy belőttem a kártyát 1050/1350-re(alapfesz). Kétszer is kifagyott a Far Cry 3, függőlegesen becsíkozódott kéken + a hang is beakadt(reset). Most vagy érzékenyebben reagál a szemem,de olyan mintha az aniso/antialiasing kicsit rosszabbul muzsikálna, rezeg a textúra mozgás közben. Nem feltűnő, vagy legalábbis nem tudom eldönteni, hogy fagyások előtt is ilyen volt, avagy sem... Más nem vett ilyet észre fagyás után? Vagy ha 1x 2x kifagy az nálatok alap ?
Nem lehetnek kisebb meghibásodások? Mert mondom, nem tudom eldönteni.
-
Tomix24
addikt
válasz
Malibutomi #13160 üzenetére
Annyira úgysem tudod.
Hagyd, kolléga mindjárt néz 7850 2GB-al FX procival.
-
Tomix24
addikt
válasz
kucseranor #13156 üzenetére
-
Tomix24
addikt
válasz
Malibutomi #13152 üzenetére
-
fenergie84
addikt
válasz
kucseranor #13156 üzenetére
MSI Afb-vel szerintem csak a GPU-t tudod OSD-n monitorozni, CPU-t Aida64 tudja, szóval az kell neked
-
fenergie84
addikt
Csináltam egy 3dmark11 tesztet: [link]
Jók ezek az eredmények?FC3-ban tapasztalok Low beállítástól fölfelé mindegyik beállítással mikro akadásokat
, belassulásokat...vajon ennek mi a magyarázata?
a legújabb beta 12.11 van fent... -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Tomix24 #13147 üzenetére
No problem, meglesem.
Mondjuk a Llano nyilván sokal gyengébb mint az I5, nem is egy súlycsoport a kettő. Nem is vitatja senki, hogy az intel procik erősebbek, de ne almát körtével hasonlítsunk azért.
Na csináltam 3 menetet a te beállításaiddal.
CPU: 4giga, GPU: 1000/1200
CPU: 4,5giga (ez nekem a 24/7), GPU: 1000/1200
CPU: 4,5giga, GPU: 1200/1400 -
Tomix24
addikt
válasz
kucseranor #13150 üzenetére
Monitoring fül a settingsen belül.
"Active Hardware monitoring graphs" ablak - Amelyikre rámész, annál alatta pipálható a Show in On screen display leokézod, és így tovább -
Tomix24
addikt
válasz
kucseranor #13148 üzenetére
MSi Afterburner
-
kucseranor
tag
Milyen progival lehet a cpu használatot monitorozni?
-
Tomix24
addikt
válasz
Malibutomi #13128 üzenetére
Llano 3870K volt elötte. 7870-el nézted? 7850-em van.
Alap órajelen meg tudod nézni? Azokon a beállításokon ami az én képemen van? És küldeni egy képet? KB felhozom a 7870-re a karim és én is megnézem(GPU órajelet/ram-ot is adj meg) . Ha nem fáradság
-
karesz501
senior tag
@repsol600, @csucsbicep: koszonom a valaszt, akkor az ASUS /Sapphire normal valtozatok kozul amelyikre egy jobb ajanlatot kapok az lesz a nyero
-
-
and1ao
őstag
válasz
kovsol #13136 üzenetére
Persze ez tiszta sor ugyanúgy ahogy mint máshol semmi nem használ 4 szálnál többet számításra,és ez a rákfenéje az AMD-nek nem kardoskodok mellet isten őrizz de azért azt elkell ismerni hogy ahol megy többszál ott lényegesen jobban pörögnek az FX-ek csak 2012 írunk és nincs jaték engine ami ezt meghajtja szégyen...
Példálózott nekem valami a multkor hogy AC3-ban lesem a low FPS-t hát lestem is mivel egy förmedvény konzolport és 6 magomból terhelt 3-at 70%-on jóhogy nincs kihajtva a VGA,és továbbra se látom CPU limitet miszerint nincs benne több kakaó mert van csak épp alszik.
