- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kange
csendes tag
Sziasztok!
Először is elnézést, már lassan 1,5 órája keresgélek itt a fórumon, de nem jutottam előrébb, ezért írok inkább.
Szóval, már lassan fél éve van egy Sapphire 5870 Toxic 2GB kártyám. Először egy Q6600-val ment, minden gond nélkül, majd menet közben cseréltem a gépem. Azóta, játékoknál elég gyakran lefagy a VGA (függőleges csíkokkal). Ha jól értelmezem a dolgokat, akkor a problémát a túlzott freki csökkentés okozza, amit elméletileg az újabb driver+overclock -nak meg kéne oldania.
Nah most ez nálam nem akar működni. Játékok alatt, mikor nincs terhelve, simán leveszi az órajelet 157/300-ra, aztán meg vissza 925/1225-re.
Azonban azt észrevettem, hogyha átváltok 2 monitorra, akkor viszont a minimum freki is 400/1225-n marad. (Ha jól értelmezem ennyin kéne mennie 1 monitor esetében is, ha engedélyezem az overclock-t)
Olvastam olyat is, hogy a memóriát 1200-ra le kell venni és nem lesz gond. Kipróbáltam, így is marad alapból a 157/300, azonban ilyenkor több monitornál sem emeli meg az értékeket és a második monitoron szétesik a kép, használhatatlan... :/
Végső megoldásként elkezdtem buzerálni a BIOS-t. Beállítottam a gyári órajeleket maxnak (850/1200). Így két monitornál megemeli, azonban játékoknál még mindig hajlamos levenni 157/300-ra a frekiket. Ha ezek után megváltoztatom az Ati progiban az értékeket, azaz tuningolom, akkor szintén visszajön az az állapot, hogy 2 monitor esetén is alapból a 157/300 értékek vannak.Szóval, ilyenkor meg mi a fene van? Mit kéne csinálnom? Segítsetek pls.
Konfig: Corsair HX650, Gigabyte GA-X58A-UD3R, Intel Core i7-950, Kingston 6GB DDR3 1600MHz
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Asztalos klub
- Milyen légkondit a lakásba?
- Fujifilm X
- Samsung LCD és LED TV-k
- Vírusirtó topic
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- HIBÁTLANiPhone XR 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3267, 96% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2113, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3327, 94% Akkumulátor
- Igényes Gamer PC - Ryzen 5 9600X - 32GB DDR5 - 512GB SSD - Asus TUF RTX 3070 Ti - Vízhűtés - 850 táp
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest