- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Őskoczka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomix24
addikt
Nincs pariban, nincs pariban.. de az övével igen. Ezért volt a szemléltetés. Intel Quad procija van az adatlapja szerint. Így már jogos nem?
Amúgy 28K körül -ért vettem idén a 3870-et 3.1Ghz-es(3.5ig húzható), az Intelt pedig 30.500ért 3.1Ghz-es(3.4Ghz a turbo-ja) Miért is nincsenek pariban?
4 mag 4 mag, egyenlő Mhz, majdnem egyenlő ár. De teljesítményben összetapossa az Intel.
-
the_mad
aktív tag
válasz
Tomix24 #13597 üzenetére
Nem voltam offenz, csak "számba" vettem az érveimet. Annyi a lényeg, hogy most nincs VGA-m és hozzájutnék nagyon jó áron egy új 7870-hez. Aztán fejlesztenék tovább. Engem igazság szerint az érdekel, hogy hozza-e a 7870, a 6870 teljesítményét egy q8400 alatt? Az nem izgat, ha jobb nem lesz, de rosszabb se legyen még nincs új proci.
-
Dealer95
őstag
válasz
Malibutomi #13585 üzenetére
Ahol nincsenek kihasználva a magok, ott szvsz az fx sem jobb mint egy phenom x4, sőt.
-
the_mad
aktív tag
válasz
Tomix24 #13578 üzenetére
http://www.hwcompare.com/12233/radeon-hd-6870-vs-radeon-hd-7870/
Ebből kiindulva, nem lehet olyan vészes. Amúgy meg nem érdekel a fullHD ultra AA grafika. A lényeg annyi, hogy a BF3 multit, meg hasonlókat elzörgessem 1440x900-ban közepes-magas beállítások mellett. A 6870-en elfutott, ezen is mennie kell.
-
Tomix24
addikt
válasz
the_mad #13572 üzenetére
Core i5 2xxx(33K itt a PH-n) a minimum 7850/7870-hez. Különben csúnya FPS hiányban lesz részed. Főleg a Min Fps lesz drámai.
Core 2 Quad Q8400 - Kb olyan erős mint a volt négymagos procim 3.4Ghz-en.
Far Cry 2 Benchmark - HD7850 Oc - CPU limit demonstráció 1080p-n!! : AMD 3870(3.4Ghz) Vs I5-2400(3.1Ghz) Durva a különbség.
Vagy a híresen procira gyúró F1.2012 beépített Benchmarkja:
-
xrvman
őstag
válasz
->Raizen<- #13505 üzenetére
Repsol600 is
Azt vettem észre, ha a monitor az IGPU ra van dugva, akkor a post képernyő nem jelenik meg, sőt ha biosba megyek az se látszódik.
Csak abban az esetben látszódik a post képernyő, ha IGP re van téve a biosban. Van valami más megoldás?
Jelen pillanatban a VGAra van dugva a monitor és auton van a biosban az IGPU.VGA leállás azonnal van? Pl berakom a monitor kikapcsolást 1 percre a win7 ben....
-
the_mad
aktív tag
válasz
csucsbicep #13573 üzenetére
A 7870-re gondoltam. Ha hozni fogja azt a szintet, mint a 6870-en, akkor nincs gond. Amíg nem váltok FX6-ra, addig kihúzza.
-
Sabre
őstag
válasz
DeathAdder #13563 üzenetére
alapon vagy piszkálva? mert látom h van 7850 860-as maggal, de van ghz edition is. 7870-ből ghz edition-t néztem ki mert az alapból elég gyors már, pici tuning és elég lesz.
DE olvastam egy bizonyos fekete halálról a kék helyett, ami valami hibás kondi miatt jön el zafíréknál és már többeknél előjött. Ahol vásárolni szándékozom
(ipon), állílag vissza is dobta a usernek hogy nem ismeri el hibának és küldheti direktbe a gyártónak, ami több hét - akár hónap vga mentes létet biztosít mire kicserélikEz csak zafírékat érinti vagy más gyártókat is?
-
the_mad
aktív tag
Ez a kártya mennyire passzolna egy Core 2 Quad Q8400 mellé??
-
Apollo_21
addikt
válasz
Apollo_21 #13565 üzenetére
Na, csodás..ismét utólag jövök rá erre is
Kérdés a köv..hamár ez az oltári bajom
Ezt a progit is nyugodtan újítgathatom kedvemre? ahogy a vidkar drivert szokás? mert akkor már tárgytalan a kérdéscsak gondoltam az 1hete vásárolt kártyámhoz csak verzióban viszonylagosan újjat kapok
-
Egy 70-re felmoddolt 6950-ről váltottam (több mint fél év után) 7850-re és van különbség, főleg beta driverrel
GeneraL_XTX - "Csak azt nem értem minek...ezekhez a szar konzolportokhoz a 7870 is túl sok szvsz, ami meg sz@rul van megírva az a 7970-en is szaggatni fog (p AC3)"
Így van, de a legnagyobb szégyen mégis az, hogy azt még egy GTX560 is jobban viszi
-
GeneraL_XTX
veterán
Van egy nagyon furcsa problémám amit nem értek:
Szerintetek mitől lehet az, hogy mióta a 7870-em van, azóta ha bizonyos fajta programokba belépek (pl aida64, gpu/cpu-z) azonnal szarráfagy a rendszer? Win8-at használok, eddig nem volt ilyen, most újrahúztam emiatt (is) a rendszert, de teljesen csupaszon (se driver se semmi nincs még fennt) ugyNúgy fennáll a jelenség......nagyon nem tetszik ez nekem
-
kockaharcos
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #13559 üzenetére
Jogos a kérdés, de a 7870 CF ahol jól ment, 50%-al is gyorsabb volt ezeknél a kártyáknál,pl BF3
amúgy bőven elég a csúcskategóriás kártyák után is a 7870 magában
Jövőre ha jönnek az újak,majd akkor váltok(99%) az 1% esélyt bármire megadom. -
jacksparrow8
csendes tag
Köszönöm a válaszokat, akkor nézelődöm a piacon, mert ebből csere lesz.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
kockaharcos #13556 üzenetére
GTX680/7970-ről mi a francnak váltottál?
Mire nem volt az elég?
-
Speed®
titán
válasz
jacksparrow8 #13554 üzenetére
Egyértelműen, főleg OCval. De ha nem akarsz sokat költeni, egy olcsóbb P67+i5 nonK kombó is elég neki. Most az eladás előtt egy ideig i5-2300@3.4GHzel etettem, alig 5-10% kakaó maradt kihasználatlanul az i7-2600@4GHzhez képest, amivel előtte toltam..és azt is egyszerűen kiaknáztam azzal, hogy feljebb toltam az élsimítást a megszokott 2x értékről 4xesre..
Persze, ha hosszú távon gondolkodsz, 2500K, esetleg 3570K, az újabb. -
Speed®
titán
válasz
dupla, sry
-
Repsol600
addikt
válasz
Jó persze, jelenleg szerintem a Z77 Extreme4 a legjobb választás Asrockból ár-érték arányban.
-
jacksparrow8
csendes tag
Gondoltam, és köszönöm a válaszotokat. A 2500k-s csere és a asrock z77 lap jó lehet?
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
jacksparrow8 #13551 üzenetére
Simán elképzelhető. Ezekhez a kártyákhoz már MINIMUM egy i3 dukál, de leginkább egy i5-el érzik jól magukat.
-
Repsol600
addikt
válasz
jacksparrow8 #13551 üzenetére
Az a proci nagyon gyenge hozzá.
-
jacksparrow8
csendes tag
Sziasztok. A kérdésem a következő lenne. Vettem egy gigabyte 7870OC-t, de nem igazán muzsikál úgy ahogy kéne. A procim egy E8400 és jelenleg 3,6ghz-en fut. Elképzelhető az hogy ez a proci nem hajtja ki a videókarit???
A Far Cry 3. low beállítások mellett csinál 50fps-e, full hd felbontásban.
Ha feljebb kapcsolom már csak 20-30fps, high beállításoknál már csak 10-20fps.Válaszotokat előre is köszönöm!
-
lowzor
veterán
válasz
GeneraL_XTX #13548 üzenetére
Bf3-ra főleg, legalábbis nálam. 7950-el már megy a multi teljesen maxon elegendő FPS-el. Meg betegség is
-
Speed®
titán
válasz
GeneraL_XTX #13548 üzenetére
Ez betegség..vgaváltikusz muszájusz. Akkor érted, ha te is beteg vagy. Ennyi.
jacksparrow8
Az E8400 brutál kevés már ehhez..feljebb kapcsolva a részletességet nem csak a grafika változik sok esetben, hanem a fizika is akár, ezért kell egy bizonyos szint, amit a proc nyújt, hogy ne szakadjon be az FPS..ez manapság 3+GHz Quad procit jelent..esetedben meg platformcserét. -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
lowzor #13546 üzenetére
Csak azt nem értem minek...ezekhez a szar konzolportokhoz a 7870 is túl sok szvsz, ami meg sz@rul van megírva az a 7970-en is szaggatni fog (p AC3)
Én személy szerint már remegve várom az új konzolokat, villámgyorsan adom is el a pc-t mindenestül és egy könnycseppet nem fogok érte ejteni
-
Speed®
titán
Na elment a 7870, már csak a 7950 rendelése van hátra
Sokat ne agyalj, rosszat nem kapsz, a legolcsóbbat venném a helyedben..semmi bajom nem volt a sapphire ocval, hűtése is korrekt. Lehet gizdázni V2 ASUSal, de akkor már inkább 7950 közel annyiért (kéretik nem elkezdeni a flamet).
PCt nem ismerem, de ha van ~4 hőcső meg duálventi, nagy baj nem lehet..esetleg a szabályozhatóság és a voltagelock témának érdemes utánanézni, nehogy szívás legyen az OC, ill. a hűtési házirend. -
Sabre
őstag
válasz
lowzor #13540 üzenetére
A 12.11-ről sokat olvastam, az hozta vissza pariba a 7850/7870 párost a 660-asok ellen, ez tény és való. Azzal már üt, de előtte ~ugyanazt tudta a 7850 mint a 6950, ha az alapot nézzük.
Ezért is váltanék 7870re, mert a 7850 akkora előrelépés nem lenne, a felár meg nem olyan nagy már a 70-re.
-
Sabre
őstag
Na elment a 6950, már csak a 7870 rendelése van hátra
Ahogy nézem a kisebb, buci sapphire ára felment, a nagy hűtős hosszabb kártyáé stagnál.
Ráadásul a powercolor ghz edition kártyája meg esett árban, valaki vett már ilyet? Évekkel ezelőtt volt asszem egy x1950pro kártyám ami powercolor volt és igazi minőségi darab volt.Ja és szeretnék tuningolni, visszaolvastam az utóbbi párszáz hsz-t és látom nagy a szórás tuning képességben is...
-
Tomix24
addikt
válasz
banderasz77 #13526 üzenetére
Az egy Giga Vram miatt nem aggodnék, inkább a CPU-d az ami miatt sok FPs-t fogsz veszteni, mert nem hajtja ki a karit. Már ha az adatlapodnak megfelelő CPU-d van Intel G540.
-
=HG=
addikt
válasz
banderasz77 #13529 üzenetére
Nem vagyok anyanyelvi szinten angolból, de a teszt ha jól értelmezem nem multi-val született. Itt a fórumban többször leírták, hogy az igazi kihívás a vga-nak a multi...FHD-ban kb 1,3-1,4 GB-ot bekajál...
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Nem. Bizonyos esetekben már most sem elég FullHD felbontás mellett az 1GB Vram, a későbbiekben ez pedig csak fokozódni fog.
-
=HG=
addikt
válasz
Nem jól! Ha megnézed pl BF3 teszt-nél 2.grafikont, ott látszik, hogy mennyire beesett az fps a 2Gb-os verzióhoz képest, mert elfogyot a vram... Kisebb felbontásra elég, de FHD-ban kevés...max élsimítás stb kikapcsolásával..
-
=HG=
addikt
válasz
banderasz77 #13522 üzenetére
-
and1ao
őstag
válasz
Hamar elfogy az 1Gb VRAM mostmár így elég nagy FPS drop fordulhat elő
-
Repsol600
addikt
válasz
Jobb lenne a 2Gb, de ha eere van pénzed akkor rosszul nem jártsz az 1gb-ossal sem.
-
banderasz77
addikt
7850 mire elég 1 GB-al? Esetleg teszt, ami erre vonatkozik?
7770 helyett csak ez jöhetne szóba a 2 GB-os már sokkal drágább.. -
korcsi
veterán
válasz
csucsbicep #13518 üzenetére
Nem működik a lejátszó.
Asus Gpu Tweak -> settings ->Tuning fül -> Tune Settings fül -> Overclocking range enhancement pipa be.
-
patex1983
őstag
válasz
patex1983 #13511 üzenetére
Kipróbáltam a korábban itt olvasott módszert, kikapcsoltam minden tálcán lévő programot, egyedül a torrent maradt és így már leállnak a ventik valóban
Az volt a gond, hogy az msi ab és a coretemp is folyamatosan monitorozott a tálcán, ezeket kilőve működik a zero core -
Repsol600
addikt
válasz
csucsbicep #13508 üzenetére
Igen, ha kikapcsol a monitor leáll a vga is, de a ventik kb fél percenként bekapcsolnak pár mp-re.
-
Johnny001
senior tag
válasz
csucsbicep #13512 üzenetére
Hi!
Köszönöm a választ, akkor még alszok rá egyet!
Apollo_21: egyre jobban hajlok én is az Asus V2 felé, igaz hogy drágább, de egyszer élünk
Asus videókártyám még sose volt.By.: Johnny
-
patex1983
őstag
válasz
csucsbicep #13508 üzenetére
Fura, nálam meg le se állnak a ventik...
-
taranis
addikt
válasz
->Raizen<- #13505 üzenetére
És annak mi lehet az oka, hogy mondjuk otthagyom estére a gépet, és reggel nem kapcsol vissza a vga? A gép megy.
-
Johnny001
senior tag
Hi!
Most tervezek venni egy 7870-et, vagy Asus V2, vagy Saphhire sima lesz! Ezekről mit lehet tudni, hogy mostanában milyen ramokkal szereltek? Ha mindenképpen Hynixeset akarok, akkor azt hogy lehetne megoldani?
By.: Johnny
-
xrvman
őstag
Sziasztok!
Énis beléptem a 7870 esek táborába egy Asus HD7870-DC2-2GD5-V2 vel
Nektek kikapcsol a VGA ha monitort a windows küldi stanby módba? Csak monitorról van szó, a pc megy.
-
cotag
senior tag
HD7850 ami már gyárilag is 1,21.v jár...
1400-ra visszavettem a ram frekit, elég az is.
teszt az nálam a játék, bf3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Asus rog g751y elkelt
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest