Hirdetés
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- bambano: Bambanő háza tája
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
S. Szabi
őstag
válasz
Anaren91
üzenetére
Ne vacillálj annyit, vedd meg a HAWK-ot, azt' jó napot
Rosszul egyikkel sem jársz, de ha az msi-t választod, akkor szinte biztos, hogy jól tuningolható kártyát kapsz, elvégre azzal reklámozzák, nem véletlenül. Viszont a fórum tapasztalok alapján talán picit jobb az Asus hűtője, de szerintem a HAWK-é is teljesen rendben van.Nálam alapfeszen viszi az 1200/1450-et a legtöbb játékban (pl. DiRT3, Battlefield 3) de most úgy néz ki, hogy Far Cry 3 alatt már kér egy kis plusz feszültséget, mert 1-2 óra után néha kifagy, de az az érdekes, hogy általában nem durva akciók közben, hanem boltba, furikázásnál, ilyesmi :S
-
S. Szabi
őstag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Egy picit hallani, de most nincs fenn a ház oldala, szerintem nem hallatszódna, ha fenn lenne. Mondjuk engem nem nagyon foglalkoztat, hogy terhelés alatt milyen a hangja, egyrészt mert általában hanggal játszok, másrészt meg akkor a játékra figyelek. Viszont netezésnél minden legyen teljesen kussban. (Ezért is lesz tápcsere, meg talán nemsokára meglesz a Corsair Obsidian 550D-is
)(#12563) darky@: Szerintem 9,5/10

-
-
S. Szabi
őstag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Hehe, a beta 9-et és 10-et nyilvánosságra se merték hozni?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
S. Szabi
őstag
válasz
üzenetére
A Ph!-s teszt alapján valóban minimálisan jobbak, de azóta az új Catalyst-tal nem kicsit gyorsul a 7850/70

-
S. Szabi
őstag
válasz
seederking
üzenetére
Mondom, a memória szinte mindenkinél megy alapfeszen 1450-t, simán beállíthatod neki azt. Ha azt nem bírja azt könnyű észrevenni, mert becsíkozik a kép, stb.
-
S. Szabi
őstag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Én úgy látom 7870-e van

-
S. Szabi
őstag
válasz
seederking
üzenetére
Szerintem a ramot próbálhatod 1450-ig, az általában menni szokott. A GPU-t meg hagyd akkor 1150-en, valószínűleg azért fagyott.
-
S. Szabi
őstag
-
S. Szabi
őstag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Szerintem semmi köze egymáshoz, de hogy mutat, ha nem?

-
S. Szabi
őstag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Graphics score-t kell nézni, a végleges pontba sokat számít a proci
A Graphics score-hoz viszont nincs sok köze a procinak. -
S. Szabi
őstag
válasz
lowzor
üzenetére
Nálam ennyin 7900 körül kap.
-
S. Szabi
őstag
válasz
seederking
üzenetére
Igen, úgy van bekapcsolva és úgy vettem észre, hogy 1 Frame 60 FPS, 2 Frame 30 FPS
De nálam van valami bug is, mindig mikor mikor elindítom a játékot, ki kell kapcsolnom, aztán vissza be, mert különben 30 FPS-nél többel nem megy. De átállítom off-ra, Apply, vissza 1 Frame-re, Apply, és jó.
-
S. Szabi
őstag
válasz
szmegma
üzenetére
Hát, szerintem simán jobb grafikája van, (mondjuk inkább úgy, hogy más fajta) mint a BF3-nak, nagyon meg van csinálva ez a Far Cry 3
Főleg ugye folyamatosan változik a kinézete a napszakok, időjárás változása miatt, szóval lehet hogy valamelyik időszakban nem tűnik olyan szépnek. -
S. Szabi
őstag
Nálam így alakul a Far Cry 3:
Különböző MSAA módokkal: [link]
Megj.: Falun kívül azért több FPS-sel megy
Véleményem szerint eléggé elhanyagolható a különbség látvényilag MSAA 8x és off között, főleg játék közben szerintem nagyon észre se venni
-
S. Szabi
őstag
-
S. Szabi
őstag
válasz
lowzor
üzenetére
Megnéztem az általad írt órajeleken, nekem is akörül kap ( a procit visszavettem alapra)
-
S. Szabi
őstag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Hát, én nem sok különbséget vettem észre MSAA bekapcsolva, és kikapcsolva között, kivéve az FPS számban
Ez tulajdonképpen milyen fajta élsimítás, vagy mi ez, mert enélkül sincsenek recés élek.Így nálam átlag 50+ FPS meg van. (1900x1200, Ultra)
Amúgy a játék nekem nagyon bejön, a Far Cry 2 is tetszett, a Far Cry 1 meg szerintem mai napig az egyik legjobb FPS játék (vagy a legjobb
), párszor végigtoltam annak idején 
-
S. Szabi
őstag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Érdekes egy játék ez, az biztos

