Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz lsc #17182 üzenetére

Értem én a kérdést, gondoltam, akkor már körbejárom a témát...
    A 16-os slotban jóval több szabad erőforrás marad. Alapból dupla gyors, amellett a procitól jövő fix forgalom nem változik, tehát arányaiban több, mint dupla szabad sávszél marad az egyéb adatcserékre.
    Emiatt nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy 16-os slotban azért elég sokat lehet játszani a memóriatartalom cseréivel. Több, mint duplaannyi memória lóghat a levegőben minőségromlás (beszaggatás, késleltetett kirajzolás) nélkül. Tehát azért nagyon nem mindegy, hogy 1100-nál kezdődnek a bajok, vagy 1300-1400MB aktív memóriaszükségletnél...
    Persze, messze a legjobb, ha ott a másfél, 2 GB ram a VGA-n, és nem kell cserélgetni, csakhát nem mindenki engedheti meg magának ezt a luxust....

(#17183) TTomax: Ugyanaz a szitu CF-nél is, csak akkor a fix adatforgalom picivel több. Igazából a rendszer van jobban fingatva CF-nél, gondolj bele, ha kétszer 8GB/sec-el adatra váró VGA-t kell etetni... Arról nem is beszélve, hogy a dupla GPU dupla sebesség, dupla adatigény ugyanannyi idő alatt...

Új hozzászólás Aktív témák