Egyszálon jobb az intel meg jelenleg jobb az Intel!
-
fulton
addikt
Procit nem tudok fejleszteni mert akkor alaplapot is kell.. bla és annyit nem ér már meg nekem.
Annyi lenne hogy a mostani 5850 1 Gb helyett 7850 2 Gb ketyegne a gépben.
Zárükérdésnek akkor: A BF3 - 1650x1080 ban sem futna full vagy High beállításon 2AA val, vagy pedig AA nélkül egyebek ultrán 1900x1200 ban folyamatosan? Phenom 955 procival?
Illetőleg játékokban tapasztalnék gyorsulást? vgay butaság révén hogy nincs ami meghajtsa? -
Repsol600
addikt
válasz
csucsbicep #13134 üzenetére
Már nekem is jó.
Kösz a linket. -
and1ao
őstag
válasz
DroiDMester #13133 üzenetére
Szálak-ra oszd már ki azt a % értéket mert biztos vagyok benne hogy 4 magnál többet nem terhel és akkor hol is van a procilimit inkább progmozási és engine limitnek hívnám.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
->Raizen<- #13130 üzenetére
Már nekem is jó.
-
válasz
DeathAdder #13132 üzenetére
Úgy hogy nem a P.H. szerverére van(ak) feltöltve a kép(ek)
de ha kinagyítva nézed látod is a kép URL -jét
-
válasz
DroiDMester #13131 üzenetére
Hogyan lehet ilyen piciben beilleszteni a képeket?
-
válasz
Alpachino #13072 üzenetére
No kicsit megkésve de itt a kért Hitman teszt
szóval nálam MSAA kikapcsolásával és a i7-860@4200.MHz en járatva csak ekkora CPU limitem van!
67.% on jár a GPU
7950@1250/1650MHz -nél de alap órajelen is max 90.%
Szóval a közép utat választottam és 2X MSAA -val teszteltem
beállítások
7950 Default Boost 925/1250MHz@1,075.v
7950@1250/1650.MHz@1,250.v(alapfesz)
És sajnos még itt 2X MSAA -nál se jár 100.% on csak ~90.en tehát egy jobb procival ami megy ~4500-4700.MHz et jobb eredmények lennének
GPU = 90%
Vagy azt tudom még hogy tesztelek 2560x1440 -es felbontáson ott már talán nem lesz CPU limit 2X MSAA -val de azt meg te nem fogod tudni mihez hasonlítani ha nem tudsz 2560 -on tesztelni
-
->Raizen<-
veterán
válasz
csucsbicep #13127 üzenetére
Már sikerült enyém lett egy ingyen metro 2033 thx.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
csucsbicep #13127 üzenetére
ERROR
The request could not be satisfied.
Generated by cloudfront (CloudFront)
MethodNotAllowedThe specified method is not allowed against this resource.OBJECTPOST70C3C0C3C5CD3629lGpEFHitQvMgxyPSfYSGBckcLWCRdMrMaEq4ZovotNyqcaaSkV1BBa7bq7z9rwOp
We are experience heavy volume. Please try again in a couple of minutes.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Tomix24 #13119 üzenetére
Ilyet én is tudok linkelni, BF3 érdekes itt az FX a jobb mint a 3570K [link] szóval ezeket a teszteket hagyjuk.
A Hitman számaidon nagyon nem tudok ámulni, ugyanis kb. ugyanezt hozza az FX-em 4 gigán vagyis a 8350 alapórajelén, egész pontosan 3-al több a minimum fps-ed.
Azt nem tudom előtte milyen procid volt, és teljesen megértem ha kitört belőled a méreg, de azért ne beszéljünk hülyeséget, hogy botrányos a minimum fps mindenhol. -
csucsbicep
nagyúr
válasz
->Raizen<- #13125 üzenetére
Gondolom most sokan rá vannak kattanva..