-
S. Szabi
őstag
válasz
kovsol
üzenetére
Húú, ha ez a proci bírná az 5GHz-et, lehet meg lenne a 6. hely.

Csak túl sok a "ha"...
-
S. Szabi
őstag
válasz
kovsol
üzenetére
Úgy tűnik meg van jelenleg a vége, már csak a szoftveres változások miatt gyorsulhat szerintem. A proci nálam a szűk keresztmetszet ezen a téren.

-
S. Szabi
őstag
válasz
lowzor
üzenetére
Megnéztem megint, a 3DMark11 1335-ig lefut, a DiRT3 viszont 1301 felett fagy.
Az új 2.3-a msi AB már engedi állítani a memória feszültséget is, de azt még nem próbáltam mit bír.
-
S. Szabi
őstag
válasz
lowzor
üzenetére
Hát, amikor ez előtt néztem a DiRT3-mat, akkor 1300-ig bírta, de a 3DMark11 magasabb órajelen is lefutott.
De kíváncsi vagyok, megnézem most mi a helyzet ezzzel.
Igen, sajnos csíkozik, és a monitoromon csak D-Sub van, szóval szívás. Én talán jövő év elején tudok majd venni monitort, a Dell U2412M-t néztem ki. Most egy IISonic IIM24WB van.
-
S. Szabi
őstag
válasz
seederking
üzenetére
Nagyjából logikus, amelyik 100-on megy, az már nem tud többet, szóval az a limites. Vagy azért ez nem ilyen egyszerű?

-
S. Szabi
őstag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Ezért kell msi HAWK-ot venni, ez engedi 1,35V-ig gyárilag
Ezen az értéken nekem 1333MHz-en még simán lement a 3DMark11, de pl. B4l!nt-nak 1340-en is.És akkor még ott a másik kapcsolható BIOS-a, ami kikapcsolja a védelmeket, vagy valami ilyesmi, aztán magasabb értékeket enged, de az komolyabb embereknek való, mint én

De 24/7-re azért ezek elég magas számok. Így alapfeszen, 1200-on megy 1450-es ram órajellel.
-
S. Szabi
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Megnéztem 1920x1080, nálam úgy is 37 FPS
Gondolom te is 12.11b7-tel nézedMost nézem, ugyan úgy 1920x1200-ban nyomatta a tesztet, nem tudom kisebb felbontásra tenni. Bár nem hiszem, hogy az a pár sor pixel 3 FPS-t számítana
-
S. Szabi
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Mennyi legyen az azonos órajel?
-
S. Szabi
őstag
válasz
S. Szabi
üzenetére
Nálam ennyi 1150/1300-on (1200/1450-en 36,9 - 18,2 - 309,8):
Sniper Elite V2 Benchmark Report
================================
Created: 2012-11-15 at 21:11:31
Build Version: 1.05, Jun 7 2012
================================Average FPS: 34.3
Minimum FPS: 16.1
Maximum FPS: 303.7Number Of Frames: 2628
Average Frame: 29.148ms
Minimum Frame: 3.292ms
Maximum Frame: 62.288msMachine Name: SZABI-PC
Monitors: 1
Operating System: Windows 7 Ultimate Edition Service Pack 1 (build 7601), 64-bit
System RAM: 8140MB
CPU: Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz (Valójában 4200 MHz)
Number of Cores: 4GPU Name: AMD Radeon HD 7800 Series
Feature Level: DX11.0
Driver version: 8.17.10.1169
Dedicated VRAM: 2025MBResolution Width: 1920
Resolution Height: 1200
Texture Detail: ULTRA
Shadows Detail: ULTRA
Draw Distance: ULTRA
Anti-aliasing: HIGH
Advanced Shadows: LOW
Supersampling: 2.25x
Anisotropic Level: 16
Compute Shaders: ON
Ambient Occlusion: ON
Motion Blur: ON
Vertical Sync: OFF
Reduce Mouse Lag: OFF
Stereo 3D: OFF -
S. Szabi
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Inkább DiRT2 v. DiRT3? Mert a Crysis 2 most nincs meg

Meg esetleg ez: Sniper Elite V2 Benchmark
-
S. Szabi
őstag
válasz
lowzor
üzenetére
Nálam is 8300 körüli pontot kap a 7870-en 1150/1300-on, nem tudom miért olyan furcsa ez. (ez ma délutáni eredményem)
De nézzünk inkább valami játékot akkor, hogy eldöntsük azonos órajelen mégis mennyivel gyorsabb valódi használat mellett.
-
S. Szabi
őstag
Esetleg valaki megnézhetné hasonló procival, rammal a DiRT3-at 7850-es kártyával (1920x1200, 8x-os élsimítás, minden max) Catalyst 12.11 b7
1100/1200 (nálam ez az alap órajel): átlag 87 FPS, min 74 FPS
1200/1450 (nálam 24/7-re szánt órajelek): átlag 95 FPS, min 81 FPS
1300/1450 (ennyin még nem fagy ki, és csak itt kell neki feszültség emelés és plussz áram): átlag 100 FPS, min 86 FPSEgyéb órajelek:
1000/1200 (a GHz edition-ök órajele ): átlag 81 FPS, min 70 FPS
1150/1300 (a közkedvelt beállítás
): átlag 92 FPS, min 78 FPSMilyen játékot kéne még megnézni, aminek van benchmarkja?
-
S. Szabi
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Catalystba minden gyári, kivéve OverDrive, azzal állítottam most, nem MSI AB-vel.
Catalyst 12.11 beta 7
kockaharcos: Azt nem tudom micsoda
-
S. Szabi
őstag
Nálam is 8300 körül alakul a Graphics score 1150/1300-on: [link]
-
S. Szabi
őstag
válasz
seederking
üzenetére
Nem pont tesztprogrammal, hanem játékkal, nálam pl. a DiRT3-ban szépen látszik a tuning hatására az FPS-sek száma, de mindenképp olyan játékok kellenek, amikben van beépített teszt.
Szerintem is jó ötlet a táblázat! Mindenképp ad valami összehasonlítást, csak el kell dönteni az órajeleket, játék, Catalyst beállítosokat, felbontást, stb...
-
S. Szabi
őstag
Mivel talán itt kovsol-nak és nekem van a leghasonlóbb konfigunk a megfelelõ VGA különbséggel, mondjatok órajeleket (proci, gpu, vga mem.), aztán eldöntjük a kérdést! Szerintem õ is benne lenne.
-
S. Szabi
őstag
válasz
kockaharcos
üzenetére
Most nézem az adatlapodat, hogy muzsikál a 7870 Cross Fire?
Az már durva 
Szerk.:
Ahh, de hülye vagyok, valamiért úgy emlékeztem 7850 CF-t csináltál ezelőtt, aztán most olvastam vissza
Szóval tárgytalan 
Legközelebb nem írogatok emlékezet alapján

-
S. Szabi
őstag
válasz
seederking
üzenetére
Hát ahogy én észre vettem, ha 60-ról leesik akkor amúgy is leesne, mert nem tud 60-at. Pl. néztem BF3-ban, amikor lemegy 60 alá, akkor mindig felmegy 100-ra a GPU használat. De pl. DiRT3-ban 1920x1200 minden max, 8-os élsimítás, stb, teljesen fix 60 FPS, amúgy meg 90 körül megy, de nincs nagy különbség, csak ugye a már korábban említett "képtöréses" jelenség
-
S. Szabi
őstag
válasz
seederking
üzenetére
Nálam is be van kapcsolva a Vsync mindig, nekem is elég a fix 60 FPS, meg kevésbé is terheli a cuccot. Ha te több FPS-t szeretnél kapcsold ki. Amúgy azért 60, mert a monitor 60Hz-en frisssít, és ezt szinkronizálja.
(#10046) menyoronc: +1 az msi-nek

-
S. Szabi
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Nekem alapfeszen van, így 1200/1450, mint eddig. De megnézhetem tud-e most többet így alapból.
-
S. Szabi
őstag
Most telepítettem föl, de látom tegnapi dátummal írják, de szerintem tegnap még nem volt letölthető

-
S. Szabi
őstag
-
S. Szabi
őstag
válasz
seederking
üzenetére
Én pl. DiRT3-mal, mart azzal játszok legtöbbet, és szépen mutatkozik az FPS-ekben a tuning is
-
S. Szabi
őstag
Aha, akkor szerintem hagyom, nekem jó ez így most

(#9741) seederking: Nekem pl. alapfeszen hozza a beállított értékeket, és így megy 24/7-be. Én úgy vettem észre, hogy a Memória órajel emelés többet számít, bár nálam 1100-on megy alapból a GPU, de 1200-ra húzva nem gyorsult, aztán ahogy emeltem a memória órajelét, szépen ment fel az FPS-is

-
S. Szabi
őstag
válasz
seederking
üzenetére
Nálam pl. a memória minden fesz emelés nélkül megy 1450-en, ami a max órajel amit enged, és többet számít, mint ha csak a GPU-t emelnéd.
-
S. Szabi
őstag
válasz
seederking
üzenetére
Én pl. azért használom a Vsyncet, mert azzal nincs az "képtörés" vagy képelcsúszás, vagy hogyan nevezzem, amikor mozgás közben a kép teteje és az alja általában ferdén, kb. középen el van csúszva egy picit egymástól
-
S. Szabi
őstag
válasz
seederking
üzenetére
Én is a 12.11 beta4-el tolom most, nagyot javult tőle a kártya.
Én a telepítővel leszedtem 12.10-et, újraindít, telepít.
-
S. Szabi
őstag
válasz
kockaharcos
üzenetére
Elhiszem

A lényeg, hogy most minden szép és jó!

-
S. Szabi
őstag
válasz
kockaharcos
üzenetére
Nálam is ez volt a gond (fórumban a nevemre vissza kereshető), aztán most felraktam ezt a 12.11 csodadrivert, és minden oké! Mondjuk valami nagyon nem stimmelt a 12.8 és 12.10-el, mert hirtelen lett plusz több, mint 20!! FPS-em DiRT3-ban (~73 -> 97, min: ~60 -> 82)
És természetesen, mint a kollégánál, nálam is most már végig 99% (proci kb. 50)
-
S. Szabi
őstag
Üdv!
Tudna nekem valaki mutatni msi Afterburneres GPU-használat grafikont (pl. Battlefield 3, DiRT3), hogy nála hogyan alakul (inkább 7870-el)?
-
-
-
S. Szabi
őstag
válasz
Alpachino
üzenetére
Igen, single
Attix82: vsyncel 40-60-körül, vsync nélkül 100-ig is elmegy visszafogott részeknél, de ilyenkor is 40-50 körül a jellemző; brutálisabb robbanásoknál néha leesik 30 alá 1-2 FPS-sel.
1920x1200, Ultra, 4x-es élsimításTudna még valaki GPU-kihasználtságot nézni? Mindjárt megnézem más játékkal is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3625
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3659
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Rosszul egyikkel sem jársz, de ha az msi-t választod, akkor szinte biztos, hogy jól tuningolható kártyát kapsz, elvégre azzal reklámozzák, nem véletlenül. Viszont a fórum tapasztalok alapján talán picit jobb az Asus hűtője, de szerintem a HAWK-é is teljesen rendben van.
)
Mondjuk van egy kis felára
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

), párszor végigtoltam annak idején

Csak az az Asus-os progi