-
kovsol
titán
válasz
csucsbicep #13124 üzenetére
akkor már [link] 1 dolcsiért is elvihető, és kapsz mellé mást is
és steam kulcsot ad
-
->Raizen<-
veterán
válasz
csucsbicep #13124 üzenetére
Blocked by mod_slotlimit. More information about this error may be available in the server error log.
Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 110 -
csucsbicep
nagyúr
7900-as topikból lopom: ingyé Metro 2033
-
fenergie84
addikt
Na bent van a gépben az Asus 7870 v2
Nagyon csendes, szintje hangja sincs és emellett hűvös is...Mivel érdemes tuningolni? Msi Afb, vagy az Asus féle progi?
alapfeszen kb. mennyit kellene mennie? -
Tomix24
addikt
válasz
csucsbicep #13121 üzenetére
Én dühömben cseréltem Intelre. Eddig megérte a 30K-t. Nyugdíjaztam az AMD-t Cpu fronton.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Tomix24 #13118 üzenetére
Ennyit tud, de itt még mindig jobb a helyzet, mint a többi játékban, ráadásul kijött már a Vishera, ami azért javított a helyzeten.
Dealer95. 2 maggal is játszható, én még egy 7300-al toltam végig, persze nem 7850-el, hanem csak egy 4770-el. DX9-ben szépen ment. Nem olyan mondjuk mint az F1, hogy 2 maggal halál, játszhatatlan. Erősebb VGA esetén nyilván lesz differencia a cpu miatt, de mondjuk, ha egy szálon is erős procid van, akkor nincs ekkora küll. Nem tudom, hogy bench, amit közöltél, mert az sokszor csalóka és a valós játékról beszéltem.
-
Dealer95
őstag
válasz
csucsbicep #13117 üzenetére
8mag (8x3,7): 53FPS
4mag(4x4,4): 46FPS
Azért van különbség -
Tomix24
addikt
válasz
Malibutomi #13116 üzenetére
Az tuti... Tapasztalat, inkább. FX / Llano - van minden(vagyis volt) - Játékra nem való egyik sem. FPS-ben 0 amit produkálnak.
Életemben nem volt Intelem, de muszály volt a csere, Hitman, csak hogy ámúlj.
AMD 4 mag VS i5-2400 - 7850 alaponEzen felül botrányos a minimum FPS mindenhol, minden játékban. BF3 Single kivétel, DIRT3, és néhány Benchmark
-
Tomix24
addikt
válasz
csucsbicep #13114 üzenetére
Látom igaz, valamennyire, de itt is siralmas:
-
csucsbicep
nagyúr
-
kovsol
titán
válasz
fulton #13105 üzenetére
AA nélkül jól viszi a BF3 -t. Én ultra high vegyes beállítással játszok és végig 60 felett van az fps. 0xAA 16xAF mellett. 1920x1080 ban, mondjuk nálam a kártya tuningolva van.
(#13107) fulton adatlapomon az egész gépem. Az biztos, hogy a te procid kevés lesz, hacsak nem rántod meg 3,8-4Ghz -re ott már érezhetően javulna a teljesítménye.
-
fulton
addikt
válasz
DroiDMester #13099 üzenetére
magyarán semmivel sem lesz jobb a mostani 5850 es kártyától ha lecserélem a vga-t 7850 re? nem fogja bírni az 1900x1200 felbontást? még AA nélkül sem ultrán?
-
karesz501
senior tag
Sziasztok,
Egy 2gb 7850 -es kártyán agyalok, a kérdésem az lenne, hogy mely gyártó kártyái a "legjobbak" per pillanat?
Olvastam itt a V2 ASUS-ról, illetve a Sapphire is jónak tűnik (az OC verzió, pl.), vélemény?Köszönöm,
Karesz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2132
- Egyedi ékszerdobozka
- Xiaomi Mi 10T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest